Τρίτη 18 Απριλίου 2017

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ "ΨΕΥΔΟΘΑΥΜΑ", ΑΛΛΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ... ΑΝΑ ΧΕΙΡΑΣ! ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΑΝΑΝΗΨΕΙ; ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ κ. ΒΑΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ....

«Όσοι λοιδορούν τον Μπαλαούρα διότι απεκάλεσε παγανιστικό το έθιμο του Αγίου Φωτός, ας ανατρέξουν στον Κοραή, ο οποίος στα Ατακτα, το αποκαλεί "ψευδοθαύμα" που πιστεύουν "ολίγοι ίσως τινές δια μωρίαν και άλλοι δι' αισχροκέρδειαν"» έλεγε η 
κοινοβουλευτική εκπρόσωπος  του ΣΥΡΙΖΑ κα Βάκη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ημερησία».

Ιδού, μετά από λίγες ημέρες με το άγιο φως ανά χείρας:

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, βρέθηκε δίπλα στον Πρωθυπουργό...

 Αλέξη Τσίπρα, στην Κέρκυρα, κατά τη διάρκεια της Αναστάσιμης Ακολουθίας, κρατώντας στα χέρια της μια λαμπάδα με το Άγιο Φως.

Προφανώς ανένηψε μετά τις απαντήσεις που πήρε:

Ο Αδαμάντιος Κοραής ουδέποτε ήταν άπιστος ή άθεος (και πουθενά δεν γράφει το παραμικρό ότι δήθεν ομολογεί την αθεΐα, παρόλο που ζούσε και στο Παρίσι) αλλά ήταν συνειδητός χριστιανός. Όπως αποδεικνύεται και από τις σπουδές και από τον βίο του.

Διδάχθηκε τα εγκύκλιο μαθήματα στην ευαγγελική Σχολή την οποία διεύθυνε ο Ιθακήσιος Ιερομόναχος Ιερόθεος Δενδρινός. Διδάσκαλος της Λατινικής είχε τον σοφό και ενάρετο ιερέα του εν Σμύρνη Ολλανδικού Προξενείου Βερνάρδο Κώνον (Keun). Στην Ολλανδία διδάχθηκε αργότερα όταν πήγε από τον «Σωκρατικό» σοφό Θεολόγο Ανδριανό Βούρτο, τα στοιχεία του Ευκλείδη και την Λογική. Αργότερα ο σοφός της Χίου Μητροπολίτης Πλάτων μεριμνώντας και αυτός περί της παιδείας του έθνους σκέφθηκε ότι θα ωφελούσε την νεολαία, μιά καλή έκδοση των «Ηθικών του Πλούταρχου» και ζήτησε την βοήθεια του Κοραή ο οποίος και μαζί του στενώς συνεργάστηκε. Εάν ήταν στο παραμικρό άθεος δεν θα το έκανε ποτέ αυτό.
Όταν επιστρέψει ο Αδαμάντιος Κοραής στη Σμύρνη την Άνοιξη του 1779, θα δουλέψει ως γραμματέας του επιτρόπου πατέρα του και των άλλων επιτρόπων στο εκεί Μετόχι του Παναγίου Τάφου.

Ορισμένοι κρατικοδίαιτοι διανοούμενοι υποστηρίζουν ότι η σημερινή τους στάση και συμπεριφορά έναντι της Εκκλησίας είναι συνέχεια αυτής των Αδαμαντίου Κοραή και Ρήγα Βελεστινλή και των άλλων οπαδών του Διαφωτισμού του 19ου αιώνα. Ο λόγος τους είναι ανακριβής και, αν δεν προέρχεται από ημιμάθεια, είναι αποπληροφόρηση. Ο άθεος διαφωτισμός της μορφής που οι σημερινοί αυτοχαρακτηριζόμενοι διανοούμενοι προωθούν, δεν έχει καμία σχέση ούτε με τον Κοραή ούτε με τον Ρήγα. Οι δύο αυτοί άνδρες ουδέποτε σκέφθηκαν ούτε έγραψαν ότι πρέπει να διωχθεί και να περιθωριοποιηθεί η Εκκλησία. Αντιθέτως, την έβλεπαν στο κέντρο του ελεύθερου Έθνους. Και είναι επίσης αλήθεια, ότι ο Κοραής και ο Βελεστινλής δεν απαρνήθηκαν ΠΟΤΕ την Χριστιανική θρησκεία τους.

Επίσης ο Αδαμάντιος Κοραής ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε μάρτυρας του αγίου φωτός και ΠΟΤΕ δεν είχε επισκεφτεί τα Ιεροσόλυμα και τους αγίους τόπους ώστε να έχει οποιαδήποτε αυτόπτη μαρτυρία και καθόλου άμεσες πληροφορίες γιά το Άγιο Φώς.
Καθώς και δεν υπάρχει από τον Αδαμάντιο Κοραή, Καμία απολύτως "απόδειξη" και κανένα ΣΟΒΑΡΟ επιχείρημα εναντίον γιά το άγιο Φως όπως θέλει ψευδώς να συκοφαντεί και να κοκορεύεται η ημιμαθής βο(υ)λευτίνα Βάκη.

Ενώ αντίθετα υπάρχουν πάνω από 70 ιστορικές προσωπικές μαρτυρίες υπέρ του αγίου Φωτός κ.α.
Βιβλίο : Χάρης Κ. Σκαρλακίδης «ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ» 
ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ (4ος-16ος αιώνας) 352 σελ.

Και εκτός από αυτό το βιβλίο αποδείξεων μαρτυριών και θαυμάτων υπάρχουν και πολύ περισσότερες προσωπικές μαρτυρίες και αποδείξεις υπέρ του θαύματος του αγίου Φωτός.
Και μπορώ πολύ ευχαρίστως να σας τις στείλω και όλες αυτές τις πολλές μαρτυρίες και αποδείξεις (και photos & videos) περί των θαυμάτων του αγίου Φωτός!
πληροφορίες: iefimerida.gr, enikos.gr, makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου