Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΓΙΑ 100.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ(;)! ΣΑΡΩΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΣΙΠΡΟ-ΚΑΜΜΕΝΟΙ! ΠΑΡΑΔΩΣΤΕ ΑΠΟΚΑΪΔΙΑ...

Μια εγκύκλιος-βόμβα για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ....

που βγήκαν σε σύνταξη το 2015 περιλαμβάνει περικοπές οι οποίες μάλιστα μπορεί να είναι αναδρομικές. Υπολογίζεται ότι μπορεί να είναι και 100.000 οι συνταξιούχοι που πλήττονται.

Στο στόχαστρο μπαίνουν κυρίως όσοι βγήκαν σε σύνταξη μετά την 1/7/2015 καθώς πλέον τα Ταμεία υποχρεούνται να υπολογίσουν τις συντάξεις με βάση τον νέο νόμο που προβλέπει μειωμένες αποδοχές.

Μάλιστα στον ΟΑΕΕ όσοι αποχώρησαν πριν τα 67 έτη τους θα λαμβάνουν αντί της κατώτατης των 486 το λεγόμενο οργανικό ποσό με βάση τα έτη ασφάλισής τους και όχι την κατώτατη. Έτσι για όσους λάμβαναν τα 486 ευρώ ως τώρα το επιπλέον ποσό θα παρακρατηθεί σε δόσεις.

Παράλληλα για όσους συνταξιοδοτήθηκαν από το ΤΕΒΕ μετά την 1/9/2015 κόβεται και το προνοιακό ποσό των 220 ευρώ. Μέχρι την οριστικοποίηση των οδηγιών προς το Ταμείο οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν το 80% του οργανικού ποσού.

Μέχρι την οριστικοποίηση των οδηγιών για τον τρόπο υπολογισμού, θα λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη ίση με το 80% του δικαιούμενου οργανικού ποσού, πλήρους ή μειωμένου. Σε περίπτωση, μάλιστα, που έχει ήδη εκδοθεί απόφαση οριστικής ή προσωρινής σύνταξης με ημερομηνία έναρξης από 1/7/2015 και μετά, στην οποία έχει αποδοθεί ποσό πλήρους ή μειωμένου κατωτάτου ορίου, θα τροποποιείται η σύνταξη.

Παρόμοια εγκύκλιος αναμένεται και για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ.
Πηγή (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου