Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟ!


Προς την Αντιδήμαρχο
Αρμόδια για τις Παιδικές Χαρές 
κα. Τζίνα Αρβανίτη

Οπως γνωρίζετε με την απόφαση του, 28492/2009 (Β'931) το Υπουργείο Εσωτερικών καθόρισε τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές για την κατασκευή και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των ΟΤΑ καθώς και τη διαδικασία πιστοποίησης και ελέγχου αυτών.
Απόφαση την οποία διόρθωσε με το υπ' αριθμ. 27934/2014 (Β' 2029) και την εγκύκλιο 44 της 7ης Αυγούστου 2014.
Από μια πρόσφατη αυτοψία – επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε σε όλες σχεδόν τις παιδικές χαρές του δήμου μας διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει πουθενά σήμα πιστοποίησης καταλληλότητας και το σημαντικότερο, πολλές από αυτές είναι κακοσυντηρημένες και κρύβουν πολλές παγίδες για τα παιδιά.
Οπως επίσης γνωρίζετε η δημοτική παράταξη 8Προτάσεις υποστηρίζει την ένταξη των Παιδικών Χαρών σε ένα δίκτυο βιώσιμης κινητικότητας ως χώρους στάσης και αναψυχής και τη διαχείρισή τους από μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση και τα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου μας, έτσι ώστε να αποκτήσουν και παιδαγωγικό χαρακτήρα όπως ορίζουν τα σύγχρονα αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά ρεύματα, αλλά και να εξασφαλίσουν ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για την σταθερή και αδιάλειπτη συντήρησή τους.
Σύμφωνα λοιπόν με την παράγραφο 3 του άρθρου 61 του νόμου 3852/10 θα θέλαμε  να μας πληροφορήσετε άμεσα τα εξής:

-Πόσες και ποιες από τις παιδικές χαρές κατασκευάστηκαν πριν από το Νοέμβριο του 1998, οπότε και θεσπίστηκαν τα αντίστοιχα πρότυπα και οι απαιτήσεις ασφάλειας στη χώρα μας και πόσες μετά.
-Πόσες και ποιες έχουν υποστεί τον υποχρεωτικό περιοδικό έλεγχο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (ΥΑ 28492/2009 – ΦΕΚ Β’931/18.5.2009). Και από ποιόν Διαπιστευμένο Φορέα.
-Για πόσες και ποιες, η Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών έχει ελέγξει και βεβαιώσει την πληρότητα του τελικού φακέλου με την τεχνική έκθεση χωροθέτησης, φωτογραφική τεκμηρίωση, τη μελέτη οργάνωσης κατασκευής και λειτουργίας, το πιστοποιητικό συμμόρφωσης του διαπιστευμένου φορέα.
-Για πόσες και ποιες έχει εκπονηθεί μελέτη ανακατασκευής και λειτουργίας με:
1. Σχέδιο γενικής διάταξης σύμφωνα με τις απαιτήσεις του άρθρου 2 της νέας απόφασης.

2. Τεύχος καθορισμού των ποιοτικών στοιχείων των υλικών του νέου εξοπλισμού που εγκαθίσταται, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 1176-1:2008 (πιστοποιητικά συμμόρφωσης εξοπλισμού, προκαταρκτικές πληροφορίες κατασκευαστή/προμηθευτή, πληροφορίες εγκατάστασης, πληροφορίες για τον έλεγχο και τη συντήρηση, κ.λπ.).

3. Αναλυτική τεχνική έκθεση ελέγχου διαπιστευμένου φορέα, από την οποία να προκύπτει η συμμόρφωση του εγκατεστημένου εξοπλισμού που θα διατηρηθεί προς τις γενικές αρχές της τέχνης, της ασφάλειας και της επιστήμης, καθώς και των γενικών συναλλακτικών ηθών.


Με εκτίμηση

Για την Δημοτική Παράταξη «Συνεργασία για τις 8Προτάσεις»

Ο Επικεφαλής 
Χάρης Κουγιουμτζόπουλος

Ο Δημοτικός Σύμβουλος 
Νίκος Στάππας

1 σχόλιο: