Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ: ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ Η...ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

Το ΜΕΤΡΟ Χολαργού ακολουθεί  την πορεία της Ελλάδος: Εγκαινιάσθηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία τον περασμένο Αύγουστο αλλά εντελώς ξαφνικά η στάση ΜΕΤΡΟ Χολαργού...βιούλιαξε! Το έδαφος παρουσίασε καθίζηση, υγρασία γέμισε τους εσωτερικούς χώρους του ΜΕΤΡΟ και ξαφνικά οι αρμόδιοι άρχισαν να τρέχουν να διορθώσουν τα...αδιόρθωτα.
 Κάπως έτσι δεν είναι και η πορεία της Ελλάδος; Από τα πανηγύρια και τους θριάμβους της ένταξης της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση, την μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων και το... "λεφτά υπάρχουν", εντελώς αιφνιδιαστικά η Ελλάδα βρέθηκε στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και σήμερα η κυβέρνηση Παπανδρέου πασχίζει να διορθώσει τα αδιόρθωτα!

Τι άλλο να πούμε; Δείτε φωτογραφία και βγάλτε συμπέρασμα: Τα συνεργεία εργάζονται νυχθημερόν στην στάση ΜΕΤΡΟ Χολαργού λες και το έργο ξεκινάει τώρα! Έτσι και η Ελλάδα. Γύρισε 60 χρονια πίσω, τότε που βγήκε από τον πόλεμο και ξεκίνησε από το μηδέν!

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Η ΕΛΛΑΣ ΕΑΛΩ!


Οι ραγδαίες επί τω χειρότερω αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, που ψηφίστηκαν από την Βουλή, είναι μια ακόμη ταφόπλακα  για την Ελλάδα η οποία έχει υποδουλωθεί στους ...εταίρους της,  Γερμανία Γαλλία αλλά και στο ΔΝΤ. 
Η Ελλάδα αλώθηκε μέσα σε ελάχιστους μήνες από τον Οκτώβριο του 2009  όταν ο Γ. Παπανδρέου έλεγε "λεφτά υπάρχουν" μέχρι σήμερα που η πατρίδα μας έχει μειωμένη εθνική κυριαρχία!
Η χώρα αλώθηκε από τους οικονομικούς εισβολείς τής υποτιθέμενης Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία μετεξελίχθηκε σε ...Κρόνο που τρώει τα παιδιά του για να ζήσει αυτός. Η Γερμανία και η Γαλλία ...τρώνε  την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλλία προκειμένου να πλουτίσουν οι ίδιες.
Η Ελλάδα όχι μόνον δεν έχει μέλλον αλλά ούτε και παρόν. Οι νέοι εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες την πατρίδα για να ξενιτευτούν αναζητώντας αλλού την τύχη τους, την ίδια ώρα που η χώρα καταλαμβάνεται καθημερινά από χιλιάδες λαθρομετανάστες οι οποίοι σε λίγο, σε πολύ λίγο θα καταστούν  πλειοψηφία στον τόπο μας.
Η τοκογλυφική επιδρομή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ η οποία σκοπίμως καθιστά αδύνατη την αποπληρωμή του χρέους μας, είναι βέβαιον ότι σε ελάχιστο διάστημα θα μας οδηγήσει στην εκποίηση των εδαφών μας και του ορυκτού μας πλούτου. 

Και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί μεταπολιτευτικά εμπιστευθήκαμε τις τύχες του τόπου σε ανθρώπους ανίκανους και επικίνδυνους. Ανθρώπους που είτε δεν δούλεψαν ποτέ τους είτε δεν υπηρέτησαν την στρατιωτική τους θητεία. Εξ' αιτίας αυτών των άχρηστων πολιτικών η χώρα μας οδηγείται στο κρεματόριο!
Μήπως τελικά είναι καιρός να τους πάρουμε με τις πέτρες, όπως έχει πει ήδη ο Γ.Παπανδρέου και επανέλαβε σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα;

Προκλητική ομιλία από Μπακογιάννη: «Σύγκρουση» η Άλωση και το 1821!

Σε μια προκλητική όσο και ανιστόρητη ομιλία στην Τουρκία προέβη προχθές η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κα Ντόρα Μπακογιάννη στην 100η συνάντηση του Bab-I Ali στην Κωνσταντινούπολη. Η κα Μπακογιάννη στην μακροσκελή παρέμβασή της επιχείρησε να λειάνει για ακόμη μια φορά την ιστορική πραγματικότητα προς τέρψη των ακροατών της.

Συγκεκριμένα χαρακτήρισε «ένοπλες συγκρούσεις» την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς  το 1453, αλλά και την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Είπε χαρακτηριστικά: «Τα πρώτα χίλια χρόνια της συνύπαρξής μας, πολιτικά, μπορούν να θεωρηθούν ως “η χιλιετία των συγκρούσεων”. Αυτό, βέβαια, εξηγείται δεδομένων των πολλών ενόπλων συγκρούσεων που συνέβησαν ιδιαίτερα μεταξύ του 1071 και του 1453, και το 1821».

Πιο κάτω η κα Μπακογιάννη στον ίδιο «φιλικό» τόνο παρέβλεψε την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο λέγοντας: «είμαστε μέλη της ίδιας Συμμαχίας, και έχουμε συμβάλλει από κοινού για μισό αιώνα, στην ελευθερία και την ασφάλεια του Δυτικού κόσμου».

Απέφυγε μάλιστα συστηματικά να χαρακτηρίσει ως εισβολή και κατοχή το κυπριακό πρόβλημα, αντίθετα μίλησε για τις αμοιβαίες υποχωρήσεις που θα πρέπει να γίνουν από τις δύο πλευρές, αν και παραδέχθηκε ότι «η εκλογή του κυρίου Eroğlu ως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων με τη σκληρή του προσέγγιση, δεν έχει διευκολύνει τα πράγματα», όπως επίσης και ότι «η Τουρκοκυπριακή Κοινότητα εξαρτάται σχεδόν ολοκληρωτικά από την Τουρκία και η Τουρκία διατηρεί σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής στο νησί».

Τέλος η κα Ντόρα Μπακογιάννη έκανε αναφορές στην Μικρασιατική Καταστροφή. Είπε μεταξύ άλλων: «οι σημερινοί Έλληνες, έχουν τόσο βαθιά και διακαή επιθυμία για ειρήνη και εποικοδομητική συνύπαρξη με τους γείτονές τους-ιδιαίτερα την Τουρκία. Κατ' αρχάς γιατί η Ελλάδα από το 1922 δεν έχει επιδείξει καμία εδαφική φιλοδοξία». Υπονόησε σαφώς έτσι ότι το 1922 αποτέλεσε μια «εδαφική φιλοδοξία», αποφεύγοντας να αναφερθεί στη σφαγή της Σμύρνης και τον εκτοπισμό χιλιάδων Ελλήνων από τις εστίες τους.

Η ομιλία της κας Μπακογιάννη προφανώς είχε ως στόχο να φανεί αρεστή στους οικοδεσπότες. Κάνοντας μια προσεκτική χρήση των λέξεων θέλησε να αναδειχθεί σε προσωπικότητα που συνδιαλέγεται με παράγοντες της άλλης πλευράς. Η υποχωρητικότητα που επιδείκνυε ως υπουργός Εξωτερικών επί τέσσερα σχεδόν χρόνια βρήκε πρόσφορο έδαφος προχθές το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη.

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ


Χριστουγεννιάτικη συναυλία την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου
(11.30 π.μ.) στο «Μίκης Θεοδωράκης»

Οι μουσικές συναυλίες που διοργανώνει το Εθνικό Ωδείο Χολαργού είναι εκπληκτικής ομορφιάς και συγκινούν όσους έχουν την τύχη να τις παρακολουθούν.
 Έτσι, στις 24 Οκτωβρίου και την 1η Δεκεμβρίου, οι θεατές της μουσικής παράστασης  του Εθνικού Ωδείου στο Αμφιθέατρο Χολαργού έζησαν μια μουσική πανδαισία που μάγεψε τους πάντες. Η πρώτη συναυλία ήταν αφιερωμένη στον αγώνα των Ελλήνων ενάντια στον εισβολείς Ιταλούς του 1940 με τραγούδια πατριωτικά που έγραψαν την δική τους ξεχωριστή ιστορία,  ενώ η δεύτερη συναυλία ξεσήκωσε θύελλα ενθουσιασμού ανάμεσα στο κοινό  για τον υψηλού επιπέδου επαγγελματισμό που επέδειξε η μπάντα η οποία αποτελείτο από όλη την μουσική αφρόκρεμα του ωδείου.

Επικεφαλής του συγκροτήματος ήταν η καθηγήτρια  πιάνου, ακορντεόν και τραγουδίστρια Δήμητρα Καραμπεροπούλου, ενώ συγκίνησε με την αριστοτεχνική του δεξιοτεχνία στην κιθάρα, ο Νίκος Δημοσθένους.  Φανταστικές ήταν και οι τραγουδίστριες Άννα, Ειρήνη και Θένια οι οποίες διέπρεψαν τόσο στα ελληνικά όσο και στις ξένες μελωδίες.
Την ερχόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 11.30 το πρωί, το Εθνικό Ωδείο διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση με την συμμετοχή όλων των τμημάτων υποδομής.
Να είστε όλοι εκεί, θα ενθουσιαστείτε.

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

αποκλειστικό! ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ, ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!




Το μεγάλο σκάνδαλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του ΟΕΕΚ (Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), που είχε ως συνέπεια διασπάθιση του δημοσίου χρήματος που ξεπερνά τα 6.000.000 € (έξι εκατομμύρια ευρώ), έφθασε και στα γραφεία τόσο του Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου όσο και του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά αμφότεροι κάνουν την πάπια. Αντί να προωθήσουν τις διαδικασίες και  να καθίσουν άμεσα στο σκαμνί οι ένοχοι της καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος, έχουν κλείσει βαθιά στο συρτάρι τους τις Πορισματικές Εκθέσεις των αρμόδιων οικονομικών επιθεωρητών (Μπούτου και Κουτελάκη) που διενήργησαν τον έλεγχο και καταλογίζουν ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα που συμμετείχαν στην απάτη, μεταξύ των οποίων και σε δικαστικούς λειτουργούς του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Καστανίδης ουσιαστικά συγκαλύπτουν την απάτη και δείχνουν να αδιαφορούν για την επιστροφή των κλεμμένων. Την ώρα που ο στόχος της Κυβέρνησης –όπως τουλάχιστον έχει δηλωθεί επισήμως- είναι να αποδοθούν ευθύνες σε όσους συμμετείχαν στην διασπάθιση των δημόσιων ταμείων και παράλληλα να καταπολεμηθεί η παθογένεια του δημοσίου, η οποία έχει οδηγήσει την χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου-Καστανίδης, λειτουργούν ως πολιτικοί που συγκαλύπτουν την διαφθορά! 
Το γεγονός ότι κύριοι πρωταγωνιστές του σκανδάλου ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και Γιάννης Παπακωνσταντίνου, πρώην Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, έρχεται να επιβεβαιώσει πως οι δύο αρμόδιοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, δρουν με στενοκομματικά κριτήρια, αδιαφορώντας για το συμφέρον του τόπου. 
Αποδεικνύεται με άλλα λόγια ότι οι δήθεν σωτήρες της χώρας, είναι αυτοί που την έχουν μέχρι τα μπούνια χρεωμένη και με διεφθαρμένο δημόσιο, ενώ για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι το κομματικό τους όφελος και η εκλογική τους πελατεία.

ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ!
Για μια ακόμη φορά η χώρα μας γίνεται περίγελως στην Ε.Ε. Η άρνηση των κ.κ. Καστανίδη και Παπακωνσταντίνου να επιληφθούν προσωπικά του σκανδάλου, οδηγώντας άμεσα όλους τους υπεύθυνους σε δίκη και ζητώντας παράλληλα την επιστροφή των κλεμμένων χρημάτων, έχει ήδη φέρει την υπόθεση (από τις 30/7/2010) στην αρμόδια Επιτροπή Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό σημαίνει ότι  για την διασπάθιση των τουλάχιστον 6.00.000 € η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ζητήσει ευθύνες από την χώρα μας και ενδεχομένως να απαιτήσει να της επιστραφούν τα χρήματα, δεδομένου ότι  η κλοπή αφορούσε επιχορήγηση της Ε.Ε. για εκπαιδευτικά σεμινάρια στον ΟΕΕΚ! Το ποσό με το οποίο επιχορηγήθηκε ο Ο.Ε.Ε.Κ. με Κοινοτικά κονδύλια, ανήρχετο στο ύψος των 9,5 δισεκατομμυρίων δραχμών περίπου (27,8 εκατομμύρια Ευρώ).

Η ΚΛΟΠΗ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΑ 6.000.000 €!
Ο έλεγχος τον οποίο διενήργησαν οι Οικονομικοί Επιθεωρητές και αφορούσε στην περίοδο 1997-2002 είναι δειγματοληπτικός και αναφερόταν σε 20 συνολικά στελέχη του Ε.Σ. και του ΟΕΕΚ. Αυτά τα 20 στελέχη, με τα οποία συνέπραξαν στην απάτη και οι γυναίκες-σύζυγοι πολλών εξ’ αυτών, διασπάθισαν 6 εκατομμύρια ευρώ. Μπορεί λοιπόν κανείς να σκεφτεί ότι εφόσον διαταχθεί καθολικός έλεγχος, όπως ζητούν οι οικονομικοί επιθεωρητές, είναι βέβαιον ότι η καταλήστευση του δημοσίου χρήματος θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τα 6 εκατομμύρια ευρώ!

ΠΩΣ ΕΔΡΑΣΕ Η…ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ
 ΚΑΙ ΤΣΕΠΩΣΕ ΤΑ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!
Το μεγάλο σκάνδαλο του ΟΕΕΚ συντελέστηκε με την συμμετοχή ανώτερων στελεχών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του ΟΕΕΚ οι οποίοι έδρασαν ως σπείρα και συμμορία! Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στα πορίσματά του ο εκ των οικονομικών επιθεωρητών κ. Γιώργος Μπούτος,  «Σημαντικός αριθμός εκπαιδευτών - των οποίων οι αμοιβές εξετάστηκαν εξονυχιστικά –  αποζημιώθηκε για υπερβολικό αριθμό ωρών διδασκαλίας μαθημάτων, για την πραγματοποίηση μάλιστα της οποίας οι υποτιθέμενοι εκπαιδευτές προσλήφθηκαν παράνομα δεδομένου ότι δεν διέθεταν τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν τον Ο.Ε.Ε.Κ. Οι εκπαιδευτές που ελέγχθηκαν δειγματοληπτικά, φέρονται ότι «δίδασκαν» ακόμα και σε έξι (6) διαφορετικά Ι.Ε.Κ. των Αθηνών παράλληλα (!) μέχρι και δεκαεπτά (17) μαθήματα διαφορετικών ειδικοτήτων! Χαρακτηριστικά, σας παραπέμπω στις σελίδες 38 μέχρι 42 και 118 μέχρι 121 της από 31.05.2006 Πορισματικής μας Έκθεσης (Σχετικό 1), όπου η συνεργάτης του τότε Προέδρου του Ο.Ε.Ε.Κ. Άννα Σταμούλου και η σύζυγος του τότε Αντιπροέδρου του Ο.Ε.Ε.Κ.  Πολυτίμη Βαμβύλη, φέρονται να δίδαξαν 17  και 10 διαφορετικά μαθήματα αντίστοιχα. Σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν τον Ο.Ε.Ε.Κ., για τη διδασκαλία της πλειονότητας αυτών των μαθημάτων, ήταν απαραίτητη προϋπόθεση η κατοχή διαφορετικών τίτλων σπουδών Πανεπιστημιακού επιπέδου, ενώ οι ανωτέρω υποτιθέμενες εκπαιδεύτριες, είχαν ως μοναδικό προσόν το απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου (Τίτλος Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»).
Σε άλλο σημείο ο κ. Μπούτος υπογραμμίζει: «Οι αποζημιώσεις που εισέπρατταν  για την  απογευματινή διδασκαλία, οι υποτιθέμενοι εκπαιδευτές, έφταναν ακόμη και τις διακόσιες είκοσι πέντε (225) ώρες κατά μήνα (!), γεγονός που ήταν και χρονικά αδύνατο να πραγματοποιηθεί.  Κατά «περίεργη» μάλιστα σύμπτωση, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω «εκπαιδευτές»,  που είχαν αυτή  τη σκανδαλώδη  μεταχείριση, ήταν  στελέχη του Ο.Ε.Ε.Κ., αλλά και του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Ε.Σ.) καθώς και συγγενικά πρόσωπα αυτών. Πολλοί από τους  ανωτέρω «εκπαιδευτές», εισέπρατταν  αποζημιώσεις για υποτιθέμενη διδασκαλία σε Ι.Ε.Κ. των Αθηνών, ακόμα και σε ημέρες που απουσίαζαν εκτός έδρας στο εξωτερικό»! Και συνεχίζει: «Ποσό ύψους 2.225.098 Ευρώ καταβλήθηκε για προκλητικά παράνομες δαπάνες επιμορφωτικών σεμιναρίων. Στα σεμινάρια αυτά οι εκπαιδευτές αποζημιώθηκαν ακόμη και με 610 Ευρώ ανά ώρα (!) ενώ στα αντίστοιχα σεμινάρια που διοργάνωνε εκείνη την περίοδο (1997 – 2000) το ελληνικό Δημόσιο, οι εκπαιδευτές, που ήταν καθηγητές Πανεπιστημίου, εισέπρατταν τη νόμιμη αποζημίωση, που ανερχόταν σε 35,22 Ευρώ ανά ώρα.», για να καταλήξει:    «Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών ήταν, σημαντικό τμήμα της Κοινοτικής επιχορήγησης, αντί να καλύπτει αποζημιώσεις εκπαιδευτών και δαπάνες για την επαγγελματική κατάρτιση, να καταλήγει σε τραπεζικούς λογαριασμούς στελεχών του Ο.Ε.Ε.Κ. αλλά ακόμα και στελεχών του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς και συγγενικών τους προσώπων, τα οποία  καταγράφονται με πλήρη τεκμηρίωση στις Πορισματικές μας Εκθέσεις».
«ΜΟΝΟΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ»
Η δράση του κυκλώματος που καταλήστευσε τα 6.000.000 ευρώ λειτούργησε με χαρακτηριστικά συμμορίας. Όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μπούτος στην έκθεσή του, την οποία απέστειλε και στην αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης,   «η εκταμίευση των παράνομων αποζημιώσεων δεν θα ήταν δυνατή με τη δράση μεμονωμένων ατόμων αλλά μόνο με δράση οργανωμένης – δομημένης ομάδας, στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον, οι υποτιθέμενοι εκπαιδευτές, ο εκκαθαριστής των δαπανών του Ο.Ε.Ε.Κ., που εξέδιδε τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής, τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούσαν τον ίδιο και τη σύζυγό του, ο Πρόεδρος και διατάκτης των δαπανών του Ο.Ε.Ε.Κ., που έδινε την εντολή πληρωμής των χρηματικών ενταλμάτων, τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούσαν την πλειονότητα των συμβούλων, των συνεργατών του καθώς και συγγενικών τους προσώπων και, σε πολλές περιπτώσεις, ο Διευθυντής του Ι.Ε.Κ. που κατήρτιζε τις παράνομες συμβάσεις καθώς και ο Επίτροπος του Ε.Σ., που ενέκρινε την εκταμίευση των παράνομων αποζημιώσεων».   

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ    σύμφωνα με την καταγγελία και τα πορίσματα  των Οικονομικών Επιθεωρητών:

1.    Γεράσιμος Σαπουτζόγλου: (πρώην Πρόεδρος του ΟΕΕΚ). Ο κ. Σαπουτζόγλου, λέκτορας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ήταν ο διατάκτης των παρανόμων πληρωμών προς διάφορους αεριτζήδες, οι οποίοι παρίσταναν τους εκπαιδευτές στον ΟΕΕΚ. Συνυπέγραφε με τον Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών τα εντάλματα πληρωμών.
 2. Γεώργιος Κοκκοβός: (Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών ΟΕΕΚ): Αποσπασμένος από το ΙΚΑ στον ΟΕΕΚ, συνυπεύθυνος με τον προηγούμενο, μια και εξέδιδε και υπέγραφε τα εντάλματα των παράνομων πληρωμών. Μέσα σε αυτές τις πληρωμές συμπεριλαμβάνονταν δικές του και της συζύγου του. Ο ίδιος, απόφοιτος της Βιομηχανικής Σχολής, δήθεν δίδασκε το άσχετο με την ειδικότητά του αντικείμενο «Οικοδομικές Κατασκευές» στο ΙΕΚ. Οι οικοδομικές (!!!) «γνώσεις» του προφανώς βοήθησαν στην κατάρρευση του σπιτιού του απ’ τον σεισμό!  Δάσκαλε που «δίδασκες»…

3. Σταματίνα Κοκκοβού-Πετρή: (Νομικός- Υπάλληλος του Οίκου του Ναύτη, σύζυγος Γ. Κοκκοβού): Στον ΟΕΕΚ, ως Πετρή, «δίδαξε» 17 μαθήματα όπως Αέρια(!) Καύσιμα, Τραυματιολογία, Χειρουργικές επεμβάσεις μονάδων Εντατικής Θεραπείας, Τοπογραφικές ασκήσεις κ.λ.π. Το πώς μία Νομικός μπορεί να διδάσκει Τοπογραφία, εξηγείται μόνον από το ότι, όπως και ο σύζυγός της, έχει το τεχνικό δαιμόνιο μέσα της. Το πώς μπορούσε να δουλεύει 400 ώρες το μήνα -18 ώρες την ημέρα- αυτό εξηγείται από τη σοφία του λαού: "Τα καλά κόποις κτώνται". Επιβραβεύοντας αυτά τα "προσόντα" της κυρίας, το Ελεγκτικό την υποδέχτηκε στους κόλπους του το 2002, κατόπιν μετατάξεως -και επιδειχθείσης προς τούτο ανοχής- από τον Οίκο του Ναύτη. Σήμερα υπηρετεί ως ελεγκτής στην Υπηρεσία Επιτρόπου Περιστερίου (περιοχή Τσαλα-Βούτα), εκεί όπου ο Επίτροπος κ. Γεωργακόπουλος, μία άλλη "εξέχουσα" μορφή του Ελεγκτικού, "ξέσκισε" 12 Δήμους, υποχρεώνοντάς τους να τον στεγάσουν (σπιτώσουν) με περίπου 600.000€, διά της μεθόδου  "δεν μου δίνετε λεφτά, δεν σας κάνω εγώ αυτά",  όπως ήδη γράψαμε εκτενώς προ διμήνου. (Διαβάστε πλήρες ρεπορτάζ  στην press-bank.gr19/4/2008).
Η "πέτρα του σκανδάλου" μάς απείλησε τηλεφωνικά -σε ανοιχτή ακρόαση- οτι αν ξανασχοληθούμε μαζί της, θα λάβει νομικά μέτρα εναντίον μας. Εμείς φοβούμεθα περισσότερο την ειδικότητά της στα αέρια(!) καύσιμα.  
  4.       Γεώρ. Χανιωτάκης  (Επίτροπος του Ελ. Συνεδρίου στον ΟΕΕΚ): Αποστολή του ήταν να ελέγχει την νομιμότητα των δαπανών, εξετάζοντας -σύμφωνα με τον Νόμο- ακόμη και παρεμπίπτοντα ζητήματα. Ο κ. Χανιωτάκης περιέβαλε με το ένδυμα της νομιμότητας όλες τις παράνομες δαπάνες. Ακόμη και την δική του υπέρογκη αμοιβή των 450.000 δρχ. για συμμετοχή του σε Επιτροπή το Μάιο του 2001, ο ίδιος τη θεώρησε-καθαγίασε. Ο κ. Χανιωτάκης  έως πρότινος ήταν Γενικός Συντονιστής των Επιτρόπων. Δηλ. ο κ. Παπακωνσταντίνου, πρώην Αντιπρόεδρος του ΟΕΕΚ, εκδιώχθηκε και από την θέση του Γενικού Διευθυντού του ΠΑΣΟΚ γι' αυτή την υπόθεση, ενώ ο κ. Χανιωτάκης πήρε και προαγωγή!! Η περίπτωσή του δηλαδή είναι σκανδαλώδης, αποδεικνύοντας έτσι την ανεπάρκεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην εκτέλεση της αποστολής που του έχει ανατεθεί και δικαιολογώντας την ανυποληψία στην οποία έχει περιπέσει στη συνείδηση του νοήμονος πολίτη.
 5.       Δήμητρα Χανιωτάκη-Τσατμαλή (Φιλόλογος, σύζυγος του Γεωρ. Χανιωτάκη): Η αφορμή για να ανακινηθεί η υπόθεση. Στον ΟΕΕΚ εμφανίστηκε με το όνομα Τσατμαλή. Είχε την «ικανότητα» να διδάσκει ταυτόχρονα, την ίδια ώρα, στο Γυμνάσιο όπου ήταν διορισμένη και στο ΙΕΚ Νικαίας και μάλιστα σε ειδικότητες ασυμβίβαστες με το επάγγελμα της φιλολόγου. Εισέπραξε από το ΙΕΚ Νικαίας 840.000 δρχ. για ένα χρόνο
ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ!
Παρά τα αδιάσειστα στοιχεία που προσεκόμισαν οι οικονομικοί επιθεωρητές στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου αυτό να κινήσει διαδικασίες και να στείλει στο σκαμνί τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου, ο τότε Πρόεδρος του Ε.Σ. κ. Κούρτης, έδωσε εντολή σε έναν από τους συμμετέχοντες στο σκάνδαλο (!!!) και συγκεκριμένα στον Επίτροπο κ. Τσελίκα, να πραγματοποιήσει Έκθεση για την υπόθεση. Και επειδή «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει» ο κ. Τσελίκας παρέδωσε ως…λευκές περιστερές του πρωταγωνιστές του σκανδάλου, καταλήγοντας στο απίστευτο επιχείρημα (!) ότι  η νομιμότητα ή μη της δαπάνης κρίνεται από το εάν ο ποινικός Δικαστής επιβάλει ή όχι ποινή ή από τον έλεγχο των δικαιολογητικών της δαπάνης που βρίσκονται στην κατοχή του Ε.Σ. Ο οικονομικός επιθεωρητής κ. Μπούτος …κατακεραυνώνει τον κ. Τσελίκα, λέγοντας ότι «η διατύπωση μιας τέτοιας πρωτοφανούς άποψης – πρότασης από την πλευρά του ελεγκτή Επιτρόπου του Ε.Σ. ( σελ. 41 Έκθεσης καταστατικού ελέγχου Δεκεμβρίου 2008 ), δεν είναι μόνο προκλητική αλλά και ελεγκτέα. Το ίδιο όμως προκλητική και ελεγκτέα είναι, κατά την άποψή μου, και η αποδοχή της πρότασης αυτής από τον απελθόντα Πρόεδρο του Ε.Σ.» Με άλλα λόγια υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο αντί να ελέγχει τις δαπάνες, όπως είναι το καθήκον του, εκκόλαπτε και συγκάλυπτε την διαφθορά, μια και κύριοι πρωταγωνιστές ήταν επίορκα στελέχη του Ε.Σ.   

ΚΟΛΟΒΟ ΚΑΙ ...ΣΑΘΡΟ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΖΑΓΟΡΙΑΝΟ

Το κατηγορητήριο που απήγγειλε ο ανακριτής κ. Ν.Ζαγοριανός στους εμπλεκόμενους, είναι κολοβό και θολό όπως υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι, αφήνοντας το περιθώριο στην υπεράσπιση των κατηγορουμένων να μετατρέψει τις κατηγορίες από κακούργημα σε πλημμέλημα! Κάτι που ερμηνεύεται σε άμεση παραγραφή των αδικημάτων!Επίσης δεν συμπεριέλαβε στους κατηγορούμενους τον Χανιωτάκη, τον άνθρωπο δηλαδή που θεωρούσε ως νόμιμες όλες τις παράνομες δαπάνες!!!
Για την επιστροφή των κλεμμένων χρημάτων πάντως, δεν κάνει κανείς λόγο. Οι δε κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προσλάβει όλοι τους για συνήγορο υπεράσπισης τον Δ. Τσοβόλα!  

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ! ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZZAR ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΚΑΙ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Στις 28 Νοεμβρίου και μετά από πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 6ου Δημοτικών Σχολείων Χολαργού, διεξήχθη τουρνουά σκάκι και stratego στην αίθουσα εκδηλώσεων των σχολείων. Πολλοί μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν στο τουρνουά, όπου μάλιστα υπήρχε και η παρουσία κριτών, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία!!!
Ο συναγωνισμός ήταν σκληρός και έντονος αλλά κυριάρχησε η ευγενής άμιλλα μεταξύ των συμμετεχόντων.
Μετά τους αγώνες δόθηκαν και αναμνηστικά διπλώματα και συμβολικά δωράκια (φωτό). 
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ...υπέρπρωταθλητής του τουρνουά ανακηρύχθηκε ο Βασίλης Μπουζαμπαλίδης.  Τον βλέπετε στην φωτογραφία (πρώτο από αριστερά), με πόση αφοσίωση και προσοχή σχεδιάζει την επόμενη κίνησή του, υπό τα βλέμματα των συμμαθητών του Νίκου, Ανδρέα και Σταύρου.

 Εν τω μεταξύ οι δύο Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 6ου Δημοτικών Σχολείων, καθώς και του 1ου Νηπιαγωγείου, προγραμματίζουν Χριστουγεννιάτικο BAZAAR για τις 18 Δεκεμβρίου. Το BAZAAR θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος και θα περιλαμβάνει πολλές κατασκευές, δημιουργίες των ίδιων των μαθητών-μαθητριών, καθώς και happenings.
Οι μικροί μας φίλοι και οι φίλες μας περιμένουν να ενισχύσουμε την προσπάθειά τους. 

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

πρωτοφανές για τον Χολαργό! ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΑ ΟΠΛΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΨΙΛΙΚΩΝ!!!


Το περιστατικό είναι πρωτοφανές για τον Χολαργό, κάτι όμως που επιβεβαιώνει ότι οι συνθήκες τραγικής οικονομικής ανέχειας, θα κάνουν ...καθημερινό μενού τις ληστείες και μάλιστα τις ληστείες με απειλή όπλου. 
Σαν  αυτή που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 4/12 στο κατάστημα Ψιλικών της οδού Φανερωμένης 8, ακριβώς απέναντι από την Εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης (πάνω φωτό). 
Ληστής, κατά πάσα πιθανότητα αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 30-35 ετών, αφού πέρασε πρώτα γύρω στις 7.00 το απόγευμα του Σαββάτου να πάρει ένα κουτάκι τσίχλες από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, επανήλθε μετά από μισή ώρα. Έβγαλε το πιστόλι από την τσέπη το οποίο το όπλισε μπροστά στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος βρισκόταν στο κατάστημα μαζί με την γυναίκα του. Τον απείλησε με το όπλο, ενώ βρίζοντας, το προέτεινε και προς το μέρος της συζύγου του επιχειρηματία. Ο ιδιοκτήτης πήγε στην  ταμειακή μηχανή, όπου έδωσε στον ληστή τις ελάχιστες εισπράξεις που είχε (180 €) . 

Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι ο δύσμοιρος επαγγελματίας βρέθηκε και στο παρελθόν σε παρόμοια θέση με έναν τσαντάκια, τον οποίο όμως αν και ατάφερε να τον αφοπλίσει και να τον γρονθοκοπήσει, στο τέλος βρέθηκε μπλεγμένος με την Δικαιοσύνη , καταδικαζόμενος σε 6 μήνες φυλακή!!!
"Καλύτερα να τον είχα αφήσει να με ληστέψει, με είχαν συμβουλέψει τότε οι αστυνομικοί" , είπε μιλώντας στον "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ". Την ίδια ακριβώς συμβουλή του έδωσαν και χθες από το Αστυνομικό τμήμα Χολαργού. Του είπαν ότι αν κατάφερνε να αφοπλίσει τον ληστή ή και να τον τραυματίσει, τότε θα βρισκόταν πίσω από τα σίδερα της φυλακής ο επαγγελματίας, ενώ ο ληστής θα κυκλοφορούσε ελεύθερος!!! "Ακόμη και τώρα να τον συλλάβουμε, σε 5 ημέρες ή το πολύ σε 6 μήνες θα είναι πάλι ελεύθερος", τον διαβεβαίωσε αστυνομικός του τμήματος Χολαργού, για να καταλήξει: "Δεν βλέπεις εμάς; Ο Νόμος μας απαγορεύει να χρησιμοποιήσουμε το όπλο ακόμη και αν απειλείται η ζωή μας".
Αυτή είναι η απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Ξέφραγκο αμπέλι, με νόμους, κομμένους και ραμμένους για τους κακοποιούς!

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΨΕ (5/12) ΣΤΙΣ 10.00 ΤΟ KONTRA CHANNEL. ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ" ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ! ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ


Μην χάσετε απόψε 5 Δεκεμβρίου στις 10.00 στο KONTRA CHANNEL  την εκπομπή "ΜΑΚΕΛΕΙΟ" του Στέφανου Χίου, όπου θα παρουσιαστούν ντοκουμέντα με βάση αποκαλυπτικές ειδήσεις και ρεπορτάζ του "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ". Στο πάνελ της εκπομπής θα είναι και ο εκδότης του "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ" Μάκης Βραχιολίδης. Για όσους τυχόν δεν μπορούν να ...πιάσουν το κανάλι στους δέκτες τους, η εκπομπή μεταδίδεται και διαδικτυακά από το www.kontrachannel.gr
Τα υπόλοιπα στις οθόνες σας...