Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΣΛΟΓΚΑΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΕΣ!

"Όταν δεν φοβόμαστε το Θεό και δεν ντρεπόμαστε τους ανθρώπους"

Αυτό ακριβώς αναγράφεται στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης του Αγιοτάτου κ. Ανθίμου, παπαδοπαίδι του άλλου Ανθίμου της Σαλονίκης! Δεν επεξηγεί τι ακριβώς υπονοείται.. με αυτό που βλέπετε ήδη μπροστά σας! Βάζει μια φωτογραφία ενός ΚΑΖΙΝΟΥ και τον γριφώδη τίτλο ! Τι θέλει να πεί ...Κύριος οίδε!

" Όταν δεν φοβόμαστε τον Θεό"... λέει! Τί αναχρονιστικό ...σύνθημα είναι αυτό; Να ...φοβάμαι τον Θεό που πιστεύω; Τι είναι, τρομοκράτης ή Σκιάχτρο ο Θεός; Είναι δυνατόν ο σκεπτόμενος να έχει φοβίες; Ο Θεός μας δεν είναι αγάπη; Θα σκιαζόμαστε από την αγάπη μας; Αχ, Θεέ μου πόσο σε αλλοτριώσαμε!
.."Και δεν ντρεπόμαστε τους ανθρώπους" λέει πιο κάτω το σλόγκαν της Μητρόπολης! Αυτό το δεύτερο σκέλος είναι όμορφα ρεαλιστικό... Δηλαδή, αν ντρέπομαι τον διπλανό μου ...τότε οι πράξεις μου δεν θα είναι τόσο ντροπιαστικές, χυδαίες κι ευτελιστικές της ιδιότητάς μου, ως ανθρώπου..
Αλλά τον Θεό γιατί  να τον φοβάμαι;  Χώρια αν πούμε και το άλλο ..πως ειδικά ο κλήρος  κάθε άλλο παρά φοβάται τον Θεό... (έτσι προκύπτει από τις πράξεις του).
Αλλά τι χρεία έχουν να εκπέμπουν φοβίες, εκφοβισμούς προς τους απλούς  πιστούς;Tι είναι οι λειτουργοί του Θεού; Κομματάρχες, κομματόσκυλα... που πρέπει να συγκρατήσουν στη στάνη τους τα πρόβατα διά του φόβου;
΄Οποιος μας λύσει τον γρίφο, θα τον τιμήσουμε δεόντως!

monidadias-news.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου