Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΕΦΟΔΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ!

Δύο ακόμα στρατιωτικές βάσεις που τελούσαν υπό ουκρανικό έλεγχο πέρασαν στα χέρια των φιλορωσικών δυνάμεων της Κριμαίας. Στην αεροπορική βάση του Μπέλμπεκ οι φιλορώσοι εισέβαλαν με τεθωρακισμένα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας ουκρανός αξιωματικός. 

Στη δευτέρη βάση, δυτικά της Χερσονήσου, δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

Στο Μπέλμεκ, αρχικά οι ρωσικές δυνάμεις είχαν δώσει περιθώριο μιας ώρας στους αξιωματικούς να εκκενώσουν τη  βάση: «Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται στη βάση μας και μας έδωσαν περιθώριο μίας ώρας για να παραδοθούμε, αλλιώς θα κάνουν έφοδο. Εμείς δεν πάμε πουθενά, ας δούμε τι έφοδο θα κάνουν» τόνισε ο ουκρανός αξιωματούχος.

Λίγη ώρα αργότερα, τεθωρακισμένα κινήθηκαν προς την πύλη της βάσης, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ακούστηκαν και πυροβολισμοί.
Ο διοικητής της αεροπορικής βάσης του Μπελμπέκ δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα τον μεταφέρουν σε άγνωστη τοποθεσία για συνομιλίες.

Στη διάρκεια της εφόδου τραυματίστηκε ένας Ουκρανός. Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι θα επιστρέψει με ασφάλεια από τις συνομιλίες, απάντησε: «Αυτό μένει να αποδειχτεί. Προς το παρόν, μεταφέρουμε όλα τα όπλα μας στην αποθήκη της βάσης.»

Η συγκεκριμένη αεροπορική βάση ήταν μία από τις λίγες που εξακολουθούσε να ελέγεται από την Ουκρανία, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Την ίδια ώρα, η πρώτη ομάδα που αποτελείται από 40 διεθνείς παρατηρητές μεταβαίνει εντός της ημέρας στην Ουκρανία.
Όπως εξήγησε η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ, Τατιάνα Μπαέβα, συνολικά θα αναπτυχθούν στην Ουκρανία 100 παρατηρητές που θα προέρχονται από τις χώρες-μέλη του ΟΑΣΕ.
Στόχος της αποστολής των παρατηρητών είναι να ελέγξουν και να καταγράψουν την πολιτική κατάσταση, την κατάσταση ασφαλείας και την κατάσταση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Ουκρανία.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου