Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Ο άγνωστος πήρε τηλέφωνο στις 22:05 και έδωσε χρονικό όριο 35 λεπτών για έκρηξη βόμβας στο κέντρο της Αθήνας στην Eurobank επί της οδού Σανταρόζα. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών...


Θοδωρής Παναγιωτίδης
Εξερράγη στις 22:38 ο αυτοσχέδιος ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε σε τσάντα από αγνώστους έξω από το κτίριο της Eurobank, σε εσοχή του κτιρίου επί της οδού Σανταρόζα 7, στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στην Ομόνοια.
Η ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε από την πρώτη στιγμή που έγινε το απειλητικό τηλεφώνημα σε συναγερμό αφού εκτιμήθηκε ως σοβαρή απειλή και αποκλείστηκε εγκαίρως το κέντρο της Αθήνας γύρω από το κτίριο της Eurobank επί της οδού Σανταρόζα 7, η οδός Σταδίου, η οδός Πανεπιστημίου κλπ, εκκενώθηκαν γειτονικά κτίρια από κόσμο και απομακρύνθηκαν πεζοί, με αποτέλεσμα, ευτυχώς να μην υπάρξουν τυχόν τραυματισμοί.
Συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε στις 22:05 στην ιστοσελίδα Zougla και προειδοποίησε πως έχει τοποθετηθεί βόμβα έξω από την τράπεζα Eurobank, για την οποία έδωσε χρονικό όριο έκρηξης τα 35 λεπτά και τόνισε πως δεν είναι φάρσα.

Η αστυνομία έλαβε σοβαρά υπόψη της την απειλή και εκκένωσε το σημείο, ενώ μετέβηκε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Οι άντρες των ΤΕΕΜ θα περιμένουν λίγο ακόμα για να πλησιάσουν και να συλλέξουν υπολείμματα του ωρολογιακού, όπως όλα δείχνουν, μηχανισμού, ενώ από την ισχυρή έκρηξη προκλήθηκαν αρκετές ζημιές, τόσο στο ίδιο το κτίριο όσο και σε παρακείμενα.
Αξίζει να σημειωθεί, αν και είναι πολύ νωρίς να γίνουν οι όποιες εκτιμήσεις, πως 2-3 είναι οι υποψήφιες τρομοκρατικές οργανώσεις για αυτό το νέο χτύπημα, εάν λάβει κανείς υπόψη του τι έχει προηγηθεί, τις προηγούμενες ημέρες και τους προηγούμενους μήνες και ποιες τρομοκρατικές οργανώσεις είχαν προαναγγείλει τέτοιου είδους χτυπήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου