Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΣΦΑΓΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΞΥΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ

Μέχρι τελευταία στιγμή δίνουν την μάχη τους Νικολάου και Ξύδης για το ποιος τελικά από τους δύο θα λάβει το χρίσμα από την Ν.Δ.
Ο Ξύδης, ο οποίος πρόκειται για μεγάληπολιτική σουπιά, που κοίμιζε ακόμη και τους δικούς του συμβούλους, λέγοντάς του ότι "δεν με ενδιαφέρει το χρίσμα, έχω κορεστεί 16 χρόνια Δήμαρχος" πασχίζει με νύχια και με δόντια να πάρει το χρίσμα της Ν.Δ. Σε συνάντηση που είχε με τον Μιχαλολιάκο του το ξεκαθάρισε μια κι έξω ότι περιμένει από την Ν.Δ. να τον ...βαπτίσει εκλεκτό της στον "Καλλικράτη" Παπάγου-Χολαργού. Μάλιστα κάποιες πληροφορίες μέχρι την περασμένη Παρασκευή τον έφερναν να είναι το φαβορί για το χρίσμα και οι ίδιες  πληροφορίες έλεγαν ότι ο Ξύδης έστειλε την εκλεκτή του κ. Βεντουζά, σεργιάνι σε Χολαργό-Παπάγο για να βρει εκλογικό κέντρο!
Την ίδια ώρα ο Νικολάου έχει ήδη προετοιμάσει την κάθοδό του με 2 εκλογικά κέντρα σε Χολαργό-Παπάγο. Ταυτόχρονα ο Νικολάου έχει βάλει τον Αβραμόπουλο να πιέζει τον Αντώνη Σαμαρά να πει το "ναι" και να δοθεί το χρίσμα στον Δήμαρχο Χολαργού!
Όμως η Ν.Δ. εξέταζε σοβαρά την δημοσιευθείσα καταγγελία στο "ΠΑΡΟΝ"  Μαϊου 2008 , καταγγελία η οποία παρουσιάστηκε και από την εκπομπή "Στον Ιστό της Αράχνης" και η οποία τον ενέπλεκε σε σκάνδαλο που συντελέστηκε στην ΤΕΔΚΝΑ και αφορούσε στον εργολάβο Ευθυμίου!
Όπως ειπώθηκε, το όνομα του Νικολάου ενεπλάκη στην υπόθεση αυτή, επειδή ως Γενικός Γραμματέας της ΤΕΔΚΝΑ εμπόδιζε τον εργολάβο Ευθυμίου (είχε κατασκευάσει το κτίριο στο οποίο μετεστεγάστηκαν τα γραφεία της η ΤΕΔΚΝΑ), να εισπράξει το τιμολόγιο, έχοντας ως μοχλό σε αυτή την υπόθεση της πρώην σύζυγό του, η οποία ήταν υπεύθυνη του Ταμείου της ΤΕΔΚΝΑ!
Με άλλα λόγια αφήνονταν αιχμές από το δημοσίευμα της εφημερίδας "ΠΑΡΟΝ" σε βάρος του Νικολάου ότι πήρε ...μίζα κάτω από το τραπέζι προκειμένου να ...ανοίξει την πόρτα για την πληρωμή του εργολάβου Ευθυμίου!
Μάλιστα ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος που ασχολήθηκε με το θέμα, στην εκπομπή του "Στον Ιστό της Αράχνης" (EXTRA3) ανέφερε το όνομα του Ευθυμίου, λέγοντας ότι θα έβγαζε το θέμα-βόμβα, με συγκλονιστικές λεπτομέρειες, σε επόμενη εκπομπή . Η ...προειδοποίηση αυτή ανησύχησε τον Νικολάου, ο οποίος έσπευσε άμεσα διά του συνηγόρου του Βασίλη Καπερνάρου να ασκήσει ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της εκπομπής και να επιτύχει τελικά να μην βγει στον αέρα η...δημοσιογραφική βόμβα του Άρη Σπίνου.
Η περίπτωση όμως αυτή η οποία αφήνει βαριά σκιά πάνω στον Νικολάου, είναι αρκετή να του στερήσει το χρίσμα, γιατί εξετάζεται από την Ν.Δ. Με αλλα λόγια η Ν.Δ. δεν θέλει σε καμμία περίπτωση, την στιγμή που ευαγγελίζεται νέα ήθη, στήριξη σε έντιμα και άφθαρτα πρόσωπα, να στηρίξει έναν Δήμαρχο ο οποίος μπορεί σε προεκλογική περίοδο και για λόγους εντυπώσεων να κατηγορηθεί για εμπλοκή του σε σκάνδαλο!
Πάντως και το χρίσμα να μην πάρει, ο Νικολάου αναμένεται να κατέλθει στις εκλογές,  μια και προβλέπεται να ακολουθήσει το ρεύμα της Μπακογιάννη, η οποία ήδη αρχίζει να στηρίζει δικούς της υποψηφίους, κάνοντας με αυτό τον τρόπο εσωτερικό πόλεμο στον Αντώνη Σαμαρά.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ν.Δ. φέρεται αποφασισμένος να ...πάρει τα κεφάλια σε όποιους υπαρχει η παραμικρή σκιά πολιτικής ανεντιμότητας και πολιτικής φθοράς.
Πληροφορία της τελευταίας στιγμής, αναφέρει ότι η Ν.Δ. στην προσπάθειά της να επιτύχει ...ισοπεδωτική ανανέωση στην επιλογή υποψηφίου, εξέταζε ακόμη και το όνομα του Νίκου Κουκή, δημοτικού συμβούλου Παπάγου, ο οποίος εξελέγη με τον συνδυασμό της Σοφίας Χρήστου!
Ίδωμεν...

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΒΟΗΘΑ ΠΑΝΑΓΙΑ!!!

Η επίκληση του ονόματος και της βοήθειας της Παναγιάς, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία για τους Έλληνες Χριστιανούς. Η Παναγιά, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς του τόπου αυτού για τα τελευταία 2010 χρόνια, θεωρείται από πολλούς ότι προστατεύει την πατρίδα μας.
Η μεγάλη κρίση η οποία έχει ενσκήψει στην χώρα, με τους ανέργους να αυξάνονται αλματωδώς, με την φτώχια να χτυπάει όλο και περισσότερα νοικοκυριά, με την εγκληματικότητα να καλπάζει και με τους εχθρούς της πατρίδας μας να πληθαίνουν, η βοήθεια της Παναγίας ζητείται πια, και από τους …επαγγελματίες της πολιτικής. Αυτοί που οδήγησαν την χώρα σε κακό χάλι, αυτοί που ανέθεσαν τις τύχες του τόπου στο ΔΝΤ, σήμερα επικαλούνται την βοήθεια της Παναγίας, γνωρίζοντας ότι η θαυματουργή δύναμη της Θεοτόκου μπορεί να σώσει την χώρα που βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής.
Αλλά και στο Χολαργό-Παπάγο, όπου γιορτάζει η Παναγία Φανερωμένη, προστάτιδα της περιοχής, χρειάζεται η Θεία φώτισή της μια και όπως δείχνουν τα πράγματα η Ν.Δ. επιβάλλει την υποψηφιότητα Ξύδη (ή Νικολάου), χωρίς να αφουγκράζεται στο ελάχιστο τα όσα ζητούν οι δημότες.

Με την ευκαιρία της εορτής της Μεγαλόχαρης, επισκεφτήκαμε τη Μονή της Παναγιάς Ελεούσας, στο 20 χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Μεσολογγίου-Αγρινίου. Ένα μοναστήρι καρφωμένο στα απόκρημνα βράχια του βουνού, θυμίζει περισσότερο τα Μετέωρα, έχοντας συνδέσει την ιστορία του με θαύματα.
Μια ιστορία λέει ότι, γύρω στα 1700, την ώρα που γινόταν η Ανάσταση στο σημείο που σήμερα είναι το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, κάποιος Τούρκος στρατιωτικού αποσπάσματος, χλεύασε τους χριστιανούς. Τότε ένας Έλληνας ονόματι Κουμπούρας, παρεξηγήθηκε, συνεπλάκη με τον Τούρκο και τον σκότωσε. Οι υπόλοιποι φοβήθηκαν και έφυγαν, οι δε Έλληνες κατέβασαν με σχοινιά τον Κουμπούρα στο σπήλαιο (ακριβώς πάνω από το σημερινό μοναστήρι), για να κρυφτεί και έτσι να σωθεί από την οργή του Τούρκου κατακτητή. Ένα χρόνο έμεινε εκεί κρυμμένος, τρεφόμενος από τους χωριανούς που του έδιναν τα απαραίτητα, μέσα σε ένα αιωρούμενο καλάθι. Όταν το γεγονός ξεχάστηκε, ο Κουμπούρας με την βοήθεια σχοινιών επανήλθε και τότε διηγήθηκε ότι στο σημείο όπου σήμερα είναι το εκκλησάκι, έβλεπε κάθε βράδυ ένα ζωηρό φως. Όταν οι χωριανοί με πολλές δυσκολίες έφθασαν στο σημείο που τους υπέδειξε, έκθαμβοι αντίκρισαν την εικόνα της Παναγίας και δίπλα πηγή με νερό (αγίασμα). Στο σημείο εκείνο ανήγειραν από ευλάβεια το πρώτο εκκλησάκι (φωτό). Στο μοναστήρι αυτό φιλοξενήθηκε και ο εθναπόστολος Κοσμάς ο Αιτωλός σε μια από τις περιοδείες του. Από το 1954 έως το 2008 στο μοναστήρι μόναζε ο ιερομόναχος π. Ιερόθεος. Η βασίλισσα Φρειδερίκη ήρθε και προσκύνησε στην Παναγία Ελεούσα το 1956 ενώ το 1973 κατόπιν ενεργειών της Ιεράς Μονής, ανακηρύχθηκε όλη η περιοχή που ανήκει στην Μονή Ιστορική και με φυσικό κάλλος, η οποία προστατεύεται από τις Δημόσιες Αρχές.
Ας ευχηθούμε λοιπόν, με την ευκαιρία της εορτής της, η Παναγιά να σώσει την πατρίδα μας.

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΒΥΘΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ!!!

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΛΙΟΥ ΝΙΚΟΣ ΖΕΝΕΤΟΣ



Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την οικτρή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται σχεδόν όλοι οι Δήμοι της χώρας, εξαιτίας της ανεύθυνης διοίκησης των δημάρχων. Ήδη υπάρχουν δήμοι καταχρεωμένοι οι οποίοι όχι μόνον χρωστάνε δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους προμηθευτές κ.λ.π. αλλά αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και τις καθημερινές τους υποχρεώσεις, όπως τους μισθούς των δημοτικών υπαλλήλων!!!
Από τις τηλεοράσεις, τις τελευταίες ημέρες ακούσαμε για τέτοιους δήμους σαν τον δήμο Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Ζακύνθου κ.α. Στην Αττική, επίσης υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις, όπως ο Δήμαρχος Χολαργού που έχει καταχρεώσει τον δήμο του με 18 εκατομμύρια ευρώ!!!
Μέσα σε αυτό το απογοητευτικό σκηνικό, υπάρχουν δήμαρχοι οι οποίοι με την χρηστή τους διοίκηση αφήνουν στους δήμους τους πολλά κέρδη. Πρωταθλητής σε αυτή την κατηγορία των επιτυχημένων δημάρχων, αναδεικνύεται δικαιωματικά ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος. Με την οικονομική κρίση να μαστίζει την χώρα, με το ΔΝΤ να έχει την Ελλάδα υπό επιτήρηση, ο Νίκος Ζενέτος, στο πρώτο εξάμηνο του 2010 αφήνει στα ταμεία του δήμου Ιλίου πλεόνασμα 10, 5 εκατομμυρίων ευρώ!!! Αντί να βάλουν την χώρα στην δαγκάνα του ΔΝΤ, αντί να έχουν στο Υπουργείο Οικονομικών τον… λίγο Παπακωνσταντίνου, δεν έβαζαν στο τιμόνι της Πολιτείας τον Νίκο Ζενέτο; Θα ρωτούσαμε με νόημα εμείς.
Η συζήτηση με τον Δημαρχο Ιλίου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Κύριε Δήμαρχε, την ώρα που στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι Δήμοι της χώρας είναι βυθισμένοι στα χρέη, την ώρα που υπάρχουν δήμοι που δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τους μισθούς των δημοτικών τους υπαλλήλων, ο Δήμος Ιλίου του οποίου ηγείσθε, εμφανίζει τεράστια κερδοφορία. Αν δεν κάνω λάθος, κατακτάτε αυτοδικαίως το χρυσό μετάλλιο πανελληνίως, ανάμεσα στους πιο κερδοφόρους δήμους. Είναι έτσι;

Ζενέτος:Νιώθουμε περήφανοι που ο Δήμος Ιλίου, σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης, εμφανίζει αποθεματικό πάνω από 10,5 εκατ. ευρώ το πρώτο πεντάμηνο του 2010, εξοφλώντας παράλληλα όλες τις υποχρεώσεις του, ενώ αυτή τη περίοδο εκτελούνται έργα ύψους 57 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από το ΕΣΠΑ, το ΥΠΕΚΑ, τον ΑΣΔΑ, τη Νομαρχία Αθηνών, τα προγράμματα ΘΗΣΕΑΣ και ΣΑΤΑ, το Βαφιαδάκειο Ίδρυμα, την Εργατική Εστία, και την Κοινωνία της Πληροφορίας, χάρη στις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλει η Διοίκηση για την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων.Για την εξασφάλιση των χρηματοδοτήσεων από ΕΣΠΑ, Ψηφιακή σύγκλιση και διάφορους φορείς, εργάζεται εντατικά μια επιστημονική ομάδα η οποία συγκροτήθηκε στην αρχή της τετραετίας.

Πώς προήλθαν τα 10.530.000 € κέρδος του δήμου σας και μάλιστα μέσα σε λίγα χρόνια θητείας σας;

Ζενέτος: Η οικονομική ευρωστία του Δήμου δεν δημιουργήθηκε μόνο από τη σημερινή Δημοτική Αρχή. Είχαμε την τύχη να παραλάβουμε ένα Δήμο σε καλή οικονομική κατάσταση καλά οργανωμένο, με διασφαλισμένες τις βασικές υποδομές, όπως κτίρια ελεύθερους χώρους κλπ, ενώ ταυτόχρονα με νοικοκυρεμένη διαχείριση κατάφερε να μην αντιμετωπίζει ο Δήμος Ιλίου οικονομικό πρόβλημα.Παραλάβαμε λοιπόν έναν οικονομικά υγιή Δήμο κι εμείς αυτό που κάνουμε είναι να συνεχίζουμε με διαφάνεια, χρηστή διοίκηση, ιεραρχημένες πρωτοβουλίες αλλά και διεκδικητική φωνή γι αυτά που η πόλη δικαιούται.Στόχος μας είναι, μέσα στη νέα πραγματικότητα που ζούμε να μην ανατραπεί ο σχεδιασμός μας και οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες.

Κύριε Ζενέτο, δεν νομίζετε ότι από το Υπουργείο Εσωτερικών δίνεται πακτωλός χρημάτων προς τους Δήμους, τόσο μεγάλος που στο ποσοστό που του αναλογεί, ευθύνεται για την οικονομική κατάντια της χώρας μας;

Ζενέτος: Οι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι συγκεκριμένοι και ορίζονται ρητά από το Νόμο 1828/89. Όχι μόνο δεν υπάρχει πακτωλός χρημάτων προς τους Δήμους αλλά αντίθετα η Κεντρική Διοίκηση παρακρατά αυθαίρετα, μεγάλο μέρος των θεσμοθετημένων πόρων, τους οποίους αν είχαμε στα ταμεία μας θα διευρύναμε το έργο και τις πρωτοβουλίες μας.Και δεν είναι μόνο αυτό. Ενώ το Σύνταγμα ορίζει ότι οι μεταφερόμενες αρμοδιότητες πρέπει να συνοδεύονται με τους αναγκαίους πόρους, η Πολιτεία δεν εφαρμόζει αυτή τη διάταξη και πολλοί τομείς όπως οι παιδικοί σταθμοί, τα προγράμματα πρόνοιας, η συντήρηση και φύλαξη των σχολείων πέρασαν στους Δήμους χωρίς να δίνεται το σύνολο των προβλεπόμενων κονδυλίων.Είναι πιστεύω μύθος ότι δίνονται στην Αυτοδιοίκηση τεράστια ποσά από το Υπουργείο Εσωτερικών, όταν μάλιστα οι Δήμοι υλοποιούν σημαντικά προγράμματα στον κοινωνικό, πολιτιστικό και αθλητικό τομέα, σε έργα υποδομής, χώρους πρασίνου, παιδότοπους κλπ.Με τις αυθαίρετες παρακρατήσεις πόρων , εκείνοι που στερούνται σημαντικών έργων και υπηρεσιών είναι οι ίδιοι οι Δημότες, που δικαιολογημένα ανεβάζουν τον πήχη των απαιτήσεών τους.

Ακούγεται -και δεν είναι ράδιο αρβύλα- ότι για την σωτηρία των υπερχρεωμένων Δήμων, είναι πιθανό να δημιουργηθεί το λεγόμενο Ταμείο Συνοχής των Δήμων. Αυτό θα έχει ως συνέπεια, ο Δήμος σας που παρουσιάζει τεράστιο αποθεματικό, να γίνει αιμοδότης των χρεωκοπημένων Δήμων. Πώς σας ακούγεται κάτι τέτοιο; Για να σας βοηθήσω, κάπως έτσι βυθίστηκαν τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Ζενέτος: Είναι σαφές ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει η αντιμετώπιση των προβλημάτων των υπερχρεωμένων Δήμων να αποβεί σε βάρος των οικονομικά εύρωστων και βέβαια είναι αδιανόητο ένας ΟΤΑ με αποθεματικό, να στερηθεί των χρημάτων που δικαιούται για να δημιουργηθεί κάποιο Ταμείο Συνοχής .Δεν μπορεί δηλαδή να τιμωρείται ένας νοικοκυρεμένος Δήμος και να επιβραβεύεται ένας προβληματικός. Αν θέλει η κυβέρνηση να θέσει σε εφαρμογή οποιοδήποτε πρόγραμμα εξυγίανσης, να το συζητήσει πρώτα με τα όργανα της Αυτοδιοίκησης ούτως ώστε και οι χρεωμένοι Δήμοι να βοηθηθούν αλλά και να μην αδικηθούν όσοιβρίσκονται σε καλή οικονομική κατάσταση.

Πολλοί συνάδελφοι του Νίκου Ζενέτου, Δήμαρχοι σαν τον Νικολάου (Χολαργού), Φασούλα ( Πειραιά) κ.α. παρά το ότι χρεωκόπησαν τους Δήμους τους, ζητούν από τον λαό την ανανέωση της θητείας τους στις επόμενες εκλογές. Αντί να πάνε να κρυφτούν σπίτια τους, έχουν το θράσος να βγαίνουν σε μπαλκόνια και να ζητούν από τους δημότες να τους ξανα-εμπιστευτούν !!! Πρόκειται για το αποκορύφωμα της αναισθησίας. Ας διαβάσουν τις επιτυχίες του Νίκου Ζενέτου μπας και νιώσουν ίχνος ντροπής. Είναι όμως τόσο χοντρόπετσοι, που δεν πρόκειται να γίνει ούτε αυτό!