Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

CRISS-CROSSING RED LINES! ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΡΟΔΕΤΤΑΣ ΤΖΑΝΕΑ...



In his pre-election campaign, Alexis Tsipras set some indelible red lines that his government could not and would not cross. There would be no increase in taxes, unfair laws would be abolished, benefits would be reinstated. The European Institutions insinuated that he shouldn’t promise more than he could deliver, but Tsipras was adamant. These were his uncompromising red lines and no one could bully him into changing them. He refused to do the math.
 And then, Tsipras was elected, and the red lines started shifting around or disappearing altogether. The non-negotiable red lines...

became negotiable when reality set in, and the reality was that the numbers just didn’t add up for less taxes and more benefits.
The ENFIA property tax would have been the first thing to be abolished. Well, it remains intact for 2015 as one of the bailout concessions enforced by the European Council. That red line was crossed with one big leap.
Another example is that of the 13th salary which was to be reinstated to low income pensioners as soon as SYRIZA came to power. Instead, because of Greece’s European creditors vetoing the move, it was renamed. Pensioners would be given a ‘gift’ not a salary. In the end this too was axed because Tsipras cannot afford to play the role of Santa Claus yet, and Christmas is a long way off for Greeks to expect any presents.

There are very few red lines left to be crossed. One by one, the government has gone back on all its old promises that couldn’t be kept or on all its new promises that couldn’t be fulfilled. The red lines have shifted around so much that Tsipras is practically playing hopscotch with the ones that are left. Let’s hope he doesn’t trip over them and come crashing down.

3 σχόλια:

  1. SYRIZA'S RED LINES IS SOMETHING SIMILAR OR ALMOST AN EQUAL DEFINITION WHEN ANALYZING WHAT THE "RED CROSS" MEANS.
    THE TIME HAS COME FOR RUPTURE OR AGREEMENT IN ORDER THE GREAT EXPECTATION TO BE FINISHED .

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΡΟΔΕΤΤΑ ΤΖΑΝΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως ακριβώς το είχα πει!
    Ο κος Βραχιολιδης το μονο που έκανε ηταν να με αποκαλέσει ανώνυμο και να υπεκφύγει να απάντηση στην ερώτηση μου για αλλη μια φορά!
    Μάλιστα παίρνει και ένα δασκαλίστικο ύφος και εξηγήσει με στόμφο τις λανθασμένες του απόψεις.
    Απο τα τρία θέματα που του ανέφερα στο σχόλιο μου έκανε σχόλιο μονο στο ένα και αυτο λανθασμένο.
    Ανέφερα την εμπάθεια του προς τον Παπάγο και το οτι δεν αναγνωρίζει και δεν προβάλλει την εξαιρετική δουλειά που γινεται και σε αυτο το σχολείο του δήμου μας και υπερπροβαλλει όλες τις ενέργειες του Λυκείου Χολαργου.(δεν είπαμε να μην τις προβάλλει αλλα να προβάλλει εξίσου και του Παπαγου!)
    Δεύτερον του απαντηση σε ένα άρθρο του που έλεγε οτι η καθημερινή του Αλαφούζου δεν ασχολείται με τα τοπικά ζητήματα του Παπαγου Χολαργου γιατι ειναι εφημερίδα πανελλαδική ενώ ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ τοπική και φυσικά και αυτο υο σωστότατο επιχείρημα το αγνόησε!
    Τρίτον εξέφρασα τα παραπονα μου για τον τροπο με τον οποίο αρθρογραφεί προσποιούμενος οτι ειναι κάποιος υπάλληλος του ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ!
    Εδω μου απάντησε,το μονο στο οποίο ειχε να πει κατι..., και μου ανέφερε μια φράση του Χαριλάου Τρικουπη που αναφέρεται στον εαυτό του σε 1ο πληθυντικό.
    Αν θες να σου εξηγήσω κύριε ΜΑΚΗ η φράση του Τρικουπη ειναι κατι σαν αυτο που λεμε στις μέρες μας τον ήπιαμε.....
    ΕΣΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΦΙΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ...ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΛΑΟΣ;
    Επίσης αμα θες να δεις το πως θα χρησιμοποιείς το 1ο πληθυντικό για τον ευτο σου δες λιγο πιο πάνω στο σχόλιο μου που λεω "δεν είπαμε"
    Ετσι χρησιμοποιείται οχι δεν ειπε ο καλύτερος απο όλους ομορφότερος και εξυπνότερος εκδότης της εφιμεριδας μας......
    Για να σε δω τωρα θα απαντήσεις;
    Και αν απαντήσεις θα τιμήσεις τα παντελόνια σου και να αναφερθείς στα ερωτήματα που σου θέτω ή θα αρχίσεις παλι να λες εισαι ΑΝΩΝΥΜΟΣ δεν σου μιλάω.....σαν παιδί δημοτικού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω ειναι τα σχόλια τς χθεσινά για να αποδείξω οτι όσα λεω ειναι αλήθεια!
      Για να δω εσυ τι θα πεις τωρα;
      Δεν μιλάω με ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ....

