Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ! ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ 7 ΝΕΚΡΟΥΣ!

- Εντοπίστηκαν από φορτηγό πλοίο με τουρκική σημαία που έπλεε στην περιοχή.
Νέα τραγωδία με 7 λαθρομετανάστες νεκρούς και δύο αγνοούμενους καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου Κόρακα Μυτιλήνης.

Όλα έγιναν όταν η λέμβος πήρε νερά και ημιβυθίστηκε  με αποτέλεσμα κάποιοι από τους 19 μετανάστες που επέβαιναν να πνιγούν!



Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα όταν το φορτηγό πλοίο ''Ετζέμ'' με τουρκική σημαία εντόπισε δύο λαθρομετανάστες μέσα στη θάλασσα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού, οι άτυχοι άντρες περισυνελέχθησαν και δήλωσαν ότι βρίσκονταν σε λέμβο με 15 άτομα ακόμα, η οποία υπό αδιευκρίνιστη αιτία πήρε νερά και ημιβυθίστηκε. Λίγο αργότερα είπαν ότι στη μοιραία λέμβο βρίσκονταν συνολικά 17 άτομα.


Σκάφος του λιμενικού που πραγματοποιούσε περιπολία τα μεσάνυχτα στην περιοχή, εντόπισε αρχικά δύο λαθρομετανάστες μέσα στη θάλασσα, οι οποίοι  περισυνελέγησαν και δήλωσαν ότι βρίσκονταν σε λέμβο με 15 ακόμη άτομα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός από το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή από τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα και μία μηχανότρατα.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί οκτώ άτομα.



Όπως έγινε γνωστό τις πρώτες ώρες των ερευνών έγινε η περισυλλογή των 5 πρώτων σορών και λίγο πριν τις 08.00 το λιμενικό περισυνέλεξε ακόμα δύο σορούς στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης, 1,5 χιλιόμετρο βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Κόρακα. Όπως έγινε γνωστό μεταξύ των νεκρών είναι και δύο παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λαθρομετανάστες ξεκίνησαν από τα τουρκικά παραλια μαζί με τον διακινητή δουλέμπορο που είχαν πληρώσει. Κάποια στιγμή εκείνος τους εγκατέλειψε και έμειναν μόνοι και αβοήθητοι στη λέμβο που ανατράπηκε.
Οι μετανάστες που έχουν διασωθεί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του νησιού για εξετάσεις αλλά και για ψυχολογική υποστήριξη. Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν οι δύο αγνοούμενοι και εντός της ημέρας αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις...

eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου