Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

ΕΙΣΤΕ ΜΑΣΟΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ; ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΣΑΣ! ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ; ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΑΧΤΑΡΜΑ;;;

Ντροπή και Αίσχος! Αυτή είναι η Ορθοδοξία μας; Να προκαλεί τους....

πιστούς της με την κορυφή της ιεραρχίας της, όπως ο Μητροπολίτης Μαρωνείας ο οποίος έκανε αγιασμό τους Lions, τον μικρό βραχίονα του Μασονισμού; Την ώρα που η Ορθοδοξία και δη η Ιερά Σύνοδος καταδικάζουν την Μασονία και τα παρακλάδια τους, ο ιεράρχης μας στην Κομοτηνή, στην πιο ευαίσθητη περιοχή της Ελλάδος που πρέπει να κρατά τις επάλξεις της πίστης μας, προκαλεί και κάνει αγιασμό στους Lions! Όχι, δεν είν αι αυτή η Ορθοδοξία μας, έχει αποδείξει με φλογερούς ιερείς και ιεράρχες της ποια είναι. Το αίμα των μαρτύρων το έχει δείξει, αλλά και δυνατοί Μητροπολίτες σαν τον Πειραιώς, δείχνουν ποια είναι η Ορθοδοξία μας!!! 
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και μεμονωμένοι Μητροπολίται με Εγκυκλίους συνιστούν αποχήν από συγκεντρώσεις Ροταριανών και δεν επιτρέπουν σε Ροταριανούς να είναι Ανάδοχοι σε Βαπτίσεις.
Ιδού τι γράφαμε:
Στο «Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον ευσεβήν Ελληνικόν λαόν» της 29.11.1958 μεταξύ άλλων θεμάτων αναφέρονται και τα εξής για τους Ροταριανούς:


« ....Η Οργάνωσις αυτή έχει χαρακτήρα διεθνή, στηριζόμενη επί αφηρημένων ηθικών φιλοσοφικών αρχών. Δεν δέχεται την ηθικήν ζωήν και την φιλανθρωπίαν ως καρπούς της Ορθοδόξου Χριστιανικής Πίστεως, τουτέστι της Ελληνοχριστιανικής παραδόσεως .... Πάσα ηθική και κοινωνική κίνησις και ζωή εκτός του Χριστού καθιστά την Εκκλησίαν εφεκτικήν (=επιφυλακτικήν) και την εφεκτικότητα αυτήν έκρινεν η Ιεραρχία να τηρήση και απέναντι της Ροταριανής Οργανώσεως και να συστήση εις τους Κληρικούς να απέχουν των συνεστιάσεων αυτής ....»[2].



Ο δε Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Θεόκλητος, εξ αφορμής της συγκλήσεως στο Αγρίνιον του 13ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Ρόταρυ, εξέδωσε την υπ' αριθ. 1.227/4.4.1973 Εγκύκλιον, στην οποίαν μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και τα εξής:

«Θεωρούμεν υποχρέωσιν επιβαλλόμενην εκ της αποστολής ημών, ίνα διαφωτίσωμεν τους τυχόν απληροφόρητους και καλοπροαίρετους Χριστιανούς ημών.


Εκθέτομεν τα ακόλουθα χωρίς καμμίαν απολύτως διάθεσιν εχθρότητος κατ' ουδενός, αλλά και χωρίς δισταγμόν ή φόβον δια την δυσφορίαν την οποίαν πιθανώς να προκαλέση:



1. - Η Οργάνωσις του Ρόταρυ έχει στενή σχέσιν και συγγένειαν προς τον Τεκτονισμόν (Μασωνίαν), χαρακτηρισθείσα υπό των ειδότων ως "εξάδελφος" και "πρώτος σταθμός" και "προθάλαμος" της Μασωνίας και "προεισαγωγή" εις αυτήν.



2. - Μέγα ποσοστόν των Ροταριανών συμβαίνει να είναι και τέκτονες. Ο δε πρώτος "Κυβερνήτης" του εν Ελλάδι Ρόταρυ υπήρξε "διακεκριμένον μέλος" της Ελληνικής Μασωνίας.


Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και μεμονωμένοι Μητροπολίται με Εγκυκλίους συνιστούν αποχήν από συγκεντρώσεις Ροταριανών και δεν επιτρέπουν σε Ροταριανούς να είναι Ανάδοχοι σε Βαπτίσεις.

Διαβάζουμε και για άλλες επιδόσεις του Μητροπολίτου, από το blog opaidagogos.blogspot.gr:
"Ίσως τελικά δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι 4 "ορθόδοξοι" μητροπολίτες της Θράκης, επέμεναν να γίνει έδρα Ισλαμικών Σπουδών στην Θεολογική Θεσσαλονίκης! Αντί για Ορθόδοξη Σχολή, η Θεολογική να γίνει πολυθρησκευτικός αχταρμάς.. Όπως θέλουν να μετατρέψουν και το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου