Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΧΩΡΟ: ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΚΑΙ Ο ΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ





Ακόμη βρισκόμαστε στα μισά του 2012 και ήδη απέδειξε ότι είναι κυριολεκτικά μαύρο για τον χώρο της τέχνης.Ο ένας μετά τον άλλο οι μεγάλοι του Θεάτρου, του τραγουδιού, του κινηματογράφου, φεύγουν από την ζωή. Ο κατάλογος γίνεται όλο και πιο μακρύς. Ποιον να πρωτοθυμηθούμε; Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Σμαρούλα Γούλη, Βασίλης Τσιβιλίκας, Δημήτρης Μητροπάνος, Κώστας Καρράς, Νίκος Απέργης, Δόμνα Σαμίου, Νίκος Δαδινόπουλος, Αθηνόδωρος Προύσαλης. Σήμερα, απεβίωσε και ο Θύμιος Καρακατσάνης. Ένας εκλεκτός ηθοποιός και σκηνοθέτης που "έφυγε" στα 72 του χρόνια, αντιμετωπίζοντας χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας με τον καρκίνο. Ήταν όμως γενναίος και αντιμετώπιζε το πρόβλημά του συχνά αυτοσαρκαζόμενος. 
Γεννήθηκε  τον Δεκέμβριο του 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά, σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. 
Από το 1960 άρχισε να συμμετέχει στις παραστάσεις του δασκάλου ενώ στη συνέχεια χάραξε την προσωπική του πορεία στο ελεύθερο θέατρο, ως σκηνοθέτης και θιασάρχης.  ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και εν συνεχεία στο ελεύθερο θέατρο.
Το tovima.gr μας ενημερώνει επιπλέον για τον μεγάλο Θύμιο Καρακατσάνη:

Αριστοφανικός ηθοποιός, ο Καρακατσάνης διέγραψε μια πλούσια πορεία ερμηνεύοντας τους περισσότερους ρόλους στις κωμωδίες του ποιητή. Συμμετείχε άλλωστε και στην ιστορική παράσταση του Κουν με τους "Ορνιθες", το 1959. Η θητεία του στο ελληνικό (Ψαθάς, επιθεώρηση) και διεθνές ρεπερτόριο είναι επίσης αξιοσημείωτη: Πίντερ, Χάσεκ, Καλντερόν, Μολιέρος αλλάξει Νιλ Σάιμον. Απο τις τελευταίες του εμφανίσεις ήταν στο έργο "Ο θάνατος του εμποράκου" του Αρθουρ Μίλερ (2008-2010), "Οι νταντάδες" του Γιωργου Σκούρτη ενώ το περασμένο καλοκαίρι ανέβασε τις "Νεφέλες".  Τον Νοέμβριο του 2011 είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι αποσύρεται: "Για μένα η αυλαία έπεσε" είπε σχετικά. Ως το τέλος ήταν κοντά του η αγαπημένη του σύζυγος Ρούλα και οι δύο τους κόρες με τις οικογενειές τους.

Ανθρωπος με έντονη προσωπικότητα, ο Θύμιος Καρακατσάνης έλεγε δυνατά τη γνώμη του ενώ υπερασπιζόταν με πάθος τις απόψεις του.


H κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα (9/7) στις 11.30 το πρωι απο το νεκροταφείο της Παιανίας.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΧΟΡΟ


Το 1ο Λύκειο Χολαργού πραγματοποιεί την αποχαιρετιστήρια γιορτή του απόψε στις 9.00 στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος (Καραϊσκάκη και Μελά). 
Live μουσική, χορός και εκπλήξεις περιμένουν όσους παρευρεθούν στην εκδήλωση. Όσοι πιστοί, προσέλθετε!


ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΚΕΚ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Το αίτημα της εφημερίδος μας προς τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού (αρ. πρωτοκ. 13772 11/6/12) αναφορικά με το ΚΕΚ, ακόμη δεν έχει απαντηθεί. Το αίτημα έχει χρεωθεί στον κ. Κώστα Τσοχαλή, ο οποίος όπως όμως μας ενημέρωσε, ακόμη δεν έχει κανένα στοιχείο στα χέρια του, διότι αναμένει το αποτέλεσμα των ορκωτών λογιστών. Όπως μας είπε ο κ. Τσοχαλής, ελπίζει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδος  να έχει ολοκληρωθεί το έργο τους και να στείλουν τα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού και τα οποία θα αφορούν τα έτη 2006 έως σήμερα. Τότε, θα είναι σε θέση να  απαντήσει ο Δήμος στο αίτημά μας. 
Εμείς, υποβάλλαμε την αίτηση και περιμένουμε τα αποτελέσματα, διότι όπως λένε οι πληροφορίες μας, κάτι δεν πάει καλά με τα οικονομικά του ΚΕΚ , που αφορούν στην  περίοδο της δημοτικής θητείας Δ. Νικολάου.
Επειδή ο κ. Νικολάου μας τηλεφώνησε και μας απείλησε ευθέως με μήνυση, επειδή εμείς ζητάμε να υπάρξει άπλετο φως ώστε να μην κηλιδώνεται η θητεία κανενός, θεωρούμε ότι ο κ. Νικολάου, πρέπει να περιμένει πριν προβεί σε καμία σε βάρος μας μήνυση. Εάν και εφόσον είναι όλα καλώς και το ΚΕΚ επί θητείας Νικολάου είναι πεντακάθαρο οικονομικά, δεν θα διστάσουμε να ζητήσουμε δημοσίως συγγνώμη, εάν αφήσαμε σκιές σε βάρος της θητείας του. Εμείς όμως οδηγηθηκαμε με γώμονα το δημόσιο συμφέρον και την προάσπιση του κ. Νικολάου. 
Παντως, εξακολουθούν οι πληροφορίες μας να επιμένουν, ότι τα οικονομικά της περιόδου Νικολάου σε ό,τι αφορά στο ΚΕΚ, δεν είναι καλά. 
Περιμένουμε με αγωνία τις απαντήσεις...

"ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΥΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ"

Σοβαρή καταγγελία σε βάρος της Δημοτικής Διοίκησης Παπάγου-Χολαργού, κάνει μέσω της εφημερίδας μας η κα Ντίτσου, για λογαριασμό του γιου της Γεράσιμου Ντίτσου, του οποίου απορρίφθηκε η αίτηση πρόσληψης με δίμηνη σύμβαση στη Δασοπροστασία του Δήμου. 
Η κα Ντίτσου, μας είπε: "Είναι απαράδεκτοι. Ο γιος μου πληρούσε με το παραπάνω όλα τα κριτήρια για να προσληφθεί. Έχει ήδη προϋπηρεσία στην Δασοπροστασία για 2 χρόνια. Τα κοινωνικά κριτήρια τα πληροί όλα: είναι πολύτεκνος, έχει τρία χρόνια κάρτα ανεργίας και είναι προστάτης. Αναρωτιέμαι, και οι 10 ή 11 που προσέλαβε ο Δήμος, πληρούσαν περισσότερο τα κριτήρια αυτά ώστε να απορρίψουν τον γιό μου; Ζήτησα να μου δώσουν τα ονόματα των νεοπροσληφθέντων ώστε να δούμε για ποιο λόγο απέρριψαν τον Γεράσιμο και μου είπαν ότι θα δημοσιευτούν τα ονόματά τους στην Διαύγεια. Ήθελα νά'ξερα ήταν και οι 11 πολύτεκνοι ή και οι 11 είχαν παραπάνω χρόνια κάρτα ανεργίας από το παιδί μου, ήταν και οι 11 προστάτες; Ντροπή τους! Φαίνεται ότι κατάλαβαν τι έκαναν και με φώναξαν για να με ρωτήσουν εάν θέλει ο γιος μου να τον προσλάβουν στην καθαριότητα. Μα, αφού ο Γεράσιμος έκανε αίτηση να διοριστεί μόνον  στην Δασοπροστασία γιατί έχει πρόβλημα κήλης και δεν μπορεί να σκύβει ή να σηκώνει βάρη. Μας δουλεύουν και από πάνω;"
Η καταγγελία όπως είπαμε είναι πολύ σοβαρή, διότι με αυτή προκύπτει ένα σοβαρό ερώτημα: Λαμβάνονται πραγματικά υπ'όψιν τα κοινωνικά κριτήρια  στις προσλήψεις δίμηνης σύμβασης ή τελικά είναι για το θεαθήναι και ουσιαστικά οι δίμηνες συμβάσεις αποτελούν ευκαιρία για πρόσληψη των ...δικών μας παιδιών;

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "Ο ΥΜΗΤΤΟΣ"

ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΟΣΜΟΥ, ΛΟΓΩ ΥΠΟΒΟΣΚΟΥΣΑΣ ΚΟΝΤΡΑΣ ΞΥΔΗ-ΠΟΛΥΔΩΡΑ;
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο εξωραϊστικός Σύλλογος "Ο Υμηττός" του Αντώνη Πολύδωρα, πραγματοποίησε αρτοκλασία στην ιερά μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Ήταν όμως η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, που η παρουσία του κόσμου ήταν πενιχρή. Αρκετοί το απέδωσαν στο ότι την ίδια σχεδόν ώρα, ο Δήμαρχος κ. Ξύδης πραγματοποιούσε δημοτικό συμβούλιο!!! Κάποιοι αναρωτήθηκαν: "Δεν είχε άλλη ώρα ο Δήμαρχος να βάλει το δημοτικό συμβούλιο;", "Δεν μπορούσε να υπάρξει μεταξύ των δύο ανδρών συνεννόηση ώστε να μπορεσει και ο κ. Πολύδωρας να πραγματοποιήσει την αρτοκλασία με αξιοπρόσεκτη παρουσία κόσμου;", "Συμβαίνει κάτι μεταξύ Ξύδη-Πολύδωρα; Βγαίνει στην επιφάνεια κάποια μεταξύ τους υποβόσκουσα κόντρα;", " Είναι απότοκο της μη εκλογής Πολύδωρα σε "Συμπαραστάτη του Δημότη" αυτή κόντρα;".
Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, λέει ο θυμόσοφος λαός, οπότε όλα τα παραπάνω εάν τα βάλουμε σε σειρά, ίσως εξάγουμε ένα συμπέρασμα που προσεγγίζει την πραγματικότητα.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Αυγουρόπουλος, Νομικός, ο Γιάννης Κεχρής με την σύζυγό του, η κ. Αθανασάκου, ο υπεύθυνος δημσίων σχέσεων του Συλλόγου κ. Δεληγιάννης, ο Βασίλης Σταϊκόπουλος, ο Μαρίνος Δημητρουλόπουλος κ.α. 

900 ΕΥΡΩ "ΚΑΠΕΛΛΟ" ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕ 400 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ "ΠΑΡΝΑΣΣΟ"

Δυστυχώς, στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού κάπου έχουν χάσει το μέτρο! Η οικονομική κρίση θερίζει τις ελληνικές οικογένειες και τις επιχειρήσεις αλλά αυτό δεν δείχνουν να το καταλαβαίνουν στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού:
1. Ο Δήμος, με δική του ευθύνη άφησε τον πλειοδοτικό διαγωνισμό του δημοτικού Αναψυκτηρίου Χολαργού να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί το ενοίκιό του στα 13.000 ευρώ μηνιαίως!!!  Σήμερα, οι επιχειρηματίες που επένδυσαν στο δημοτικό αναψυκτήριο, κινδυνεύουν να πάνε φυλακή!
2. Το ίδιο έγινε και με το κυλικείο στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Τσακού, του οποίου, τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού ορίσθηκε το ποσό των 1000 ευρώ ως μηνιαίο μίσθωμα!!!! Την ώρα που προ κρίσεως το ενοίκιο ήταν 700 ευρώ!!! Τελικά, με απόλυτη ευθύνη του Δήμου, ο πλειοδοτικός διαγωνισμός εκτοξεύθηε πάνω από τα 3500 ευρώ μηνιαίως!!! Στο βουνό, στα κατσάβραχα, καλείται ο πλειοδότης να καταβάλει μηνιαίως 3510 ευρώ στον Δήμο!!! 
Το κακό όμως με τον Δήμο δεν σταματά εδώ: 
Το ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ Χολαργού, ζήτησε να πραγματοποιήσει συναυλία στο Αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" και το ποσό που απαίτησε ο Δήμος για να παραχωρήσει την αίθουσα ήταν, κρατηθείτε, 900 ευρώ!!! Για μία - δύο ώρες !!!!
Οι υπεύθυνοι του ΕΘΝΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ έφυγαν τρέχοντας, όταν άκουσαν την εξωφρενική τιμή των 900 ευρώ. Πήγαν στην πολύφημη αίθουσα "Παρνασσός" , όπου πραγματοποίησαν την μουσική τους εκδήλωση με πολύ περισσότερο κόσμο, πληρώνοντας 400 ευρώ!!! Τους στοίχισε δηλαδή η εκδήλωση, τα μισά και βάλε λεφτά, από όσα τους ζητούσε ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού!!!

Με τέτοιες αντιλήψεις αισχροκέρδειας, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, διώχνει και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις από το Δημοτικό διαμέρισμα του Χολαργού, αφού καθιστά παντελώς απαγορευτική την ενοικίαση του Αμφιθέατρου!
Επιχειρηματικό πνεύμα είναι αυτό ή κάτι άλλο;;; 

Αλβανοί παραλίγο να πνίξουν Βορειοηπειρώτη γιατί μιλούσε ελληνικά...

ΣΟΚ στους Αγ. Σαράντα! Αλβανοί παραλίγο να πνίξουν Βορειοηπειρώτη γιατί μιλούσε ελληνικά...


από παλαιότερες εκδηλώσεις Ελληνοαλβανικής φιλίας
Τον ξυλοκόπησαν άγρια και πήγαν να τον πνίξουν στη θάλασσα...

Θύμα νεαρός Βορειοηπειρώτης από το Μεσοπόταμο, Αγ. Σαράντα Νωπές οι μνήμες από τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα

Για το ανατριχιαστικό περιστατικό μας ενημερώνει η ιστοσελίδα της ΣΦΕΒΑ, διαβάστε:

Ξανά στο προσκήνιο οι εθνικιστές. Κοσσοβάροι και μέλη της εθνικιστικής Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας κατέβηκαν και στην πόλη των Αγίων Σαράντα για να κάνουν τα μπάνια τους. Μάλλον κάθε χρόνο όλο και πιο πολλοί από το Κοσσυφοπέδιο και από άλλα μέρη της Αλβανίας κατεβαίνουν στην πόλη του Ιονίου, γιατί τα νερά της είναι πιο καθαρά από άλλες παραλίες της Αδριατικής.


Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι δήλωσαν μερικά άτομα από το Κόσσοβο, που πέρασαν μια βδομάδα στους Αγ. Σαράντα. Το μόνο αρνητικό ήταν που ακούγαμε πάρα πολλά ελληνικά και ενοχληθήκαμε.


Την ενόχλησή τους οι κύριοι αυτοί την εκφράζουν στις άμεσες επαφές με ελληνικής καταγωγής πολίτες, οι οποίοι αμέριμνοι, ειρηνόφιλοι και νομοταγής συνεχίζουν την καθημερινότητα τους, μην σκεφτόμενοι την απειλή που συμβαδίζει μαζί τους.


Ο Νίκος από το Μεσοπόταμο, μαζί με τις δυο μικρές αξαδέρφες του, πήγαν για μπάνια στους Αγίους Σαράντα. Πλήρωσαν την ξαπλώστρα και την ομπρέλα και απολάμβαναν την αλμύρα της θάλασσας και τις ακτίνες του ηλίου.


«Σηκωθείτε και φύγετε, τους είπαν σε παραλιακό ξενοδοχείο, που εκμεταλλεύεται και την παραλία, λες και είναι δική του περιουσία και η θάλασσα και ο ήλιος. Εδώ είναι Αλβανία και όχι Ελλάδα. Εκεί να πάτε να κάμετε τα μπάνια σας». Απίστευτο κι όμως αληθινό.


Ο νεαρός αρνήθηκε να φύγει γιατί είχε πληρώσει και τα «δίδακτρα» στα αφεντικά. Τότε πρόβαλαν πέντε έξι μπράβοι (ένας θεός ξέρει πούθε κρατεί η σκούφια τους) και τον μαύρισαν στο ξύλο. Σαν δεν έφταναν τα αίματα που κατρακυλούσαν από την κεφαλή του νερού, όταν ακούστηκε μια διαταγή: «Αποτελειώστε τον στην θάλασσα». Σβάρνα τον έχωσαν μέσα στο νερό και σίγουρα θα τον είχαν πνίξει εάν δεν μεσολαβούσαν κάποιοι από τους παραθεριστές.


Ο Νίκος έκανε μήνυση στην αστυνομία, αφού πήρε και ιατρική διάγνωση κακοποίησης από γιατρό.


Πέρασε μια εβδομάδα από το περιστατικό. Ούτε ένα αγκάθι δεν μπήκε στα πόδια των αφεντάδων εθνικιστών, που όχι μόνον καταβρόχθισαν τα πάντα, λες και είναι τα μούλκια των παππούδων του, αλλά προετοιμάζονται και για νέα θύματα.

Ποιος θα προστατέψει τους ελληνικής καταγωγής πολίτες από την εθνικιστική μαυρίλα που είναι έτοιμη να καταμαυρίσει το χώρο μας;


(από συνεργάτη μας στη Β. Ήπειρο)

Χάλκινο για τις παγκορασίδες του ΓΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!



Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η αγωνιστική περίοδος για την ρυθμική του τμήματος γυμναστικής του ΓΑΣ Χολαργού με τις παγκορασίδες να κατακτούν το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Σύνθετο Ομαδικό!

Οι αθλήτριες Κατερίνα Παγουλάτου, Αλίκη Βαρκάδου (πρώτης χρονιάς), Μελίνα-Λουίζα Δουλγερίδη, Ελισάβετ Αλούπη, Κατερίνα Τσιμιδάκη και Ναταλία-Αναστασία Μιχαήλ (δεύτερης χρονιάς) αγωνίστηκαν στο γήπεδο του Ολυμπιακού Χωριού στις 23-24/6 και έλαβαν:

Σύνθετο Ομαδικό                 Χάλκινο Μετάλλιο

Πρώτης Χρονιάς – Δ1

4η Παγουλάτου ΣΑ - Χρυσό στο Ελεύθερο και στο Σχοινάκι 7η Θέση στην Μπάλα
23η Βαρκάδου ΣΑ

Δεύτερης Χρονιάς – Δ2

4η Δουλγερίδη ΣΑ – Ασημένιο στην Μπάλα, Χάλκινο στο Στεφάνι 5η Θέση στο Ελεύθερο 8η Θέση στο σχοινάκι
10η Μιχαήλ ΣΑ – 6η Θέση στο Ελεύθερο
14η Αλούπη ΣΑ
18η Τσιμιδάκη ΣΑ

Τις αθλήτριες προπονούν η  Νέλη Ασένοβα και η χορογράφος Δήμητρα Ανδρέου.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα μπορείτε να βρείτε στον δικτυακό τόπο του σωματείου www.g-a-c-holargos.com στην σελίδα «Αγώνες και Αποτελέσματα»

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ...ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ!

Α ΡΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ...ΕΓΕΡΘΗΤΙ!!!

dim_kinimatografos_holargos
Σαν αυγό καθάρισε ο Ξύδης τον Ν. Μαγδαληνό. Με συνοπτικές διαδικασίες τον πέταξε έξω από το δημοτικό σχολείο Χολαργού και με επίσης συνοπτικές διαδικασίες, έβαλε πλάι στο ήδη υπάρχον κυλικείο, νέο κυλικείο, το οποίο το παρέδωσε στον Π. Αποστόλου! 
Το πώς γίνανε όλα αυτά σε χρόνο dt και αν έχουν στοιχεία νομιμοφάνειας αλλά τελικά σε όλη την ιστορία υπάρχει παρανομία, θα το δούμε στην πορεία. Και αυτό, διότι το νομικό οπλοστάσιο του Ν. Μαγδαληνού ισχυρίζεται ότι ακολούθησε σωρεία παρανομιών προκειμένου να διευκολυνθεί με σκανδαλώδη τρόπο ο Π. Αποστόλου, τον οποίον -όπως λένε- από την πρώτη  στιγμή ήθελε ο κ. Ξύδης. Το ίδιο ακριβώς λέει και η διαφημιστική εταιρεία NOTRADITIONAL,η οποία αν και έδωσε προσφορά καλύτερη από τον Π. Αποστόλου, αν και όπως λένε, ο Π. Αποστόλου δεν έδωσε καν προσφορά,η απόφαση ήταν προειλημμένη από τον Δήμαρχο. 
Επίσης, οι δικηγόροι του κ. Μαγδαληνού λένε ότι ο Δήμαρχος αν και είχε την άρνηση της σχολικής επιτροπής να δώσει την συγκατάθεσή της για λειτουργία δεύτερου κυλικείου στον χώρο του σχολείου, ο Δήμαρχος απευθύνθηκε στη δημοτική επιτροπή παιδείας, που είναι πάνω από την σχολική επιτροπή, για την χρήση μιας αίθουσας σαν κυλικείο για το σινεμά. Η αίτηση αυτή έγινε δεκτή με ψήφους 4-2. κι έτσι ο Δήμαρχος προχώρησε στο άνοιγμα του νέου κυλικείου. .
Ήδη, όπως πληροφορύμαστε η εταιρεία  NOTRADITIONAL κατέθσε μήνυση, ενώ το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει ο Ν. Μαγδαληνός ο οποίος μάλλον θα καταθέσει και αγωγή, ζητώντας αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη!!!
Ίδωμεν. Η βαλίτσα θα πάει μακρυά!

Aυτοκτονία 60χρονου στο Γαλάτσι

  Άνδρας μεταξύ 60-65 χρονών  πήδηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο Γαλάτσι και σκοτώθηκε. Οι γείτονες...
λένε πως του είχε κοινοποιηθεί έξωση από το διαμέρισμα που διέμενε.
 
πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ


από το γραφείο τύπου της "Χρυσής Αυγής" 
"Είμαστε η μόνη αληθινή αντιπολίτευση ενάντια στο κόμμα των πολιτικών κομμάτων!
 
Ενώθηκαν τελικά στην πράξη τα κόμματα του κατεστημένου, από την φιλελεύθερη κεντροδεξιά μέχρι την άκρα αριστερά. Η μη απόδοση της θέσεως του Ζ' Αντιπροέδρου της Βουλής στον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής συναγωνιστή Πολύβιο Ζησιμόπουλο, αποτελεί ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή. Αυτή είναι η δημοκρατία τους και τόσο σέβονται την ετυμηγορία μισού εκατομμυρίου Ελλήνων. Το Εθνικιστικό Κίνημα θα κάνει χρήση παντός νομίμου δικαιώματός του και το νομικό μας τμήμα ήδη προετοιμάζει την προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Μέχρι τότε οι πάντες οφείλουν να καταλάβουν ποια είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αντιμάχεται το ένοχο για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδος σύστημα εξουσίας.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ!"

Έκτακτη είδηση: Καταλαμβάνουν το Σύνταγμα στις 20:00


«Επέλαση» στην πλατεία Συντάγματος απόψε στις 20:00 από…χορευτές οι οποίοι θα λικνίζουν το κορμί τους στους ρυθμούς της φωνής και της μουσικής του Michael Jakson και ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι για να μας αφυπνίσουν και να νοιαστούμε για το μέλλον των παιδιών που ζουν σε φορείς και ιδρύματα.
 Το πρωτότυπο αυτό event διοργανώνει το «Μαζί για το Παιδί» σε συνεργασία με το Hard Rock Cafe Athens  και ο στόχος δεν είναι άλλος από την στήριξη 10.000 παιδιών που το μέλλον τους βρίσκεται στο έλεος της κρίσης αλλά και της δικής μας φροντίδας. Ας χορέψουμε και ας αφεθούμε μαζί τους στις νότες του Beat it και ας στείλουμε το μήνυμα της ελπίδας στα παιδιά που μας χρειάζονται. Ραντεβού στις 20:00 στην πλατεία Συντάγματος.
Πως μπορείτε να βοηθήσετε και πιο ουσιαστικά; Αγοράζοντας  Ένα συλλεκτικό T-shirt, ειδικά σχεδιασμένο γι’ αυτή την ξεχωριστή μέρα, προσφορά του Hard Rock Cafe Athens, θα διατίθεται προς 5 ευρώ σε όποιον μπορεί να συνεισφέρει και οικονομικά.
πηγή: pinakio.blogspot.gr

Ο.Φ.ΧΟΛΑΡΓΟΥ: ΥΠΕΡΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1985-1986

ΕΠΣ Αθηνών 1985-86

 

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Τα Αθηναϊκά τοπικά πρωταθλήματα Αθηνών της αγωνιστικής περιόδου 1985-86 διεξήχθησαν σε δυο ομίλους (των 18 ομάδων έκαστος) για την πρώτη κατηγορία, τρεις ομίλους (των 18 ομάδων) στη δεύτερη και πέντε ομίλους (των 16 ομάδων) στην τρίτη κατηγορία. Συνολικά, στη διοργάνωση έλαβαν μέρος 170 σωματεία (36 στην Α΄, 54 στη Β΄ και 80 στη Γ΄Αθηνών).
Το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΑ κατέκτησαν ο Χολαργός στον Α΄ όμιλο και το Χαϊδάρι στο Β΄ όμιλο. Υπερπρωταθλητής αναδείχθηκε ο Χολαργός, που συνέτριψε στον άτυπο Τελικό που έγινε στις 11 Ιουνίου με σκορ 5-0 τον αντίπαλό του.
Χολαργός και Χαϊδάρι κέρδισαν την άνοδο στο Εθνικό Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα.
Στους τρεις ομίλους της Β΄ Αθηνών τους τίτλους πήραν η Φλόγα Περιστερίου, ο Πανερυθραϊκός και ο Π.Ο. Ψυχικού.
Κυπελλούχος ΕΠΣΑ για το 1986 αναδείχτηκε ο Κεραυνός Κερατέας. Επικράτησε στον Τελικό της 19ης Μαρτίου με σκορ 3-1 του Αστέρα Ζωγράφου στο γήπεδο της Καλλιθέας.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα, 29 Ιουνίου 2012





Μέσα στις επόμενες μέρες, με Υπουργική απόφαση θα δοθεί παράταση τριών (3) μηνών για να υποβληθεί φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στους πυρόπληκτους που έχουν κάνει αίτηση αναστολής πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών των δανείων τους.
Η συγκεκριμένη Υπουργική απόφαση αφορά τις επιχειρήσεις των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και πήραν δάνεια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.
Εξετάζεται η επέκταση της συγκεκριμένης Υπουργικής απόφασης και σε αυτούς που δεν πήραν εγγυημένα δάνεια.


Κοινωνική πολιτική του Δήμου: Είναι καιρός να γυρίσουμε σελίδα!


 γράφει ο Γιάννης Κεχρής
            Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου - Χολαργού
            Στην συζήτηση της συνεδρίασης της 24ης Μαΐου 2012 για τον έλεγχο της υλοποίησης του Προϋπολογισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο διαπιστώθηκε ότι:
·         Το ταμειακό διαθέσιμο του Δήμου στις 31/3/2012 ήταν πάνω από 4.100.000 €.
·         Έχει αποπληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους του Δήμου προς τρίτους (προμηθευτές).
·         Στα ταμεία του Δήμου, αφού πληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις συμπεριλαμβανομένων και των τοκοχρεωλυσίων, «μπαίνουν» κάθε μήνα γύρω στις 100.000 – 150.000 €.
           
            Η «επιτυχία» αυτή οφείλεται κυρίως σε δύο λόγους:
·         Στην μείωση του κόστους μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Δήμου λόγω κυρίως της μείωσης των μισθών εξαιτίας του μνημονίου. Έτσι ο Δήμος πλήρωνε ετησίως για την μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δήμου 10.000.000 το 2010 και πληρώνει 6.000.000 το 2012.
·         Στην δραματική συρρίκνωση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου.

      Αφού λοιπόν αποδεδειγμένα ο Δήμος επιτυγχάνει πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:
·         Γιατί διπλασιάστηκαν τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς συγκριτικά με το 2010. (όφελος για τον προϋπολογισμό λιγότερο των 200.000 );
·         Γιατί ελαττώθηκε τόσο δραστικά η επιχορήγηση στο ΚΑΠΗ καθιστώντας απόλυτα ανταποδοτικού χαρακτήρα τα θαλάσσια μπάνια, τις εκδρομές και τις διάφορες εκδηλώσεις του ΚΑΠΗ και αυξάνοντας τις τιμές συμμετοχής έως και 300%, σε απαγορευτικά επίπεδα για τον χαμηλοσυνταξιούχο (όφελος για τον προϋπολογισμό λιγότερο των 50.000 );
·         Γιατί οι αίθουσες του Δημαρχείου έγιναν τόσο ακριβές με αποτέλεσμα να είναι απαγορευτικές για τους περισσότερους πολιτιστικούς συλλόγους;
·         Γιατί είναι μηδενική η οικονομική ενίσχυση της Εθελοντικής Δασοπροστασίας;
·         Γιατί εγκαταλείφτηκε η τοπική αγορά του Χολαργού; Σας θυμίζω την Πλατεία Δημοκρατίας τις ημέρες των Χριστουγεννιάτικων γιορτών: Η εικόνα της εγκατάλειψης, της βρωμιάς, των ακαθαρσιών, της παντελούς έλλειψης των χριστουγεννιάτικων στολιδιών επηρέασε αρνητικά και καθοριστικά την επισκεψιμότητα της περιοχής.
·         Γιατί υποβαθμίστηκαν τα θαλάσσια camps και αυξήθηκε η τιμή τους;
·         Γιατί έκλεισε το γυμναστήριο της Κρέσνης για 6000 € τον χρόνο και έμειναν τα άλλα γυμναστήρια χωρίς γυμναστές και καθαρίστριες;
·         Γιατί έχει ακυρωθεί κάθε ουσιαστικό έργο συντήρησης αθλητικών υποδομών με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις πρόσφατες λιποθυμίες στο κλειστό γήπεδο του Παπάγου λόγω ανυπαρξίας κλιματισμού;
·         Γιατί έκλεισαν τα Δημοτικά Πολυϊατρεία του άνω Χολαργού για 12.000 € τον χρόνο;
·         Γιατί καταργήθηκε η Χορωδία του Χολαργού για 10.000 € τον χρόνο;
·         Γιατί υποβαθμίστηκε η καθαριότητα και στις δύο κοινότητες;
·         Γιατί δεν επιδοτούνται τα Τοπικά Συμβούλια Νέων έτσι ώστε ουσιαστικά να οδηγούνται σε κατάργησή τους;
·         Γιατί η ενίσχυση του κοινωνικού προγράμματος του Δήμου: «Κοντά στον Δημότη» περιορίστηκε στο εξευτελιστικό ποσό των 50.000 €;
·         Γιατί η μείωση ή απαλλαγή από δημοτικούς φόρους για τους πολύτεκνους και για οικογένειες με Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) περιορίστηκε μόνο στις οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 25.000 €; Οι περισσότεροι δήμοι δεν εμπεριέχουν στην πολίτικη τους τέτοιους περιορισμούς.
·         Γιατί δεν συμμετείχε ο Δήμος, όπως πολλοί άλλοι Δήμοι με πραγματική κοινωνική ευαισθησία, στο «κίνημα της πατάτας» ή με άλλα λόγια στο «κίνημα χωρίς μεσάζοντες»;

            Σε καμία περίπτωση δεν προτείνω την πολιτική των ελλειμματικών προϋπολογισμών του παρελθόντος, που χαρακτήριζε τους περισσότερους Δήμους πανελληνίως. Υπάρχει όμως η μέση λύση σε σχέση με μια λαϊκίστικη πολιτική παροχών που δημιουργεί ελλείμματα και την οικονομική πολιτική «σοκ» της Διοίκησης Ξύδη, που παρά τις μεμονωμένες φιλότιμες ενέργειες κάποιων στελεχών της καταργεί πλήρως το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου.
            Είναι καιρός να γυρίσουμε σελίδα. Στις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο τόπος, θα μπορούσε κάλλιστα μέρος του ταμειακού διαθέσιμου του Δήμου μας να μετουσιωθεί σε ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα στηρίξουν τον άνεργο, τον χαμηλοσυνταξιούχο, την χαμηλόμισθη οικογένεια, την νεολαία.

            

ΚΑΙ ΚΛΑΑΑΜΑ Η ΜΕΡΚΕΛ!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΓΕ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ! ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ Η "ΚΥΡΙΑ" ! ΑΣ ΦΑΕΙ ΤΑ ΓΚΟΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑIΝΕΙ ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ!!!

ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ! ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ Η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΟΤΕΛΙ!

Απίστευτη η πρώτη γκολάρα του Μπαλοτέλι κατά της Γερμανίας στο 20' Στο 36' ήρθε και δεύτερη γκολάρα για να αποτελειώσει τους Γερμανούς-γιαλαντζί της Μέρκελ και να τους στείλει σπίτι τους. FORZA ITALIA!

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: ΘΑ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ!!!


Προσέξτε το ύφος της επιστολής Σαμαρά προς τους  ηγέτες της Ε.Ε. με αφορμή την απουσία του από την Σύνοδο της Ε.Ε. Για μια ακόμη φορά δηλώνει την εφαρμογή όλων όσων υπέγραψε ενώ αφήνει για το τέλος της επιστολής του, ως απλή σάλτσα ότι θα πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις για να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση και η ανεργία!!! Ποιες είναι αυτές οι τροποποιήσεις; Τι προτείνει ο Σαμαράς; ΤΙΠΟΤΕ!!! Τα αφήνει όλα στην διακριτική ευχέρεια της Μέρκελ!!!  
Αθήνα, 27 Ιουνίου 2012


            Όπως σας έχω πληροφορήσει, δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραστώ στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λόγω μιας οφθαλμολογικής επέμβασης που έπρεπε να γίνει. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
            Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης.
            Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος.
            Θα επιταχύνω την εφαρμογή του Προγράμματος με έμφαση στον τομέα των Ιδιωτικοποιήσεων.
            Βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για πέμπτο συνεχές έτος. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθεί, επίσης, η επίτευξη όλων των στόχων.
            Προσβλέπω σε συνάντησή μας, ευθύς ως οι γιατροί μου επιτρέψουν να ταξιδέψω.




                                                                                                Αντώνης Κ. Σαμαράς


Α.Ε. Δημήτρη Χριστόφια
Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

 
Athens, 27 June 2012



            As I have already informed you, I will unfortunately not be able to attend the current European Summit, due to an eye operation I had to undergo. Greece will be represented by the President of the Hellenic Republic, Mr. Karolos Papoulias.
            With this letter I would like to reassure you that Greece is absolutely determined to fulfill its obligations emanating from the recent bail-out agreement.
            The new Government of Greece accepts ownership of the adjustment Programme and is fully committed to its targets, its objectives and all its key policies.
            I will speed up the implementation of the Programme with special emphasis on the Privatisation agenda.
            Of course, there is a question of some necessary modifications to the Programme in order to control unprecedented unemployment and halt the devastating recession Greece is going through for the fifth consecutive year. This would also ensure that all targets are met.
            I am looking forward to meeting you, as soon as my medical doctors allow me to travel.

                                                                                               



                                                                                           Antonis C. Samaras

H.E. Mario Monti
Prime Minister of the Italian Republic                                                                               

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΜΑΤΣΑΣ, ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ


Ποιος ήταν ο Νέστορας Μάτσας
πηγή:iefimerida.gr
Ο Νέστορας Μάτσας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1930 και σπούδασε στο Παρίσι δημοσιογραφία, θέατρο και κινηματογράφο, με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης.
Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1949 στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ», ως κριτικός κινηματογράφου. Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Μεσημβρινή», «Βραδυνή», «Εστία», τα περιοδικά «Επίκαιρα» και «Νέα Εστία», ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε συνεργάτης του ΕΙΡΤ και της ΥΕΝΕΔ. Παράλληλα, υπήρξε επισκέπτης καθηγητής σε ξένα πανεπιστήμια και καθηγητής στα επιμορφωτικά σεμινάρια της ΕΣΗΕΑ.
Παράλληλα με τη δημοσιογραφία ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία. Ηταν συγγραφέας 35 βιβλίων από τα οποία πολλά έχουν μεταφραστεί σε πλήθος ξένων γλωσσών, ακόμη και στα κινεζικά και τα οποία έχουν αποσπάσει πολλές διακρίσεις. Πρώτος καθιέρωσε τα εθνογραφικά ντοκιμαντέρ, ενώ ήταν ο πρώτος που εισήγαγε στην ελληνική τηλεόραση τα λαογραφικά και εθνογραφικά προγράμματα.
Δημιούργησε και παρουσίασε περισσότερες από 1.000 εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση. Επιπλέον, γύρισε 150 εθνογραφικά ντοκιμαντέρ, πολλά από τα οποία έχουν κερδίσει διεθνή βραβεία και διακρίσεις.
Για την πλούσια σταδιοδρομία του τιμήθηκε με πλήθος διακρίσεων. Μεταξύ αυτών: Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, Κρατικό Βραβείο Μυθιστορηματικής Βιογραφίας, Διεθνή Έπαινο Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν, Βραβείο Πόλεως Αθηνών, Δημοσιογραφικό Βραβείο Ιδρύματος Μπότση, κ.ά.
Ο Νέστορας Μάτσας υπήρξε εμβληματική φυσιογνωμία της μεταπολεμικής ελληνικής δημοσιογραφίας. Η δράση, η σταδιοδρομία και το λογοτεχνικό του έργο αποτελούν ορόσημο στη λαογραφία και στην εθνογραφία της Ελλάδας.
Η αναγνώρισή του από την ελληνική, δημοσιογραφική και πνευματική κοινότητα υπήρξε καθολική και το έργο του, όπου παρουσιάστηκε, απέσπασε τη διεθνή αναγνώριση. Ως άνθρωπος ήταν ευγενής, αξιοπρεπής, συναδελφικός, ήπιος, χωρίς ίχνος αυτοπροβολής, έπαρσης ή αλαζονείας.
Πέθανε σε ηλικία 82 ετών το πρωί της Πέμπτης. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο, 30 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, από το Νεκροταφείο Καισαριανής. Παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να δοθούν χρήματα στα Παιδικά Χωριά SOS.
Φωτογραφία: Eurokinissi

Η NESTLE ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΓΥΑΛΙ!


ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ" ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ

Πρόκειται για τον Νίκο Νικολαϊδη 

Από αριστερά: Κυριάκος Κάσσης, Βασίλης Βασιλειάδης
και Νίκος Νικολαΐδης (μετά του υιού)
(Φωτό Γιάννης Περράκης-"Ι.Λ.Ο.Α.")
Σε ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε στο  Αιγάλεω την Δευτέρα 25 Ιουνίου η παρουσίαση του βιβλίου των Νίκου Δημ. Νικολαΐδη & Γιώργου Πολ Παπαδάκη "70s-'80s: Τα περιοδικά που αγαπήσαμε".
Την ενδιαφέρουσα εκδήλωση φιλοξένησε το Ιστορικό Λαογραφικό Οικομουσείο Αιγάλεω ("Ί.Λ.Ο.Α.") στον προαύλειο χώρο του τον οποίο κοσμούν εκατοντάδες εκθέματα, με συνδιοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αιγάλεω "Φίλοι του Πυριτιδοποιείου"

Πολλοί μεμονωμένοι συνδημότες, αλλά και εκπρόσωποι φορέων της πόλης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απεύθυναν από κοινού ο κ.
Γιάννης Περράκης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Ι.Λ.Ο.Α., ο οποίος ήταν και ο οικοδεσπότης της βραδιάς, καθώς και ο πρόεδρος των "Φίλων" κ. Βασίλης Βασιλειάδης. Μεταξύ άλλων, το "παρών" έδωσαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Λάμπρος Σκλαβούνος, Αντώνης Γκίνης, Γιώργος Τόλης, ο γενικός γραμματέας της "Ανάπλασης" κ. Στέλιος Βασιλειάδης, ο πρώην πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Παναγιώτης Μπιτούνης.




Κάσσης-Νικολαΐδης-Παπαδάκης


Γιάννης Περράκης-Χρυσή Κοπιτσή-Κυριάκος Κάσσης-
Κωνσταντίνος Δάλκος-Παναγιώτης Χατζηαντώνογλου,

με φόντο εκθέματα του Μουσείου
Κι ακόμη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ.  Ηλίας Ματούδης, Μανώλης Μαθιουδάκης, η πρώην αντιδήμαρχος κα Χρυσή Κοπιτσή, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αιγάλεω κ. Ανδρέας Κλεισαρχάκης καθώς και πολλά μέλη του συλλόγου, οι εκπαιδευτικοί και συγγραφείς κ.κ. Παναγιώτης Χατζηαντώνογλου, Κωνσταντίνος Δάλκος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγάλεω "Ιερά Οδός" κ. Αντώνης Παργανάς, η καθηγήτρια κα Ευαγγελία Αγαπητού, ο δημοσιογράφος-συγγραφέας κ. Γιώργος Βλάχος, ο συνθέτης κ. Νίκος Καλλίτσης, ο γλύπτης κ. Μπάμπης Γκούμας, η σκηνοθέτης κα Λίλιαν Καλλίτση κ.α.
Η βραδιά ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τον κ. Περράκη, υπό τους ήχους Αιγαλιώτικου τραγουδιού, σπάνιας σύνθεσης του αείμνηστου χορευτή Γιώργου Προβιά και συνεχίσθηκε με ομιλίες. Την έκδοση χαιρέτισαν τόσο ο κ. Περράκης όσο και ο κ. Βασιλειάδης, που κατάθεσε τη δική του εντύπωση για τα περιεχόμενά του, εξάρωντας την προσφορά των συγγραφέων και ενθυμούμενος τις εμπειρίες του από την εποχή που οι δρόμοι του Αιγάλεω ήταν γεμάτοι με παιδιά τα οποία έπαιζαν ανέμελα και αντάλλασαν περιοδικά. Ιδιαίτερη και εμπεριστατωμένη παρουσίαση έγινε από τον κεντρικό προσκεκλημένο ομιλητή, τον κ. Κυριάκο Κάσση, ιστορικό συγγραφέα, ποιητή και λαογράφο, που ανέλυσε το πόνημα με τον ξεχωριστό, γλαφυρό και πάντα επίκαιρο τρόπο έκφρασης που τον χαρακτηρίζει σαν πολυπράγμωνα καλλιτέχνη.

Οι συγγραφείς
Το λόγο έλαβαν στη συνέχεια οι συγγραφείς. Ο κ. Νικολαΐδης, ευρισκόμενος σε οικείο χώρο μεταξύ πολλών φίλων και συμπολιτών όπως είπε, ευχαρίστησε τους συντελεστές της παρουσίασης, καθώς επίσης και τον κόσμο που αγκάλιασε την προσπάθεια, καταλήγοντας ότι στο βιβλίο περιέχεται ένα απόσταγμα μελέτης που απεικονίζει την αθωότητα της παιδικής ψυχής, αλλά και συνεισφέρει στη σχετική βιβλιογραφία, ως μια ολοκληρωμένη έρευνα. Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδάκης που εκτός των άλλων ασχολείται και με την ποίηση αλλά και τη σύνθεση, έκανε μια μικρή αναδρομή στη συγγραφική προϊστορία του με την καταγραφή των εικονογραφημένων εντύπων της γενιάς του, τονίζοντας πως στοχεύει να επανέλθει γρήγορα με μια νέα εργασία επί του ίδιου αντικειμένου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, όλοι οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του "Ι.Λ.Ο.Α." και ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του Μουσείου.
  • Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακό κέρασμα (τσικουδιά και μεζέδες) αλλά και δροσερά αναψυκτικά που προσφέρθηκαν, με επιμέλεια του κ. Περράκη και των άξιων συνεργατών του.

Πέθανε ο 42χρονος που έπεσε από την Ακρόπολη

Είπε: “φεύγω έχω μια δουλειά”, ανέβηκε στην Ακρόπολη και έπεσε στο κενό 

πηγή: newsit.gr

Νέα τροπή παίρνει το θρίλερ με την πτώση του 42χρονου άνδρα από το βράχο της Ακρόπολης το πρωί.Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit ο 42χρονος είναι υπάλληλος τράπεζας. Το πρωί σύμφωνα με μαρτυρίες πήγε κανονικά στη δουλειά του. Δεν έμεινε όμως εκεί πολύ ώρα.
Είπε στους συναδέλφους του κάποια στιγμή “φεύγω, έχω μια δουλειά” βγήκε από το υποκατάστημα της τράπεζας και εξαφανίστηκε.
Κανείς στο άκουσμα της είδησης της πτώσης ενός άνδρα από τον Ιερό Βράχο δεν μπόρεσε να συνδυάσει τα γεγονότα.
Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, ο 42χρονος είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή του. Λίγο μετά τις εννιά ανέβηκε στον Ιερό Βράχο, πήγε στην πίσω πλευρά του ναού, κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται ο γερανός των επισκευών, και πήδηξε από τα τείχη.
Το σώμα του κατέληξε πολλά μέτρα κάτω στα βράχια, πλάι στο θέατρο του Διονύσου.
Από ένα θαύμα ο άνδρας δεν σκοτώθηκε επί τόπου.
Οι άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να τον προσεγγίσουν και να τον ανασύρουν.
Δυστυχώς είχε βαρύτατα τραύματα, παρά τη μάχη που έδωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός” να τον κρατήσουν στη ζωή δεν τα κατάφεραν.
Ο 42χρονος τραπεζικός υπάλληλος κατέληξε λίγο μετά τις 12.
Πάνω του είχε μόνο ένα σημείωμα με τα στοιχεία του. Κανείς δεν γνωρίζει τα αίτια της πράξης, ο ίδιος δεν μπόρεσε παρά να ψελλίσει στους διασώστες πως πονάει.
Διαβάστε επίσης: