Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟ! ΜΑΦΙΟΖΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Επιβεβαιώνεται η αποκάλυψη από το koutipandoras.gr ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο πόθεν έσχες υπουργού της κυβέρνησης, αφού άρον άρον ψηφίστηκε τροπολογία που εμποδίζει τον έλεγχο του Πόθεν έσχες όσων διετέλεσαν υπουργοί από το 1974 ως σήμερα. Η προσπάθεια βρήκε απέναντι εκτός από την αντιπολίτευση και τον Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος επί μέρες αποκαλεί προσπάθεια συγκάλυψης, την προσπάθεια της κυβέρνησης να μην τηρήσει όσα έχει ψηφίσει στη Βουλή το 2011 για τον έλεγχο του αναδρομικού πόθεν έσχες και να προσωρήσει σε ακύρωση του ελέγχου με διάφορα προσχήματα.
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής ήταν αυτός που είχε προτείνει τον νόμο για τον αναδρομικό έλεγχο από το 1974,ο οποίος ψηφίστηκε ομόφωνα.Τα αποτελέσματα του ελέγχου έπρεπε να παραδοθούν αλλά η κυβέρνηση προώθησε τροπολογία που επιφέρει τρεις ουσιαστικές αλλαγές στον ισχύοντα νόμο για τον αναδρομικό έλεγχο: μεταθέτει για ακόμα έναν χρόνο την προθεσμία ολοκλήρωσης του αναδρομικού ελέγχου, καταργεί τη ρύθμιση για έλεγχο δύο χρόνια πριν την ανάληψη των καθηκόντων του εκάστοτε υπουργού και ελαφραίνει τις συνέπειες και τις ποινικές και τις χρηματικές, για όσους οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» θεωρηθούν ανακριβείς. Η μεθόδευση αυτή έγινε γιατί ο αναδρομικός έλεγχος καίει υπουργό της κυβέρνησης.
Το koutipandoras.gr είχε αποκαλύψει (http://www.koutipandoras.gr/article/107635/lavraki-sto-pothen-eshes-voyleyton) πως ο έλεγχος του πόθεν έσχες των υπουργών, είχε εντοπίσει μαύρες τρύπες στις δηλώσεις γνωστού υπουργού. Μετά από την αποκάλυψη, διέρρευσαν δημοσιεύματα τα οποία εμφάνιζαν τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών ως ασύμφορη οικονομικά και πρότειναν την κατάργησή του. Η επιτροπή για το πόθεν έσχες σταμάτησε να συνεδριάζει και τελικώς προωθήθηκε δύο φορές τροπολογία που με το πρόσχημα της χρονικής επέκτασης του ελέγχου δεν επιτρέπει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να δωθούν τα αποτελέσματα στη δημοσιότητα.
O κοινοβουλετικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, χαρακτήρισε σκανδαλώδη την τροπολογία και ο Σύριζα ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία.
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου