Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

45,87% ΑΠΟΧΗ, ΛΕΥΚΑ – ΑΚΥΡΑ. Ε, ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΩΡΕΙ ΛΑΟ ΜΟΝΟΝ ΟΣΟΥΣ ΕΡΙΞΑΝ ΕΓΚΥΡΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ!

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, το 45,87% των πολιτών, δηλαδή ο μισός σχεδόν ελληνικός λαός, είτε απείχε από τις εκλογές, είτε έριξε λευκό και άκυρο. Και λοιπόν τι έγινε;
Το σάπιο πολιτικό σύστημα θεωρεί λαό, μόνον αυτόν που έριξε έγκυρο....

ψηφοδέλτιο στις κάλπες. Το 45,87% του λαού το θεωρεί ως μη υπάρχον. Το «δημοκρατικό» μας Σύνταγμα το βγάζει έξω από το σύστημα.
Το κλειστό ολιγαρχικό κοινοβουλευτικό σύστημα, ανοίγει την ημέρα των εκλογών τις πόρτες του και όποιος πολίτης προσέρχεται στην κάλπη και επιλέγει μια από τις προτάσεις που έχει έτοιμες το σύστημα (με τη βοήθεια του Συντάγματος και του νόθου εκλογικού νόμου), έχει καλώς. Αυτός θεωρείται πολίτης για το σύστημα και απλά προσμετράται στην καταμέτρηση. Αντίθετα, ο πολίτης που θεωρεί τον εαυτό του ηλίθιο να παίξει σε αυτό το θέατρο και δεν εισέρχεται να επιλέξει μια από τις έτοιμες προτάσεις του συστήματος, αυτός δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη από το σύστημα, σαν να μην είναι ζωντανό όν.
Αυτό πρέπει επειγόντως να αλλάξει. Ο λαός πρέπει να απελευθερωθεί από την φυλακή και την εκμετάλλευση του ολιγαρχικού συστήματος. Διαφορετικά δεν μιλάμε για δημοκρατία, αλλά για κοροϊδία.
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου