Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση Ξύδη για την καθαριότητα


Καθαρή πόλη : υπόθεση όλων μας
Αγαπητοί Συνδημότες,
Ασφαλώς σας είναι γνωστό ότι, λόγω της οικονομικής κρίσης, οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τους Δήμους έχουν μειωθεί σημαντικά (κατά 40%) και δεν μας επιτρέπεται να προσλαμβάνουμε προσωπικό για να πετύχουμε και διατηρήσουμε ένα υψηλό επίπεδο ευταξίας και καθαριότητας στην πόλη μας. Το καλό σχετικά επίπεδο καθαριότητας του δήμου μας οφείλεται στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού καθαριότητας και στις συνεχείς και επίμονες ενέργειες της δημοτικής αρχής, υπάρχει όμως πάντοτε περιθώριο βελτίωσης, ώστε να φτάσουμε στο επίπεδο που όλοι επιθυμούμε.
Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε και προσκαλούμε όλους τους συνδημότες μας να δείξουν κατανόηση και να συνεργαστούν με τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου μας, ώστε όλοι μαζί να καλύψουμε τις υπάρχουσες ελλείψεις.
Η συνεργασία μας πρέπει να γίνει σε δύο επίπεδα :
α. Στο πρώτο, θα πρέπει εμείς οι ίδιοι  να φροντίζουμε να μη ρυπαίνουμε τους δρόμους, τα πάρκα, τις παιδικές χαρές και τους λοιπούς κοινόχρηστους χώρους. Να μην εγκαταλείπουμε τις σακούλες απορριμμάτων εκτός κάδων ή να μην τις κρεμάμε στα κάγκελα ή στα δέντρα.
Να φροντίζουμε επίσης τους δικούς μας ιδιωτικούς χώρους που είναι εκτεθειμένοι δημόσια όπως μάντρες, περιφράξεις, κήπους, εξώπορτες, γραμματοκιβώτια κλπ, ώστε να είναι πάντοτε καθαροί και καλαίσθητοι. Σημαντικό είναι ο κάθε κάτοικος, αν μπορεί, να φροντίζει για την καθαριότητα του πεζοδρομίου του και του ρείθρου του και να περιποιείται τα δένδρα του πεζοδρομίου του.
Όταν βγάζουμε βόλτα τους φίλους μας τους σκύλους, να φροντίζουμε να έχουμε πάντοτε μαζί μας το σετ καθαριότητας (σακουλάκι, σκουπάκι, φαρασάκι) ώστε να μπορούμε να μαζεύουμε τα περιττώματά τους, όπως άλλωστε προβλέπει η σχετική αστυνομική διάταξη. Οι συνοδοί θα πρέπει πάντοτε να αποφεύγουν τους κοινόχρηστους χώρους που χρησιμοποιούν τα παιδιά για το παιχνίδι τους.
β. Στο δεύτερο επίπεδο, θα πρέπει να μην εναποθέτουμε στα πεζοδρόμια μπάζα (ο δήμος μας δεν τα περισυλλέγει) και να έχουμε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου μας, ώστε να τις ενημερώνουμε πριν την εναπόθεση στα πεζοδρόμια των διαφόρων μεγάλων αντικειμένων, κλαδιών κλπ, ώστε να μη μένουν εκτεθειμένα επί μακρόν. (Τηλέφωνα επικοινωνίας για τη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού 213-2002864 και για τη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου 210-6540211).
Είναι προφανές ότι η ολοκλήρωση της προσπάθειας για μια πόλη όμορφη, καθαρή, νοικοκυρεμένη απαιτεί, εκτός από τον συντονισμένο προγραμματισμό των υπηρεσιών του Δήμου, και τη δική σας αποφασιστική συμμετοχή. Αυτή τη συμμετοχή σας θέλουμε και είμαστε βέβαιοι ότι θα μας την παράσχετε.
Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Βασίλης Ξύδης
Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού

Μήπως είναι η ώρα να πούμε “φτάνει πια” και να τους βουτήξουμε από το σβέρκο…;


“ΚΑΤΑΣΧΈΣΕΙΣ ΑΚΙΝΉΤΩΝ ΣΕ ΔΎΟ ΜΉΝΕΣ”

 από την Ζωή Ηλία

Δύο μήνες περιθώριο θα έχουν οι δανειολήπτες να «καθαρίζουν» τα χρέη τους πριν αποφασιστεί δικαστικά αν η ακίνητή τους περιουσία μπορεί να παραμείνει στην κατοχή τους ή αν θα περάσει στο χαρτοφυλάκιο της τράπεζας.
   Και αυτό γιατί με νέες ρυθμίσεις που προβλέπονται στο «Μνημόνιο 2″και το νέο νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί στη Βουλή, το χρονικό διάστημα που είχαν παλαιότερα οι ιδιοκτήτες για την ρύθμιση των οφειλών τους το οποίο έφτανε έως και ...τα 2 χρόνια για την κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας τους, μειώθηκε στους 2 μήνες.
   Ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών υπογραμμίζει μάλιστα πως αυτό το νομοσχέδιο θα εξυπηρετήσει ξένα συμφέροντα και πως αν περαστεί θα ξεσηκώσει τους Έλληνες πολίτες.
   Ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών, Βαγγέλης Κρητικός, μιλώντας στο “κουτί της Πανδώρας” διευκρίνισε πως το επίμαχο νομοσχέδιο αφορά τις οφειλές όχι μόνο φυσικών προσώπων, δηλαδή των καταναλωτών σε επίπεδο καταναλωτικών δανείων αλλά πάσης φύσεως οφειλές, δηλαδή συμπεριλαμβάνει τους μικροεπιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις. Ο κ. Κρητικός εξήγησε τι ακριβώς είναι αυτό το νομοσχέδιο που προσπαθούν να περάσουν:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ! ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...

Aνέβασε την υπάλληλο του 4 μισθολογικά κλιμάκια σε 10 ημέρες...
Οι  υπόλοιποι "ηλίθιοι" δημόσιοι υπάλληλοι χρειάζονται γι αυτό 8 χρόνια !

Ο κ.Βενιζέλος με την παρακάτω απόφαση διορίζει το 2010 ως διευθύντρια Α΄με μισθό 2.600 την Κιούρκα Αδαμαντία για το διορισμό της οποίας πέρσι είχε γίνει ντόρος στο διαδίκτυο:
http://1.bp.blogspot.com/-eR1Wf2ruPcQ/ToqsBD72tXI/AAAAAAAAGyA/477q4XrBKKg/s640/1+%25281%2529.jpg


Προφανώς ευχαριστημένος με την απόδοσή της το 2011 της ανανεώνει την σύμβαση.
http://1.bp.blogspot.com/-rldecotAOwU/Toqs7w7JH6I/AAAAAAAAGyE/eV5_T6rVFN8/s640/2.jpg

Μετά τον ανασχηματισμό ο κ. Βενιζέλος γίνεται υπουργός Οικονομικών. Ενθουσιασμένος πια με την υπάλληλο την διορίζει στο νέο υπουργικό του γραφείο τον Ιούλιο με μισθολογικό κλιμάκιο 12.
http://1.bp.blogspot.com/-F7jwL-jyDAc/ToqtKiL734I/AAAAAAAAGyI/-xRt8Z8-3Dw/s640/3.jpg
Τον Σεπτέμβριο είναι η σειρά της κ. Κιούρκα να ενθουσιαστεί καθώς βλέπει να ξαναδιορίζεται (!!!) προκειμένου να ανέβει 4 βαθμίδες στο μισθολογικό κλιμάκιο των δημοσίων υπαλλήλων (!!!)

Έτσι ενώ στον προηγούμενο διορισμό ήταν στο 12o ΜΚ ξαφνικά μέσα σε λίγες μέρες σκαρφαλώνει στο 8ο ΜΚ!!!! 
http://4.bp.blogspot.com/-zPt47ewoJMk/ToqtdphqV_I/AAAAAAAAGyM/PqL9kd7I9CY/s640/4+%25281%2529.jpg

Και βέβαια ο κ.
Βενιζέλος ,που έχει υπογράψει τα έγγραφα, θα έχει μια πειστική εξήγηση να μας πει πώς γίνεται όταν για όλους τους άλλους υπάλληλους χρειάζονται οκτώ χρόνια για να αλλάξουν τέσσερα κλιμάκια, για την υπάλληλο του γραφείου του, που είναι απόφοιτη Λυκείου, να χρειάζονται μόλις μερικές μέρες !!!

ΟΙ ...ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ;


 ...ΑΠΛΑ, Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΝ!
 
Ερωτήσεις που δεν απαντώνται:
Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ.
Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του.
Βάσει ποιάς λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;
 
Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.
Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης. 

Ενδεικτικά...
-Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της. 
-Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της. 
-Οι ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχουν χρέος στο 94% του ΑΕΠ τους. 
Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος. 
Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες ...αναπάντητες απορίες: 

 

ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΑΜΕ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ!


Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος έφερε στη δημοσιότητα  το ΦΕΚ 192 της 11ης Ιουνίου 1941 (φωτό), στο οποίο δημοσιευόταν ψηφισθείς νόμος από την τότε δωσιλογική ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα υποχρεωνόταν να αποζημιώνει Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους για τις ζημίες που τους προκάλεσε στον πόλεμο!
Η χώρα μας δηλαδή, κακώς αντιστάθηκε στον πόλεμο! Θα έπρεπε να αφήσει τα στρατεύματα κατοχής να περάσουν ανεμπόδιστα τα ελληνικά σύνορα! Επειδή λοιπόν αντισταθήκαμε, υποχρεωθήκαμε από τους Γερμανούς να πληρώνουμε φόρους για να τους αποζημιώσουμε!
Τα πράγματα σήμερα είναι ακόμη χειρότερα: Όχι μόνο δεν υπήρξε η παραμικρή αντίσταση από την Ελλάδα, όχι μόνον η κυβέρνηση Παπαδήμου καθώς και η προηγούμενη Παπανδρέου, επέτρεψαν την οικονομική εισβολή της Γερμανίας στη χώρα μας, όχι μόνο της παραδίδουν τους φυσικούς πόρους και την δημόσια περιουσία μας, αλλά οι δωσιλογικές κυβερνήσεις, με εντολές της Μέρκελ, καταστρέφουν τον ελληνικό λαό και τις επόμενες γενιές.  
Ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος που αποκάλυψε το θέμα, δήλωσε:

«Αντί να μας αποζημιώσουν για τις θηριωδίες τους οι ναζί, επέβαλλαν στη δωσιλογική κυβέρνηση του 1941, να νομοθετήσει ώστε να αποζημιωθούν οι Γερμανοί, οι Ιταλοί και οι Βούλγαροι 
για το εθνικό χρέος των Ελλήνων να αμυνθούν απέναντί τους!
Από την 28η Οκτωβρίου του 1940 δηλαδή και μετά, αποζημιώναμε κάθε Γερμανό, Ιταλό, 
Βούλγαρο ή τα κράτη τους για οποιαδήποτε ζημιά.»

Η αποκάλυψη από το WikiLeaks για τον Μπαμπινιώτη

Τεράστια ικανοποίηση πρέπει να προκάλεσε στην αμερικανική πρεσβεία η τοποθέτηση του Γιώργου Μπαμπινιώτη στη θέση του υπουργού Παιδείας, αφού, με βάση τα δικά τους λεγόμενα, έχει υπάρξει απόλυτα συνεργάσιμος στο παρελθόν. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, που έχουν αποκαλύψει τα WikiLeaks, ο κ. Μπαμπινιώτης είχε στο πρόσφατο παρελθόν συνάντηση με στελέχη της πρεσβείας, κατά τη διάρκεια της οποίας «δέχτηκε με ενθουσιασμό τη βοήθεια των ΗΠΑ στην εφαρμογή ενός εθνικού συστήματος εισόδου στα πανεπιστήμια». Αν και ειδικός ο ίδιος σε θέματα εκπαίδευσης, αναζήτησε τα φώτα Αμερικανών.

Στο εμπιστευτικό τηλεγράφημα, που φέρει τον τίτλο «Ο ειδικός για την ελληνική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θέλει τη βοήθεια των ΗΠΑ» περιγράφεται αναλυτικά πώς ο κ. Μπαμπινιώτης περιέγραψε «χαρτί και καλαμάρι» στους Αμερικανούς αξιωματούχους τα κενά, τις αδυναμίες και τις ελλείψεις του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. «Ο Μπαμπινιώτης θέλει να αλλάξει το υπάρχον σύστημα εισόδου στα πανεπιστήμια με ένα παρόμοιο με αυτό που ισχύει στις ΗΠΑ» γράφει ο κ. Σπέκχαρντ. Ο νέος υπουργός Παιδείας σχολίαζε ακόμα και τις εκλογές στην ΠΟΣΔΕΠ (!) λέγοντας τη γνώμη του για την αλλαγή ηγεσίας, αλλά και τις φοιτητικές εκλογές. «Οι φοιτητές στα πανεπιστήμια έχουν γίνει υπερβολικά πολιτικοποιημένοι» είπε.

Το τηλεγράφημα κλείνει με το σχόλιο του κ. Σπέκχαρντ, που είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό: «Η συνάντηση μαζί του και η ενθουσιώδης αποδοχή της προσφοράς μας για αμερικανική βοήθεια στις εξετάσεις εισόδου στα πανεπιστήμια έχει ανοίξει την πόρτα για αμερικανική συνεισφορά και εμπειρογνωμοσύνη σε μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στην πρόσφατη ελληνική ιστορία. Στους προσεχείς μήνες θα συμβουλευτούμε το υπουργείο Εξωτερικών για τους καλύτερους τρόπους να προσφέρουμε αμερικανικές συμβουλές και βοήθεια».


Κώστας Παπαχλιμίντζος στην εφημ.Δημοκρατία


http://kolotoubes.blogspot.com/2012/03/wikileaks.html

"ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ". ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ


ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΑΤΑΤΑΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ!

ΓΛΥΚΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ!
ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ!

Οι παπατοπαραγωγοί  πριν από δυο-τρεις μήνες πέταγαν στους δρόμους την παραγωγή τους, διαμαρτυρόμενοι για την στάση της Πολιτείας απέναντί τους, ενώ πριν από ένα μήνα χάριζαν τις πατάτες στο Σύνταγμα, στην Θεσσαλονίκη και σε άλλα σημεία της Ελλάδος.
Εδώ και τρεις εβδομάδες όμως, εθελοντικές οργανώσεις ξεκίνησαν εκστρατεία υποστήριξης των πατατοπαραγωγών (κυρίως του Νευροκοπίου), ώστε να πουλήσουν τα προϊόντα τους που κινδύνευαν να σαπίσουν στις αποθήκες τους αλλά και να παρακάμψουν τους μεσάζοντες οι οποίοι τούς έκαναν μποϋκοτάζ.
Οι πατάτες άρχισαν να πωλούνται απευθείας από τους παραγωγούς στον καταναλωτή σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Από 0,25 έως 0,28 λεπτά το κιλό οι πατάτες.
Το κίνημα πατάτας πήρε αμέσως τεράστιες διαστάσεις σε όλη την Ελλάδα και οι καταναλωτές το αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Τόνοι πατάτας δίνονταν απευθείας στον καταναλωτή σε πολύ χαμηλές τιμές.
Έλα όμως που ο Έλληνας έχει την κουτοπονηριά μέσα του!
Οι αγρότες που είδαν το ζεστό χρήμα να γεμίζει τα πορτοφόλια τους, εκεί που κινδύνευαν να πετάξουν στα σκουπίδια τις πατάτες τους, άρχισαν να αυξάνουν την τιμή διάθεσης της πατάτας!
Από 0,28 λεπτά το κιλό που ήταν η ανώτερη τιμή, οι παραγωγοί άρχισαν να τιμούν το κιλό από 0,30-0,32 λεπτά, αναλόγως -λέει- την ποσότητα της παραγγελίας!!!
Τι λέτε ρε παιδιά; Και δεν πάμε στον "Βασιλόπουλο"; 0,34 λεπτά το κιλό πουλάει τις πατάτες! Όλη η φασαρία για 0,02 λεπτά το κιλό;
Είναι σαφές ότι οι πατατοπαραγωγοί άρχισαν να παίζουν από μόνοι τους τον ρόλο του μεσάζοντα.
Αντί να σεβαστούν το καταναλωτικό κοινό, όλους τους Έλληνες δηλαδή που τους αγκάλλιασαν απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδος, αντί να σεβαστούν το γεγονός ότι εισπράττουν επί τόπου ζεστό χρήμα ενώ με τους μεσάζοντες ελάμβαναν 4μηνες μεταχρονολογημένες επιταγές, οι πατατοπαραγωγοί ανέλαβαν να υποδυθούν τους μεσάζοντες!!!
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Εκτός των άλλων εκθέτουν τις εθελοντικές οργανώσεις, τους δήμους και όποιους άλλους αναλαμβάνουν για λογαριασμό των πατατοπαραγωγών, να διαθέσουν το εμπόρευμά τους στο καταναλωτικό κοινό. Ενώ δηλαδή τα κινήματα πατάτας έδιναν, κατόπιν συνεννόησης με τους παραγωγούς, τιμές από 0,25-0,28 λεπτά το κιλό τη πατάτα, οι παραγωγοί από το Νευροκόπι άρχισαν να αλλάζουν τις τιμές.
"Κοιτάξτε, δεν μας συμφέρει, είναι μεγάλη η απόσταση για Αθήνα, τα έξοδά μας είναι πολλά, πρέπει να ανεβάσουμε την τιμή στα 0,30 έως 0,32 λεπτά το κιλό. Η Πιερία και η Βόρεια Ελλάδα είναι πιο κοντά μας, κι εκεί μπορούμε ακόμη να διατηρήσουμε τις ίδιες τιμές", άρχισαν να λένε πλέον πατατοπαραγωγοί του Νευροκοπίου.
Έτσι λοιπόν, τροποποιούν τις τιμές τους, προκαλώντας οργή στο Πανελλήνιο.

ΔΗΜΟΣ ΓΕΡΑΚΑ: "ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ"
Ο Δήμος του Γέρακα ο οποίος σήμερα το πρωί πραγματοποιεί την πρώτη μεγάλη διάθεση πατατών Νευροκοπίου, αντιμετωπίζει τα τσαλιμάκια των πατατοπαραγωγών της περιοχής.
Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Γέρακα κ. Κουνενάκη με την οποία συνομιλήσαμε, είπε:
"Ενώ είχαμε συμφωνήσει με το συντονιστικό κέντρο παραγωγών Νευροκοπίου σε τιμή πατάτας 0,28 λεπτά το κιλό, κάποιοι από τους πατατοπαραγωγούς άρχισαν να μας αλλάζουν την τιμή και να ζητούν 0,31 λεπτά το κιλό την πατάτα. Όπως καταλαβαίνετε, κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει δεκτό από τον Δήμο μας, δεδομένου ότι είχαμε συμφωνήσει και δώσαμε στους κατοίκους του Γέρακα, τιμή 0,28 λεπτά. Και να σκεφθείτε ότι ο Δήμος μας οργανώθηκε από την πρώτη στιγμή και έχουμε παραγγείλει 270 τόνους πατάτας".
Όπως γίνεται αντιληπτό, μερικοί παραγωγοί βλέποντας ότι η πατάτα...τσιμπάει, είπαν να αδράξουν την ευκαιρία και να μετατραπούν σε μεσάζοντες!
Αντί να σεβαστούν όλο το καταναλωτικό κοινό που τους αγκαλιάζει τόσο ζεστά σε όλη την Ελλάδα, ενεργούν κουτοπόνηρα, επιδιώκοντας να το εκμεταλλευτούν.
Για σοβαρευτείτε παιδιά!
Μήπως τελικά μας αξίζει ό,τι παθαίνουμε ως έθνος;

Πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα λόγω PSI


πηγή: NEWS 247 
Πιστωτικό γεγονός σημειώθηκε στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (PSI), λόγω της ενεργοποίησης των ρητρών συλλογικής δράσης (CADs).
Αυτό αποφάσισε ομόφωνα, μετά από ερώτημα που της υποβλήθηκε, ο Διεθνής Σύνδεσμος Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA).
Αυτό σημαίνει ότι  ενεργοποιούνται τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας (CDS).
Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη και ουσιαστικά είχε προεξοφληθεί από την αγορά. Όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές, ο μόνος λόγος που άργησε τόσο πολύ η ανακοίνωση ήταν το γεγονός ότι η ISDA περίμενε τη δημοσίευση της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (αριθμός ΦΕΚ 50) για την ενεργοποίηση των CACs.
Από τη στιγμή που έγινε αυτό, αμέσως μετά δημοσιοποιήθηκε η απόφαση της Ένωσης.
Ειδικότερα η αρμόδια επιτροπή του διεθνούς οργανισμούς αποφάσισε να διενεργήσει δημοπρασία για τα CDS στις 19 Μαρτίου.
Όπως αναφέρει το Reuters, η καθαρή αξία των CDS είναι περίπου 3,25 δισ. δολάρια, άρα είναι απίθανο να αποτελέσουν συστημική απειλή.

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 5,5ΤΟΝΟΥΣ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ

 ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ.
 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ!
Σαρώνουν οι παραγγελίες η μία μετά την άλλη στον "Ανεξάρτητο Παρατηρητή". Η εκστρατεία που ξεκίνησε η εφημερίδα μας το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, έως σήμερα, έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Σχεδόν 5,5 τόνοι πατάτας και πολλές παραγγελίες ελαιόλαδου Πελοποννήσου (όχι όμως στα επίπεδα της πατάτας), συμπληρώνουν τις μέχρι σήμερα παραγγελίες. 
Η εκστρατεία του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή" θα συνεχιστεί έως την Κυριακή το βράδυ. 

Οι λόγοι που επιβάλλουν την μη συνέχιση της εκστρατείας και την επόμενη εβδομάδα, είναι δύο:
1. Καθαρά πρακτικοί, διότι δεν πρέπει να ζεστάνει ο καιρός και οι πατάτες δεν πρέπει να εκτεθούν σε υψηλές θερμοκρασίες. Η πατάτα θέλει ψυχρό-δροσερό σημείο και όχι ήλιο. 
2. Ακούστηκε από πατατοπαραγωγούς του Νευροκοπίου (μόλις σήμερα) ότι αναδιαμορφώνουν τις τιμές (για Αθήνα) από 0,30-0,32 λεπτά το κιλό!!!
Ο "Ανεξάρτητος Παρατηρητής" από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με το συντονιστικό όργανο των πατατοπαραγωγών και με αυστηρό ύφος είπε ότι εκπροσωπεί εκατοντάδες πολίτες στους οποίους δόθηκε τιμή 0,25-0,28 λεπτά το κιλό. 
"Αυτή την τιμή θα κρατήσετε και δεν θα δεχτούμε αλλαγές", διεμήνυσε ο "Ανεξάρτητος Παρατηρητής. και είμαστε βέβαιοι ότι το συντονιστικό όργανο των παραγωγών του Νευροκοπίου, θα σεβαστεί τα ισχύοντα. 
Επειδή  η εφημερίδα μας αγωνίζεται για τον δοκιμαζόμενο Έλληνα και Ελληνίδα, θα  διατηρήσει τις τιμές που αρχικά είχε εξασφαλίσει από τους παραγωγούς.
Μην ξεχνάτε λοιπόν.Δεχόμαστε παραγγελίες έως την Κυριακή βράδυ.

ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ!

ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ
 ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΡΑΓΔΑΙΑ

Όταν το θράσος δεν έχει όρια: Να βγάλουν το σταυρό από τη σημαία ζητούν οι μουσουλμάνοι της Ελβετίας!
Τα πολιτικά προβλήματα με τους μετανάστες, όπως η απαγόρευση της δημιουργίας στη χώρα τεμενών και μιναρέδων, τώρα συνεχίζονται σε άλλο επίπεδο.
Αυτή τη φορά οι μετανάστες στην Ελβετία, μουσουλμανικού θρησκεύματος επιδιώκουν την αλλαγή της σημαίας του κράτους (την απάλειψη του σταυρού από αυτήν).
« Θα πρέπει το ελβετικό κράτος να δείξει με τον τρόπο αυτό ότι υπάρχει μια «Πολυπολιτισμική Ελβετία» (και όχι χριστιανική), ισχυρίζεται ο διοργανωτής της πρωτοβουλίας αυτής που απευθύνεται προς την ελβετική κυβέρνηση για την αλλαγή αυτή.
Μήπως αυτό είναι ένα προϊμιο του τι πρόκειται να ακολουθήσει στην Ελλάδα, απ’ τους «πολυπολιτισμικούς» πολιτικούς μας. Ας επαγρυπνούμε…
το πλήρες άρθρο στο link που ακολουθεί...

