Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ: 83-54 ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ "4"! ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΤΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟ!!!

Πορεία θριάμβου της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Γυναικών
Η Εθνική ομάδα Γυναικών γράφει ιστορία στην Τσεχία. Τα κορίτσια του...

Κώστα Κεραμιδά διέσυραν την Τουρκία με σκορ 84-55, έχοντας τον τίτλο του αουτσάιντερ και προκρίθηκαν στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε στους «4» της διοργάνωσης για πρώτη φορά, ενώ παράλληλα «σφράγισε» το εισιτήριο για τα Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, που θα διεξαχθεί στην ΙσπανίαΤο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε στους «4» της διοργάνωσης για πρώτη φορά, ενώ παράλληλα «σφράγισε» το εισιτήριο για τα Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, που θα διεξαχθεί στην Ισπανία (22-30/9).

Πρωταγωνίστρια για την Εθνική ήταν η Εβίνα Μάλτση που έκανε νταμπλ νταμπλ με 25 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από την ομάδα της Τουρκίας ξεχώρισε η Χόλινγκσγουρθ με 15 πόντους.


Στα ημιτελικά η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αποψινού αγώνα, Γαλλία-Σλοβακία, που ξεκινάει στις 21:30. 

Ο αγώνας

Τα κορίτσια της Εθνικής στο τουρνουά που βρίσκεται σε εξέλιξη πετυχαίνουν την μία υπέρβαση μετά την άλλη και δείχνουν πως δεν έχουν… ταβάνι. Σήμερα εκτροχίασαν την Τουρκία πραγματοποιώντας την τέλεια εμφάνιση τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, δείχνοντας εξ αρχής πως ξέρουν τον τρόπο να φέρουν το ματς στα μέτρα τους.

Η Τουρκία με σερί 11-0, προηγήθηκε 11-3 στα πρώτα λεπτά, επιβεβαιώνοντας το ρόλο του φαβορί, ενώ έκλεισε το δεκάλεπτο στο +5 (15-10). Οι Τουρκάλες ξέφυγαν με 10 (22-12) στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου, αλλά κάπου εκεί τα δεδομένα άλλαξαν. 

Με πολύ καλή άμυνα η Ελλάδα έτρεξε σερί 8-0, μειώνοντας στο καλάθι (22-20), ενώ η Τουρκία πήρε ανάσα φτάνοντας στη συνέχεια στο 27-22. Η Εθνική πέρασε μπροστά στο σκορ 28-27 στα 2:30’’ πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 36-30, ενώ μέχρι το τέλος του ματς δεν κοίταξε ποτέ πίσω! 

Με τις Μάλτση και Καλτσίδου σε ρόλο οδηγών η Ελλάδα προηγήθηκε 43-30, ενώ στο 30’ το σκορ εκτοξεύτηκε στους +17 (57-40). Οι Ελληνίδες δεν έβγαλαν το πόδι από το… γκάζι και στον επίλογο απλώς έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο, φτάνοντας στην τελική επικράτηση και στην πρόκριση με τον εμφατικό 84-55. 
zougla.gr (τίτλος: δικός μας)

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς έχασε χτες από την Γαλλία κυρίως με διαιτησία-χειρουγείο! Θα προσπαθήσει σήμερα στις 7 με το Βέλγιο για το χάλκινο μετάλλιο για την 3η θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή