Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ): 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΚΟ!


Το μεγάλο πάρκο αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Παπαγιώτες και τους Χολαργιώτες εδώ και πολλά χρόνια. Επισήμως ονομάζεται "Πάρκο Στρατάρχου  Αλέξανδρου Παπάγου" και  καταλαμβάνει 76 στρέμματα. Έχει έντονη βλάστηση σε όλη την έκταση του και μεγάλη ποικιλία φυτών και δέντρων.
Αποτελεί φυσικό πνεύμονα τόσο για το δήμο μας όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Διαθέτει χώρους άθλησης και αναψυχής όπως το γήπεδο αντισφαίρισης, η παιδική χαρά, η λίμνη, το VERDE, χώρο ποδοσφαίρου, στίβο,  το μοναδικό στην Αττική Κηποθέατρο, καθώς και την "ομπρέλα" αρχιτεκτονικό δημιούργημα της δεκαετίας του ΄60. Δέχεται ετησίως χιλιάδες επισκέπτες από το δήμο μας αλλά και από όλη την Αττική  για αναψυχή, περίπατο, παιχνίδι, ακόμη και για περίπατο σκύλων...

Δυστυχώς η σημερινή κατάσταση του μεγάλου πάρκου παρά τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής δεν είναι ικανοποιητική. Έντονα προβλήματα φωτισμού, ρύπανσης, ξερά χόρτα, graffiti και διάφοροι βανδαλισμοί υποβιβάζουν την εμφάνιση του χώρου και δυσχεραίνουν τη λειτουργικότητα του. Πολλοί από τους επισκέπτες του πάρκου κινούνται "άναρχα" επιτρέποντας στα σκυλιά τους να εισέρχονται εντός του γηπέδου και της παιδικής χαράς ενώ συχνά ποδηλάτες εισέρχονται στον στίβο την ώρα που αθλούμενοι τρέχουν.
Προκειμένου να προστατευτεί και να αναβαθμιστεί το Μεγάλο Πάρκο θα πρέπει :
1.       Να ενταχθεί σε φορέα για την οργανωτική του αυτοτέλεια.
2.       Να φυλάσσεται επί 24ώρου βάσεως.
3.       Να δημιουργηθεί εντός του μικρός  πρότυπος βοτανικός κήπος.
4.       Να εμπλουτιστεί με λουλούδια σε όλα τα σημεία του.
5.       Να υπάρξει ειδική μέριμνα για την περιποίηση του πράσινου.
6.       Να αξιοποιηθεί η λίμνη για δραστηριότητες ηπίας κλίμακας.
7.       Να προστατευτεί ο χώρος της ομπρελάς με τη δημιουργία καλόγουστου ξύλινου περιπτέρου το οποίο θα προσφέρει γλυκά ,παγωτά και αναψυκτικά.
8.       Να ενισχυθεί το δίκτυο πυροπροστασίας.
9.       Να χρηματοδοτηθούν τα ανωτέρω με έσοδα που προέρχονται από το VERDE και το φεστιβάλ του κηποθεάτρου.
10.   Να δημιουργηθεί σύλλογος φίλων του Μεγάλου Πάρκου για την υποστήριξη του πράσινου αυτού χώρου με την ενεργή συμβολή των πολιτών.

Το μεγάλο πάρκο είναι κληρονομιά και περιουσία όλων μας πρέπει όλοι μαζί με την αρωγή του Δήμου να το προστατεύσουμε και να το αναβαθμίσουμε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

10 σχόλια:

  1. Το μεγαλο παρκο που θα πρεπε να ναι στολιδι θελει πολυ δουλεια μιασ και ειναι αρκετα παρατημενο. Η λιμνουλα στην ομπρελα βρωμαει κ ζεχνει, απορω πως γεννιουνται εκει μεσα τοσα βατραχακια. Πολλα σκουπιδια , πεταμενα μπουκαλια αδεια μπυρας, σακουλες κ.ο.κ δυστυχως χαλανε το ωραιο περιβαλλον. Ωραιες οι προτασεις, μονο δεν συμφωνω στο να υπαρχει περιπετρο κοντα στην ομπρελα...δεν υπαρχει λογος να "κλεισθει¨ο χωροσ!! Κατα τη γνωμη μ παντα! Ευχομαι γρηγορα να γίνει ομορφο και καθαρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ Η Κ ΛΙΑΠΗ ΜΕ ΤΑ ΠΕΝΙΧΡΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ......ΑΝΤΕ ΝΑ ΦΙΑΞΕΙΣ ΚΑΝΑ ΔΟΝΤΙ>......!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ,

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ, ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ .
    ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ DRONE ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝ ΕΝΑΕΡΙΩΣ ΩΣ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΜΠΑΤΣΙΚΑ, ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΜΟΝΤΠΕΛΙΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ , ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΓΕΝΕΥΗ, ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΣΥΔΝΕΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.

    ΚΥΡΙΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ,

    ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΕΝΑ 12ΜΕΤΡΟ ΣΚΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΚΥΡΙΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,
    ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΝΑ ΧΤΙΖΕΙΣ ΠΑΛΑΤΙΑ ,ΕΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ .

    ΚΥΡΙΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,

    ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΕΙΡΩΝΕΙΑΣ , ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ......NO MONEY - NO TO NOTHING !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ , ΑΛΛΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΛΕΥΚΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΚΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΟΤΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΜΑΚΗΣ....ΣΤΟΝ ΛΘΑΚΟ ΚΑΝΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ...Ο ΜΑΚΗΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΚΑΝ...Ο ΛΙΑΚΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ ΣΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ = ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ.

    ΧΕΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ , Ο ΚΑΘΕ ΒΛΑΧΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ (ΣΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ) ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ , ΑΠΛΩΝΕΙ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΣΤΑ ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κ. Οικονόμου μας λες ωραίες ιδέες για το μεγάλο Πάρκο στου Παπάγου και βεβαία όλοι συμφωνούμε.
    Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι : Εσύ μας λες αυτά σαν αντιπολιτευόμενος ή επειδή ο Δήμαρχος αδύνατη να το κάνει και επόμενος θα τα κάνεις εσύ όταν γίνεις Δήμαρχος .
    Σοβαρέψου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗΔΕΝ.

    ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ;
    ΑΪΝΤΕ ΣΙΧΤΙΡΙ ΠΙΑ !

    ΑΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΑ ,ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ ΤΑ ΣΥΚΩΤΙΑ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ .

    ΤΑ ΛΕΦΤΑ .
    ΤΑ ΛΕΦΤΑ

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.

    ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΑΛΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ .

    ΝΑ ΠΙΕΣΕΤΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ .


    ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ;

    ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΑΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΚΩΛΟ ΣΑΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΠΑΛΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ .

    ΑΝΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΞΕΧΟΡΤΑΡΙΑΣΕΤΕ ΤΑ ΑΛΣΗ ΚΑΙ ΚΑΙ ΑΛΣΥΛΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΧΟΡΤΑΡΙΑΖΕΤΕ ΜΙΣΑ .

    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΦΡΑΓΚΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΦΡΑΓΚΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΡΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ .


    ΑΪ ,ΜΗ ΧΕΣΩ .............

    ΑπάντησηΔιαγραφή