Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ! "ΕΠΕΣΑΝ" ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ!

ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

 “Έπεσαν” τα Σκόπια και το Κόσσοβο

Η Σερβία μηνύει το ΝΑΤΟ για τους βομβαρδισμούς το ‘99


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Τα Βαλκάνια είναι μια “αποθήκη” που είναι γεμάτη με εκρηκτικά. Που...

πολλοί κρατούν το σπίρτο για να ανάψουν το φυτίλι και να δυναμιτιστεί όλη η “γειτονιά” μας. Όταν οι “πολιτισμένοι” της Ευρώπης, επί πολλές δεκαετίες γνώριζαν αλλά  σιωπούσαν. Όταν ο αλβανικός αλυτρωτισμός με την μεγάλη ιδέα της δημιουργίας μιας “Μεγάλης Αλβανίας”, είχε δημιουργήσει διάφορες σπίθες που όμως δεν ήταν ικανές να ανάψουν το φυτίλι με τα εκρηκτικά!
Όμως, όλα αυτά τα χρόνια, όλες μα όλες οι κυβερνήσεις της Αλβανίας και οι Μυστικές τους Υπηρεσίες που είχαν δημιουργήσει ένα κατασκοπευτικό δίκτυο σε όλες τις υπό διεκδίκηση περιοχές των Βαλκανίων, δρούσαν μεθοδικά και συντονισμένα!
Έτσι, στο 2017 άρχισαν πλέον ξεκάθαρα να φαίνεται το αποτέλεσμα της ύφανσης αυτού του σχεδίου που επί τόσες δεκαετίες “έπλεκαν” οι γείτονες!

«Έπεσαν» τα Σκόπια στην Αλβανία!


Το Δεκέμβριο του 2016 διεξήχθησαν στα Σκόπια εκλογές. Νικητής αναδείχθηκε ο Σοσιαλδημοκράτης Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος ωστόσο, δεν μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση. Τα τέσσερα αλβανικά κόμματα των Σκοπίων, τα οποία κατέλαβαν 20 έδρες, εκλήθησαν αμέσως μετά τις εκλογές στα Τίρανα, από τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας. Μετά από τις διαβουλεύσεις που έγιναν, σχηματίσθηκε από αυτά τα κόμματα ένας συνασπισμός, η “Αλβανική Πλατφόρμα”. Και η οποία αποδέχτηκε να συμμετέχει με το νικητή των εκλογών, τη “Σοσιαλδημοκρατική Ένωση”, στο σχηματισμό κυβέρνησης. Που όμως αρχικά, αρνήθηκε να δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ο Πρόεδρος των Σκοπίων Γκεόργκι Ιβάνοφ.
Προ αυτής της απροθυμίας του Προέδρου της ΠΓΔΜ, η Βουλή της γείτονας χώρας συνεδρίασε και εξέλεξε – για πρώτη φορά – Πρόεδρό της τον Αλβανόφωνο Ταλάτ Τζαφέρι. Αυτής της εκλογής ακολούθησαν θλιβερά επεισόδια. Όμως, μέσω αυτών των επεισοδίων σηματοδοτήθηκε η ασφυκτική πίεση του Δυτικού παράγοντα! Δηλαδή, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Με την επίσημη επίσκεψη που δέχτηκε ο Ταλάτ Τζαφέρι, του επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ, πρέσβη Σάμουελ Ζμπόγκαρ. Από τη στιγμή που ο βοηθός (αναπληρωτής) ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μπράιαν Χόιτ, για θέματα της Ευρώπης και της Ευρασίας, ανέλαβε διαμεσολαβητικό ρόλο για να εκτονώσει τη κρίση που δημιουργήθηκε. Έτσι, “κάμφθηκε” o Γκεόργκι Ιβάνοφ και έδωσε την εντολή σχηματισμού της κυβέρνησης στον Ζάεφ και την “Αλβανική Πλατφόρμα”!
Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, η Αλβανία “πάτησε πόδι” στα γειτονικά μας Σκόπια και “θερίζει” τον κόπο της για δεκαετίες ολόκληρες, των κυβερνήσεών της και των Μυστικών Υπηρεσιών της!

Ο UCK ελέγχει το Κοσσυφοπέδιο!


Στις προχθεσινές εκλογές στο Κόσσοβο, υπερίσχυσε με ποσοστό που άγγιξε το 35%, ο πρώην καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου, αλβανόφωνος οπλαρχηγός πολέμου Ράμους Καραντινάι! Γι΄ αυτό και το κόμμα του αποκαλείται ως “Συνασπισμός του Πολέμου”!
Ο Ράμους Καραντινάι “αθωώθηκε” από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (φωλιά ληστών της Δύσεως) για τη συμμετοχή του σε εγκλήματα κατά αμάχων!
Ωστόσο, εκκρεμεί ένταλμα σύλληψής του, προς την Ιντερπόλ που κατατέθηκε από τη Σερβία! Και το ζητούμενο είναι γιατί αυτό το ένταλμα δεν ενεργοποιείται;;
Σε αυτές τις εκλογές, δεύτερο βγήκε το Εθνικιστικό κόμμα (Εθνική Αυτοδιάθεση) του Άλμπιν Κούρτι με ποσοστό 26% που εκφράζεται από πρώην μαχητές του UCK
Αντιλαμβανόμεθα λοιπόν όλοι, πως ο Ράμους Καραντινάι είναι πιθανόν να είναι ο αυριανός Πρωθυπουργός του Κοσσόβου, σχηματίζοντας κυβέρνηση με τους Ουτσεκάδες! Αφού το κυβερνόν κόμμα καταποντίστηκε και κατέλαβε την Τρίτη θέση!
Έτσι, μετά τα Σκόπια και το Κόσσοβο ελέγχεται από τους Αλβανούς!

Η Σερβία μηνύει το ΝΑΤΟ για τους βομβαρδισμούς!

Από την άλλη, οι πάντα μαχητές Σέρβοι, ανάθεσαν σε μια ομάδα δικηγόρων να προετοιμάσουν μια αγωγή εναντίον του ΝΑΤΟ για τις ζημιές που προκάλεσε στη χώρα τους κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών το 1999. Η ομάδα θα περιλαμβάνεται από τους καλύτερους δικηγόρους της Σερβίας, καθώς και από τη Ρωσία, την Κίνα, αλλά και την Ινδία. Θα έχει δε, επικεφαλής τον εξέχοντα Σέρβο δικηγόρο Σρντγαν Άλεξιτς, ο οποίος δήλωσε στο Sputnik Serbia: “ Θέλουμε να φέρουμε σε δίκη τα κράτη του ΝΑΤΟ που συμμετείχαν στην επιθετικότητα εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Ήτοι 20 κράτη που συμμετείχαν άμεσα, ή έμμεσα σε αυτήν. Οι αγωγές θα απευθύνονται άμεσα σε κάθε ένα από αυτά τα κράτη”! Σύμφωνα με τον κ. Aleksic, οι δικηγόροι δεν σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτηση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αλλά οι αγωγές θα κατατεθούν στα εθνικά δικαστήρια της κάθε χώρας ξεχωριστά! Διευκρινίζοντας, πως: “Πιστεύουμε ότι αυτό εμπίπτει στην αρμοδιότητα των εθνικών δικαστηρίων. Αυτά τα κράτη παραβίασαν τις αρχές που διατυπώνονται στο έβδομο κεφάλαιο του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο απαγορεύει την επιθετικότητα εναντίον οποιουδήποτε κράτους. Επιπλέον, το ΝΑΤΟ παραβίασε τα κεφάλαια 5 και 6 του χάρτη του, δεδομένου ότι το ΝΑΤΟ είναι αμυντική συμμαχία και όχι επιθετική. Πρόκειται για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και συγκεκριμένα για συμβάσεις που απαγορεύουν την επιθετικότητα και τη χρήση βίας εναντίον κυρίαρχων κρατών»! 

Serbia to Sue NATO Over Damage Caused by 1999 Bombing of Yugoslavia


Πυρετώδεις οι διαβουλεύσεις της δικηγορικής ομάδας!

Τα μέλη της ομάδας του κ. Aleksic αναμένεται να προετοιμάσουν περίπου 20 υποθέσεις υποστηριζόμενες από πειστικές υλικές αποδείξεις, όπως ιατρικά έγγραφα που δείχνουν μια σχέση μεταξύ της χρήσης πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού και της αύξησης του αριθμού των ογκολογικών ασθενειών στη Σερβία τις τελευταίες δυο δεκαετίες: “Έριξαν 10 έως 15 τόνους απεμπλουτισμένου ουρανίου στο έδαφος της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Η αύξηση του αριθμού των ασθενών με καρκίνο έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες. Κακοήθεις όγκοι εντοπίζονται ετησίως σε 33 χιλιάδες Σέρβους πολίτες. Κάθε μέρα αυτή η φοβερή ασθένεια διαγιγνώσκεται τουλάχιστον σε ένα παιδί στη χώρα μας. Σε σύγκριση με το 1999, ο αριθμός των καρκινοπαθών αυξήθηκε κατά πέντε φορές, κυρίως στη νότια Σερβία, καθώς και στο Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια”, δήλωσε ο κ. Aleksic! Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Aleksic, εξαιρετικοί Σέρβοι γιατροί, ογκολόγοι και τοξικολόγοι θα συμμετέχουν στην προετοιμασία της αγωγής. “Όλες οι δηλώσεις μας αποδεικνύονται από το γεγονός ότι 45 Ιταλοί στρατιώτες που υπηρετούσαν σε εκείνες τις περιοχές του Κοσσυφοπεδίου που επλήγησαν από τον βομβαρδισμό με απεμπλουτισμένο ουράνιο, τελικά έπαθαν καρκίνο. Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι η ευθύνη για το περιστατικό πρέπει να βαρύνει το κράτος της Ιταλίας και τώρα καταβάλλει σοβαρές αποζημιώσεις, από 200 χιλιάδες έως 1 εκατ. 200 χιλιάδες ευρώ σε κάθε άτομο που διαγνώστηκε με τη νόσο. Η αγωγή μας θα βασίζεται σε αυτό”! Η αγωγή θα λάβει επίσης υπόψη τις συνέπειες της χρήσης βομβών διασποράς, που είχαν ως αποτέλεσμα πολυάριθμα ανθρώπινα θύματα, καθώς και βομβιστικές επιθέσεις χημικών και πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που έχουν βλάψει το περιβάλλον!
 Συμπέρασμα!
Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, τα Βαλκάνια βράζουν! Η Αλβανία “απλώνεται” σ΄ αυτά και σύντομα θα θέσει θέμα “Τσαμουριάς” (διεκδίκηση Θεσπρωτίας -  Κέρκυρας) και “Τσάμικου” (διεκδικήσεις ανύπαρκτων αποζημιώσεων)! Η μόνη που αντιστέκεται είναι η Σερβία, με την απλόχερη βοήθεια της Ρωσίας! Η Ελλάς που βρίσκεται σε όλο αυτό το παιχνίδι;; Τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση;; Ποια η πολιτική στρατηγική της;; Ή δεν έχει κανένα σχέδιο, χαμένη μέσα στην αξιολόγηση και τα προαπαιτούμενα του Σόιμπλε;;;
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου