Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΓΚΑ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Ο ΑΙΔΕΣΙΜΟΛΟΓΙΟΤΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ! 
ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟ 340 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ"
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας ενώ κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα, έχοντας δίπλα του την δημοσιογράφο της "Καθημερινής" Εύα Τομαρά που παρουσίασε την εκδήλωση
κατάμεστη η αίθουσα του αμφιθεάτρου Χολαργού
Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στο αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" (340 άτομα ήταν μέα στην αίθουσα ενώ υπήρχαν αρκετοί έξω από αυτή) πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του δημοτικού συνδυασμού του Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα. Πολλοί επιφανείς ήταν ανάμεσα στους προσκελημένους, των οποίων κεντρική μορφή ήταν ο πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός. Ο αιδεσιμολογιότατος άφησε κυριολεκτικά άφωνο το ακροατήριό του κατά την ομιλία του αναφορικά με θέμα "αν εοδώθηκε ο στόχος της επανάστασης του 1821". Με αναφορές στις ηρωικές φυσιογνωμίες του τότε, όπως τον Καποδίστρια και τον Κολοκοτρώνη αλλά και με σημασιολογικές συγκρίσεις με το σήμερα, ο πατήρ Γεώργιος καταχειροκροτήθηκε για την εμπεριστατωμένη ομιλία του, που έβριθε από Ελλάδα και Ορθοδοξία! 
Μάγεψε για μια ακόμη φορά με την ομιλία του
ο πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός
Από τους παρισταμένους ξεχωρίσαμε τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νίκο Κουκή, την πρώην υποψήφια Δήμαρχο και πολιτευτή κα Σοφία Χρήστου, τον επικεφαλής των Δημοτικών ιατρείων κο Σταθογιάννη, την πρώην πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ κα Ελένη Ευαγγελοπούλου, τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χολαργού κ. Κυριάκο Λινάκη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Λακώνων Χολαργού-Παπάγου κο Θεόδωρο Γκλεζάκο, τον δημοσιογράφο Κώστα Δεληγιάννη, τον οδοντίατρο και εκδότη της εφημερίδος "Παπάγου Πολιτεία" Δημήτρη Οικονόμου κ.λ.π.  

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ! Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)

Διαβάστε αύριο τις αποκαλύψεις που κάνει ο Κυριάκος Τόμπρας, επικεφαλής του κινήματος υπέρ των δανειοληπτών «Υπέρβαση». Ξεσκεπάζει το έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος του λαού από το πολιτικό σύστημα. Η πολιτική ηγεσία φόρτωσε στον λαό τα χρέη και τις ζημίες των τραπεζών και των ΔΕΚΟ ενώ πολιτικοί και κόμματα εξασφάλιζαν θαλασσοδάνεια, που και αυτά τα φόρτωσαν στον λαό!   
Αύριο στην "Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής" ο Κυριάκος Τόμπρας ξεσκεπάζει το πολιτικό έγκλημα σε βάρος του λαού. 
Οι αποκαλύψεις θα δημοσιευτούν αύριο βράδυ κι εδώ, στον "Ανεξάρτητο & Διπλωματικό Παρατηρητή". 

ΣΟΚ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ! ΚΟΥΝΙΑΔΟΙ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΗΡΑΝ ΔΑΝΕΙΟ-ΕΞΠΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΤ ΤΟ 2011-12

Εκταμιεύτηκε αυθημερόν με την έκδοση τραπεζικών επιταγών και τη μεταφορά στους δικαιούχους.

Το 2011 και, ενώ οι τραπεζικές στρόφιγγες ήταν ερμητικά κλειστές για τους κοινούς θνητούς, μία προβληματική εταιρεία πήρε αυθημερόν δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ύψους 1 εκατ. Ευρώ.

Στα τέλη του 2011 οι ελληνικές τράπεζες εν όψει του δεύτερου Μνημονίου που περιλάμβανε ακόμα σκληρότερα μέτρα, αποφασίζουν να κλείσουν τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης, ακόμα και για τις πιο υγιείς επιχειρήσεις.
Μάλιστα, ειδικά οι διοικήσεις της ΑΤΕ και του Τ.Τ. έκαναν γνωστό στους πελάτες τους ότι, λόγω των μεταβολών που υπέστησαν τα χαρτοφυλάκιά τους από το κούρεμα των ομολόγων αφενός, και του ελέγχου της Black Rock αφετέρου, θα παρέπεμπαν τα αιτήματα δανειοδότησης μετά την άνοιξη του 2012.

Την περίοδο εκείνη εξετάζεται και αυτομάτως εγκρίνεται, κατόπιν εντολής του προέδρου του Τ.Τ. Κλ. Παπαδόπουλου ομολογιακό δάνειο, ενός εκατ. ευρώ, πενταετούς διάρκειας, σε εταιρεία ειδών υγιεινής (Υιοί Δ. Μπακατσέλου Α.Ε.), συγγενών τού τότε υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου από την πλευρά της συζύγου του.

Τη στιγμή δηλαδή που οι ελληνικές επιχειρήσεις αναζητούν εναγωνίως τρόπους χρηματοδότησης, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εγκρίνει και εκταμιεύει την ίδια ημέρα ομολογιακό δάνειο σε εταιρεία που όχι μόνο δεν πληροί τους όρους αλλά βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Συγκεκριμένα, στις 23 Δεκεμβρίου 2011 το Τ.Τ. ενέκρινε δάνειο ύψους 1 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Υιοί Δ. Μπακατσέλου Α.Ε., το οποίο και εκταμιεύτηκε αυθημερόν με την έκδοση τραπεζικών επιταγών και τη μεταφορά των χρημάτων στους δικαιούχους. Το δάνειο, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. του Τ.Τ. είναι ομολογιακό και την ίδια ημέρα οι επιταγές εκδίδονται από το κεντρικό κατάστημα της τράπεζας στην Αθήνα.

Η επιχείρηση, η οποία ανήκει στους γιους του επιχειρηματία Δ. Μπακατσέλου, λόγω της οικονομικής κρίσης και ειδικότερα της δραματικής κάμψης που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ο κλάδος της οικοδομής, βρέθηκε σε δεινή οικονομική θέση, όπως και πολλές άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις.

Όμως η συγγένεια των ιδιοκτητών με τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο φέρεται να έκανε τη …διαφορά, με αποτέλεσμα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να παρακάμψει την τραπεζική ακαμψία, αλλά και τον κώδικα χορήγησης δανείων που διέπει τη λειτουργία του.

Μάλιστα, ενώ τα επιχειρηματικά δάνεια του Τ.Τ. αφορούσαν κατά κανόνα στη δημιουργία υποδομών ή μεταστέγαση εταιρειών, η επιχείρηση δανειοδοτήθηκε κανονικά, παρόλο που το ποσό δεν αφορούσε σε κάποιον από τους παραπάνω σκοπούς. Αντιθέτως, η εταιρεία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όχι μόνον δεν είχε επενδυτικά σχέδια, αλλά ήταν γνωστό ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών της, τόσο προς άλλες τράπεζες, όσο και προς προμηθευτές. «Λεπτομέρειες» που και πάλι δεν επηρέασαν την τελική απόφαση της διοίκησης του ΤΤ.

Τα ερωτήματα που γεννώνται είναι πολλά και τα περισσότερα δυστυχώς παραμένουν αναπάντητα.
Καταρχάς γιατί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προχώρησε στη χορήγηση δανείου το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ομολογιακό, με περίοδο χάριτος 6 μηνών και επιτόκιο αγοράς 7,6%, σε μία επιχείρηση που βρισκόταν στο χείλος της χρεοκοπίας;

Γιατί η διοίκηση του ιδρύματος μεταχειρίστηκε διαφορετικά την εν λόγω επιχείρηση και ενώ είχε διακόψει την περίοδο εκείνη εντελώς τη γραμμή χρηματοδότησης;
Επίσης, το συγκεκριμένο περιστατικό θέτει εν αμφιβόλω γενικά το κατά πόσο τηρήθηκαν οι διαδικασίες χορήγησης δανείων την περίοδο εκείνη.

Άραγε, σε πόσες παρόμοιες αιτήσεις δανειοδότησης έχει λειτουργήσει κατά τον ίδιο τρόπο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ποιο είναι το σύνολο των ομολογιακών δανείων που είχε δώσει σε επιχειρήσεις τα τελευταία δύο χρόνια;

Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση, παρά την άμεση ανταπόκριση του Τ.Τ., δεν κατόρθωσε να ορθοποδήσει, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις δύο απανωτές αιτήσεις υπαγωγής στο άρθρο 99 που υπέβαλε το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2012.

Αλλά φαίνεται πως η εξέλιξη αυτή ήταν τελείως απροσδόκητη για τα στελέχη του ΤΤ…


Πηγή:  exedra.gr




ΟΙ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ! ΔΕΙΤΕ...

Σε αντίθεση με εμάς τα χαϊβάνια, που ποτέ δεν αναδείξαμε την τεράστια πνευματική μας κληρονομιά που συνδέεται με τον Χριστό! 

Απίστευτη πρόκληση από την Τουρκία! Στην προσπάθειά της να προσελκύσει όλο και περισσότερους τουρίστες, κυκλοφόρησε αφίσες που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Μία από αυτές που έχει και την μορφή του Ιησού Χριστού, τιτλοφορείται "το σπίτι του Χριστιανισμού"!
Απύθμενο θράσος από τους διώκτες του Χριστιανισμού, από εκείνους που δεν έχουν αφήσει

ιερό ναό που να μη τον μετατρέψουν σε τζαμί. Προκλητικότατη η τουρκική καπηλεία των Χριστιανικών εικόνων και ακόμα προκλητικότερη η διαφήμιση της χώρας τους ως «σπίτι του Χριστιανισμού»! Θα τρίζουν τα κόκκαλα ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ από τους βάρβαρους Οθωμανούς, στο πέρασμα τόσων αιώνων...!
 

ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Πότε είδατε αντίστοιχες αφίσες από κάποιον εγχώριο Οργανισμοό Τουρισμού; Πότε διαφημίστηκαν, έστω ελάχιστα, τα πάμπολλα Χριστιανικά μνημεία και Προσκυνήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα; 

ΠΟΤΕ!!! Ουδέποτε εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί Έλληνες, δεν αναδείξαμε την τεράστια πνευματική μας κληρονομιά που συνδέεται με τον Χριστό! 

Γιατί; Διότι...ντρεπόμαστε! Ντρεπόμαστε να μιλήσουμε για τον Χριστό, την Παναγία, τους Αγίους κλπ, φοβούμενοι μην μας χαρακτηρίσουν οι οικτροί γραικυλίσκοι ως...οπισθοδρομικούς και «σκοταδιστές»! 

Εκεί καταντήσαμε! Από ολόκληρη την κοινωνία, μέχρι τους πολιτικούς, τους οργανισμούς και κάθε άλλο φορέα! ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! 

Ας μην αναρωτιόμαστε μετά, επομένως, γιατί βρίσκονται Τούρκοι και άλλοι να μιλήσουν γι' αυτά, καπηλευόμενοι ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ιερά και όσια! 

Αν είχε βγει παρόμοια αφίσα στην Ελλάδα, οι «άθεοι» (ισλαμολάγνοι) και λοιποί αντίχριστοι θα μιλούσαν για «επιστροφή στον Μεσαίωνα», «θεοκρατία» και άλλα τέτοια...προοδευτικά! 

Αυτοί είμαστε. Ή θα βουλιάξουμε ακόμα περισσότερο στο βούρκο της αμαρτίας ή, με την βοήθεια του Θεού, θα μετανοήσουμε και θα διορθωθούμε. 

Ας κάνουμε την επιλογή μας!

Πηγή   hellas-orthodoxy.gr

ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ! ΝΕΚΡΟΣ 19ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ DRAGSTER - ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ 21ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ

Ρεπορτάζ: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Σκηνές που προκαλούν πραγματικά σοκ εξελίχτηκαν σήμερα το μεσημέρι στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια αγώνα Dragster.

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος, που ήταν να φιλοξενήσει αθλητές αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας έμελλε να στιγματιστεί από τον θάνατο του 19χρονου Νίκου Μπερδέ από τη Βάρδα Πύργου και τον βαρύτατο τραυματισμό (οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως είναι κλινικά νεκρός) του 21χρονου Μανώλη από την Σαντορίνη. Ο τελευταίος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο «Ασκληπιείο Βούλας».

Το χρονικό της τραγωδίας
Ο συγκεκριμένος αγώνας που θεωρείται... προπόνηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί. Οι συμμετέχοντες που ξεπέρασαν τους 250 άρχισαν να καλύπτουν το λεγόμενο 400αρι και να «γράφουν» τους χρόνους τους.

Όλα όμως άλλαξαν γύρω στις 13.15 το μεσημέρι, όταν μπροστά σε 1.000 περίπου θεατές και τη γραμμή εκκίνησης βρέθηκαν τα δύο παλικάρια. Ο πρώτος μ' ένα ειδικά διαμορφωμένο «παπάκι» και ο δεύτερος με μία «Suzuki Hayabusa» 1.300 κ.εκ. εξελιγμένη για αγώνες Dragster.

Ο αναβάτης της μικρής μοτοσυκλέτας ξεκίνησε την προσπάθειά του και ολοκλήρωσε μετά από λίγο, οπότε και άρχισε να κατευθύνεται προς το σημείο (γύρω στα 500 μέτρα μετά τον τερματισμό), όπου οι οδηγοί κάνουν αναστροφή για να επιστρέψουν. Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν μπροστά στο τραγικό συμβάν, ο αναβάτης της «Hayabusa» στην κυριολεξία εμβόλισε τον συναθλητή του, καθώς εκείνη την ώρα η ταχύτητα με την οποία έπεσε πάνω του ήταν κοντά στα 200 χλμ./ώρα.

Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθεί ακαριαία ο νεαρός αναβάτης....

«Τον έσυρε για σχεδόν 50 μέτρα»
Χαρακτηριστική της κατάστασης που διαμορφώθηκε, αποτελεί η μαρτυρία θεατή στο zougla.gr, ο οποίος μεταξύ άλλων κατήγγειλε πως το δεύτερο ασθενοφόρο άργησε να φθάσει στον τόπο της τραγωδίας.
«Ο οδηγός της "Hayabusa" έπεσε με πάρα πολλά χιλιόμετρα πάνω στον οδηγό με τη μικρή μοτοσυκλέτα. Τον έσυρε για σχεδόν 50 μέτρα. Παντού υπήρχαν συντρίμμια. Επικράτησε πανικός. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει αλλά και να καταλάβει τι είχε συμβεί. Το ασθενοφόρο που υπήρχε, πήρε τον έναν αναβάτη αλλά το δεύτερο ασθενοφόρο άργησε να έρθει σχεδόν 45 λεπτά».

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας αυτοκινήτου, Μανώλη Χαλιβελάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο αγώνας (όσον αφορά στα αυτοκίνητα) ήταν αναγνωρισμένος. Παράλληλα, το zougla.gr επιχείρησε να μιλήσει και με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας μοτοσυκλέτας, Στέλιο Κoρέλη, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ άκαρπη ήταν και η προσπάθεια επικοινωνίας με τον Μανώλη Διακάκη, πρόεδρο της διοργανώτριας λέσχης, του οποίου το κινητό ήταν απενεργοποιημένο.

Θρήνος στο Facebook

Η είδηση του τραγικού δυστυχήματος βύθισε στο πένθος τόσο την οικογένεια όσο και τους στενούς φίλους του 19χρονου.

Τα μηνύματα στο δημοφιλές δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ήταν συνεχή.
Απαρηγόρητοι οι φίλοι του στο Facebook
Απαρηγόρητοι οι φίλοι του στο Facebook


Απαρηγόρητοι οι φίλοι του στο Facebook
Απαρηγόρητοι οι φίλοι του στο Facebook







zougla.gr

ΑΠΣΤΕΥΤΑ ΣΕΞΥ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ

 Πρώτη ημέρα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι και ενώ όλος ο πλανήτης παραμιλά ακόμα για το τεχνολογικό και οπτικό υπερθέαμα που παρακολουθήσαμε όλοι στην τελετή έναρξης κι έκανε να μοιάζουν οι προηγούμενες τελετές έναρξης με ... επαρχιακούς αγώνες σκι, το ίδιο εντυπωσιακές δείχνουν και πολλές από τις αθλήτιρες που συμμετέχουν.
Δείτε μερικές από αυτές όπως φωτογραφήθηκαν πριν την Ολυμπιάδα::
(Carmen Schaefer – Ελβετία – curling)












(Ina Meschik – Aυστρία – Snowboarding)
(Anna Sidorova – Ρωσία – Curling)
(Ηannah Τeter – ΗΠΑ – Snowboarding)

defencenet.gr

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΙΣΣΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ THE VOICE

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΖΗΛΕΨΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΡΑΜΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ STAR SYSTEM ΠΡΟΩΘΕΙ! ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ!!! 
Στο "The Voice", το νέο talent show του ANT1 συμμετέχει η Χολαργιώτισσα Αγγελική Ζήκα. Δείτε στο βίντεο την ερμηνεία της:






πηγή: myxolargos.gr

"ΘΑΥΜΑΣΤΕ" ΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ: "ΔΕΙΞΤΕ ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ, ΕΙΧΕ ΝΗΣΤΕΙΑ ΡΑΜΑΖΑΝΙ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ν' ΑΥΝΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΕ ΤΗ ΜΥΡΤΩ ΤΟΥ ΑΝΑΨΑΝ ΤΑ ΛΑΜΠΑΚΙΑ..."!!!

Την αήθη συμπεριφορά της Μυκονιάτισσας συνηγόρου του Πακιστανού δολοφόνου Αχμέτ Βακάς κατά την διάρκεια της δίκης στην Σύρο κατήγγειλε η μαμά της Μυρτούς, κυρία Μαίρη Κοτρώτσου, στο Δελτίο του «Extra».
Αν και διορισμένη από το Ελληνικό Κράτος, η 60χρονη δικηγόρος Αλεξάνδρα Δήμου διέπραξε τα εξής, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η μαμά της Μυρτούς: 1) Ζήτησε την εξαίρεση δύο γυναικών από τους κληρωθέντες ενόρκους, ώστε οι ένορκοι να είναι όλοι άνδρες και να μη κρίνουν με αυστηρότητα τον πελάτη της. 2) Κάλεσε το Δικαστήριο να δείξει επιείκεια προς τον Αχμέτ Βακάς, διότι όταν διέπραξε το έγκλημα (καλοκαίρι 2012) στην Πάρο, διανύαμε την μεγάλη Νηστεία του Ραμαζανιού, η οποία απαγορεύει στους μουσουλμάνους όχι μόνο να τρώνε, αλλά και να συνουσιάζονται και να αυνανίζονται, οπότε ο Αχμέτ ήταν στερημένος! Γι’ αυτό και «του άναψαν τα λαμπάκια» όταν είδε την Μυρτώ μπροστά του και έκανε τα όσα έκανε!.. 3) Επίσης, η κ. Δήμου ζήτησε επιείκεια από το Δικαστήριο, διότι ο Βακάς μεγάλωσε στα βουνά του Πακιστάν όπου οι άνθρωποι είναι σκληροί και δεν έχουν σε μεγάλη υπόληψη τις γυναίκες, τις οποίες θεωρούν αναλώσιμες!..

Θυμίζω ότι η κ. Αλεξάνδρα Δήμου, αν και δεν θα πάρει ευρώ για την νομική της υποστήριξη στον Πακιστανό δολοφόνο της Πάρου (την αποποιήθηκε εξ αρχής για να μη πούν οι συνάδελφοί της στη Σύρο - που απαξάπαντες αρνήθηκαν να υποστηρίξουν το Πακιστανικό τέρας - ότι το κάνει για το κέρδος) θεωρείται ως μεγαλοδικηγόρος της Μυκόνου, έχει αναλάβει μεγάλες υποθέσεις για λογαριασμό μεγαλοεπιχειρηματιών και δή Αμερικάνων και έχει άριστες σχέσεις με την Αμερικανική πρεσβεία.
Αυτή ήταν που έπεισε την Ελληνική Δικαιοσύνη ότι ο Βακάς ήταν ανήλικος όταν κακοποίησε την Μυρτώ, με αποτέλεσμα ο Πακιστανός να περάσει θαυμάσια στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνος. Τελικά, στην δίκη, το Δικαστήριο της Σύρου δέχθηκε πως δεν ήταν ανήλικος, διότι γεννήθηκε το 1991, όπως από την πρώτη στιγμή είχε υποστηρίξει η Ελληνική Αστυνομία και όχι το1993 που ισχυριζόταν η κ. Δήμου... ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ: Η κυρία Αλεξάνδρα Δήμου είναι η μοναδική δικηγόρος στην Ελλάδα που έχει ένα μεγάλο χρωματιστό λουλουδάτο τατουάζ πάνω από το αριστερό της στήθος, το οποίο φαίνεται πεντακάθαρα το καλοκαίρι που φοράει τα ντεκολτέ της!..
"Κοινός Νούς" - Εφημερίδα "Στόχος"

ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ! ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ!

Το κάνουμε μια φορά το χρόνο, καθαρίζει τις φλέβες από τη χοληστερίνη.

Υλικά:

300 γρ σκόρδο,

500 γρ κρεμμύδια,

1,5 λίτρο μηλόξυδο και

1 κιλό μέλι.

Διαδικασία:

Κόβουμε στο μούλτι τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα βάζουμε για 24 ώρες μέσα σε μια κούπα μαζί με το μηλόξυδο. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε το μείγμα.

Στη συνέχεια αφού περάσει ο χρόνος το στραγγίζουμε και στο ζουμί προσθέτουμε το μέλι και το ανακατεύουμε για να διαλυθεί. Το βάζουμε σε μπουκάλια και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Το βάζουμε στη σαλάτα αντί για ξίδι, 4 κουταλάκια τη φορά.

agioritikovima.gr

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΜΙΝΗ! ΒΙΝΤΕΟ

Στη χθεσινή εκπομπή "Μ' ανοιχτά αυτιά" του Νίκου Νικολόπουλου, έδωσαν το παρόν ο Μάκης Βραχιολίδης και ο Θανάσης Βαλυράκης. Ο πρώτος ως δημοσιογράφος που παρουσίασε το ρεπορτάζ (για λογαριασμό της Ελεύθερης Ώρας) και ο δεύτερος ως καταγγέλλων τον Δήμαρχο της Αθήνας Καμίνη. Ο Δήμαρχος αρνείται να καταβάλει το ποσό των 300.000 ευρώ περίπου από απαλλοτρίωση που έχει κάνει σε οικόπεδο της οικογένειας Βαλυράκη! Δεν εφαρμόζει ούτε καν απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το οποίο επέβαλε και πρόστιμο στο Δήμο Αθηναίων! Ο Θανάσης Βαλυράκης τσακίζει τον Καμίνη! Δείτε το βίντεο από την 1.01'.30' και μετά.   

ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΥΤΙΑ 07 02 2014 from Epsilon TV on Vimeo.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΞΗΛΩΣΕ ΤΟΝ ΝΑΣΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΑ ΙΜΙΑ "ΚΑΡΝΤΑΚ"

Αλλαγή στρατηγικής από τον Αλέξη Τσίπρα; Η απόφαση του το βράδυ της Τετάρτης, να πάψει τον Νάσο Θεοδωρίδη από τη θέση του στην Επιτροπή της Βουλής, αυτό δείχνει..

Παύθηκε από εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Δικαιωμάτων της Βουλής, ο Νάσος Θεοδωρίδης, εξαιτίας της ενέργειάς του να αποκαλέσει τα Ίμια Καρντάκ και να αναγνωρίσει την τουρκική κυριαρχία σε αυτά, ξένισε πολλούς, δεν ήταν ωστόσο μία εντελώς απρόσμενη εξέλιξη..


Ακριβώς πριν την τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, η πολιτική γραμματεία είχε ζητήσει απ’ όλα τα στελέχη να προσέχουν τις δημόσιες παρεμβάσεις τους και τα είχε καλέσει να συνεννοούνται με το γραφείο τύπου.






 Είχε προτρέψει όσους αρθρώνουν δημόσιο λόγο να μην δίνουν τροφή στα μέσα ενημέρωσης και «να παρακολουθούν την τακτική των άλλων». Τότε, η προτροπή αυτή είχε γίνει με αφορμή τη δήλωση του βουλευτή Τάσου Κουράκη περί «χριστιανικού φόρου», που είχε προκαλέσει πονοκεφάλους στην Κουμουνδούρου. Γι’ αυτό και η παρέμβαση του κ. Θεοδωρίδη για το μείζον εθνικό θέμα, κρίθηκε από αφελής έως σοβαρά επιβλαβής για την προσπάθεια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να ομογενοποιήσει κατά το δυνατόν τη δημόσια έκφρασή του, να περιορίσει τα περιθώρια για επιθέσεις από τους πολιτικούς αντιπάλους του και κυρίως να ανοιχτεί σε τμήματα ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, που διακατέχονται από «πατριωτικές ευαισθησίες».

Παράλληλα η κίνηση του κ. Τσίπρα να αποπέμψει τον κ. Θεοδωρίδη θεωρείται και ένα μήνυμα προς κάθε πλευρά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον για τις περιπτώσεις, που καταφανώς οι δημόσιες παρεμβάσεις υπηρετούν όχι την ρεαλιστική άσκηση πολιτικής, αλλά τις ιδεοληψίες στελεχών του.Την απόφαση φέρεται να έχει μεταφέρει στον ίδιον ο γραμματέας της ΚΟ Νίκος Βούτσης, ενώ είχε προηγηθεί σχετικό μήνυμα μέσω twitter από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης εξεδόθη από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ το εξής non paper:
Η διαρροή γίνεται με Non Paper από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και αποτελεί απόφαση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Οι επανειλημμένες δημόσιες διατυπωμένες προσωπικές απόψεις του σ. Νάσου Θεοδωρίδη, δεν απηχούν στις συλλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να εκπροσωπεί τον φορέα στην επιτροπή δικαιωμάτων της Βουλής".


eglimatikotita.gr

ΣΚΗΝΕΣ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΟΔΗΓΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ!

Απίστευτο περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Πόρου, στο Ηράκλειο της Κρήτης, λίγα μέτρα πριν την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.
Σύμφωνα με το prismanews.gr, λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο Δημητρίου Θέρισσος, όταν στο ύψος του Πόρου, μία μηχανή πηγαίνοντας ανάποδα στο δρόμο, κινδύνευσε να πέσει πάνω στο λεωφορείο.
Ο οδηγός του λεωφορείου σταμάτησε για να δει τι συμβαίνει, αλλά εξοργισμένος ο οδηγός της μηχανής ζητούσε και τα ρέστα, ενώ ήθελε οπωσδήποτε να ανοίξουν οι πόρτες του λεωφορείου και να μπει μέσα. Απόλυτα ήρεμος ο οδηγός του λεωφορείου δεν άνοιγε τις πόρτες, ενώ επιβάτες αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση κάλεσαν την Αστυνομία.
Όπως αναφέρουν επιβάτες του λεωφορείου στο prismanews.gr, o οδηγός της μηχανής συνέχισε τις απειλές του και βλέποντας πως ο οδηγός του λεωφορείου δεν του ανοίγει την πόρτα, έβγαλε όπλο και άρχισε να απειλεί πως θα σκοτώσει οδηγό και επιβάτες!

Ευτυχώς ο οδηγός του λεωφορείου δεν έχασε την ψυχραιμία του και ζήτησε από τον οδηγό της μηχανής να τον αφήσει να ολοκληρώσει το δρομολόγιο του και μόλις τέλειωνε τη βάρδια του, ενώ αν ακόμα ήθελε να τον σκοτώσει μετά το τέλος της βάρδιας, να πήγαινε και να τον βρει! Ο οδηγός της μηχανής, μετά από την κουβέντα του οδηγού του λεωφορείου, φύλαξε το όπλο κι εξαφανίστηκε πριν να έρθει η αστυνομία.

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΞΥ ΟΝΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙAΚΩΒΙΔΟΥ; ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕΞΥ! 
Για όσους αναρωτιούνται που χάθηκε ξαφνικά η Χριστίνα Ιακωβίδου, η σέξι οδοντίατρος των νεανικών μας χρόνων.

Σε κεντρικό δρόμο του Κολωνακίου, ανακάλυψε τη φωλιά της γιατρίνας που τάραξε τα media την περασμένη δεκαετία με τις τολμηρές εμφανίσεις της. Η λέξη ανακαλύψαμε βέβαια δεν είναι αντιπροσωπευτική της δυσκολίας που αντιμετωπίσαμε, δεδομένου ότι αντικρίσαμε τα κάτωθι:





zougla.gr

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΩΣ ΤΟΝ ...ΑΡΙΣΤΟΤΕΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ! ΕΙΜΑΣΤΕ Μ@@@ΚΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ!

σχόλιο "Α.Π.": Ο Έλληνας ψηφοφόρος έχει χάσει την δουλειά του, δεν εργάζεται κανείς στην οικογένειά του, πεινάει, σε λίγο θα του πάρουν και το σπίτι για να μείνει σε καταλύμματα που θα του φτιάξει η τρόικα για να μένει και εξακολουθεί να βγάζει τον Σαμαρά καταλληλότερο Πρωθυπουργό! Τέτοια είναι η μαλάκυνση του Έλληνα ψηφοφόρου. 

Οριακό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου του ΣΥΡΙΖΑ της τάξης του 0,3% για τις εθνικές εκλογές δίνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisi που δημοσιεύει αύριο η εφημερίδα Παραπολιτικά.


Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 20,4%, η ΝΔ 20,1%, η Χρυσή Αυγή 8,5%, το ΚΚΕ 4,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%, το ΠΑΣΟΚ 4% και η ΔΗΜΑΡ 2,6%.


Στο ερώτημα ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, οι ερωτηθέντες αναφέρουν ΣΥΡΙΖΑ 44,7%, ΝΔ 27,1%, δεν ξέρω /δεν απαντώ 22,7% και άλλο 5,5%.


Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργόςσυγκεντρώνοντας ποσοστό 45,4% έναντι του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ακολουθεί με 31,7%. Ενώ το «κανένας» επιλέγουν το 21,2% των ερωτηθέντων
και ΔΞ/ΔΑ αναφέρει το 1,7%.





Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές του Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται έχοντας ποσοστό 21%.

Ακολουθεί η ΝΔ με 20,2%, η Χρυσή Αυγή με 8,2%, το ΚΚΕ με 4,6%, το ΠΑΣΟΚ με 4,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,0% και η ΔΗΜΑΡ 3,3%.





Στο ερώτημα ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες ευρωεκλογές, οι ερωτηθέντες αναφέρουν ΣΥΡΙΖΑ 36,7%, ΝΔ 29,4%, δεν ξέρω /δεν απαντώ 27,9% και άλλο 6,0%.
real.gr

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΛΛΑ ...ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!!!

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΣΑ ΛΕΝΕ! 
ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ;
Ανάμεσα στις εξαγγελίες και δεσμεύσεις των υποψηφίων δημάρχων φιγουράρει και η δέσμευσή τους για στήριξη και ενδυνάμωση της τοπικής αγοράς. Ως εδώ πολύ καλά. Λέτε όμως να πράττουν όσα λένε; Τι θα κάνουν κατά την προεκλογική τους εκστρατεία; 
Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι υποψήφιοι δήμαρχοι κινούνται ...εκτός δήμου Παπάγου-Χολαργού! Αγνοούν δηλαδή παντελώς την τοπική αγορά! Ναι, καλά το διαβάσατε! Αγνοούν την τοπική αγορά και διαπραγματεύονται την εκτύπωση των διαφημιστικών τους φυλλαδίων-καρτών με επιχειρήσεις εκτός τοπικής αγοράς! Δεν απευθύνονται δηλαδή ούτε σε τοπικούς γραφίστες-τυπογράφους ούτε στον τοπικό τύπο ! Έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την τοπική αγορά και εμφανίζονται ενώπιον των υποψηφίων συμβούλων τους συστήνοντάς τους να εκτυπώσουν τις κάρτες και τα διαφημιστικά τους σε επιχειρήσεις-ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εκτός Χολαργού-Παπάγου!!!
Διατυπώνουν μάλιστα το εξής επιχείρημα: "Μα, εξασφαλίζουμε καλύτερη προσφορά από άλλους τυπογράφους εκτός Χολαργού! Γιατί λοιπόν να προτιμήσουμε την τοπική αγορά;"!!!

Ναι, καλά το διαβάσατε. Αυτό υποστηρίζουν υποψήφιοι τοπικοί δήμαρχοι! Τότε, παλληκάρια, εάν έχετε αυτή την άποψη ότι δηλαδή ο Χολαργός έχει ακριβότερη αγορά πηγαίνετε ως δήμαρχοι να στηρίξετε την αγορά του Αιγάλεω, βγάλτε και έντυπο φυλλάδιο που να συστήνετε στον κοσμάκη να προτιμά τις επιχειρήσεις του Γαλατσίου ή του Περιστερίου γιατί είναι...φθηνότερες! 
Μέσα σε αυτή την τρελή κατάσταση, υπάρχουν βέβαια συνετές φωνές που τους υποδεικνύουν να μην απευθυνθούν σε εκτός τοπικής αγοράς επιχειρήσεις, ακόμη και αν αναγκαστούν να πληρώσουν κάτι παραπάνω, και αυτό διότι δεσμεύτηκαν δημοσίως να στηρίξουν την τοπική αγορά. Όπως φαίνεται όμως κάποιοι έχουν αποφασίσει να τραβήξουν το δρόμο τους...
Με γεια τους με χαρά τους. Δικαίωμά τους είναι. Όπως βεβαίως και δικαίωμα των πολιτών-δημοτών-τοπικού τύπου είναι να κρίνουν τις πράξεις τους. Γι' αυτό άλλωστε εκτίθενται ενώπιον της τοπικής κοινωνίας. 

Μερικοί υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν την ίδια άποψη και αναφορικά με την προβολή τους στον τοπικό τύπο. Δυο εφημερίδες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα έχουν την έδρα τους εκτός Χολαργού-Παπάγου (η μία στο Ν. Ψυχικό και η άλλη στη Λ. Συγγρού) διείσδυσαν και στην αγορά του δήμου Παπάγου-Χολαργού. Υπάρχουν λοιπόν υποψήφιοι δήμαρχοι που σκέφτονται να κάνουν την προβολή τους κυρίως μέσα από τα εκτός Χολαργού-Παπάγου έντυπα. Δυο μάλιστα εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι συστήνουν στους υποψηφίους δημάρχους και συναδέλφους τους δημοτικούς συμβούλους να διαφημιστούν στα έντυπα αυτά! Ο ένας δημοτικός σύμβουλος έχει αναλάβει την προώθηση της διαφήμισης του εντύπου που έχει έδρα την Λ. Συγγρού και ο άλλος σύμβουλος προωθεί το έντυπο που έχει έδρα  το Ν. Ψυχικό! 
Αυτές οι εκλογές θα έχουν μεγάλη πλάκα! Υποψήφιοι δημοτικοί άρχοντες και δημοτικοί σύμβουλοι που ...πατάνε σε δύο βάρκες. Άλλα λένε δημοσίως και άλλα πράττουν!!!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ "ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ": ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑ...



Αποστολέας του δεύτερου πακέτου το βράδυ της Πέμπτης ήταν μία 46χρονη γυναίκα που αναζητούσε τον βιολογικό πατέρα της....
Η Κλεονίκη, δεν μεγάλωσε ούτε με τη βιολογική της μητέρα, αφού εκείνη αποφάσισε να τη δώσει για υιοθεσία στην αδελφή της, όταν ήταν έξι χρονών. Έτσι, η Κλεονίκη μεγάλωσε με τη θεία της. Τον σκληρό αποχωρισμό από τη μητέρα της δεν τον ξεπέρασε ποτέ. Η απουσία της από τη ζωή της την κατέβαλε τόσο πολύ όλα αυτά τα χρόνια που δεν έμεινε καθόλου χώρος για τον βιολογικό της πατέρα.

Την απόφαση να τον αναζητήσει, την πήρε πριν μερικά χρόνια, όταν ο ανάδοχος πατέρας της έφυγε από τη ζωή.

Δυστυχώς όμως, τα νέα που της έφερε η Βίκυ Χατζηβασιλείου για τον πατέρα της δεν ήταν ευχάριστα...


kamikaze.gr

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΛΩΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ!!!
Η κυβέρνηση μετά τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, που με ψαρόβαρκες και καΐκια περνούν απέναντι στα τουρκικά παράλια για να νοσηλευτούν, εγκαταλείπει και τον Έβρο «ανοίγοντας» άλλη μια πόρτα στην Άγκυρα. Οι φορείς του Διδυμοτείχου βγάζουν κραυγή αγωνίας και καλούν τον υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη να εντάξει το νοσοκομείο της πόλης σε αυτά που έχουν νομική αυτοτέλεια και να τερματίσει τη συγχώνευση του με αυτό της Αλεξανδρούπολης.
Σε μία ευαίσθητη περιοχή, όπως είναι το βόρειος Έβρος, το Διδυμότειχο και η Ορεστιάδα, η κυβέρνηση επιλέγει να προχωρά σε αποφάσεις και κινήσεις που προκαλούν ερωτήματα για τους σκοπούς βάσει των οποίων ενεργεί. Κλείνει νοσοκομεία, σχολεία και αφήνει τους πολίτες στο έλεος του Θεού και στις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας.
Αυτές οι τακτικές είναι εθνικά επιζήμιες. Ας το αντιληφθούν κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου και στην κυβέρνηση.
Αλλά τώρα έχουν να ασχοληθούν με την επίλυση του Κυπριακού. Να «σώσουν» το λαό της Κύπρου με το μοιραίο πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη που θέλει να υπογράψει κοινό ανακοινωθέν με τους τουρκοκύπριους κάνοντας την Κυπριακή Δημοκρατία από κράτος κοινότητα.
Είναι δυνατόν να φέρνει την εγκατάλειψη σε τέτοιους είδους περιοχές κλείνοντας το νοσοκομείο και συγχωνεύοντας το με αυτό της Αλεξανδρούπολης που είναι δεκάδες χιλιόμετρα μακριά; Κι όμως είναι. Από την κυβέρνηση με υπουργό Εξωτερικών τον Ε. Βενιζέλο και υπουργό Υγείας τον Α. Γεωργιάδη όλα είναι πιθανά.
Η πολιτική της κυβέρνησης αφήνει πεδίο δράσης στην Τουρκία και στον Έβρο, όπως ακριβώς γίνεται στο Αιγαίο, όπου οι κάτοικοι προκειμένου να επιβιώσουν πηγαίνουν στα τουρκικά παράλια για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη.
Την ευκαιρία αυτή η Άγκυρα δεν την αφήνει ανεκμετάλλευτη. Ναυπηγεί πλωτά νοσοκομεία και ετοιμάζεται να τα ρίξει στο Αιγαίο προκειμένου να παράσχει υγειονομικές υπηρεσίες. Και ο κ. Γεωργιάδης επιχαίρει γιατί έστειλε έναν γιατρό στο Καστελόριζο για κάποιους μήνες.
Κάτι ανάλογο θα πράξει και στον Έβρο, όπως άλλωστε σχεδιάζει να κάνει στη δυτική Θράκη για τη μουσουλμανική μειονότητα, προκειμένου να «βάλει» πόδι στην ευαίσθητη αυτή ελληνική περιοχή.    
Γι’ αυτό ακριβώς προειδοποιούν οι φορείς του Διδυμοτείχου με αφορμή την υπόθεση του νοσοκομείου. «Επιβάλλεται το αίσθημα της απομόνωσης, της εγκατάλειψης σε μία ευαίσθητη γεωγραφικά περιοχή» καταγγέλλουν την κυβέρνηση εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου που σήμερα εξυπηρετεί 70.000 εργαζόμενους.
Όταν η κυβέρνηση δεν μπορεί ή δεν θέλει να προστατέψει τους πολίτες των ακριτικών νησιών, εγκαταλείποντας περιοχές όπως ο Έβρος, αφήνοντας να νέα παιδιά να πηγαίνουν απέναντι στην Τουρκία να προπονηθούν γιατί για λίγα ευρώ δεν μπορεί να λειτουργήσει η θερμαινόμενη πισίνα του κολυμβητηρίου, τότε συμβαίνουν δύο πράγματα.
Ή υπάρχει ανικανότητα ή πρόκειται για εθνική μειοδοσία. Το αποτέλεσμα και των δύο είναι το ίδιο.
Το μόνο ευτύχημα και η μόνη ελπίδα για τους ακρίτες μας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις. Όσο αντέχουν και αυτές από την υπονόμευση που επιβάλλουν ξένα συμφέροντα.
defencenet.gr

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ ''ΑΡΠΑΞΕ'' ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ 108 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΩΤΙΑ... ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ; ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...



mazinotia.blogspot.gr/

ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ!

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΝΑΝΕ ΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΣΕ ΜΑΣ ΤΗ ΧΡΕΩΣΕ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ!
Σε βάθος 73 μέτρων εντοπίστηκε το τουρκικό σκάφος το οποίο μετέφερε τους άτυχους πρόσφυγες που πνίγηκαν στο Φαρμακονήσι. Έχουν εντοπιστεί και πτώματα γυναικών και παιδιών
Με μία ανακοίνωση, το Λ.Σ. γνωστοποίησε την Παρασκευή πως εντόπισε τόσο το σκάφος που μετέφερε τους πρόσφυγες στο Φαρμακονήσι όσο και πως εντόπισε πτώματα, κυρίως παιδιών και γυναικών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού το σκάφος εντόπισε το πολεμικό πλοίο "ΣΤΡΑΒΩΝ".
Στη συνέχεια ομάδα της μονάδας υποβρυχίων αποστολών προχώρησε σε διπλή κατάδυση και εντόπισε την πρώτη φορά τα πτώματα τεσσάρων αγνοούμενων, ενός άνδρα, μιας γυναίκας και δύο παιδιών, τα οποία και ανασύρθηκαν.
Λίγο αργότερα βρέθηκαν και άλλα άψυχα σώματα αλλά δεν κατορθώθηκε να ανασυρθούν.
Το Λιμενικό αναφέρει ότι  «λόγω των προαναφερόμενων αιτιών και σε συνεργασία με την αρμόδια ανακρίτρια το όλο εγχείρημα θα επανεκτιμηθεί, προκειμένου σταθμιστούν οι περαιτέρω ενέργειες ολοκλήρωσης της επιχείρησης».
Παράλληλα με εντολή της ανακρίτριας οι τέσσερις σοροί πρόκειται να μεταφερθούν με σκάφος του Λιμενικού στη Ρόδο για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
news247.gr

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΣΣΕΣ ΞΙΦΟΥΛΚΟΥΝ: «ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΟΥΡΑΓΟ ΣΕ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»!

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου μιλάει στους «Νέους Ανθρώπους για όλους και για όλα»
«Να αποβάλει η ΔΗΜΑΡ από τους κόλπους της
την Ρεπούση»
«Οι Ηπειρώτες μπορεί να είμαστε φτωχοί σε ύλη, είμαστε όμως πλούσιοι στα αισθήματα και στον πολιτισμό μας»

  • «Εάν η Ελλάδα και κατ’ επέκταση η Ήπειρός μας σωθεί από μνημόνιο θα είναι μόνο εξ άνωθεν και όχι από τέτοιους πολιτικούς»
  • «Καλέσαμε τον Κάρολο Παπούλια στην γιορτή μας γιατί σεβόμαστε τους θεσμούς, τηρούμε τις δικές μας αρχές»
  • «Εκτός από την μέγιστη ευθύνη που έχει χρεώσει η κοινωνία στους πολιτικούς, μήπως και εμείς οι πολίτες, συνειδητά ή ασυνείδητα συμβάλαμε έστω στο ελάχιστο για το σημερινό μας κατάντημα;»
  • «Υπάρχουν ακόμη ήρωες ανάμεσά μας. Οι γυναίκες της Ηπείρου τιμούν την ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και την ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αναπήρων Παίδων)»
  • «Επιδίωξή μας δεν είναι η πολιτική αλλά να μεταλαμπαδεύσουμε ό,τι ιδανικό και ωραίο στα παιδιά μας»

Αποκλειστική συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη
Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου (ΣΓΗ) κυρία Εύα Χαλατσά, με αφορμή την ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου και την κοπή πίτας που θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο, αύριο Σάββατο 8/2/2014 στις 5.30 μ.μ., μιλάει στον Μάκη Βραχιολίδη για τα προβλήματα της περιοχής, της Ηπειρώτισσας, καθώς και για την αδιαφορία της Πολιτείας και της ΕΕ που κρατούν μονίμως στην τελευταία θέση ανάπτυξης και προόδου την Ήπειρο. Η κυρία Χαλατσά, αγανακτισμένη με την ανιστόρητη στάση της κας Ρεπούση να αμφισβητήσει ιστορικά τη θυσία των Σουλιωτισσών στο Ζάλογγο, ζητεί από την ΔΗΜΑΡ να αποβάλει από τις τάξεις της την απαράδεκτη βουλευτή. Ωστόσο, είναι εμφανής ο δισταγμός της κας Χαλατσά να  καταδικάσει το έργο του Ηπειρώτη στην καταγωγή Κάρολου Παπούλια, ως Προέδρου της Δημοκρατίας,  ενώ εξηγεί τον λόγο για τον οποίο προσκλήθηκε στην εκδήλωση του ΣΓΗ. Σημασία έχουν τα λόγια της κυρίας Χαλατσά ότι δεν στέρεψαν οι ήρωες στον τόπο μας και γι΄αυτό τον λόγο αύριο θα βραβευθούν για το σπουδαίο λειτούργημά τους η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αναπήρων Παίδων και η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.


Κυρία Χαλατσά, ως Πρόεδρος  του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου, εκπροσωπείτε ένα μεγάλο τμήμα  της Ελληνικής κοινωνίας και κυρίως την Ηπειρώτισσα, την ηρωική μάνα, γυναίκα και σύζυγο, που η Ιστορία μας την έχει υμνήσει . Πώς βιώνει η Ήπειρος την οικονομική κρίση και κυρίως η Ηπειρώτισσα; Δώστε μας μερικά χρήσιμα για τη συνέντευξη, στοιχεία.

ΑΠ. Πρώτα από όλα θα πρέπει κ. Βραχιολίδη να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε, μέσω της εφημερίδος σας, για να εκφράσω τις θέσεις και τις απόψεις μου γύρω από το θέμα «Ηπειρώτισσα γυναίκα». Όπως, και εσείς λέτε, η ιστορία την τίμησε αλλά στα χαρτιά, θεωρητικά δηλαδή και όχι στην πράξη. Οι άνθρωποί της όμως διερωτώμαι τι έκαναν στην πράξη. Ποιος από την πατριαρχική κοινωνία μας παρότρυνε τις Ηπειρώτισσες να βγουν έξω από το σπίτι. Και αυτός ήταν και ο πρώτος λόγος όπως είπαμε στη διακήρυξή μας «μητέρα της δημιουργίας είναι η ανάγκη». Και κάτω απ’ αυτή την ανάγκη δημιουργήθηκε ο Σ.Γ.Η., δειλά-δειλά  στην αρχή μερικές γυναίκες, στη συνέχεια περισσότερες βρήκαν χώρο κι έκφραση σ’ αυτό το Σύνδεσμο.

