Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΓΡΙΒΕΑ!!!

Στον εισαγγελέα Εφετών, που χειρίζεται την υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα το ζεύγος Γριβέα που επαναπατρίστηκε το βράδυ, από το Λονδίνο. Ο Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα, μετήχθησαν αεροπορικώς στην Αθήνα, μετά την ενεργοποίηση της διαδικασίας έκδοσής τους από την Βρετανία που είχαν ζητήσει με ευρωπαϊκό ένταλμα οι ελληνικές αρχές για τα επισφαλή δάνεια του Τ.Τ.
Σημειώνεται ότι είχαν συλληφθεί στο Λονδίνο, τον περασμένο Ιούλιο, στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι και χθες πραγματοποιήθηκε η έκδοσή τους. Στο αεροδρόμιο τούς περίμενε κλιμάκιο Ελλήνων αστυνομικών και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών όπου παρέμειναν όλη τη νύχτα, αφού σε βάρος τους εκκρεμούσε το ευρωπαϊκό ένταλμα των ελληνικών αρχών και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα.
Στη συνέχεια, θα οδηγηθούν στον ανακριτή που ερευνά την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ. Γιώργο Ανδρεάδη, προκειμένου να απολογηθούν για τις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Έχουν πάντως το δικαίωμα να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή,
Το ζευγάρι είχε δεσμευτεί από τον περασμένο Ιούλιο από το Λονδίνο, ότι προτίθενται να έρθει στην Ελλάδα και να βοηθήσει μάλιστα τις ελληνικές δικαστικές αρχές στην έρευνα που διενεργούν για την υπόθεση του Τ.Τ.
Μία ανασκόπηση της υπόθεσης
Και οι δυο είχαν συλληφθεί τον περασμένο Ιανουάριο στο Μάντσεστερ, βάση του εντάλματος που είχαν εκδώσει οι Ελληνικές δικαστικές αρχές και στη συνέχεια ακολούθησε δίκη σε πρώτο βαθμό για το θέμα της έκδοσής τους στην Ελλάδα.
Η υπόθεση έφτασε και στο βρετανικό εφετείο, δηλαδή σε δεύτερο βαθμό, δίκη από την οποία ωστόσο το ζευγάρι φέρεται να παραιτήθηκε για να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών αρχών.
Την υπόθεση του Τ.Τ είχε ερευνήσει η επίκουρη εισαγγελέας κατά της διαφθοράς κ. Πόπη Παπανδρέου, η οποία και ζήτησε την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος  στελεχών του Τ.Τ αλλά και επιχειρηματιών που είχαν δανειοδοτηθεί από το Τ.Τ, το διάστημα που επικεφαλής του ήταν ο κ. Άγγελος Φιλιππίδης εκ των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης.
Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση αφορά ακάλυπτα και χωρίς εξασφαλίσεις δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που δόθηκαν από το 2006 ως το 2011.
Η έρευνα στηρίχθηκε σε πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος που αναδεικνύει ποιοι επιχειρηματίες έλαβαν δάνεια χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις.
Στο σχετικό πόρισμα της η εισαγγελέας αναφέρει ότι για την υπόθεση της δανειοδότησης των επιχειρηματιών «υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ενοχής των υπευθύνων (διοικήσεων) της τράπεζας, για το έγκλημα της απιστίας, και των ωφεληθέντων από τις πράξεις αυτές επιχειρηματιών, για άμεση συνέργεια στις πράξεις απιστίας, καθώς και για νομιμοποίηση προϊόντων προερχόμενων από εγκληματικές πράξεις (ξέπλυμα)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου