Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΠΟΥ ΕΘΑΨΑΝ ΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΜΜΕ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ!

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα "μπρα ντε φερ",το οποίο πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν την προηγούμενη εβδομάδα, ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής Παντελής Φιλικίδης (63 ετων παρακαλώ) για ακόμη μια φορά ανεβάζει την Ελληνική σημαία στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των 100 κιλών!
Ο Παντελής Φιλικίδης είναι ένας ζωντανός θρύλος. Ο ίδιος είναι 13 φορές παγκόσμιος Πρωταθλητής στα Δράμια (kettlbells sport), άρση βαρών και χειροπάλη. Έχει σπάσει το προσωπικό του παγκόσμιο ρεκόρ 15 φορές, ενώ μια φορά έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες καθώς ανύψωσε από το πλατό με το ένα του δάκτυλο βάρος 112 κιλών!
Επίσης κατάφερε να βγάλει 20 παγκόσμιους πρωταθλητές που του χάρισαν τον τίτλο του διακεκριμένου προπονητή (International Master of Sports). Τίτλος που δίνεται μόνο σε προπονητές που έχουν βγάλει παγκόσμιους πρωταθλητές.
Δυστυχώς όμως θα πρέπει να τονίσουμε πως σήμερα στην Ελλάδα αθλητές τέτοιου βεληνεκούς δεν βρίσκουν κάποια οικονομική υποστήριξη από το υπουργείο αθλητισμού ή άλλους φορείς. Σίγουρα είναι ένα θέμα που θα έπρεπε άμεσα να κοιτάξουν οι αρμόδιοι, αφού ακόμα και σε υποανάπτυκτες χώρες, αλλά και σε χώρες οι οποίες βρίσκονται σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από τη δική μας, οι αθλητές έχουν κάποια είδους αναγνώριση από το επίσημο κράτος. Στη περίπτωση του Παντελή Φιλικιδη είναι ξεκάθαρο πως αποτελεί ένα κόσμημα στην τεράστια πολιτιστική κληρονομία μας.
Τον ευχαριστούμε που μας έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες σε αυτές τις δύσκολες εποχές για την πατρίδα μας και να του ευχηθούμε δύναμη, υγεία και κυρίως υπομονή για να μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το σαθρό σύστημα εξουσίας που τον αγνοεί και δεν αναγνωρίζει την σπουδαιότητά του. Αποτελεί ένα σύμβολο δύναμης και αγνότητας, σκληρής προσπάθειας και αντίστασης στη σύγχρονη μόδα της ντόπας και της σαπίλας που επικρατεί και διαβρώνει ακόμη και τον Ελληνικό αθλητισμό.
xryshavgh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου