Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

"ΚΑΙΝΕ" ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ Β' ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, ΑΛΛΑ ΤΡΕΝΑΡΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΤΟΥ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ 6 ΒΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ....

Η Αστυνομία με την έκθεσή της και η κατάθεση του Β' παρατηρητή του αγώνα Ολυμπιακού-ΑΕΚ έχουν κάνει "κόσκινο" την ομάδα του Πειραιά για τα έκτροπα που έγιναν στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ωστόσο η υπόθεση...

της βαριάς τιμωρίας του Ολυμπιακού η οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο (επίθεση και τραυματισμός κατά αστυνομικών οργάνων) είναι -6 βαθμοί, τρενάρει. Ο Ολυμπιακός αναμένεται να παίξει με οπαδούς στον μεθαυριανό αγωνα εναντίον του ΠΑΣΟ στο Καραϊσκάκη. 
Το ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι από Τα Νέα:
Άκρως επιβαρυντική για τον Ολυμπιακό ήταν η κατάθεση του β' παρατηρητή Περικλή Λασκαράκη, αναφορικά με όσα συνέβησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης», στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ο κ Λασκαράκης ανέφερε πως δέχτηκε λεκτική επίθεση και βιαιοπραγία έξω από το χώρο των αποδυτηρίων από ανθρώπους που φορούσαν φόρμες των Πειραιωτών.

Οι καταθέσεις του Γιάννη Βρέντζου και του Περικλή Λασκαράκη ολοκληρώθηκαν, έως τη Δευτέρα (24/4, 11:00) είναι η προθεσμία για τα υπομνήματα και την Τρίτη αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση. 

Η διαδικασία ξεκίνησε με θερμή λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Σάββα Θεοδωρίδη και τον Βασίλη Δημητριάδη σε ένα μίνι ντέρμπι… Ολυμπιακός - ΑΕΚ.

Η κατάθεση του κ Λασκαράκη

«Στο ημίχρονο του αγώνα, κατά τη διάρκεια του, ήμουν στο χώρο μετά τη φυσούνα προς τα αποδυτήρια που έχει δυο διπλές πόρτες που οδηγούν σε διαδρόμους που οδηγούν στα αποδυτήρια και στο γραφείο παρατηρητών. Κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας, ζήτησα να είναι ανοικτές οι δυο πόρτες για να επιστατώ του χώρου. Η πόρτα που οδηγούσε στα αποδυτήρια των διαιτητών και της γηπεδούχου ομάδας, ήταν κλειδωμένη. Ο άνθρωπος που ήταν εκεί, μου είπε ότι δεν μπορεί να την ανοίξει γιατί ήταν κλειδωμένη από μέσα.

Ζήτησα άμεσα από αστυνομικό που ήταν εκεί, να ζητήσει να ανοίξει η πόρτα για να επιστατώ του χώρου. Μετά από πέντε φορές, ανοίγει η πόρτα και βγαίνουν αρκετοί από εκεί και μου επιτέθηκαν. Λεκτικά και σωματικά. Με έσπρωχναν και με απωθούσαν. Υπήρχαν αστυνομικοί όχι όμως διμοιρίες εκείνη τη στιγμή. Μου επιτέθηκαν λοιπόν αυτοί και με έστειλαν μέχρι την άλλη πόρτα. Με έβριζαν, με απειλούσαν, με έλεγαν μ@λ@κ@, ήρθες στημένος, τσουτσέκι του Μπέου, θα δεις τι πάθεις, ήρθες εδώ να μας γ@@@σεις. Ήμουν σε σοκ.

Με τραβούσαν από τη γραβάτα, έφαγα κλωτσιές, έπεσαν πάνω μου. Ακόμη είμαι σε σοκ. Η αστυνομία με πήρε και με πήγε στο γραφείο μου. Από το φόβο της επίθεσης έπαθα σοκ. Μπήκα στο γραφείο και έκλεισε η πόρτα. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους μπήκα και πάλι στον αγωνιστικό χώρο. Παρόντες ήταν ο παρατηρητής αλλά και ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ αλλά και των τηλεοπτικών. Αυτοί που με βαρούσαν φορούσαν κόκκινες φόρμες, ήταν άνθρωποι της γηπεδούχου ομάδας.

Αυτό μπορώ να σας πω. Έχω αντίληψη για όσα έγιναν με το τέλος του αγώνα. Τελειώνοντας το παιχνίδι, μπήκαμε στη φυσούνα όλοι οι εμπλεκόμενοι του αγώνα. Εισερχόμενοι λοιπόν όλοι οι παίκτες και οι παράγοντες αλλά και αστυνομικοί, ακολουθήσαμε και εμείς οι παρατηρητές. Μέσα λοιπόν είχε και μια διμοιρία ΜΑΤ και είδα εκτεταμένη συμπλοκή στον προθάλαμο των αποδυτηρίων λίγο μετά τη φυσούνα.

Δεν είδα ποδοσφαιριστές ή διαιτητές. Είδα ΜΑΤ από τη μια πλευρά και από την άλλη άτομα της αποστολής της ΑΕΚ που δέχονταν επίθεση από άτομα που μερικά είχαν διακριτικά και κάποια άλλα όχι. Πάνω από 30 άτομα σε εκείνο το χώρο ήταν εκεί και δεν ήταν μόνο αστυνομικοί. Μόλις είδα την επίθεση, είδα τους ανθρώπους των ΜΑΤ να απωθούν όσους έκαναν επίθεση στους ανθρώπους της ΑΕΚ. Τρέξαμε φοβισμένοι και πηγαίνοντας εκεί είδα ότι κάποιοι χτύπησαν αστυνομικό.

Δεν είδα ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Ο παρατηρητής τηλεοπτικών μου είπε ότι εκεί ήταν μόνο ο Μποτία που μάλιστα ο ίδιος τον τράβηξε για να πάει στα αποδυτήρια. Εγώ φοβούμενος έμεινα στο γραφείο μου για πολλές ώρες».

Σε ερώτηση του κ.Μπίρδα για το πόσοι ήταν κι αν του επιτέθηκαν όλοι, ο κ. Λασκαράκης είπε: «Δεν κράτησα ημερολόγιο της επίθεσης. Με έβριζαν, με κλωτσούσαν, με απειλούσαν, με έσπρωχναν. Τη δέχθηκα την επίθεση από όλους μαζί και τρομοκρατήθηκα, φοβήθηκα για τη σωματική ακεραιότητα μου. Αν δεν ήταν αστυνομικοί εκεί, δεν ξέρω τι θα γίνονταν».

Ακολούθως ο Περικλής Λασκαράκης δέχθηκε ερωτήσεις από τους νομικούς του Ολυμπιακού, Δημακόπουλο και Λίβα:

Ερώτηση: «Υπήρχε εκεί αστυνομικός για τα γεγονότα που περιγράφετε»;

Απάντηση: «Θεωρώ πως ναι υπήρχε».

Ερώτηση: «Η έκθεση του παρατηρητή (κ. Βαλσαμή) δεν καταγράφει επίσης χειροδικία αλλά μόνο εξύβριση και απώθηση. Δεν κάνει περιγραφή αυτών που αναφέρατε. Πώς το εξηγείτε»;

Απάντηση: «Ο παρατηρητής του αγώνα ήταν παρών, ήταν δίπλα μου. Αν θέλετε να σας πω μάλιστα τι μου είπε. Του λέω: είδες τι συνέβη; Ναι τα είδα και θα τα γράψω όλα μου είπε...»

Ερώτηση: «Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας εκεί μιλούσατε με παράγοντες του Ολυμπιακού και πώς διαμορφώθηκε αυτή η επαφή σας με αυτούς»;

Απάντηση: «Η δική μου συμπεριφορά προς αυτούς ήταν ευγενέστατη όπως θα έπρεπε να είναι και όπως όφειλα. Η ανατροφή μου δεν μου επιτρέπει να μιλώ διαφορετικά. Από κάποιους ανθρώπους του Ολυμπιακού, όμως, δεν εξέλαβα την ίδια συμπεριφορά. Συνέχιζαν να υποστηρίζουν ότι ήμουν στημένος, οτι ήμουν τσιράκι του Μπέου».

Ερώτηση: «Στον ελλαδικό χώρο, οι αμφισβητήσεις των διαιτητικών λαθών είναι σύνηθες φαινόμενο. Και αν ναι, και οι ύβρεις προς τους διαιτητές δεν είναι επίσης»;

Απάντηση: «Ναι αλλά είναι και απειλητικές».

Ερώτηση: «Πότε έγινε η επίθεση σε εσάς»;

Απάντηση: «Μετά το τέλος της φυσούνας και στο διάδρομο ανάμεσα στις δυο πόρτες. Το έχω καταθέσει».

Ερώτηση: «Μετά από πόση ώρα»;

Απάντηση: «Στο διάστημα που πέρασε περιμένοντας να ανοίξει η πόρτα που ήταν κλειδωμένη. Δεν ξέρω, δύο, τρία λεπτά»;

Ερώτηση: «Μας είπατε ότι δεν υπήρχαν ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στα επεισόδια».

Απάντηση: «Σας είπα ότι είδα τη φασαρία και έτρεξα να γλιτώσω. Σας είπα πριν ότι ήταν μόνο ο Μποτία».

Ερώτηση: «Είχατε πρόβλημα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού»;

Απάντηση: «Φυσικά και ήμουν τρομοκρατημένος και τότε. Τι λέτε; Να αισθανόμουν Σούπερμαν; Σκεφτόμουν πώς θα έρθει η ώρα και θα φύγω ασφαλής από το γήπεδο»..

Η κατάθεση του κ Βρέντζου

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν εξέφρασε κανένα παράπονο. Μάλιστα κερδίσανε στην έδρα μας και πανηγύρισαν κανονικά και δεν τους ενόχλησε κανένας. Δεν είδαμε κανέναν τραυματισμό αστυνομικού. Είναι αδύνατον να υπάρχουν αντεγκλήσεις και σπρωξίματα παραγόντων και ποδοσφαιριστών με δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν γκλομπ και στο τέλος να τραυματιστούν αστυνομικοί.

Κινήθηκαν και προσπάθησαν να εισέλθουν από την είσοδο των VIP, έφτασαν μέχρι εκεί. Αυτός ο χώρος δεν έχει καμία σχέση με τα αποδυτήρια. Ήταν εκτός γηπέδου αυτοί οι οπαδοί. Οι φίλαθλοι έφτασαν μέχρι την είσοδο των VIP, ούτε καν στο προαύλιο των αποδυτηρίων.

Δεν υπήρχε εξύβριση ή απώθηση προς τον βοηθό παρατηρητή Περικλή Λασκαράκη. Ήμουν παρών. Δημιουργήθηκαν κάποιες αντεγκλήσεις και ζητήσαμε προς τους παρατηρητές να βοηθήσουν να μπουν οι παράγοντες των ομάδων στα αποδυτήρια και να υπάρξει ηρεμία. Συζητήσαμε με παρατηρητές, δεν εξέφρασαν κάποιο παράπονο για κάποιο περιστατικό που να τους εμπόδισε.

Με εξαίρεση το περιστατικό της έντασης με τα ΜΑΤ που δεν καταλαβαίναμε ποια ήταν η σκοπιμότητα της χρήσης βίας από τα ΜΑΤ που κράτησε λίγα λεπτά, ήταν ένα ντέρμπι που κύλησε ομαλά. Το σύνολο των παραγόντων και ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ δεν εξέφρασαν κανένα παράπονο και δεν είχαν πρόβλημα. Για το περιστατικό με τους διαιτητές, μιλάμε για συσσώρευση ατόμων σε μικρό χώρο και υπάρχουν διαμαρτυρίες παραγόντων.

Αρνούμαστε ότι τον εμπόδισαν να μπει μέσα στα αποδυτήρια, ό,τι έγινε, έγινε μέσα στον συνωστισμό. Για τον παρατηρητή δεν υπάρχει περίπτωση άνθρωπος του Ολυμπιακού να τον απώθησε ή να τον απείλησε. Υπήρχε ένταση από παράγοντες των ομάδων και οι παράγοντες του Ολυμπιακού του ζητήσαμε να βοηθήσει να μπουν χωρίς πρόβλημα οι παράγοντες της ΑΕΚ στα αποδυτήρια».

«Φύγε Καραγκιόζη», «Φύγε εσύ πατσαβούρα»

Θερμό φραστικό επεισόδιο είχαν στα γραφεία της ΕΠΟ ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββας Θεοδωρίδης με τον γενικό αρχηγό της ΑΕΚ, Βασίλη Δημητριάδη, όταν οι δύο άνδρες πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης στην οποία η «Ενωση» κατέθεσε μαρτυρίες για τα επεισόδια μετά το τέλος του αγώνα.

«Θα δεις τι θα σε κάνω εγώ μέσα. Είχες και το θράσος να έρθεις εδώ...», ήταν χαρακτηριστικά η ατάκα του Θεοδωρίδη προς τον β' παρατηρητή, Περικλή Λασκαράκη και εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο παράγοντας της «Ενωσης»: «Για να πει την αλήθεια ήρθε ο άνθρωπος» και κάπου εκεί... άναψαν τα αίματα και ακολούθησε έντονη λογομαχία.

«Εσύ ξέρεις την δουλειά σου, να κλειδώνεσαι μαζί με τους διαιτητές», είπε Ο Σάββας Θεοδωρίδης στον Βασίλη Δημητριάδη. «Κάνε μας τη χάρη» απάντησε ο δεύτερος. «Άντε, φύγε από εδώ Καραγκιόζη» συνέχισε ο Θεοδωρίδης για να του απαντήσει ο Δημητριάδης: «Εσύ να φύγεις πατσαβούρα». «Καλά, άντε να πάρεις το χαρτζιλίκι σου τώρα» ήταν η απάντηση του παράγοντα των «ερυθρολεύκων».

12 σχόλια:

  1. Πιο μπαγλαμάς από τον συγκεκριμένο "παράγοντα" του Θρήνου Πειραιώς δεν υπάρχει σε όλη την Ελλάδα!!
    Πιο κλόουν...πεθαίνεις!!!
    Ο "άνθρωπας" είναι άρρωστος και δεν του το έχουν πει ακόμη.
    Χρήζει ψυχιατρικής συνδρομής και "φοβούνται" να του το πουν, μήπως και τους επιτεθεί ο κόπανος...
    Κάτι τέτοια κουμάσια σαν τον ΣΘ καταστρέφουν το φίλαθλο πνεύμα και απωθούν τον κόσμο από τα γήπεδα.
    "Παράγωγα" συμπεριφορών σαν του γελοίου και μακάκα "παράγοντα" από το βοθρολίμανο, είναι οι "τσουκαλοάκηδες" που με τις συμπεριφορές τους προκαλούν τα επεισόδια στα γήπεδα!
    Τελικά δεν "αντέχεται" το 50/50 έτσι;;;
    Βόθροι του Πειραιά...θυμηθείτε την Καλαμαριά και την υπόθεση Βάλτερ, πόσα πρωταθλήματα έχετε κλέψει από τις άλλες ελληνικές ομάδες;;;
    Τουλάχιστον δώδεκα στα τελευταία είκοσι χρόνια...και έχετε μούτρα και μιλάτε ρε;
    ΟΥΣΤ ρε αρουραίοι του λιμανιού!
    Τέλος τα πληρωμένα πρωταθλήματα, από εδώ και πέρα όπου σας βρίσκουν θα σας σκίζουν σαν γαύρους και θα σας "παστώνουν" στην άλμη για συντήρηση!
    Και μαζεύτε τον "γιαλαμπούκα"! Είναι σίχαμα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν να λέμε οτι ο Άδωνις κάποια μέρα θα γίνει πρωθυπουργός !!
    ΑΠΟ ΚΑΙ ΚΛΕΙΕΤΑΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βγηκε ο κολλητος του Μπεου, Λασκαρακης να πει οτι τον εδειραν αλλα στο τελος κανεις δεν τον πιστεψε. Ρουφιανος του Μπαοκ και να τον πιστεψουν κιολας; Ε, οχι. Παρτε τωρα αλλη μια φιεστα και ετοιμαστειτε για τα πλέι ωχ "εξυγιαντες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μη μιλάς για ωχ, γιατί την τετάρτη θα αναστενάξει ο κώλος σου στο οακα.
    Και να ξερες πόσα έδωσε ο χοντρός για αυτή τη φιέστα;
    Αυτουνού να δεις πόσο έχει αναστενάξει η τσέπη του και τις ψωλιές δεν τις γλυτώνει τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρυπιε πονας και φταιει ο Πειραιας.

      Διαγραφή
    2. Να σου πω...ο τσουκαλάς το γλύτωσε το εγκεφαλικό μετά την "τσαπού" από τον ΠΑΟ που αντί για 5-0 "γλυτώσατε" με 1-0.
      Το γλύτωσε το εγκεφαλικό και το έμφραγμα και μετά την "τσαπού" με την ΑΕΚ στο 1-2...
      Δεν το γλυτώνει ούτε αυτός, ούτε και ο βαποράκιας την Τετάρτη, μετά την πεντάρα που έρχεται!
      Ο λεμονής θα κιτρινίσει σαν λεμόνι, ο τσουκαλάς θα πέσει ανάσκελα σαν χελώνα και όλοι εσείς οι υπόλοιποι θα κρυφτείτε σαν αρουραίοι που είσαστε και έχετε και το προσωνύμιο και δεν θα ισιώνετε με τίποτα, μέχρι να πείτε τον δεσπότη Παναγιώτη.
      Για ένα πράγμα στεναχωριέμαι, που δεν θα σας βρούμε στον τελικό, την τελευταία φορά που σας βρήκαμε φάγατε τρία στο χαλαρό και ακόμα κλαίτε μαζί με τον αλέφαντο.

      Διαγραφή
    3. Θα...θα...θα...θα...44 και να καινε αιωνιε τιποτενιε.

      Διαγραφή
  5. Πλατσα πλούτσα πλάτσα πλούτσα στα λύματα του βοθρολίμανου πλάτσα πλούτσα πλάτσα πλούτσα γαμώτο έρχεται η.... πίτσα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην ανησυχείτε παιδια. Εχει για ολους ο Μαρινακης χαρτι να σας κοβει αποδειξεις για τα επομενα 14 χρονια οπως ειπε. Ολοι θα παρετε. Εσεις προς το παρον κλαψτε σαν τις...χηρες και καλη λευτερια στα πλέι οφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε "επιστήμονα" έχεις βγάλει την Τετάρτη δημοτικού, ή είσαι σαν τους τσουκαλοάκηδες που δεν έχουν πάει ούτε έως την τρίτη δημοτικού, γιατί οι γονείς τους κατάλαβαν από νωρίς ότι είναι εντελώς στούρνοι!
    Πόσο αμόρφωτοι είσαστε όλοι εσείς του θρήνου ρε...κυριολεκτικά.
    Ούτε να μιλήσετε ρε λούστροι του λιμανιού, για αυτό και κανείς δεν τα βγάζει πέρα μαζί σας, από την αμορφωσιά σας ρε..."επιστήμονες" που έλεγε και ο με-γάλος πρόεδρας Σαλιαρέλης!!!
    ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ....ΧΑ!
    Και πως το είπες αυτό; Άλλα 14 χρόνια...;
    "Αλόου"...δεν τα έμαθες; Τέλος η δικτατορία των σικέ-πληρωμένων τίτλων. Από εδώ και πέρα ότι πάρετε(δηλαδή τα αρχ@δι@ μου) θα το παίρνετε με το 50/50(δηλαδή τα Αχ@δι@ μου εις διπλούν)
    Για αρχή -6 και αντιός πρωτάθλημα, καλά για το κύπελο έχετε φάει ήδη την "τσαπού" από την ΑΕΚ και έρχετε και εξάρα μη σου πω, την Τετάρτη.., πέρσι ρε φλώρε κάηκε το καλσόν του σουηδού και ο ανώμαλος που έχετε στο βοθρολίλανο ταράχτηκε και απέσυρε τον θρήνο, από την λεωφόρο;
    Με την Καλαμαριά κλέψατε τον τίτλο από την ΑΕΚ;;
    Καλά έχετε κλέψει τα τελευταία 20 χρόνια, 12 τίτλους τουλάχιστον...αλλά αυτό πια...
    Πρόπερσι κατάπιατε την ψωλιά στην Αλεξάνδρας αλλά πήρατε τους βαθμούς στα χαρτιά και αφαιρέσατε και επιπλέον τρείς από τον γαμιά σας!!!
    "Νομιμότητα" είναι;;;
    Ε, ας εφαρμοστεί λιγο και η νομιμότητα και οι κανόνες και στον θρήνο σας, χάστε τώρα τον τίτλο, από τα αποδυτήρια που δέρνατε τους παίκτες του Πλατανιά ενώ χάνατε με 0-1...
    Πάρτε και μια τιμωρία από το κύπελο με την ΑΕΚ για τους ξυλοδαρμούς για του χρόνου με -6β, όπως ο ΠΑΟΚ πέρσι και αν ξαναδείτε πρωτάθλημα για τα επόμενα 30-35 χρόνια έλα να μου κλάσεις τα α@χ@δια "επιστήμονα"!!!!!!
    ¨ολες οι ομάδες θα πάρουν πρωτάθλημα, ο θρήνος για να πάρει πρωτάθλημα θα γίνει ο κ@λος του σαν του μπαμπουινου,κατακόκκινος από το αίμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε μπουγατσοβλαχε εσυ εχεις τελειωσει την Ανωτατη Μαναβικη και χαιρεσαι; Ρε καμαρωστε μορφωτικο επιπεδο του Μακεδονομαχου της Φαπας. Αντε ρε σουργελο να φυτεψεις καμια πατατα στην Τουμπα που ηθελες να κανεις και φιεστα τρομαρα σου. Παρε τωρα τα πλέι οφ τσαμπα κουραδομαγκα, Λαρισα +1 που θελατε και αφαιρεση βαθμων. Αντε και μπολικο ξυδακι να πινεις φλωρε. Και αν σου ξεμεινει, βαλτο για υποθετο. Ετσι και αλλιως ειστε γνωστοι πισωγλετζεδες.

      Διαγραφή
    2. μιλάει και η πουτάνα της Τρούμπας. ρε για δες μη και είσαι νόθο από Αμερικάνο του 6ου στόλου;
      αρουραίοι του Πειραιά για ξαχτε τον πατέρα σας στο αμερικάνικο ναυτικό.....

      Διαγραφή