Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΩΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο Δ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ, Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ.... ΟΛΙΓΩΝ ΩΡΩΝ!

Την παραίτησή του υπέβαλε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο υφυπουργός Υποδομών Δημήτρης Καμμένος. Η τοποθέτησή του στο κυβερνητικό....


σχήμα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων καθώς o βουλευτής των ΑΝΕΛ έχει γίνει στο παρελθόν στόχος και έχει δεχθεί έντονη κριτική για επίμαχες αναρτήσεις που φέρεται να είχε κάνει στο twitter!Λίγα λεπτά έπειτα από το Tweet του Π. Καμμένου, μέσω του οποίου ζητούσε από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ να διευκολύνει την κυβέρνηση, ο τέως -πλέον- υφυπουργός υπέβαλε την παραίτησή τουΣτην επιστολή παραίτησής του, ο κ. Καμμένος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων».

Παράλληλα, γνωστοποιεί ότι προτίθεται να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων, προκειμένου «να λάμψει η αλήθεια», όπως υποστηρίζει.

Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο για το θέμα ενώ τo βράδυ της Τετάρτης, ο επικεφαλής του κόμματος των ΑΝΕΛ ζήτησε μέσω  twitter από τον υφυπουργό να διευκολύνει την κυβέρνηση, υποβάλλοντας την παραίτησή του, έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση.

Έτσι, ο υφυπουργός Υποδομών ολοκλήρωσε άδοξα τη θητεία-ρεκόρ του στο χαρτοφυλάκιο που του ανετέθη.

Από το πρωί της Τετάρτης, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη των Οικολόγων Πράσινων -που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα-, αλλά και σύσσωμη η αντιπολίτευση εκτόξευαν πυρ ομαδόν κατά του κ. Καμμένου.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο βουλευτής Πειραιά του ήσσονος κυβερνητικού εταίρου έδωσε στη δημοσιότητα μία μακροσκελή ανακοίνωση, μέσω της οποίας καταγγέλλει επιχείρηση συκοφάντησής του, υπογραμμίζοντας ότι πολλές φορές οι λογαριασμοί του στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης έχουν παραβιαστεί από αγνώστους, στους οποίους αποδίδει τα επίμαχα σχόλια.

Ένα από τα επίμαχα... τιτιβίσματα του Δ. Καμμένου
Ένα από τα επίμαχα... τιτιβίσματα του Δ. Καμμένου


«Οι αναρτήσεις, οι οποίες εκλήφθησαν ή ήταν προσβλητικές προς συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα, ζητώ και προσωπικά συγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά, ενώ καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό, ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό», αναφέρει μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος.
Ασύμβατα με την ηθική της συγκυβέρνησης τα tweets Καμμένου, υποστηρίζει το Μαξίμου, που ζητεί να διερευνηθεί η γνησιότητά τουςΤην ίδια στιγμή, παρά την έμμεση απολογία του κ. Καμμένου, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εμφανίζεται ιδιαιτέρως ενοχλημένος με την ενδοκυβερνητική τρικυμία που ξέσπασε λίγες μόλις ώρες μετά την ορκωμοσία του νέου σχήματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος της κυβέρνησης επικοινώνησε τηλεφωνικά, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, με τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ, ζητώντας του να διερευνήσει τη γνησιότητα των tweets.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι, εφόσον αυτά είναι αυθεντικά, αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζητήθηκε από τον Πάνο Καμμένο, να εξετάσει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού, σε περίπτωση που τα tweets είναι γνήσια, υπογραμμίζοντας ότι την τελική απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός.



Τα βέλη της αντιπολίτευσης

«O διορισμός του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Δημήτρη Καμμένου στην Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι ο κ. Τσίπρας με τις επιλογές του παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Αριστεράς και της Δημοκρατίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, υποστηρίζοντας ότι «η Κυβέρνηση, αντί να ξεμπερδέψει με το παλιό, νομιμοποιεί το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό».
Μέσω αιχμηρών ανακοινώσεων, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση για την υπουργοποίηση του Δ. ΚαμμένουΑπό την πλευρά της, η ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι «προκαλεί θλίψη και ντροπή η συμπόρευση της αριστερής κυβέρνησης με το ακροδεξιό φρόνημα του κ. Καμμένου».

Μέσω ανακοίνωσής της, η Αγίου Κωνσταντίνου υπογραμμίζει ότι «η τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένου στη θέση υφυπουργού της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια ξεκάθαρη προσβολή προς την κοινωνία, μετά την "ένδοξη καριέρα" του νέου υπουργού στα social media».

«Μια "καριέρα" γεμάτη με ρατσιστικά, ομοφοβικά και αντισημιτικά μηνύματα. Το ήθος και οι αρχές της Αριστεράς δεν είχαν και δεν έχουν καμία σχέση με τέτοιες πρακτικές. Προκαλεί θλίψη και ντροπή η συμπόρευση της αριστερής κυβέρνησης με το ακροδεξιό φρόνημα του κ. Καμμένου. Επιβάλλεται η άμεση αποπομπή του», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Παράλληλα, την έντονη αντίδραση του Ποταμιού προκάλεσε η υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου. «H σύνθεση της νέας κυβέρνησης του κ. Τσίπρα εκτός από συντηρητισμό, αναχρονισμό και παλαιοκομματική λογική, τώρα εκπέμπει ομοφοβία και ρατσισμό», σχολιάζει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει, «η υπουργοποίηση του κ. Δημήτρη Καμμένου, ευρέως γνωστού για τις ομοφοβικές και ρατσιστικές του δηλώσεις στο διαδίκτυο, δεν αποτελεί απλώς ένα ακόμη πολιτικό ατόπημα του κ. Τσίπρα», αλλά «αποτελεί ευθεία προσβολή προς την κοινωνία, στέλνοντας, παράλληλα, επικίνδυνα μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας».

«Δεν είναι το "πρώτη φορά", αλλά το "αριστερά" που καταντάει πια ένα σύντομο ανέκδοτο», προσθέτει το Ποτάμι.



Φίλια... πυρά

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα κόμματα της αντιπολίτευσης που καυτηρίασαν την επιλογή του Δημήτρη Καμμένου, καθώς η υπουργοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον χορό των πυρών άνοιξε ο Δημήτρης Παπαδημούλης. «Στηρίζω απολύτως την Κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν είμαι όμως καθόλου ευτυχής με την υπουργοποίηση ενός προσώπου με ακραίες και ρατσιστιστικές απόψεις», ανέφερε μέσω Twitter ο ευρωβουλευτής του κόμματος.
«Το πιο σύντομο ανέκδοτο, να γίνει ο πιο σύντομος υπουργός», ζητεί ο Στέλιος ΚούλογλουΣτο ίδιο μήκος κύματος, η βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου σημείωσε: «Αισθάνομαι βαθιά ντροπή και λύπη που σε μια αριστερή κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοποιείται ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος κάνει συστηματικά άθλια ομοφοβικά και αντισημιτικά σχόλια στο twitter του. Το περιεχόμενο και το ήθος τους ταιριάζουν μόνο σε ακροδεξιό, και προσβάλλουν βάναυσα όχι μόνο αυτούς στους οποίους στοχεύει, αλλά κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο. Η αποπομπή του από την κυβέρνηση είναι αναγκαία και επείγουσα».

«Ο Δημήτρης Καμμένος σε κυβέρνηση αριστεράς: το πιο σύντομο ανέκδοτο να γίνει ο πιο σύντομος υπουργός», ανέφερε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής, Στέλιος Κούλογλου. 

Επιπλέον, την αποπομπή του κ. Καμμένου από το υφυπουργείο Υποδομών και Δικτύων φέρεται να ζητεί και η ομάδα των 53, ενώ οι προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ Οικολόγοι Πράσινοι σημειώνουν:

«Απορία και θλίψη προκαλεί η υπουργοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος έχει εκφράσει κατά το παρελθόν αντισημιτικές, ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις, έχει καταφερθεί με υβριστικούς χαρακτηρισμούς δημόσια πολλάκις ενάντια στον ίδιο τον πρωθυπουργό , έχει εγκαλέσει τη ΧΑ για "πλημμελή" άσκηση των καθηκόντων της σε ό,τι αφορά στις παρεμβάσεις της στο δημόσιο βίο.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε μεγάλο πολιτικό ατόπημα τη συγκεκριμένη ανακόλουθη επιλογή που όχι μόνο προσβάλει χρόνιους αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατική παράδοση ανθρώπων μέσα στον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο αλλοιώνει το δημοκρατικό στίγμα ενός πολιτικού χώρου (και των συνεργαζόμενων με το κυβερνών κόμμα Οικολόγων Πράσινων) που είχε πάντα πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά εντέλει νομιμοποιεί και κατακυρώνει τη ρητορική μίσους στον δημόσιο λόγο.

Ζητάμε από τον πρωθυπουργό να ακυρώσει, έστω και την ύστατη στιγμή, την επιλογή του συγκεκριμένου ατόμου για τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών και Δικτύων, Το οφείλει στη δημοκρατία, το οφείλει στα κινήματα και στους κοινωνικούς αγώνες.

Η πλειοψηφία των πολιτών που έδωσε ξανά την ψήφο εμπιστοσύνης της στο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτεί εκπτώσεις σε βασικά ζητήματα της αριστεράς, που δεν άπτονται του Μνημονίου, λόγω συνεργασίας με ΑΝΕΛ. Οι γραμμές αυτές, που αφορούν μια ουσιαστική μάχη στο εσωτερικό της χώρας, πρέπει να ξεκαθαριστούν από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης».



Δ. Καμμένος: «Οι μονταζιέρες χρησιμοποιούν κάθε μορφής λάσπη»

Νωρίτερα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, μέσω προηγούμενης ανακοίνωσής του είχε κάνει λόγο για παραχάραξη των θέσεών του, σημειώνοντας ότι «μονταζιέρες» εκτοξεύουν λάσπη», υποστηρίζοντας ότι κατά το παρελθόν οι λογαριασμοί του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν παραβιαστεί.

«Οι αναρτήσεις, οι οποίες εκλήφθησαν ή ήταν προσβλητικές προς συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα, ζητώ και προσωπικά συγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά, ενώ καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό, ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δ. Καμμένου: 


«Παρατηρώντας τη σημερινή αναστάτωση σχετικά με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που αφορούν άμεσα και έμμεσα το πρόσωπο μου, δηλώνω κατηγορηματικά ότι η πλειονότητα αυτών αποτελεί προϊόν διαστρέβλωσης της αλήθειας και έχουν επιμελώς παραχαραχθεί για να ικανοποιήσουν προεκλογικές πολιτικές σκοπιμότητες από τις γνωστές μονταζιέρες οι οποίες προεκλογικά χρησιμοποίησαν κάθε μορφής λάσπη. 

Αρκεί να θυμίσω άλλωστε, πως εντεταλμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων είχαν παραποιήσει τα αποτελέσματα δείχνοντας τους Ανεξάρτητους Έλληνες συστηματικά εκτός Βουλής για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και την ψήφο του λαού. 

Όσον αφορά το περιεχόμενο ανακοινώσεων σε κοινωνικά δίκτυα σας ενημερώνω ότι τους λογαριασμούς μου σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα χειρίζονταν συνεργάτες καθώς επίσης και οτι έχουν παραβιαστεί ουκ ολίγες φορές. Για του λόγου το αληθές μάλιστα, ο λογαριασμός μου στο Facebook έχει μπλοκαριστεί από την παραμονή των εκλογών από άγνωστους εισβολείς και μέχρι σήμερα η λειτουργία του δεν έχει αποκατασταθεί.

Θέλω να δηλώσω ότι σχετικές αναρτήσεις, οι οποίες εκλήφθησαν ή ήταν προσβλητικές προς συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα, ζητώ και προσωπικά συγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά, ενώ καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό, ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό. 

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι οι ευθύνες που έχω αναλάβει είναι τεράστιες, το έργο εξαιρετικά σημαντικό και στην Ελλάδα του αύριο που οραματιζόμαστε, δε χωρούν προσωπικές και άνανδρες πολιτικά επιθέσεις.

Με εκτίμηση,
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Βουλευτής Β’ Πειραιά
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»

zougla.gr

3 σχόλια:

  1. Η παραίτηση αυτή μου θύμισε μιαν άλλη παραίτηση υποψηφίου
    περιφερειάρχη στη Μακεδονία με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
    Πώς εξηγούνται αυτές οι συμπτώσεις;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1) «η Κυβέρνηση, αντί να ξεμπερδέψει με το παλιό, νομιμοποιεί το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης,

    2) Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι, εφόσον αυτά (σ.σ. τα ρατσιστικά και τα "ενάντια" στο σημιτισμό) είναι αυθεντικά, αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης.

    3) «H σύνθεση της νέας κυβέρνησης του κ. Τσίπρα εκτός από συντηρητισμό, αναχρονισμό και παλαιοκομματική λογική, τώρα εκπέμπει ομοφοβία και ρατσισμό», ήταν η έντονη αντίδραση του Ποταμιού.

    4) Η βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου σημείωσε: «Αισθάνομαι βαθιά ντροπή και λύπη που σε μια αριστερή κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοποιείται ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος κάνει συστηματικά άθλια ομοφοβικά και αντισημιτικά σχόλια στο twitter του. Το περιεχόμενο και το ήθος τους ταιριάζουν μόνο σε ακροδεξιό, και προσβάλλουν βάναυσα όχι μόνο αυτούς στους οποίους στοχεύει, αλλά κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο.

    κχ
    Το ερώτημα είναι : Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα ; Ποιος καλεί την κυβέρνηση να συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις (σ.σ. ομοφοβία και ρατσισμός) και το βασικότερο, ποιος και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις υποδείξεις ; Ο ρατσισμός, η ομοφοβία και ο αντισημιτισμός είναι οι μόνες αξίες, που συνάδουν με την ηθική της κυβέρνησης ; Άλλες - και ποιες - δεν υπάρχουν ; Βάσει μόνο αυτών των αρχών κρίνεται η ηθική ;

    Τώρα ξέρεις γιατί ψήφισες Σύριζα. Η Ευρώπη δεν είναι η χώρα των στρατοπέδων και των ολοκληρωτισμών. Έγινε πρότυπο μίμησης των εγκεφάλων, που ξεκλήρισαν την Αμερική από τους γηγενείς, χάρη της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ψήφου. Ξέρεις ακόμη ότι εκτός από τη συμμόρφωση προς τις υποδείξεις, τις οποίες τηρείς με θρησκευτική ευλάβεια, αυτοί σκοπό έχουν να σε κομματιάσουν, να σε γονατίσουν, να σε κάνουν ζητιάνο - δούλο στα σαλόνια των Τραπεζών τους. Το έμαθες ή θέλεις κι άλλα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας θυμίσουμε σε κάποιους τα φρικτά εγκλήματα που έγιναν στο παρελθόν ή
    γίνονται ακόμη και στο παρόν:

    Της χιτλερικής Γερμανίας,
    Του σταλινισμού,
    Του μαοϊσμού
    Του αμερικανισμού (εξόντωση γηγενών ινδιάνων, Χιροσίμα-Ναγκασάκι,
    Βιετνάμ, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία).
    Ερώτημα:
    Αφού κάποια κράτη έχουν απάνθρωπο παρελθόν γιατί συνεργαζόμαστε
    μαζί τους;;
    Ο κ. Δημήτριος Καμμένος τι απάνθρωπο έγκλημα διέπραξε στο παρελθόν
    και δεν μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί του;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή