Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ! "ΕΘΑΨΑΝ" ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ!

Από τις 5 Γενάρη του 2014 γράφαμε για τα πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας που παίζονταν με το μοναδικό ταφικό μνημείο της Αμφίπολης! Βρέθηκαν οστά και ακόμη περιμένουμε να μας πουν ποιανού ήταν. Έθαψαν την περίπτωση της Αμφίπολης και ό,τι σπουδαίο/μυστικό κρυβόταν στο...

ταφικό μνημείο. Από την αρχή, η αρμόδια της αρχαιολογικής έρευνας κα Περιστέρη αλλά και οι κρατούντες (βλέπε Τασούλας) έλεγαν ότι πρόκειται για ένα τεράστιας σημασίας εύρημα, μοναδικό και ότι μέσα σε 1-2 μήνες θα αποκαλυπτόταν το μυστικό του. Όμως επέπεσαν οι εχθροί της χώρας (τοκογλύφοι και άλλοι) επιβάλλοντας σιωπή και λήθη στην Αμφίπολη. Κανείς πλέον δεν μιλάει.Ούτε τα ΜΜΕ. Όλοι ασχολούνται με το...χρέος της Ελλάδος και την απόλυτη δυσφήμιση-διασυρμό της χώρας μας. Διότι αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Νέας Τάξης Πραγμάτων. 

Αλητεία και έγκλημα με ευθύνη των κρατούντων. 
Δείτε τι γράφαμε τον Γενάρη του 2014 τα οποία θεωρούμε (δυστυχώς) ότι μας δικαιώνουν απόλυτα:

ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ!

ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΥΜΒΟΥ;



Έβαλαν φίμωτρο στην επικεφαλής των ανασκαφών, αρχαιολόγο Περιστέρη!


Από τον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Πέπλο μυστηρίου και σιωπής καλύπτει την μεγαλειώδη ταφική ανακάλυψη στην Αμφίπολη του νομού Σερρών,  η οποία κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι εκεί βρίσκεται ο τάφος του Μακεδόνα στρατηλάτη, Μέγα Αλεξάνδρου. Ακόμη και οι εκτιμήσεις της επικεφαλής των αρχαιολογικών ερευνών Αικατερίνης Περιστέρη συγκλίνουν προς αυτή την κατεύθυνση.  Οι αρχικές προσεκτικές διατυπώσεις της αρμόδιας αρχαιολόγου ανέφεραν ότι  ο τάφος ανήκει στη γυναίκα του Μέγα Αλέξανδρου, Ρωξάνη και στο γιο τους Αλέξανδρο Δ’.
Η ίδια είχε εκφράσει αυτή την άποψη -με κάθε επιφύλαξη- κατά την 26η επιστημονική συνάντηση με θέμα «Το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη»:
«Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για τον τάφο της Ρωξάνης και του Αλέξανδρου (γιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου)», είχε πει χαρακτηριστικά η κα Περιστέρη.
Η προϊσταμένη της ΚΗ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Αικατερίνη Περιστέρη, υπογράμμισε επίσης ότι «δεν έχει βρεθεί πουθενά ανάλογος περίβολος , ούτε στη Βεργίνα , ούτε στις Αιγές. Περικλείει σίγουρα σημαντικά ταφικά μνημεία, στα οποία σκοπεύουμε να φτάσουμε. Χρονολογείται στην περίοδο της δολοφονίας της Ρωξάνης το 311 π.Χ. Πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σημαντικό».
Έκτοτε όμως και όλως περιέργως, η αρχαιολόγος έπαψε να μιλάει! Παρέπεμπε στις ανακοινώσεις της αρχαιολογικής υπηρεσίας, χωρίς η ίδια πλέον να εκφέρει την επιστημονική της άποψη! Λες και κάποιοι της έβαλαν φίμωτρο!  
Η  ανακοίνωση  του  υπουργείου  Πολιτισμού προφανώς επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι πολιτικά παιχνίδια ήταν αυτά που έσπευσαν να της βάλουν φίμωτρο: «Το εύρημα της Αμφίπολης είναι οπωσδήποτε ιδιαίτερα σημαντικό, όμως πριν προχωρήσει η ανασκαφική έρευνα, οποιαδήποτε ερμηνεία και πολύ περισσότερο οποιαδήποτε ταύτιση με ιστορικά πρόσωπα στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης και είναι παρακινδυνευμένη».
Η ανακοίνωση αυτή όχι μόνο υποκρύπτει σαφή εντολή προς την κα Περιστέρη να …ράψει το στόμα της, αλλά ουσιαστικά την προσβάλει αμφισβητώντας ευθέως το επιστημονικό της κύρος! Τι άλλο σημαίνει το«Οποιαδήποτε ερμηνεία και πολύ περισσότερο οποιαδήποτε ταύτιση με ιστορικά πρόσωπα στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης»; Μα αφού κύριοι του Υπουργείου Πολιτισμού, μπροστά σας έχετε την επιστημονική άποψη της επικεφαλής των αρχαιολογικών ερευνών, γιατί σπεύδετε να της βουλώσετε το στόμα;  Επιστημονική άποψη δεν εκφράζει;  Ε;
Η κα Περιστέρη έκτοτε έπαψε να μιλάει. Την αναζητήσαμε αρκετές φορές και δεν απαντούσε στο τηλέφωνό της. Το ίδιο επιχειρήσαμε πριν από μερικές ημέρες αλλά το κινητό της τηλέφωνο το είχε κλειστό! Παρά το γεγονός ότι παρήλθε ο μήνας Δεκέμβριος, μήνας-ορόσημο μια και αναμένονταν να ανακοινωθούν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των αρχαιολογικών ερευνών και των ευρημάτων, σκότος και άκρα του τάφου σιωπή επικρατεί γύρω από το μεγαλειώδες ταφικό μνημείο της Αμφίπολης. 
Μιλήσαμε με τον Δήμαρχο της Αμφίπολης κο Βογιατζή ο οποίος στο παρελθόν είχε εκφραστεί με λόγια θαυμασμού για το ταφικό μνημείο.
Κύριε Δήμαρχε, αναμέναμε να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των αρχαιολογικών ερευνών στο ταφικό μνημείο, παρά το γεγονός όμως ότι μπήκαμε στη νέα χρονιά, δεν ανακοινώθηκε τίποτε από την αρχαιολογική υπηρεσία.
Δήμαρχος: Κύριε Βραχιολίδη, ολοκληρώθηκαν οι ανασκαφικές έρευνες στον περίβολο του μνημείου αλλά τα ευρήματα δεν είναι σημαντικά γι’ αυτό τον λόγο δεν δόθηκε τίποτε στην δημοσιότητα. Θα ξεκινήσουν οι έρευνες στο εσωτερικό  μέρος του μνημείου και υπολογίζεται πλέον ότι την άνοιξη θα υπάρξουν ανακοινώσεις.
Η κα Περιστέρη δεν απαντά στις κλήσεις μας. Γνωρίζετε γιατί;
Δήμαρχος: Αυτό που γνωρίζω είναι ότι η κα Περιστέρη αυτό το διάστημα απουσιάζει στην Γαλλία.  
Προσέξτε τι μας είχε πει ο αγαπητός Δήμαρχος Αμφίπολης για την ταφική ανακάλυψη, στις 3 Σεπτεμβρίου 2013: «Το ταφικό μνημείο είναι το μεγαλύτερο αρχαιολογικό εύρημα στην ιστορία των ανασκαφών στην Ευρώπη και η δημοτική αρχή το αντιμετωπίζει με την δέουσα σοβαρότητα. Χρειάζονται επιπλέον 90 μέτρα μέχρι να ολοκληρωθούν τα 500 μέτρα του περιστυλίου και να φτάσουμε στην είσοδο. Αυτό σημαίνει ότι μετά από ένα περίπου μήνα θα είμαστε σε θέση να εξάγουμε περισσότερα συμπεράσματα. Για την ώρα όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε καμία εκτίμηση για τον τάφο του Μέγα Αλέξανδρου. Πάντως, αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως το ταφικό μνημείο είναι εξαιρετικά σημαντικό και με τον ένα ή άλλο τρόπο οι αρχαιολογικές έρευνες θα φέρουν στο φώς νέα πολύτιμα ευρήματα»
Παρά το ότι η επικεφαλής αρχαιολόγος είχε δηλώσει ότι ανάλογος ταφικός περίβολος δεν βρέθηκε ούτε στην Βεργίνα, παρά το ότι μίλησε για«σημαντικά ταφικά μνημεία, στα οποία σκοπεύουμε να φτάσουμε», παρά το ότι και ο δήμαρχος (αν και όχι αρχαιολόγος αλλά ενήμερος) είχε πει ότι«οι αρχαιολογικές έρευνες θα φέρουν στο φώς νέα πολύτιμα ευρήματα», ξαφνικά εμφανίζεται το μεγαλύτερο ταφικό μνημείο σε όλη την Ευρώπη να είναι χωρίς αξιόλογα ευρήματα!!! Εμάς τουλάχιστον μας φαίνεται ότι κάτι ύποπτο παίζεται στην υπόθεση αυτή… 
Τι λένε οι αρχαιολόγοι
Υποψιασμένους μας κάνουν και αυτά που έχει πει το ίδιο το επιστημονικό προσωπικό που μετέχει στις αρχαιολογικές έρευνες της Αμφίπολης: «Ο ταφικός περίβολος που ήρθε στο φως στην αρχαία Αμφίπολη είναι μοναδικός στο είδος του».
Οι αρχαιολόγοι που μετέχουν στην ανασκαφή, είναι εντυπωσιασμένοι από το εύρημα, κρατούν βέβαια χαμηλούς τόνους, ωστόσο η Κατερίνα Περιστέρη ως επικεφαλής της ανασκαφής έχει επισημάνει: «Κατασκευασμένος στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ., συμπίπτει ιστορικά «με μια εποχή κατά την οποία συμβαίνουν πολλά και δραματικά γεγονότα στη Μακεδονία και στην Αμφίπολη ειδικά, με τις διαμάχες των επιγόνων του Αλεξάνδρου και τον θάνατο της Ρωξάνης και του μικρού Αλεξάνδρου Δ' κατόπιν διαταγής του Κάσσανδρου. Πρόκειται για μνημεία αλληλένδετα μεταξύ τους, αφού το λιοντάρι βρισκόταν, όπως γνωρίζουμε με βεβαιότητα πλέον, στην κορυφή του τύμβου, σηματοδοτώντας με την παρουσία του κάποιο σημαντικό πρόσωπο ή πρόσωπα της Αμφίπολης».
Την 1η Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η νέα ανασκαφή για την αποκάλυψη και του υπόλοιπου τμήματος του περιβόλου, σήμερα που ερευνήθηκε ολόκληρος ο περίβολος τελικά εμφανίζεται να είναι… άνθρακας ο θησαυρός! Κάποιοι δεν λένε την αλήθεια!
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ;
ΕΒΑΛΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ Η ΜΕΡΚΕΛ;
Υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι πίσω από το πέπλο μυστηρίου που έχει πέσει πάνω από το μεγαλειώδες ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, έχουν ενσκήψει οι δανειστές της τρόικας και κυρίως η ίδια η Μέρκελ! Επειδή η ταφική ανακάλυψη αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες της σύγχρονης ιστορίας, η οποία διαφημίζει παγκοσμίως τη χώρα μας και τον πολιτισμό της, αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει στην γερμανίδα καγκελάριο και τους διεθνείς τοκογλύφους. Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στο καναβάτσο  και σε οικονομικό και σε διπλωματικό πεδίο, θα ήταν ό,τι χειρότερο για τα σχέδια των δανειστών και της διεθνούς πολιτικής σκηνής  να εμφανιζόταν η Ελλάδα ότι έχει ανακαλύψει  τον τάφο του Μέγα Αλέξανδρου. Το κέντρο βάρος του παγκόσμιου ενδιαφέροντος θα μετατοπιζόταν στην γενέτειρα του πολιτισμού Ελλάδα και στον Έλληνα Μέγα στρατηλάτη της. Αμέσως θα κατέρρεαν και τα σχέδια της Μέρκελ και των Αμερικανών αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων ως «Άνω Μακεδονία» ή και την αναγνώριση της «μακεδονικής γλώσσας». Η δε χώρα μας θα ανακτούσε το χαμένο κύρος της χάρη στον Μέγα-Αλέξανδρο.
Είναι πολύ πιθανόν λοιπόν να έχει δοθεί εντολή από τους τροϊκανούς να …θαφτεί τουλάχιστον προσωρινά η περίπτωση των ταφικών ευρημάτων της Αμφίπολης και να πέσει άκρα του τάφου σιωπή!  

"Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου