Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ! ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ!!!

·         Οι αυτοχειρίες ξεπέρασαν τις πέντε χιλιάδες (5000)
·         Στο Ποινικο Δικαστηριο της Χαγης κατέφυγε για τη σύγχρονη γενοκτονία των Ελλήνων ένα ζευγάρι Γερμανών
·         «Κόβονται» 150 εξετάσεις που παρέχονταν δωρεάν στους ασφαλισμένους
·         Τέσσερις στους δέκα (40% των Ελλήνων πολιτών δεν έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη)
·         Κεντρικός στόχος η μείωση του πληθυσμού
γράφει η Ελίνα Αναγνωστοπούλου
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας
της Ελίνας Αναγνωστοπούλου
Ο ξεπεσμός στην Ελλάδα του 21ου αιώνα δεν έχει τελειωμό. Μετράμε ήδη 8 χρόνια ύφεσης και όλα δείχνουν, παρά τα λεγόμενα του Σαμαρά, ότι θα συνεχίσουμε την κατηφόρα αφού έρχονται και άλλα μέτρα λιτότητας, αυτή τη φορά στον πιο σημαντικό και κρίσιμο τομέα, αυτόν της υγείας.
Είναι άξιο σημείωσης ότι τα τελευταία χρόνια, συγκεκριμένα από το 2009 έως και το 2014 οι αυτοχειρίες ξεπέρασαν τις 5000. Δηλαδή μία ολόκληρη κωμόπολη εξοντώθηκε έτσι. Ο αριθμός αυτός είναι τεράστιος αν αναλογιστούμε ότι μέσα σε αυτόν δεν περιλαμβάνονται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από προβλήματα υγείας που προκλήθηκαν λόγω άγχους. Για παράδειγμα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι που καθημερινά υποβάλλονται σε στρες και πίεση πάσχουν από στεφανιαία νόσο ή από καρδιαγγειακά προβλήματα. Όλο και περισσότερα μέλη της Ελληνικής κοινωνίας είναι θύματα της οικονομικής κρίσης και μαζί με αυτό το ποσοστό ανεβαίνει και το ποσοστό της κατάθλιψης και άλλων ψυχολογικών προβλημάτων.
Επειδή αυτό το φαινόμενο λαμβάνει μέρα παρά μέρα, όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, με αυτό εδώ το άρθρο θέλω να ενημερώσω, όσο περισσότερους που έχουν χάσει δικό τους άτομο γίνεται,   ότι υπάρχει ένα ζευγάρι Γερμανών που έχουν διαφύγει στο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για να καταγγείλουν σύγχρονα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και συγκεκριμένα κατά του ελληνικού πληθυσμού. Καλούν όλους τους Έλληνες να καταθέσουν περιστατικά που έχουν συμβεί στην οικογένειά τους και αφορούν τους ίδιους ή συγγενικά τους πρόσωπα που θα βοηθήσουν στην διεξαγωγή της ομαδικής δίκης. Τέτοια περιστατικά μπορεί να είναι οι αυτοχειρίες καθώς και προβλήματα υγείας, ένδεια φαρμάκων ή τροφής και γενικότερα όσα θεωρούνται επακόλουθα της πολιτικής λιτότητας που ακολουθείται από το Ελληνικό Κράτος. Οι καταθέσεις θα πρέπει να είναι αναλυτικές όσον αφορά στον χωροχρόνο, καθώς και τα αίτια που προκάλεσαν αυτά τα επακόλουθα θα πρέπει να αναφέρονται διεξοδικά (υπερφορολόγηση, μείωση συντάξεων κ.τ.λ.). Όσα περισσότερα στοιχεία καταθέσει ο καθένας μας, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες δικαίωσης.
Τα στοιχεία θα πρέπει να καταγραφούν στην αγγλική γλώσσα ή να σταλούν στον πρέσβη επί τιμή κ. Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο, ο οποίος συντονίζει την προσπάθεια συλλογής και μετάφρασης μαρτυρίων στην Ελλάδα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση chrysanthopoulos@gmail.com. Θα πρέπει έπειτα να αποστείλετε τα στοιχεία στην κ. Hassel-Reusing που έχει κάνει την καταγγελία προκειμένου να ενημερωθεί και να έχει τα στοιχεία σας για τη δίκη στη διεύθυνση Sarah Luzia Hassel-Reusing Thorner Str. 7 42283 Wuppertal (Germany) Τηλ.: +49/202/2502621 και να αποστείλετε και τα στοιχεία στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης International Criminal Court, INFORMATION and Evidence Unit, Office of the Prosecutor, Post Office Box 19519, 2500 CM The Hague, The Netherlands ή με φαξ στο +31 70 515 8555. Είναι, επίσης, απαραίτητο στην επιστολή να επισυναφθεί ο συσχετισμός της μαρτυρίας με τη δικογραφία με αριθμό αρχείου OTP-CR-345/12 που αφορά την καταγγελία Hassel-Reusing .
Αν όλοι μας αναφέρουμε τη δική μας ξεχωριστή μαρτυρία, τότε είναι πολύ πιθανό να τιμωρήσουμε όσους μας προκάλεσαν αυτά τα δεινά. Είναι μία σύγχρονη γενοκτονία. Είναι κάτι σα σχέδιο εξόντωσης και είναι απαραίτητο να καταθέσουμε όσα έχουμε βιώσει και συνεχίζουμε να βιώνουμε. Είναι μία κρίσιμη προσπάθεια για να διώξουμε το θηρίο που μας κατασπαράζει καθημερινά.
Ο Υπουργός Υγείας κ. Βορίδης Μάκης είναι ανένδοτος. Θέλει να «κοπούν» 150 εξετάσεις που παρέχονταν δωρεάν στους ασφαλισμένους. Μέσα σε αυτές είναι και προληπτικές εξετάσεις. Ένα τελευταίο, πολύ πρόσφατο περιστατικό ως επακόλουθο της κρίσης που είχε παρολίγον τρία θύματα αυτοχειρίας διαδραματίστηκε πρόσφατα, εντός της περασμένης εβδομάδος, στο Μεσολόγγι, όπου τρία αδέρφια απειλούσαν ότι θα αυτομαχαιρωθούν ενόσω ήταν κλειδωμένοι στο σπίτι τους. Με σωστούς και ψύχραιμους χειρισμούς η αστυνομία μαζί με τη βοήθεια ψυχολόγων καθώς και της αδερφής τους κατόρθωσε να δώσει αίσιο τέλος στην περίπτωση αυτή. Αφορμή για αυτό το δυσάρεστο γεγονός αποτελούσε το ότι τα τρία αδέλφια αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα και λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούσαν να λάβουν ολοκληρωμένη την φαρμακευτική τους αγωγή οδηγώντας τα σε ψυχολογικό και υπαρξιακό αδιέξοδο.
Κι ενώ οι γιατροί προτείνουν στον Υπουργό Υγείας να μειώσει τα κονδύλια που αφορούν στα νέα μηχανήματα, έδωσε ελευθερία πληθυσμιακών κριτηρίων για τους αξονικούς τομογράφους, επειδή ως τώρα έπρεπε να υπάρχει ειδική άδεια για κάθε αξονικό τομογράφο, κάνοντας περικοπές από τις διαγνωστικές εξετάσεις.
Αναμένουμε βέβαια και πολλές απαντήσεις σχετικά με το τι θα γίνει με τα φάρμακα που πλέον, λόγω έλλειψης χρημάτων στον ΕΟΠΠΥ θα έχουν 50% συμμετοχή του ασφαλιστικού ταμείου και το υπόλοιπο 50% θα επιβαρύνει κάποιον, είτε τον ασφαλισμένο είτε τη φαρμακευτική επιχείρηση.
Είναι αξιοσημείωτο, ωστόσο, και το γεγονός ότι ένας ασφαλισμένος στους πέντε δεν αντέχει να πληρώσει την φαρμακευτική του αγωγή και γιαυτό και δεν την ακολουθεί. Δηλαδή από τους εννέα εκατομμύρια Έλληνες περίπου τα δύο εκατομμύρια δεν ακολουθούν τη φαρμακευτική τους αγωγή. Το συνολικό ποσοστό δηλαδή των όσων μένουν ανασφάλιστοι τυπικά και άτυπα φτάνει με απλούς υπολογισμούς τα τέσσερα εκατομμύρια. Για να μιλήσουμε με ποσοστά, το 40% των Ελλήνων πολιτών δεν έχουν ουσιαστική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Είναι άραγε παράλογο κανείς να σκεφτεί ότι αυτό αποτελεί δόλιο σχέδιο των Ευρωπαίων Εταίρων «(Ε.Ε.)» που δίνουν εντολές στην Κυβέρνησή μας για να εξοντώνουν τον ελληνικό λαό; «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν»;  Αν σκεφτούμε λογικά, αυτό θα οδηγήσει στον αφανισμό των ευπαθών ομάδων. Δηλαδή, των υπερήλικων που έχουν προβλήματα υγείας, αλλά και των μεσήλικων που έχουν εμφανίσει ή πρόκειται να εμφανίσουν ψυχοσωματικά και όχι μόνο προβλήματα υγείας εξαιτίας του αγχωτικού τρόπου ζωής.
Όλο αυτό μπορεί κάλλιστα να σχετίζεται επίσης με το γεγονός ότι οι Έλληνες είναι ένας γερασμένος λαός, με την έννοια ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι ιδιαίτερα υψηλός και το προσδόκιμο ηλικίας αυξάνεται χάρη στην επιστήμη. Η υπογεννητικότητα είναι επίσης αυξημένη, οπότε τα εργατικά χέρια στην Ελλάδα είναι λίγα σε σχέση με τα άτομα που είναι συνταξιοδοτημένα.
Εν ολίγοις, μήπως όλο αυτό το σχέδιο είναι έτσι φτιαγμένο για να μειώσουν τα άτομα που θα λαμβάνουν σύνταξη; Γιατί ως γνωστόν, χρόνο με το χρόνο αυτοί που δικαιούνται σύνταξη είναι πολύ περισσότεροι με αποτέλεσμα τα ταμεία ασφάλισης να αδυνατούν να την παρέχουν σε όλους. Οι περικοπές δεν είναι το μόνο μέτρο που θα μπορέσει να δώσει αποτελεσματική λύση. Χρειάζεται και μείωση του αριθμού των δικαιούχων. Τα όρια συνταξιοδότησης συνεχώς ανεβαίνουν, ενώ τα κριτήρια για τις ευπαθείς ομάδες όπως την αναπηρικής για παράδειγμα σύνταξης γίνονται όλο και πιο στενά.
Επειδή η παρούσα κυβέρνηση δεν ασκεί κοινωνική αλλά οικονομετρική πολιτική, είναι βέβαιο ότι όλα τα προηγούμενα αποτελούν στοιχεία που η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη. Άρα, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να εναντιωθούμε στην τάση αυτή και να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Η λύση δεν είναι το να καθόμαστε στους καναπέδες, ούτε να κλείσουμε τα μάτια. Η λύση είναι όλοι οι νέοι να διεκδικήσουμε όσα σκοπεύουν να μας στερήσουν είτε σε εμάς είτε στα μέλη της οικογένειάς μας δια μέσω των μέτρων εξόντωσης, ή διαφορετικά των μέτρων λιτότητας, όπως αυτοί θέλουν να τα αποκαλούμε.
Είμαστε δυνατοί, αρκεί να συσπειρωθούμε, πρέπει να αφήσουμε απέξω τις μισαλλοδοξίες μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ανεξαρτήτως ηλικίας, μόρφωσης, φύλου, πολιτικών πεποιθήσεων και να διεκδικήσουμε όλα όσα με τον κόπο τους δημιούργησαν οι οικογένειές μας οι προηγούμενες γενιές.

Οφείλουμε και σε εμάς αλλά και σε όσους είναι ανήμποροι να προσφέρουμε όσα μας αντιστοιχούν. Όμως μόνο υπό το κοινό πρίσμα του κοινού σκοπού θα πετύχουμε τη σωτηρία μας. Ας το τολμήσουμε, λοιπόν, και ας αντισταθούμε στην υποδούλωση όλων των Ελλήνων.
δημοσιεύεται στην "Ελεύθερη Ώρα"

1 σχόλιο:

  1. Για γλυτώσει όλα αυτά που γράφονται στο φοβερό άρθρο η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός οι λύσεις είναι δύο:

    1) Να παραιτηθεί η όλη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΑΕ.

    2) Το Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης να καταργήσει την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΑΕ και τους γύρω της και να τους καταδικάσει σε ισόβια φυλάκιση για όλα τα εγκλήματα που έκαναν εις βάρος της Ελλάδος και του ελληνικού λαού και στην συνέχεια να ορίσει μια κυβέρνηση που να είναι υπό της Ρώσικης Ομοσπονδίας και απαλλαγμένη από Τρόικα και Εβραϊκό Λόμπι και από όλους τους κόνδορες της ΝΤΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή