Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΘΡΙΛΕΡ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ BOEING ΤΗΣ ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ: ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ;

Την ώρα που οι αυστραλιανές Αρχές, σε συνεργασία με τις δυνάμεις που έχουν στείλει οι υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing, συνεχίζουν την προσπάθεια αναζήτησης ίχνους των συντριμμιών, ένα νέο σενάριο που είδε το φως της δημοσιότητας αλλάζει άρδην τα δεδομένα.
Σύμφωνα με στελέχη της πρώην KGB (ρωσικής μυστικής υπηρεσίας), το αεροπλάνο δεν συνετρίβη και κανείς από τους επιβάτες του δεν έχασε τη ζωή του. Αντιθέτως, η πτήση MH370 έπεσε θύμα αεροπειρατείας και το αεροσκάφος κατέληξε κάπου στο Αφγανιστάν.

Τονίζεται μάλιστα ότι όλοι οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους και ζουν σε καλύβες, χωρισμένοι σε ομάδες των επτά ατόμων.

Όλα τα παραπάνω, βέβαια, αποτελούν μόνο εικασίες και δεν αποδεικνύονται, ενώ δεν προέρχονται και από επίσημη πηγή. Ουσιαστικά πρόκειται για εκτιμήσεις μελών των ρωσικών υπηρεσιών τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Daily Star της Μαλαισίας.

Διαψεύδεται το τηλεφώνημα

Η πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας και που θελει τον συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους, Φαρίκ Χαμίντ, να έχει κάνει ένα τηλεφώνημα κατά τη διάρκεια της πτήσης, διαψεύστηκε από τον Υπουργό Μεταφορών της Μαλαισίας.

«Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, θα το είχαμε μάθει πολύ νωρίτερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χισαμουντίν Χουσεΐν.
thessbomb.blogspot.gr

ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ: ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ 20% ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ!!!

Μετά την παύση που έβαλε η τρόικα στη δημοσιίευση των ισολογισμών στον Τύπο, μετά την φραγή στα μειωμένα ταχυδρομικά τέλη προς τις εφημερίδες (για απεριόριστο αριθμό φύλλων) έρχεται και ο φόρος 20% επί των διαφημίσεων που βάζει η κυβέρνηση στον Τύπο. 
Κάνει να εισπράξεις 300 € τιμολόγιο; Το κράτος θα σου αρπάζει επί τόπου τα 60 ευρώ!!! Με αυτό τον τρόπο οδηγούν σε λουκέτο τις τοπικές εφημερίδες (ειδικά αυτές) οι οποίες πλέον δεν θα μπορούν να έχουν ούτε καν διαφημίσεις των 300 ευρώ γιατί θα τους τα παίρνει νταβατζηλίκι το κράτος!!! Ξέχωρα ο φόρος 23% ΦΠΑ που θα πληρώνει επί του τιμολογίου. 
Όπως αναφέρει η ΕΔΙΠΤ (Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Τύπου) "Βάσει του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 «προβλέπεται παρακράτηση φόρου 20% για αμοιβές για συμβουλευτικές ή παρόμοιες υπηρεσίες που υπερβαίνουν τα 300,00 € με αναδρομική ισχύ από 01.01.2014»!!! Aν και δεν έχει διευκρινιστεί 100% αν μέσα σε αυτές τις αμοιβές λογίζεται και η διαφήμιση είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτό αποφάσισε η τρόικα και ψήφισαν οι δωσίλογοι της κυβέρνησης Σαμαρά. Γι’ αυτό τον λόγο διαμαρτυρήθηκε εντόνως το Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ  και ζήτησε από το ΥΠΟΙΚ να τις δοθούν αναλυτικές διευκρινήσεις, αποστέλλοντας γραπτό  υπόμνημα προς τον Υπουργό Οικονομικών".

ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ! ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ...ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

Αφού πλέον κατευξετέλισαν την αξιοπρέπεια των Ελλήνων εργαζομένων με χιλιάδες απολύσεις, τώρα οι τροϊκανοί και οι προδότες της κυβέρνησης Σαμαρά δίνουν το ...πιστόλι στους διευθυντές των σχολείων για να εκτελούν εν ψυχρώ τους ίδιους τους συναδέλφους τους. Με την δήθεν αξιολόγηση η οποία ουσιαστικά αποτελεί τον προθάλαμο της απόλυσης, βάζουν επικεφαλής τους διευθυντές σχολείων να αξιλογούν τους ίδιους τους συναδέλφους τους και ουσιαστικά να τους στέλνουν στην ανεργία! 
Μετά την διευθύντρια του 4ου δημοτικού σχολείου που αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μια τέτοια εγκληματική πολιτική υποβάλλοντας την παραίτησή της ακολούθησε και η διευθύντρια του 1ου δημοτικού σχολείου Παπάγου. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Ο Περικλής" εξέδωσε ανακοίνωση και φιλοξενεί την επιστολή της κας Κολόζη. 

Η συναδέλφισσα μας Μαρία Κολόζη, γνωστή για τη συμμετοχή της στους κοινωνικούς αγώνες και τη συνδικαλιστική της δράση, μας έστειλε τη δήλωση της με βάση την οποία -σεβόμενη τις αρχές της για στήριξη του δημόσιου σχολείου, για παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο- αρνείται να συμμετέχει σε ομάδα “εργασίας” για την “αυτοαξιολόγηση” που της έχει ανατεθεί από τη διευθύντρια του σχολείου της στο 1ο Παπάγου.
Η στάση της αποδεικνύει ότι οι απειλές και οι εκβιασμοί, όχι μόνο δε περνάνε, αλλά αντίθετα φουσκώνουν το ποτάμι της οργής μας.
   Η Αξιολόγηση τους θα μείνει στα χαρτιά!
Έχουμε το δίκιο – είμαστε οι πολλοί – Θα νικήσουμε!
      Επισυνάπτουμε τη δήλωση της Μαρίας Κολόζη
                                                                      Παπάγος, 10 Απριλίου 2014
Προς τη Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου
Το μεγαλύτερο μέρος των εκπαιδευτικών του τόπου μας αρνήθηκε μέσα από πολλές, επίπονες αρκετές φορές, αλλά και δυναμικές διαδικασίες, τη συγκρότηση ομάδων εργασίας για την  αυτοαξιολόγηση- αξιολόγηση. Και αυτό το έκανε γιατί γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει «αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση».
Η αποδόμηση-διάλυση της ζωής από το κυρίαρχο σύστημα, εκτός από το υλικό επίπεδο, έχει περάσει και σε ένα άλλο πολύ βαθύ και επικίνδυνο. Σε αυτό της γλώσσας και των εννοιών. Οι «σοφοί», οι «δεξαμενές σκέψεις» και οι «παρατρεχάμενοι της διανόησης» (όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω θα τους βρεις) δίνουν  «νέα» νοήματα σε λέξεις και όρους, προσπαθώντας να παγιδέψουν τη σκέψη και την κρίση των ανθρώπων.
Με δεδομένη λοιπόν την καθολική αντίθεση του κόσμου της εκπαίδευσης στη διάλυση του σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων και αξιοπρέπειας, μέσω και της αξιολόγησης,  κατέφυγαν για μια ακόμη φορά, στο μόνο πράγμα που πραγματικά γνωρίζουν καλά, τη βία. Με το «εντέλλεσθε» θέλουν να μας γονατίσουν, να μας πειθαναγκάσουν στον εξευτελισμό και στην αποδοχή ενός σχολείου των λίγων ή και των ελάχιστων.

Έτσι, μολονότι πήρα την εντολή να συμμετάσχω στις ομάδες εργασίας για την αξιολόγηση, δηλώνω ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε καμιά ομάδα εργασίας. Θα συνεχίσω να εργάζομαι ως δασκάλα στην τάξη υπερασπιζόμενη, όσο μπορώ, το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών, θα συνεχίσω να συνεργάζομαι και να συνυπάρχω με όρους αλληλεγγύης και συναδελφικότητας με τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου, θα συνεχίσω να συμπορεύομαι με τους γονείς των παιδιών για ένα πραγματικά δημόσιο σχολείο.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια ζωή άλλη, για μια ζωή…(είναι άλλωστε μικρή και πολύτιμη για τον καθένα μας και την καθεμιά μας).

«… Η τάξη είναι το θέατρο ενός συγκλονιστικού δράματος. Ποτέ δεν θα μάθεις τι καλό ή τι κακό έχει κάνει στα εκατοντάδες παιδιά που έρχονται και φεύγουν. Τα βλέπεις να βγαίνουν από την τάξη: ονειροπόλα, αδιάφορα, σαρκαστικά, εκστατικά, χαμογελαστά, προβληματισμένα. Ύστερα από μερικά χρόνια, αναπτύσσεις κεραίες. Μπορείς να καταλάβεις πότε τους έχεις αγγίξει ή τους έχεις αποξενώσει. Είναι χημεία. Είναι ψυχολογία. Είναι ζωικό ένστικτο. Πορεύεσαι μαζί με τα παιδιά και, όσο θέλεις να είσαι δάσκαλος, δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγεις. Μην περιμένεις βοήθεια απ’ τους ανθρώπους που ξέφυγαν από την τάξη, τους υψηλότερα ιστάμενους. Είναι απασχολημένοι να παρευρίσκονται σε γεύματα και να κάνουν υψηλότερες σκέψεις. Είσαι εσύ και τα παιδιά. Οπότε, το κουδούνι χτύπησε. Τα λέμε αργότερα. Βρες τι αγαπάς και κάν’ το…»
(Απόσπασμα από το βιβλίο «Ο Δάσκαλος: Μια αυτοβιογραφία» του Φρανκ ΜακΚόρτ, εκδόσεις SCRIPTA, Αθήνα 2006)
Ένα βιβλίο, φόρος τιμής στους δασκάλους όλου του κόσμου που το διάβασα πριν από αρκετά χρόνια και μου το θύμισε η φίλη μου, δασκάλα κι αυτή, Ελένη.
Αφιερωμένο – το απόσπασμα – σε όλες κι όλους που επιμένουν να είναι δάσκαλοι.
Μαρία Κολόζη
Δασκάλα(τουλάχιστον για φέτος) της Γ΄ τάξης
του 1ου Δημοτικού Σχολείο Παπάγου

"ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ"

Λάβαμε και δημοειεύουμε την παρακάτω επιστολή του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Βασίλη Σιαμάνη ο οποίος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους συμπορεύεται με τον Ηλία Αποστολόπουλο:

"Αγαπητοί φίλοι, συμπολιτες.

Σε μια περιοδο ιδιαιτερα κρισιμη για ολους μας, με λαθη του παρελθοντος να αλλοιωνουν το παρον και να διαμορφωνουν το μελλον, η γειτονια μας αλλαζει. Σε αυτη την περιοδο αλλαγης, ολοι εχουμε λογο. Και οχι μονο. Εχουμε υποχρεωση δραστικης παρεμβασης, δυναμικης αποψης, ουσιαστικης συμμετοχης.Στις εκλογες του Μαιου δεν αποφασιζουμε απλως για προσωπα. Αποφασιζουμε για τον μελλον της πολης μας, της γειτονιας μας, του σπιτιου και των παιδιων μας. Και αυτη η επιλογη δεν μπορει να ειναι τυχαια αλλα ιδιαιτερα προσεγμενη και συνειδητη. Με αισθημα ευθυνης, συνεχή αγαπη για την γειτονια μας αλλα κυριως με απεριοριστη ορεξη και κουραγιο για αλλαγες, παρεμβασεις και πολλή δουλεια, οι νεοι ανθρωποι οφειλουν να παρουν την τυχη στα χερια τους. Αυτο κανω και εγω. Με οχημα τον συνδυασμο "Μαζι για την πολη μας" και επικεφαλης τον Ηλια Αποστολοπουλο συμμετεχω στην προσπαθεια για μια πιο ομορφη, καθαρη και συγχρονη πολη. Στην προσπαθεια για μια πολη χωρις διαφορές, χωρις πολιτικες και αθλητικες διακρισεις, χωρις συνήθεις ξεπερασμένες πρακτικές. 

Σε αυτη την προσπαθεια οφειλουμε ολοι να δωσουμε το παρον.Το οφειλουμε στους γονεις μας. Σε εμας. Στα παιδια μας.
Βασίλης Σιαμάνης
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος"

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΚΑΙ Ο "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ"! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ. ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ...

Μόλις κυκλοφόρησε το 514 τεύχος του "Ανεξάρτητου & Διπλωματικού Παρατηρητή". Πρόκειται για την πασχαλινή έκδοση, στην 1η σελίδα της οποίας δεσπόζει ο τίτλος: "ΑΠΑΤΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ"! Μία ακόμη μπλόφα του ανεκδιήγητου Σαμαρά ο οποίος βγήκε στις αγορές με την ώθηση των δανειστών-τοκογλύφω και με επιτόκιο πάνω από 5%! Ενώ το δημόσιο χρέος της χώρας βρίσκεται στο 180% επί του ΑΕΠ βγήκαμε στις αγορές όταν το 2010 που έκλεισαν οι πόρτες των αγορών, το χρέος μας ήταν 120% επί του ΑΕΠ!!! Πώς γίνεται ενώ το χρέος να αυξάνει ξαφνικά να βγαίνουμε στις αγορές; Αυτά μόνον αρχιδοσίλογοι σαν τον Σαμαρά μπορούν να τα κανονίζουν προκειμένου να ξανακάτσσει στην καρέκλα της εξουσίας! 
Στις υπόλοιπες σελίδες υπάρχει πλούσια ενημέρωση για τις δημοτικές εκλογές στον Παπάγου-Χολαργού με τα των δημοτικών παρατάξεων και ευχές επικεφαλής συνδυασμών, καθώς και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Μεγάλη έμφαση δίνεται στο Γενικό Πολεοδομικό σχέδιο Παπάγου, ενώ υπάρχουν ενδιαφέροντα άρθρα της Τίνας Βαλσαμοπούλου και του Σταύρου Σκανδάλη. 

Την εφημερίδα μπορείτε να την βρείτε στα ΚΕΠ Χολαργού, Παπάγου, καθώς και στη Λέσχη Αξιωματικών Παπάγου. Από αύριο θα διανέμεται στις επιχειρήσεις της περιοχής, ενώ την Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη θα φτάσει στα σπίτια των συνδρομητών με τα ΕΛΤΑ.  

ΝΕΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΙΓΚΑ! ΔΕΙΤΕ ΤΗ...

         
 Ο Κώστας Πολυχρόνης Τίγκας και η "Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου-Χολαργού" ανακοίνωσαν την προσχώρηση ενός ακόμη υποψήφιου συμβούλου που θα ενισχύσει την δημοτική παράταξη στις προσεχείς εκλογές. 
Δείτε ποιος είναι και διαβάστε την επιστολή του. 






ΔΑΚΡΥΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ. ΒΙΝΤΕΟ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ :ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΙΩΑΝΝΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ

aganargyroi.gr, βίντεο: localtv

ΔΝΤ ΠΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ: "ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΞΥΠΟΛΗΤΟΣ;"

Κάποιος να ενημερώσει Σαμαρά και Μέρκελ ότι οι αερολογίες που ακούστηκαν σήμερα έφτασαν μέχρι το ΔΝΤ του οποίου ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού τμήματος, Ρέζα Μογκαντάμ απαντώντας στο Ελληνα πρωθυπουργό απάντησε αναφορικά με την έξοδο από την κρίση ότι "Η Ελλάδα χρειάζεται υποστήριξη και έχει μεγάλες χρηματοδοτικές ανάγκες. Εχουμε ακόμα μπροστά μας πολύ δρόμο και πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις για να εφαρμοστούν νέα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες"...
Διακωμωδώντας, ουσιαστικά την περίφημη "έξοδο στις αγορές" ο Ρ.Μογκαντάμ μιλώντας από την Ουάσινγκτον δήλωσε ότι η χώρα δεν μπορεί να σταθεί ακόμα "στα δικά της τα πόδια" και θα χρειαστεί νέα βοήθεια από την Ευρωζώνη τα επόμενα δύο χρόνια "καθώς οι χρηματοδοτικές ανάγκες είναι τεράστιες"!
Ολα αυτά ενώ ο Α.Σαμαρά δήλωνε ότι "Η Ελλάδα πλέον στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις"!
«Οι χρηματοδοτικές της ανάγκες για τα επόμενα δύο χρόνια παραμένουν πολύ μεγάλες. Θα υπάρχει συνεχής ανάγκη υποστήριξης και λήψης νέων μέτρων» τόνισε με νόημα ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέο Μνημόνιο!
Δηλαδή, ποιος ξέρει τι έρχεται μετά τις ευγεκλογές αν τυχόν επιβιώσει η κυβέρνηση ή αν βρουν συνεταίρους εντοός Βουλής, όπως ην τελευταία φορά οι Λοβέρδος-Αηδόνης που έσωσαν το πολυνομοσχέδιο...
defencenet.gr

ΣΚΗΝΕΣ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ! ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση με χημικά έγινε πριν από λίγο σε χωριό της επαρχίας Χάμα στη Συρία.
Ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για δύο νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες -ανάμεσα τους και παιδιά.
Προσοχή! Οι εικόνες είναι πολύ σκληρές!
Δείτε το Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha:
enikos.gr

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ "ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ"

Μόλις κυκλοφόρησε το πασχαλινό τεύχος της "Φωνής του Δημότη" του Πέτρου Καραμανέα όπου στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδος κυριαρχεί η κόντρα που άνοιξε ανάμεσα στον εκδότη, την πρώην Αντιδήμαρχο κα Κούτρα αλλά και τον δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού κ. Ξύδη ο οποίος προσήλθε ως μάρτυρας κατηγορίας του Καραμανέα. 
Επίσης, η κορυφή του πρωτπσέλιδου θέματος αφιερώνεται στον Χάρη Κουγιουτζόπουλο με τίτλο "Δυναμώνει μέρα με τη μέρα ο Κουγιουμτζόπουλος με τις 8 προτάσεις".

ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ, ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ... ΔΕΙΤΕ!

ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ 
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...
--------------------------------  ----------------

Το Πάσχα είναι μια μοναδική ευκαιρία επιστροφής στην αλληλεγγύη και την ελπίδα. Με τη συνείδησή μας στραμμένη στον «Γολγοθά» των λιγότερο ευνοημένων συμπολιτών μας, επωμιζόμαστε την υποχρέωση που μας γεννά η πίστη στον Θεάνθρωπο και ατενίζουμε την Ανάσταση ως ψυχική ανάταση.


Εύχομαι ολόψυχα το Άγιο Φως της Ανάστασης να καταυγάσει τις ψυχές όλων των συμπολιτών μας και να φέρει ευλογία σε κάθε βήμα μας στο ταξίδι της ζωής.

Καλή Ανάσταση!


Βασίλης Γιαννακόπουλος
υπ. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Συμμαχία Ευθύνης»
--------------------------------  ---------------------
--------------------------------  ---------------------
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Δ. Σ. 
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΜΑΣ
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, 
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, 
ΜΕ ΥΓΕΙΑ & ΕΥΤΥΧΙΑ 
ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ 

ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σφοδρή επίθεση σε όσους προσπαθούν να αποκρύψουν το παρελθόν τους εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Χολαργού με τις 8 προτάσεις κ. Χάρης Κουγιουμτζόπουλος χαρακτηρίζοντας ως πρωτοφανές το φαινόμενο μετά από δώδεκα χρόνια διοίκησης του δήμου, να μην παρουσιάζουν απολογισμούς του έργου τους, να παριστάνουν το νέο και το φρέσκο και να αποκρύπτουν την απουσία έργου.

Ο κ. Κουγιουμτζόπουλος χωρίς να κατονομάζει, υπονοούσε προφανώς τον κ. Αποστολόπουλο που ήταν πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και μέλος της πλειοψηφίας, επί δημαρχίας Νικολάου και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και του ΔΟΚΜΕΠΑ και μέλος της πλειοψηφίας επί δημαρχίας Ξύδη, τον κ. Κεχρή που ήταν πρόεδρος του ΚΑΠΗ και των Παιδικών Σταθμών και μέλος της πλειοψηφίας επί δημαρχίας Νικολάου και τον κ. Τίγκα που ήταν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της πλειοψηφίας επί δημαρχίας Ξύδη στου Παπάγου.

Ο κ. Κουγιουμτζόπουλος όμως τόνισε και τους ιδεολογικούς διαχωρισμούς στον χώρο της αυτοδιοίκησης, βάζοντας απέναντι αυτούς που ανεξάρτητα του τι λένε σήμερα προεκλογικά, στο παρελθόν πήραν θέση με την ψήφο τους, αντίθετη κυρίως στις αποφάσεις που είχε πάρει η διοίκηση Σκούρτη.


Υπάρχουν αυτοί που κάποτε πάλεψαν για την χρήση νέων τεχνολογιών είπε στην ομιλία του ο Χάρης Κουγιουμτζόπουλος και κάποιοι που είπαν όχι, όπως στην μηχανική αποκομιδή των απορριμμάτων. Και αυτό είναι ιδεολογία.
Υπάρχουν αυτοί που πάλεψαν για έργα υποδομής και για την δημιουργία σχολείων και κάποιοι που είπαν όχι. Κάποιοι δέσμευαν οικόπεδα για να φτιαχτούν σχολεία και κάποιοι ψήφισαν να απελευθερωθούν. Και αυτό είναι ιδεολογία

Κάποιοι έκαναν χρηστή διαχείριση για την βιώσιμη ανάπτυξη του δήμου και άφησαν πλεονάσματα στους επόμενους και κάποιοι ψήφιζαν σπατάλες, χρέη και δάνεια. Και αυτό είναι ιδεολογία

Κάποιο έφτιαξαν εργαστήρια τέχνης για την ανάπτυξη του τοπικού πολιτισμού και κάποιο ήρθαν και τα κατάργησαν.

Κάποιοι έφτιαξαν ουσιαστικές υποδομές που δεν φαίνονταν όπως έργα ομβρίων και κάποιοι άλλοι ψήφιζαν έργα βιτρίνας με συντριβάνια και αγάλματα.

Κάποιοι έφτιαξαν Γενικό Πολεοδομικό ουσίας με κέντρα γειτονιάς και περιοχές ήσυχης κατοικίας και κάποιοι άλλοι το καταστρατήγησαν νομιμοποιώντας τις αυθαιρεσίες.

Κάποιοι ασχολήθηκαν με την πολιτική για να προσφέρουν στον τόπο τους και κάποιοι ασχολούνται με την πολιτική μόνο αν είναι να κερδίσουν. Και αυτά όλα είναι ιδεολογικοί διαχωρισμοί τόνισε ο κ. Κουγιουμτζόπουλος.

ΑΥΡΙΟ Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

Αύριο το πρωί από τις 9.00 και μέχρι τις 13.00 διεξάγεται η καθιερωμένη πριν από το Πάσχα αιμοδοσία της "Παναγίας Φανερωμένης" Χολαργού. Όσοι μπορούν να δώσουν αίμα παρακαλούνται να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ιερού ναού και να προσφέρουν λίγο από το πολύτιμο αίμα τους προκειμένου να σώσουν την ζωή ενός συνανθρώπου τους που έχει μεγάλη ανάγκη. 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΟΜΙΝΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ...ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

Αγαπητοί συμπολίτες,
Με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα την επόμενη μέρα και το μέλλον του Δήμου μας, δηλώνω ότι στις επικείμενες εκλογές θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τον Υποψήφιο Δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Μαζί για την πόλη μας».
Με εκτίμηση,
Λάμπρος Κομίνης


Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΤΗΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Η τρόικα και η πανάθλια κυβέρνηση καθιστούν πλέον τους διευθυντές των σχολείων δημίους! Τους δίνουν το μαχαίρι και την θηλιά για να αποκεφαλίσουν ή να κρεμάσουν τους ίδιους τους συναδέλφους τους! Με τις αξιολογήσεις που τους επιβάλλουν να κάνουν για τους συναδέλφους τους ουσιαστικά τους στέλνουν στην απόλυση και την ανεργία. 
Η περίπτωση της διευθύντριας του 4ου δημοτικού σχολείου Χολαργού Ντέσσης Παναγιωτοπούλου, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα που πρέπει να μιμηθούν και άλλοι έντιμοι εκπαιδευτικοί. Παραιτήθηκε από την θέση της, αρνούμενη να συνεναίσει στο έγκλημα της δήθεν αξιολόγησης των συναδέλφων, της ουσιαστικής όμως καρατόμησης των συναδέλφων της. Την παρακάτω επιστολή και την είδηση προβάλλει το myxolargos.gr.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ Η ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ "ΜΑΙΡΑ" ΜΕ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΑΧΤΣΙΡΛΗ!

Το Εμπειρίκειο Γυμνάσιο της Xώρας Άνδρου φιλοξενεί την έκθεση  
 “ΜΑΙΡΑ” της Ιωάννας Τσαχτσιρλή από 15 έως 21 Απριλίου 2014.
  Η έκθεση ζωγραφικής “Μαίρα” ξεκίνησε το ταξίδι της το καλοκαίρι του 2013 στο Χολαργό, συνέχισε με δεύτερο σταθμό την Ελευσίνα και με πυξίδα το φως, πιάνει λιμάνι στον κόλπο της έμπνευσής της, την Άνδρο.
  Τα αρχαία ευρήματα του Κυκλαδικού πολιτισμού, τα κυκλαδικά ειδώλια, με τις λεπτές ανάλαφρες μορφές τους και τα σχεδόν επίπεδα σώματα, ενέπνευσαν την καλλιτέχνη και μας παρουσιάζει 25 έργα μικτής τεχνικής.
…Στο έργο της Ιωάννας Τσαχτσιρλή παρουσιάζονται αρχετυπικές μορφές με ένα καθαρό σχέδιο, βγαλμένο από τη διαχρονικότητα του θέματός της.
  Οι ανάγλυφες ματιέρες πάνω στα φυσικά υλικά, δημιουργούν τονικές διακυμάνσεις σαν το πέρασμα του χρόνου και την ανάδυση στο φως από το υποσυνείδητο αυτών των προαιώνιων μορφών…

                                               Επιμέλεια έκθεσης: Kλεοπάτρα Αμπατζόγλου
                                               Συντονισμός έκθεσης: Αυγουστής Κρούσης
                                               Ώρες λειτουργίας :
                                               10.30 πμ. - 1.30μ.μ. & 6.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ.

ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ! ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Την βλέπετε καλά την κα Καζάκου; Όσοι κάνουν πως δεν την βλέπουν ή αλληθωρίζουν ας δουν καλά την ίδια και την υπογραφή της. 
Υποψήφιος δήμαρχος ...κυνήγησε την εφημερίδα μας και τον εκδότη της γιατί, λέει, τον συκοφαντήσαμε και ότι υπάρχει...διάψευση της κυρίας σε ανηρτημένο σχόλιο στην εφημερίδα μας!!! Εμάς διαψεύδει με το σχόλιο ή τον ίδιο; Η κα Καζάκου έχει βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της στο σχετικό δελτίο υποψηφίων του Ηλία Αποστολόπουλου! Εμείς το γνωρίζαμε, η τοπική κοινωνία άρχισε να το μαθαίνει, η ίδια η υποψήφια, προφανώς και θα είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες προβολής της υποψηφιότητάς της στην παράταξη του Αποστολόπουλου. Και ο μόνος που δεν το γνώριζε ήταν ο περί ου ο λόγος υποψήφιος δήμαρχος που κότσαρε το όνομά της στην δική του κατάσταση υποψηφίων!!! Και μάλιστα έστειλε και πολλά mail  προβάλλοντας στην δική του κατάσταση υποψηφίων το όνομα της κας Καζάκου!!! Ποιος συκοφαντεί ποιον και ποιος κάνει ζημιά σε ποιον; Εμείς; 
Αντί να ζητήσει συγγνώμη (κυρίως από τον συνδυασμό του Ηλία Αποστολόπουλου) έστειλε αστυνομικούς να μας συλλάβουν ως συκοφάντη του!!! Μάλιστα δε, κάποια σχόλια (δικά του ή οπαδών του) ανέφεραν ότι θα κληθεί ο Βραχιολίδης από τον εισαγγελέα για να λογοδοτήσει για το σε ποιον συνδυασμό ανήκει τελικά η κα Καζάκου!!! 
Πού ζούμε ρε παιδιά; Ελληνικά μιλάμε ή κινέζικα; Ας έρθει ο κύριος εισαγγελέας να δει τα ντοκουμέντα μας. 
Τελικά, άλλος είναι αυτός που θα κληθεί να λογοδοτήσει γιατί συκοφάντησε και διέσυρε τον εκδότη του 'Ανεξάρτητου Παρατηρητή".  

ΘEΟΔΩΡΟΣ ΓΚΛΕΖΑΚΟΣ: ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ!

Ο Θεόδωρος Γκλεζάκος ήταν μέχρι πρότινος προϊστάμενος της εφορίας Χολαργού. Επί χρόνια δε ήταν Πρόεδρος της τοπικής ΝΔ Χολαργού, ενώ εδώ και λίγο διάστημα είναι Πρόεδρος των Λακώνων στο δήμο του Παπάγου-Χολαργού. 
Αυτό που συχνά ακουγόταν για τον Θ. Γκλεζάκο ανάμεσα στους φορολογούμενους της περιοχής ήταν: "εμπιστευτείτε τον". Πολλοί που αντιμετώπιζαν δυσχέρειες στις φορολογικές τους ρυθμίσεις και δεν μπορούσαν να βρουν λύση με το υπαλληλικό προσωπικό της ΔΟΥ Χολαργού κατέφευγαν στην...έσχατη λύση, στον προϊστάμενο της ΔΟΥ Χολαργού για να βγουν από το αδιέξοδο. Μετά τις ρυθμίσεις που τους έκανε ο Θ. Γκλεζάκο έφευγαν ανακουφισμένοι λέγοντας και σε άλλους "εμπιστευτείτε τον". Προφανώς, με την ίδια εμπιστοσύνη κινήθηκε και ο Ηλίας Αποστολόπουλος εντάσσοντάς τον στο ψηφοδέλτιό του στις επόμενες δημοτικές εκλογές. 
Σε ό,τι αφορά τις κομματικές του καταβολές, εμείς μπορεί να διαφωνούμε κάθετα με τον Θόδωρο Γκλεζάκο και στην θέση του θα στέλναμε στον αγύριστο τους προερχόμενους από τη ΝΔ πολιτικούς ολετήρες, ωστόσο θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε την εμπιστοσύνη που κέρδισε τόσο στην τοπική της ΝΔ που του χάριζε για έτη την Προεδρία όσο και την ευρύτερη αναγνώριση που κατήγαγε από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, επειδή τον χαρακτήριζε η ηπιότητα. 
Σε ό,τι αφορά στην Προεδρία του Συλλόγου Λακώνων που ανέλαβε πρόσφατα, αυτό αν μη τι άλλο σημαίνει ότι ο Θόδωρος Γκλεζάκος θέλει να προσφέρει στην τοπική κοινωνία. Δεν προσδοκά σε προσωπική ωφέλεια αλλά κινείται με γνώμονα την αγάπη του για τον Χολαργό-Παπάγου. Υπ' αυτή την έννοια κι εμείς λέμε: "Ενπιστευτείτε τον" !

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ; ΙΔΟΥ!

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια,
ήρθε των Βαγιών η εβδομάδα.
Ξύπνα Λάζαρε και μην κοιμάσαι,
ήρθε η μέρα σου και η χαρά σου.
Πού ήσουν Λάζαρε; Πού ήσουν κρυμμένος;
Κάτω στους νεκρούς, σαν πεθαμένος.
Δε μου φέρνετε, λίγο νεράκι,
που 'ν' το στόμα μου πικρό φαρμάκι.
Δε μου φέρνετε λίγο λεμόνι,
Που 'ν' το στόμα μου, σαν περιβόλι.
Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια,
ήρθε η Κυριακή που τρων’ τα ψάρια.
Σήκω Λάζαρε και μην κοιμάσαι,
ήρθε η μάνα σου από την πόλη,
σου ’φέρε χαρτί και κομπολόι.
Γράψε Θόδωρε και συ Δημήτρη,
γράψε Λεμονιά και Κυπαρίσσι.
Το κοφνάκι μου θέλει αυγά,
κι η τσεπούλα μου θέλει λεφτά.
Βάγια, Βάγια και Βαγιώ.
τρώνε ψάρι και κολιό.
Και την άλλη Κυριακή,
τρώνε το ψητό τ’ αρνί.
#######
Ήρθε ο Λάζαρος ήρθαν τα Βάγια
Ήρθε κι ο Χριστός να πούμε τ’ Άγια
Ήρθε ο Χριστός απ’ την Καισαρία
Εκεί έβρισκε Μάρθα και Μαρία
Μάρθα, που ’ναι ο Λάζαρος ο αδερφός σας
φίλος του Χριστού και ιδικός μας;
Λένε αφέντη μου, που είναι απεθαμένος
Και με τους νεκρούς ανταμωμένους.
Ας υπάγουμε να τον ιδούμε
και στον τάφο του να λυπηθούμε.
Λέγε Λάζαρε, τι είδες στον Κάτω Κόσμο που επήγες;
Είδα φόβους, είδα τρόμους, είδα βάσανα και πόνους.
Όσα φύλλα έχει ο κίσσαρας και η πόλη παραθύρια
Τόσα καλά να δώσει ο Θεός εδώ που τραγουδούμε
και τη Λαμπρή, την Πασχαλιά καλόκαρδοι να βρούμε.
#####
Αν είναι με το θέλημα
και με τον ορισμό σας,
Λαζάρου την Ανάσταση
να πω στ’ αρχοντικό σας.
Έβγατε παρακαλούμε,
για να σας διηγηθούμε,
για να μάθετε τι εγίνη,
σήμερα στην Παλαιστίνη.
Σήμερον έρχεται ο Χριστός,
ο επουράνιος Θεός.
Εν τη πόλει Βηθανία,
Μάρθα κλαίει και Μαρία·
Λάζαρον τον αδερφό τους
τον γλυκύ και καρδιακό τους,
τρεις ημέρες τον θρηνούσαν
και τον εμοιρολογούσαν.
Την ημέρα την τετάρτη,
κίνησε ο Χριστός για να ’ρθη.
Και εβγήκεν κι η Μαρία
έξω από τη Βηθανία.
Και εμπρός του γόνυ κλει,
και τους πόδες του φιλεί.
-Αν εδώ ήσουν Χριστέ μου,
δεν θ’ απέθνησκε ο αδερφός μου.
Μα κι εγώ τώρα πιστεύω,
και καλότατα εξεύρω,
ότι δύνασ’ αν θελήσεις
και νεκρούς να αναστήσεις.
-Λέγε, πίστευε, Μαρία
άγωμεν εις τα μνημεία.
’Κείνοι παρευθύς επήγαν
και τον τάφο του εδείξαν.
Τον τάφο να μου δείξετε
και ’γω θε να πηγαίνω.
Τραπέζι να ’τοιμάσετε,
και ’γω τον ανασταίνω.
Επήγαν και του έδειξαν
τον τάφο του Λαζάρου.
Τους είπε και εκύλισαν
τον λίθο, πούχε απάνου.
Τότε κι ο Χριστός δακρύζει
και τον Άδη φοβερίζει:
-Άδη, Τάρταρε και Χάρο.
Λάζαρον θα σου τον πάρω.
Δεύρο έξω Λάζαρέ μου,
φίλε και αγαπητέ μου.
Παρευθύς από τον Άδη,
ως εξαίσιο σημάδι,
Λάζαρος απενεκρώθη,
ανεστήθη και σηκώθη.
Λάζαρος σαβανωμένος
και με το κηρί ζωσμένος.
Εκεί Μάρθα και Μαρία,
εκεί κι όλη η Βηθανία.
Μαθητές και Αποστόλοι
τότε ευρεθήκαν όλοι,
δόξα τω Θεώ φωνάζουν,
και το Λάζαρο εξετάζουν.
####
-Λάζαρε, πες μας τι είδες,
εις τον Άδη που επήγες;
-Είδα φόβους, είδα τρόμους,
είδα βάσανα και πόνους.
Δώστε μου λίγο νεράκι,
να ξεπλύνω το φαρμάκι.
Της καρδούλας μου το λέω,
και μοιρολογώ και κλαίω.
Του χρόνου πάλι να ’ρθουμε,
με υγεία να σας βρούμε.
Στον οίκο σας χαρούμενοι,
τον Λάζαρο να πούμε.
Σε τούτο τ’ αρχοντόσπιτο
πέτρα να μη ραϊσει.
Και ο νοικοκύρης του σπιτιού,
χρόνια πολλά να ζήσει.
Να ζήσει χρόνια εκατό,
και να τα ξεπεράσει.
 

Το τραγούδι του Λαζάρου

(Παραδοσιακό Κυπριακό)
Έαρ ημίν επέφανεν, τοις πάσι το μηνύον
την του Λαζάρου έγερσιν, ξένον, φρικτόν σημείον.
Άνθη και ρόδα εύοσμα, κατάνυξις ψυχής τε,
και λέγω σας, ακροαταί, εις την χαράν να είσθε.
Ακούσατε την έγερσιν του τεταρταίου φίλου
και την χαράν, ην έλαβον αι αδελφαί εκείνου,
δια να καταλάβετε τι είναι θεία Αγάπη
και πώς ψυχή λυτρώννεται από πικρόν τον Άδην,
ως και αυτός ο Λάζαρος, όστις είχεν αγάπην
με τον Δεσπότην τον Χριστόν, πολλήν, καθαρωτάτην.
Αρχίζω την διήγησιν κι όλοι ακροασθείτε
με πόθον και με προσοχήν,για να ωφεληθήτε.
Ο Λάζαρος κατήγετο από την Βηθανίαν
και τον Χριστόν εδέχετο με περισσήν φιλίαν.
Είχεν και δύο αδελφάς, την Μάρθαν και Μαρίαν,
είχον αγάπην περισσήν και καθαράν καρδίαν.
Αυτός λοιπόν ησθένησεν ασθένειαν μεγάλην
και πυρετός τον έβαλεν, κι είχεν μεγάλην ζάλην.
Μα ο Χριστός ευρίσκετο εις μίαν άλλην πόλιν
με όχλον πολυάριθμον ομού και αποστόλοι.
Τοις μαθηταίς του έλεγεν με την βραχυλογίαν,
«σηκούτε να υπάγωμεν πάλιν στην Βηθανίαν,
ο Λάζαρος κεκοίμηται και θέλω να κινήσω,
δια να πάγω προς αυτόν και να τον εξυπνήσω.»
Οι μαθηταίς δεν εννοούν το τί ’θελεν να είπη,
ο Λάζαρος απέθανεν, κι είναι μεγάλη λύπη,
ημέρες είναι τέσσερεις, που είναι πεθαμμένος
και εις τον τάφον βρίσκεται κ’ είναι λαζαρωμένος.
Τότε λοιπὸν ξεκίνησαν να παν στην Βηθανίαν
οι αποστόλοι κι ο Χριστός και όλ’ η συνοδεία.
Η Μάρθα τους προϋπαντά με θρήνους και με γόους
και προσκυνούσα τον Χριστόν, λέγει αυτούς τους λόγους:
«Άν ήσο ώδε, Κύριε, o Λάζαρος, ο φίλος
ποτέ δεν θα απέθνησκεν το βέβαιον εκείνος.»
Κι ο Ιησούς μας ο Χριστός τότε συνεκινήθην:
«Μάρθα, Μαρία, μην κλαίτε, μόνον έχετε πίστιν
ο γαρ πιστεύων εις εμέ, καν αποθάνη, ζήσει.»
Λεγ’ η Μαρία, «Κύριε, ξεύρω, όσ’ αν αιτήσης,
Σου τα χαρίζει ο Θεός, αν θέλης και ορίσης».
Της λέγει «που τεθήκατε τον Λάζαρον τον φίλον,
υπάγετε ουν έμπροσθεν και δείξατέ μοι εκείνον».
Και παρευθύς επρόσταξεν τούτον να ποιήσουν,
τον λίθον εκ του μνήματος να τον αποκυλίσουν.
Επάνωθεν του μνήματος εστάθην και δακρύζει.
Κι ως άνθρωπος εδάκρυσεν με ευσπλαχνίαν,
να δείξει την συμπάθειαν και την επιεικείαν,
και ως Θεός εφώναξεν μίαν φωνήν μεγάλην,
«Λάζαρε, δεύρο έξελθε», κι ηκούσθην εις τον Άδην.
Ο Άδης αναστέναξεν, έτρεμεν, εφοβείτον,
ως ήκουσεν του Ιησού την θεϊκήν φωνήν του
τον Λάζαρον απέλυσεν ευθύς και τον αφίνει
και τον βιάζει μάλιστα μήπως εκεί απομείνη.
Εξήλθεν ουν ο Λάζαρος έξω λαζαρωμένος,
κίτρινος, μαύρος και χλωμός και τεταπεινωμένος.
Επρόσταξεν κι ελύσαν του τας χείρας και τας πόδας,
και πήγεν εις τον oίκον του μονάχος...
 

Αρβανίτικα Κάλαντα του Λαζάρου

(περιοχής Θίσβης Βοιωτίας)
Τσιράν τσιράν γκιτόνεζα
ντιλj μόι νούσεζα ερέ
ιπι ντjάλjετe νj βε
πeρ τε βαπς νe κουκj μπογιά
τε χάι Πασχ τeμπeδά
Απόδοση στα Ελληνικά
Τσιράνι* τσιράνι γειτόνισσα
βγες καλέ νύφη μου καινούργια
και δώσε στο παιδί ένα αβγό
για να το βάψει σε κόκκινη μπογιά
να το φάει το Μεγάλο Πάσχα.
* τσιράνι=κίτρινα λουλουδάκια, με τα οποία τα παιδιά στόλιζαν τα καλαθάκια τους για να τραγουδήσουν τα κάλαντα.


ΠΗΓΗ:.sansimera.gr

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ, ΣΤΗ ΛΑΖΑΡΙΑ, ΣΤΟ ΛΑΖΟ! Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Θρηνεῖς Ἰησοῦ, τοῦτο θνητῆς οὐσίας.
Ζωοῖς φίλον σου, τοῦτο θείας Ἰσχύος.
Βιογραφία
Αυτό το Σάββατο τιμάμε την υπό του Χριστού Ανάσταση του φίλου Του Λαζάρου.

Ο Λάζαρος ήταν φίλος του Χριστού και οι αδελφές του Μάρθα και Μαρία τον φιλοξένησαν πολλές φορές (Λουκ.ι΄, 38-40, Ιωαν.ιβ΄, 1-3) στη Βηθανία κοντά στα Ιεροσόλυμα. Λίγες μέρες πρό του πάθους του Κυρίου ασθένησε ο Λάζαρος και οι αδελφές του ενημέρωσαν σχετικά τον Ιησού που τότε ήταν στη Γαλιλαία να τον επισκεφθεί. Ο Κύριος όμως επίτηδες καθυστέρησε μέχρι που πέθανε ο Λάζαρος, οπότε είπε στους μαθητές του πάμε τώρα να τον ξυπνήσω. Όταν έφθασε στη Βηθανία παρηγόρησε τις αδελφές του Λάζαρου που ήταν πεθαμένος τέσσερις μέρες και ζήτησε να δει το τάφο του.

Όταν έφθασε στο μνημείο, δάκρυσε και διέταξε να βγάλουν την ταφόπλακα. Τότε ύψωσε τα μάτια του στον ουρανό, ευχαρίστησε τον Θεό και Πατέρα και με μεγάλη φωνή είπε: Λάζαρε, βγές έξω. Αμέσως βγήκε έξω τυλιγμένος με τα σάβανα ο τετραήμερος νεκρός μπροστά στο πλήθος που παρακολουθούσε και ο Ιησούς ζήτησε να του λύσουν τα σάβανα και να πάει σπίτι του. (Ιωαν. ια΄,44)

Η αρχαία παράδοση λέγει ότι τότε ο Λάζαρος ήταν 30 χρονών και έζησε άλλα 30 χρόνια. Τελείωσε το επίγειο βίο του στην Κύπρο το έτος 63 μ.Χ. και ο τάφος του στην πόλη των Κιτιέων έγραφε: «Λάζαρος ο τετραήμερος και φίλος του Χριστού».
Το έτος 890μ.Χ. μετακομίσθηκε το ιερό λείψανό του στην Κωνσταντινούπολη από τον αυτοκράτορα Λέοντα το σοφό, ο οποίος συνέθεσε τα ιδιόμελα στον εσπερινό του Λαζάρου: Κύριε, Λαζάρου θέλων τάφον ιδείν, κλπ

Χαρακτηριστικό της μετέπειτας ζωής του Λαζάρου λέγει η παράδοση, ήταν ότι δεν γέλασε ποτέ παρά μια φορά μόνο όταν είδε κάποιο να κλέβει μια γλάστρα και είπε την εξής φράση: Το ένα χώμα κλέβει το άλλο.

Η Ανάσταση του Λαζάρου επέτεινε το μίσος των Εβραίων που μόλις την έμαθαν ζήτησαν να σκοτώσουν τον Λάζαρο και το Χριστό.

Αυτή τη μέρα δεν γίνονται μνημόσυνα με κόλλυβα, σε ανάγκη μόνο απλό Τρισάγιο.

Ἀπολυτίκιον
Θέλοντας Χριστέ και Θεέ μας να δείξεις, προ της σταυρικής Σου Θυσίας, ότι είναι βέβαιο πράγμα η ανάσταση όλων των νεκρών, ανέστησες εκ νεκρών τον Λάζαρον. Για τούτο και εμείς, μιμούμενοι τα παιδιά που σε υποδέχθηκαν κατά την είσοδό Σου στην Ιερουσαλήμ, κρατούμε στα χέρια μας τα σύμβολα της νίκης, τα βάϊα και βοώμε προς Εσένα, τον νικητή του θανάτου: Βοήθησέ μας και σώσε μας, Συ που ως Θεός κατοικείς στα ύψιστα μέρη του ουρανού, ας είσαι ευλογημένος Συ, που έρχεσαι απεσταλμένος από τον Κύριο!

Ἕτερον Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος α’.
Τὴν κοινὴν Ἀνάστασιν πρὸ τοῦ σοῦ πάθους πιστούμενος, ἐκ νεκρῶν ἤγειρας τὸν Λάζαρον Χριστὲ ὁ Θεός· ὅθεν καὶ ἡμεῖς ὡς οἱ παῖδες, τὰ τῆς νίκης σύμβολα φέροντες, σοὶ τῷ νικητῇ τοῦ θανάτου βοῶμεν· Ὠσαννὰ ἐν τοῖς ὑψίστοις, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος, ἐν ὀνόματι Κυρίου.

Κοντάκιον

Ἦχος β’. Τὰ ἄνω ζητῶν.
Ἡ πάντων χαρά, Χριστὸς ἡ ἀλήθεια, τὸ φῶς ἡ ζωή, τοῦ κόσμου ἡ ἀνάστασις, τοῖς ἐν γῇ πεφανέρωται, τῇ αὐτοῦ ἀγαθότητι, καὶ γέγονε τύπος τῆς Ἀναστάσεως, τοῖς πᾶσι παρέχων θείαν ἄφεσιν.

Ὁ Οἶκος
Τοῖς Μαθηταῖς ὁ Κτίστης τῶν ὅλων, προηγόρευσε λέγων· Ἀδελφοὶ καὶ γνωστοί, ἡμῶν ὁ φίλος κεκοίμηται, τούτοις προλέγων καὶ ἐκδιδάσκων, ὅτι πάντα γινώσκεις ὡς Κτίστης πάντων· ἄγωμεν οὖν πορευθῶμεν, καὶ ἴδωμεν ξένην ταφήν, καὶ θρῆνον τὸν τῆς Μαρίας, καὶ τὸν τάφον Λαζάρου ὀψώμεθα· ἐκεῖ γὰρ μέλλω θαυματουργεῖν, ἐκτελῶν τοῦ Σταυροῦ τὰ προοίμια, καὶ πᾶσι παρέχων θείαν ἄφεσιν. 

Μεγαλυνάριον
Ἤγειρας Σωτήρ μου ἐκ τῶν νεκρῶν, Λάζαρον σὸν φίλον, τετραήμερον ὡς Θεός· ὅθεν Ἰουδαίων, ἐξέστησαν οἱ δῆμοι, τῆς δόξης σου Σωτήρ μου, τὸ μεγαλούργημα.
saint.gr

ΔΝΤ: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΙ ΑΛΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ"! ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ...

Η Ελλάδα σχεδόν πανηγύριζε για την έξοδο στις αγορές. Ο πρωθυπουργός δήλωνε στο συνέντευξη Τύπου με την κ. Μέρκελ πως οι προσπάθειες θα συνεχισθούν. και το ΔΝΤ ανακοίνωνε πως μάλλον θα χρειασθεί κι άλλη βοήθεια
Αυτό υποστηρίζει το ΔΝΤ και παρά την επιτυχή επιστροφή της στις αγορές αυτή την εβδομάδα.
Το δήλωσε την Παρασκευή ο Ρεζά Μογαντάμ, ο επικεφαλής της διεύθυνσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η οποία είναι αρμόδια για την Ευρώπη.
"Οι χρηματοδοτικές ανάγκες [της Ελλάδας] για τα επόμενα δύο χρόνια παραμένουν πολύ μεγάλες. Θα συνεχίσει να υπάρχει ανάγκη στήριξης" της χώρας, είπε ο Μογαντάμ σε συνέντευξη Τύπου κατά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.
Βέβαια, ο κ. Μογαντάμ χαρακτήρισε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές "πετυχημένη" και "θετικό γεγονός". Αυτό όμως δεν διαφοροποίησε τη στάση του, πως είναι "πιθανόν, η Ελλάδα να χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση", υπογραμμίζοντας συγκεκριμένα ότι "οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ μεγάλες. Πολύ μεγαλύτερες από τα κεφάλαια που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από τις αγορές".
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ υποστήριξε ότι η"«πετυχημένη έξοδος" της Ελλάδας στις αγορές οφείλεται στην "πετυχημένη εφαρμογή" του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής προσαρμογής και ότι επίσης οφείλεται στη "δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων" της Ελλάδας για να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο.
Ακολουθώντας μία διπλωματική προσέγγιση, ο κ. Μογαντάμ, μία ανέφερε τα θετικά που πέτυχε η χώρα μας και από την άλλη έφερνε στο προσκήνιο τα δύσκολα που μας περιμένουν, όπως τις ανάγκες χρηματοδότησης, οι οποίες "παραμένουν πολύ μεγάλες, το χρέος παραμένει πολύ υψηλό και αυτά τα θέματα συνεχίζουν να είναι και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από την Ευρώπη και το Ταμείο, στο πλαίσιο των μελλοντικών αξιολογήσεων", επειδή οι ανάγκες χρηματοδότησης για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι αρκετά μεγάλες".
Τόνισε μάλιστα πως "θα πρέπει να συνεχίσουμε την αναγκαία υποστήριξη".
Επισήμανε ότι η Ελλάδα με «δύσκολες διαπραγματεύσεις» κατάφερε να σταθεροποιήσει την οικονομία της, επαναλαμβάνοντας ότι η δημοσιονομική προσαρμογή είναι η μεγαλύτερη που έγινε στην Ευρώπη.
Σε ένα άλλο σημείο, είπε ότι έχει συμφωνηθεί πλαίσιο από το Νοέμβριο του 2012 και το οποίο προσδιορίζει ότι η Ελλάδα θα μειώσει τα ελλείμματά της και η Ευρώπη θα φροντίσει να παραμείνει το ελληνικό χρέος σε συγκεκριμένα επίπεδα.
Στη συνέχεια, ο κ. Μογαντάμ τόνισε ότι "το πρόγραμμά μας προβλέπεται επί τους παρόντος να διαρκέσει μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2016", προσθέτοντας ότι "υπό αυτή την έννοια, η συνέχιση της χρηματοδότησης από το Ταμείο είναι ήδη διαθέσιμη".
Επανέλαβε ότι "οι ευρωπαίοι εταίροι έχουν πει, όπως έχουν δηλώσει στο παρελθόν, ότι θα συνεχίσουν τη διασφάλιση της χρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος, όσο (το πρόγραμμα) είναι σε καλό δρόμο".
Καταλήγοντας, ανέφερε ότι "μετά το καλοκαίρι, θα επανέλθουμε και θα αξιολογήσουμε τις ανάγκες χρηματοδότησης, θα λάβουμε υπόψη την πρόσφατη πρόσβαση στην αγορά και θα εξετάσουμε τόσο το χρέος και τη χρηματοδότηση, καθώς και την εφαρμογή του προγράμματος να πάμε μπροστά".
news247, με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

"ΣΕΙΣΜΟΣ" ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΥ!!! ΦΩΤΟ...

550-600 άτομα και κάτω από κακές καιρικές συνθήκες, με συνεχή βροχόπτωση κατέκλυσαν την τεράστια αίθουσα των εκλογικού κέντρου του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου στα εγκαίνια της δημοτικής παράταξης "8 προτάσεις". Εάν μάλιστα δεν υπήρχε η εκνευριστική βροχή που απέτρεψε αρκετούς να προσέλθουν στην εκδήλωση, τότε ο κόσμος θα έφτανε χωρίς αμφιβολία μέχρι τον παράδρομο της Μεσογείων. Για όσους γνωρίζουν τον χώρο όπου βρίσκεται το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου Δημάρχου επί της Λ. Μεσογείων 256 (δίπλα στο εμπορικό κέντρο ΕΡΜΗΣ, όπου πριν στεγαζόταν τράπεζα) μπορεί να αντιληφθεί ότι μια τέτοια αίθουσα γεμίζει με εκατοντάδες άτομα.

Πέραν από κάθε αμφιβολία, ο Χάρης Κουγιουμτζόπουλος πέτυχε και η στήριξη που έχει φαίνεται ότι επεκτείνεται σε όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα του δήμου Παπάγου-Χολαργού. 
Μέσα σε όλη αυτή την ατμόσφαιρα ακόμη και ο πρώην Δήμαρχος Μπάμπης Σκούρτης πήρε το μικρόφωνο και πρόσφερε τη δημόσια στήριξή του στον συνωνόματό του υποψήφιο δήμαρχο. 
Κατά τα άλλα, δύο στοιχεία μας προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση. Η φυσική άνεση του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου που τον καθιστά απόλυτα προσηνή και ειλικρινή με τους πολίτες. Απευθύνεται με ενδιαφέρον και προσοχή προς όλους τους δημότες. Η ομιλία του από το μικρόφωνο μοιάζει λες και κατεβαίνει στον καθημερινό πολίτη και  συνομιλεί μαζί του στη ...γλώσα του ίδιου του δημότη! 
Επίσης, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η εκδήλωση τελείωσε με τον καθιερωμένο αγιασμό! Μηνυματικό; Δεν ξέρουμε, πάντως το ότι ο ...τελευταίος λόγος δόθηκε στον ιερέα και η εκδήλωση τελείωσε με την ευλογία του, ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό από τα ειωθότα. 
Δείτε φωτογραφίες και βγάλτε συμπέρασμα.

ΔΥΝΑΣΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ: "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΔΥΣΚΟΛΑ"!

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ!!!
"Συμφωνήσαμε ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και ότι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα οφείλονται στις τεράστιες προσπάθειες του ελληνικού λαού. Με τις θυσίες ολόκληρου του ελληνικού λαού και την αλληλεγγύη των εταίρων είμαστε σε διαφορετική μοίρα. Η Ελλάδα τα κατάφερε" υποστήριξε (σε άλλο πλανήτη ζει;) μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη κοινή συνέντευξη Τύπου με την Καγκελάριο της Γερμανίας.
Από την πλευρά της η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι "Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν γίνει αρκετά βήματα μπροστά αν και παραδέχομαι ότι υπάρχουν αρκετοί άνεργοι, ειδικά νέοι, που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, αλλά και πολλοί άλλοι Ελληνες οι οποίοι και θα συνεχίσουν να περνάνε για πολύ καιρό ακόμα δύσκολα. Αλλά οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται"...
defencenet.gr

ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: "ΡΑΟΥΣ

ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ...ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΙ ΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΕΖΩΝ! 
Αυτή είναι η Ελλάδα της κατοχής και των υποτελών στην Μέρκελ και τους τοκογλύφους! Έφεραν δεκάδες Γερμανούς με πολιτικά και οπλισμένους οι οποίοι, αυτή την ώρα απαγορεύουν ακόμη και στους πεζούς περαστικούς την διέλευση από το κέντρο της πρωτεύουσας. Όπως μας αναφέρουν γνωστοί μας που βρίσκονται στο κέντρο προσπαθώντας να κατευθυνθούν από το Μοναστηράκι στους στύλους του Ολυμπίου Διός, συναντούν σε κάθε γωνία Γερμανούς με πολιτικά οι οποίοι είναι οπλισμένοι και τους απευθύνονται  στα Γερμανικά με τη λέξη "Ράους"
Όπως φαίνεται δίνουν εντολές και στους Έλληνες αξιωματικούς που βρίσκονται δίπλα τους, διευθύνοντας όλη την κατάσταση οι Γερμανοί!!! 
"Εδώ και μία ώρα προσπαθούμε να φτάσουμε στους στύλους του Ολυμπίου Διός μέ ελιγμούς και από στενό σε στενό όλο βρίσκονται μπροστά μας Γερμανοί. Είμαστε σε κανονική κατοχή", μας είπαν οι γνωστοί μας πριν από λίγα λεπτά. 

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΥΠΕΡΑΞΙΑ

Nα ένα παράδειγμα υπεραξίας των εργαστηρίων τέχνης που υπερασπιζόμαστε. Τα εργαστήρια τέχνης παράγουν προϊόντα με υπεραξία και με εξωστρέφεια, συμβάλλουν στην διαμόρφωση εξωτερικών χώρων, πλατειών, παιδικών χαρών, σχολείων κλπ και μαζί με τις άλλες δράσεις συμβάλουν στην Εξυπνη Εξειδίκευση για να χρηματοδοτηθούν.
 redesingn
H είδηση για το Project  "Ierapetra V.2" προβάλλεται από το localit.gr  κι αφορά στη Version 2 όπου επιχειρούν, επιτυχώς μέχρι τώρα, να υλοποιήσουν τα μέλη μιας νέας ομάδας η οποία δημιουργήθηκε με στόχο την αισθητική αναβάθμιση της πόλης της Ιεράπετρας.
Πρόκειται για μια ομάδα ενεργών πολιτών που σκέφτεται, συζητάει και υλοποιεί η ίδια τα σχέδια της, με την βοήθεια δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.
Tο ερχόμενο Σαββάτο 12 Απριλίου στις 20:00 το βράδυ, θα εγκαινιαστεί ένα από τα σχεδιαζόμενα Project της ομάδας η οποία δούλεψε για αρκετό χρονικό διάστημα προκειμένου να καταφέρει να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό που θα εξασφάλιζε την ανέγερση ενός ρολογιού στο Λιμάνι της Ιεράπετρας!
Συγκεκριμένα, 4  μεγάλα πανομοιότυπα φωτισμένα Ρολόγια, θα τοποθετηθούν στο καμπαναριό της Ενορίας Αφέντη Χριστού που αποτελεί σύμβολο των ψαράδων αλλά και όλης της παλιάς πόλης (Κάτω Μερά), δίνοντας και πάλι μετά απο δεκαετίες τον ”ρυθμό” στους δείκτες του,  οι οποίοι ενώνουν το ιστορικό χθες με το σήμερα !
Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές σε σχετική ανακοίνωσή τους μια γιορτή αναμένεται να στηθεί στην μικρή πλατεία κάτω από αυτό, για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο μια καμπάνια που απασχόλησε δεκάδες άτομα τα οποία δούλεψαν με όρεξη για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης τους !
roloi
Η ομάδα Ierapetra v.2 ξεκίνησε πριν λίγο καιρό την δράση της στην Ιεράπετρα, εισάγοντας ένα νέο μοντέλο συμμετοχής στα κοινά, με τα άτομα τα οποία συμμετέχουν, να σχεδιάζουν, να βρίσκουν πόρους, και τελικώς να πραγματοποιούν τα projects που αποφασίζουν σε συνεργασία με ιδιωτικούς & δημόσιους φορείς !
Έτσι λοιπόν μετά την ανακαίνιση της υπαίθριας σκακιέρας στην Ιεράπετρα, αποφάσισαν να αναβαθμίσουν την εικόνα στο καμπαναριό της εκκλησίας του Αφέντη Χριστού,  στο κέντρο του λιμανιού της πόλης , βάζοντας ένα εντυπωσιακό ρολόι σε ένα σημείο διέλευσης εκατοντάδων ΙΧ τους θερινούς μήνες, αλλά και του συνόλου των τουριστικών group που επισκέπτονται την Νήσο Χρυσή (Γαιδουρονήσι) το καλοκαίρι.
Για την καμπάνια χρειάστηκαν περίπου 4000 ευρώ τα οποία συγκεντρώθηκαν απο 2 εκδηλώσεις (Με τον Ψαρογιώργη, τους αδελφούς Στρατάκη, τον Χαρίλαο & Μάνο Παπαδάκη αλλα και την Λαϊκή ορχήστρα του Δήμου Ιεράπετρας), μια δωρεά της Ενορίας Αφέντη Χριστού και προσωπικά έξοδα της ομάδας.  Αρκετοί μήνες σχεδιασμού, αλλά και μια μεγάλη προσπάθεια ώστε κάθε βήμα να έχει την αισθητική υποδομή που χρειάζεται, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα !
Η ομάδα μάλιστα, καλεί τους κατοίκους της περιοχής να βοηθήσουν στην διοργάνωση των εγκαινίων, φέρνοντας  νηστίσιμες λιχουδιές την μέρα της εκδήλωσης μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα, ώστε να συλλεχθούν και να διανεμηθούν στα τραπέζια, δημιουργώντας τις βάσεις για μια υπέροχη βραδιά, στην οποία θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια με αντίστροφη μέτρηση και πολλές εκπλήξεις !

"ΒΟΜΒΑ" ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ: "Ο ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΔΙΟΙΚΕΙ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΘΑ...ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΑΙ"!!!

Πρόκειται για "βόμβα"  από σημαίνοντα τοπικό παράγοντα ο οποίος επικοινώνησε μαζί μας για να αναταλλάξουμε απόψεις για το κλίμα των εκλογών και μεταξύ των άλλων μας είπε: "Ο Χάρης Κουγιουμτζόπουλος εφόσον και αν εκλεγεί Δήμαρχος θα διοικεί τον δήμο, όλοι οι άλλοι υποψήφιοι θα διοικούνται"
Και να σκεφτεί κανείς ότι ο συνομιλητής μας-τοπικός παράγων δεν είναι ούτε οπαδός ούτε στέλεχος του Χάρη, ούτε βεβαίως, όπως μας δήλωσε πρόκειται να τον ψηφίσει. Απλά εξέφρασε την γνώμη του "ψυχρά και ψύχραιμα",  όπως διευκρίνισε. 

ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ! ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέοι υποψήφιοι στο πλευρό  του Ηλία Αποστολόπουλου
Ο Δημοτικός Συνδυασμός «Μαζί για την πόλη μας» ανακοινώνει τις παρακάτω νέες υποψηφιότητες:
   1.   ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ), Συνταξιούχος
   2.       ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ. ε.α.
   3.       ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΑΡΓΥΡΗΣ, Τοπογράφος Μηχανικός
   4.       ΒΛΑΣΑΚΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, Συνταξιούχος Δημοσιογράφος
   5.       ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΛΚΑΙΟΣ, Δικηγόρος
   6.       ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Οικονομολόγος
 7.       ΓΚΛΕΖΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Οικονομολόγος, Πρόεδρος Συλλόγου Λακώνων Χολαργού – Παπάγου
  8. ΔΕΜΕΣΤΙΧΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Φιλόλογος,  Ιδιοκτήτης Φροντιστηρίου (Δ.Ε.)
  9.       ΔΕΡΤΙΛΗ ΕΛΕΝΗ, Φοιτήτρια Α.Σ.Ο.Ε.
 10.   ΔΗΜΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ, Ιδιωτικη Υπάλληλος
 11. ΖΟΥΛΙΑ - ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ, Βιοϊατρικός Μηχανικός, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Νηπιαγωγείου Χολαργού
 12.   ΚΑΖΑΚΟΥ ΑΝΝΑ – ΣΟΦΙΑ, Επιχειρηματίας
 13.   ΚΑΤΣΙΜΠΟΚΗ ΜΑΡΙΑ, Συνταξιούχος Δημοσίου
 14.   ΚΟΜΙΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ, Επιχειρηματίας, π. Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου
 15.   ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Αστυνομικός Διευθυντής ΕΛ.ΑΣ. ε.α.
16.   ΚΩΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Διοικητικός Υπάλληλος Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών( Ο.Α.Κ.Α)., MSc Sport Management
 17.   ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, Απόστρατος Αξιωματικός Π.Ν., MSc Σύμβουλος Επιχειρήσεων
18.   ΛΟΥΚΑ - ΤΡΙΚΟΥΚΗ ΑΝΘΗ, Εκδότρια, Δημοσιογράφος
19.   ΜΑΛΑΓΑΡΔΗ ΙΩΑΝΝΑ, Δρ. Υπολογιστικής Γλωσσολογίας - Ιστορικός
20.   ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, Οικονομολόγος, Μεσίτης Ασφαλίσεων -Ακινήτων
21.   ΜΕΡΤΗΡΗ ΕΛΕΝΗ, Μεταλλειολόγος Μηχανικός
22.   ΜΠΟΥΦΟΥΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ(ΒΙΒΗ), Συνταξιούχος Δημοσίου, Αντιδήμαρχος Παπάγου - Χολαργού
23.   ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Χειρουργός Οδοντίατρος, π. Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου
24.   ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Επιχειρηματίας
25.   ΠΑΡΑΔΕΛΛΗ ΙΣΜΗΝΗ, Δημοσιογράφος
26.   ΠΑΡΙΣΗ ΧΡΥΣΑ, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου, Πρόεδρος Δευτεροβαθμιας Σχολικής Επιτροπής
27.   ΡΟΥΦΟΓΑΛΗ ΜΙΜΗ, Σολίστ Πιάνου, Μουσικοπαιδαγωγός, Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού
28.   ΣΟΥΡΑΝΗ ΑΓΛΑΪΑ (ΛΙΛΑ), Συνταξιούχος
29.   ΤΡΑΚΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, Τεχνολόγος - Ορθοδοντικός
30.   ΤΡΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ, Ιδ. Υπάλληλος
31.   ΤΣΟΥΡΟΠΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Σύμβουλος Marketing, Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου
32.   ΦΥΛΑΚΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ, Αρχιτέκτων - Μηχανικός
33.   ΧΑΡΑΚΤΙΝΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Δικηγόρος
34.   ΧΑΤΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, Χημικός Μηχανικός, Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος από την απήχηση του συνδυασμού στην τοπική κοινωνία και τόνισε ότι το κάλεσμα για συνένωση δυνάμεων με στόχο την ανανέωση και μια νέα εποχή στο Δήμο Παπάγου  Χολαργού βρίσκει ανταπόκριση από τους πολίτες.  

               ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαζί για την πόλη μας