Η οικονομική κρίση στη χώρα μας πλήττει πρώτα και κύρια τις γυναίκες. Ως Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου έχετε αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες υπέρ της στήριξης όχι μόνο των μελών σας αλλά γενικότερα των Ηπειρωτισσών;

ΑΠ. Ο σύνδεσμός μας σεμνά και ταπεινά, με πενιχρά μέσα και στο μέτρο που του αναλογεί, εντείνει τις όποιες προσπάθειες δύναται να συμβάλει, έστω και με το λόγο του, σε επίλυση γυναικείων προβλημάτων της κάθε γυναίκας, όχι μόνο της Ηπειρώτισσας. Τα προβλήματα είναι κοινά άλλωστε όπως και οικονομική κρίση η οποία δεν έχει χρώμα, άγγιξε λίγο ή πολύ όλους τους Έλληνες.

Από την Ήπειρο είναι και ο Πρόεδρος Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Αισθάνεστε περήφανη που ο κ. Παπούλιας εκπροσωπεί την Ήπειρο και μάλιστα από τη θέση του πρώτου πολίτη της χώρας; Πιστεύετε ότι υπηρετεί σωστά το έθνος και την Πατρίδα;

ΑΠ. Στην ερώτηση αυτή δυσκολεύομαι να σας απαντήσω. Θα ομολογήσω όμως ότι, όταν το άκουσα βρισκόμουν στο Hilton, στο Χριστουγεννιάτικο Ηπειρώτικο παραδοσιακό παζάρι που είχε διοργανώσει ο Σ.Γ.Η. Τότε ηχητικά μου άρεσε που ένας Ηπειρώτης κατέλαβε το ύπατο αξίωμα του Έθνους. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, θα σας παρέπεμπα σε άλλους, ίσως πιο ειδικούς για να απαντήσουν.
Στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση που θα κάνετε στις 8 Φεβρουαρίου στο Πολεμικό Μουσείο, έχετε προσκαλέσει τον Πρόεδρο Δημοκρατίας. Πώς αντιμετωπίζετε το ενδεχόμενο κάποια μέλη του Συνδέσμου σας να αντιδράσουν σε αυτή την πρόσκληση θεωρώντας ότι ο κ. Παπούλιας με τη συμπεριφορά του έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην φτωχοποίηση του λαού;

ΑΠ. Αυτή η εκδήλωσή μας είναι η κορυφαία του Συνδέσμου μας και οποία μας έχει καταξιώσει στα μάτια της Ηπειρώτικης αποδημίας και όχι μόνο. Δυστυχώς πιστεύουμε ότι δεν θα επιτρέψει το πρωτόκολλο στον κ. Παπούλια να μας τιμήσει με την παρουσία του, σ’ αυτή την πατριωτική πανηγυρική γιορτή, όπως συνέβαινε πριν γίνει Πρόεδρος. Εμείς όμως σεβόμαστε τους θεσμούς, τηρούμε τις δικές μας αρχές και προσκαλούμε γιατί τους θέλουμε όλους κοντά μας. Αν όμως, ερχόταν ο Πρόεδρος, τόσο τα μέλη μας όσο και οι υπόλοιποι καλεσμένοι μας, θέλω να πιστεύω ότι θα εκτιμούσαν το ήθος και το πνεύμα της εκδήλωσής μας και θα την προστάτευαν, αποφεύγοντας σκηνές που μόνο σε πεζοδρόμια συναντάει κάποιος.

Εκτός από τον κ. Παπούλια, στην κοπή πίτας του Συνδέσμου σας θα δώσουν το παρόν  και εκπρόσωποι κομμάτων. Πέρα από τις χαιρετούρες με τους βουλευτές-πολιτικούς, θα τους μεταφέρετε την αγανάκτηση των Ηπειρωτών για την κρίση που βιώνουν εξαιτίας των ενεργειών τους;  

ΑΠ. Οι πολιτικοί συνήθως επιδιώκουν τέτοιου είδους προσκλήσεις για την προβολή τους. Από την άλλη μεριά είναι γνωστό πως έχουν ήδη εισπράξει παρόμοιες αντιδράσεις του κόσμου. Εμείς όμως λέμε εκτός από την μέγιστη ευθύνη που τους έχει χρεώσει η κοινωνία, μήπως και εμείς οι πολίτες, συνειδητά ή ασυνείδητα συμβάλαμε έστω στο ελάχιστο για το σημερινό μας κατάντημα; Ίσως παρερμηνευτεί αυτό που λέω, αλλά πιστεύω πως έχω το γνώθι σ’ αυτόν. Η πίτα της Ηπειρώτισσας όμως, στις 8 Φεβρουαρίου δεν μας επιτρέπει τέτοιου είδους ακρότητες.

Το βραβείο που θα απονείμετε αφορά στην «Κοινωνική Προσφορά», όπως το ονομάζετε. Σε ποιον θα το δώσετε και για ποια ακριβώς προσφορά του;

ΑΠ. Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης θα προβληθούν δύο ντοκιμαντέρ με εικόνες και δράσεις των δύο ιδρυμάτων που θα βραβευτούν και τα οποία επιτελούν λειτούργημα στη σημερινή άχρωμη ζωή μας. Έτσι, θα διαπιστώσουμε πως υπάρχουν ακόμη ήρωες ανάμεσά μας. Οι γυναίκες της Ηπείρου, οι οποίες διακρίνονται και για τις ανθρώπινες ευαισθησίες τους θέλησαν να δείξουν τόσο στο ίδρυμα της ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αναπήρων Παίδων), όσο και στην ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, πως αξίζουν τέτοιους επαίνους, παρ΄ότι δεν τους επιδιώκουν. Να πούμε επίσης, σε όσους παρευρεθούν, ότι τέτοιες προσφορές είναι οι πιο όμορφες αρετές. Όχι άλλα λόγια. Μια εικόνα χίλιες λέξεις.

Η Ήπειρος σήκωσε στους ώμους της μεγάλο βάρος του επαναστατικού αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας. Πιστεύετε ότι σήμερα στέρεψε από ήρωες η χώρα μας; Ξαναγίναμε ραγιάδες στη νοοτροπία κυρία Χαλατσά; Τι νομίζετε ότι πρέπει ν’ αλλάξει στον Έλληνα και δη τον Ηπειρώτη ή την Ηπειρώτισσα;

ΑΠ. Ναι η Ήπειρος έγραψε κομμάτι της Ελληνικής Ιστορίας με ανάγλυφα γράμματα και δεν πιστεύω πως στέρεψαν οι ήρωες. Τέτοιοι άνθρωποι σήμερα που έχουν άποψη και γνώμη συχνά γίνονται απειλή για κάποιους αετονύχηδες. Η λέξη ραγιάδες πέρασε ανεπιστρεπτί. Αυτό που θα ήθελα ν’ αλλάξει θα ήταν να αποδεχθούμε τις ιδέες του διπλανού μας, να σεβαστούμε την διαφορετικότητα στην πράξη. Αυτά είναι ίσως δείγματα στους κανόνες της Δημοκρατίας και όχι μόνο…

Η κα Ρεπούση αμφισβήτησε την ιστορική ύπαρξη του Ζαλόγγου. Τι νιώσατε όταν το ακούσατε; Αντέδρασε ο Σύνδεσμος  Γυναικών Ηπείρου; Τι μήνυμα στέλνετε μέσω της εφημερίδας μας στην κα Ρεπούση;

ΑΠ. Η κ. Ρεπούση, σίγουρα κάτι άλλο ήθελε να περάσει. Ίσως πως αυτή είναι η ιστορική πνευματική καθηγήτρια! Δεν έπεισε όμως. Αλλά δεν ήταν το μοναδικό της ατόπημα, αλλά συνέχισε και στην ύπαρξη της θρησκευτικής μας πίστης, που αν κάτι ιερό μας έχει απομείνει είναι αυτή. Η πίστη στα Θεία, διότι μόνο από εκεί αντλούμε δύναμη. Και εάν η Ελλάδα και κατ’ επέκταση η Ήπειρός μας σωθεί από μνημόνιο θα είναι μόνο εξ άνωθεν και όχι από τέτοιους πολιτικούς. Το μήνυμα του Συνδέσμου μας είναι πως το κόμμα που την εξέλεξε και την στηρίζει - αν ευελπιστεί σε κάτι περισσότερο των προσδοκιών τους - ας την αποβάλει από τους κόλπους του, αλλά και άλλες τέτοιες παρουσίες σαν της κας Ρεπούση.

Η Ήπειρος ήταν ανέκαθεν  περιοχή που παρήγαγε πολλά προϊόντα.  Κτηνοτροφικά, προϊόντα του δάσους, σιτηρά, εσπεριδοειδή και άλλα φρούτα, δείχνουν τη δυναμική της Ηπείρου. Η ΕΕ όμως με τις εντολές της έχει βάλει φραγμούς στην πρόοδο της Ηπείρου, έτσι που σήμερα πολλοί νομοί έχουν τα πρωτεία στην ανεργία. Η ΕΕ βλάπτει σοβαρά την οικονομία θα έλεγα εγώ. Εσείς;

ΑΠ. Την Ήπειρο ανέκαθεν την είχαν στην τελευταία θέση όσον αφορά την πρόοδο και την ανάπτυξή της. Η ευθύνη πέφτει στους άρχοντες που στέλνουμε στη Βουλή των Ελλήνων, αλλά και στην Ευρωβουλή. Εν όψει λοιπόν, των προσεχών ευρωεκλογών, ας στείλουμε εκείνους που πιστεύουμε πως θα μας εκπροσωπήσουν επάξια και θα προασπίσουν και τα συμφέροντα της Ηπείρου. Ας διδαχθούμε κάτι από το παρελθόν. Απαιτείται να προσέξουμε. Πάντως, ευτυχώς που ο καλός Θεός προίκισε την Ήπειρό μας με φυσικές ομορφιές και ας πούμε ότι υπάρχει κάποια ισορροπία, διότι μπορεί σαν Ηπειρώτες να είμαστε φτωχοί σε ύλη, είμαστε όμως πλούσιοι στα αισθήματα και στον πολιτισμό μας.

Πόσα μέλη αριθμεί ο Σύνδεσμός σας; Γιατί δεν έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να κατεβάσετε συνδυασμό στις ευρωεκλογές; Θα μπορούσατε να εκλέξετε αντιπρόσωπό σας και στην Ευρωβουλή ώστε να ακούγεται η φωνή της Ηπειρώτισσας στο κέντρο λήψεως αποφάσεων της Ευρώπης.

ΑΠ. Ο Σύνδεσμός μας απαριθμεί άνω των χιλίων μελών σήμερα. Όμως, ούτε οι προθέσεις μας, ούτε οι φιλοδοξίες μας δεν επέτρεπαν να σκεφθούμε κάτι τόσο μεγάλο. Επιδίωξή μας δεν είναι η πολιτική. Επιδίωξή μας και υποχρέωσή μας είναι να μεταλαμπαδεύσουμε ότι ιδανικό και ωραίο στα παιδιά μας με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν τα χνάρια μας.

Ποιοι είναι οι στόχοι του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου για το 2014;

ΑΠ. Οι στόχοι του Συνδέσμου μας μέσω των δράσεών του, είναι ότι με πείσμα παλεύουμε για ό,τι δεν σκοτώνει αλλά ανασταίνει, για ό,τι δεν καίει αλλά ζεσταίνει, για ό,τι δεν τυφλώνει αλλά φωτίζει. Αυτά είναι τα όπλα, αναλλοίωτα υλικά που αποτελούν την καλύτερη συνταγή για ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.     
Κλείνοντας, θα ήθελα πάλι να σας ευχαριστήσω για το χρόνο που διαθέσατε στο Σύνδεσμό μας και θα χαιρόμαστε αν μας τιμούσατε με την παρουσία σας το Σάββατο.                 

Κι εμείς σας ευχαριστούμε κυρία Χαλατσά.

  
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ
Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου κα Εύα Χαλατσά μαζί με τη Γενική Γραμματέα του ΣΓΗ κ. Βάσω Αποστόλου, σύζυγο του συνεργάτη της εφημερίδος μας, Παναγιώτη Αποστόλου.

Ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου, είναι η μοναδική αναγνωρισμένη γυναικεία οργάνωση στο χώρο της Ηπειρωτικής αποδημίας και ιδρύθηκε το 1987 στην Αθήνα. Σκοπός των μελών του Συνδέσμου είναι η ανάπτυξη δεσμών φιλίας και συνεργασίας, η ανάδειξη της θέσης της Ηπειρώτισσας στην οικογένεια και την κοινωνία, η πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική της εξύψωση, η ενεργός συμμετοχή της στα κοινά και στους αγώνες, η αναγνώριση της ιστορικής συμβολής στην εθνική ζωή, η ανάδειξη και διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης και προοπτικής. Από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του Συνδέσμου, ήταν το 1991 όταν ο ΣΓΗ πραγματοποίησε στη Βόρειο Ήπειρο, ομαδική βάπτιση 79 παιδιών. Αυτή η ομαδική βάπτιση είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα και είχε τύχει της συνολικής προβολής όλων των ΜΜΕ. Το ΔΣ του ΣΓΗ είναι 11μελές.


"Ελεύθερη Ώρα-Νέοι Άνθρωποι"

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΧΡΥΣΑΣ ΠΑΡΙΣΗ

Αγαπητοί συνδημότες, φίλες και φίλοι,
Κοινή επιθυμία και επιδίωξη όλων μας είναι να ζούμε μέσα σε ένα περιβάλλον που να προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες για μας και τα παιδιά μας. Όλοι διατηρούμε την ελπίδα για κάτι καινούργιο που αναμένουμε. Κυρίως οι νέοι.
Οι επικείμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση αποτελούν κρίσιμη ευκαιρία για την ανάδειξη νέων και ζωντανών δυνάμεων, με σύγχρονες αντιλήψεις, μακριά από ξεπερασμένες αγκυλώσεις και κυρίως με απόφαση για δημιουργία.
Με την επιθυμία και την απόφαση να εργαστώ στην
κοινή προσπάθεια για μια σύγχρονη τοπική αυτοδιοίκηση, και με την παρότρυνση πολλών συνδημοτών μας, συμμετέχω στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ως υποψήφια Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού.
Όραμά μου αποτελεί ένας Δήμος σύγχρονος, που θα βασίζεται στη συμμετοχικότητα, την υπευθυνότητα και τον σεβασμό προς τον δημότη. Ένας Δήμος ικανός να ανταποκριθεί δυναμικά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Με νέες ιδέες, σύγχρονη αντίληψη, ικανούς και έμπειρους συνεργάτες, αγάπη για τον τόπο μας, και, κυρίως, απόφαση για δημιουργική δουλειά. Ένας Δήμος που θα λειτουργεί αποτελεσματικά και θα δημιουργεί.
Γνωρίζω ότι η δημιουργία είναι αποτέλεσμα ρεαλιστικής στόχευσης, συστηματικής εργασίας και τόλμης. Τίποτε δεν είναι εύκολο. Οφείλουμε όμως να τοποθετήσουμε τον πήχη ψηλά. Να αναμετρηθούμε με δύσκολες προκλήσεις, να τολμήσουμε, να κερδίσουμε, να δημιουργήσουμε.
Πεποίθησή μου είναι ότι η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ πρέπει να συνοδεύεται από ΕΥΘΥΝΗ, κυρίως εκ μέρους εκείνων που αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας το έργο της εκπροσώπησης των συμπολιτών τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας.
Με τις σκέψεις αυτές, σας καλώ να με στηρίξετε στην προσπάθεια αυτή, για να επιδιώξουμε το καλύτερο για τον τόπο στον οποίο ζούμε και θα ζήσουν τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας.
Καλώ ακόμα, όλες τις ζωντανές δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας να συστρατευθούν μαζί μου σ’ αυτό τον αγώνα ελπίδας και δημιουργίας. Για να  μη μαραθεί η ελπίδα και να μην απαξιωθούν αυτά που πιστεύουμε και όλοι προσδοκούμε.

Επικοινωνία: Τηλ. 6933331424, e-mail: chryssa@parisi.gr