Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ; ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΪΚΟ;

Ποδόσφαιρο στην λάσπη!
Αυτά τα τσογλάνια που προσποιούνται ότι αγωνίζονται για την αποκατάσταση της αλήθειας στην υπόθεση Βαλιάνου, γιατί κάνουν ...γαργάρα όλα όσα γράφονται για τον Στάϊκο; Γιατί δεν λένε λέξη για τις εκπομπές που έχουν βγει στον "αέρα" και διασύρουν τον Στάϊκο; Γιατί κάνουν γαργάρα το δημοσίευμα της "Αξίας"; 
Εμείς τα γράφουμε αυτά για τον Στάϊκο; Όχι βέβαια! Σε όλο το διαδίκτυο είναι σκόρπια τα δημοσιεύματα. Γιατί δεν βγαίνετε να καταγγείλετε τους blogers και τους δημοσιογράφους; Ο Βραχιολίδης σας πείραξε; 

Όπως λένε τα τσογλάνια του κουκουλοφορικού blog,"Εδώ ξέρει ο μισός Παπάγος και Χολαργός όχι μόνο ότι δόθηκαν τα χρήματα, αλλά και ποιος τα έφαγε τελικά" Οι 30.000 ή 40.000 άνθρωποι ξέρουν ότι τα λεφτά δόθηκαν στη Βαλιάνου και ποιος τα έφαγε, έτσι;

Το γεγονός ότι έχει βουίξει όλη η Ελλάδα με τα δημοσιεύματα κατά Στάϊκου (δεν είναι δικά μας), τις τηλεοπτικές εκπομπές κατά Στάϊκου, το γεγονός ότι οι Εισαγγελείς γνωρίζουν την υπόθεση αυτή και έχει χαρακτηριστεί πανελληνίως "δυσωδία", δεν σας απασχολεί ρε λαμόγια;
Βγείτε να καταγγείλετε τους ....συκοφάντες αυτούς! Γιατί δεν το κάνετε; Να βάλουμε κι εμείς ένα χεράκι! Ασχολείστε με τα πουρνάρια και αφήνετε το γάμο;

Ιδού μετρικά sites που γράφουν τα μύρια όσα για τον Στάϊκο!
http://directnews.gr/greece/18515-apokalupsh-o-viktoras-resths-ladose-me-38-ekat-euro-ton-anhpsio-tou-souflia.html
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/10/38.html
http://attikanea.blogspot.gr/2012/10/blog-post_2162.html
http://egersis2.blogspot.gr/2012/10/38.html

Για δείτε όμως τι δημοσιεύουν τα sites. Δήλωση του Στάϊκου που φέρεται να λέει ότι οφείλει 37.895.000 ευρώ στον κ. Ρέστη και ότι οφείλει να τα επιστρέψει. Ο κ. Στάϊκος φέρεται να παραδέχεται αντισυμβατικές πράξεις του σε βάρος του κ. Ρέστη! 
Εδώ δεν υπάρχουν επιστολές χωρίς ποσά. Εδώ υπάρχει ένα τεράστιο-αμύθητο ποσό που φέρεται να το έχει υπογράφει σε μια δήλωση ο ίδιος ο κ. Στάϊκος!
Βγείτε να το καταγγείλετε ρε λαμόγια και μην ασχολείστε με τα ...πίτουρα. 
Εδώ διασύρεται ο ευεργέτης του Παπάγου σε όλη την Ελλάδα, εμείς σας πειράξαμε;
Δείτε τους ...συκοφάντες. 
Επί τόσους μήνες υπάρχουν αυτά στο διαδίκτυο. Γιατί δεν τους κάνατε αυτόφωρη μήνυση να πάνε στη φυλακή και να δικαστούν αμέσως όσοι κατηγορούν άδικα τον κ. ΣτάΪκο;

Άει σιχτίρ λαμόγια, που είστε και τμητές των πάντων! 

staikos3_3-10-2012
Ο Στάικος εμπλέκει τον πρώην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά

staikos2_2-10-2012
Τα εκατομμύρια ευρώ που πήρε από το Ρέστη για "δουλειές" ο Στάικος


ΚΥΡΙΑ ΒΑΛΙΑΝΟΥ, ΜΗΝΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ "ΛΑΒΡΑΚΙ" ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΑΣ!


Συστήνουμε στην Έφη Βαλιάνου να κάνει άμεσα μήνυση στους κουκουλοφόρους του διαδικτύου. Κυρία Βαλιάνου. Σας συκοφαντούν και σας λοιδωρούν. Οφείλετε και για την τιμή της μητέρας σας που υπερασπίζεστε στην άδικη μήνυση που της έχουν κάνει, να τους μηνύσετε διότι σας λασπολογούν. 
Δείτε μία από τις αναρτήσεις τους που σας κάνουν και υποδείξεις για το πώς πρέπει να υπερασπιστείτε την υστεροφημία της μητέρας σας.
'Συμβουλή δεύτερη: Προς οικογένεια Βαλιάνου. Γνωρίζουμε ότι νομικά η στάση που νομίζετε ότι πρέπει να κρατήσετε είναι "δεν ξέρω, δεν είδα, δεν υπήρξαν χρήματα", για να προστατεύσετε την υστεροφημία της Ζωζώς. Δεν θα υπάρξει όμως χειρότερο πράγμα για την ίδια και την υστεροφημία της, αν καλύψετε με αυτόν τον τρόπο τους απατεώνες που την παραπλάνησαν και εκμεταλλεύτηκαν τη διάθεση προσφοράς της και την καλή της την καρδιά. Κάντε αυτήν τη χάρη στην τοπική μας κοινωνία και θα σας ευγνωμονεί αιώνια'.
Αυτά τα τσογλάνια υπερηφανεύονται ότι είναι αυτοί που τόλμησαν να ανοίξουν τον φάκελο της "Βαλιάνου" και ότι αυτή η "υπόθεση είναι δυσωδία". 
Αυτοί τα λένε. Και λένε "Εδώ ξέρει ο μισός Παπάγος και Χολαργός όχι μόνο ότι δόθηκαν τα χρήματα, αλλά και ποιος τα έφαγε τελικά"

Σας συκοφαντούν χυδαία, εσάς και τη μητέρα σας. 
Οφείλετε λοιπόν να πάτε στη ΓΑΔΑ και να καταθέσετε μήνυση. 
Και είμαστε βέβαιοι ότι θα βγάλετε"λαβράκι". Το πιο πιθανό είναι να δείτε άτομα που έχουν σχέση με τη δίκη σε βάρος της μητέρας σας, να έχουν σχέση με αυτούς τους κουκουλοφόρους του διαδικτύου. 
Αυτά τα τσογλάνια κυρία Βαλιάνου εάν ενδιαφέρονταν για την αλήθεια θα άνοιγαν και άλλα θέματα που καίνε τον Χολαργό-Παπάγο. Το ότι με πάθος ανοίγουν αυτό ειδικά το θέμα, πρέπει να σας βάλει σε σκέψεις...

ΚΑΙ ΓΑΪΔΑΡΟΙ -ΚΕΦΑΛΕΣ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ!

Οι κατ'εξοχήν γλείφτες-παπαγαλάκια του Στάϊκου, λένε ότι ο Βραχιολίδης έγλειφε τον Στάϊκο!!! 
Εδώ ισχύει το "είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα"! 
Ούτε το γραφείο τύπου του Στάϊκου να είχαν αναλάβει οι κουκουλοφόροι! Τέτοιο γλείψιμο ξεδιάντροπο, ούτε στα όνειρα του Στάϊκου. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, το κουκουλοφορικό blog δεν κάνει τίποτε άλλο από το να γλείφει τον Στάϊκο!
Δείτε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις του:

"Σε λίγο, όπως πάμε, θα κατεβάσουν από παντού στον Παπάγο όλες τις πινακίδες που γράφουν "Δωρεά Μπάμπη Στάικου" και θα κάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα... Και είναι πάρα πολλές και παντού οι άτιμες οι πλακέτες...

Σε λίγο ο Ξύδης θα αμφισβητήσει μέχρι και ότι ο Στάικος του έφτιαξε από την αρχή το σπίτι στο Λουτράκι, πριν 3 χρόνια, με σούπερ κατασκευή και επιβλέπουσα μηχανικό τη... Φασούλη, το πιάσαμε το υπονοούμενο. Άμα είναι τόσο μάγκας, ας το διαψεύσει ή ας μας κυνηγήσει  -και αυτός...- νομικά και θα μας γράψουν μέχρι και οι Times της Νέας Υόρκης..."


Προσέξτε τα λαμόγια τι λένε. Ότι είναι διατεθειμένοι να υπερασπιστούν τα όσα λένε για τον Στάϊκο, ακόμη και αν φτάσουν μέχρι τους Times της Νέας Υόρκης!!! 
Και αυτά τα λαμόγια-τσογλάνια, τολμούν να λένε ότι ο Βραχιολίδης "έγλειψε" τον Στάϊκο!
Ρε, οι μεγάλοι γλείφτες του Στάϊκου είστε εσείς. Καλύτερο γραφείο τύπου ο Στάϊκος δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SIEMENS


Πώς η γερμανική εταιρεία είχε μετατρέψει σε χαλκείο τις μίζες της όπου στο γραφείο του Χριστοφοράκου γίνονταν τα πάντα!
Τα ντοκουμέντα που θα παρουσιάσουμε, δείχνουν πώς δώρα μεγάλης χρηματικής αξίας που προσφέρονταν σε μιζαρισμένα πρόσωπα, περνούσαν πρώτα από την έδρα της Siemens, αμέσως μετά στη Γραμματεία Διεύθυνσης της γερμανικής εταιρείας όπου γινόταν το… καμουφλάζ της απάτης, στη συνέχεια στο Λογιστήριο και από ‘κει στον λαδωμένο της Siemens!
Θα δημοσιευτούν τιμολόγια. 
Το ρεπορτάζ δημοσιεύεται στην "Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής" και αύριο βράδυ εδώ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: "ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΦΟΔΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.


xristodoulos

"ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΣΕ ΦΤΩΧΟΥΣ"

Όταν το 2005 ο Χριστόδουλος μιλούσε για «σχέδιο κατά της Ελλάδας», κάποιοι τον έβρισκαν υπερβολικό. Όταν, το 2006, είπε «να είστε έτοιμοι γιατί κάποιοι προετοιμάζουν γενική έφοδο κατά της χώρας», πολλοί δεν τον πήραν στα σοβαρά, υπνωτισμένοι από την εικονική πραγματικότητα της δήθεν «ισχυρής Ελλάδας». Όταν, το 2007, στο τελευταίο του μήνυμα, προέτρεπε για «αντίσταση και ανάκαμψη για ό,τι κινδυνεύει», είχε δει τις δύσκολες μέρες που έρχονταν και ήθελε να προειδοποιήσει.
"Κάποιοι ετοιμάζουν γενική έφοδο κατά της χώρας (18/2/2005)
Τα αίτια της πρωτοφανούς εκστρατείας εναντίον της Εκκλησίας δεν είναι μόνον τα ανομήματά μας, υπαρκτά ή μη, είναι και άλλα πολλά. Όλα δείχνουν, και πολλοί πλέον το αποδέχονται, ότι οι επιθέσεις είναι συντονισμένες και μεθοδευμένες.
Τα σκάνδαλα είναι, κατά βάσιν, το ισχυρό επικάλυμμα που απευθύνεται στον λαό για να τον διαθέσει δυσμενώς εναντίον μας και να προετοιμάσει τα πνεύματα για τη γενική έφοδο που, όπως φαίνεται, επακολουθεί.
Μία από τις έντεχνες μεθοδεύσεις επηρεασμού ιδίως της νεολαίας είναι η πρόσκληση για συμμετοχή νέων ανθρώπων, και ειδικώς σπουδαστών, σε εκπομπές διασυρμού της Εκκλησίας. «Πόνεσε» και «πονάει» τις αντιεκκλησιαστικές δυνάμεις η αυξανόμενη εμπιστοσύνη της ελληνικής νεολαίας προς την Εκκλησία και αυτό θέλουν να το ανακόψουν με κάθε τρόπο, ακόμη καταστρέφοντας την εικόνα της Εκκλησίας μέσα στην ψυχή τους. Αλλά η νεολαία μας, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, έχει και κρίση και πίστη.
Τούτη την ώρα των σαρωτικών μεταλλαγών που η παγκοσμιοποίηση επιφέρει στους λαούς, ο ελληνορθόδοξος χαρακτήρας μας είναι απαραίτητος στην κοινή ευρωπαϊκή συνείδηση. Η ευρωπαϊκή κουλτούρα και παράδοση έχει άμεση αναφορά στην ελληνορθόδοξη ιδιαιτερότητα μας. Αυτά τα δύο οφείλουμε να τα καλλιεργήσουμε αναπόσπαστα• δηλαδή, να μην επιτρέψουμε να γίνουμε πολτός μέσα στην Ευρώπη, χωρίς συνείδηση πολιτισμού, αλλά ασφαλώς ούτε και εθνοσοβινιστές.
Τώρα είναι η ώρα για τη μεγάλη έξοδο της Εκκλησίας μας προς την Ευρώπη, με κοινό παρονομαστή τον χριστιανισμό απέναντι στους κινδύνους του τεχνοκρατισμού, των απρόσωπων δομών, του έντεχνου περιορισμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της πνευματικής φτώχειας. Αυτό το εξάμβλωμα θέλουν να επιβάλουν στον τόπο μας όσοι μάχονται την Εκκλησία ή θέλουν να της αφαιρέσουν ή, έστω, να της περιορίσουν— τη δυνατότητα αξιόπιστου λόγου.
Όσο ο παπάς της Εκκλησίας μας θα συνεχίσει το λαμπρό έργο του, όσο ο λαός θα μας εμπιστεύεται, κανείς δεν θα τολμά να μας επιτεθεί. Όταν όμως θα είμαστε ηθικά ανίσχυροι, τότε θα δεχτούμε έφοδο επιθέσεων και αυτή την πραγματικότητα βιώνουμε αυτόν τον καιρό. Δεν επιθυμώ να επεκταθώ περισσότερο στο σημείο αυτό, διότι γνωρίζω ότι όχι μόνο εμείς αλλά και ο λαός έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται τα βαθύτερα αίτια της οργανωμένης αυτής πολεμικής του γενικευμένου δημόσιου διασυρμού, για την οποία όμως το έναυσμα το δώσαμε εμείς.
Αυτοί είναι οι πολιτικοί μας (1/2004)
Οι πολιτικοί μας αγνοούν τι είναι θεολογικά η Εκκλησία. Πολλοί από αυτούς την αντιμετωπίζουν σαν «αναγκαίον κακόν» ή «κακό μπελά» που τους απασχολεί, έχοντας με τους λειτουργούς της καθιερώσει ένα επικίνδυνο κατεστημένο, που μεταφράζεται ενίοτε σε αρνητικές ή θείες γι" αυτούς ψήφους.
Μιλούν για το «ιερατείο» και εννοούν σκοταδισμό και Μεσαίωνα. Βλέπουν τον ιερό κλήρο σαν ένα παρία της κοινωνίας, που απομυζά το κρατικό χρήμα, το χρήμα του λαού. Δεν αναγνωρίζουν στην Εκκλησία καμιά αναγεννητική αποστολή, τη θεωρούν αρμόδια για τα βρέφη και τους γέροντες, τα δύο άκρα της ζωής.
Οι περισσότεροι από αυτούς «εκκλησιάζονται» κατά τις επίσημες δοξολογίες, δεν ζουν μυστηριακή ζωή, δεν λειτουργούνται, δεν κοινωνούν. Την Εκκλησία τη βλέπουν και σαν αντίπαλο τους μερικές φορές, ιδίως όταν, στο πρόσωπο κάποιου δυναμικού ιεράρχη, φαίνεται να επηρεάζει μάζες λαού.
Κι εμείς, από το άλλο μέρος, έχουμε συμβιβαστεί με την κατάσταση αυτή, επιδιώξαμε και εγγραφήκαμε στους τροφίμους του κρατικού προϋπολογισμού, εισπράττουμε κάθε μήνα τον μισθό μας και μένουμε ικανοποιημένοι.
Ο κίνδυνος όμως του επαγγελματισμού καιροφυλακτεί και δεν καταλαβαίνουμε ότι όσο περισσότερο εξαρτόμαστε οικονομικά από το κράτος τόσο λιγότερη ελευθερία χειρισμών σε πελώρια θέματα έχουμε. Το αποτέλεσμα είναι να σιωπούμε όταν χρειάζεται να υψώσουμε κραυγή και να φορτωνόμαστε ξένες αμαρτίες.
Και το ίδιο το κράτος, γνωρίζοντας μας καλά, μας κρατεί υποχείριους με την απειλή και μόνο της απογύμνωσης μας από τα προνόμια που μας εξασφάλισε η «συναλληλία». Και πόσοι τάχα αντέχουν στη στέρηση των κεκτημένων δικαιωμάτων χάριν μιας αναγέννησης που όμως τη ζητούν οι καιροί και τη λαχταρά ο λαός;
Κάθε φορά που γίνεται λόγος για αναβάθμιση του ιερού κλήρου και για μια δυναμική παρουσία της Εκκλησίας μέσα στον ιστορικό στίβο, συναντάμε μπροστά μας την απειλή για αφαίρεση των προνομίων με τα οποία έχουμε επί μακρόν ζήσει και ίσως και ταυτιστεί μερικοί.
Το νέο ξεκίνημα που πρέπει να γίνει, για να προλάβουμε το τρένο της Ιστορίας, επιβάλλει μια ταχεία μεταμόρφωση και αλλαγή νοοτροπίας, καθώς και μια δυναμική στάση απέναντι στην ίδια τη ζωή.
Αλλά ο κίνδυνος της αναμέτρησης με την πολιτεία, και των συνεπειών της, κυρίως των οικονομικών, τελικά λειτουργεί ανασταλτικά, με αποτέλεσμα να γυρίζει ο φαύλος κύκλος και να μην μπορούμε να απαγκιστρωθούμε. Γιατί πια δεν έχεις να κάνεις με ένα και δύο, αλλά με όλο τον κλήρο που πρέπει να συνεισφέρει στη γενική προσπάθεια.
Ποιος λοιπόν να τολμήσει να κηρύξει μια ειρηνική επανάσταση μετά στην Εκκλησία καλώντας κλήρο και λαό σε πανστρατιά αγάπης, και ποιος θα αποφασίσει να ομιλήσει με τη γλώσσα της ειλικρίνειας προς πάσα κατεύθυνση, όταν είναι τόσο αλληλένδετα τα συμφέροντα με τις επιδιώξεις και τα οράματα με την πραγματικότητα;
Ευγνωμονούμε συχνά εκείνους που μας ενέγραψαν στο δημοσιοϋπαλληλικό μισθολόγιο, αλλά πόσοι αναλογιζόμαστε το φοβερό τίμημα σε ελευθερία που πληρώνουμε και θα πληρώνουμε για πολύ ακόμη;
Τα κηρύγματα περιστρέφονται συνήθως γύρω από ανούσια και αδιάφορα θέματα, ενώ οι ανάγκες του λαού είναι άλλες. Γι" αυτό, σε πολλές περιπτώσεις, φεύγει ο κόσμος από την εκκλησία όταν κάποιος αρχίζει να ομιλεί.
Έτσι, η ελληνική διανόηση, όταν για λόγους ιδεολογικούς δεν εχθρεύεται την Εκκλησία, παραμένει σε μια συναισθηματική σχέση μαζί της, καθαρά επιδερμική και επιφανειακή.
Η διανοουμενίστικη αντίληψη της Εκκλησίας δεν διαφέρει εκείνης των πολιτικών, γιατί και αυτή βλέπει την Εκκλησία ως έκφραση του κατεστημένου, γι" αυτό και εύκολα εκσφενδονίζει τους μύδρους της εναντίον κυρίως των εκκλησιαστικών ηγετών, στους οποίους αρνείται χαρισματικές ιδιότητες και πνευματική υπεροχή.
Συγχέοντας τις προσωπικές ικανότητες κάθε ποιμένα με τις θεόδοτες πνευματικές ιδιότητες της χάριτος, φτάνει σε συμπεράσματα ολισθηρά, συγκρίνοντας και επικρίνοντας, μαζί με τους ανθρώπους, τους ιερούς θεσμούς.
Τα εξοργιστικά, πολλές φορές, κείμενα των διανοουμένων μας κινούνται στη συχνότητα της άγνοιας μαζί και της προκατάληψης σε ό,τι αφορά την Εκκλησία, ενώ παραπλανούν τους αφελείς και υποκαίνε το μίσος των ανθρώπων εναντίον μας, με την επίκληση των φανερών ελαττωμάτων της φυλής μας.
Για τους διανοουμένους μας λοιπόν, η Εκκλησία δεν είναι «σώμα Χριστού», αλλά «αργύριον και χρυσίον», είναι κρατική υπηρεσία, είναι κάλυψη σκανδάλων και άλλων ανομημάτων, κρυφών και φανερών. Αυτού του είδους οι λογάδες δεν διστάζουν να φτάνουν μέχρι παράκρουσης από το μένος τους εναντίον της Εκκλησίας, αντιγράφοντας, κατά κανόνα, ο ένας τον άλλον, μιλώντας αυθαίρετα και συκοφαντικά, καυστικά και άδικα για τη ζωή της Εκκλησίας και των ανθρώπων της.
Την εξομοιώνουν με τον κόσμο και αυτή η εκκοσμικευμένη εικόνα περί Εκκλησίας που έχουν είναι εκείνη που τους οδηγεί σε εξομοιώσεις της με τα αμαρτωλά περιβάλλοντα του κόσμου και σε κρίσεις για δήθεν ίντριγκες και κάστες και συμφέροντα, που όλα μαζί συμβάλλουν αποφασιστικά στη μεγαλύτερη παραπλάνηση του λαού.
Γιατί όλα αυτά και αν ακόμη υποτεθούν αληθινά πολύ απέχουν από το να χαρακτηρίζουν την αληθινή Εκκλησία, που δεν είναι ούτε εκκοσμικευμένος κρατικός οργανισμός ούτε οικονομικός παράγοντας στη ζωή του τόπου ούτε αμαρτωλό κατεστημένο, αλλά ζωή και ειρήνη και αγάπη και σωτηρία και θέωση.
Αίμα από το αίμα μας οι Κύπριοι (30/4/2007)
Eμείς, οι εξ Ελλάδος αδελφοί σας, ζήσαμε και ζούμε, αισθανθήκαμε και αισθανόμεθα περισσότερον από οιονδήποτε άλλον άνθρωπον και λαόν επί της Γης όλα αυτά τα χρόνια τον πόνον, την θλίψιν και το μαρτύριον των ανθρώπων της Κύπρου, διότι δι" ημάς οι Κύπριοι είναι και θα είναι αδέλφια μας, σάρκα από την σάρκα μας και αίμα από το αίμα μας.
Θα μας μετατρέψουν σκόπιμα σε φτωχούς (7/9/2007)
Σήμερα, στη διεθνή βιβλιογραφία, έχει γίνει αποδεκτό ότι η παγκοσμιοποίηση αποτελεί ιδεολογία και ότι μία μόνο από τις εκφάνσεις της είναι η κατάργηση των συνόρων στο εμπόριο. Κατά τις Annabelle Mooney και Βetsy Evans, οι πανεπιστημιακοί μελετούν σήμερα την παγκοσμιοποίηση μέσα από διάφορα πεδία της επιστήμης και της τέχνης, όπως είναι οι ανθρωπιστικές επιστήμες, η κοινωνιολογία, η οικονομική επιστήμη, οι διεθνείς σχέσεις, η πολιτική επιστήμη, και η γλωσσολογία, και ερευνούν τις επιπτώσεις της στη ζωή κρατών, εθνών, εθνικών ή θρησκευτικών ομάδων, αλλά και μεμονωμένως στον κάθε άνθρωπο.
Ο Larry Ray καθηγητής της Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κεντ στην Αγγλία, σημειώνει ότι η παγκοσμιοποίηση, οι νέες τεχνολογίες στην πληροφορία, η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και η κυριαρχία των καταναλωτικών αξιών αποτελούν εξελίξεις, οι οποίες επιφέρουν σήμερα μείζονες αλλαγές στον τρόπο ζωής των λαών της γης και στην προσωπική και κοινωνική καθημερινή ζωή των ανθρώπων. (Πηγή: Αγιορείτικο βήμα)

ΟΙ ΑΙΣΧΡΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΣΠΕΣ ΤΟΥΣ!


Είναι κανονικά τσογλάνια οι κουκουλοφόροι του διαδικτύου! Πιτσιρικαρία του κερατά στην περιοχή Χολαργού, που αντί να εξελιχθούν σε κουκουλοφόρους της ασφάλτου και να τους μαζεύουν από συμπλοκές στο κέντρο της Αθήνας, αποφάσισαν να επιδοθούν στον πόλεμο της λάσπης μέσα από το ανώνυμο blog τους. Το λέμε μετά λόγου γνώσεως ότι πρόκειται για παλιόπαιδα. Χαρακτηρίζουν εμάς θεομπαίχτες, ενώ αυτοί είναι που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο μέσα τους.
Ξαναδιαβάστε ακόμη μια φορά τα ψεύδη τους, για να καταλάβετε για τι τσογλάνια μιλάμε: Με ποιο τρόπο, χωρίς στοιχεία συγκεκριμένα, μόνο με αυτά που τους σφύριξαν κάποιοι ή ο Στάϊκος, το έδεσαν σκοινί-κορδόνι ότι η Βαλιάνου πήρε 32.000 ευρώ και τα λεφτά έκαναν φτερά! 
Λένε λοιπόν τα τσογλάνια:
 "Το 2007, η κα  Ζωζώ Βαλιάνου, τότε Πρόεδρος του ιδρύματος Ζουρούδη, ζήτησε από το Μπάμπη Στάικο €10.000 για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τα πήρε και του απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος και μάλιστα,
ιδιόχειρη.
Το 2008, του ζήτησε άλλα €10.000 και πάλι εστάλη επιστολή, αυτήν τη φορά, δακτυλογραφημένη.
Το 2009, τού πήρε άλλα €12.000, αλλά αυτήν τη φορά δεν υπήρξε καν επιστολή. Μετά δεν ξαναζήτησε, πιθανότατα διότι παρέδωσε την Προεδρία στην κα Καλιοντζή".



Τι λοιπόν πιο λογικό από το να ζητήσει ο κάθε απλοϊκός να αποδείξουν τα όσα λένε; "Πού είναι τα πειστήρια των όσων λέτε ρε;" 
Τι έφεραν λοιπόν οι κουκουλοφόροι; Μια επιστολή χειρόγραφη -δείτε τη- της κ. Βαλιάνου προς τον κ Στάϊκο και μια δακτυλογραφημμένη. Πού υπάρχουν μέσα τα ποσά που επικαλούνται; Πού φαίνονται τα 32.000 ευρώ; Πουθενά! Το ποσό δεν το κοτσάραμε εμείς. Το κοτσάρανε αυτοί. Είτε γιατί το ισχυρίζεται ο Στάϊκος είτε γιατί ακούσαν από κάποιους. Ρε τσογλάνια, ποιανού παπαγαλάκια είστε;
Και μετά λένε ότι δεν έστησαν στον τοίχο την Βαλιάνου! 
Αυτό ακριβώς είπαμε κι εμείς, στην ανάρτησή μας:

ΤΗΝ ΤΥΛΙΞΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!

 Ρωτάμε λοιπόν ξανά και ξανά και τα τσογλάνια, ιδού τι απάντησαν στον Βραχιολίδη:

 "Eπιμένει ακόμη να μας ρωτάει πώς είμαστε τόσο σίγουροι ότι ο Στάικος έδωσε τα χρήματα και ζητά να του φέρουμε αποδείξεις... Τι θεομπαίχτης που είσαι... 
Εδώ ξέρει ο μισός Παπάγος και Χολαργός όχι μόνο ότι δόθηκαν τα χρήματα, αλλά και ποιος τα έφαγε τελικά"


Καταλάβατε τι απαντήσανε οι κουκουλοφόροι; "Τι αποδείξεις χρειάζεσαι ρε Βραχιολίδη; Εδώ, το ξέρει ο μισός Παπάγος και ο Χολαργός ότι τα λεφτά τα πήρε η Βαλιάνου! Και ξέρει μάλιστα ο μισός Παπάγου και Χολαργός και ποιος τα έφαγε! Οπότε είσαι θεομπαίχτης Βραχιολίδη"!
Αυτά λένε τα τσογλάνια! Το ξέρουν δηλαδή, όπως λένε, κάπου 30.000 άνθρωποι, οπότε τι ανάγκη έχεις άλλες αποδείξεις; Λένε: "Έχουμε την ιδόχειρη ευχαριστήρια επιστολή της Βαλιάνου χωρίς να αναγράφει το ποσό, αλλά αφού έχει διαδοθεί στο μισό Χολαργό-Παπάγου ότι έχει πάρει 32.000 ευρώ από τον Στάϊκο, δεν χρειάζονται άλλες αποδείξεις"
Και αυτά τα τσογλάνια, με όσα κατάπτυστα γράφουν για τη Βαλιάνου και την οικογένειά της, επιμένουν ότι δεν τη διασύρουν!
Όλα αυτά τα εμετικά και συκοφαντικά που αναρτούν τα τσογλάνια του διαδικτύου, τα είδε και η κόρη της κ. Βαλιάνου η οποία μας δήλωσε ότι την υπόθεση θα την φτάσει μέχρι τέρμα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. 
Της συστήνουμε να στείλει στη Δικαιοσύνη αυτούς τους αλήτες για τα όσα γράφουν σε βάρος της οικογένειας Βαλιάνου. 
 
Οι κουκουλοφόροι-συκοφάντες όμως, διαστρέβλωσαν τα γεγονότα, λασπολογώντας και τον Βραχιολίδη και την κόρη της κ. Βαλιάνου. Ιδού τι γράφουν:  "Τεράστια αθλιότητα ήταν και αυτό που έκανε ο Βραχιολίδης τις προάλλες. Πήγε και είπε στην οικογένεια της Βαλιάνου ότι το Κλισιοσκόπιο γράφει πως αυτή είναι που θέλει να θαφτεί η υπόθεση".
Είστε βρωμιάρηδες, ρε. Ο Βραχιολίδης θα πάρει από το χεράκι την  κ. Βαλιάνου για να της πει ότι η οικογένειά της θέλει να θαφτεί η υπόθεση; Μήπως με τον ίδιο τρόπο πήρε ο Βραχιολίδης τηλέφωνο και τους Νικολάου-Ξύδη για να κάνουν δήλωση για την Ζωζώ Βαλιάνου; 
Η κόρη Βαλιάνου τηλεφώνησε στον Βραχιολίδη, ο οποίος μάλιστα της είπε ότι δεν είχε ιδέα για το τι ακριβώς γράφουν οι κουκουλοφόροι τους οποίους δεν μπορεί να παρακολουθεί γιατί έχει σημαντικότερα πράγματα να κάνει. Η κ. Βαλιάνου μόνη της έκανε την δήλωση γιατί κατάλαβε το πασιφανές, ότι οι αναρτήσεις "Ποιοι και γιατί θέλουν να θάψουν την υπόθεση του Ιδρύματος Ζουρούδη" αν μη τι άλλο αφορούν τους εμπλεκόμενους στη δίκη. Ποιος δηλαδή να θέλει να θαφτεί η υπόθεση Βαλιάνου; Ο φούρουτος ή ο Βραχιολίδης; 
Τα τσογλάνια λοιπόν τι απαντάνε στην οικογένεια Βαλιάνου; "Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι βρέθηκαν ξαφνικά στο μάτι του κυκλώνα, μπλεγμένοι σε μια σοβαρή δικαστική διαμάχη, για κάτι που ούτε έκαναν οι ίδιοι, ούτε γνωρίζουν τι στον άνεμο έχει παιχτεί.
Παράλληλα, ευθύνη τους είναι να υποστηρίξουν τα δικά τους συμφέροντα και τα συγγενικά τους πρόσωπα. Αυτοί πολύ καλά κάνουν και παλεύουν. Οι  υπόλοιποι δεν έχουμε καταλάβει γιατί κόπτονται ξαφνικά για ανθρώπους που κάποτε τους έγραφαν στα παλιά τους τα παπούτσια"
.


Είναι και τσογλάνια και ανισόρροποι.  Ενώ το ξέρει ο μισός Παπάγου και Χολαργός  "όχι μόνο ότι δόθηκαν τα χρήματα, αλλά και ποιος τα έφαγε", παρ'όλα αυτά, η οικογένεια Βαλιάνου, δικαίως δεν γνωρίζει τι στον άνεμο έχει παιχτεί!!! 
Σχιζοφρενική κατάσταση κυρία Βαλιάνου! 
Επίσης, αφού τα τσογλάνια "δεν έχουν καταλάβει γιατί οι υπόλοιποι κόπτονται ξαφνικά για ανθρώπους που κάποτε τους έγραφαν στα παλιά τους τα παπούτσια", παρ' όλα αυτά δεν νογάνε ότι δικαίως η κόρη Βαλιάνου τους έστειλε δήλωση, διότι τα τσογλάνια του διαδικτύου με όσα γράφουν και μόνοι τους τα επιβεβαιώνουν, την οικογένεια Βαλιάνου δείχνουν ότι θέλει να θαφτεί η υπόθεση του ιδρύματος Ζουρούδη! 

Κυρία Βαλιάνου, σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να κινηθείτε δικαστικά εναντίον αυτής της μούργας του Χολαργού-Παπάγου. Πρόκεται περί αλητήριων ανθρώπων οι οποίοι δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να λασπολογούν και να συκοφαντούν. Το ίδιο κάνουν και για την οικογένειά σας.



ΣΟΚ! ΔΗΜΟΥΡΓΗΣΑΝ ΦΟΝΙΚΟ ΙΟ ΠΟΥ ΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ

 ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΑΓΔΑΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ!



Φονικό μεταλλαγμένο στέλεχος της γρίπης των πτηνών, δημιούργησαν στο εργαστήριο επιστήμονες και μάλιστα από δύο διαφορετικές ερευνητικές ομάδες!
Η πρώτη από το Ιατρικό Κέντρο Erasmus στην Ολλανδία, αφού δημιούργησε το φονικό στέλεχος του ιού το οποίο θα μπορούσε να αφανίσει την ανθρωπότητα, επιχειρεί τώρα να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της έρευνάς της,κάνοντας προσιτή σε κάθε… ενδιαφερόμενο!
Η δεύτερη μελέτη έγινε από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, η οποία επίσης κατέληξε στη δημιουργία ενός μεταλλαγμένου στελέχους του ιού της γρίπης των πτηνών!

 Ικανό να αφανίσει το ανθρώπινο είδος!
To στέλεχος της πρώτης ομάδας, ανακαλύφθηκε από τον ιολόγο Ρον Φουσιέ, στο Ιατρικό Κέντρο Erasmus, ο οποίος ουσιαστικά κατέληξε στο συμπέρασαμ ότι 5 μεταλλάξεις στο στέλεχος Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών, είναι αρκετές ώστε να κάνουν την γρίπη τόσο επικίνδυνη και μεταδοτική που να μπορεί να πάρει διαστάσεις φονικής πανδημίας σε χρόνο ρεκόρ!
Ο δρ Φουσιέ και η ομάδα του διεξήγαγαν τα πειράματά τους σε κουνάβια – ένα είδος που έχει παρόμοιο αναπνευστικό σύστημα με αυτό του ανθρώπου- και ήδη έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις την επιστημονική κοινότητα.
Το βασικό ζήτημα είναι ότι δεν θα έπρεπε καν να διεξαχθούν και πάντως σίγουρα  να δημοσιοποιηθούν τέτοιες έρευνες, που στα χέριαβιοτρομοκρατών θα μπορούσαν να αποτελέσουν το «απόλυτο όπλο» καταστροφής της ανθρωπότητας!

 
Θέμα ασφάλειας σε πιθανή επίθεση βιοτρομοκρατών!
Η ομάδα του δρος Φουσιέ, απαντά στους επικριτές της ότι «διεξάγει τις συγκεκριμένες μελέτες στο πλαίσιο μιας διεθνούς προσπάθειας για την καλύτερη κατανόηση του Η5Ν1» !
Ο ίδιος ο Φουσιέ πάντως παραδέχτηκε ότι το στέλεχος που δημιούργησε στο εργαστήριο είναι «ένας από τους πιο επικίνδυνους ιούς που μπορούν να δημιουργηθούν με τεχνητούς τρόπους» !
Και οι δύο παραπάνω μελέτες, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Επιστημονικό Συμβούλιο για τη Βιοασφάλεια των ΗΠΑ, το οποίο δηλώνει αναρμόδιο να αποτρέψει τη δημοσίευση οποιασδήποτε επιστημονικής έρευνας, αλλά ελπίζει πως αν ζητήσει από τα επιστημονικά περιοδικά να μην προχωρήσουν στη δημοσίευση, εκείνα θα συμορφωθούν!

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου,δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον παθογόνο οργανισμό που να είναι τόσο τρομακτικός όσο ο συγκεκριμένος. Μπροστά του ο άνθρακας μοιάζει «αθώος».

 
Ένα επικίνδυνο βιολογικό όπλο στα χέρια των ΗΠΑ!
Δεν λείπουν πάντως και εκείνοι που διατυπώνουν πιο ακραίες και «καταστροφολογικές» απόψεις.
Σύμφωνα με αυτές, είτε δημοσιευτούν, είτε όχι τα αποτελέσματα των ερευνών ήδη οι ΗΠΑ έχουν στα χέρια τους ένα ακόμη «βιολογικό όπλο», το οποίο μπορεί να «αξιοποιηθεί» αναλόγως της περίστασης: είτε για να δημιουργηθεί η «ανάγκη» παραγωγής εμβολίων που θα αποφέρει κέρδη εκατομμυρίων στις φαρμακοβιομηχανίες, είτε για την προώθηση κονδυλίων που θα παρέχουν «βιοασφάλεια», είτε ακόμη και για τον «αποπληθυσμό» του πλανήτη που ήδη ασφυκτιά από την διαρκώς αυξανόμενη ανθρώπινη παρουσία!


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ


ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΑΜΕΣ-ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΕΣ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ! ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑ



 Αυτοί δεν έχουν σπουδάσει Οικονομικά. Πώς να σκοτώνεις και να εξαθλιώνεις μαζικά έναν λαό έχουν σπουδάσει! 


Ο Βύρων Πολύδωρας με την παρέμβασηερώτησή του προς τον κ. Στουρνάρα, αφού χαρακτηρίζει απάνθρωπα τα μέτρα σε βάρος του λαού, ζητά απαντήσεις! 
Ποιος θα σου απαντήσει κ. Πολυδωρα; Αυτός που δεν ξέρει να απαντήσει ούτε καν σε ένα 17χρονο παιδί της Γ' Λυκείου; Αυτός είναι στουρνάρι στα οικονομικά. Στην εγκληματολογία όμως, είναι πρώτος!
Θέμα : Περικοπή συντάξεων των αγάμων θυγατέρων.


Σε εποχή που χαρακτηρίζεται από τις δυσβάσταχτες συνθήκες διαβίωσης ή και επιβίωσης του ελληνικού λαού, στο στόχαστρο της τρόϊκας ή του υπερβάλλοντος ζήλου των στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών, βρέθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2013 οι άγαμες ή διαζευγμένες ορφανές θυγατέρες συνταξιούχων του Δημοσίου και οι συντάξεις που ελάμβαναν νόμιμα και με ρυθμίσεις που εθεσπίσθησαν κατά όρους ανταποδοτικούς προς ασφαλιστικές κρατήσεις Ταμείων ΜΤΣ και συναφών προνοιών και τηρούνται από 100 ετών και πλέον. Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ Α 222 του Ν.4093/12 και συγκεκριμένα στην υποπαράγραφο Β5α «το συνολικό ποσό σύνταξης που λαμβάνουν οι άγαμες ή διαζευγμένες θυγατέρες, από το Δημόσιο, των οποίων το συνταξιοδοτικό δικαίωμα γεννήθηκε πριν την ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 3865/2010, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 720 ευρώ».
Με την επιβολή του πλαφόν των 720 ευρώ, περίπου 32.000 γυναίκες καταδικάζονται να ζήσουν στην ανέχεια, δεδομένου ότι για την πλειοψηφία των γυναικών αυτών, η συγκεκριμένη σύνταξη αποτελεί και το μοναδικό εισόδημα και αφορά την ίδια τους την επιβίωση, καθ΄όσον η ανεργία αυξάνει αλματωδώς και η ανεύρεση εργασίας σε μία νεκρή αγορά είναι απολύτως αδύνατη.
Και αυτό το ελάχιστο ποσόν τίθεται στην προκρούστεια κλίνη των ανάλγητων, απάνθρωπων και τιμωρητικών περικοπών, τη εισηγήσει των «αιώνιων μανδαρίνων» του ΥΠΟΙΚ. Ο τρόπος υπολογισμού και ελέγχου των εισοδημάτων των αγάμων θυγατέρων από άλλες πηγές προβλέπεται με τις ρυθμίσεις του Ν. 4093/12 να γίνεται με τρόπο άκριτο έως παράλογο και πάντως τιμωρητικό. Ειδικότερα, για τον προσδιορισμό των εισοδημάτων αυτών λαμβάνονται υπόψη οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του έτους 2012, δηλαδή τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2011. Επειδή όμως οι περικοπές πρόκειται να εφαρμοστούν από τον Ιανουάριο του 2013 και μετά, συμβαίνει συχνά να προκύπτει μείωση έως και αναστολή μιας σύνταξης για εισοδήματα που δεν υφίστανται πλέον. Για παράδειγμα, μπορεί μια άγαμη θυγατέρα όντως να ελάμβανε εισόδημα από ενοίκιο το 2011, αλλά σήμερα (έτος 2013) το ακίνητο προφανώς λόγω της κρίσεως να είναι ξενοίκιαστο και να μην αποφέρει πλέον κανένα εισόδημα. Αντιθέτως, να επιφέρει ζημία του «ενιαίου πλέον φόρου ακινήτου», άλλως του χαρατσίου της ΔΕΗ. Επειδή οι συντάξεις που λαμβάνουν οι άγαμες θυγατέρες των θανόντων συνταξιούχων του Δημοσίου είναι καθαρά ανταποδοτικού χαρακτήρα από τις κρατήσεις που κατέβαλαν οι γονείς τους και όχι χαριστικές ελεημοσύνες που προέρχονται από την «φιλάνθρωπη και μεγάθυμη» διάθεση του κράτους. Επειδή τυχόν εισοδήματα που έχουν οι εν λόγω διάδοχοι και δικαιούχοι της περιορισμένης συντάξεως είναι όλως διόλου άσχετα με τα δημοσιονομικά κριτήρια υπολογισμού-περιορισμού της σύνταξης και εφ΄όσον παρά ταύτα τίθενται, με τον «τροϊκανικό» τρόπο υπολογισμού, σε συσχετισμό και συνάρτηση (με τα άσχετα εισοδήματα) κατά λογική της το πάλαι ποτέ «σοβιετικής ισοπεδωτικής ηθικής», με τρόπο δηλαδή που παραβιάζει τα άρθρα 2 και 5 του εν ισχύϊ (ακόμη) Συντάγματος, ως θίγοντα βάναυσα την «αξία του ανθρώπου» και την «προσωπικότητά» του. 
Επειδή, όπως γίνεται αντιληπτό, το εν λόγω μέτρο, του τρόπου δηλαδή περικοπής της συντάξεως, αποτελεί αδικία και διάκριση σε βάρος των άγαμων ή διαζευγμένων θυγατέρων, καθώς εξαλείφει τις ελπίδες αξιοπρεπούς διαβίωσής τους και τις εξωθεί στην αφόρητη ένδεια. Επειδή το ζήτημα των άλλων πηγών εισοδημάτων, που θα κρίνει και το τελικό ποσό της σύνταξης, μόνο ως παγίδα–καρμανιόλα ισοδύναμη της τιμωρητικής ή εκδικητικής περικοπής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.
Ερωτάται ο Υπουργός Οικονομικών:
Τί προτίθεστε να πράξετε με το ζήτημα του υπολογισμού, επί το ορθολογικότερον και δικαιότερον, των άλλων πηγών εισοδήματος, δεδομένου ότι είναι εξ ολοκλήρου λανθασμένος και άδικος; Θα επιμείνετε στην περικοπή ή και κατάργηση ακόμη συντάξεων, με βάση τα οικονομικά δεδομένα του 2011;
Σκέπτεται το Υπουργείο να επανεξετάσει το εν λόγω ζήτημα προκειμένου να αποκαταστήσει την αδικία που υφίστανται τιμωρητικά, αντισυνταγματικά και αυθαίρετα οι τόσο βάναυσα θιγόμενες περίπου 32.000 γυναίκες;

Αθήνα, 18 Απριλίου 2013

Ο Ερωτών     Βουλευτής                                                                                                              
                                                                                                                                         Βύρων Γ. Πολύδωρας 
                    ΝΔ – Β΄ Αθηνών

ΤΡΑΓΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο 8ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΡΤΙΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΒΟΜΒΙΣΤΗ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

OKTAXRONOS2
Το γύρο του Διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες, μία φωτογραφία του 19χρονου βομβιστή της Βοστώνης, ο οποίος βρίσκεται... μέσα στο πλήθος και παρακολουθεί τον Μαραθώνιο.
Το συγκλονιστικό στοιχείο είναι πως λίγα μέτρα μπροστά του διακρίνεται ένα από τα τρία θύματα της τραγωδίας, ο 8χρονος Μάρτιν, ο οποίος σκοτώθηκε ενώ περίμενε τον πατέρα του να τερματίσει.
Λίγα λεπτά μετά τη λήψη, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που διακρίνεται στην ίδια φωτογραφία, εξερράγη σκορπώντας το θάνατο.
OKTAXRONOS

ΕΡΕΙΠΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ! ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!


Τα χειρότερα είναι μπροστά μας και ας μιλάνε τα λαμόγια του ευρώ ότι «έρχεται η ανάπτυξη». Η καταστροφή του ευρώ σε μορφή «τυφώνα Μερκελίνα» έρχεται!
Να παραμείνουμε στο ευρώ πάση θυσία δεν επαναλαμβάνει  ο Σαμαράς; Να συνεχίσει τις μειώσει σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα δεν υπέγραψε και δεσμεύτηκε προς τους δανειστές; Αυτό δεν συνεχίζει να κάνει; Ε λοιπόν, τα αποτελέσματα ήρθαν: οι συνεχείς μειώσεις μισθών, συντάξεων, η αύξηση της ανεργίας και η διόγκωση των φόρων, είχε ως άμεσο επακόλουθο την κατάρρευση της ασφαλιστών ταμείων. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αδυνατεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές ενώ η συνεχώς αυξανόμενη  ανεργία έχει προκαλέσει ταμειακή ασφυξία στους ασφαλιστικούς φορείς. Δεν εισπράττουν εισφορές ούτε με τον ένα ούτε με τον άλλο τρόπο με αποτέλεσμα τα ταμεία να μην μπορούν οσονούπω να πληρώσουν συντάξεις. Η χώρα θα συνεχίσει να εκλιπαρεί για νέα δανεικά, η συνολική κατάρρευση της οικονομίας θα προκαλέσει νέο σοκ και ο φαύλος κύκλος θα συνεχιστεί. Η κατάσταση οδηγεί σε πρωτοφανές κραχ. Η μετατροπή της Ελλάδος σε …Σομαλία ή Νότιο Σουδάν είναι βέβαιη. Εν ονόματι του ευρώ.
Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά:  H μαύρη τρύπα των ασφαλιστικών ταμείων που διογκώθηκε κυρίως εξαιτίας της δραματικής υστέρησης εσόδων εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 2,5 δισ. ευρώ ενώ σε 1,5 δισ. ευρώ θα κλείσει στο τέλος του 2013 το έλλειμμα για τον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, κατά τη διάρκεια του 29ου εκλογο-απολογιστικού συνεδρίου της ΠΟΠΟΚΠ, τα έσοδα συρρικνώθηκαν κατά 700 εκατ. ευρώ το πρώτο δίμηνο του 2013. Μάλιστα, δεν αποκλείεται η ύφεση, η ανεργία και η αδήλωτη εργασία να οδηγήσει τα ταμεία σε ακόμα πιο δεινή οικονομική θέση.
Στον ΟΑΕΕ, σχεδόν  οι μισοί ασφαλισμένοι δεν πληρώνουν εισφορές. Οι οφειλές φτάνουν φτάνουν τα 5,9 δισ. από 3 δισ. το 2011. Από τις επιχειρήσεις που διέκοψαν τις εργασίες τους 196.000 ασφαλισμένοι διέκοψαν την ασφάλισή τους στο Ταμείο αφήνοντας οφειλές 1,5 δισ.
Στον ΟΑΕΕ το έλλειμμα αναμένεται να φτάσει τα 830 εκατ. ευρώ με δεδομένη τη μείωση των εσόδων από τις εισφορές που έχει υπερβεί το 30%. Η τρόικα έχει ήδη ζητήσει τη μείωση των συντάξεων για τους δικαιούχους του οργανισμού.
Δραματική υστέρηση εσόδων καταγράφεται και στον ΟΓΑ. Οι συνολικές οφειλές μέχρι 31/12/2012 ήταν 729.242.244 ευρώ, ενώ οι καθυστερούμενες εισφορές του 2012 ανέρχονται σε 508.572.519 ευρώ.

Επικουρικά ταμεία– ΕΤΕΑ
Το νέο υπερεπικουρικό που καλύπτει Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα με 2,5 εκατομμύρια ενεργούς ασφαλισμένους και 1.025.000 συνταξιούχους, εκτιμάται ότι θα εμφανίσει έλλειμμα της τάξης των 163 εκατ. ευρώ.

ΤΠΔΥ
Με το Ν.4093/2012 προβλέπονται οι μειώσεις του εφάπαξ βοηθήματος ποσοστιαία κατά φορέα – τομέα πρόνοιας. Οι μειώσεις εφάπαξ που προβλέφτηκαν με τον ανωτέρω νόμο είναι υπέρογκες από 1,94% έως και 83% και στηρίχτηκαν σε οικονομοτεχνικές μελέτες αμφιβόλου ποιότητας. Από 1/1/2013 έως 31/3/2013 έχουν δοθεί 8.866 εφάπαξ κόστους 326.171.222 ευρώ με μέσο όρο εφάπαξ 40.259 ευρώ. Στις 31/3/2013 εκκρεμούσαν 38.140 εφάπαξ με Μ.Ο. εφάπαξ 30.551,00 κόστους 1.165.233.924 ευρώ.


Με αυτά τα δεδομένα, η χώρα οσονούπω δεν θα έχει τη δυνατότητα να πληρώνει συντάξεις. Το εκβιαστικό δίλημμα που θα πέσει από τους ολετήρες της χώρας είναι: καλύτερα συντάξεις των 150-200 ευρώ παρά καθόλου συντάξεις. Είναι ο τρόπος με τον οποίο θα κατεδαφίσουν κι άλλο μισθούς-συντάξεις! 
Να χαιρόμαστε τους πολιτικούς μας ταγούς! Θα μας σώσουν και πάλι!