Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ: "ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ"

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Συγχωνεύσεις- Καταργήσεις – Υποβιβασμοί Σχολείων…
Νέο έγκλημα σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών μας.

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας ακάθεκτοι προχωρούν το σχέδιο υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης. Στα πλαίσια της πολιτικής, αποφάσισε νέο πακέτο συγχώνευσης σχολείων, μεταξύ αυτών και του Χολαργού.
Συγχωνεύει τα 1ο (12θέσιο) και 6ο (6θέσιο) Δημοτικά σχολεία Χολαργού για να δημιουργήσει ένα 17θέσιο(!) σχολείο, και προβλέπονται νέοι «γύροι» συγχωνεύσεων. Η συγχώνευση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις βασικές λειτουργικές προδιαγραφές και όρους στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Τα παιδιά θα στοιβάζονται στις τάξεις κι όποιος μάθει έμαθε. Οι εκπαιδευτικοί θα περιφέρονται από σχολείο σε σχολείο να συμπληρώσουν ώρες, ένα μεγάλο κομμάτι απολύονται κάθε χρόνο. Το μοντέλο του εκπαιδευτικού χωρίς σταθερή εργασία και δικαιώματα, χωρίς τις κατάλληλες συνθήκες για την καλύτερη προσφορά του,  πρότυπο εργασιακών σχέσεων για να συνηθίζουν τα παιδιά το μέλλον τους.
Η αντιμετώπιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας μέσα από το πρίσμα μιας στυγνής λογιστικής αντίληψης είναι απαράδεκτη. Θίγει την ουσία του ρόλου του σχολείου, που δεν είναι άλλος από την διαπαιδαγώγηση, τη μόρφωση και την καλλιέργεια όλων των μαθητών, με τους καλύτερους δυνατούς όρους.
Τι κι αν οι γονείς πληρώνουμε συνεχώς δεκάδες φόρους, άμεσους, έμμεσους… κι αντίκρισμα δεν βλέπουμε πουθενά.  Τι κι αν δεν είμαστε εμείς αυτοί που βούλιαξαν την οικονομία της χώρας. Η κυβέρνηση με το πρόσχημα της κρίσης και του χρέους  αντιμετωπίζει όλους εμάς, τα παιδιά μας, τους γονείς μας, την υγεία, τη μόρφωση σαν «κόστος», που δεν σκοπεύει να το αναλάβει.
Η πολιτική του «νέου σχολείου» της αγοράς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καμιά σχέση δεν έχει με την παιδαγωγική και τη μόρφωση των παιδιών μας. Μόνο με την προετοιμασία τους για την πιο στυγνή εκμετάλλευση έχει σχέση.
Η Κυβέρνηση έχει συμμάχους, τις ΑΔΡΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, την απάθεια και την μοιρολατρία. ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ-ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
ü  Για να ανακληθεί η απόφαση για τις συγχωνεύσεις
ü  Καμιά κατάργηση – συγχώνευση σχολείων, τμημάτων, μετακίνηση μαθητών σε άλλα σχολεία
ü  Καθιέρωση 20 μαθητών ανά τμήμα και 15 μαθητών ανά τμήμα στα νηπιαγωγεία και στις Α΄και Β΄τάξεις
ü  Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού
ü  Μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών σε όλες τις θέσεις και βοηθητικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες
ü  Ενιαίο 12χρονο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο
ü  Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή
ü  Ενίσχυση των δομών της δημόσιας ειδικής αγωγής.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, το ΚΚΕ έχουμε καταγγείλει την πολιτική των συγχωνεύσεων έγκαιρα, εδώ και δύο χρόνια. Έχουμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο προτείνει να ενημερωθούν οι γονείς για τις αρνητικές συνέπειες και να οργανωθεί «κύμα» αντίδρασης απέναντί τους. Πριν λίγες μέρες έγινε από το ΚΚΕ επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή και για τις τελευταίες συγχωνεύσεις.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΟΥΣ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ,
ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΕΣΑ, Η ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ.

4 σχόλια:

  1. AYTO TO GNVRIZEI APO DYO MNES PRIN O JYDHS KAI EKANE TO KOROIDO KAI GNVRIZE TON AGVNA THS KOYTRA GIA TO 6on NPIAGVGEIO XOLARGOY ....KYRIE REMOYNDO EINAI ARGA PLEON .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παλι αγωνα κανει η κουτρα; απο πού θα φαει αυτη τη φορα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι ΚΚΕΔΕΣ που στη σοβιετική ένωση η κάθε τάξη είχε 60 μαθητές.
    Ρεμούνδο , για πες μας, θα τα δώσει ο Περισσός τα λεφτά ;
    Το ήξεραν όλοι από πριν.
    Εγώ που είμαι απ' έξω το άκουσα να το συζητούν από τον Μάρτιο και δεν το γνώριζαν οι Άρχοντες μας στον δήμο ;
    Και να το γνώριζαν τι θα έκαναν ;
    Αυτά είναι θέματα Β' διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αθήνας και όχι της εταιρίας "ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Α.Ε."


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ΄ριε Ρεμούνδο από που εφαγε η Κούτρα??ειναι ντροπή σας και θα το διβασει πιστεύω !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή