Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Η ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΛΕΓΕΤΑΙ! ΕΝΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ!

«Άνευ προηγούμενου» χαρακτηρίζεται η πυρκαγιά Ρόκι που κατακαίει...


την Καλιφόρνια εδώ και μια εβδομάδα, έχοντας κάνει στάχτη από την περασμένη Τετάρτη μέχρι το πρωί της Τρίτης πάνω από 263.000 στρέμματα. 

Χιλιάδες άνθρωποι πήραν εντολή να εκκενώσουν τα σπίτια τους χθες Δευτέρα, αφού φωτιές ενισχυμένες από τον αέρα έκαψαν δεκάδες κτίρια στη βόρεια Καλιφόρνια. Ήταν 24 κατοικίες και 26 βοηθητικά κτίσματα, ενώ 6.300 σπίτια απειλούνται, σύμφωνα με τις αρχές. 





​Περιγράφοντας την πυρκαγιά ως «ακανόνιστη» και «καταστροφική», o εκπρόσωπος της τοπικής Πυροσβεστικής (CalFire) Ντάνιελ Μπέρνλαντ δήλωσε ότι «καίει προς όποια διεύθυνση θέλει»Περιγράφοντας την πυρκαγιά ως «ακανόνιστη» και «καταστροφική», o εκπρόσωπος της τοπικής Πυροσβεστικής (CalFire) Ντάνιελ Μπέρνλαντ δήλωσε ότι «καίει προς όποια διεύθυνση θέλει». Παρ’ όλα αυτά, πρόσθεσε ο ίδιος, οι περίπου 3.000 πυροσβέστες που επιχειρούν έχουν σημειώσει κάποια πρόοδο, αυξάνοντας την έκταση όπου η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο από το 5% στο 12%.

Η ένταση του φαινομένου ανάγκασε τους αξιωματούχους να ζητήσουν από 13.000 ανθρώπους να εκκενώσουν τα σπίτια τους, συνέχισε ο Μπέρνλαντ, προσθέτοντας ότι διάφοροι δρόμοι έχουν κλείσει.





zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου