Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΑΛΗΤΕΙΑ! ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ

 ΣΤΟ ...ΚΟΚΚΙΝΟ 800 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ!

Η αθλιότητα καθημερινά διογκώνεται!

Η Κυβέρνηση καταργεί και το επίδομα της πολύτεκνης και τρίτεκνης οικογένειας, με Νομοσχέδιο του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου, το οποίο έρχεται προς ψήφιση στην Βουλή.
Η κατάργηση του επιδόματος  αφορά τις οικογένειες που δηλώνουν  40.000 € και πάνω, ετήσιο εισόδημα!!! Με άλλα λόγια, μια οικογένεια με 4 ή 5 και 6 ή 7 παιδιά, η οποία έχει ετήσιο εισόδημα 40.000 € , θεωρείται προνομιούχος (!!!) και δεν θα εισπράττει το επίδομα των 258 € το δίμηνο!!!
Ως γνωστόν τα χρήματα αυτά εξοικοκομούνται από το κράτος για να αποπληρώνονται οι τόκοι από τα δάνεια που έχει πάρει οι χώρα μας από τους διεθνείς τοκογλύφους. 

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ξεφτίλα και όνειδος της Κυβέρνησης, η οποία έχει πέσει γονυπετής στις απαιτήσεις της τρόϊκας, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της ακόμη και τις πολύτεκνες οικογένειες και δη την πολύτεκνη μάνα, την μεγάλη ηρωίδα αυτής της χώρας. Μια πολύτεκνη μάνα η οποία με στερήσεις και ανυπέρβλητες για τους περισσότερους δυσκολίες, πασχίζει καθημερινά να παραδώσει στην ελληνική κοινωνία τα ελληνόπουλα του αύριο, το μέλλον αυτού του τόπου.
Και η Πολιτεία έρχεται σήμερα να φτύσει κυριολεκτικά την πολύτεκνη μάνα και οικογένεια, στερώντας της ακόμη και την πενιχρή-συμβολική βοήθεια των 258 € ανά δίμηνο! Την θεωρεί...προνομιούχο!
ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΑΛΗΤΕΣ, ΟΣΦΙΟΚΑΜΠΤΕΣ. ΠΡΟΔΟΤΕΣ!  

Στον Χολαργό βρίσκονται στο... κόκκινο πάνω από 800 οικογένειες. Τα στοιχεία, σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ Χολαργού,  αναφέρουν ότι οι πολύτεκνες  οικογένειες στον Χολαργό που αυτή την στιγμή εισπράττουν το πολυτεκνικό επίδομα, είναι περίπου 800.  Οι περισσότερες από αυτές αναμένεται να χάσουν το ελάχιστο αυτό βοήθημα, μια και ο Χολαργός θεωρείται και είναι περιοχή όπου διαβιούν κατά κανόνα σχετικά ευκατάστατες οικογένειες. 
Είναι δυνατόν όμως τα 40.000 € να θεωρείται εισόδημα ικανό να θρέψει μια οικογένεια με 5 ή 6 και 7 παιδιά; Όχι βεβαίως.
Γι' αυτό λέμε ότι πρόκειται για την έσχατη ξεφτίλα της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ!
Της Κυβέρνησης που θέλει να λέγεται σοσιαλιστική! Σοσια- ληστρική είναι!

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: "ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ"


Η παραπάνω δήλωση του Βασίλη Γιαννακόπουλου ότι δεν υπέγραψε καμμία από κοινού σύμβαση με τον Νικολάου για το κολυμβητήριο Χολαργού με την ανάδοχο εργοληπτική εταιρεία ΑΡΧΙΚΟΝ Α.Ε. αξίας 3.523.088,08 € , είναι μια ακόμη γροθιά στο στομάχι για τον Δ. Νικολάου, ο οποίος έδωσε σαφή εντύπωση ότι η σύμβαση του έργου υπεγράφη και από τους δύο δημοτικούς άρχοντες, Χολαργού και Αγίας Παρασκευής. 
Μάλιστα, το έντυπο που έχει αναλάβει εργολαβικά την υποστήριξη του Νικολάου, βγήκε προεκλογικά, παρουσιάζοντας και κοινή δήλωση των δύο δημάρχων, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η σύμβαση υπεγράφει από κοινού και από τους δύο δημάρχους.
Ο Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, αναφερόμενος στο θέμα, είπε προς τον "Ανεξάρτητο Παρατηρητή": "Απλά παραυρέθηκα στη συνάντηση που είχε ο κ. Νικολάου με την εργοληπτική εταιρεία για να δω τι προϋποθέσεις υπήρχαν ώστε να εισηγηθώ στο δημοτικό μου συμβούλιο  το θέμα της από κοινού κατασκευής κολυμβητηρίου με τον δήμο Χολαργού. Δεν υπέγραψα καμία σύμβαση. Μόνον ο κ. Νικολάου υπέγραψε την σύμβαση ".   
Επομένως όλα όσα δόθηκαν στην δημοσιότητα προεκλογικά ακόμη και οι -από κοινού- δηλώσεις ήταν ένα τρυκ του Νικολάου το οποίο είχε σαφή επιδίωξη να εξυπηρετήσει τα προεκλογικά του παιχνίδια και να επηρεάσει  τους ψηφοφόρους για να τον ψηφίσουν και να εκλεγεί δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού. 
 
Ιδού ποιες ήταν οι ...από κοινού δηλώσεις -μαϊμού Νικολάου-Γιαννακόπουλου για την ...έναρξη του ...μεγάλου έργου του κολυμβητηρίου Χολαργού-Αγίας Παρασκευής!!!
«Αφού ξεπεράστηκαν οι όποιες δυσκολίες από πλευράς γραφειοκρατικών διαδικασιών, ξεκινάει επιτέλους ένα σημαντικό έργο για τους δύο Δήμους μας. Το έργο είναι στα όρια των Δήμων Παπάγου – Χολαργού και Αγ. Παρασκευής και ο αθλητικός χώρος έχει την δυνατότητα να εξυπηρετεί τις ανάγκες των δύο γειτονικών Δήμων. Αποφασίσαμε να προβούμε άμεσα σε σύνταξη προγραμματικής σύμβασης κοινής χρήσης λειτουργίας και αμοιβαίας χρηματοδότησης των λειτουργικών εξόδων.
Ένα έργο απαραίτητο για τους δύο μεγάλους Δήμους Παπάγου-Χολαργού και Αγ. Παρασκευής πληθυσμού πλέον των 150.000 κατοίκων, ξεκινάει και γίνεται πραγματικότητα».

Ο κ. Γιαννακόπουλος με την τελευταία παρέμβασή του τα διαψεύδει όλα. 

Ακόμη ψάχνουν τους ληστές της Εφορίας Αγίας Παρασκευής! ΜΠΗΚΑΝ ΠΕΖΗ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΣΑΝ…ΚΥΡΙΟΙ


Οι αστυνομικοί συνεχίζουν –άσκοπα- τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο ληστών, που το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου μπήκαν στην Εφορία της Αγίας Παρασκευής και με την απειλή όπλου, άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό (πάνω από 20.000 €) !
Χωρίς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, οι δύο μετρίου αναστήματος ληστές,  ο ένας εκ των οποίων ήταν γεροδεμένος, ηλικίας 25-30 ετών και οι οποίοι μιλούσαν καλά ελληνικά (ο ένας με βαριά προφορά), βρίσκονταν μέσα στην ΔΟΥ της Αγίας Παρασκευής (Γούναρη 38), όταν είχαν κλείσει οι πόρτες για το κοινό στις 1.30 μ.μ. Το σημείο όπου είχαν κρυφτεί, ήταν μια εσοχή που υπάρχει στον 1ο όροφο, δίπλα από το wc και η οποία δύσκολα μπορεί να γίνει αντιληπτή από τους υπαλλήλους, εκτός και αν σκέφτονται να ψάχνουν όλο το κτίριο κάθε φορά που κλείνουν την κεντρική είσοδό του κτιρίου!
Γύρω στις 2.15 μ.μ. οι ληστές βγήκαν από την κρύπτη τους (φωτό) και κατευθύνθηκαν στα ταμεία που βρίσκονται στον ίδιο όροφο. Με προτεταμένο το όπλο στο κεφάλι ενός υπαλλήλου, άδειασαν τις εισπράξεις, οι οποίες υπολογίζονται σε ποσό που μπορεί και να ξεπερνά τις 20.000 €!
Οι ληστές έφυγαν σαν κύριοι, χωρίς να χρησιμοποιήσουν κάποιο όχημα και χωρίς να τραπούν σε φυγή!
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Διεύθυνση της Εφορίας αποφάσισε να ειδοποιήσει την Αστυνομία με καθυστέρηση 2-3 λεπτών, φοβούμενη ότι  η σύλληψη των κακοποιών θα συνοδευόταν από ανταλλαγή πυροβολισμών, με πιθανή συνέπεια να υπάρξουν και θύματα ανάμεσα σε αθώους περαστικούς!  
Ο διευθυντής της Εφορίας Αγίας Παρασκευής κ. Παπαδογιάννης, ο οποίος σημειωτέον συνταξιοδοτείται σήμερα, έλαβε αυτή την απόφαση, κάτι που εκτός των άλλων μαρτυρά τον φόβο και ανασφάλεια που κυριαρχεί ανάμεσα στους πολίτες!
Μιλώντας στην εφημερίδα μας ο κ. Παπαδογιάννης, είπε: «Από ‘δω και στο εξής να περιμένουμε μόνο ληστείες»!!!

Όταν αυτά βγαίνουν από το στόμα ενός διευθυντικού στελέχους Εφοριακού καταστήματος, ανθρώπου δηλαδή που γνωρίζει όσο λίγοι την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων, μπορεί να καταλάβουμε σε ποιο άθλιο σημείο έχει φτάσει η χώρα!

ΜΕΓΑΛΟ bazzar απο την "Κοινωνια Δημοτων" ΑΥΡΙΟ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ!

cid:1.1447701664@web28006.mail.ukl.yahoo.com
Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου η Κοινωνία Δημοτών διοργανώνει Βazaar για την οικονομική ενίσχυσή της,στο εκλογικό της κέντρο Μεσογείων 202 & Σαρανταπόρου 1 (10π.μ.-6μ.μ).

Θα υπάρχουν πράγματα από 2ο χέρι (βιβλία,κοσμήματα,ρούχα,διακοσμητικά) αλλά και δημιουργίες μελών της δημοτικής κίνησης, όπως γλυκά και χριστουγεννιάτικα στολίδια.
 

Παζαρεύει το Καστελόριζο με την Τουρκία η κυβέρνηση;

Από factorx στις


Από το Καστελόριζο ήταν που ο πρωθυπουργός την αποφράδα ημέρα της 23ης Απριλίου 2010, ανακοίνωσε το δέσιμο της χώρας μας στο άρμα του ΔΝΤ. Για το ξεπούλημα του Καστελόριζου πληθαίνουν τώρα ανησυχητικές πληροφορίες, ότι διεξάγονται παρασκηνιακές διεργασίες ανάμεσα στην Αθήνα και την Αγκυρα.
Ως γνωστόν, όπως επισήμανε πρόσφατα κατά τη διάρκεια συνεδρίου για ενεργειακά θέματα, ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερευνας και Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου, Γρηγόρης Τσάλτας, «από το 2001 έως το 2010, βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα μονομερούς τουρκικής οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας της περιοχής νοτίως των τουρκικών παραλίων μη λαμβάνοντας υπόψη τη νησιωτική παρουσία του Καστελόριζου». Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία προβαίνει σε συστηματικές προκλήσεις στη συγκεκριμένη περιοχή με στόχο την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας (βλέπε http://www.antinews.gr/?p=10164 «Τουρκία: στο Καστελόριζο είναι τουρκική υφαλοκρηπίδα»).
Μόλις προ μηνός μάλιστα, στις αρχές Νοεμβρίου, εξαιτίας παραβιάσεων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στην περιοχή του Καστελόριζου, το ελληνικό Πεντάγωνο απέσυρε τη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» από την ΝΑΤΟΪκή άσκηση «Μπλέ Φάλαινα», όπου μετείχαν ελληνικές και τουρκικές δυνάμεις. Ο στόχος της Άγκυρας είναι σαφής: Τα μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων (φυσικό αέριο και πετρέλαιο) στη ζώνη νοτίως του Καστελόριζου, νοτίως της Κρήτης («κοίτασμα του Ηρόδοτου»), νοτίως της Κύπρου και των θαλασσίων περιοχών της Αιγύπτου και αυτά που κατέχει νομίμως, ή μη το Ισραήλ.
Η Τουρκία θέλει λοιπόν, να μπει σφήνα στην περιοχή (βλέπε: Χάρτης 1. Το στρατηγικό σημείο του Καστελόριζου). Τι ζητάει η Τουρκία; Απλά, ότι το Καστελόριζο δεν έχει υφαλοκριπίδα και, ως εκ τούτου, αυτομάτως περιορίζεται η ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ, Χάρτης 2. Η ΑΟΖ που πρέπει, και δικαιούται βάσει των διεθνών κανόνων, να χαράξει η Ελλάδα). Η Τουρκία όμως, γνωρίζει πολύ καλά ότι το Καστελόριζο έχει υφαλοκριπίδα, διότι είναι κατοικημένο νησί. Όπως και να’χει, το Καστελόριζο έχει μεγάλη στρατηγική σημασία, διότι αποτελεί σημείο οριοθέτησης της ΑΟΖ της Ελλάδας με Αίγυπτο, Κύπρο και Τουρκία. Εφόσον πάντως, υπερισχύσει η τουρκική άποψη, και περάσει ότι το Καστελόριζο δεν έχει υφαλοκριπίδα, είναι προφανές ότι η Αγκυρα αποκτά πρόσβαση στα μεγάλα κοιτάσματα της περιοχής (Χάρτης 3. Η ΑΟΖ της Τουρκίας με βάση τα σημερινά δεδομένα).
Ετσι, περιορίζεται η ελληνική ΑΟΖ και βέβαια τα ελληνικά δικαιώματα στα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης. Ουσιαστικά δηλαδή, προωθείται, και εκεί, η συνεκμετάλλευση με την Τουρκία. Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα δεν έχει ορίσει την ΑΟΖ της σε αντίθεση με την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, που σε μεγάλο βαθμό τα έχουν βρεί για να προχωρήσουν στις έρευνες και την εκμετάλλευση των πλούσιων κοιτασμάτων της περιοχής, με στόχο, κυρίως, την εξαγωγή τους στη Δ.Ευρώπη.
Το σχέδιο για να κάνει τα στραβά μάτια η Ελλάδα απέναντι σε αυτή την τουρκική θέση, προκειμένου να πάρει η Αθήνα «ανταλλάγματα» στο Αιγαίο, λέγεται πως είναι μια παλιά αμερικανική πρόταση. Οι Τούρκοι, στο μέσον της δεκαετίας του 1980, οπότε είχε υποβληθεί η πρόταση, την είχαν αρνηθεί. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, ουσιαστικά θα αποτελεί την επανάληψη των αποτελεσμάτων των επαφών Ανδρέα Παπανδρέου-Τουργκούτ Οζάλ, οπότε η Ελλάδα απεμπόλησε την εκμετάλλευση των έξι κοιτασμάτων που υπάρχουν Ανατολικά της Θάσου.
Να σημειωθεί ότι στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου, έχει πραγματοποιήσει επανειλημμένως έρευνες το ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών) για τη μελέτη υδριτών (στερεό μεθάνιο). Πρόκειται για το πρόγραμμα «Αναξίμανδρος», τα αποτελέσματα του οποίου δείχνουν ότι εκεί υπάρχουν πολύ ελπιδοφόρα κοιτάσματα. Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην αρχή της δεκαετίας του 2000, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προσπάθησε να μπλοκάρει τις έρευνες του ΙΓΜΕ (!).
Ο τουρκικός Τύπος, πάντως, κατ’ επανάληψη έχει αναφέρει ότι είναι δικαίωμα της Άγκυρας να κάνει έρευνες, όπως έπραξε το 2008 με νορβηγικό ερευνητικό σκάφος, 80 μίλια νότια του Καστελόριζου, ερευνών, αφού, κατά τους ίδιους ισχυρισμούς, εκεί είναι τουρκική υφαλοκρηπίδα (!). Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται αντίστοιχοι τουρκικοί ισχυρισμοί ότι η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν στόχο να «φυλακίσουν» την Τουρκία μέσα στα χωρικά της ύδατα, ότι δεν παραιτείται από τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο και τις οικονομικές ζώνες, και πως γι’ αυτό δίδει άδειες έρευνας σε διεθνείς εταιρείες.
Όπως και να’ χει τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά για την Τουρκία, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές Ελλάδας και Κύπρου, είναι θάλασσα της ΕΕ. Πολύ περισσότερο, στην υπόθεση εμπλέκεται και το Ισραήλ, λόγω των αυξημένων ωφελημάτων που προσδοκά από την εκμετάλλευση της περιοχής. Αξιον προσοχής είναι η ένταση στις ισραηλο-τουρκικές σχέσεις, η οποία, εκτός των άλλων, οφείλεται και στις τουρκικές βλέψεις και παρενοχλήσεις σε αυτή τη θαλάσσια περιοχή.
Να σημειωθεί ότι η Τουρκία επανειλημμένως έχει προσπαθήσει ν α παρεμποδίσει τις κυπριακές έρευνες νοτίως της μεγαλονήσου. Ετσι, για παράδειγμα, στις 13 Νοεμβρίου 2008, πολεμικό της σκάφος εμπόδισε δύο ερευνητικά σκάφη υπό ξένη σημαία, 27 ναυτικά μίλια νοτίως της Κύπρου, επειδή –λέει- βρίσκονταν στην τουρκική ΑΟΖ (!). Το ενδιαφέρον είναι ότι τις ίδιες ημέρες (14-18/11/2008) στη περιοχή τυο Καστελόριζου έκανε την εμφάνισή του το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος Malene Ostervold, που, συνοδευόμενο από τουρκική φρεγάτα, προσπάθησε να κάνει γεωφυσικές έρευνες μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Στην περιοχή έσπευσε ελληνική κανονιοφόρος, και λίγο έλειψε να κλιμακωθεί επικίνδυνα η ένταση. Η Νορβηγία, με διάφορες εταιρείες της, έχει απευθυνθεί στην Ελλάδα για έρευνες και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, «δουλεύει» μαζί με την Αίγυπτο, και τότε εμφανίστηκε και με την Τουρκία.
Υπόμνημα
Χάρτης 1. Το στρατηγικό σημείο του Καστελόριζου
Το Ελληνικό τμήμα της λεκάνης του Ηρόδοτου σε σχέση με το Αιγυπτιακό και
Κυπριακό τμήμα της λεκάνης και τις πρόσφατες ανακαλύψεις φυσικού αερίου σε Ισραήλ και Αίγυπτο και τις παραχωρήσεις Κύπρου και της Αιγύπτου.
Σαφείς είναι και οι γεωφυσικές γραμμές που περνούν μέσα από το ελληνικό τμήμα της λεκάνης του Ηρόδοτου. Κίτρινο τετράγωνο, παραχώρηση El Dabaa ( θαλάσσιο βάθος 3000 μέτρα) στην Statoil. Ερευνητικό γεωτρύπανο Discover Americas.
Χάρτης 2. Η ΑΟΖ που πρέπει, και δικαιούται βάσει των διεθνών κανόνων, να χαράξει η Ελλάδα.
Με μωβ χρώμα φαίνονται οι περιοχές που έχει παραχωρήσει ή θέλει να παραχωρήσει η Τουρκία για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Ως φαίνεται έχει παραχωρήσει και περιοχές που μπαίνουν σφήνα στην ελληνική και την κυπριακή ΑΟΖ. Οι στόχοι της Αγκυρας είναι μεγαλύτεροι. Αγκάθι στα σχέδιά της, όπως φαίνεται στο χάρτη, είναι το Καστελόριζο (Μεγίστη).
Χάρτης 3. Η ΑΟΖ της Τουρκίας.
This entry was posted in Επισημαίνουμε. Bookmark the permalink.

ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΕΣ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 200.000 € ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ-ΜΑΪΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ!!!



Η περίφημη εργολαβική σύμβαση για το έργο «Συγκρότημα κολυμβητηρίου» στο λόφο Τσακού, η οποία υπεγράφη στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου από τον Δήμαρχο Νικολάου και για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους,  φαίνεται θα στοιχίσει χαράτσι 200.000 € στους δημότες!!!
Μόνο και μόνο για να κάνει τα προεκλογικά του παιχνίδια ο κ. Νικολάου!
Αυτή θα είναι περίπου η αποζημίωση που θα κληθεί να πληρώσει ο Δήμος προς τον εργολάβο, εφόσον δεν υλοποιήσει  το έργο!
Και βεβαίως το έργο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί και η σύμβαση θα διαλυθεί, μια η συνολική της δαπάνη αξίας 3.523.088,08 €, έγινε χωρίς να έχει ο δήμος δεκάρα στα ταμεία του! !!
Η ποινική ρήτρα –αποζημίωση η οποία προβλέπεται από τον νόμο σε αυτές τις περιπτώσεις προς  την ανάδοχο εργοληπτική εταιρεία, είναι βαριά.
Συγκεκριμένα ο Ν.3669/18-6-2008 (ΦΕΚ 116Α) που αφορά στην «Κύρωση της Κωδικοποίησης της Νομοθεσίας Κατασκευής Δημοσίων Έργων» και στο άρθρο 64 περί αποζημίωσης αναδόχου λόγω διάλυσης της σύμβασης, προβλέπει και καθορίζει το ποσό της αποζημίωσης του εργολάβου.
«Αποζημίωση για το τεκμαιρόμενο όφελος που δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη του πέντε τοις εκατό (5%) του αρχικού συνολικού συμβατικού ποσού, μειωμένου κατά το ένα τέταρτο (1/4) και ύστερα από αφαίρεση της αξίας των εργασιών που έχουν εκτελεσθεί, καθώς και των υλικών και του αναπόσβεστου μέρους των εγκαταστάσεων που η αποζημίωσή τους αναγνωρίζεται στη
συγκεκριμένη περίπτωση. Για τον προσδιορισμό της αποζημίωσης λαμβάνονται υπόψη όλες οι σχετικές συνθήκες και ιδίως το μέγεθος του έργου, ο χρόνος αποδέσμευσης του αναδόχου και η ωφέλεια του αναδόχουαπό άλλη εργασία κατά τους όρους του τελευταίου εδαφίου του άρθρου 700 του Αστικού Κώδικα».
Αυτό σημαίνει  απλά ότι, στο ποσό της συνολικής δαπάνης των 3.523.088,08 € το ποσό της αποζημίωσης που αναλογεί στον εργολάβο είναι περίπου  150.000 € όμως ο εργολάβος είναι βέβαιον ότι θα ζητήσει παραπάνω χρήματα επικαλούμενος μεγαλύτερες δαπάνες, από την ανάθεση του έργου του σε μελετητές κ.λ.π. που επιβάρυναν το κόστος της δικής του εργασίας.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της άφρονης πολιτικής Νικολάου: Ο Δήμαρχος Χολαργού υπέγραψε την σύμβαση κυριολεκτικά στον αέρα ενώ είναι γνωστόν ότι ο δήμος είναι γυμνός οικονομικά. Και όχι μόνο γυμνός αλλά και… ξεσκισμένος, αφού σήμερα που άρχισε να …μιλάει ο Διευθυντής των Οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, φαίνεται ότι η τρύπα που έχει ανοίξει στον δήμο είναι τόσο …μαύρη, που ενδεχομένως το χρέος του δήμου Χολαργού να αγγίξει ακόμη και τα 25.000.000 €!
Με τέτοια γύμνια λοιπόν, πώς ήταν δυνατόν να υπογραφεί σύμβαση 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για κολυμβητήριο στον Χολαργό; Ο Νικολάου ενήργησε για μια ακόμη φορά στυγνά: Υπολόγιζε ότι θα κερδίσει τις εκλογές και με την πλειοψηφία που θα είχε θα έπαιρνε απευθείας τεράστιο δάνειο, με το οποίο θα πλήρωνε τον εργολάβο του έργου ««Συγκρότημα κολυμβητηρίου».

O ΞΥΔΗΣ ΘΑ ΧΡΕΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ 
ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ!!!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ξύδης, μέσα στα πλαίσια συγυρίσματος των οικονομικών του Δήμου Χολαργού και διαφάνειας που θέλει να επιβάλλει στην νέα δημαρχιακή του θητεία, δεν θα διστάσει να χρεώσει το ποσό των 200.000 € στον ίδιο τον Νικολάου, καλώντας τον να πληρώσει ο ίδιος το χρέος με το οποίο φέσωσε αλόγιστα και για τα προεκλογικά του παιχνίδια τους δημότες. Με άλλα λόγια, ο Ξύδης δεν προτίθεται να χρεώσει τους δημότες με το υπέρογκο αυτό ποσό, κάτι που αναμένεται να τύχει της απολύτου επιδοκιμασίας όλων των δημοτών.
Αναμένεται με ενδιαφέρον η έναρξη της νέας δημοτικής αρχής υπό τον Ξύδη ειδικά στο θέμα αυτό.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΔΙΑΡΚΕΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ!


Ο κ. Καμίνης,  ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Αθήνας, έσπευσε να μιλήσει για  κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στην πρωτεύουσα αλλά δεν ακούσαμε να εκστομίζει λέξη για την επαναφορά των ...ενταφιασθέντων προτομών και αγαλμάτων των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, του Μέγα-Αλέξανδρου , του Θησέα κ.λ.π.
Ίσως και ο νέος δήμαρχος της Αθήνας ακολουθήσει την ίδια πολιτική των προκατόχων του: Τόσο της κ. Μπακογιάννη όσο και του κ. Νικήτα Κακλαμάνη, οι οποίοι αμφότεροι καταχώνιασαν τα σύμβολα του πολιτισμού και της ιστορίας μας.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης μάλιστα, ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα τοποθετούσε τον ανδριάντα του Μεγα-Αλέξανδρου στην πλατεία δίπλα από το Πολεμικό Μουσείο (στην στάση Ευαγγελισμός), δεν έκανε απολύτως τίποτε και ο ανδριάντας του αειμνήστου γλύπτη Παππά ...αραχνιάζει όπως και τα υπόλοιπα γλυπτά.

Το άγαλμα του Θησέα, το οποίο αρχικά είχε τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος, ξηλώθηκε εν μία νυκτί και καταχωνιάστηκε και αυτό σε κάποια αποθήκη!!!
Ο γλύπτης κ. Καλακαλλάς σε επιστολή που είχε στείλει στον τότε Πρωθυπουργό, είχε αποτυπώσει το στίγμα  ντροπής: "Η στάση αυτή, μειώνει τη χώρα εμφανίζοντάς την να στερείται πολιτιστικής αγωγής και απολύτως ασυνεπή με την ιστορία της και το σεβασμό που αποπνέει η ιστορία αυτή στα έργα Τέχνης"!
Πολιτικοί ταγοί που καταφρονούν τόσο χυδαία την ιστορία και πολιτισμική κληρονομιά του τόπου, οδηγώντας βίαια έναν ολόκληρο πληθυσμό να ακολουθεί τα καπρίτσια τους, πρέπει να καταδικαστούν και στην συνείδηση του λαού και από την ιστορία.
Η Μπακογιάννη και ο Κακλαμάνης, οι πρώην Δήμαρχοι της Αθήνας, διέπραξαν έγκλημα σε βάρος της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας!

ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!!!
Η Επιτροπή Κρίσης Καλλιτεχνικής Αρτιότητας στις 7/12/2006 πήρε οριστική απόφαση να τοποθετήσει τις 6 προτομές των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων ΣΤΟ θΗΣΕΊΟ! (πάνω φωτό).  Η απόφαση αυτή δεν έχει εφαρμοστεί, παρά το γεγονός ότι κλήθηκε ο ίδιος ο κ. Καλακαλλάς ο οποίος και συνεργάστηκε το 2008 με τους αρμόδιους της Επιτροπής, για το πού θα τοποθετούντο οι προτομές! Ο "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ" τότε ήταν παρών στην συνάντηση (κάτω φωτό).

Πέρασαν τρία χρόνια από τότε και οι προτομές όχι μόνον παραμένουν σε αποθήκες αλλά δεν έχει ενημερωθεί ο κ. Καλακαλλάς για το πού ακριβώς βρίσκονται. Μάλιστα ο ίδιος ανησυχεί ευλόγως ότι μπορεί να έχουν πάθει ζημιές ή να έχουν υποστεί φθορές από την υγρασία κ.λ.π.

Ο "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ" ΔΙΝΕΙ 
ΕΠΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΑΓΩΝΑ
Τα δημοσιεύματα του "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ" (κάτω φωτό) αλλά και της ιστοσελίδας press-bank.gr για το πολιτιστικό έγκλημα που συντελείται επί Μπακογιάννη και εντεύθεν στον Δήμο Αθηναίων, είναι συνεχή. Επί 5 χρόνια δεν έχουμε σταματήσει να γράφουμε για την αθλιότητα αυτή που προσβάλλει κατάφορα τον πολιτισμό μας. Η κ. Μπακογιάννη και μόνο γι' αυτό τον λόγο θα έπρεπε να πάει σπίτι της αλλά έχει το θράσσος και κατεβαίνει και ως ...εθνοσωτήρας μας με τον συνδυασμό "Δημοκρατική Συμμαχία"
Μα αφού τα παπαγαλάκια...δημοσιογράφοι της στρώνουν το χαλί και κάνουν γαργάρα  όσα απαράδεκτα έχει διαπράξει, καλά να πάθουμε. Ας την έχουμε στο κεφάλι μας!

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΑΦΟΥ ΕΔΡΑΣΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ"


Ντόρα Μπακογιάννη: Η πρώην Δήμαρχος Αθηναίων η οποία ευνούχισε τον πολιτισμό μας, εξαφανίζοντας σημαντικές προτομές αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων από το κέντρο της Αθήνας. 
Ο άνθρωπος που είπε ΝΑΙ στο σχέδιο Αννάν, ασκώντας όση επιρροή μπορούσε στον Κυπριακό λαό ώστε ο τελευταίος να ψηφίσει υπέρ του δόλιου σχεδίου διχότόμησης της Κύπρου, στο τότε δημοψήφισμα. Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών η οποία καταδίκασε την Ρωσία όταν η τελευταία δέχθηκε επίθεση από την Γεωργία, τον Αύγουστο του 2008. Με την ίδια ιδιότητα της Υπουργού Εξωτερικών, η κ. Μπακογιάννη επέπληξε Ρώσο αξιωματούχο ... επειδή η Ρωσία αντέδρασε στην αντιπυραυλική ομπρέλλα που ήθελε να δημιουργήσει η Αμερική στην καρδιά της Ευρώπης (Τσεχία-Πολωνία), δίπλα στα σύνορα με την Ρωσία.
Ντόρα Μπακογιάννη. Η πολιτικός που τάχθηκε ανερυθρίαστα υπέρ της ανεξαρτητοποίησης του Κοσσόβου, αδιαφορώντας για  το ντόμινο  ανεξαρτητοποιήσεων που θα δημιουργηθεί σε διάφορα σημεία της Ευρώπης, όπως στην Ρωσία,  στην Κύπρο, αλλά και στην χώρα μας (βλέπε Θράκη)! 
Ντόρα Μπακογιάννη. Η πολιτικός που σε κάθε περίπτωση τορπιλίζει τις σχέσεις της χώρας μας με την παραδοσιακά φίλη και ομόθρησκη  Ρωσία, ο άνθρωπος που έθεσε τις βάσεις να αδρανοποιηθεί η συνεργασία  μας μαζί της με τους  πετρελαιαγωγούς Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, αλλά και του αγωγού φυσικού αερίου Southstream.  Η πολιτικός που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό στην στροφή που έκανε πρόσφατα η Ρωσία, η οποία τελικά επέλεξε να συνεργαστεί στο ενεργειακό με την Τουρκία!
Ντόρα Μπακογιάννη: Η πολιτικός που είπε ΝΑΙ στο Μνημόνιο το οποίο ήδη τσακίζει κάθε ελληνική οικογένεια, σήμερα εμφανίζεται ως εθνοσωτήρας με το κίνημα "Δημοκρατική Συμμαχία". 

Ιδού όμως το πολιτιστικό έγκλημα που  αποκαλύπταμε το 2006 από την press-bank.gr το οποίο συνεχίστηκε και με τον Νικήτα Κακλαμάνη και κορυφώνεται τις τελευταίες ημέρες με τις αποφάσεις της ίδιας της Πολιτείας!!! 
Όταν η  Ελλάδα με τους πολιτικούς της αδιαφορεί για την πολιτιστική της κληρονομιά, την ιστορία και τις παραδόσεις της, πώς να μην υπάρχουν χώρες σαν τα Σκόπια, να μην κλέβουν την ιστορία μας;

20/04/2006  

αποκλειστικό- μια ακόμη επιτυχία μας-από τον Μάκη Βραχιολίδη

TΟ “ΕΓΚΛΗΜΑ” ΤΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ!

ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙ...ΠΙΑ! ΚΑΙ ...ΜΗ ΧΑΣΚΟΓΕΛΑΕΙ ΜΟΝΙΜΑ!

 ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΟΜΕΣ 6 ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΟΧΙ  ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΧΩΝΙΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΟΜΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ! 
 Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου, σπουδαίος γλύπτης κ. Γιώργος Καλακαλλάς (φωτό), στις 6 Αυγούστου του 2002, συνήψε ιδιωτικό συμφωνητικό με τον Δήμο Αθηναίων, επί Δημαρχίας του κ. Αβραμόπουλου, με σκοπό την κατασκευή 6 προτομών αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων. Οι προτομές αυτές τοποθετήθηκαν στην πλατεία Κοτζιά, απέναντι από το Δημοτικό Μέγαρο του Δήμου Αθηναίων. Η κυρία Μπακογιάννη, ως νέα Δήμαρχος, με το πρόσχημα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ξήλωσε τις προτομές, προκειμένου να τοποθετήσει στην θέση τους διάφορα κιόσκια, περίπτερα, που ...χρησίμευαν στην διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων.
Με το πέρας όμως των αγώνων έπρεπε-όπως είχε υποσχεθεί- να επαναφέρει τις προτομές στην θέση τους. Όχι μόνον κάτι τέτοιο δεν έπραξε η κ. Μπακογιάννη, αλλά αδιαφόρησε προς όλες τις αιτήσεις και παραστάσεις του ίδιου του γλύπτη, ο οποίος ζητούσε την επαναφορά των γλυπτών στην προτέρα θέση τους. Η κ. Μπακογιάννη δεν τον δέχθηκε ποτέ, ενώ και από το γραφείο της ποτέ κανείς δεν καταδέχθηκε ν’απαντήσει σε καμία αίτηση ή διαμαρτυρία. Τότε, τον Οκτώβριο του 2004 αρκετές εφημερίδες είχαν θίξει το θέμα, ενώ και η Αρχιτεκτονική σχολή στην οποία διδάσκει επί δεκαετίες ο κ. Καλακαλλάς, επέδωσε διαμαρτυρία-καταγγελία προς την κ. Μπακογιάννη. Η Δήμαρχος Αθηναίων τα έγραψε όλα στα παλαιότερα των υποδημάτων της!

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

Ο καθηγητής Πολυτεχνείου κ. Γιώργος Καλακαλλάς, έχει φιλοτεχνήσει πάρα πολλά αγάλματα, αρκετά από τα οποία κοσμούν διάφορα σημεία της χώρας μας. Όπως το εικονιζόμενο άγαλμα του Ιπποκράτη, διαστάσεων 4,20 μέτρων, το οποίο βρίσκεται στην Λάριζα και συγκεκριμένα έξω από το Αλκαζάρ. Ήδη, μόλις πριν από λίγες ημέρες ολοκλήρωσε το επτά μέτρων γλυπτό του, που φέρει τον τίτλο “Παγκόσμιο Φιλί”. Το άγαλμα αυτό θα το εγκαινιάσει ο ίδιος ο Πρόεδρος Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας στο Δίστομο.
Όλοι θυμόμαστε ότι κι εδώ στον Χολαργό ο πρώην Πρόεδρος Δημοκρατίας κ.  Κωστής Στεφανόπουλος, εγκαινίασε τον ανδριάντα του μέγιστου Περικλή. Ο Γεώργιος Καλακαλλάς αποτελεί έναν γλύπτη κύρους, ο οποίος μας χαρίζει αριστουργήματα πολιτισμού και Ελληνικής ιστορίας.

Το έγκλημα της κ. Μπακογιάννη, η οποία θα βρίσκεται και σε υπουργικό θώκο προκειμένου να υπερασπίζει(;) τα συμφέροντα της χώρας μας στο διεθνές προσκήνιο, δεν έχει προηγούμενο! Αποτελεί μέγιστη προσβολή κι ασέβεια προς τον πολιτισμό μας. Άλλοι κλέβουν τα δικά μας αγάλματα, όπως ο Έλγιν που τα πήγε στην Βρετανία, αγάλματα τα οποία εκθέτουν στα μουσεία τους οι Άγγλοι, κι εμείς παρακαλάμε να  επιστραφούν στην κοιτίδα τους. Άλλοι πάλι ζητούν να τους φτιάξουμε αντίγραφα των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, όπως η Κίνα, κι εμείς εδώ διά της κυρίας Μπακογιάννη, ενώ έχουμε τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους να κοσμούν την πλατεία Κοτζιά, τους εξαφανίζουμε.
Με ποια μούτρα η κ. Μπακογιάννη θα ζητήσει από τους Βρετανούς την επιστροφή των “Ελγινείων”, όταν η ίδια καταχωνιάζει την πολιτιστική μας κληρονομιά;  
ΚΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ ΣΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΗ!
Μεγάλες είναι και οι ευθύνες του ίδιου του Πρωθυπουργού και τ. Υπουργού Πολιτισμού κ. Κων/νου Καραμανλή. Ο δημιουργός των προτομών των 6 αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας  και προς τον ίδιο τον τότε αρμόδιο Υπουργό Πολιτισμού κ. Καραμανλή (πάνω φωτό), διερωτώμενος για ποιο λόγο καταχωνιάσθηκαν οι προτομές, αλλά και ζητώντας να επιστραφούν στην θέση τους.
Ποτέ ο κ. Καλακαλλάς δεν έλαβε απάντηση από τον κ. Καραμανλή. Συνεπώς οι ευθύνες του Πρωθυπουργού παραμένουν εξίσου σημαντικές. Είναι δυνατόν να αναλαμβάνει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να διαχειρισθεί τα πολιτιστικά θέματα καλύτερα από κάθε άλλον και να υποπίπτει σε τέτοια ολισθήματα;
 ΕΝΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ - ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ  ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ!
Ποια είναι η κ. Μπακογιάννη η οποία μπορεί και περιφρονεί τον μέγιστο καθηγητή Γιώργο Καλακαλλά, τα δημιουργήματα του οποίου κοσμούν πολλά σημεία της Ελλάδος, αλλά και του εξωτερικού; Αποτελεί θεία τύχη για την χώρα μας που διαθέτει έναν γλύπτη του εύρους και της ποιότητας του Γιώργου  Καλακαλλά. Ο καθηγητής έχει την ικανότητα να αποτυπώνει με απίστευτη ομοιότητα τις μορφές μεγάλων προσωπικοτήτων από το πάνθεον της Ελληνικής ιστορίας, αρχαίας και νεώτερης.
Αρκεί κανείς να επισκεφθεί το εργαστήρι του και θα καταλάβει. Εμείς μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Η φωτογραφία αποτελεί ένα μικρό δείγμα από ό,τι συναντήσαμε στο στούντιο του κ. Καλακαλλά.  Και η κ. Μπακογιάννη έχει το θράσσος να απαξιώνει να δεχθεί τον Γιώργο Καλακαλλά, αλλά και να απαντήσει στο ερώτημα “πού καταχώνιασε τις προτομές των 6 αρχαίων ελλήνων φιλοσόφων” . Στο κάτω κάτω δεν είναι δικές της, ούτε περιουσία της είναι. Οφείλει να τις επιστρέψει στον  δημιουργό τους. Γι αυτό ο κ. Καλακαλλάς, ανέθεσε στον δικηγόρο του να υποβάλει αγωγή κατά του Δήμου Αθηναίων!

ΕΞΕΛΕΓΗ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ 2005!

Πρόσφατα η κ. Μπακογιάννη ανακηρύχθηκε και Παγκόσμια Δήμαρχος; ανάμεσα σε 550 άλλους υποψήφιους ανά τω κόσμω δημάρχους. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 85.000 άνθρωποι παγκοσμίως και ως στοιχεία για την  ανακήρυξή της σε “Παγκόσμια Δήμαρχο”  ελήφθησαν η συνεισφορά της στην ευημερία της πόλης, την αποτελεσματική ανταπόκρισή της στις ανάγκες των πολιτών και την εν γένει αφοσίωση κι αποτελεσματικότητά της!!!
Άραγε όσοι ψήφισαν γνώριζαν το ανοσιούργημα της κ. Μπακογιάννη προς τους μέγιστους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους; Πόσο αποτελεσματική ήταν στις ανάγκες των πολιτών και ποια η αφοσίωσή της στην πολιτιστική παράδοση του τόπου; Πληροφορίες μας λένε ότι δεν είναι το μοναδικό συμβάν αυτό με την αποξήλωση των  6 φιλοσόφων. Ανάλογη αποκαθήλωση έγινε και με τις προτομές 2 αξιωματικών ηρώων, στο Κολωνάκι, υπό το πρόσχημα της ανάπλασης πλατείας. Οι προτομές εξηφανίσθησαν!  

ΕΣΙΩΠΗΣΕ ΚΙ Ο ΤΥΠΟΣ!
Ο ημερήσιος Τύπος, τον Οκτώβριο του 2004 είχε ασχοληθεί με το θέμα της εξαφάνισης των προτομών. Ήταν το διάστημα που η είδηση ήταν “ζεστή”,  ακριβώς μετά το τέλος των Ολυμπιακών και παραΟλυμπιακών αγώνων, οπότε και η κ. Μπακογιάννη όφειλε -ως είχε υποσχεθεί- να επανατοποθετήσει τις προτομές στην προτέρα θέση τους.  Η “Ελευθεροτυπία”, το “Βήμα” και “ΤΑ ΝΕΑ” ήταν οι εφημερίδες που παρουσίασαν διεξοδικότερα την είδηση. Όμως έκτοτε η είδηση πέρασε στο...χρονοντούλαπο της λήθης! Ο “Ανεξάρτητος Παρατηρητής” θεωρώντας ότι τώρα το γεγονός έχει μεγαλύτερη αξία και δυναμική το επαναφέρει στην δημοσιότητα με όλες τις επιπλέον παραμέτρους.

Σήμερα πολλές εφημερίδες, αν κει είχαν πάρει την είδηση από τον “Α.Π.” την “έθαψαν”. Η κ.Μπακογιάννη μετά από ενάμισι χρόνο έχει εξαφανίσει τις προτομές, αν και τώρα μας δήλωσαν από το γραφείο Τύπου ότι κάποια στιγμή θα επανέλθουν! Πότε όμως; Και γιατί η κ. Μπακογιάννη αφήρεσε τις προτομές επί Ολυμπιακών αγώνων για να βάλει κιόσκια; Η Ελλάς αντί να διαφημίζει την ιστορία και τον πολιτισμό της τον θάβει; Κι αντί να επαναφέρει άμεσα τις προτομές το...κλωθογυρίζει επί ενάμισι χρόνο; Και ως Υπουργός Εξωτερικών θα υπερασπίζει τα εθνικά μας δίκαια; Μα εδώ πολεμά τον πολιτισμό μας!!

Η ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΤΩΝ 6 ΠΡΟΤΟΜΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, ΑΛΛΑ...
ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΟΜΕΣ!
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΟΥΤΕ ΔΥΟ, 14 ΓΛΥΠΤΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΕΠΙ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ!  

Επιδημία ή περονόσπορος έπεσε επί Δημαρχίας Μπακογιάννη, στα αγάλματα και τα γλυπτά; Πώς είναι δυνατόν να εξηγήσει κανείς το γεγονός της αφαίρεσης ή μη τοποθέτησης γλυπτών στα διάφορα σημεία της Αθήνας; Διότι εκτός από τις προτομές των 6 αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, του Πλούταρχου, του Αριστοτέλη, του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Πίνδαρου και του Θουκυδίδη, υπάρχουν κι άλλα γλυπτά τα οποία είτε έχουν αποκαθηλωθεί, είτε δεν έχουν τοποθετηθεί για διάφορους λόγους!!! Οι προτομές δύο Ελλήνων αξιωματικών του ‘40 που υπήρχαν στην πλατεία του Κολωνακίου, απομακρύθηκαν με την αιτιολογία της ανάπλασης, αλλά ενώ η ανάπλαση ολοκληρώθηκε, οι προτομές...προφανώς κρύφτηκαν στα μπαούλα!
Η προτομή του ήρωος της Επαναστάσεως Παπαφλέσσα η οποία βρισκόταν  στα Πατήσια παραλίγο να ξηλωθεί από το σημείο στο οποίο είχε τοποθετηθεί, αλλά με συντονισμένες αντιδράσεις των κατοίκων, απεφεύχθη την τελευταία στιγμή η απομάκρυνσή της. Τρεις προτομές ηρώων της Φιλικής εταιρείας, επίσης δεν έχουν τοποθετηθεί. Το ίδιο ισχύει για το γλυπτό του Θησέα, όπως επίσης και για τον ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου!!! Είναι τραγικό, στην Αθήνα όπου γεννήθηκε ο πολιτισμός που έχει διαδοθεί στα πέρατα της γης, να μην βρίσκεται τρόπος για να φιλοξενηθούν προτομές κι ανδριάντες επιφανών Ελλήνων!

Όπως θα δείτε παραπλεύρως οι αιτιάσεις που εκφράζονται εσχάτως από τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, είναι ότι, την μία φορά απορρίφθηκαν τα γλυπτά από την Επιτροπή Κρίσης Καλλιτεχνικών Αρτιοτήτων,  την  άλλη από την Εφορία Αρχαιοτήτων και πάει λέγοντας. Αποτελεί ντροπή για την χώρα μας αυτή η κατάσταση. Ενώ μπορεί να στήνει άγαλμα του Τρούμαν, δεν βρίσκει κατάλληλο χώρο για να τοποθετήσει γλυπτό αρχαίου Έλληνα!!!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Ε.Ν.  ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 
 Σπουδαστές από το Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ), οι οποίοι είναι Πλοίαρχοι και Μηχανικοί, μόλις πληροφορήθηκαν την δημοσίευση του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, σχετικά με την εξαφάνιση των προτομών των 6 αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, ήρθαν στα γραφεία μας, όπου ζήτησαν και πήραν αρκετές εφημερίδες. Στην σχολή τους, με πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Αλεξόπουλο (φωτό), συζήτησαν το θέμα όπου και σύστησαν άμεσα επιτροπή από 35-40 άτομα, τα οποία και κατευθύνθηκαν  στο Δημοτικό μέγαρο Αθηναίων, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για το ανοσιούργημα της εξαφάνισης των 6 προτομών των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων από την πλατεία Κοτζιά.

Δυστυχώς η παρουσία τους συνέπεσε με την ορκομωσία του νέου Δημάρχου Αθηναίου κ. Μπεχράκη, με αποτέλεσμα να μην γίνουν δεκτοί παρά μόνον από την κ. Λουλέ, υπεύθυνη επί των Πολιτιστικών θεμάτων του Δήμου, με την οποία αντηλλάγησαν όχι και τόσο φιλοφορνικές εκφράσεις.  “Ποια είσθε εσείς που μπορείτε να διαχειρίζεστε κατ’ αυτό τον τρόπο  τα θέματα Πολιτισμού μας; Ντροπή σας”, της είπαν Πλοίαρχοι και Μηχανικοί, αγανακτισμένοι για την στάση του Δήμου Αθηναίων να μην επαναφέρει τις προτομές στην πλατεία Κοτζιά. Η πρωτοβουλία των σπουδατών του ΚΕΣΕΝ είναι πραγματικά αποτέλσμμ φιλοπατρίας , η οποία αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το υψηλό εθνικό φρόνημα των ανθρώπων που διαχειρίζονται τις τύχες των Ελληνικών πλοίων τα οποία και διατρέχουν τις θάλασσες όλου του κόσμου. Να αναφέρουμε επίσης ότι πριν από τρία χρόνια, ομάδα 70 σπουδαστών της ίδιας σχολής, είχε κάνει παράσταση διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Πολιτισμού, απαιτώντας να πληροφορηθεί για την εξαφάνιση των 48 οστών των Σαλαμινομάχων, των νεκρών του Δημοσίου Σήματος Αθηνών, όπως έχουν γίνει γνωστοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα οστά αυτά παρεδώθησαν σε Αμερικανούς Εβραϊκής καταγωγής, για έρευνες του γεννετικού υλικού τους κι έκτοτε εξαφανίσθηκαν! ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ:


 “Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΡΤΙΟΤΗΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΟΜΩΝ ΚΑΛΑΚΑΛΛΑ”
Η κ. Ελένη Χρονοπούλου, αρμόδια υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων σε πολιτιστικά θέματα, μιλώντας στην εφημερίδα μας για την σωρεία καταγγελιών σχετικά με τα γλυπτά, υπήρξε  ευγενής και διαφωτιστική: “Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν τήρησε τις νόμιμες διαδικασίες για την τοποθέτηση των 6 προτομών των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι οι εξής: Πρώτα η Επιτροπή γλυπτών και μετά η Επιτροπή αξιολόγησης αφού εγκρίνουν τα έργα, απευθύνονται στην Επιτροπή κρίσης καλλιτεχνικών αρτιοτήτων και τέλος στην Διεύθυνση Κοινοχρήστων Χώρων. Μετά, κι  εφόσον όλες αυτές οι διαδικασίες πάρουν θετική έγκριση, έρχεται το Δημοτικό Συμβούλιο να υπογράψει την σχετική απόφαση τοποθέτησης ενός γλυπτού. Στην περίπτωση των 6 γλυπτών του κ. Καλακαλλά, η Επιτροπή κρίσης καλλιτεχνικών αρτιοτήτων αποφάνθηκε ότι αυτά δεν ταιριάζουν στο λιτό ύφος των δομικών υλικών της πλατείας. Η απόφαση αυτή λοιπόν, σύμφωνα με Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών είναι δεσμευτική για τον Δήμο μας, με συνέπεια αυτή την στιγμή να αναζητούμε χώρο κατάλληλο προκειμένου να τοποθετηθούν οι 6 προτομές”. Σε ερώτησή μας αν ισχύει το ίδιο με το γλυπτό του Θησέα και με τον ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η κ. Χρονοπούλου απάντησε: “Σε ότι αφορά το γλυπτό του Θησέα δυστυχώς επενέβη η Εφορία Αρχαιοτήτων. Αλλά και για τον ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι θέμα της οικογενείας του μακαρίτη γλύπτη Γιάννη Παππά, η οποία δεν συμφώνησε να τοποθετηθεί ο ανδριάντας στην πλατεία Δικαστηρίων (Πανεπιστημίου), επειδή όπως λένε στο ίδιο σημείο υπάρχει γλυπτό του Καμπαδάκη. Ο μακαρίτης γλύπτης λίγο πριν πεθάνει είχε συναινέσει να τοποθετηθεί ο ανδριάντας στην πλατεία, αλλά ο γυιος του εκ των υστέρων αρνήθηκε”.

Ο κ. Καλακαλλάς πληροφορηθείς από εμάς τις επίσημες δηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, σχετικά με την τύχη των γλυπτών του, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Αυτά που ισχυρίζονται σήμερα είναι προφάσεις. Είμαι δοκιμασμένος γλύπτης για 40 χρόνια κι έχω δικαίωμα να στήσω προτομές οπουδήποτε επιθυμώ. Δεν μπορεί εγώ για μία προτομή να πάρω μέρος σε διαγωνισμό. Ποια Επιτροπή είναι αυτή που μπορεί να αποφανθεί πού θα τοποθετηθούν; Το έργο μου έχει εμφανισθεί παντού, σε όλο τον κόσμο. Κι αυτή η Επιτροπή που μου ενεπιστεύθη  τα έργα, τι είναι; Έτσι τα πήρα εγώ αυτά, στον αέρα; Αφού έχω το συμβόλαιο στα χέρια μου, με πέντε υπογραφές. Τι μας λένε τώρα ότι η Επιτροπή Αρτιοτήτων αποφάνθηκε πως το ύφος της πλατείας είναι λιτό; Το ίδιο το κτίριο του Δημαρχείου δεν είναι νεοκλασσικό; Νεοκλασσικό δεν είναι κι απέναντι το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας; Μας κοροϊδεύουν;”

δημοσιογραφία  του γλειψίματος:

“ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΗ ΜΟΥ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ
ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ”

Να γιατί λέμε ότι στον τοπικό Τύπο επιτελείται ουσιαστικό δημοσιογραφικό έργο. Διότι στα μεγάλα έντυπα κυριαρχούν ιδιώνυμα συμφέροντα, λειτουργούν οι κλίκες, οι δημόσιες σχέσεις ή η δημοσιογραφία του λαδώματος και του γλειψίματος, όπως ονομάζουμε εμείς αυτού του είδους την δημοσιογραφία.
Ο “Ανεξάρτητος Παρατηρητής” από την πρώτη στιγμή που αποκάλυψε το γεγονός του ξηλώματος των 6 γλυπτών του καθηγητού κ. Καλακαλλά από την κ. Μπακογιάννη, και της μη επιστροφής τους στην πλατεία Κοτζιά, έδωσε την είδηση σε πολλές εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ένας πολύ καλός δημοσιογράφος που εργάζεται σε ημερήσια εφημερίδα,  επικοινώνησε με τον “Ανεξάρτητο Παρατηρητή”, πήρε το αναγκαίο υλικό που του δώσαμε, καλλιέργησε κι ο ίδιος δημοσιογραφικά το θέμα, με δηλώσεις που αλίευσε από τον κ. Καλακαλλά και αρμόδιους του Δήμου Αθηναίων, δίνοντας την είδηση στην διεύθυνση της εφημερίδας στην οποία εργάζεται. Όμως παρενέβη προσωπικά ο ίδιος ο Διευθυντής της εφημερίδας του, ο οποίος “έθαψε” την είδηση! Παρά το ότι το γεγονός ήταν δημοσιογραφική “μπόμπα” ο διευθυντής αυτός, ο  οποίος εμφανίζεται συχνά σε κανάλια κι ως μαχητικός δημοσιογράφος που κάνει αποκαλύψεις, ξέρετε τι απάντησε στον υφιστάμενό του, ως δικαιολογία για το “θάψιμο” της είδησης;
“Είναι φίλη μου η Μπακογιάννη και θέλω να έχω πάντα καλές σχέσεις μαζί της”!! Αυτός προτιμά να έχει καλές σχέσεις με την κ. Μπακογιάννη κι ας πάει στο διάολο ο πολιτισμός κι η ιστορία μας. Και θέλει να λέει ότι κάνει δημοσιογραφία


όπως πάντα...ΕΞΑΙΡΕΣΗ Η ΚΑΝΕΛΛΗ

Ως συνήθως η Λιάνα Κανέλλη αποτελεί την φωτεινή εξαίρεση στα δημοσιογραφικά κυκλώματα του συνφέροντος και των ...δημοσίων σχέσεων. Δημοσίευσε την είδηση με το καταχώνιασμα των προτομών των έξι αρχαίων Ελλήνωνφιλοσόφων, στις αποθήκες του Δήμου Αθηναίων, δίνοντας έμφαση στην αγωγή που υπέβαλε ο δημιουργός του γλύπτης κ. Καλακαλλάς.

 Ο Νίκος Τσέφλιος που έκανε το ρεπορτάζ, παίρνοντας αφορμή από το αντίχτοιχο ντοκουμέντο του “Ανεξάρτητου Παρατηρητή”, αναφέρει μεταξύ άλλων τις δηλώσεις του κ. Καλακαλλά: “Κοντεύουν δύο χρόνια και τα γλυπτά δεν έχουν επιστρέψει στην πλατεία.Έκανα αγωγή στον Δήμο. Δεν ζητώ αποζημίωση, αλλά την επανατοποθέτησή τους”

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

συγκλονιστικό: ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΑΜΕΡΙΚΗ!


Μια σταχυολόγηση  από το άρθρο του Σάββα Καλεντερίδη (φωτό), "" Η  ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΑΞΙΑ ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΧΩΡΟΥ", μαζί με μια ενδιαφέρουσα έρευνα ενός άγνωστου συντάκτη, συνθέτουν με ακρίβεια το χρονικό του μοιράσματος-χαρίσματος του Αιγαίου και των φυσικών κοιτασμάτων του σε Τούρκους και Αμερικάνους! Πώς η Ελλάδα σύρθηκε χωρίς αντίσταση σε αυτή την αθλιότητα και χωρίς να διεκδικήσει ούτε ένα ελάχιστο δικαίωμα από το διεθνές δίκαιο, το οποίον παρεμπιπτόντως είναι με το μέρος της!

Εισαγωγή
Ο ελλαδικός χώρος, δηλαδή ο χώρος στον οποίο επεκτείνεται η επικράτεια της Ελλάδας και της Κύπρου, αν θεωρηθεί ως ενιαίο σύνολο, συμπεριλαμβανομένου και του θαλάσσιου χώρου που περικλείει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη(ΑΟΖ) των δυο χωρών, μπορεί, χωρίς αμφιβολία να λάβει τον τίτλο μιας από τις πιο σπουδαίες περιοχές, από γεωπολιτικής άποψης και αξίας, περιοχές του πλανήτη. Όποιος κατέχει την ευρύτατη αυτή περιοχή, ελέγχει τους θαλάσσιους άξονες και τη θαλάσσια κυκλοφορία προς τον Εύξεινο Πόντο και το Σουέζ, αλλά και τον κόλπο των Αδάνων, στον οποίο καταλήγουν σημαντικοί αγωγοί μεταφοράς αργού πετρελαίου από τον Καύκασο και το Ιράκ. Η γεωπολιτική αξία της περιοχής αυξάνεται ακόμα περισσότερο, αν επαληθευθούν δημοσιεύματα που φέρουν την περιοχή αυτή να διαθέτει υποθαλάσσια αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, που ξεπερνούν κατά πολύ το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, με το οποίο, σημειωτέον, μηδενίζεται το δυσβάστακτο ελληνικό χρέος και Ελλάδα και Κύπρος μετατρέπονται σε πλούσιες από κάθε άποψη χώρες.
Οι Έλληνες έχουμε συγκροτήσει τοπική συνείδηση, με βάση την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής από την οποία καταγόμαστε και εθνική συνείδηση κυρίως με βάση την μακρόχρονη ιστορία και τον πολιτισμό του ελληνικού έθνους. Και η συνείδηση αυτή, που έχει πάρει τα συγκεκριμένα σύγχρονα χαρακτηριστικά, σφυρηλατήθηκε κυρίως τα τελευταία διακόσια χρόνια, δηλαδή με την ίδρυση του ελλαδικού κράτους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στις προηγούμενες ιστορικές περιόδους, οι Έλληνες δεν είχαν ελληνική συνείδηση, όπως υποστηρίζουν διάφοροι ιστορικοί συγκεκριμένης 'σχολής' σκέψης. Μπορούμε δε να ισχυριστούμε ότι η εθνική συνείδηση ήταν ο κύριος παράγοντας που κινητοποίησε τους Έλληνες για να συμμετέχουν στους εθνικούς αγώνες, που οδήγησαν στη δημιουργία του ελληνικού και του κυπριακού κράτους. Στο σημείωμα που ακολουθεί, θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε συνοπτικά τους βασικούς σταθμούς που έκριναν την τύχη του αιγαιακού χώρου, τους παράγοντες που την επηρέασαν και το ρόλο που μπορεί να παίξει ο ελληνικός λαός, για να προλάβει δυσάρεστες εξελίξεις στο θέμα της συνεκμετάλλευσης και της κυριαρχίας αυτού του χώρου.

Από τη γεώτρηση στον Πρίνο, στο Πολυτεχνείο και την Εισβολή
Τις αρχές της δεκαετίας του '70 η τότε κυβέρνηση προχώρησε στην εκμετάλλευση του πετρελαϊκού κοιτάσματος στην τοποθεσία Πρίνος, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καρβάλης και Θάσου. Δεν είναι γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η τότε κυβέρνηση των Συνταγματαρχών, που κατέλαβε την εξουσία με την έγκριση των ΗΠΑ, προχώρησε σε αυτήν την κίνηση και αν αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Ουάσιγκτον.
Πάντως, μετά από αυτό ακολούθησε η ανατροπή της κυβέρνησης που επιχείρησε την εξόρυξη του πετρελαίου, μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, για να αναλάβει τα ηνία της χώρας ο ταξίαρχος Ιωαννίδης, με πολιτικές και αναλυτικές ικανότητες που τον καθιστούσαν απόλυτο ενεργούμενο των ΗΠΑ και του Εβραϊκού παράγοντα, που δια του Χένρι Κίσινγκερ -αμφότεροι- σχεδίασαν και προκάλεσαν το προδοτικό πραξικόπημα και την επακολουθήσασα τουρκική εισβολή στην Κύπρο, τον Ιούλιο του 1974.
Τον Αύγουστο του 1974, και ενώ οι Τούρκοι κατείχαν το 7,5% του κυπριακού εδάφους, ένα προγεφύρωμα που στην ουσία ο κυπριακός λαός και η εθνοφρουρά ήταν σε θέση να εξαλείψουν ανά πάσα στιγμή, διεξάγεται ο Αττίλας 2, τον οποίο η κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή παρακολούθησε κυριολεκτικά ως απλός θεατής, να καταλαμβάνει το υπόλοιπο 30% του μαρτυρικού νησιού, προκαλώντας το θάνατο χιλιάδων Ελλήνων και στέλνοντας στην προσφυγιά 220 χιλιάδες Έλληνες.
Με την εισβολή και κατοχή, ο έλεγχος στο μαρτυρικό νησί πέρναγε στην κυριολεξία στα χέρια του διεθνή παράγοντα, ο οποίος θα έχει και τον κύριο ρόλο και μερίδιο, εκτός των άλλων, και στο θέμα της εκμετάλλευσης των τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου που βρίσκονται υποθαλασσίως στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Η αποχώρηση της Ελλάδος από το ΝΑΤΟ και ο επιχειρησιακός έλεγχος του Αιγαίου
Αμέσως μετά την 'ολοκλήρωση' της εισβολής, η κυβέρνηση εθνικής ενότητας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, προβαίνει σε μια εντελώς ακατανόητη ενέργεια και αποφασίζει την έξοδο της Ελλάδος από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, με βάση το σκεπτικό ότι η Ατλαντική Συμμαχία δεν απέτρεψε την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Το σκεπτικό αυτό, όμως, δεν στέκει, αφού η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, επιτέθηκε στην Κύπρο, δηλαδή σε μια χώρα που δεν ανήκε στο ΝΑΤΟ. Άρα, ειδικά στο ζήτημα αυτό, το ΝΑΤΟ ήταν 'αθώο', γι' αυτό και χαρακτηρίζουμε παραπάνω την ενέργεια αυτή ως 'εντελώς ακατανόητη'.
Αποτέλεσμα;

Μέχρι τότε η Ελλάδα, ως μέλος του στρατιωτικού σκέλους του ΝΑΤΟ, είχε τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αιγαίου, γεγονός που ισχυροποιούσε την εθνική μας κυριαρχία στον εν λόγω χώρο. Με την έξοδο της Ελλάδος από το στρατιωτικό σκέλος, για ακατανόητους λόγους, άνοιξε στην κυριολεξία ο 'ασκός του Αιόλου' σε αυτό το χώρο που αποτελεί το διαχρονικό πνεύμονα του Ελληνισμού.
Ενώ η Ελλάδα προχωρεί σε αυτήν την εντελώς ακατανόητη ενέργεια, η Τουρκία, δια του ο τότε υπουργού Εξωτερικών, Ιχσάν Σαμπρί Τσαγλαγιανγκίλ, χαρακτηρίζει για πρώτη φορά δημόσια ως "απαράδεκτη" την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, του οποίου πλέον η Αθήνα δεν έχει τον (νατοϊκό) επιχειρησιακό έλεγχο.

Από το Πρωτόκολλο της Βέρνης, στο Casus Belli και στο Μάρτη του '87

Αμέσως μετά αρχίζει η Τουρκία το χορό των έμπρακτων διεκδικήσεων στο Αιγαίο, που οδηγεί στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Βέρνης, το 1977, από τους Καραμανλή-Ντεμιρέλ, με το οποίο οι δυο χώρες δεσμευόντουσαν να απέχουν από 'προκλητικές ενέργειες' σε συγκεκριμένες περιοχές στο Αιγαίο.
Το 1982, ακριβώς μετά την υπερψήφιση της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, που ισχυροποιεί το δικαίωμα της Ελλάδος να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ., και ενώ η Ελλάδα έχει επανέλθει στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, με επαχθείς όρους και χωρίς να της έχει δοθεί και πάλι ο επιχειρησιακός έλεγχος του Αιγαίου, η Άγκυρα δηλώνει επίσημα για πρώτη φορά πως θεωρεί αιτία πολέμου (Casus Belli) την επέκταση των χωρικών υδάτων από τα έξι στα δώδεκα ναυτικά μίλια από πλευράς της Ελλάδος. Έκτοτε, αυτό παραμένει αμετακίνητη «στρατηγική θέση» της Άγκυρας, που έχει υπογραμμιστεί και επικυρωθεί με αποφάσεις του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια της Άγκυρας έρχεται σε μια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη σειρά κομματικών επιλογών της ελληνικής κυβέρνησης, ως αποτέλεσμα των οποίων η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, που μέχρι τότε είχε τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, αποδυναμώνεται σε τέτοιο βαθμό, σταδιακά, μέχρι να ολοκληρωθεί ο απόλυτος κομματικός έλεγχος της Πολεμικής Αεροπορίας, που σε κάποιο βαθμό αδυνατεί να κυριαρχήσει στον εναέριο χώρο του Αιγαίου. Αυτό έχει ως συνέπεια την αντικειμενική αδυναμία αποτελεσματικής αντιμετώπισης των 'τουρκικών' σχεδιασμών και προκλήσεων στο Αιγαίο.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Ελλάδα παρασύρεται στην Κρίση του Μάρτη του 1987, η οποία, παρά το φαινομενικά αποτελεσματικό χειρισμό της κρίσης σε επιχειρησιακό επίπεδο, 'τελειώνεται' με μια δήλωση της ελληνικής κυβέρνησης που στην ουσία 'γκριζάρει' ολόκληρο το Αιγαίο. Η ΈΝΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΚΡΊΣΗ ΣΤΟ Αιγαίο, στο πολιτικό επίπεδο έληξε με την δημόσια δήλωση-δέσμευση της Ελληνικής Κυβέρνησης, ότι δεν προτίθεται να διενεργήσει υποθαλάσσιες έρευνες στο Αιγαίο, όπως ευφυώς, οφείλουμε να ομολογήσουμε, είχε απαιτήσει ο Τουργκούτ Οζάλ.

Όμως η δήλωση της Κυβέρνησης, πρακτικά, «ακύρωσε» το Πρωτόκολλο της Βέρνης του 1976, μεταξύ των δυο χωρών, που καθόριζε συγκεκριμένες περιοχές αποφυγής 'προκλητικών ενεργειών' εκατέρωθεν, ενώ η δήλωση της ελληνικής κυβέρνησης, το Μάρτη του 1987, αναφερόμενη στο Αιγαίο, αφορά πλέον σε όλες τις περιοχές του.

Από την εφαρμογή της Σύμβασης για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας στη Μαδρίτη

Τον Νοέμβριο του 1994 η Ελλάδα ισχυροποιεί τη θέση της στο θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ, η οποία, παρεμπιπτόντως, αν γίνει, λύνονται ως δια μαγείας όλα τα ελληνοτουρκικά προβλήματα και κλείνονται ερμητικά όλα τα 'παράθυρα' που χρησιμοποιεί η Τουρκία για να προβάλλει τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο. Τότε η Ελλάδα αποκτά και επίσημα με βάση το γραπτό πλέον διεθνές δίκαιο το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ., αφού τίθεται σε εφαρμογή η σχετική Συμφωνία για την εφαρμογή του Τμήματος ΧΙ της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας (Νέα Υόρκη, 29/7/1994) ν. 2321/1995 (ΦΕΚ Α/136/1995).
Η Τουρκία από την πλευρά της, για να αποκλείσει το ενδεχόμενο της επέκτασης, προετοιμάζεται στην ουσία για εφαρμογή του διακηρυγμένου Casus Belli, ενώ ταυτόχρονα ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ στην Αθήνα πιέζει αφόρητα τον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου να δηλώσει ότι η Ελλάδα δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματος αυτού. Τελικά, τη δήλωση κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν θα προβεί σε επέκταση, διατηρεί όμως το δικαίωμα αυτό για το μέλλον, δικαίωμα το οποίο δεν έχει χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα, Νοέμβριο του 2010.

Μαδρίτη 1997: Η Ελλάδα αυτοκτονεί

Το 1996, η κυβέρνηση Σημίτη έρχεται αντιμέτωπη με μια κρίση Made in USA. Μηχανισμοί της Ουάσιγκτον κινητοποιούν πρόσωπα και μηχανισμούς σε Άγκυρα και Αθήνα και προκαλούν την Κρίση των Ιμίων, μια κρίση στην οποία επιχειρείται να συρθεί η Ελλάδα στο χείλος μιας πολεμικής σύγκρουσης με την Τουρκία, υπό το φόβο της οποίας θα κληθεί να υποχωρήσει, με καταστροφικά αποτελέσματα για το ζήτημα της κυριαρχίας της στο Αιγαίο. Η κρίση εξελίσσεται και ενώ η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να βυθίσει το σύνολο των πολεμικών σκαφών του τουρκικού στόλου που βρίσκονται στην περιοχή των Ιμίων και το Δ' Σώμα Στρατού τη Θράκη έχει τον απόλυτο έλεγχο των κινήσεων, η κυβέρνηση Σημίτη υποχωρεί και στην ουσία παραιτείται της κυριαρχίας ελληνικού εδάφους στα Ίμια, ενώ ταυτόχρονα με την πράξη της αυτή γκριζάρει ακόμα περισσότερο ολόκληρο το Αιγαίο.
Ενώ ο πρωθυπουργός Σημίτης ευχαριστεί τους Αμερικανούς γιατί με τη μεσολάβησή τους απέτρεψαν τον πόλεμο μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας, ένα χρόνο μετά, 'επισφραγίζει' το ολίσθημα των Ιμίων με την Διακήρυξη της Μαδρίτης, όπου η Ελλάδα αναγνωρίζει «νόμιμα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο», νομιμοποιώντας στην ουσία το Casus Belli της Άγκυρας. Να σημειώσουμε ότι είναι σε όλους γνωστό, προφανώς εκτός από εκείνους που συνυπέγραψαν την εν λόγω διακήρυξη, ότι όταν έχεις ζωτικά συμφέροντα, αναγνωρισμένα και από τον 'άλλον', νομιμοποιείσαι να τα υπερασπιστείς ακόμα και με πόλεμο. Δηλαδή, με άλλα λόγια, η ίδια η Ελλάδα νομιμοποίησε στην ουσία το Casus Belli της Άγκυρας.
Παρεμπιπτόντως, όταν την ίδια μέρα, στη Μαδρίτη, ρωτήθηκε, από κάποιον φίλο που ήταν παρών, ο αείμνηστος Γιάννος Κρανιδιώτης γι' αυτό το εθνικό ολίσθημα, είπε ότι 'μας πίεσε αφόρητα η Ολμπράιτ', η οποία, πρέπει να ομολογήσουμε, όντως αποδείχτηκε συνεπής συνεχιστής της αποστολής που είχε αναλάβει από τη δεκαετία του '70 ο Χένρυ Κίσσιγκερ.

Η περιπέτεια των «Διερευνητικών Επαφών»

Ενώ σταδιακά αποψιλώνεται και αποδυναμώνεται η κυριαρχία της Ελλάδος στο Αιγαίο, υπό την υψηλή εποπτεία της Ουάσιγκτον, ακολουθεί η υιοθέτηση της πρακτικής των «Διερευνητικών Επαφών Ελλάδος-Τουρκίας» και το καταστροφικό Σχέδιο Αννάν, που εκπορεύτηκε και εκπονήθηκε από τους ίδιους κύκλους και το οποίο, παρότι αποδέχτηκε και στήριξε η πλειοψηφία των πολιτικών παραγόντων σε Κύπρο και Ελλάδα, είχε τη γενναιότητα και τη σοφία να απορρίψει ο κυπριακός λαός, που έτυχε να έχει για μπροστάρη τον Τάσσο Παπαδόπουλο, που είχε την έστω και άτυπη στήριξη του διδύμου Καραμανλή-Μολυβιάτη.

Επανερχόμενοι στις διερευνητικές επαφές, να σημειώσουμε ότι αυτές διανύουν ήδη τον 46ο κύκλο, εμπεδώνοντας προφανώς στην ελληνική αλλά και στη διεθνή κοινή γνώμη ότι όλο και κάποια βάση θα έχουν οι τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο, αφού η Ελλάδα δέχεται να στροβιλίζεται στους κύκλους των διερευνητικών επαφών, ενώ η Τουρκία συνεχίζει ταυτόχρονα να διακηρύσσει ότι θα θεωρήσει ως αιτία πολέμου ακόμα και την επέκταση πάνω από τα έξι μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος, ενώ η Άγκυρα διεκδικεί ακόμα και τη Γαύδο σε διαδικασίες του ΝΑΤΟ και ενώ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αέναοι κύκλοι των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδος από την τουρκική πολεμική αεροπορία και οι 'κρουαζιέρες' του τουρκικού πολεμικού ναυτικού σε Μύκονο και Ραφήνα.
Πλησιάζοντας στο «Δια ταύτα:»
Η πορεία της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων παγκοσμίως, επιβάλλει το άνοιγμα καινούργιων 'κύκλων' στο θέμα αυτό. Με άλλα λόγια, έρχεται η σειρά των κοιτασμάτων της ΝΑ Μεσογείου, της Κρήτης-Λυβικού Πελάγους και του Αιγαίου, με τον Ελληνισμό να βρίσκεται σε κατάσταση αντικειμενικής αδυναμίας να διεκδικήσει αυτό που ιστορικά και νόμιμα, με βάση το διεθνές δίκαιο του ανήκει στο θέμα αυτό. Βρίσκεται σε αντικειμενική αδυναμία να διεκδικήσει το δικαίωμά του να εκμεταλλευτεί τον υποθαλάσσιο πλούτο που βρίσκεται στην ελλαδική και κυπριακή επικράτεια, ως αποτέλεσμα της καλοσχεδιασμένης παρέμβασης του διεθνούς παράγοντα εδώ και δεκαετίες.

Η αναφερόμενη αντικειμενική αδυναμία έγκειται στο γεγονός ότι η Κύπρος είναι δέσμια του Αττίλα και όσων τον προκάλεσαν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και η Ελλάδα με αποψιλωμένη κυριαρχία σε εκτεταμένες περιοχές του ελλαδικού χώρου και υπό το φάσμα της απειλής της χρεοκοπίας και του Μνημονίου, που όπως δήλωσε με τον πιο επίσημο τρόπο ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, δεν μας επιτρέπει να ασκήσουμε ελεύθερα την εθνική μας κυριαρχία. Και όλα αυτά συμβαίνουν με ένα πολιτικό σύστημα σκοπίμως και τεχνηέντως κατακερματισμένο και έναν λαό που βομβαρδίζεται από τα πυρά των ΜΜΕ, που ασκούν στην ουσία ένα ψυχολογικό πόλεμο εναντίον του, ένας πόλεμος που κορυφώθηκε με την απειλή της χρεοκοπίας.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι προηγήθηκε η απόπειρα του Καραμανλή να 'βάλει' στο παιχνίδι και τον ρωσικό παράγοντα, το 2007, για να ακολουθήσει η 'αποκάλυψη' του υπαρκτού σκανδάλου των ομολόγων, οι πυρκαγιές, η αποκάλυψη του 'σκανδάλου' Ζαχόπουλου, η αποκάλυψη του σκανδάλου Βατοπεδίου κλπ. Η αναφορά μας αυτή δεν γίνεται για να επιδαψιλεύσουμε δάφνες στον Κ. Καραμανλή. Αναφερόμαστε στο θέμα για να τονίσουμε την εμπλοκή του διεθνούς παράγοντα, ο οποίος δεν ενοχλείται από αντίστοιχες κινήσεις της Τουρκίας, που έχει ήδη έναν αγωγό με τη Ρωσία, έχει υπογράψει συμφωνία για κατασκευή ρωσικού πυρηνικού αντιδραστήρα στη Μερσίνα και σχεδιάζει την κατασκευή δεύτερου ρωσο-τουρκικού αγωγού. Αυτό μας επιτρέπει να συμπεράνουμε ότι οι ΗΠΑ, που δεν ενοχλούνται από την εκτεταμένη ενεργειακή και οικονομική συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία, ενοχλούνται με την εμπλοκή του ρωσικού παράγοντα στα ενεργειακά και οικονομικά της Ελλάδος, όχι μόνο λόγω του Nabucco αλλά και γιατί προφανώς θεωρούν ότι η οικονομική και γεωπολιτική εμπλοκή της Ρωσίας στα ελληνικά πράγματα, είναι δυνατόν να περιπλέξει τα πράγματα και να θέσει σε κίνδυνο τον αμερικανικό σχεδιασμό στο Αιγαίο.
Βρισκόμαστε στο Φθινόπωρο του 2010, και όπως προαναφέραμε, το ζητούμενο για το θέμα μας είναι το πώς θα εξουδετερωθεί πλήρως ο παράγοντας Ελλάδα και Ελληνισμός, για να μην είναι σε θέση να διεκδικήσει τα δικαιώματά του στο ζήτημα της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων στην περιοχή ΝΑ Μεσόγειος-Κρήτη-Λυβικό Πέλαγος-Αιγαίο.
Είναι κοινά παραδεκτό ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ασφυκτικό κλοιό και κατά την άποψή μας εκείνο που επιδιώκεται από το διεθνή παράγοντα είναι ο πλήρης έλεγχος του πολιτικού συστήματος και η ολοκληρωτική εξουδετέρωση ακόμα και της εκδήλωσης διάθεσης του ελληνικού λαού να διεκδικήσει το δικαίωμα διαχείρισης του εθνικού πλούτου. Για έλεγχο των ΜΜΕ δεν μιλάμε, γιατί αυτός ούτως ή άλλως είναι δεδομένος.

Θα προσπαθήσουμε να μιλήσουμε για το ρόλο που μπορεί να παίξει ο ελληνικός λαός.
Ο ελληνικός λαός, αφού υπέστη μήνες τώρα το ανηλεές σφυροκόπημα αυτού του ιδιότυπου ψυχολογικού πολέμου που δέχεται από τα ΜΜΕ από τις δημόσιες συχνότητες, που, παρεμπιπτόντως, θεωρούνται εθνική περιουσία και δημόσιο αγαθό, υπό την πίεση της χρεοκοπίας, της Τουρκίας, των Σκοπίων, της Αλβανίας και των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, που για έναν εξαιρετικά περίεργο λόγο δεν επιλέγουν τη Βουλγαρία, που ανήκει και αυτή στην Ε.Ε., αλλά αποκλειστικά και μόνον την Ελλάδα, φαίνεται αδύναμος να αντιληφθεί τί πραγματικά 'παίζεται', με τα κόμματα να αδυνατούν να τον κινητοποιήσουν, για τους λόγους που λίγο-πολύ προαναφέρθηκαν.
Η κυβέρνηση, που φέρει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, υπό το βάρος των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που καλείται να διαχειριστεί και με τους περιορισμούς που θέτει το Μνημόνιο, έχει περιορισμένες δυνατότητες να αντιδράσει και να συσπειρώσει τον κόσμο γύρω της. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που μπορούν εν δυνάμει να αντιδράσουν και να συσπειρώσουν γύρω τους κόσμο, δέχονται ασφυκτικές πιέσεις από πολιτικούς παράγοντες που δρουν διαλυτικά και αποσταθεροποιητικά στο εσωτερικό τους και από κόμματα που φυτρώνουν στην κυριολεξία σαν μανιτάρια δεξιά και αριστερά.
Με άλλα λόγια, ο ελληνικός λαός, στην ουσία είναι αποκλεισμένος από τις εξελίξεις και δεν ερωτάται καν για τις σοβαρότατες αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν. Και όλα αυτά γιατί το πολιτικό σύστημα και κυρίως τα κόμματα, αποκομμένα από το λαό, έχουν καταντήσει να είναι μηχανισμοί που καταναλώνουν και κατατρώγουν αδηφάγα τα τεράστια κονδύλια της χρηματοδότησής τους από τον κρατικό κορβανά, χωρίς να τον εκπροσωπούν και χωρίς να εκφράζουν πλέον την αυθεντική λαϊκή βούληση.

 Επίλογος  (Ελπίζουμε όχι τραγικός)

Ενώ η κατάσταση έχει έτσι όπως προσπαθήσαμε να περιγράψουμε στο σημείωμα αυτό, ακούμε, μαθαίνουμε και διαισθανόμαστε ότι το επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί να επιτευχθεί ενός είδους «εθνική συνεννόηση» για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, στα οποία θα συμπεριλαμβάνεται και το θέμα της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου.
Το πολιτικό σύστημα και ο πολιτικός κόσμος, που έδωσε εξετάσεις και απέτυχε και το 1919-1922, και το 1944-1949, και το 1960-1967, και το 1974-1981 και το 1981-1996 και το 1996-2010, κατά πάσα πιθανότητα θα κληθεί να λάβει σοβαρότατες αποφάσεις για την επιβίωση της Πατρίδας και του Ελληνισμού. Και όλα αυτά ερήμην του ελληνικού λαού.

Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο τώρα. Σε όλες τις προηγούμενες περιόδους, ο ελληνικός λαός, αντί να είναι ο ίδιος ο παράγοντας που ρυθμίζει τις εξελίξεις, πάντα επ' ωφελεία των συμφερόντων του Έθνους και της Πατρίδος, χρησιμοποιήθηκε από κόμματα, κλίκες και σκοτεινά συμφέροντα ως άλλοθι και σύρθηκε σε καταστροφικές για τη χώρα εσωτερικές αντιπαραθέσεις και διχασμούς.


Αν αναρωτηθούμε για ποιό λόγο δεν διεκδικεί ο ελληνικός λαός το ρόλο που του ανήκει στις εξελίξεις, ενώ όταν καλείται να αγωνιστεί και να προσφέρει το αίμα του, δηλώνει πάντοτε παρών, θα διαπιστώσουμε ότι ο ελληνικός λαός, ενώ διαθέτει συγκροτημένη εθνική συνείδηση που τρέφει έναν απαράμιλλο πατριωτισμό, δεν διαθέτει γεωπολιτική συνείδηση, που θα του επέτρεπε να διεκδικεί και να έχει ρόλο στις μεγάλες αποφάσεις και θα έβαζε φρένο στον αυθορμητισμό του, που αποτέλεσε πηγή τεράστιων κακών στο παρελθόν.
Πιστεύουμε λοιπόν ότι ο ελληνικός λαός ήταν εύκολο θύμα και έπεσε στις παγίδες που στήθηκαν τις προηγούμενες περιόδους για να εξυπηρετήσουν τα γεωπολιτικά συμφέροντα του διεθνή παράγοντα κάθε φορά. Και στις παγίδες αυτές παρασύρθηκε και έπεσε ο ελληνικός λαός γιατί δεν είχε την γεωπολιτική συνείδηση που επιβάλλεται να έχει κάθε φορά, με βάση πάντα τη θέση της Ελλάδος και της Κύπρου στο χάρτη των γεωπολιτικών συμφερόντων.
Η περίοδος που διανύουμε και η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την επιβίωση της Πατρίδας και του Ελληνισμού.

Αν η κυοφορούμενη συνεκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου, που 'μαγειρεύεται' γίνει υπό όρους που δεν εξασφαλίζουν το μερίδιο που δικαιούται η Ελλάδα και επιβάλλουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο, η χώρα και ο ελληνισμός οδηγείται στην ολοκληρωτική καταστροφή.

Επειδή ακούγονται διάφορα, μια που ασκείται μυστική διπλωματία στο θέμα, αν εκτός από τις περιοχές που γειτνιάζουν με τις μικρασιατικές ακτές, η Ελλάδα αναγνωρίσει δικαιώματα νομής στην Τουρκία και σε περιοχές που βρίσκονται δυτικά των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και επειδή η νομή συνιστά και ιδιοκτησία-κυριαρχία, υπάρχει ο κίνδυνος μετά τη συνεκμετάλλευση να μιλάμε πλέον για συγκυριαρχία σε περιοχές στις οποίες η Τουρκία πριν μερικές δεκαετίες δεν είχε κανένα απολύτως δικαίωμα.
Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο «Δια ταύτα:»
Ο πολιτικός κόσμος και το πολιτικό σύστημα έχουν τα χαρακτηριστικά που όλοι γνωρίζουμε.
Επειδή συνεχίζουμε θεωρούμε ότι ο ελληνικός λαός διαθέτει ανεξάντλητες δυνάμεις, ελπίζουμε τη φορά αυτή, με πυξίδα τις πικρές εμπειρίες του παρελθόντος, που παρασύρθηκε σε αδελφοκτόνες συγκρούσεις, εξυπηρετώντας άθελά του τα συμφέροντα των ξένων, να αντλήσει μαθήματα από το παρελθόν και να βρει τη δύναμη και τη σοφία που απαιτούν η περιστάσεις και η ιστορική συγκυρία, για να επιβάλλει τη δική του βούληση στις αποφάσεις που θα κληθούν να λάβουν οι πολιτικοί δρώντες, οι οποίοι μέχρι σήμερα έκαναν ό,τι είναι δυνατόν για να μην δικαιούνται της εμπιστοσύνης μας.
Ας ελπίσουμε, λοιπόν, την καλύτερη λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και κυρίως σε αυτό της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, να βρει - πάντα στα πλαίσια του Συντάγματος και της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος- τον προσφορότερο τρόπο για τα συμφέροντα του Έθνους και της Πατρίδας και να τη δώσει ο κυρίαρχος λαός.
Καλή τύχη Ελλάδα!