Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗ ΔΕΗ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ!

Κι όμως, Και τεμαχίστηκε Και ξεπουλιέται!

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΜΗΕ;
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;

Απαντώντας κανείς στο παραπάνω ερώτημα, αβίαστα, μπορεί να πει:

Η ΔΕΗ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
ΚΑΙ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ

Πουλιέται και διαλύεται γιατί με τα όσα συμφώνησε και ψήφισε η κυβέρνηση (φυσικά για να μην το ξεχνάμε μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ) η επιχείρηση δέχεται ένα βαρύτατο πλήγμα το οποίο στην...

κυριολεξία ισοδυναμεί με την χαριστική βολή.

Πιο συγκεκριμένα με τα όσα συμφώνησε και ψήφισε, η ΔΕΗ χάνει άμεσα, αυθαίρετα και
πραξικοπηματικά, με τη λογική του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» το 25% των
πελατών της στη λιανική και τουλάχιστον το 50% (!!) μέχρι το 2020.
Ταυτόχρονα υποχρεώνεται από τον Οκτώβρη κιόλας να πουλά στους ιδιώτες ένα
μεγάλο μέρος από τη φθηνή ηλεκτρική παραγωγή της που προέρχεται από λιγνίτες και
νερά!!

ΛΙΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Το νέο μνημόνιο, το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκάθαρα πολύ ξεκάθαρα, προβλέπει ότι από το 2020 και μετά, ΚΑΝΕΝΑΣ προμηθευτής ηλεκτρισμού (ΔΗΛΑΔΗ Η ΔΕΗ) δεν θα πρέπει να κατέχει μερίδιο πάνω από 50%!!
Αν λάβει κανείς υπ' όψιν του ότι σήμερα η ΔΕΗ (λόγω της κομπίνας των αεριτζήδων της HELLAS POWER και της ENERGA, που δεν ήρθαν για να μείνουν στη λιανική, αλλά για να αρπάξουν και να φύγουν και κυρίως λόγω του ότι η ΔΕΗ είναι φθηνότερη απ' όλους τους ανταγωνιστές της) κατέχει το 97,4 των πελατών αντιλαμβάνεται τι θανάσιμο πλήγμα θα δεχθεί όταν ΑΜΕΣΑ πρέπει να χάσει το 25% των πελατών της και μέχρι το 2020 το 50%.
Αν αυτό δεν ισοδυναμεί με το πιο καίριο πλήγμα, με το πιο θανάσιμο πλήγμα, τότε ειλικρινά τι θα ήταν το πιο θανάσιμο;

Με βάση τα παραπάνω που δεν παίρνουν διάψευση γιατί έχουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τίθενται τα εξής ερωτήματα :
(παραλείπω τα αυτονόητα ερωτήματα για το αν τα παραπάνω έχουν έστω και από μακριά κάποια σχέση με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και για κόμμα που θέλει να λέγεται και να ΕΙΝΑΙ κόμμα της αριστεράς και στέκομαι σε ερωτήματα της κοινής λογικής).

Έχει καμία σχέση αυτό που συμφώνησε και υπέγραψε η κυβέρνηση με αυτό που λέγεται ελεύθερος και υγιής ανταγωνισμός; Δηλαδή ότι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ - ΘΕΣ ΔΕΝ ΘΕΣ θα χάσεις ως το 2020 το 50% των πελατών σου! Είναι αυτό ο ανταγωνισμός;
Να σου αρπάζουν χωρίς να μπορείς να αντιδράσεις το 50% των πελατών σου και να το χαρίζουν στους ιδιώτες;

Έχει καμία σχέση αυτό που υπέγραψε η κυβέρνηση με αυτό που μπορεί να δεχτεί ο κοινός νους; Δηλαδή ότι μπορεί και να χάσεις εάν ο άλλος είναι φθηνότερος; Υπάρχει εδώ κάτι τέτοιο ή πρόκειται για ξεδιάντροπη αρπαγή και χάρισμα;

Επειδή η απάντηση είναι δεδομένη ένα σχόλιο χωρά :
Αυτοί που υπέγραψαν την κατάπτυστη αυτή συμφωνία, σε αντίθεση με τα όσα διακήρυσσαν, επιφέρουν το πιο οδυνηρό, το πιο θανάσιμο πλήγμα που έχει δεχτεί ποτέ η ΔΕΗ. Της δίνουν τη χαριστική βολή γιατί αφού την έβαλαν πρώτα να εξηλεκτρίσει όλη τη χώρα και να πάει το ρεύμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, στρώνουν τώρα (όπως έγινε και με τις ΑΠΕ, όπου ενώ η ΔΕΗ ήταν πρωτοπόρος την πέταξαν παντελώς έξω από αυτή την αγορά για να θησαυρίσουν οι κολλητοί τους ιδιώτες) νέο τραπέζι για τους φίλους τους που καθήμενοι σταυροπόδι, η πελατεία της ΔΕΗ θα τους προσφερθεί ως δώρο.
Περιττό βέβαια να πω ότι με την υλοποίηση των παραπάνω, χιλιάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ στην Εμπορία θα βρεθούν στο δρόμο.

ΧΟΝΔΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Όσο δε για τον τομέα της χονδρικής, τα όσα συμφώνησε και υπέγραψε η κυβέρνηση και πάλι μόνο ως απαράδεκτα και εξωφρενικά (για κυβέρνηση της αριστεράς) μπορεί να χαρακτηριστούν. Συγκεκριμένα στο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε άμεσα (από τον Οκτώβρη κιόλας) το ποσοστό συμμετοχής της ΔΕΗ στην χονδρική αγορά που βρίσκεται ήδη στο 74,5% να πάει ακόμα πιο κάτω!! Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε και ψήφισε η ΔΕΗ μέσω των ΝΟΜΕ (δημοπρασιών) να πουλάει κοψοχρονιά (στην ουσία να παραδώσει - χαρίσει) εδώ και τώρα το 25% της παραγωγής της από λιγνίτες και νερά στους ιδιώτες, με στόχο όπως και για την λιανική μέχρι το 2020 η ΔΕΗ να μην παράγει και να μην εισάγει πάνω από το 50% της καταναλισκόμενης ενέργειας!!

Όμως πέρα από αυτό που έτσι και αλλιώς είναι εξωφρενικό, εκείνο που έχει ιδιαίτερη αξία να προσέξει κανείς, γιατί η κάθε λέξη έχει την αξία της, και ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, είναι την φράση που επί λέξει υπάρχει στο κείμενο «έως το 2020 καμία επιχείρηση δεν θα μπορεί να παράγει ή να εισάγει, άμεσα ή έμμεσα, πάνω από το 50% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται και εισάγεται στην Ελλάδα (νομοθεσία που θα θεσπιστεί ως προαπαιτούμενο)».
Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι η ΔΕΗ είτε θα αναγκαστεί να κλείσει μια σειρά λιγνιτωρυχεία και εργοστάσια της, λιγνιτικά και υδραυλικά, είτε να τα μεταβιβάσει στους ιδιώτες ψευτοεπενδυτές, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες.
Άλλωστε το ότι αυτό είναι το σχέδιο τους στην ουσία δεν το κρύβουν, αφού μέσα στο κείμενο της συμφωνίας υπάρχει η πρόβλεψη ότι εάν δεν επιτευχθεί αυτό το υποχρεωτικό αποτέλεσμα μέσω των ΝΟΜΕ, (να χάσει δηλαδή η ΔΕΗ το 50% της χονδρικής) θα ληφθούν διαρθρωτικά μέτρα τα οποία θα εγκριθούν αμέσως και θα οδηγήσουν στα ίδια αποτελέσματα!!
Με βάση και αυτό το σημείο της συμφωνίας, εύλογα ξαναρωτώ:
(Αφήνω και πάλι στην άκρη τα όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά και το κατά πόσο έχουν σχέση τα όσα υπέγραψε με κόμμα της αριστεράς).

S Έχει καμία σχέση με τον ελεύθερο και υγιή ανταγωνισμό ενώ εσύ (η ΔΕΗ) έχεις δαπανήσει δις
     γιατί με δικά σου έξοδα μπορεί και αξιοποιείται ο λιγνίτης-ο χρυσός της χώρας μας- και τα νερά των ποταμών
     γιατί με δικά σου έξοδα άνοιξαν τα ορυχεία, φτιάχτηκαν τα φράγματα, φτιάχτηκαν εργοστάσια δίνοντας δουλειά σε χιλιάδες εργαζομένους και φθηνή ενέργεια σ' όλη την ελληνική κοινωνία

να έρχονται οι άλλοι (οι ιδιώτες) να σου αρπάζουν κοψοχρονιάς το 25% της παραγωγής σου;

Είναι αυτό ανταγωνισμός;
Αυτοί ποιό ρίσκο αναλαμβάνουν;
Ποιές θέσεις εργασίας θα δημιουργήσουν;
Ποιο ποσό επένδυσαν για να νομιμοποιούνται να κερδίσουν;
Γιατί θα πρέπει
ενώ δεν έχουν βάλει μία,
ενώ δεν έχουν φτιάξει μια θέση εργασίας και
ενώ δεν παίρνουν κανένα απολύτως ρίσκο να κερδοσκοπήσουν από την εκμετάλλευση (αρπαγή στην ουσία) των υποδομών της επιχείρησης του ελληνικού λαού;

Επειδή στα πιο πάνω δεν υπάρχει καμία απάντηση που να μπορεί να σταθεί (από αριστερό άνθρωπο) κάνοντας κρίση επαναλαμβάνω ότι είτε αρέσει είτε όχι στους κυρίους του ΣΥΡΙΖΑ τα όσα υπέγραψαν χωρίς ίχνος υπερβολής ισοδυναμούν με τη διάλυση της ΔΕΗ.
Και για να μην πει κανείς, αν και είναι γνωστά, ότι αυτά δεν ισχύουν και ότι τα βγάζω από το μυαλό μου, παραθέτω αυτούσιο το συγκεκριμένο σημείο από το τρίτο μνημόνιο που πήρε τον αριθμό ΦΕΚ 94 Ν. 4336 όπου στο κεφάλαιο της σύμβασης χρηματοδοτικής σταθερότητας στην παράγραφο Γ : Συμφωνία Δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων Υποπαράγραφο 4.3 σελίδα 1029 ρυθμιζόμενες επιχειρήσεις δικτύων (ενέργεια, μεταφορές, νερό) επί λέξει αναφέρει:

« Τον Σεπτέμβριο του 2015, οι αρχές θα συζητήσουν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον σχεδιασμό του συστήματος δημοπρασιών ΝΟΜΕ, με στόχο να μειωθούν κατά 25% τα μερίδια λιανικής και χονδρικής αγοράς της ΔΕΗ και να πέσουν κάτω από το 50% έως το 2020, ενώ οι
οριακές τιμές θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα συμμορφώνονται πλήρως με τους κανόνες της ΕΕ. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας για το ΝΟΜΕ έως τα τέλη Οκτωβρίου 2015, οι αρχές θα συμφωνήσουν με τους θεσμούς διαρθρωτικά μέτρα τα οποία θα εγκριθούν αμέσως και θα οδηγήσουν στα ίδια αποτελέσματα που αναφέρονται ανωτέρω όσον αφορά τα μερίδια αγοράς και τα χρονοδιαγράμματα (βασικό παραδοτέο). Σε κάθε περίπτωση, έως το 2020 καμία επιχείρηση δεν θα μπορεί να παράγει ή να εισάγει, άμεσα ή έμμεσα, πάνω από το 50% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται και εισάγεται στην Ελλάδα (νομοθεσία που θα θεσπιστεί ως προαπαιτούμενο)».

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ!
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

ΑΔΜΗΕ

Όσον αφορά τον ΑΔΜΗΕ το μνημόνιο ξεκάθαρα μιλά για την ιδιωτικοποίησή του ή εναλλακτικά την εξεύρεση σχεδίου που θα φέρνει τα ισοδύναμα αποτελέσματα.
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ακόμα και εάν δεν πάνε σε απευθείας ιδιωτικοποίηση, πράγμα που δεν είναι σίγουρο, η κυβέρνηση έτσι και αλλιώς συμφώνησε στην εκχώρηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του ΑΔΜΗΕ!
Πιο συγκεκριμένα το εναλλακτικό σχέδιο εάν και εφόσον τα πράγματα πάνε εκεί, προβλέπει την παραμονή των παγίων στην μητρική και την μεταβίβαση σε μια άλλη εντελώς ανεξάρτητη εταιρεία από τη ΔΕΗ τη διαχείριση του συστήματος ηλεκτρισμού.
Η εταιρεία αυτή θα είναι απολύτως ανεξάρτητη ιδιοκτησιακά και λειτουργικά από τη ΔΕΗ και θα έχει εκτός από τη διαχείριση του συστήματος της αγοράς, τον λειτουργό της αγοράς, τις αδειοδοτήσεις των διασυνδέσεων, το σχεδιασμό και την κατάρτιση του αναπτυξιακού πλάνου.
Με λίγα λόγια η εναλλακτική λύση, εάν τελικά επιλεγεί αυτή, σε γενικές γραμμές, πάνω κάτω, είναι να μας επιβάλλουν αυτό που αποφύγαμε πριν από μερικά χρόνια δηλαδή το μοντέλο του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Συστήματος (ISO) έναντι του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς (ITO) που υπάρχει σήμερα.
Και εδώ προς απόδειξη των όσων αναφέρω παραθέτω αυτούσιο από το μνημόνιο 3 του ΣΥΡΙΖΑ το σχετικό απόσπασμα (σελ. 1029) :
«Εως τον Οκτώβριο του 2015, οι αρχές : α) θα λάβουν μη αναστρέψιμα μέτρα (συμπεριλαμβανομένης της ανακοίνωσης της ημερομηνίας για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών) για την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ΑΔΜΗΕ, εκτός εάν προταθεί εναλλακτικό σχέδιο, με ισοδύναμα αποτελέσματα όσον αφορά τον ανταγωνισμό και τις προοπτικές επενδύσεων, σύμφωνα με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές και σε συμφωνία με τους θεσμούς για την επίτευξη πλήρους ιδιοκτησιακού διαχωρισμού από τη ΔΕΗ (βασικό παραδοτέο)».

17%

Τέλος, θα ήταν παράλειψη εάν σ' όλα όσα ανέφερα ξεχνούσα να προσθέσω ότι παραμένει
εκχωρημένο στο ΤΑΙΠΕΔ το 17% των μετοχών της ΔΕΗ που σίγουρο είναι ότι θα οδεύσει στο
νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων των 50 δις € για ξεπούλημα. Γεγονός που με την υλοποίησή του
θα σημάνει την οριστική απώλεια από το Δημόσιο του 51% των μετοχών!!
Κατά τα άλλα η ΔΕΗ δεν ιδιωτικοποιείται...
Κατά τα άλλα θα την επαναφέραμε κατά 100% στο δημόσιο.
ΡΑΕ

Επίσης, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω τα όσα συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με τα όσα διακήρυσσε μέχρι χθες για την ενίσχυση του ρόλου της ΡΑΕ που όλα αυτά τα χρόνια έπαιξε τον πιο βρώμικο ρόλο σε βάρος της ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα στο μνημόνιο 3 του ΣΥΡΙΖΑ προς διευκόλυνση δήθεν του περάσματος της πρότασης για το εναλλακτικό μοντέλο ξεπουλήματος του ΑΔΜΗΕ επί λέξει αναφέρεται (σελ. 1029): «Γα τον σκοπό αυτόν, οι αρχές απέστειλαν την πρώτη πρόταση στους θεσμούς τον Αύγουστο του 2015, β) θα επανεξετάσουν τη φορολόγηση της ενέργειας, γ) θα ενισχύσουν την οικονομική και επιχειρησιακή ανεξαρτησία της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας, δ) θα μεταφέρουν στο εσωτερικό δίκαιο την οδηγία 27/2012 για την ενεργειακή απόδοση, θεσπίζοντας τη νομοθεσία που έχει ήδη υποβληθεί στο κοινοβούλιο»

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του ξεπουλήματος που γίνεται από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της ΔΕΗ, πέρα όλων των άλλων, αρκεί να σκεφθεί ότι όλα όσα συμφώνησε στη χονδρική τα συμφώνησε γνωρίζοντας ότι μεγαλύτερο ψέμα από αυτό που χρησιμοποιείται σαν καραμέλα από τα συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ότι δήθεν δεν άνοιξε η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας δεν υπάρχει.

Για ποια αγορά μιλάμε ότι δεν άνοιξε;
Για αυτήν που στην χονδρική οι ιδιώτες κατέχουν και πουλάνε τουλάχιστον το 25% ή μήπως για αυτή των ΑΠΕ που ενώ η ΔΕΗ ήταν πρωτοπόρος σ' όλη την Ευρώπη σήμερα δεν κατέχει ούτε το 1% από την «πίτα» των ΑΠΕ;

Για το έγκλημα αυτό σε βάρος της επιχείρησης του ελληνικού λαού ποιος θα πληρώσει; Και για όποιον πει ότι η λέξη έγκλημα που χρησιμοποιώ είναι υπερβολή και λαϊκισμός επιτρέψτε μου να γίνω πιο συγκεκριμένος και να θυμίσω κάποιες πικρές αλήθειες, κάποιους σκληρούς αριθμούς που οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ή τους ξέχασαν ή προσποιούνται ότι δεν τους γνωρίζουν, για να πάνε να υπογράψουν αυτή την κατάπτυστη συμφωνία για τη ΔΕΗ.

-- Είναι ή δεν είναι έγκλημα σε βάρος της ΔΕΗ ενώ η ΔΕΗ ήταν η πρώτη εταιρεία σ' όλη την Ευρώπη (1982) που εγκατέστησε αιολικό πάρκο, σήμερα από τα 2015 εγκατεστημένα MW να μην έχει στο ενεργειακό της πορτοφόλι ούτε 90;;!!
— Είναι ή δεν είναι έγκλημα σε βάρος της ΔΕΗ και στα φωτοβολταϊκά ενώ και ΕΔΩ η ΔΕΗ ήταν πρωτοπόρος (με ένα χρόνο καθυστέρηση από τότε που έφτιαξε αιολικό πάρκο το 1983 έφτιαξε φωτοβολταϊκό σταθμό) από τα 2.700 εγκατεστημένα MW η Επιχείρηση να μην έχει ούτε 1;!!

Αυτό το έγκλημα σε βάρος της ΔΕΗ, που ενώ ήταν πρωτοπόρος, συνειδητά την εμπόδισαν να αναπτυχθεί στον τομέα των ΑΠΕ, όχι απλά για να μπουν οι ιδιώτες αλλά και για να τους δώσουν τη δυνατότητα να αρπάξουν τα πάντα, και των καταναλωτών, γεγονός που θα έπρεπε να καθορίζει τη στάση της κυβέρνησης, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο αίτημα των ιδιωτών, η κυβέρνηση γιατί κάνει ότι δεν το ξέρει;
Επειδή στην κυβέρνηση ξαφνικά κάποιοι έπαθαν αμνησία, τους θυμίζουμε, αν και δεν το ξέχασαν, ότι τη ΔΕΗ την απέκλεισαν παντελώς για να κερδίζουν μόνο οι κολλητοί τους, που μόνοι απολαμβάνουν χρόνια τώρα τις εγγυημένες τιμές απόδοσης μέχρι και 550 €/MWh!!
Επίσης τους θυμίζουμε ότι για να θησαυρίζουν οι συγκεκριμένοι κύριοι, που μόνο πέρσι εισέπραξαν 860.997.000€, οι προηγούμενες κυβερνήσεις αύξησαν το ΕΤΜΕΑΡ κατά 9.153% τα τελευταία χρόνια, πηγαίνοντάς το από 0,30 €/MWh τον Ιούνιο του 2010 σε 27,46 €/MWh το Γενάρη του 2015!

Κλείνω λέγοντας ότι μέχρι χθες ρωτούσαμε τις προηγούμενες κυβερνήσεις:
ν   Ποιος νομιμοποιείται να κερδοσκοπεί σε βάρος της ΔΕΗ δηλαδή σε βάρος της Δημόσιας
Επιχείρησης Ηλεκτρισμού; ν    Ποιος νομιμοποιείται να αποκλείει τη ΔΕΗ για να κερδίζουν οι ιδιώτες;

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΟΣΑ ΨΗΦΙΣΕ ΡΩΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ν   Ποιος νομιμοποιείται να χαρίζει πελάτες της ΔΕΗ στους ιδιώτες;
ν    Ποιος νομιμοποιείται να επιτρέπει πληρωμένες υποδομές από τον ελληνικό λαό,
εξοπλισμό για τη διάνοιξη ορυχείων - εργοστάσια - φράγματα, να δουλεύουν για
τους ιδιώτες;


Συναδέλφισσες - φοι

Με βάση αυτή τη σκληρή πραγματικότητα (που θα ήθελα να ήταν ένα ψέμα αλλά δεν είναι) βρισκόμαστε ξανά στο σημείο που είμαστε και πριν τις εκλογές.
Στο σημείο του να εξακολουθεί η πόρτα της ΔΕΗ να είναι διάπλατα ανοιγμένη στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Αυτή την πόρτα όπως κάναμε με όλες τις κυβερνήσεις τιμώντας το ψωμί που τρώμε πρώτοι εμείς έχουμε χρέος να την κλείσουμε.

Αθήνα 15 Σεπτεμβρίου 2015
Νίκος Φωτόπουλος
Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε. Εκπρόσωπος των εργαζομένων
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου