Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΩΗΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΣΠΕΙΡΑΣ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΥΡΩΜΕΝΟ ΣΙΔΕΡΟ

Συνελήφθησαν από την Αστυνομία 11 μέλη της συμμορίας των ληστών, η οποία χρησιμοποιούσε πυρωμένο σίδερο προκειμένου να απειλήσει και
να ληστέψει τα θύματά τους. Μεταξύ των συλληφθέντων, είναι και ο...


επικεφαλής της συμμορίας που δεν είναι άλλος από τον Αφταντίλ Ξανθόπουλο, 5ο ολυμπιονίκη στην πάλη στους Αγώνες στο Σίδνεϊ και με σειρά επιτυχιών σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Πανευρωπαϊκούς και Μεσογειακούς Αγώνες.

Ο Ξανθόπουλος γεννήθηκε στο Κουτάισι της Γεωργίας το 1971, ενώ ήρθε στη χώρα μας το 1993 και σχεδόν ταυτόχρονα άρχισε να ασχολείται με την πάλη και με τις διεθνείς συμμετοχές να έρχονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ήρθε 4ος στις βαριές κατηγορίες τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1999 όσο και στο Ευρωπαϊκό του 2000. Προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, λαμβάνοντας μέρος στα 97 κ. της ελευθέρας πάλης και κατακτώντας την 5η θέση. Το 2001 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες, το 2002 ήρθε 4ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελευθέρας Πάλης στην Τεχεράνη και το 2005 στους Μεσογειακούς Αγώνες κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.

Στη σπείρα συνεργαζόταν με άτομα αποκλειστικά γεωργιανής καταγωγής κι επισκέπτονταν στέκια συμπατριωτών τους προκειμένου να έρθουν σε επαφή με γυναίκες που εργάζονταν είτε ως οικιακοί βοηθοί είτε ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Από αυτές έπαιρναν πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση των ανθρώπων όπου εργάζονταν και το κατά πόσο εύκολος -ή όχι- στόχος ήταν. Όσον αφορά τους υπόλοιπους συλληφθέντες να αναφέρουμε ότι πρόκειται για τέσσερις γυναίκες κι έξι άντρες.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ξανθόπουλος έχει μπλεξίματα με το Δικαιοσύνη αφού το 2001 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε μηνών για πλαστογραφία εγγράφων ελληνοποίησης.

Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2002 έχασε προσωρινά την υπηκοότητα, αλλά χάρη στην ομοσπονδία μπόρεσε να την ξαναπάρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου