Οχι, δεν μιλάμε για τις ωραίες μέρες του ΛάΟΣ. Ούτε για την περίοδο έρωτος του Μάκη Βορίδη με το Γαλλικό Εθνικό Μέτωπο.
Την προηγούμενη χρονιά, η ‘Πρώτη Γραμμή‘, το εθνικοσοσιαλιστικό....
κόμμα του Κώστα Πλεύρη είχε συμμαχήσει με την Χρυσή Αυγή του Νίκου Μιχαλολιάκου, και στο ψηφοδέλτιό της, μαζί με τον Πλεύρη βρίσκονταν και τα ονόματα των Μιχαλολιάκου και Μιχαήλ-Αβράμη Αρβανίτη [Σ.Σ.: Μα πως αντέχει να ζει με ένα τέτοιο εβραιοαρβανίτικο ονοματεπώνυμο; :)], όπως είχαμε γράψει εδώ, στην ‘Σκηνή Πρώτη‘ του βιβλίου μας.
Μιλάμε γι’ αυτό εδώ το ψηφοδέλτιο, των εθνικών εκλογών του 2000.
Ο Ιωάννης Γιαννάκενας στην τρίτη θέση ήταν ο γνωστός εκδότης ακροδεξιών βιβλίων. Ο Φαίδων Δημόπουλος, γνωστό στέλεχος της ακροδεξιάς, ενώ οΔημοσθένης Πατριαρχέας, οικονομολόγος, ήταν παλαιό στέλεχος της ΕΠΕΝ, συνεργάτης από παλιά του Πλεύρη, αρχηγός της Νεολαίας της Βασιλικής Ενώσεως ΒΕΟ, μέλος της ηγεσίας της ΕΝΕΠ, της ΝΕΠ, της Νεολαίας ΕΠΕΝ, ιδρυτικό μέλος της ΕΠΕΝ, του Ελληνικού Μετώπου και της Πρώτης Γραμμής, υποψήφιος Νομαρχιακός και Δημοτικός Σύμβουλος και Βουλευτής με το ΛάΟΣ, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη ΧΑ στην Αθήνα στις δημοτικές του 2010, υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών της ΧΑ στις εθνικές του 2012 και (ουφ!) υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αττικής με τη ΧΑ το 2014.
Προτού θυμηθούμε κάποιες χαρακτηριστικές εικόνες από την ελληνική ακροδεξιά και το πως αυτή σφραγίστηκε από τους δύο μεγάλους πολιτικούς άνδρες -εναλλάξ, μία ο ένας, μία ο άλλος-, ας θυμηθούμε προηγουμένως πως ‘λευκάνθηκε’ η διαδρομή του σημερινού υψηλόβαθμου στελέχους της Νέας Δημοπρασίας, από εδώ (‘Ο Μάκης Βορίδης στο συνέδριο του γαλλικού Εθνικού Μετώπου του Ζαν Μαρί Λεπέν‘):
Ο μποντιμπιλντεράς κονφερασιέ εκπαιδευτής μοντέλων κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, στα πλαίσια της προσπάθειας του να αποτινάξει από πάνω του τον χαρακτηρισμό ‘ακροδεξιός’, είχε υποχρεώσει τον Μάκη Βορίδη να δηλώσει ότι ίδιος και το κόμμα του, το ‘Εθνικό Μέτωπο’ δεν είχε καμία πολιτική σχέση με το ‘Εθνικό Μέτωπο’ του Ζαν Μαρί Λεπέν, αλλά μόνο ‘προσωπικές σχέσεις’.Και πράγματι ο Μάκης Βορίδης δήλωσε πως «Οργανωτική σχέση δεν είχαμε, αλλά μια χαλαρή πολιτική επαφή μόνο» και ότι «ο Λεπέν υποστηρίζειπολλά περίεργα που δεν τα προσυπογράφω» (Το Βήμα, 12 Σεπτεμβρίου 2010, κλικ εδώ).Ας δούμε τι έγραφε ο ‘Ιός’ (Ελευθερτυπία, 25 Μαρτίου 2006)Η δεύτερη μέθοδος που ακολουθεί ο κ. Καρατζαφέρης είναι να αποκεφαλίζει με μεγάλη ευκολία τα στελέχη του εκείνα που έρχεται στο φως η άμεση σχέση τους με τη σύγχρονη ευρωπαϊκή ακροδεξιά. Μόλις γράψαμε ότι ο κ. Καρατζαφέρης ετοιμάζει τον έως χτες επίσημο εκπρόσωπο του Λεπέν στην Ελλάδα, τον Μάκη Βορίδη, για την υπερνομαρχία της Αθήνας, ο κ. Καρατζαφέρης «πάγωσε» την υποψηφιότητα και μάλλον τον εξορίζει στην Ανατολική Αττική, προκαλώντας τους παραδοσιακούς του χώρου: «Στο ψυγείο ο Βορίδης. Υπέκυψε στους εκβιασμούς του κατεστημένου της αριστεράς ο Καρατζαφέρης», διαβάζουμε στον «Στόχο» (9/3/06).Η «λαϊκή» στροφήΓνωρίζοντας τις νέες προδιαγραφές του κ. Κ., ο καημένος ο Βορίδης, που είχε προλάβει να αποκηρύξει το μέχρι χτες πολιτικό του πρότυπο, τον Λεπέν, είδε να πηγαίνει τζάμπα η θυσία του.Σε συνέντευξή του που προβλήθηκε στην πρώτη σελίδα της «Αυριανής» ο μέχρι πρότινος Αρχηγός του Ελληνικού Μετώπου (της ελληνικής κόπιας του λεπενικού Front National) αρνήθηκε το παρελθόν του και προσπάθησε να παρουσιάσει την έως χτες προσκόλλησή του στον Λεπέν ως δήθεν «σχέση χαλαρής πολιτικής συνεργασίας» και αποτέλεσμα προσωπικής φιλίας με τον υπαρχηγό του Front National, τον Καρλ Λανγκ.Τη σοβαρότητα των ισχυρισμών αυτών μπορεί καθένας να την ελέγξει στα κείμενα και τις ομιλίες της ίδιας της παρέας του κ. Βορίδη μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, όταν προσχώρησαν ως «ομάδα αγωνιστών» στην απαιτητική αγκαλιά του κ. Κ.Οπως είχε πει τότε ο τηλεπρόεδρος
«Ακροδεξιοί εμείς; Οχι, βέβαια, Αν θέλετε να βρείτε την ακροδεξιά, ψάξτε στο 0.05% του Βορίδη, εκεί θα βρείτε την ακροδεξιά».
Ποιος προσδιορίζει ποια είναι καλά κόμματα για τον λαό και ποια κακά;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠείτε μου, λοιπόν, ποια κόμματα της σημερινής βουλής είναι καλά και ποια κακά και γιατί;;;