Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟΛΥΕΙ 15.000 ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ! ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ! ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ!

Την Τρίτη 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Υπουργό...

Εσωτερικών Σκουρλέτη για το ζήτημα των χιλιάδων απολύσεων των συμβασιούχων στις υπηρεσίες των ΟΤΑ.
Από την πλευρά της Κυβέρνησης ο Υπουργός με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο έκανε σαφές ότι θα απολύσει χιλιάδες συμβασιούχους και κοροϊδεύοντας κατάμουτρα τους εκπροσώπους των εργαζομένων παρουσίασε σαν λύση τις 2μηνες συμβάσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες των Δήμων.. Πρότεινε 2576 προσλήψεις ΥΕ και ΔΕ με βάση τα αιτήματα των Δήμων, τη στιγμή που έχει την αποκλειστική ευθύνη η κυβέρνηση για να καλύψει όλα τα κενά των Δήμων με μόνιμους διορισμούς. Επί της ουσίας με αυτή την πρόταση της κυβέρνησης, απολύονται όλοι οι συμβασιούχοι, πράγμα που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο υπουργός.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
Κάνουμε καθαρό στην Κυβέρνηση και στους Δημάρχους ότι δεν θα δεχτούμε ούτε μία απόλυση συναδέλφου συμβασιούχου.
Η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη και τον τρόπο να λύσει το θέμα ώστε να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά όλοι οι συμβασιούχοι. Να καλυφθούν τώρα τα χιλιάδες κενά σε καθαριότητα, φύλαξη, πράσινο και αλλού με μόνιμες προσλήψεις.
Δεν θα περάσει η κοροϊδία της Κυβέρνησης,  ότι δεν δήθεν δεν μπορεί να νομοθετήσει για την μονιμοποίηση των συναδέλφων. Αν ήθελε, μπορούσε να νομοθετήσει τη κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Δεν είναι τυχαίο ότι έχει αφήσει ανέγγιχτη την νομοθεσία που δίνει το δικαίωμα στους Δημάρχους να ιδιωτικοποιούν αυτές τις υπηρεσίες με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού.

Απευθύνουμε σαφή προειδοποίηση στην Κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει ένα στημένο παιχνίδι μαζί με τους Δημάρχους εξαπάτησης, παγίδευσης και διάσπασης των εργαζομένων. Το δικαίωμα στην δουλειά στη ζωή και στη ζωή των παιδιών μας δεν το παζαρεύουμε.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ γνωρίζει πολύ καλά ότι η απόλυση των χιλιάδων συναδέλφων θα οδηγήσει τις υπηρεσίες της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου, των κοιμητηρίων σε πλήρη αδιέξοδο, σε αδυναμία λειτουργίας, βορά στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ με όλες μας τις δυνάμεις, την ΠΕΜΠΤΗ 22 Ιουνίου στην ΑΠΕΡΓΙΑ.

Κανένας δεν πάει στην δουλειά όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ. Προσυγκέντρωση στις 10.00π.μ. στη πλατεία Ομονοίας.

Απαιτούμε από τη κυβέρνηση:

- ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒAΣΙΟΥΧΟΥ.

- Να φέρει τώρα στη βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

- Να ανάψει και να φουντώσει σε όλα τα αμαξοστάσια η φωτιά του αγώνα. Καλούμε όλη την εργατική τάξη να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας για το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά! 
ΔΑΣΟΤΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου