Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΠΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ! ΕΠΙΣΤΡEΦΕΙ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ, ΤΟ ΚΚΕ!

Η κατάσταση που διαχειρίζεται ο Αλέξης Τσίπρας από την στιγμή που εξελέγη πρωθυπουργός, μόνο εύκολη δεν είναι. «Πυρά» από την Ευρώπη, «πυρά» από το ίδιο του το κόμμα για την συμφωνία με τους εταίρους, και εν τέλει «πυρά» ακόμα και από τα ιστορικά στελέχη της ελληνικής Αριστεράς. Μετά τον Μανώλη Γλέζο, τώρα και ο Μίκης ...

Θεοδωράκης. Ένα ένα τα ιερά τοτέμ εγκαταλείπουν τον πρωθυπουργό.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Ήταν Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου όταν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου με προορισμό την οικία του δημοφιλούς μουσουργού, Μίκη Θεοδωράκη. Αφορμή για την επίσκεψή του, ένα άρθρο στο οποίο το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, καλούσε τον πρωθυπουργό να βρει την δύναμη να «έστω και τώρα 'ΟΧΙ' στο 'ΝΕΙΝ' του Σόιμπλε».
Ο Αλέξης Τσίπρας ενθουσιασμένος από το άρθρο-παρέμβαση αποφάσισε να τον επισκεφτεί στην οικία του με θέα την Ακρόπολη των Αθηνών. Η επίσκεψη σίγουρα δεν ήταν τυχαία. Στην απόφαση για την συνάντηση είχε παίξει σημαντικό ρόλο ένα ακόμα άρθρο, δύο ημέρες πριν. Ένα άλλο ιερό τοτέμ της ελληνικής Αριστεράς και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Γλέζος, είχε εξαπολύσει ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ζητώντας «συγγνώμη» από τον ελληνικό λαό γιατί «συνήργησε στην ψευδαίσθηση» της απαλλαγής από το Μνημόνιο. 
Ο πρωθυπουργός στόχευε με αυτό τον τρόπο να δείξει ότι όποιες απόψεις κι αν ακούγονται εντός της ελληνικής Αριστεράς, η ουσία είναι μία. Η Αριστερά είναι ενωμένη και εκπροσωπεί την εθνική ενότητα, όπως έδειξε και το αποτέλεσμα των εκλογών. Γι' αυτό και ο πρωθυπουργός στράφηκε στην έτερη ιστορική μορφή που έχει παλέψει με το σώμα και το πνεύμα για την Αριστερά.
Η συνάντηση με τον Μίκη Θεοδωράκη τελικά κύλησε ομαλά [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ]. Οι δύο άνδρες με φόντο την Ακρόπολη συζήτησαν, αντάλλαξαν απόψεις. Τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα δεν ήταν τυχαία. «Σαν παλιός πολεμιστής ξέρεις ότι στις μάχες χρειάζεται στρατηγική και μυαλό» είπε ο πρωθυπουργός στον Μίκη Θεοδωράκη. Είχε προσθέσει επίσης ότι «δεν πρέπει να πέσεις στην φάκα του αντιπάλου, πρέπει να κάνεις και ελιγμούς στην μέση» και υπογραμμίζοντας ότι «το πιο σημαντικό πολεμοφόδιο που έχουμε είναι η πλατιά εθνική λαϊκή ενότητα».
Ωστόσο δύο ημέρες μετά, ο Μίκης Θεοδωράκης «προδίδει» τον Αλέξη Τσίπρα. Με ένα κείμενο-καταπέλτη [διαβάστε σχετικά ΕΔΩ] κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συνεχίζει να τηρεί τις προδοτικές δεσμεύεις που είχε λάβει τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια η Ελλάδα και επιδοκιμάζει την συγκέντρωση του ΚΚΕ κατά του Μνημονίου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου.
Είναι σαφές πως ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει μία-μία τις μορφές οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια τον στήριξαν και του έδωσαν το λαϊκό έρεισμα για να γιγαντώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, να τον εγκαταλείπουν. Ο Μίκης Θεοδωράκης ειδικά, μετά από την τελευταία παρέμβασή του, δείχνει πως επιστρέφει στις ρίζες του. Που δεν είναι άλλες από το ΚΚΕ...
Koolnews.gr, Φωτογραφία: Eurokinissi

1 σχόλιο: