Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ! ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ!

Εν αναμονή της συνέντευξης τύπου του Υπουργού κ.Τασούλα...
της 22ας Νοεμβρίου στο μουσείο της Αμφίπολης και φυσικά της κας Περιστέρη στις 29 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ, ας δούμε μια λεπτομέρεια που κρίνουμε ότι είναι αρκετά σημαντική.

Όταν ανακαλύφθηκε το ψηφιδωτό στον δεύτερο θάλαμο Θ2, προξένησε μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι το μάτι του ενός αλόγου φαινόταν να ήταν γαλάζιο σε αντίθεση με το άλλο μάτι το οποίο φαινόταν κανονικό.

Η εξήγηση που εδόθη στην αρχή ήταν ότι λόγω του ειδικού φωτισμού που εχρησιμοποιείτο κατά την φωτογράφιση πιθανόν να προκάλεσε το σημείο εκείνο να υπερφωτιστεί για κάποιον λόγο και το παιγνίδισμα αυτό του φωτός να μας δώσει την εντύπωση ότι το σημείο αυτό ήταν εκ προθέσεως γαλάζιο.

Όταν σε μεταγενέστερη φάση έγινε η πλήρης αποκάλυψη του ψηφιδωτού και δόθηκε στην δημοσιότητα μια πλήρης εικόνα του ψηφιδωτού που ελήφθη με διαφορετικό φωτισμό και πάλι το αριστερό μάτι του αλόγου συνέχιζε να εντυπωσιάζει με το γαλάζιο χρώμα του.

Είναι συνεπώς έτσι ή και πάλι κάποιο παιγνίδισμα του φωτός μας έδωσε λανθασμένη εικόνα;
Από το βίντεο που ανήρτησε το ΥΠΠΟ με στιγμές από τον καθαρισμό του ψηφιδωτού ( https://www.youtube.com/watch?v=6E4b0XYxVgE ) , το οποίο έχει αρκετά καλή ανάλυση, μπορούμε να εντοπίσουμε σε πολύ κοντινό πλάνο και με μεγέθυνση στο χρονικό σημείο 1:49 ότι το αριστερό μάτι του αλόγου συνίσταται από μια υπερμεγέθη ψηφίδα γαλάζιου χρώματος (σε αντίθεση με όλες τις άλλες) , πράγμα που μας αποδεικνύει ότι συνέβη σίγουρα εσκεμμένως.

Μήπως και πάλι μας παραπλανά η εικόνα και ουσιαστικά είναι ένα κενό από ψηφίδες στο ψηφιδωτό;

Για τον σκοπό αυτό συμβουλεύτηκα τον πολύ καλό φίλο του ιστολογίου Ζήνωνα ο οποίος μου επιβεβαίωσε ότι το αριστερό μάτι του αλόγου είναι πράγματι μια υπερμεγέθης ψηφίδα και δεν αποτελεί κενό στο ψηφιδωτό.

Μου επεσήμανε δε το πώς θα έμοιαζε αν ήταν κενό του ψηφιδωτού από ένα ήδη υπάρχον τέτοιο κενό λίγο πιο πέρα.


Συνεπώς πέραν πάσης αμφιβολίας εσκεμμένως έχει φτιαχτεί έτσι το αριστερό μάτι του αλόγου.

Το ερώτημα είναι γιατί ; Τι ήθελε ο κατασκευαστής του ψηφιδωτού να δηλώσει με αυτήν την εσκεμμένη διαφοροποίηση του αριστερού ματιού του αλόγου και μάλιστα σε γαλάζιο χρώμα
.paraskinia.com/2014/11/blog-post_213.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου