Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΠΤΩΧΕΥΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ! 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ TOY! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΔΕΛΥΡΟ ΚΟΜΜΑ ΕΞΑΚΟΛOΥΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ...

ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΜΙΑ ΜΠΛΟΦΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ! 
Είναι γελοίο, αλλά το κόμμα που εξακολουθεί να κυβερνά την χώρα έστω από το ... ύψος του 4-5% που παίρνει στις δημοσκοπήσεις και διακηρύσσει ότι ... θα σώσει την χώρα, το κηρύσσουν σε πτώχευση οι υπάλληλοί του!


Το ΠΑΣΟΚ θα υποχρεωθεί να πληρώσει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ συν τους νόμιμους τόκους υπερημερία στους απλήρωτους υπαλλήλους του, που έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας και εργάζονται μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα, ενώ κάθονται τρεις.
Και θα υποχρεωθεί να καταβάλει το ποσό αυτό, καθώς οι περίπου 120 υπάλληλοι της Χαριλάου Τρικούπη έδωσαν εντολή σε γνωστό δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, που εξειδικεύεται στις εργατικές υποθέσεις, να καταθέσει αγωγές πτώχευσης κατά του ΠΑΣΟΚ στα δικαστήρια. 
Οι εργαζόμενοι, που περιγράφουν την τραγική την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, υπογραμμίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ επέβαλε από μόνο του, την 1η Απριλίου 2013, το σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας των δύο ημερών την εβδομάδα (με 8ωρη απασχόληση), παρά τις τότε αντιδράσεις τους.
Το καθεστώς αυτό, που ανακοινώθηκε στους εργαζομένους από τον γενικό διευθυντή του κόμματος, Νίκο Σαλαγιάννη, θα εφαρμοστεί  μέχρι την εκπνοή του 2013 (31.12.2013).
Το ΠΑΣΟΚ, για την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας που επέβαλε με το ζόρι σε όλους τους απασχολούμενους στο κόμμα με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, επικαλέστηκε ως μοναδική αιτιολογία ότι μειώθηκε η κρατική επιχορήγηση που λαμβάνει ως πολιτικό κόμμα και ότι, παράλληλα, υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή της επιχορήγησης αυτής.
Οι εργαζόμενοι κάτω από το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας θεωρητικά πρέπει να λαμβάνουν ως μηνιαίες αποδοχές κάτι λιγότερο από τα 2/5 του μισθού τους.
Όμως, ούτε αυτό το ελάχιστο ποσό καταβάλλει το ΠΑΣΟΚ και, όπως όλα δείχνουν, πλέον των αγωγών που θα κατατεθούν, θα προβούν οι εργαζόμενοι και σε επίσχεση εργασίας.
Με τις αγωγές τους οι εργαζόμενοι θα διεκδικήσουν αρχικά τα χρωστούμενα.
Δηλαδή, τα χρήματα που δικαιούνται και δεν έχουν λάβει για τις δύο μέρες την εβδομάδα που εργάζονται από την 1.4.2013, σύμφωνα με το σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας.
Το συνολικό αυτό ποσό ανέρχεται περίπου στα 540.000 ευρώ, συν τους νόμιμους τόκους υπερημερίας.
Ακόμη, οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ στις αγωγές τους θα επικαλεστούν ότι είναι παράνομο το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας, στο οποίο τέθηκαν με μονομερή απόφαση του κόμματος. 
Σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία, οι εργοδότες σε περίπτωση περιορισμού των δραστηριοτήτων τους μπορούν, αντί να προβούν σε καταγγελία των συμβάσεων εργασίας, να εφαρμόσουν το σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας στην επιχείρησή τους, μέχρι εννέα μήνες μέσα στον ίδιο  χρόνο.
Η εκ περιτροπής εργασία μπορεί να εφαρμοστεί νόμιμα, μόνο εφόσον οι εργοδότες προβούν σε σχετική προηγούμενη ενημέρωση και έλθουν σε διαβούλευση με τους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων. Μάλιστα, το «δια ταύτα» της διαβούλευσης αυτής ανακοινώνεται στην Επιθεώρηση Εργασίας. 
Βασική φιλοσοφία της νομοθεσίας για την υπαγωγή μιας επιχείρησης στο καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας είναι, μεταξύ των άλλων, να υπάρχει βάσιμη ελπίδα ανάκαμψης της επιχείρησης μέσα στο διάστημα της διάρκειάς της. Στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ η ανάκαμψη έπρεπε να γίνει μέσα στο οκτάμηνο από 1/4 έως 31/12/2013.
Το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει τις υποθέσεις των εργαζομένων, υποστηρίζει μεταξύ των άλλων, ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες ανάκαμψης στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να είναι παράνομη και καταχρηστική η εκ περιτροπής εργασίας που επιβλήθηκε μονομερώς.
Και αυτό, γιατί έχει σημειωθεί μείωση της κρατικής επιχορήγησης των πολιτικών κομμάτων, αλλά υπάρχει και καθυστέρηση στην καταβολή της.
Επίσης, θα επισημάνει ότι, πριν τεθούν οι εργαζόμενοι  σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, δεν προηγήθηκε διαβούλευση, όπως απαιτεί η νομοθεσία.
Το δικηγορικό γραφείο στις αγωγές του, προς ενίσχυση των απόψεών του, θα επικαλεστεί δικαστικές αποφάσεις του παρελθόντος πάνω στο ίδιο θέμα (νομολογία, όπως αποκαλείται στη νομική ορολογία), αλλά και τις απόψεις καθηγητών των Νομικών Σχολών και επιφανών εργατολόγων.
Σε περίπτωση που δικαιωθούν οι εργαζόμενοι, δηλαδή κριθεί από τα δικαστήρια ότι η εκ περιτροπής εργασίας είναι παράνομη, τότε το ΠΑΣΟΚ θα υποχρεωθεί να καταβάλει για τους 120 υπαλλήλους που απασχολεί, περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ, συν τους νόμιμους τόκους υπερημερίας, οι οποίοι, με τους αργούς ρυθμούς που έχει η Δικαιοσύνη, τις περισσότερες φορές ξεπερνούν το διεκδικούμενο ποσό.  
Aκόμη, στις αγωγές θα γίνεται αναφορά στις απολύσεις που προηγήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ πριν από 6,5 μήνες. Τότε, το κόμμα ζήτησε από τους υπό απόλυση εργαζομένους να υπογράψουν ότι έλαβαν πλήρη αποζημίωση, ενώ στην πραγματικότητα θα ελάμβαναν τη μισή.
Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι, όταν οι υποψήφιοι προς απόλυση άφησαν υπονοούμενο ότι θα καταφύγουν στη Δικαιοσύνη, η απάντηση του κόμματος ήταν ότι η κρατική επιχορήγηση είναι ακατάσχετη.  
Τελικά, έτσι για την ιστορία των πραγμάτων, όσοι απολύθηκαν από το ΠΑΣΟΚ έλαβαν τη μισή από την προβλεπόμενη αποζημίωση.
defencenet.gr

ΣΤΙΣ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΧΡΗ! ΠΛΗΘΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίε,ς στις 16 Δεκεμβρίου ο Γιάννης Κεχρής  θα ανακοινώσει επισήμως την ιδρυτική διακήρυξη της "Δημοτικής Αναγέννησης Παπάγου-Χολαργού". Η ανακοίνωση θα γίνει ενώπιον των εκπροσώπων του τοπικού Τύπου και κόσμου, σε γνωστό κέντρο του Χολαργού. 
Αυτό όμως που δημιουργεί αίσθηση είναι ότι την διακήρυξη θα υπογράφουν πολλοί γνωστοί και καταξιωμένοι δημότες Χολαργού και του Παπάγου. Άξιοσημείωτο επίσης είναι ότι, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, πολλοί ανώτατοι αξιωματικοί του Παπάγου θα υπογράφουν την ιδρθτική διακήρυξη της δημοτικής παράταξης της οποίας ηγείται ο Γιάννης Κεχρής. 
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε να δούμε και τις υπογραφές και την αίσθηση που θα δημιουργήσει στο προεκλογικό μέτωπο η κίνηση του Γιάννη Κεχρή. 

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. ΜΟΝΟΝ ΕΔΩ!

Πατήστε ένα από τα παρακάτω links
http://firstrownow.eu/watch/225967/1/watch-olympiacos-piraeus-vs-asteras-tripolis.html
http://firstrownow.eu/watch/225967/2/watch-olympiacos-piraeus-vs-asteras-tripolis.html
http://firstrownow.eu/watch/225967/3/watch-olympiacos-piraeus-vs-asteras-tripolis.html
http://firstrownow.eu/watch/225967/4/watch-olympiacos-piraeus-vs-asteras-tripolis.html

http://www.frombar.tv/

http://www.magicgoals.com/index.html
http://www.hahasport.com/c-1.html
http://www.arxondas.com/index_files/live-streaming.htm
http://www.sportculture.gr/

http://agones-live-streaming.blogspot.gr/
http://www.sportcategory.com/a-0/14/28/a-142854.html


Το indobserver δεν φέρει καμία ευθύνη για την μετάδοση των αγώνων
Το blog δεν κάνει Stream
Σας προσφέρει οτιδήποτε κυκλοφορεί ελεύθερα στο internet
Lcitynews

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΓΟΛΟΝΤΟΜΟΡ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ!

Η Ουκρανία θυμάται το Γολοντομόρ. Κάποιοι άλλοι θέλουν το ξεχάσουν



Η Ουκρανία και τα μέλη της ουκρανικής διασποράς σε όλο τον κόσμο δεν μπορούν να ξεχάσουν μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές στην ιστορία της χώρας, όταν τα εκατομμύρια των προγόνων τους πέθαιναν από την πείνα κάτω από τη σιδηρά κυριαρχία του Ιωσήφ Στάλιν.


Ο πρόεδρος Viktor Yanukovich  μαζί με τους πρώην προέδρους Leonid Kravchuk,Leonid Kuchma και Viktor Yushchenko στο Μνημείο για τα θύματα του Holodomor, στις 23 Νοεμβρίου 2013
Πριν από ογδόντα χρόνια (1932-1933), όταν η Ουκρανία ήταν κάτω από την εξουσία της ΕΣΣΔ, εκατομμύρια απλών Ουκρανών έχασαν τη ζωή τους ως επί το πλείστον από την πείνα, ως αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της ιδιωτικής ιδιοκτησίας και της εκβιομηχάνισης από το σοβιετικό καθεστώς. Το μεγαλύτερο αυτό έγκλημα του σταλινικού καθεστώτος ονομάστηκε "Holodomor" («Γολοντομόρ») ή "εκτέλεση από την πείνα". Προέρχεται από τις λέξεις «Γόλοντ» («holod») που σημαίνει λιμός και «μορίτι» που σημαίνει πρόκληση θανάτου (από το ρήμα «moryty» = σκοτώνω).
Κανείς δεν ξέρει με ακρίβεια πόσοι πέθαναν από την πείνα που επέβαλε το τυραννικό σταλινικό καθεστώς στην Ουκρανία. Σε τηλεγράφημα προς τα κεντρικά της ΝΚVD, (της σοβιετικής μυστικής υπηρεσίας και προκατόχου της ΚGΒ), ο τοπικός διοικητής στο Χαρκίβ έγραψε στις 5 Ιουνίου του 1933: «... η θνησιμότητα είναι πλέον τόσο μεγάλη που σε κάποια χωριά οι τοπικές αρχές σταμάτησαν να μετρούν τους θανάτους...». Υπολογίζεται πάντως ότι τον χειμώνα του 1932-1933 πέθαναν 7-10 εκατομμύρια, δηλαδή σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού της σιτοπαραγωγού αυτής χώρας.

Ο Στάλιν αποφάσισε ότι οι Ουκρανοί αγρότες έπρεπε να ενταχθούν στα κολχόζ και ότι συγκομιδές τους θα έπρεπε να κατασχεθούν από τις σοβιετικές αρχές. Οι μπολσεβίκικες δυνάμεις σάρωσαν τα χωριά αρπάζοντας την τροφή και πραγματοποιώντας μαζικές εκτελέσεις. Εάν κάποιον τον συλλαμβάνανε να κλέβει τρόφιμα ή να προσπαθεί να φύγει από την περιοχή σε αναζήτηση ψωμιού, είτε τον φυλακίζανε, είτε τον γυρνούσαν πίσω, είτε τον εκτελούσαν.

Πολλοί Ουκρανοί επέζησαν τρώγοντας ψωμί που έκαναν από ζιζάνια (αγριόχορτα) και χόρτα και υπήρχαν τεκμηριωμένες αναφορές για κανιβαλισμούς.

Η σοβιετική κυβέρνηση της εποχής αρνήθηκε ότι υπήρχε λιμός στην Ουκρανία και όποιος μιλούσε γι’ αυτό τον έστελναν στα γκουλάγκ ή τον εκτελούσαν. Μόνο κατά την 50ή επέτειο του Holodomor (1983) η ΕΣΣΔ παραδέχτηκε ότι οι αγρότες είχαν πεθάνει, αν και επέμεινε επίσης ότι η αιτία ήταν η ξηρασία. Σήμερα, η ρωσική κυβέρνηση δέχεται ότι υπήρχε μια τεράστια πείνα στην Ουκρανία, αλλά αρνείται ότι ήταν μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας για να «εκκαθαριστεί» ο πληθυσμός.

Εδώ φωτογραφία από τις 18/5/2010 του Πρόεδρου της Ουκρανίας Βίκτωρ Γιανούκοβιτς και του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Μενβέντιεφ στο Κιεβο, στο Μνημείο των Θυμάτων του Μεγάλου Τεχνητού Λιμού της Ουκρανίας.
Από το 2006, η Ουκρανία έχει διακηρύξει το τέταρτο Σάββατο του κάθε Νοέμβριο ως την Ημέρα Μνήμης του Holodomor. Η δήλωση που κυκλοφόρησε με αφορμή την 80η επέτειο από την ουκρανική κυβέρνηση αναφέρει: «Αν και το Χολοντόμορ ήταν ένα παράδειγμα μιας από τις χειρότερες πλευρές της ανθρωπότητας, η τεράστια αντοχή και το θάρρος που επέδειξε ο ουκρανικός λαός για την αντιμετώπιση αυτής της σκληρότητας είναι μια απόδειξη του αδάμαστου εθνικού πνεύματος».

«Ακόμη και στις χειρότερες μέρες του λιμού, ο λαός της Ουκρανίας δεν έχασε την ελπίδα ότι η πατρίδα του μια ημέρα θα γίνει ανεξάρτητη και ελεύθερη», καταλήγει η δήλωση.

Από τον Μάρτιο του 2008, δεκάδες κυβερνήσεις έχουν δεχτεί ότι οι ενέργειες αυτές της σοβιετικής κυβέρνησης αποτελούν μια πράξη Γενοκτονίας. Η κοινή δήλωση των Ηνωμένων Εθνών το 2003, έχει ορίσει το Λιμό ως αποτέλεσμα των δράσεων και των πολιτικών του ολοκληρωτικού καθεστώτος που προκάλεσε το θάνατο εκατομμυρίων Ουκρανών, Ρώσων, Καζάκων και άλλων εθνοτήτων στην ΕΣΣΔ. Στις 28 Νοεμβρίου 2006, η Verkhovna Rada (το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας), ψήφισε ένα νόμο που ορίζει το Holodomor ως μια «εσκεμμένη πράξη Γενοκτονίας» και έκανε την δημόσια άρνησή της παράνομη. Το μόνο κόμμα που ΔΕΝ ψήφισε το νόμο ήταν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας. Ακόμα κι αν τον Απρίλιο του 2010 ο νεοεκλεγείς (φιλο-Ρώσος) πρόεδρος Γιανουκόβιτς ήταν αντίθετος με την θέση του (φιλο-Δυτικού) Γιουσένκο σχετικά με το Holodomor, ο νόμος δεν έχει καταργηθεί και παραμένει σε ισχύ. Στις 23 Οκτωβρίου του 2008, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα, με το οποίο αναγνώρισε το Χολοντόμορ ως «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Από αριστερά: Kaganovich, Stalin, Postyshev, Voroshilov
Στις 12 Ιανουαρίου 2010, στο Εφετείο του Κιέβου ξεκίνησε δίκη για το «γεγονός της Γενοκτονίας του Λιμού Holodomor στην Ουκρανία το 1932-1933». Τον Μάιο του 2009, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας ξεκίνησε μια ποινική υπόθεση «σχετικά με τη Γενοκτονία στην Ουκρανία το 1932-1933». Σε απόφασή του στις 13 Ιανουαρίου 2010, το δικαστήριο έκρινε τον Ιωσήφ Στάλιν και άλλους ηγέτες των μπολσεβίκων ενόχους για «γενοκτονία εναντίον των Ουκρανών». Το δικαστήριο καταδίκασε έτους : Στάλιν, Vyacheslav Molotov, Lazar Kaganovich, Stanislav Kosior, Pavel Postyshev και άλλους, οι οποίοι είχαν πεθάνει πολλά χρόνια πριν. Η απόφαση αυτή τέθηκε σε ισχύ στις 21 Ιανουαρίου 2010.

Μια εβραϊκή οργάνωση της Ουκρανίας, η Ουκρανική Εβραϊκή Επιτροπή (Ukrainian Jewish Committee) αντέδρασε στην ποινική αυτή υπόθεση, επειδή η ουκρανική υπηρεσία ασφάλειας είχε ασκήσει πιέσεις για μια λίστα με πρώην σοβιετικούς αξιωματούχους που κατηγορούνται για τη διάπραξη του Holodomor. Τα περισσότερα από τα ονόματα στον κατάλογο ήταν Εβραίοι.

Ο Εβραίος βουλευτής της ουκρανικής βουλής Aleksandr Feldman (φωτο), ο οποίος είναι ηγέτης της Εβραϊκής Επιτροπής της Ουκρανίας, είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση «μια φάρσα».

«Όλοι οι διοργανωτές του Μεγάλου Λιμού είναι νεκροί», είπε.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας είχε κυκλοφορήσει μια λίστα με τους υψηλόβαθμους του σοβιετικού κράτους και τους αξιωματούχους του Κομμουνιστικού Κόμματος - καθώς και αξιωματούχους της NKVD, της αστυνομία της Σοβιετικής Ρωσίας – κατηγορώντας ουσιαστικά τους Εβραίους και τους Λετονούς ως υπεύθυνους για τη διάπραξη και την εκτέλεση του Λιμού, επειδή οι περισσότεροι από τα ονόματα στον κατάλογο ήταν Εβραίοι.

Η εβραϊκή επιτροπή ζήτησε από την μυστική υπηρεσία να αναθεωρήσει τον κατάλογο, ο οποίος «υποκινούσε το μίσος μεταξύ εθνοτήτων», προκειμένου να ξεκαθαριστεί η «ανακρίβεια».

Ο Feldman θεωρούσε ότι υπάρχει «ο κίνδυνος» το υλικό της «Υπόθεσης  Γολοντομόρ» να χρησιμοποιηθεί για πολιτικούς σκοπούς. 


Σχ. ΚΟ: Ο νέος «αντιρατσιστικός» νόμος θα τιμωρεί όποιον «..με πρόθεση δημόσια αλλά και με οποιονδήποτε άλλον τρόπο (προφορικά, δια του Τύπου ή του διαδικτύου), εγκωμιάζει, επιδοκιμάζει, αρνείται κακόβουλα τη σημασία των εγκλημάτων γενοκτονίας ή κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου, του Ολοκαυτώματος και του ναζισμού κλπ….». Ενώ όπως βλέπετε, δεν τιμωρείται όποιος εγκωμιάζει τα εγκλήματα του κομμουνισμού, όμως, καθώς είναι χαρακτηρισμένο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το Γολοντομόρ, όποιος το αρνηθεί θα έρχεται προφανώς, αντιμέτωπος με τον «αντιρατσιστικό» νόμο. Για αυτό το ΚΚΕ το καταψηφίζει, φοβούμενο «ιδεολογικού χαρακτήρα διώξεις», όπως λέει (ο Γκιόκας είπε ότι «οι διατάξεις… ανοίγουν τον δρόμο ποινικοποίησης των ιδεών»). Σε άρθρο του δε ο Ριζοσπάστης οδύρεται γράφοντας: «Επικίνδυνους δρόμους για την ποινικοποίηση της λαϊκής πάλης και την αντιμετώπιση των ριζοσπαστικών ιδεών, της κομμουνιστικής ιδεολογίας και δράσης ανοίγει το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, με πρόσχημα το ρατσισμό και τον εγκωμιασμό του ναζισμού…». Ως γνωστόν το ΚΚΕ υμνεί τον σφαγέα Στάλιν, ενώ όταν η ΕΡΤ τον Οκτώβριο του 2010 πρόβαλε (απίστευτο κι όμως το έκανε!) το ντοκιμαντέρ «Soviet Story» (“Η Σοβιετική Iστορίαδείτε το εδώ), το ΚΚΕ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «αντικομμουνιστική φρενίτιδα» και «κατάπτυστο δημιούργημα»…

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ, εδώ κι εδώ

ΟΙ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ!

ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ Η ΝΔ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ" ΤΩΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΩΝ ΤΟΥΣ!  OI ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ! 
Δείτε το βίντεο:

ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ)


Προσέξτε...ιλιγγιώδη ταχύτητα. Σε λίγο τελειώνει η θητεία του Ζορμπά και οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης τώρα βρήκαν χρόνο να ελέγξουν την θητεία του Γιαννακόπουλου! Μέχρι να την ελέγξουν και να βγάλουν πόρισμα μπορεί να τελειώνει και η επόμενη δημαρχιακή θητεία. Σε αυτή την χώρα όλα κυλάνε ...ρολόι. 
Εμείς εδώ στον "Παρατηρητή", ακόμη περιμένουμε ένα κωλοτιμολόγιο 300 ευρώ να πληρωθεί από την θητεία Γιαννακόπουλου από την Αναπτυξιακή Επιχείρηση. Έπρεπε να γίνει εκκαθάριση για να πληρωθούμε! Τρέχα γύρευε. Τι Μάης και τι τριφύλια! Ξεράθηκαν όλα. Εμείς όμως ως μακάκες πληρώσαμε αμέσως τον ΦΠΑ για μια διαφήμιση για την οποία δεν πληρωθήκαμε ποτέ! ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΟΡΜΠΑ
Επιθυμώ να ενημερώσω τους πολίτες ότι εχθές, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013, επισκέφθηκε το Δήμο Αγίας Παρασκευής κλιμάκιο  Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να ελέγξει υποθέσεις των ετών 2008, 2009, επί Δημαρχιακής θητείας του κυρίου Γιαννακόπουλου.

Τα οικονομικά στοιχεία που ζητήθηκαν θα παραδοθούν την ερχόμενη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Το ίδιο κλιμάκιο θα επισκεφθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου τον ΠΑΟΔΑΠ, από όπου έχουν ήδη ζητηθεί εγγράφως οικονομικά στοιχεία των ετών 2008,2009,2010, επί Δημαρχιακής θητείας του κυρίου Γιαννακόπουλου.

  

Τονίζω ότι ο οιοσδήποτε έλεγχος από Κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς είναι πάντα ευπρόσδεκτος από την παρούσα Δημοτική Αρχή.




Με εκτίμηση,

Βασίλης Ζορμπάς


Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΕΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΑΠΌ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, δεξιώνεται αυτή την ώρα στην Λέσχη αξιωματικών Παπάγου, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και συγκεκριμένα το Σύλλογο Αναπήρων του Δήμου, στο καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο γεύμα. 
Μια επαινετή πρωτοβουλία από την πλευρά του Δήμου. Τα ΑΜΕΑ χρειάζονται την αγάπη μας. Όχι βέβαια μια φορά τον χρόνο αλλά καθημερινά.  

ΤΟΥ'ΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!

Ήταν άνεργος εδώ και δύο χρόνια - Ζούσε από τη βοήθεια των συγχωριανών του - Τον ανακάλυψαν στο παγωμένο και σκοτεινό σπίτι τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατό του.

Μόνος κι αβοήθητος έσβησε μέσα στο σπίτι του, ένας νέος άνθρωπος, σε χωριό της Πρέβεζας. Ο 41χρονος, τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, δεν είχε καταφέρει να κάνει ούτε ένα μεροκάματο. Ζούσε με την βοήθεια των συγχωριανών του, οι οποίοι συχνά φρόντιζαν για το ψωμί και το φαγητό του.
Η ανεργία είχε ως αποτέλεσμα να τον απομονώσει. Κλεισμένος στο σπίτι τις περισσότερες ώρες τις μέρες, χαμένος στα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης. Δεν ζητούσε βοήθεια. Ήταν καλοδεχούμενη από όποιον του την έδινε…. Έτσι περνούσαν οι μέρες του! Αθόρυβα. Κι αθόρυβα έφυγε από τη ζωή.

Tον 41χρονο βρήκαν νεκρό μέσα στο σπίτι του, κάποιοι συγχωριανοί του. Ο φούρναρης που συνήθιζε να περνάει από κει, πριν τέσσερις ημέρες περίπου του είχε αφήσει ψωμί έξω από το σπίτι, όπως συνήθιζε να κάνει πολύ συχνά. Όταν στη συνέχεια ξαναπέρασε, διαπίστωσε ότι το ψωμί ήταν στην θέση του. Ανησύχησε και ενημέρωσε τους χωριανούς.

Στη συνέχεια κλήθηκε η αστυνομία και με τη συνδρομή της άνοιξε η πόρτα του σπιτιού για να διαπιστωθεί ότι ο 41χρονος ήταν νεκρός.

Η σορός του μεταφέρθηκε για νεκροψία από την διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος οφείλεται σε εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συγχωριανών του, το σπίτι ήταν παγωμένο και βυθισμένο στο σκοτάδι, καθώς η ΔΕΗ, άγνωστο από πότε, είχε κόψει το ρεύμα.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες έσβησε ένας άνθρωπος. Ένας νέος, που αν όλους τους προηγούμενους μήνες είχε καταφέρει να κάνει κάποια μεροκάματα, ίσως τώρα να βρίσκονταν ανάμεσά μας. 
briefingnews.gr

ΦΕΡΜΕΝΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ! ΤΟΥΣ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΔΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ "ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ"

Η Δύση, θορυβημένη από την συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας και την μη ένταξη της δεύτερης στην ΕΕ στέλνει  τζιχαντιστές ισλαμιστές στις διαδηλώσεις στην Ουκρανία! Τα ρεπορτάζ  του elkeda.gr και του defencenet.gr είναι αποκαλυπτικά. Όπως λοιπόν προκύπτει από τα συγκλονιστικά στοιχεία που παρουσιάζονται,  τα ίδια άτομα που η Δύση χρησιμοποίησε και εξόπλισε εναντίον του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία, και σφάζουν Ελληνορθόδοξους και Συροκόπτες χριστιανούς καθημερινά με την ανοχή της "χριστιανικής" Δύσης, χρησιμοποιεί και εναντίον της κυβέρνησης της Ουκρανίας! Ένα στημένο θέατρο εκτυλίσσεται στο Κίβεο που στόχο έχει να κάμψει την κυβέρνηση της Ουκρανίας, να αποσυνδεθεί από το άρμα της Ρωσίας και να ενταχθεί στην ομπρέλα της ΕΕ.
Εδώ και μια εβδομάδα λοιπόν στο Κίεβο,  οι διαδηλώσεις είναι υποκινούμενες από πράκτορες των ΕΕ-ΔΝΤ  για να εξαναγκάσουν την κυβέρνηση να κάνει πίσω και τελικά να πογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση!!!
Το Defencenet, που μεταδίδει το ρεπορτάζ του Economist, επισημαίνει πως η Ουκρανία είναι ιστορικά διαιρεμένη μεταξύ δύο πληθυσμών: στην ουκρανική Δύση, οι υπέρ της ΕΕ και καθολικοί (όχι όλοι, οι περισσότεροι και εκεί πάλι είναι ορθόδοξοι) στο θρήσκευμα, και ανατολικά οι ρωσόφιλοι, ρωσόφωνοι και ορθόδοξοι χριστιανοί.

Με βάση αυτή τη διαίρεση είχε ακμάσει η ''Πορτοκαλί Επανάσταση'' που προσπαθούν να επαναλάβουν τώρα ξένα κέντρα εξουσίας. Ωστόσο, η υποκίνηση αυτών των ταραχών σύμφωνα με το έγκυρο και ψαγμένο voltairenet.org, προωθείται από ''βαθιά'', μεταξύ άλλων και από μια ομάδα νέων Τατάρων της Κριμαίας. Είναι μέλη του κινήματος Azatlyk (Ελευθερία) του νεαρού Naïl Nabiullin, και δρουν για τη μεγάλη Τουρκία. Υποστηρίζονται τόσο από τροτσκιστικά κόμματα, όσο και από την τουρκική κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μόλις γύρισαν πίσω από τη Συρία μέσω Τουρκίας, όπου είχαν πάει για να πολεμήσουν, στο όνομα της τζιχάντ, κατά του συριακού κράτους.
Το γεωπολιτικό παιχνίδι στην Ουκρανία είναι πολύ μεγάλο, η Δύση παίζει το τελευταίο της χαρτί για να βρεθεί στην "αυλή της Μόσχας" στην προσπάθειά της να την ελέγξει γεωπολιτικά. Και το πιό ανησυχητικό: Τα πλέον ψυχροπολεμικά κέντρα στη Δύση, δεν διστάζουν να συμμαχήσουν και με τους ισλαμιστές αντάρτες, ακόμη με άμεση σύνδεση με την Αλ Κάιντα, προκειμένου να απομονώσουν την Ρωσία και να στρέψουν την Ουκρανία δυτικά...

"ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ", ΛΕΝΕ ΟΙ ΡΩΣΟΙ!

Τα ρωσικά ΜΜΕ αφιέρωσαν αρκετά ρεπορτάζ τους στην επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Αμυνας Σεργκεϊ Σοϊγκού στην Αθήνα και στην συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως παρουσιάζουν την τεχνική αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Ρωσίας.

Ο  Γιούρι Γκαβρίλοφ, από τη Ροσσίσκαγια Γκαζέτα γράφει:

Συμφωνία που καλύπτει από τις προμήθειες όπλων στην Ελλάδα και την εκπαίδευση του προσωπικού που θα τα χειρίζεται, μέχρι την υποστήριξη του εξοπλισμού μετά τη λήξη της εγγύησής του, υπέγραψαν Δ. Αβραμόπουλος και Σ. Σοϊγκού

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού και ο έλληνας ομόλογός του Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπέγραψαν στην Αθήνα συμφωνία για προμήθειες στρατιωτικού χαρακτήρα.

Επί της ουσίας, πρόκειται για τη θέσπιση νέων κανόνων, βάσει των οποίων θα πωλούνται όπλα και άλλα τεχνικά μέσα στην Ελλάδα. Οι υπουργοί δεν αποκάλυψαν δημοσίως τις λεπτομέρειες της συμφωνίας. Έγινε όμως γνωστό, ότι η συμφωνία καλύπτει ολόκληρο των κύκλο, από τις προμήθειες όπλων στην Ελλάδα και την εκπαίδευση του προσωπικού που θα τα χειρίζεται, μέχρι την υποστήριξη του εξοπλισμού μετά τη λήξη της εγγύησής του.

Ο υφυπουργός Άμυνας, Ανατόλι Αντόνοφ, ανέφερε στον ανταποκριτή της Ροσσίσκαγια Γκαζέτα ότι το έγγραφο αυτό ήρε όλα τα υφιστάμενα εμπόδια στη στρατιωτικοτεχνική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Επίσης, προσάρμοσε στη σημερινή πραγματικότητα τη ρυθμιστική και νομική βάση της συνεργασίας που προϋπήρχε από το 1994. Η νέα συμφωνία δεν ακυρώνει την προηγούμενη, αλλά τη συμπληρώνει.

Οι Έλληνες γνωρίζουν καλά και εκτιμούν σε υψηλό βαθμό την αξιοπιστία και τα πολεμικά χαρακτηριστικά των ρωσικών ναυτικών εξοπλισμών. Πριν από μερικά χρόνια τα ρωσικά αποβατικά σκάφη με φουσκωτό στρώμα τύπου Zubr ((hovercraft) προστέθηκαν στο οπλοστάσιο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Τα σκάφη αυτά, τα οποία είναι ικανά να αναπτύσσουν ταχύτητα έως 60 μίλια/ώρα, είναι ιδανικά για την προστασία των πολυάριθμων ελληνικών νησιών.

Οι φρουροί του Αιγαίου

Το καθένα από αυτά μπορεί να μεταφέρει τρία άρματα μάχης Τ-80, είτε 8 BMP, είτε 10 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού με 140 στρατιώτες της αποβατικής δύναμης, ή σε τελική ανάλυση, απλώς να μεταφέρουν ταχύτατα ένα ολόκληρο τάγμα με τον πλήρη εξοπλισμό του. Το γεγονός αυτό, από μόνο του, εξηγεί γιατί οι Έλληνες ενδιαφέρονται να διατηρήσουν όσο το δυνατό περισσότερο στο δυναμικό του στόλου τους τα πλοία αυτά.


Η Ελλάδα διαθέτει περίπου δυο χιλιάδες νησιά και πάνω-κάτω τα μισά από αυτά κατοικούνται. Ωστόσο, -αν θυμηθούμε και την κρίση των Ιμίων- για τον Έλληνα μια ξένη σημαία σε έναν μοναχικό βράχο στη θάλασσα, αποτελεί εφιάλτη. Σε κάποιο βαθμό, τα ρωσικά Zubr μπορούν να βοηθήσουν ώστε αυτοί οι εφιάλτες να μην γίνουν πραγματικότητα.

Όμως, ακόμη και το πιο εξελιγμένο οπλικό σύστημα έχει ανάγκη από συντήρηση και εκσυγχρονισμό. Η Αθήνα, ασφαλώς, θα προέβαινε μετά χαράς σε μια τέτοια ανανέωση με τη βοήθεια του ρωσικού ναυτικού οπλοστασίου. Το ταμείο της Ελλάδας όμως διαθέτει ελάχιστα χρήματα. Η ρωσική αμυντική βιομηχανία μπορεί υπό αυτές τις συνθήκες -και όχι μόνο υπό αυτές- να βοηθήσει.

Αντιαεροπορική άμυνα

Η Ελλάδα είναι μια από τις λίγες χώρες του ΝΑΤΟ που αγοράζει ρωσικά αμυντικά συστήματα. Και όχι μόνο για το ΠΝ. Με τη βοήθεια της Ρωσίας, η Ελλάδα δημιούργησε σε κάποια δεδομένη χρονική στιγμή το καλύτερο δίκτυο αντιαεροπορικής άμυνας στη Μεσόγειο. Τα αντιαεροπορικά συστήματα OSA-AKM, Tor M-1, σε συνδυασμό με την εξαγωγική έκδοση του S-300, το S-300 PMU-1, «κλείδωσαν» το αρχιπέλαγος από αεροπορικές επιθέσεις προερχόμενες από μεγάλα ύψη και αποστάσεις. Και τώρα, η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα να ανανεώσει ή να εκσυγχρονίσει το σύστημα της αντιαεροπορικής της άμυνας. Ενώ γενικότερα, οι ρωσο-ελληνικές σχέσεις στον αμυντικό τομέα μπορούν να αποτελέσουν ένα καλό παράδειγμα για τις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ όσον αφορά την καθιέρωση μιας αληθινά εταιρικής σχέσης προς όφελος της ασφάλειας στην Ευρώπη.

Η διευθέτηση των στρατιωτικοτεχνικών θεμάτων αποτέλεσε τη μερίδα του λέοντος στη διάρκεια της σύντομης επίσκεψης του κ. Σοϊγκού στην Ελλάδα. Ο ρώσος υπουργός άμυνας είχε συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.


ΠΗΓΗ: Η Ρωσία Τώρα

ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ...ΞΥΡΙΣΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ!



Αν και επανειλημμένα έχει επιβληθεί dress code στους βουλευτές κάποιοι φαίνεται ότι χαλάρωσαν πάλι… 
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη εμφανίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής για να μιλήσει επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2014 με μαλλί που ταιριάζει σε ροκ σταρ, σχεδόν ξυρισμένο από τη μια πλευρά και φουσκωμένο από την άλλη, ξεχειλωμένο ριγέ μπλουζάκι με μια νεκροκεφαλή και έξαλλα σκουλαρίκια.
Το ενδυματολογικό των βουλευτών είναι ένα θέμα το οποίο έχει κατά καιρούς απασχολήσει την αρμόδια επιτροπή και το προεδρείο της Βουλής, ενώ ουκ ολίγες φορές έχουν γίνει συστάσεις προς τους βουλευτές.
paraskhnio