Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΚΑΤΑ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ


 Απάντηση στον κ. Δασκαλόπουλο     για την Καθαριότητα
Ο κ. Δασκαλόπουλος εκτός από αρκετούς πολίτες συγκεντρώνει αντιδράσεις και μέσα στα δημοτικά συμβούλια. Φιλοξενούμε την απάντηση του κ. Αυγουρόπουλου σε επιστολή που έστειλε ο αντιδήμαρχος στο myxolargos.gr


"Δυστυχώς για τον κ. Δασκαλόπουλο οι Χολαργιώτες γνωρίζουν πολύ καλά ποια ήταν η κατάσταση στην Καθαριότητα και ειδικά στην αποκομιδή των απορριμμάτων και της Ανακύκλωσης, μέχρι 31/12/2010 και ποια είναι σήμερα, οπότε περιττεύουν τα δικά μου σχόλια.
Όσο για τις δικαιολογίες που επικαλείται απαντώ:
1.      Πράγματι υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό. Ελλείψεις υπήρχαν όμως και επί δικιάς μας διοίκησης, αλλά βρίσκαμε τρόπους να έχουμε ένα πολύ καλό επίπεδο σε ότι αφορούσε την Καθαριότητα.
2.      Θα δεχτούμε ότι η προηγούμενη διοίκηση είναι υπεύθυνη διότι, είτε από αμέλεια, είτε από αδυναμία δεν εξόφλησε ένα ένταλμα 45.000 ευρώ προς την εταιρεία που ασφαλίσαμε τα αυτοκίνητα τον  Οκτώβριο 2010.
Ζητώ να απαντήσει, γιατί η νέα διοίκηση δεν εξόφλησε το συγκεκριμένο ένταλμα από 2/1/2011 μέχρι 31/3/2011 που είχε υποχρέωση και κάλλιστα μπορούσε, σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις της παρ. 2. του άρθρου 267 του ν.3852/2010 «Καλλικράτης», αλλά και της υπ’ αριθμ. 45/28-12-2010 Εγκυκλίου του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Ντόλιου. Ακόμη οφείλει να απαντήσει γιατί και μέχρι σήμερα 20/5/2010 δεν το έχει εξοφλήσει;
Φυσικά το ίδιο ισχύει και για το ανεξόφλητο ένταλμα πληρωμής για τα καύσιμα.
3.      Γιατί ο κ. Δασκαλόπουλος αποφεύγει ν’ αναφερθεί στα πραγματικά αίτια της απαράδεκτης κατάστασης που εμφάνισε ο Τομέας Καθαριότητας τον τελευταίο καιρό; Η αλήθεια είναι πως η πραγματική αιτία ήταν η απόφαση που πήρε η διοίκηση για να μην μαζεύονται τα σκουπίδια της Κυριακές, με αποτέλεσμα να επέλθει και πλήρης ρήξη στις σχέσεις τους με τους εργαζόμενους.
Όταν πριν από ένα μήνα διαπίστωσαν ότι δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα και δέχτηκαν τις έντονες διαμαρτυρίες των Χολαργιωτών, έδωσαν εντολή να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς. Έθεσαν όμως ως όρο, οι εργαζόμενοι να μην αποζημιώνονται όπως επί δημαρχίας των κ.κ. Νικολάου και Σκούρτη δηλαδή με 40 ευρώ για κάθε Κυριακή, αλλά με 20 ευρώ αρχικά και μετά το έκαναν 30 ευρώ. Οι εργαζόμενοι όμως δεν δέχτηκαν αυτή την περικοπή που μεταφράζονταν σε 10 ευρώ για κάθε άτομο και αρνήθηκαν να εργάζονται τις Κυριακές.
Διευκρινίζω ότι η οικονομική διαφορά μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων ήταν 1200 ευρώ μηνιαίως. Ήτοι: 30 εργαζόμενοι Χ 10 ευρώ Χ 4 Κυριακές = 1200 ευρώ.
4.      Τέλος ερωτώ γιατί όταν διαπίστωσαν ότι για 1200 ευρώ μηνιαίως ο Χολαργός στην κυριολεξία βρώμισε και μετά από το αίτημα όλων των Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την Καθαριόττηα, δέχτηκαν να δώσουν τα 10 ευρώ επιπλέον, με αποτέλεσμα η κατάσταση να  έχει σχετικά ομαλοποιηθεί, ειδικά στην αποκομιδή των απορριμμάτων;
5.      Δεν έχει ξανασυμβεί για ότι δεν πάει καλά, κατά τον κ. Δασκαλόπουλο,ο ίδιος δεν φταίει σε τίποτε αλλά κάποιοι άλλοι, όπως π.χ. ο Δήμαρχος που δεν μας ακούει, οι Εργαζόμενοι που μας σαμποτάρουν, ακόμη απλοί εργάτες καθαριότητας και φυσικά πάντα η προηγούμενη «κάκιστη» διοίκηση.
6.      Επιβάλλεται να γίνει κατανοητό πως, για να έχεις καλό επίπεδο Καθαριότητας πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στο ταμείο του Δήμου, δηλαδή στο ταμείο των ίδιων των Δημοτών.
Ο κ. Δασκαλόπουλος σίγουρα δεν γνωρίζει ακόμη ούτε τη νομοθεσία, ούτε τις βασικές αρχές που ισχύουν στο Δήμο. Τον πληροφορούμε ότι η Υπηρεσία της Καθαριότητας είναι ανταποδοτική. Αυτό σημαίνει ότι, τη μισθοδοσία και τις υπερωρίες τις πληρώνουν οι ίδιοι οι Δημότες με τα δημοτικά τέλη που καταβάλουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είναι υποχρέωση της διοίκησης να μαζεύει καθημερινά τα σκουπίδια και δεν κάνει στους Δημότες απολύτως την παραμικρή χάρη.
7.      Όσο γι’ αυτό που γράφει ότι, «είμαστε ανεύθυνοι αντιπολιτευόμενοι που ψάχνουμε να βρούμε  μια θέση στο προσκήνιο», τον πληροφορώ πως προσωπικά στο προσκήνιο βρίσκομαι ανελλιπώς τα τελευταία 28 χρόνια και μάλιστα με θετικό πρόσημο. Αντίθετα ο ίδιος τα τελευταία 14 χρόνια συνεχώς έψαχνε να βρει μια θέση στο προσκήνιο βολοδέρνοντας πότε αριστερά, πότε σοσιαλιστικά και κατέληξε ολίγον τι παραπέρα από τα δεξιά της δεξιάς. Του υπενθυμίζουμε ότι μέχρι την τελευταία στιγμή συζητούσε και με τον κ. Νικολάου και σχεδόν τα είχαν βρει, αλλά τελικά χάλασε η «δουλειά» γιατί ζήτησε να είναι ο αυριανός αναπληρωτής του. Δηλαδή ο άνθρωπος σ’ όλη του τη ζωή ήταν ένας πραγματικός γυρολόγος και καιροσκόπος.
                                                                                       Θανάσης Αυγουρόπουλος
                                                                                           Δημοτικός Σύμβουλος"

ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΡΩΣΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ



Αν η Ελλάδα θέλει να αποτινάξει από πάνω της τον οικονομικό ζυγό της τρόϊκας, πρέπει άμεσα να απευθυνθεί στη Ρωσία. Η Ρωσία (όπως και η Κίνα) είχε ήδη προθυμοποιηθεί να παράσχει κάθε βοήθεια στην Ελλάδα πολύ πριν η χώρα μας μπει στον μηχανισμό υποστήριξης του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όμως ο προδοτικά ποιών Παπανδρέου, είχε προαποφασίσει την ένταξη της Ελλάδος στις δαγκάνες της τρόϊκας.
Όταν μάλιστα ο Παπανδρέου είχε επισκεφθεί την Ρωσία, και εκείνη είχε λάβει πρωτοβουλία να παράσχει κάθε βοήθεια στην Ελλάδα για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, ο άθλιος Παπανδρέου της έκοψε την διάθεση συζητώντας απλά την….ευρωπαϊκή προοπτική της Ρωσίας!

Σήμερα που η χώρα βρίσκεται στο χάος και τα γεράκια της τρόϊκας καθιστούν την πατρίδα μας αποικία της Βόρειας Ευρώπης και της Αμερικής, μοναδική σανίδα σωτηρίας μπορεί να είναι η Ρωσία (και κατά δεύτερον η Κίνα).
Η επαναγορά του χρέους μας  από αυτές τις χώρες θα καταστήσει δυνατή –κατ’ αρχήν- την άμεση αποπληρωμή του δανείου των 110 δις ευρώ το οποίο και δεσμεύει μέσω Μνημονίου το μέλλον της Ελλάδος και του λαού της για τα επόμενα 70-100 χρόνια.   Ειδικά η ομόθρησκή μας Ρωσία είναι διατεθειμένη να μπει στο παιχνίδι με ένα απλό συγκατανευτικό νεύμα της Ελλάδος.
Εάν βάλουμε την ομόθρησκη Ρωσία στο παιχνίδι, τα κέρδη για την πατρίδα μας θα είναι τεράστια: Θα εκδιώξουμε άμεσα τους αλήτες της τρόϊκας (πάρτε τα 110 δις και αϊ στο διάολο) και με την Ρωσία στην κορωνίδα της εξωτερικής μας πολιτικής, θα ανοίξουν  διάπλατα οι ορίζοντες για το παιχνίδι της ΑΟΖ στο Αιγαίο με την ταυτόχρονη εξόρυξη πετρελαίου!
Ο προαιώνιος πόθος της Ρωσίας ήταν να βρίσκεται και να εκμεταλλεύεται τον χώρο του Αιγαίου.
Γιατί ρε αλήτες της κυβέρνησης δεν δίνεται αυτή την προοπτική στην χώρα;
Με την Ρωσία ως ασπίδα στο Αιγαίο, η Ελλάδα θα αποκτούσε τεράστιο κύρος και πλούτο!
Και δεν θα έβγαινε ο Υπουργός των Εξωτερικών ραγιάς Δρούτσας να λεει ότι δεν αναγνωρίζουμε την ΑΟΖ, προκειμένου να μην κακοκαρδίσει την Ρωσία!
Γιατί ρε Παπανδρέου προτίμησες την πολιτική απάτη σε βάρος του λαού και το ξεπούλημα της χώρας στα γεράκια της διεθνούς κερδοσκοπίας και δεν σκέφτηκες την εθνοσωτήριο προοπτική της Ρωσίας;
Εφόσον δεν πάμε σε εκλογές προκειμένου να βγει μια Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, τότε η Ελλάδα θα παραδοθεί ολόκληρη στην τρόϊκα (Αμερική, Βόρεια Ευρώπη)!
Εκτός και αν ο λαός επαναστατήσει…   
  

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ! ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ...

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΊΖΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ..."

Δεν σταματούν να προκαλούν  οι εμπνευστές της κατάρρευσης της χώρας και της παράδοσής της στους διεθνείς τοκογλύφους. Ο Παπακωνσταντίνου από βήματος βουλής δήλωσε ευθαρσώς ότι ο κόσμος συμπαρατάσσεται με την πολιτική τους παρά τις θυσίες που έχει κάνει, γιατί γνωρίζει ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για την έξοδο από την κρίση!
Ο άνθρωπος είναι τόσο προκλητικός που είναι αδύνατον να βρεις λόγια να το περιγράψεις!
Εκτός τόπου και χρόνου. Τις δηλώσεις αυτές που έκανε μέσα στην ασφάλεια που του παρέχει η βουλή, δεν βγαίνει να τις κάνει έξω στην πλατεία Συντάγματος;
Να δούμε πώς θα συμπαραταχθεί μαζί του ο κόσμος;

ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΤΟ ΕΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ


ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ 
        ΧΟΛΑΡΓΟΥ
 
                                                                                                              

                 





                                                    Ανοικτή   επιστολή


Με αγανάκτηση αναγνώσαμε στο ΜΥ  XOLARGOS  την 17ην Μάιου  2011 απαντητικό άρθρο της κας   Ε.ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ στον κο  Γ.ΚΕΧΡΗ και διαπιστώσαμε στην Ελλάδα
 του 2011,  ότι ο εθελοντισμός (γενικότερα) αντί  να εξελίσσεται και να προάγεται στις κοινωνίες,  λοιδορείται και χρησιμοποιείται  άθελα η ηθελημένα  για μικροπολιτικά παιχνίδια,  έτσι  τον παγιδεύουν  σε στασιμότητα με αποτέλεσμα αρκετοί απ’ τους συμπολίτες μας να απαξιώνουν
τον θεσμό  της εθελοντικής προσφοράς.
            Διαβάζοντας τα 2 άρθρα δημιουργήθηκε το εξής ερώτημα. Τι εννοείτε με τους όρους
 « πελατειακές σχέσεις και μισθοφορικός στρατός » ;
            Εσείς βρίσκεστε στην θέση αυτή ως δημοτική αρχή για να υπηρετείτε τους δημότες, αμειβόμενοι για αυτό, ενώ εμείς οι εθελοντές προσφέρουμε αφιλοκερδώς  τις υπηρεσίες μας, προβάλλοντας παράλληλα την εκάστοτε δημοτική αρχή και διοίκηση, η οποία καρπώνεται τις επιτυχίες μας.
            Σε ότι αφορά τα περί «μισθοφορικού στρατού» θα θέλαμε να αποσαφηνίσουμε στους συνδημότες μας και αναγνώστες που παραπληροφορούνται από τέτοιου είδους πολιτικές μικροπρεπείς διενέξεις, ότι από τους 37 εθελοντές της δύναμης της Ε.Υ.ΔΑ.ΔΗ.Χ., σύμβαση διάρκειας 2 μηνών έκαναν μόνο 5 εθελοντές που τύγχανε να είναι  την συγκεκριμένη περίοδο ΑΝΕΡΓΟΙ και εφόσον ήταν άρτια εκπαιδευμένοι από το Πυροσβεστικό Σώμα,  και με εμπειρία στην δασοπυρόσβεση, σε συμφωνία δε με τους υπόλοιπους εθελοντές να κάνουν και τις εθελοντικές τους βάρδιες σε καθημερινή βάση.
            Το σκεπτικό  της προσλήψεως των (πέντε) 5  εκπαιδευμένων δασοπυροσβεστών από τις τάξεις των εθελοντών από την προηγούμενη Δημοτική Διοίκηση,  ήταν η προστασία του πευκοδάσους του Υμηττού από τις 10 το πρωί έως αργά το απόγευμα  από εξειδικευμένα άτομα στο αντικείμενο. Και αυτό γιατί οι υπόλοιποι εθελοντές βρίσκονται στις βιοποριστικές τους εργασίες. Και είναι γνωστό ότι η ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ  και η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ  σε εκδηλωθείσα πυρκαγιά  είναι η πλέον καθοριστική  και σωτήρια  για τη κατάσβεση της.
           

Ο παρακάτω πίνακας μας δείχνει με σαφήνεια τα πλεονεκτήματα του εθελοντή – συμβασιούχου.


ΔΙΜΗΝΗ  ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΕΝΙΚΩΣ

ΔΙΜΗΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

  5 ήμερη
  7,1/2  ωρη

7 ήμερη
12  ωρη
       
            Λες και οι πυρκαγιές δουλεύουν 7ωρο και πάνε για μπάνιο τα  Σαββατοκύριακα !!!


         Σε ότι αφορά τα περί «πελατειακής σχέσης» Δήμου –Εθελοντών, τα παρακάτω μεσημβρινά συμβάντα,   που παραθέτουμε, αποδεικνύουν τα αξιοκρατικά και μόνο κριτήρια πρόσληψης 
των πέντε (5)  Εθελοντών Δασοπυροσβεστών.

Σάββατο   25-8-2007        ώρα 12:20 μμ        ( παρυφές Υμηττού )
Δευτέρα   27-8-2007         ώρα 11:05 πμ        ( κοιμητήριο Χολαργού )
Πέμπτη   12-6-2008          ώρα 13:00 μμ        ( λόφος Τσακού )
Πέμπτη   12-6-2008          ώρα 18:35 μμ        ( λόφος Κόρακα )
Τετάρτη   25-6-2008         ώρα 12:55 μμ        ( Γλυκά Νερά )
Παρασκευή   27-6-2008   ώρα 17:30 μμ         ( έξοδος 3  περιφερειακής Υμηττού )
Κυριακή   29-6-2008        ώρα  18:15 μμ        ( μπάρα Καραολή και Δημητρίου )
Πέμπτη    14-8-2008         ώρα 16:00 μμ         ( αστική πυρκαγιά οδός Μελπομένης )
Δευτέρα   25-8-2008         ώρα 14:10 μμ         ( περιφερειακή Υμηττού από ανατροπή          
                                                                                    μοτοσικλέτας )
Κυριακή 31-8-2008       ώρα 11:30 πμ            ( συνεπεία πτώσεως κεραυνού-πυρκαγιά       
                              μεταξύ  Ν. Πύλης κοιμητηρίου  Παπάγου και πύργου Ανθούσας.)
Κυριακή 28-6-2009        ώρα 15:45 μμ            ( λόφος Κόρακα – ανατολική περίφραξη 
                                                                                εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ )
Παρασκευή 10-7-2009      ώρα 12:50 μμ         ( γήπεδο Βadminton - Λ. Κατεχάκη )
Κυριακή 2-8-2009            ώρα 15:15 μμ          ( 50μ. αριστερά από κοιμητήριο Παπάγου )

            Τα συμβάντα είναι πολλαπλάσια αλλά καταγράψαμε εδώ μόνο αυτά εντός του προαναφερόμενου  ωραρίου.  Τα συμβάντα  είναι όλα καταγεγραμμένα από το
 ανακριτικό του  Πυροσβεστικού Σώματος  .
            Με τα παραπάνω, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους αναγνώστες και συνδημότες μας
 αν άξια και δίκαια προσλήφθηκαν αυτοί οι πέντε Εθελοντές Δασοπυροσβέστες
για τους οποίους κατηγορούμαστε ως «μισθοφορικός στρατός.»
            Ακόμα θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι οι δραστηριότητες της Ε.Υ.ΔΑ.ΔΗ.Χ.
δεν ξεκινάνε τον Μάιο και τελειώνουν Οκτώβριο ( αντιπυρική περίοδο), αλλά συνεχίζουν
 και τους χειμερινούς μήνες, με την βασική εκπαίδευση σε Δασοπυρόσβεση – Διάσωση - Τηλεπικοινωνίες,  με συνεχείς δενδροφυτεύσεις στην Αττική, αλλά και με κοινωνικό έργο,
 όπως η ετήσια αιμοδοσία στην τράπεζα αίματος του Δήμου μας,  και προσφορές υλικών
 αγαθών σε κοινωνικά ιδρύματα.
            Στο παγκόσμιο έτος εθελοντισμού 2011 θέλουμε να αφυπνίσουμε την  συνείδηση των  πολιτών βοηθώντας ο ένας τον άλλον,  και κλείνοντας τα αυτιά μας  σε κακόβουλα σχόλια,
 απ’ όπου και αν προέρχονται.

«Το κίνημα του εθελοντισμού δεν έχει χρώμα, ηλικία ή πολιτικά πιστεύω. »

            Τέλος ενημερώνουμε ότι το εκπαιδευμένο προσωπικό των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών ΔΕΝ θα ξανακάνει οποιαδήποτε σύμβαση εργασίας με τον Δήμο μετά από την αδιάντροπη πολιτική καπήλευση εις βάρος του εθελοντισμού και μετά την προσπάθεια ευτελισμού μας ως μισθοφορικού στρατού.  Οι εθελοντές θα συνεχίσουν  να προστατεύουν  τον Υμηττό όπως  ξέρουν  και έχουν εκπαιδευτεί να κάνουν αφιλοκερδώς το έργο τους τόσα χρόνια.
Η ηθική ανταμοιβή μας είναι η εκτίμηση και το θερμό χειροκρότημα που εισπράττουμε  απ’ τους συμπολίτες μας με κάθε ευκαιρία ( π.χ.  κατάθεση στεφάνου, στις εθνικές εορτές )
και ο σεβασμός των αξιωματικών και ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος.
            Σας περιμένουμε να μας γνωρίσετε από κοντά και να συνεισφέρετε και εσείς στο έργο μας.


ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Τηλ : 210-6561546                                                                                 Τα μέλη της Ε.Υ.ΔΑ.ΔΗ.Χ
E-mail : dasoprostasia_hol@hotmail.com

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΦΘΟΡΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ

ΝΕΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ!

Άγνωστοι, μάλλον νεαροί, μπήκαν στο 1ο Δημοτικό σχολείο Χολαργού, από την πίσω πλευρά του σχολικού συγκροτήματος και αφού έκοβαν ανενόχλητοι επί ώρα βόλτες στον προαύλιο χώρο, μπήκαν σε σχολική αίθουσα του 2ου ορόφου, προκαλώντας φθορές. Συγκεκριμένα αναποδογύρισαν όλα τα θρανία, κατέστρεψαν την υδρόγειο σφαίρα, έβαλαν δυο μεγάλα κεριά στην έδρα της δασκάλας και εξαφανίστηκαν. Ένα σύνθημα που υπήρχε "θα δείτε τι θα πάθετε" αποδίδεται -μάλλον για λόγους μιμητισμού- σε κάποιον μαθητή του σχολείου, μετά το θλιβερό περιστατικό.
Η είδηση όμως που βγαίνει από το συμβάν, είναι ότι καταλογίζονται σοβαρές ευθύνες από την διευθύντρια του σχολείου κα Μάσσου στον Αντιδήμαρχο κο Δασκαλόπουλο για την ολιγωρία του να στείλει συνεργείο για να κόψει τα κλαδιά από τις ελιές που υπάρχουν πίσω από το σχολείο και τις οποίες χρησιμοποίησαν οι άγνωστοι για να μπουν στο σχολείο.
"Έχω ζητήσει πολλές φορές την παρέμβαση του κου Δασκαλόπουλου τόσο προφορικά όσο και γραπτά στις 3 Μαϊου,  για να κλαδευτούν τα κλαδιά, αλλά ο ίδιος δεν έχει κάνει τίποτε. Ακόμη και όταν σημειώθηκε το περιστατικό, ο κ. Δασκαλόπουλος μου υποσχέθηκε ότι θα έστελνε άμεσα,  συνεργείο, αλλά ακόμη το περιμένουμε", μας είπε η κ. Μάσσου.
Για το επεισόδιο κλήθηκε την επομένη και η Αστυνομία.


Η ΟΝΝΕΔ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Μια νέα προσπάθεια ξεκίνησε εδώ και δυο μήνες στο διαδίκτυο και μάλιστα από τον Χολαργό. Πρόκειται για τη νεολαία της Ν.Δ. η οποία φιλοδοξεί, όπως τουλάχιστον λέει στο δελτίο τύπου, να προβάλει τις ιδέες και τις θέσεις   της νεολαίας, τα προβλήματα του δήμου Χολαργού-Παπάγου αλλά και να προτείνει λύσεις, ώστε να "κάνουμε την καθημερινότητά μας ευκολότερη".
Το blogspot της ΟΝΝΕΔ Χολαργού "θα παρουσιάζει προβλήματα της καθημερινότητας του δήμου μας, άρθρα και σκέψεις των μελών της ΟΝΝΕΔ αλλά και των δημοτών, καθώς και συνεντεύξεις από πρόσωπα του Χολαργού"
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους, όμως θα θέλαμε να τους παρακινήσουμε να γίνουν πιο δραστήριοι, να εμπλουτίζουν με περισσότερο υλικό, σκέψεις , ιδέες και προτάσεις το blog τους, ειδικά αυτή την εποχή που το πολιτικό σύστημα έχει χάσει παντελώς την αξιοπιστία του και κυρίως ευθύνεται για την κατάντια στην οποία έχει οδηγηθεί ο τόπος. 
Παιδιά, αφήστε στην άκρη τα βιντεάκια με τον τίτλο "κολλημένος με την ΔΑΠ" γιατί είναι παρεξηγήσιμα, ειδικά στις μέρες μας που τα κόμματα δεν προσφέρουν λύσεις. Κολλημένος με την ΕΛΛΑΔΑ, ναι!
Παρεμπιπτόντως σας δίνουμε ένα ερέθισμα για πρωτοβουλίες, προτάσεις προς την Ν.Δ., με το άρθρο που αναρτήσαμε στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ μόλις χθες και με το οποίο ζητάμε από τον Σαμαρά να απαιτήσει "εκλογές εδώ και τώρα".

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΣΟΚ! ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΗΣ Ο 21ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤH ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΠΕΥΚΗΣ




Όπως αποκαλύφθηκε, ο 21χρονος που τραυματίσθηκε και συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη συμπλοκή της Πεύκης, είναι από τον Χολαργό! Το πατρικό του σπίτι βρίσκεται στον Χολαργό, ο ίδιος όμως δεν μενει στην πόλη. Οι εξονυχιστικές έρευνες που έγιναν στο πατρικό του σπίτι δεν έδωσαν κάποιο εύρημα.
Πάντως ο νεαρός Χολαργιώτης φαίνεται ότι είναι πολύ μυημένος στα μυστικά του εγκλήματος, τηρώντας και την ομερτά. Έδωσε ψευδή στοιχεία στην Αστυνομία κατά την σύλληψή του, χρησιμοποιώντας όνομα που ανήκει σε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά η Αντιτρομοκρατική κατάφερε να βρει τα πραγματικά στοιχεία του κακοποιού, απ' όπου εκτός των άλλων, προέκυψε ότι είναι Χολαργιώτης!

ΣΑΜΑΡΑ ΖΗΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΓΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ 
ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ 
ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ


Τι φοβάται ο Σαμαράς και δεν ζητάει εκλογές; Το βλέπει ότι ο τόπος πάει κατά διαόλου. Τι άλλο θέλει επιτέλους για να καταλάβει ότι όσο ο Παπανδρέου παραμένει στην εξουσία με το σαθρό επιτελείο του, η χώρα πάει κατευθείαν στην άβυσσο και στην απόλυτη καταστροφή;
Δηλαδή τι περιμένει ο Σαμαράς; Να πέσει ως ώριμο φρούτο ο Παπανδρέου, όπως έκανε εκείνος για τον Καραμανλή; Η χώρα δεν έχει χρονικά περιθώρια. Ή θα πάμε σε εκλογές ή μπαίνει ταφόπλακα στον τόπο και στο έθνος. Ή τελικά θα υπάρξει λαϊκή εξέγερση τύπου Αιγύπτου.
Ο Παπανδρέου κρατάει στα χέρια του το "μαχαίρι" για να μπήξει την τελευταία μαχαιριά στον ελληνικό λαό κατ' εντολή των διεθνών τοκογλύφων! 
Ο Έλληνας δεν αντέχει άλλο  και όσο η οπερέτα του Παπανδρέου αρχίζει να δημοσιοποιεί τα νέα δεινά που θα επέλθουν, με σωρεία απολύσεων στο δημόσιο, με νέες καρατομήσεις σε μισθούς, συντάξεις κ.λ.π. άλλο τόσο επέρχεται ο οριστικός θάνατος για την Ελλάδα.  

Αντώνη Σαμαρά φέρσου πατριωτικά και ζήτησε εκλογές. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος!
Εκτός και αν οδηγός σου είναι τα γκάλοπ που δείχνουν ότι ακόμη υπολείπεσαι 1-2 μονάδες του ΠΑΣΟΚ!
Επιτέλους, άλλαξε ρότα αν δεν θέλεις ο λαός να σε κατατάξει στον συρφετό των αναξιόπιστων του πολιτικού συστήματος.


ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ

Δεν πρόκειται για αποκύημα φαντασίας αλλά για πραγματικότητα. Σε έγγραφη επιστολή, κάτοικοι της οδού Φανερωμένης διαμαρτύρονται για την ανακατασκευή του δρόμου, ζητώντας η αίτησή τους να συζητήθεί προ ημερησίας διατάξεως στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο:







                        ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΧΟΛΑΡΓΟΥ                           
(ακολουθούν ονοματεπώνυμα και υπογραφές)


ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Υπ όψιν:    Δημάρχου
            Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου
            Αντιδημάρχου κ. Δασκαλόπουλου
KΟΙΝ.   Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων
                 Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου


ΘΕΜΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ – ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΊΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 19-5-2011


Οι κάτοικοι Χολαργού, που υπογράφουμε παρακάτω, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαράδεκτη κατάσταση του εργου ανακατασκευής της οδού Φανερωμένης, ειδικά στο τμήμα πάνω από την πλατεία Κωστή Παλαμά (Καμαράτου).
Το έργο «λιμνάζει» εδώ και πολλούς μήνες. Ο εργολάβος έχει παρατήσει ημιτελές το τμήμα αυτό του δρόμου που απαιτεί άμεση ασφαλτόστρωση και άλλες εργασίες. Η κατάσταση αυτή του έργου έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία μας και των παιδιών μας, κυρίως από τη σκόνη που γεμίζει τα σπίτια μας, τα καταστήματα και γραφεία μας, το δημοτικό σχολείο και τον παιδικό σταθμό. Η κυκλοφορία στο δρόμο, που έχει εκσκαφεί και παραμένει έτσι εδώ και μήνες, γίνεται με εξαιρετική δυσκολία και επιβαρύνει την υγεία μας, την ασφάλειά μας και την ασφάλεια των οχημάτων και βέβαια την οικονομική ζωή της περιοχής. Πέραν αυτών, τα μηχανήματα του εργολάβου είναι παρατημένα επί της οδού και στα πεζοδρόμια, με ελάχιστη σήμανση, όπως και τα μισοτελειωμένα έργα, με ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ για την ασφάλειά των παιδιών, των πεζών και των οδηγών των οχημάτων που κινούνται στην περιοχή.

Αιτούμαστε το θέμα να συζητηθεί άμεσα, ΤΩΡΑ, προ ημερησίας διατάξεως στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 19-5-2011, προκειμένου να δρομολογηθεί ΑΜΕΣΑ η επίλυσή του.


Οι αιτούντες



Ακολουθούν υπογραφές των κατοίκων...

ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ



Eπαναλαμβάνουμε ότι δεν έχουμε τίποτε προσωπικό με τον κ. Δασκαλόπουλο, όμως όταν επισημαίνουμε φαινόμενα ολιγωρίας ή αβελτηρίας από μέρους του, είμαστε υποχρεωμένοι να τα καυτηριάζουμε. Και ο ίδιος οφείλει να τα βλέπει με σκεπτικισμό πριν προβαίνει σε καταδικαστικές σε βάρος του Τύπου δηλώσεις.
Ιδού λοιπόν ένα ακόμη περιστατικό με δημότη Χολαργού, ο οποίος τον κατηγορεί για αδράνεια και αδιαφορία: 

Δημότης ζήτησε από υπάλληλο-γραμματέα του δήμου να επισημάνει στον κ. Δασκαλόπουλο  το τεράστιο πρόβλημα των λαθρομεταναστών που παίρνει ραγδαίες διαστάσεις και να έχει από μέρους του μια απάντηση. Μετά από λίγες ημέρες ο δημότης επανήλθε και ξαναμίλησε στην γραμματέα, η οποία του είπε ότι "υπάρχει πρόβλημα, ο κ. Δασκαλόπουλος μου είπε να μην ασχολούμαι"
Εκνευρισμένος ο δημότης ζήτησε και βρήκε τον κ. Δασκαλόπουλο. 
Ο διάλογος που διημήφθη ανάμεσα στους δύο άνδρες, όπως τον αποτύπωσε ο δημότης,  κατέδειξε την αδιαφορία του κ. Δασκαλόπουλου για το μέγα καρκίνωμα των λαθρομεταναστών που κατακλύζουν τον Χολαργό. 
Δασκαλόπουλος: "Είναι πανευρωπαϊκό και πανελλήνιο το πρόβλημα των λαθρομετανστών, δεν είναι μόνο του Χολαργού".
Δημότης: "Μπορεί να είναι πανευρωπαϊκό και πανελλήνιο το πρόβλημα αλλά εμείς ζούμε στον Χολαργό και μας ενδιαφέρει τι κάνετε για τον Χολαργό.  Πώς αντιμετωπίζεται εδώ το πρόβλημα;"
Δασκαλόπουλος: "Στέλνω έναν υπάλληλο..."
Δημότης: "Ένας υπάλληλος για τόσους λαθρομετανάστες θα τρελλαθεί, δεν μπορεί να κάνει τίποτε".

Τελικά ο κ. Δασκαλόπουλος είπε... "Θα επιληφθούμε του θέματος"!!!
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του έγινε κοινωνός του καρκινώματος των λαθρομεταναστών, δείχνει να μην τον απασχολεί το ζήτημα. Παρά το ότι του προτάθηκαν λύσεις, ψάχνει ακόμη να συνεννοηθεί με την....νομική υπηρεσία για να δει τι θα κάνει!!!
Εν τω μεταξύ οι λαθρομετανάστες αυξάνονται σαν τις σφήκες!
Κύριε Δασκαλόπουλε, μπορεί το πρόβλημα των λαθρομεταναστών να είναι πανευρωπαϊκό είναι όμως πρωτίστως  ελληνικό και βεβαίως πλήττει το δήμο  μας, τον οποίο υπηρετείτε. 
Το ότι  γενικεύετε το ζήτημα, δείχνει ότι περισσότερο προσπαθείτε να το υποβαθμίσετε. Όμως πρέπει να ξέρετε ένα πράγμα κ. Αντιδήμαρχε: Από την ημέρα που αναλάβατε τα καθήκοντά σας, το καρκίνωμα των λαθρομεταναστών επιδεινώνεται. 
Βοηθείστε τον δήμαρχο ο οποίος δείχνει ότι έχει πάρει προσωπικά το ζήτημα και θέλει να  το διευθετήσει.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ "ΝΙΚΗΣ" :ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ για τον "ΔΡΑΚΟ" του Ν. ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ



Στις 12 Μαΐου, η ομάδα Πολιτισμού της «ΝΙΚΗΣ» ξεκίνησε τις προβολές ταινιών, που θέλουμε να γίνονται κάθε μήνα. Η αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Γυμνασίου, στον Τσακό  επελέγη για την πρώτη ταινία που ήταν «ο Δράκος» του Νίκου Κούνδουρου, μεγάλη ταινία του 1959, με σπουδαίους Έλληνες ηθοποιούς,  (μεταξύ αυτών ο Θανάσης Βέγγος), σε σκηνογραφία του Τάσου Ζωγράφου και ήταν γεμάτη κόσμο. Σημειώνουμε ότι οι ανωτέρω τρείς, «πρωτοσυναντήθηκαν» στην Μακρόνησο ως πολιτικοί κρατούμενοι.
Η παρουσία του σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου αλλά και των Ασημίνας Βέγγου, και Έφης Ζωγράφου (πάνω φωτό) , συζύγων των αείμνηστων Θανάση Βέγγου και Τάσου Ζωγράφου, καθόρισε το κλίμα της εκδήλωσης που ήταν μια βραδιά υψηλής πολιτιστικής παιδείας, συγκίνησης και ευαισθησίας.
Ο Στέφανος Κοπανάκης, από τη «ΝΙΚΗ», περιέγραψε τους στόχους και τις επόμενες εκδηλώσεις της ομάδας Πολιτισμού, μετά από τον Γιάννη Σταθόπουλο (φωτό αριστερά) που καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στους Αγιοπαρασκευιώτες Θανάση Βέγγο και Τάσο Ζωγράφο. Ο σκηνοθέτης Σταύρος Στρατηγάκος και η ηθοποιός Πηνελόπη Πιτσούλη, έδωσαν τον δικό τους τόνο για τους συντελεστές της ταινίας και ο Νίκος Κούνδουρος μας μάγεψε με τις επισημάνσεις του για την ταινία και το κλίμα της εποχής.
Διακρίναμε μεταξύ άλλων τους Δημοτικούς Συμβούλους Γερ. Βλάχο, Γ. Σιδέρη, Ζ.Φωτεινού, Γ. Καζάκο, Φ. Αλεξόπουλο, τους πρ. Δημ. Συμβούλους Σωτ. Παπαμιχαήλ, Κατ. Φλατσούση και Τ. Καλογερά, τον Πρόεδρο και Γραμματέα του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού Β. Σαβίδη και Τ. Μίχα, όπως και το μέλος του Δ.Σ. Σταύρο Πασχαλίδη, την Πρόεδρο των Αιτωλοακαρνάνων Λένα Βακαλοπούλου, των Αρκάδων Σούλη Σταθοπούλου, του Τέννις Γιάννη Σερκεδάκη, τον θεατράνθρωπο Ανδρ. Κατσικόπουλο, τους συγγραφείς Μ. Κασόλα, Χρ. Αντωνίου και Γιώργη Σερκεδάκη, την σκηνοθέτιδα Τόνια Σταυροπούλου, τον αντιπρ. της ΚΟΙΠΕΔΑΠ  Νίκο Αργυριάδη, τον σκηνοθέτη Γιάννη Τζιβραίλη, από το Δ.Σ. των Παιδικών Σταθμών την Ιλεάννα Σακκά, από το ΠΑΣΟΚ την Δήμητρα Χριστοφοράτου, από τους Οικολόγους την Κατερίνα Γιαγή, όπως και πολλούς ανθρώπους της Τέχνης.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Σας ενημερώνουμε ότι o ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων θα παραμείνει κλειστός από την Τρίτη 17 Μαΐου και ώρα 19:00, έως τη Πέμπτη 19 Μαΐου και ώρα 06:00, ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου μας.   Παρακαλούνται οι δημότες να δείξουν την απαιτούμενη κατανόηση, να μην αφήνουν τα σκουπίδια τους στο δρόμο, ούτε εκτός κάδων όταν αυτοί είναι γεμάτοι, συμβάλλοντας  κατά το δυνατό στην υγεία των κατοίκων και στην ευπρεπή και πολιτισμένη εικόνα της πόλης μας. Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.
                                    

                                           ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αιματηρή συμπλοκή με τρεις τραυματίες στην Πεύκη

γίνεται τώρα
-οι δύο είναι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ 
και ένας πολίτης, μάλλον ο κακοποιός-


Όπως μεταδίδει η τηλεόραση του ΣΚΑΙ σε έκτακτο δελτίο, συμπλοκή με ανταλλαγή πυρών έγινε πριν από λίγο στην Πεύκη μεταξύ ενός ύποπτου νεαρού ατόμου και αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.
Τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί ενώ από την αντίδραση των αστυνομικών βλήθηκε και ένας πολίτης, κατά πάσα πιθανότητα ο ύποπτος νεαρός.
Μεταφέρονται όλοι σε νοσοκομείο.

ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΔΟΕ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ!

Σε σαφάρι ελέγχου και επιβολής προστίμων στα καταστήματα της γειτονιάς επιδίδεται το τελευταίο διάστημα το ΣΔΟΕ!
Το θράσος δεν έχει όρια! Την ώρα που η καθίζηση της αγοράς είναι πρωτοφανής, την ώρα που τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο και την στιγμή που έξω από τα καταστήματα οι λαθρομετανάστες οργιάζουν, κλέβοντας την ελάχιστη πελατεία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ ...σημαδεύουν όποιον τυχόν πελάτη βγει από κατάστημα χωρίς απόδειξη προΚειμένου να επιβάλουν πρόστιμο στην επιχείρηση!!!
Έτσι ρε αδέλφια θα πατάξετε την φοροδιαφυγή; Οι δύσμοιροι οι καταστηματάρχες -και ειδικά σε γειτονιές σαν τον Χολαργό, Χαλάνδρι κ.λ.π.- κυνηγούν τους πελάτες με τα...κυάλια κι εσείς νομίζετε ότι κλέβουν το κράτος;
Αυτούς που έχετε γδάρει με 23% ΦΠΑ. αυτούς που αδυνατούν να καταβάλουν, όχι μόνον τον ΦΠΑ αλλά ούτε τα πάγια έξοδα της επιχείρησής τους, αυτούς που υποφέρουν από τους λαθρομετανάστες, τους κλέφτες ή τους ληστές που τούς ρημάζουν κάθε τόσο τα καταστήματα, αυτούς πάτε να ελέγξετε και να σταυρώσετε με πρόστιμα;
Γιατί φωστήρες του ΣΔΟΕ δεν κυνηγάτε τους λαθρομετανάστες; Αυτοί που κλέβουν ασύστολα το κράτος και αφαιρούν δισεκατομμύρια ευρώ από τον δημόσιο κορβανά με το παρεμπόριο;
ΝΤΡΟΠΗ!
Γι' αυτό ζητάμε το θέμα των λαθρομεταναστών να συζητηθεί επειγόντως από το δημοτικό συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού και να κληθει  η Έφορος της περιοχής. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται διαρρήξεις καταστημάτων να κλέβουν ταμειακές μηχανές και να την πληρώνει με βαρύ πρόστιμο ο επαγγελματίας επειδή του έκλεψαν την ταμειακή μηχανή;
Ήδη υπάρχουν πληροφορίες ότι Γεωργιανής καταγωγής κακοποιοί έχουν επιδοθεί σε τέτοιου είδους ληστείες στην ευρύτερη περιοχή μας, παραμένουν ασύλληπτοι αλλά το χαράτσι έπεσε επί της κεφαλής των επαγγελματιών γιατί τούς έκλεψαν την ταμειακή!!!

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ


Ενημερώνουμε τους κατοίκους Παπάγου – Χολαργού ότι :

Α. Την Τρίτη 17/05/2011 ξεκίνησαν οι εργασίες στο έργο «Ανάπλασης οδού Φανερωμένης», οι οποίες είχαν διακοπεί από 21/03/2011 λόγω καθυστέρησης στην πληρωμή του εργολάβου. Η καθυστέρηση οφείλετο σε διαδικαστικά θέματα και απαραίτητες εγκρίσεις του προγράμματος Καλλικράτη.

Β. Λόγω εργασιών εκσκαφής και ασφαλτόστρωσης, θα γίνει ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ στην οδό Φανερωμένης, στο τμήμα από :
·        οδό Σύρου έως οδό Σερίφου, για το χρονικό διάστημα από 18/05/2011 έως 23/05/2011
και στο τμήμα από :
·        οδό Σερίφου έως πλατεία Παλαμά για το χρονικό διάστημα από 23/05/2011 έως 28/05/2011.


Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση σας.



ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟ

 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΕΜΑΣ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΝ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ανακοίνωση που μόλις λάβαμε από τον Αντιδήμαρχο κ. Δασκαλόπουλο, χαρακτηρίζει τον συντάκτη του άρθρου "Δέκτης έντονων παραπόνων και διαμαρτυριών ο Δασκαλόπουλος" ...φαντασιόπληκτο! Ο συντάκτης του συγκεκριμένου άρθρου είναι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας Μάκης Βραχιολίδης, και αν μη τι άλλο η δημοσιογραφική-εκδοτική πορεία του είναι γεμάτη από γεγονότα που τον δικαιώνουν!
Η ανακοίνωση του κ. Δασκαλόπουλου έχει ως εξής:
"Η χθεσινή δημοσίευση του http://indobserver.blogspot.com που αφορά το πρόσωπό μου είναι πέρα για πέρα αναληθής. Τίποτα από όσα γράφονται δεν ισχύει και τα διαψεύδω κατηγορηματικά. Οι διάλογοι είναι αποκυήματα της φαντασίας του συντάκτη. 
Χρήστος Δασκαλόπουλος
Αντιδήμαρχος Παπάγου-Χολαργού"
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κύριε Δασκαλόπουλε, επειδή  έχουμε μάθει στη ζωή μας να κάνουμε ρεπορτάζ και να μην κρυβόμαστε πίσω από τελεσιγραφικές ανακοινώσεις που το μόνο που επιδιώκουν είναι  να συσκοτίσουν και όχι να φωτίσουν την αλήθεια, σας πληροφούμε τα παρακάτω: 
Μην προσπαθείτε να  αποκρύψετε τη συνάντηση και τον διάλογο που είχατε με  δημότη που διαμαρτυρήθηκε για την μη αποκομιδή των απορριμμάτων. Το tete-a-tete ανάμεσά σας  έγινε στον χώρο του δημαρχείου, τα δε στοιχεία του δημότη είναι Βασίλης Τσι.. και μάλιστα σας υπενθύμισε ότι είχατε ξανασυναντηθεί παλαιότερα σε εκδήλωση όπου παρευρισκόταν και ο γνωστός δικηγόρος Αγιοστρατίτης. Βλέπετε λοιπόν ότι γνωρίζουμε και άλλες λεπτομέρειες. Την ώρα της συνομιλίας σας με τον δημότη εμφανίστηκε και ο επαγγελματίας από την λαϊκή αγορά. 
Μην προχωρήσουμε σε άλλες επεξηγήσεις κ. Δασκαλόπουλε. Γιατί όμως επιδιώκετε να διαψεύσετε τα γεγονότα; Νομίζετε ότι έχουμε κάτι εναντίον σας; Καταγράφουμε μια πραγματικότητα την οποία δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί  θέλετε να διαψεύσετε. Δηλαδή τι θέλετε να πείτε; Ότι δεν διαμαρτύρονται καθόλου οι δημότες για την συσσώρευση των απορριμμάτων έξω από τα σπίτια τους; Ή ότι δεν διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του έργου ανάπλασης της οδού Φανερωμένης; Και ότι όλα αυτά αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας μας;
Τι να πούμε περισσότερο; Αν δεν το έχετε καταλάβει κύριε Δασκαλόπουλε, εμείς πονάμε τον τόπο  και οδηγός μας είναι οι ανάγκες του πολίτη τις οποίες δεν μπορούμε να αποσιωπήσουμε και να τις θεωρήσουμε -όπως φαίνεται ότι κάνετε εσείς- αποκυήματα φαντασίας!

ΕΚΛΟΓΕΣ Ή ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ



Ο ωμός εκβιασμός των στυγνών τοκογλύφων της τρόϊκας  προς τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδος «αποδεχτείτε σύσσωμες τις εντολές  του Μνημονίου Νο2 αλλιώς δεν σας δίνουμε δάνειο» , δημιουργεί δύο δεδομένα:
Ή θα πάμε σε εκλογές απ’ όπου θα προκύψει μία νέα εθνική κυβέρνηση σωτηρίας ή θα υπάρξει  λαϊκή εξέγερση.
Ο ελληνικός λαός,  ο οποίος επί ένα χρόνο  ματώνει και υποφέρει από τα βάρβαρα μέτρα που επέβαλε το Μνημόνιο Νο1 είναι αδύνατο να δεχθεί και να αντέξει νέα επιδρομή - λεηλασία μισθών, συντάξεων, οικογενειακών επιδομάτων, επικουρικών συντάξεων κ.λ.π. προκειμένου να πληρωθούν οι νταβαντζήδες της  Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο υποτιθέμενος Οργανισμός Ευρωπαϊκών κρατών στον οποίο ισχύει –δήθεν- η αλληλεγγύη μεταξύ των μελών του, έχει μετεξελιχθεί σε τοκογλυφικό συγκρότημα απατεώνων, οι οποίοι ρουφούν το αίμα των λαών της νότιας Ευρώπης! Η Ε.Ε. έχει μετατραπεί σε φασιστική ένωση κρατών η οποία επιβάλλει μέτρα με ταυτόχρονη κατάλυση του συντάγματος και συνεπώς της δημοκρατίας, στις πιο αδύναμες οικονομικά χώρες.
Ο Φλωράκης όταν ο «εθνάρχης» Καραμανλής μας έβαζε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, είχε πει: «Θα γίνουμε οι σερβιτόροι της Ευρώπης».
Και ο Νεοκλής Σαρρής στις μέρες μας, δεν σταματάει να τονίζει: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τσαντίρι στημένο στην άμμο».
Οι φασίστες-τοκογλύφοι της Ευρώπης μπορεί να θέλουν να γλιτώσουν το τσαντίρι τους, όμως  οι Έλληνες δεν θα δεχτούν να γίνουν οι σερβιτόροι-υπηρέτες τους.
Εάν ο Παπανδρέου δεν το καταλάβει αυτό και δεν οδηγήσει τον τόπο σε άμεσες εκλογές, τότε θα υπάρξει λαϊκή εξέγερση που θα θυμίζει εποχές του 1843 (επιβολή Συντάγματος) ή 1862 (εκδίωξη βασιλιά Όθωνα).

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Βρέθηκαν εκτοξευτήρες με χειροβομβίδες στου Παπάγου


πηγή; ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ



immitosΣυναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή του Παπάγου εντοπίστηκαν εύχρηστες χειροβομβίδες, προσαρμοσμένες μάλιστα σε εκτοξευτήρες.
Όπως αναφέρουν οι πηγές, όλα ξεκίνησαν όταν ένας άντρας που έκανε περίπατο στην οδό Αναστάσεως, στις αρχές του δρόμου που οδηγεί προς τις κεραίες Υμηττού και ανάμεσα από τα δύο νεκροταφεία Χολαργού και Παπάγου, έμεινε άναυδος εντοπίζοντας σε φυτά δίπλα στον δρόμο, τους εκτοξευτήρες με τις δύο χειροβομβίδες.
Αμέσως, ειδοποίησε τις Αρχές και άντρες της Αντιτρομοκρατικής και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (TEEM) έφτασαν στο σημείο και το απέκλεισαν για λόγους ασφαλείας. Οι χειροβομβίδες παρελήφθησαν λίγη ώρα έπειτα από κλιμάκιο του Στρατού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο χειροβομβίδες μοιάζουν με αυτές του Ελληνικού Στρατού ήταν εύχρηστες, ενώ η μία φέρεται να ήταν αμυντικού τύπου και η δεύτερη εκπαιδευτική.
Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται ύποπτο υλικό στη συγκεκριμένη περιοχή, αφού πηγές αναφέρουν ότι και πριν από μικρό χρονικό διάστημα είχε εντοπιστεί «συσκευασμένος» σε κούτα ένας πυροσωλήνας, ο οποίος μάλιστα βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση. Σημειώνεται δε, πως τόσο από μαρτυρίες ατόμων όσο και από έρευνες ανδρών της ΕΛ.ΑΣ κατά το παρελθόν, έχουν εντοπιστεί τόσο ύποπτα άτομα όσο και μέλη τρομοκρατικής οργανώσεως που συνελήφθησαν στη συνέχεια, να κάνουν «σκοποβολή» στον Υμηττό.
Βέβαια, η υπόθεση των χειροβομβίδων ερευνάται, αφενός για το ποιος μπορεί να τις εγκατέλειψε σε αυτό το σχετικά εμφανές σημείο και αφετέρου για την προέλευση τους, χωρίς βέβαια, να αποκλείεται και η εμπλοκή τρομοκρατίας.

ΔΙΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ : ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΔΟ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ


Γονείς των οποίων τα  παιδιά πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό Χολαργού (της οδού Φανερωμένης) μαζί με κατοίκους ετοιμάζονταν μέχρι πριν από λίγο να κλείσουν συμβολικά και για μία ώρα την οδό Φανερωμένης στο ύψος της πλατείας Παλαμά, διαμαρτυρόμενοι για τη μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης της οδού. Ένας δρόμος που ουσιαστικά φτιάχνεται πριν από τις δημοτικές εκλογές, κοντεύει δηλαδή να χρονίσει και ακόμη βρίσκεται σε ...κακό χάλι! Οι κάτοικοι και οι γονείς λοιπόν διαμαρτύρονται για τους κινδύνους που εγκυμονεί για όλους και κυρίως για την ασφάλεια των μικρών παιδιών, που καθημερινά διασχίζουν το δρόμο για να πάνε στον παιδικό σταθμό.
Σημειώνεται ότι δίπλα στο σταθμό υπάρχει νηπιαγωγείο, το οποίο αντιμετωπίζει αντίστοιχο πρόβλημα.
Ο Αντιδήμαρχος  κ. Δασκαλόπουλος (κυμματοθραύστης των διαμαρτυριών όπως αναφέρουμε σε παρακάτω άρθρο) έσπευσε στο σημείο όπου και συνομίλησε με τους κατοίκους προσπαθώντας να βρουν σημείο επαφής, μήπως και αποτραπεί το κλείσιμο του δρόμου.

ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!


Το μεγάλο καρκίνωμα για τον δήμο Παπάγου-Χολαργού δεν είναι η καθαριότητα. Είναι οι λαθρομετανάστες!

Η καθαριότητα αργά ή γρήγορα θα επανέλθει στην πόλη του Χολαργού, το ζήτημα της αποκομιδής θα διευθετηθεί σε λίγα ή περισσότερα 24ωρα. Το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που συγκαλείται αύριο για το ζήτημα της καθαριότητας, θα δώσει τη φόρμα της λύσης.
Το μεγάλο  ζήτημα ειδικά- για τον Χολαργό- είναι οι λαθρομετανάστες. Επιδημία η οποία εξελίσσεται σε πανδημία. Ένας ασυγκράτητος συρφετός λαθρομεταναστών επιδράμει  καθημερινά στην Αττική και ως τσουνάμι κατακλύζει την Αθήνα και τα περίχωρά της. Η ελληνική οικογένεια ζει εφιαλτικές στιγμές ενώ η συμβουλή της Αστυνομίας που δόθηκε ήδη στην δημοσιότητα, "να μην βγαίνουν οι γυναίκες έξω από τα σπίτια τους μετά την δύση του ηλίου", είναι αδύνατον να αντιμετωπίσει το φαινόμενο.
Η πρόσφατη άγρια δολοφονία του 44χρονου οικογενειάρχη στο κέντρο της Αθήνας απέδειξε τις τραγικές διαστάσεις του προβλήματος, το οποίο αγγίζει και το δήμο μας:
Ένας διαρκώς διογκούμενος αριθμός παράνομων αλλοδαπών, κυρίως παρεμπόρων, εφορμά στον Χολαργό-Παπάγο και δρα ανεξέλεγκτα πουλώντας ευτελή προϊόντα σε χαμηλές τιμές. Κλέβει το κράτος και κυρίως τους ταλαίπωρους επαγγελματίες οι οποίοι εν μέσω δραματικής πτώσης του τζίρου τους, βρίσκονται αντιμέτπωποι και με τους λαθρομετανάστες.
Η δημοτική Αστυνομία και προσωπικώς ο Δήμαρχος Ξύδης καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες αλλά είναι ανεπαρκείς να τιθασεύσουν το φαινόμενο. Επίσης, η αύξηση της εγκληματικότητας στον δήμο μας το τελευταίο διάστημα δεν αποσυνδεέται από την ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών
Γι’ αυτό τον λόγο είναι αναγκαία η σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με την παρουσία σε αυτό και των διοικητών των Αστυνομικών τμημάτων  Παπάγου-Χολαργού αλλά και της Εφόρου της ΔΟΥ Χολαργού, έτσι ώστε να δώσουν από κοινού λύση. 


Υ.Γ. Αντιπροσωπεία του Συλλόγου καταστηματαρχών Παπάγου-Χολαργού, επισκέπτεται αύριο τον διοικητή του Αστυνομικού τμήματος Χολαργού, προκειμένου να του εκθέσει  το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν από τους λαθρομετανάστες.