Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Η ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑΣ

γράφει ο TZOUTZOUKOS
Επί 38 χρόνια μεταπολίτευσης και υποτιθέμενης δημοκρατίας , τα μόνα έργα που έγιναν ήταν αυτά για τους Ολυμπιακούς αγώνες.
Οι κλέφτες και οι άχρηστοι ούτε δύο Εθνικές οδούς δεν μπόρεσαν να κατασκευάσουν γρήγορα και σωστά , όλες και όλες, ενώ δρόμοι και πεζοδρόμια ανά την Ελλάδα και σε κάθε γειτονιά, θυμίζουν χωράφια που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ούτε γαϊδούρια, πολύ περισσότερο άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, έγγυες γυναίκες, γονείς με καροτσάκια παιδιών.
Αυτό είναι το αίσχος της μεταπολίτευσης.

Μακάρι να είχαμε μια χώρα σύγχρονη, μοντέρνα, καλαίσθητη, οργανωμένη και ισχυρή με χούντα παρά αυτό το μπουρδέλο κράτος που σήμερα έχουμε και που όλοι μας "απολαμβάνουμε" με τις δημοκρατικές κωλοκυβερνήσεις των 38 ετών που πρυτάνευσε ο κομματικοσυνδικαλισμός, η κομματοσκυλίλα και η πλήρης απαξίωση της ελληνικής παιδείας.
Τι να το κάνω, να κυκλοφορώ με τα ΝΕΑ ανά χείρας ή την όποια εφημερίδα χωρίς το φόβο του φακελώματος και της λογοκρισίας όταν περπατώ μέσα στα σκατά μιας χώρας που κανείς δεν τα μαζεύει ;

Μέσα σε τριτοκοσμικές πόλεις σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και φυσικά με τις ΗΠΑ.
Ακόμα και οι πρώην Ανατολικές χώρες της κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων είναι μακράν καλύτερες των δικών μας εμετικών πόλεων, κωμοπόλεων και χωριών και όλα αυτά μετά από υποτίθεται 38 χρόνια δημοκρατίας.
Ουδείς πολιτικός ασχολήθηκε με την Ελλάδα και τους Έλληνες, όλοι είχαν το νου τους να πλουτίζουν εντός και εκτός Βουλής και αναφέρομαι όχι μόνο σε πολιτικούς αλλά και σε υπαλλήλους της Βουλής καθώς και σε αυλικούς -παρατρεχάμενους των κομμάτων, που είτε μέσω του γνωστού κομματικοσυνδικαλισμού είτε μέσω άλλων διόδων, πλούτιζαν αντί να "ρίχνουν" τα ευρωπαϊκά κονδύλια στην πραγματική ελληνική οικονομία και ανάπτυξη.
Εδώ που φτάσαμε, δεν ήταν αποτέλεσμα των δύο-πέντε-δέκα τελευταίων ετών, αλλά αποτέλεσμα των 38 ετών πλήρους απαξίωσης της δημοκρατίας και των θεσμών που όλοι οι πολιτικοί έπιναν κρασί και ύδωρ στο όνομα αυτών των δύο αλλά με λάθος κατεύθυνση σε λάθος δρόμο και με λάθος εργαλεία και τακτικές.
Η δημοκρατία κύριοι για να υπάρξει χρειάζεται μία και μόνο προϋπόθεση: Κοινωνική Παιδεία και Αγωγή των πολιτών, πράγμα ανύπαρκτο.

Και όσο γι αυτούς που λένε ότι τρώγανε ξύλο από τη χούντα,η απάντηση είναι εξίσου απλή.
Ας μην πήγαιναν κόντρα και ούτε ξύλο θα έτρωγαν ούτε τίποτα αλλά το ζητούσαν το ξύλο για να ανατρέψουν τη χούντα και να βγουν εκείνοι στην πολιτική έτσι ώστε να τρώνε και να κλέβουν νόμιμα, καλύτερα και περισσότερο.
Αυτή είναι η αλήθεια.
Κανέναν δεν πείραξε η χούντα αν δεν πήγαινε κανείς κόντρα σε αυτήν.
Όλοι όσοι μεγαλούργησαν ατομικά αλλά και συλλογικά ως χώρα δεν ενδιαφερόντουσαν για το αν θα κυκλοφορούν με την εφημερίδα τους ανα χείρας για να μην τους φακελώσουν, αλλά για την ατομική τους πρόοδο και ευημερία που έφερε την αντίστοιχη πρόοδο και ευημερία στη χώρα μας.
Τώρα, ας απολαύσουμε όλοι τους καρπούς της 38χρονης μεταπολιτευτικής δημοκρατίας μας .