Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ! ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ: 1. ΤΣΙΠΡΑΣ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΣΥΡΙΖΑ, 2. ΑΡΙΣΤΕΡΗ-ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ! ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ!

Οριστικό και αμετάκλητο θεωρείται το σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ! Ο Τσίπρας...


αυτό που τελικά κατάφερε είναι να τα σπάσει όχι με τους δανειστές αλλά με το ίδιο του το κόμμα! Το ένα κόμμα θα είναι ο Μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Τσίπρα που κατέβασε βρακιά στους δανειστές και το άλλο κόμμα η αντιμνημονιακή-αριστερή πλατφόρμα με φερόμενο αρχηγό τον Λαφαζάνη! 
Εν τω μεταξύ ο Στρατούλης από τον Βόλο έκανε προσκλητήριο συστράτευσης στο ΟΧΙ το οποίο όπως είπε δεν νικήθηκε. 
Όπως αναφέρει το papaioannou-giannis.net, στην είσοδο του κτηρίου Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε  η εκδήλωση της ιστοσελίδας Iskra, για τα πέντε χρόνια λειτουργίας του, με ομιλητή τον βουλευτή Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρη Στρατούλη. Η μικρή βροχόπτωση που ξεκίνησε την ώρα ακριβώς, έναρξης της εκδήλωσης (20:30) ανάγκασε τους διοργανωτές να αναζητήσουν χώρο εντός του Πανεπιστημίου, στον οποίο τοποθετήθηκαν καρέκλες και ηχητικές εγκαταστάσεις κι έτσι, η εκδήλωση άρχισε τελικά με 45 λεπτά καθυστέρηση. Μιλώντας στον κόσμο που συγκεντρώθηκε, ο κ. Στρατούλης επανέλαβε τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ για απεγκλωβισμό από τα μνημόνια βάσει ενός συντεταγμένου σχεδίου που δεν αποκλείει την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, ως μέσο για να επιτευχθεί ο στόχος, από την στιγμή που αυτό δεν μπορεί να γίνει εντός του ευρώ. Κάλεσε δε, τις αντιμνημονιακές και αριστερές δυνάμεις, το λαό και τη νεολαία σε κοινές δράσεις για τη συγκρότηση ενός μεγάλου, δημοκρατικού, πατριωτικού, προοδευτικού μετώπου του ΟΧΙ, χωρίς καταστροφική λιτότητα και χωρίς ταπεινωτική εποπτεία και έλεγχο, για μια Ελλάδα με βαθιές προοδευτικές πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές με ορίζοντα και κατεύθυνση το σοσιαλισμό, όπως ανέφερε. Χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός ότι το περήφανο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος μετατράπηκε μέσα σε λίγες μέρες σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ, ενώ δήλωσε περήφανος που παρά τις πιέσεις, αυτός και πολλοί άλλοι σύντροφοί του, δεν υπέκυψαν και τήρησαν τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς. Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κώστας Δελημήτρος τόνισε αναφέρθηκε στον αγώνα που δόθηκε και τοπικά για την κυριαρχία του ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα και τόνισε ότι πως το μεγαλειώδες ΟΧΙ του δημοψηφίσματος υποβαθμίστηκε και μεταλάχθηκε σε ΝΑΙ, εξαιτίας του τεράστιου πολιτικού σφάλματος που διέπραξε η κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας ένα τρίτο μνημόνιο. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς εξάλλου, στον σύντομο χαιρετισμό του, έδωσε απάντηση σε όσους – όπως είπε – τον ρωτούσαν όλες αυτές τις μέρες, ποιον θα εκπροσωπούσε στην εκδήλωση της Iskra, λέγοντας πως «εκπροσωπεί τον εαυτό του» και προσθέτοντας πως ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έχει το δικαίωμα να διατυπώνει δημόσια τις πολιτικές του θέσεις, ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες στιγμές για το κόμμα και την κοινωνία μας. «Το να σιωπήσω δεν αρμόζει στις αξίες μου. Αυτό δεσμεύομαι από την διακήρυξη και τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης. Αυτές υποστήριζα μέχρι σήμερα και αυτές θα συνεχίσω να υπηρετώ. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και η κ. Μαρία Νεοφώτιστου, συντονίστρια στο Στέκι «Αλληλεγγύη για όλους»

2 σχόλια:

  1. ΑΝΤΕ ΔΙΑΛΥΘΕΙΤΕ ΛΑΘΡΟΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Στρατούλης απ' το Βόλο δεν έκανε προσκλητήριο συστράτευσης αλλά προσκλητήριο στρατούλευσης !! Να ξέρουμε τί λέμε δηλαδή

    ΑπάντησηΔιαγραφή