      Ανώνυμος9 Ιουνίου 2015 - 9:33 μ.μ.
      Ρε βραχιολιδη μας δουλεύεις ΕΣΥ μου φαίνεται!
      Στο προηγούμενο άρθρο σου που λες φτάνει πια έρχεσαι σε κάποιες τρομερές αντιφάσεις απο μόνος σου και βάζεις απο κάτω πληρωμένους σχολιαστές να λένε μπράβο και τι καλα που τα λες!
      Κατ αρχας λες οτι δεν μπορεις να προσλάβεις υπάλληλο και μετα γράφεις σαν να υπάρχουν και άλλοι στην εφιμεριδα και ενώ γράφεις ΕΣΥ ο ίδιος απευθύνεσαι στον εαυτό σου με τους χαρακτηρισμούς του στυλ ο εκδότης της εφημερίδας ΜΑΣ
      ΠΟΙΑΣ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ(ΕΣΥ το λες άλλωστε οτι εισαι μόνος σου) ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ?
      Αφού είστε το ίδιο πρόσωπο!!!!!!!!
      Επιπροσθέτως η εφιμεριδα του Αλαφούζου ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΥΛΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ!
      ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ.
      Και κατι αλλο.Δεδομενου του μίσους σου για τον Παπάγο και την λατρεία σου για τον Χολαργό σταματάς να εισαι ανεξαρτητος διότι αναφέρεις σχεδόν όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται στο Λυκειο Χολαργου ενώ καμία απο αυτές που γίνονται στο Λυκειο Παπαγου.
      ΕΙΣΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΣΟΒΑΡΑ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΥΘΜΟ Η ΑΝ ΘΕΣ ΝΑΑΛΛΑΞΕΙΣ ΡΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ!

      Απάντηση

      Ανώνυμος9 Ιουνίου 2015 - 9:43 μ.μ.
      Βλέπετε όλοι μου φαίνεται το ήθος του κυρίου Βραχιολιδη.
      Ενώ βλέπει την ανάρτηση δεν μπαίνει καν στον κόπο να απαντήσει.
      Θα μου πείτε τί να πει και αυτός;
      ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΘΕΝΤΟΝΤΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ!
      Η μόνη απάντηση που θα δώσει αν δώσει...ειναι οτι δεν μιλάει με ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ, η συνήθης καραμέλα του...., αλλα στην πραγματικότητα θα ειναι επειδή δεν εχει να πει κατι για αυτα δεν εχει μια λογική αντίκρουση.
      Απογοητευμένος ένας αναγνώστης

      Απάντηση

      ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ10 Ιουνίου 2015 - 7:42 π.μ.
      Είσαι ο ίδιος ανώνυμος-κουκουλοφόρος σχολιαστής που ζητάς ήθος από μένα ενώ εσύ κρύβεσαι μέσα στην ανωνυμία σου χωρίς να έχεις τον ανδρισμό να πεις το ονοματεπώνυμό σου. Σε ό,τι αφορά στο πρώτο πληθυντινό πρόσωπο που γράφω, όπως ο "εκδότης της εφημερίδας μας", επιβεβαιώνεις ότι είσαι και ηλιθιος και δεν γνωρίζεις τα ισχύοντα. Θυμάσαι ρε άσχετε τη φράση του Χαρίλαου Τρικούπη «ανθ’ ημών Γουλιμής»; Ειπώθηκε τον Απρίλιο του 1895 από τον Χαρίλαο Τρικούπη και αναφερόταν στον ίδιο τον εαυτό του, όταν δεν εκλέχθηκε ούτε βουλευτής και στη θέση του εκλέχθηκε, με διαφορά 4 ψήφων, ο Μιλτιάδης Γουλιμής. Δωσε λοιπόν απάντηση ρε γελοίε; Τι εννοούσε ο Χαρίλαος Τρικούπης όταν μιλούσε στον πληθυντικό και αναφερόταν στον εαυτό του; Αφού έλεγε «ανθ’ ημών Γουλιμής» και με το "ημών" εννούσε τον εαυτό του, πώς το εξηγεί η κούφια σου η κεφάλα; Όταν μάθεις να μιλάς ελληνικά θα καταλάβεις πώς και για ποιους λόγους χρησιμοποιείται σε μερικές περιπτώσεις ο πληθυντικός αν και αναφέρεσαι στον εαυτό σου!

      Απάντηση

      Διαγραφή