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" ΓΙΑ ΤΟ "ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ"

Το «κίνημα της πατάτας» έφερε στο προσκήνιο ένα μεγάλο πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας, το πρόβλημα των μεσαζόντων.
Τι είναι αυτό που μεσολαβεί από τη στιγμή που παραλαμβάνεται το προϊόν από τον παραγωγό, μέχρι τη στιγμή που παραδίδεται στον καταναλωτή ώστε η τιμή να πολλαπλασιάζεται; Είναι λογικό οι ενδιάμεσοι χονδρέμποροι να έχουν ένα μικρό κέρδος και οι λιανοπωλητές ένα μεγαλύτερο. Σε καμία περίπτωση όμως δεν δικαιολογούνται τιμές πολλαπλάσιες της τιμής του παραγωγού, σε κάποιες περιπτώσεις.
Από την άλλη πλευρά παρατηρείται το φαινόμενο, οι παραγωγοί να πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές, στις ίδιες τιμές με τους εμπόρους.
Όλες αυτές οι στρεβλώσεις, οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα, να επιβαρύνεται ο καταναλωτής και να πλουτίζουν οι μεσάζοντες είναι αποτέλεσμα χρόνιων πολιτικών επιλογών. Απαιτούνται ως εκ τούτου ριζικά μέτρα.
Εμείς επικροτούμε κινήσεις και πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν άμεσο οικονομικό αντίκτυπο στον χειμαζόμενο λαό μας. Πρέπει όμως να κοιτάζουμε το δάσος και όχι το δέντρο. Έτσι η πολιτική παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» προτίθεται να καταργήσει εντελώς τους μεσάζοντες ενεργοποιώντας όλους τους παραγωγούς, ώστε να απαρτίσουν μία συντεχνία, αναβιώνοντας την αρχαιότατη παράδοσης του Γένους μας. Με τον τρόπο αυτό οι παραγωγοί κάθε περιοχής θα ελέγχουν τα έξοδα τους και τον μόχθο τους. Αυτό προϋποθέτει βεβαίως άλλη αντίληψη της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, άλλο ήθος. Οι παλαιότεροι συνεταιρισμοί σχεδόν παντού απέτυχαν, διότι μία μειοψηφία παραγωγών, ήταν ευάλωτοι στο δέλεαρ των πολιτικών, με αποτέλεσμα να μετατρέψουν τις ενώσεις αυτές από όργανα προασπίσεως των παραγωγών, σε κομματικά παραρτήματα του ρουσφετιού και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος που εισέρεε με τις κρατικές ενισχύσεις. Εμείς θέλουμε τον παραγωγό αφέντη και όχι δουλοπάροικο.
Υπάρχουν λύσεις, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση κι εμείς την έχουμε, γιατί η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» δεν είναι παράγωγο μεσαζόντων, αλλά αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας μοχθούντων για τον τόπο πολιτών.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 80% ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ!

"ΜΕ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ"  

ΦΩΝΑΖΕΙ Η Δ. ΚΑΒΒΑΔΙΑ

Με διαπιστωμένη αναπηρία σε ποσοστό 80% η Δέσποινα Καββαδία η οποία πάσχει από επιδεινούμενη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια,  είχε καταθέσει τα δικαιολογητικά της σε εφορία και ΔΕΗ ότι αδυνατούσε να πληρώσει τα χαράτσια της ΔΕΗ. Τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και  η πενιχρή σύνταξη που παίρνει, ήταν οι λόγοι που προέβαλε και τη διαβεβαίωσαν ότι τελικά δεν θα της έκοβαν το ρεύμα. Σήμερα όμως, μετά την απόφαση του ΣτΕ ότι θεωρείται αντισυνταγματική η διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω της μη καταβολής του χαρατσιού, όλο το χαράτσι, κατόπιν κυβερνητικής οδηγίας πέρασε αυτούσιο μέσα στο ρεύμα, σαν να πρόκειται για κοστολόγηση ηλεκτροδότησης!  

Η κα Καββαδία η οποία δεν μπορεί να στερηθεί καθόλου το οξυγόνο που λαμβάνει σχεδόν επί 24ώρου βάσεως από δύο μηχανήματα, δήλωσε με απόγνωση και δάκρυα στα μάτια: "Με οδηγούν στον θάνατο. Δεν ξέρω τι να κάνω. Βοηθήστε με".

Ιδού το ρεπορτάζ που ανέδειξε η εφημερίδα μας και η "Ελεύθερη "Ωρα" πριν από δυόμισι μήνες:


ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ: ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΖΗΤΑΕΙ ΛΕΦΤΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!!!

Η αναλγησία και εγκληματική στάση της Πολιτείας απέναντι στους Έλληνες, ακόμη και προς τις ευπαθείς ομάδες, είναι πρωτοφανής. Αυτό που ζει η κοινωνία, δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της χώρας, από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους. Κράτος, που σε ελάχιστους μήνες μεταμορφώθηκε σε ανθρωποφάγο, αφού δεν διστάζει, εν ονόματι των διεθνών κερδοσκόπων, να εξοντώνει τους πολίτες του.

Η εικονιζόμενη Δέσποινα Καββαδία, μια γυναίκα που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την υγεία της, ευρισκόμενη επί 20 ώρες ημερησίως κάτω από μηχανική υποστήριξη, κινδυνεύει από μέρα σε μέρα να της κόψουν το  ρεύμα, επειδή δεν μπόρεσε να πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ.
Η μανία του Βενιζέλου να αρπάξει τα λεφτά του κοσμάκη και να τα καταθέσει στους τοκογλύφους, ήταν τέτοια, που δεν υπολόγισε καθόλου τις ευπαθείς και οικονομικά αδύναμες, κοινωνικές ομάδες. Ο Βενιζέλος ενήργησε ως κοινός ληστής με καλάσνικοφ, που ενδιαφέρεται μόνο να βουτήξει τα λεφτά από τα πορτοφόλια των Ελλήνων, εκβιάζοντας από πάνω ότι αν δεν του τα δώσουν, θα κατεβάσει τους διακόπτες για να μην έχουν ρεύμα!!! Εκ των υστέρων μπορεί να δηλώνει η Κυβέρνηση ότι δεν θα κόψει το ρεύμα από όσους επιβιώνουν με μηχανική υποστήριξη, όμως κανείς για την ώρα δεν μπορεί να βεβαιώσει κάτι τέτοιο. 

Η Δέσποινα Καββαδία που πάσχει από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και ζει με την πενιχρή σύνταξη των 697 € αδυνατεί να πληρώσει το χαράτσι των 520 € , που της επέβαλε η Κυβέρνηση μέσα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ για το φτωχικό διαμέρισμα των 65 τ.μ. όπου ζει στην περιοχή του Χολαργού, σε μια πολυκατοικία του 1976!!! Ναι, καλά διαβάσατε. Για μια κατοικία 36 ετών, στο ισόγειο πολυκατοικίας στον Χολαργό, ο ευφυής Βενιζέλος επέβαλε χαράτσι-ληστεία 520 €!!!


Σήμερα, η δύσμοιρη 54χρονη Δέσποινα  Καββαδία στην οποία χορηγείται οξυγόνο από τρία διαφορετικά ειδικά μηχανήματα, κοντεύει να σκάσει από την αγωνία, μην της κόψουν το ρεύμα.
"Απευθύνθηκα από την πρώτη στιγμή στην ΔΕΗ και έδωσα όλα μου τα χαρτιά, που δείχνουν και το πρόβλημα της υγείας που αντιμετωπίζω αλλά και τη μεγάλη οικονομική μου αδυναμία να πληρώσω το χαράτσι. Μου είπαν ότι θα εξετάσει το θέμα μου ειδική επιτροπή. Πού να ξέρω όμως εάν θα εγκρίνουν ή θα απορρίψουν το αίτημά μου; Αλλά και ποιος μπορεί να μου βεβαιώσει ότι και αν εγκριθεί το αίτημά μου, δεν θα μου κόψουν το ρεύμα από κάποιο λάθος; Εδώ και τα χαράτσια που επέβαλαν, είναι γεμάτα λάθη. Ποιος αποκλείει λοιπόν να γίνει ένα ακόμη  εγκληματικό λάθος σε βάρος μου και να μου κόψουν το ρεύμα; Ζω συνέχεια με αυτό με το φόβο. Εάν μου κάνουν αυτό το κακό, θα πεθάνω μέσα σε λίγες ώρες", μας λέει με πόνο ψυχής αλλά και οργή η κα Καββαδία.
Σε ερώτησή μας εάν απευθύνθηκε στον δήμο Χολαργού-Παπάγου, η Δέσποινα Καββαδία, απάντησε:
"Ναι, από τον Δήμο κατάλαβαν αμέσως το πρόβλημά μου και προθυμοποιήθηκαν να μου παράσχουν νομική βοήθεια, σε περίπτωση που υπάρξει θέμα διακοπής του ρεύματος. Το ζήτημα όμως είναι ότι εάν μου κοπεί το ρεύμα, η νομική βοήθεια ...δεν θα μπορέσει να με κρατήσει στην ζωή, γιατί μετά από τρεις ώρες δεν θα μπορώ να αναπνέω"!

Από τα 40της χρόνια προσβλήθηκε από τη χρόνια πάθηση των πνευμόνων και στα τελευταία χρόνια επιβιώνει χάρη σε μηχανική υποστήριξη. Ο άνδρας της την εγκατέλειψε από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε το πρόβλημα στην υγεία της και παρά τις δικαστικές αποφάσεις για διατροφή, ποτέ του δεν έδωσε τίποτε! Έτσι, η Δέσποινα Καββαδία υποχρεώθηκε και από το δεύτερο αυτό χτύπημα της μοίρας, να αναθρέψει και να σπουδάσει μόνη τα παιδιά της. Οι δυο της γιοι, ο Κωνσταντίνος και ο Λευτέρης, 24 και 21 χρονών αντίστοιχα, σήμερα είναι φοιτητές. Τον Γολγοθά αυτόν η κα Καββαδία, τον ανέβηκε παίρνοντας δάνεια από τις Τράπεζες.
"Οι σπουδές των παιδιών απαιτούν πολλά χρήματα. Ο σύζυγός μου εξαφανίστηκε με μια αλλοδαπή κι έτσι αναγκάστηκα να πάρω συνολικά 12.000 € δάνεια από τις Τράπεζες για να μπορέσω να σπουδάσω τους γιους μου. Δυστυχώς, σήμερα χρωστάω και αυτό το ποσό στην Τράπεζα", επισημαίνει η πολύπαθη γυναίκα.

Τα βάσανά της όμως δεν σταματούν εδώ: Από τα 697 € μηνιαία σύνταξη που παίρνει από το ΙΚΑ (φωτό δίπλα), τα 100 € από αυτά υποχρεώνεται να τα δίνει ως συμμετοχή στα πολλά φάρμακα που της χορηγούνται για την ασθένειά της. Αντιμετωπίζει όμως τον άμεσο κίνδυνο να της κόψουν και τα 230€  που λαμβάνει από το ΕΚΑΣ! Σε μία τέτοια περίπτωση, η σύνταξή της από τα 697 € θα πέσει στα 473 €!!!
Αυτό είναι το ...κράτος δικαίου της χώρας που έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια!

ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ: ΑΣΤΕΓΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΑΝΑΠΗΡΟΣ, ΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ» ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ!


ΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΤΣΑΡΔΑΚΙ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ!

Η περίπτωση του Θανάση Τσιμόπουλου  διαφέρει από όλες τις άλλες. Δεν είναι μόνον ένας άστεγος σαν τους χιλιάδες ,  που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης βρέθηκε στα παγκάκια και στα πεζοδρόμια. Είναι πάνω απ’ όλα ένας ψυχικά ασθενής  πάσχει από σχιζότυπη διαταραχή σε ποσοστό 67% στον οποίο χορηγούνται φάρμακα, για την αντιμετώπιση της νόσου του.
Μέχρι σήμερα, ο 54χρονος συμπολίτης μας λαμβάνει από την Πρόνοια τριμηνιαίο  επίδομα 626 ευρώ, (περίπου 210 ευρώ μηνιαίως) υπό την απαραίτητη προϋπόθεση όμως, ότι θα έχει στέγη! Με άλλα λόγια, οι άστεγοι και ψυχικά ανάπηροι δεν δικαιούνται προνοιακό επίδομα!!!  Έλα όμως που ο Θανάσης Τσιμόπουλος τα τελευταία χρόνια είναι άστεγος!


«Μένω  για πολλά  χρόνια σε πρόχειρο κατάλυμα που έχω φτιάξει πάνω στον Υμηττό. Με λαμαρίνες και ξύλα. Ποια διεύθυνση να δηλώσω αφού δεν έχω σπίτι;» αναρωτιέται και συνεχίζει. «Δεν θέλω να λέω ψέματα στις υπεύθυνες δηλώσεις που συμπληρώνω. Για να πάρω το επίδομα από την Πρόνοια, πρέπει απαραίτητα να τους δηλώσω διεύθυνση κατοικίας. Αφού δεν έχω σπίτι, τι να δηλώσω; Μου λένε ότι πρέπει να με φιλοξενεί κάποιος, για  να συνεχίσω να παίρνω το επίδομα, διαφορετικά θα μου το κόψουν. Ε, λοιπόν κι εγώ δήλωσα για σπίτι μου το Δημαρχείο Χολαργού. Κι έτσι, ήρθα έξω από το Δημαρχείο, μαζί με τα πράγματά μου. Κανείς δεν πρόκειται να με διώξει από το…σπίτι μου»
λέει με νόημα ο Θανάσης.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας σήμερα και η δημοτική σύμβουλος (επικεφαλής της Συμπολιτείας Παπάγου-Χολαργού) Βίκυ Νικάκη,   αποτίει φόρο τιμής στη γυναίκα, στην οποία οι άνδρες οφείλουν πάρα πολλά, αλλά δυστυχώς την έχουν κάνει να υποφέρει πολλά!

γράφει η ΒΙΚΥ ΝΙΚΑΚΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ



Η 8η Μαρτίου είναι καθιερωμένη ως η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Είναι η ευκαιρία μας να τιμήσουμε τη γυναίκα. Να υμνήσουμε το μεγαλείο της, να θυμηθούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο διάβα της, να αναλογιστούμε πόσα βήματα πρέπει να γίνουν ακόμα για να κατακτήσει ότι απλά δικαιούται.
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τέτοιες γιορτές. Επικαλούνται διάκριση μεταξύ των δύο φύλων και ρατσιστική αντιμετώπιση των γυναικών με την κατάταξη τους σε μια ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι η γυναίκα έχει κατακτήσει την ισότιμη συμμετοχή της στον κοινωνικό βίο και άρα τέτοιες γιορτές ανήκουν στο παρελθόν.
Σίγουρα η σύγχρονη γυναίκα έχει κατακτήσει πολλά περισσότερα από τις γυναίκες της Ν.Υόρκης του 1857,γυναίκες του μεροκάματου στις βιοτεχνίες ενδυμάτων που απαιτούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπείς αμοιβές και ανθρώπινα δικαιώματα. Ή από τις Ελληνίδες του 1953, που μετά από σειρά αγώνων κατόρθωσαν τότε για πρώτη φορά να έχουν δικαίωμα ψήφου.
Σίγουρα έχουν γίνει βήματα τεράστια. Υπάρχει όμως δρόμος μπροστά.
Εμείς οι ίδιες οι γυναίκες ευχόμαστε κάποια στιγμή να μη χρειάζεται να υπάρχουν τέτοιες ημέρες-εφαλτήρια για προβληματισμό και διεκδίκηση! Να μη χρειάζεται να εξηγούμε τα αυτονόητα και να διεκδικούμε τα κεκτημένα.
Δεν μπορούμε να εθελοτυφλήσουμε σε μια πραγματικότητα που υψώνεται ανάγλυφα μπροστά μας! Δεν μπορούμε να μην επισημαίνουμε την "αδικία" που επικρατεί εις βάρος των γυναικών σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής!
Γιατί ακόμα και σήμερα υπάρχουν εργαζόμενες με άνισες επαγγελματικές ευκαιρίες, κατώτερες αμοιβές και περιορισμένη την προοπτική μιας καριέρας.
Γιατί ακόμα και σήμερα πρώτες οι γυναίκες βρίσκονται σε καθεστώς ανεργίας σε περίοδο κρίσης.
Γιατί ακόμα και σήμερα οι γυναίκες πολλές φορές εξαναγκάζονται να επιλέξουν ανάμεσα στη μητρότητα και την εργασία, μια και ο εργασιακός βιος θεωρεί ανεπιθύμητη μια  πιθανή κύηση.
Γιατί ακόμα και σήμερα υπάρχουν γυναίκες φορτωμένες με όλα τα βάρη της οικογένειας, δίνοντας μάχες επιβίωσης! Νοικοκυρές-οι πιο σκληρά εργαζόμενες, που στερούνται κάθε εργασιακού δικαιώματος, που δεν αμείβονται, δεν ασφαλίζονται, δεν έχουν καμιά εγγύηση για το μέλλον τους.
Γιατί ακόμα και σήμερα 1 στις 2 γυναίκες γίνεται καθημερινά θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία και τον κοινωνικό περίγυρο, και κατηγορείται για την πρόκληση αυτής της επαίσχυντης συμπεριφοράς.
Γιατί ακόμα και σήμερα οι γυναίκες συχνά παρουσιάζονται ως εμπόρευμα, ως σκεύος ηδονής. Ο σεξισμός έχει τις ρίζες του βαθιά σε όλες τις πτυχές της ζωής, προσβάλλοντας το κατοχυρωμένο συνταγματικά δικαίωμα της προσωπικότητας.
Γιατί ακόμα και σήμερα εκατομμύρια γυναίκες αποτελούν θύματα κακοποίησης, σωματικής και ψυχικής, με την χειρότερη μορφή αυτής της ενδοοικογενειακής βίας ,την οποία καλύπτει συχνά το πέπλο του νόμου, η συγκατάβαση της κοινωνίας, ο φόβος της φυγής, με αποτέλεσμα το έγκλημα να παραμένει  ατιμώρητο και μια ζωή να καταστρέφεται.
Γιατί ακόμα και σήμερα υπάρχουν γυναίκες οικονομικά ασθενείς όπως οι μετανάστριες που αναζητούν μια ελπίδα και πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης χωρίς να βρίσκουν διέξοδο στα καίρια ζητήματα της υπόστασης, της επιβίωσης, της εξέλιξης.
Για όλα αυτά και για ακόμα περισσότερα, πρέπει να γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα για τη γυναίκα.
Για τη γυναίκα του χθες, του σήμερα, του αύριο!
Για τη γυναίκα που πρωτοστατεί, τη γυναίκα που διστάζει!
Για τη γυναίκα που ρισκάρει, τη γυναίκα που δειλιάζει!
Για τη γυναίκα που γράφει ιστορία με τα λόγια της ή τη σιωπή της,
με τα θέλω της και τους συμβιβασμούς της,
με τους ρόλους που  ενσαρκώνει, με τους ρόλους που  της προσάπτουν,
με τους ρόλους που διεκδίκησε και διεκδικεί!
 Ο λόγος πρέπει να γίνεται, η αφορμή πρέπει να δίνεται, για να μην εφησυχάζουμε, για να μην ξεχνάμε, για να συνεχίζουμε την προσπάθεια για όσα ακόμα πρέπει να αλλάξουν!

                                                   ΒΙΚΥ ΝΙΚΑΚΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ


Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΠΑΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ


Στις 3 Μαρτίου 2012 έλαβε χώρα με απόλυτη επιτυχία, η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου μας στην αίθουσα «Τελετών» της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων ( Ρηγίλλης ), παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων και πολλών μελών και φίλων του Συλλόγου μας. Η άριστη οργάνωση της εκδήλωσης, το νόστιμο φαγητό, η ζωντανή μουσική της 9μελούς ορχήστρας, οι Θεσσαλικοί και Νησιώτικοι χοροί που χόρεψε το χορευτικό τμήμα  του Πανεπιστημίου Αθηνών, κράτησαν μέχρι τέλους το κέφι αμείωτο, έτσι ώστε στο τέλος όλοι να φύγουν λέγοντας ότι πέρασαν μια υπέροχη βραδιά ξεχνώντας έστω και για λίγο τα προβλήματα.  

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πεντελικού κ. Δημήτρης Στεργίου, ενώ ο Δήμαρχος  Παπάγου-Χολαργού κ. Βασίλης Ξύδης εκπροσωπήθηκε από τη Δημοτική Σύμβουλο κ. Φασούλη. Ακόμη παρέστησαν  η Επίτιμη Δήμαρχος Παπάγου κ. Πίτσα Λιάπη , ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Αναστάσιος Γκόνης, ο Επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΑ Πτέραρχος κ. Παπανικολάου, η Αντιδήμαρχος κ. Ρετσινιά , πολλοί Στρατηγοί, Ναύαρχοι και Πτέραρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι νυν και πρώην κ.κ. Νομικός, Κεχρής, Καραμπάσης, Οικονόμου, Σκέντζος και Κομίνης καθώς και Τοπική Σύμβουλος Χολαργού κ. Καπουσίζη Χριστίνα. Επίσης παρέστησαν οι Πρόεδροι της Ελληνικής Εστίας κ. Μαίρη Οικονόμου, των Παλαιών Παπαγιωτών κ. Πάνος Πανούσης, των Ρουμελιωτών κ. Νίκος Καζάκος , του «Υμηττού» κ. Δημήτρης Μαυράκος, ο Πρόεδρος των Καρδιτσιωτών της Αθήνας κ. Κουσαής και πλέον των διακοσίων ογδόντα εκλεκτών μελών και φίλων του Συλλόγου μας.
 Αισθανόμαστε την ανάγκη για ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας, προς όλους όσους  παρευρέθηκαν στην εκδήλωσή  μας  αυτή.
Οι συνεργάτες μου και εγώ είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία του Συλλόγου μας και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο Σύλλογο όσο εσείς  με την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας μας δείχνετε ότι μας θέλετε.

Σας ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους

                        Ο                                                               Η
    Πρόεδρος                                             Γεν.Γραμματέας
 Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας                               Μαρία Επιτήδειου

ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Δείτε τι έγινε στην Ρόδο σε βάρος των πολιτικών

Δείτε το βίντεο των επεισοδίων:


Ληστές έδεσαν ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλείου

DIARIKSIKOSM

πηγή: myxolargos.gr
Οργή και τρόμο έχει προκαλέσει στη γειτονιά της Φανερωμένης το περιστατικό που σημειώθηκε χθες στις 3 το μεσημέρι σε κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται σε ιδιωτικό δρόμο ανάμεσα στην οδό Αγαμέμνονος και τη Μεσογείων (κοντά στο μετρό Χολαργού). Δύο δράστες προσποιούμενοι τους πελάτες μπήκαν στο κοσμηματοπωλείο και στη συνέχεια απείλησαν την ιδιοκτήτρια, την έδεσαν  σε γραφείο και μέσα σε λίγα λεπτά άδειασαν τις προθήκες και τα συρτάρια  αρπάζοντας κοσμήματα μεγάλης αξίας.
Το MyXolargos συνάντησε την ιδιοκτήτρια η οποία δε θέλησε να μιλήσει για το συμβάν.
Στο μεταξύ, στη συγκεκριμένη περιοχή καταστηματάρχες και κάτοικοι δηλώνουν εξαγριωμένοι με την κατάσταση, ενώ προσπαθούν να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. Καταστηματάρχης ανέφερε στο MyXolargos ότι η αστυνομία του Χολαργού θα έπρεπε να βγάλει ανακοίνωση για τις συλλήψεις, τα κρούσματα και τις περιπολίες προκειμένου να υπάρξει μία σαφής εικόνα για την εγκληματικότητα στην περιοχή μας και να μην επικρατήσει η τρομοκρατία και η παραφιλολογία.

ΕΒΑΖΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΜΣΕΝ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Την παρέμβαση Τόμσεν για την ΕΛΣΤΑΤ ζήτησε ο Γεωργίου, σύμφωνα με τον Κουρουπλή

Α.Γεωργίου: "Τα στοιχεία ήταν υποεκτιμημένα πριν το 2009", κατέθεσε ο πρόεδρος της στατιστικής υπηρεσίας.
 πηγή: reporter.gr
Αίσθηση έχει δημιουργήσει η αποκάλυψη του ανεξάρτητου βουλευτή Παναγιώτη Κουρουπλή στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά το "φούσκωμα" του ελλείμματος το 2009,  ότι ο νυν πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου έστειλε ηλεκτρονική επιστολή (e-mail) προς τον επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, που μιλούσε για δυστοκία στη συνεργασία του με τα μέλη του Δ.Σ. και ζητούσε από τον Πόλ Τόμσεν να μεσολαβήσει για να αλλάξει ο νόμος που διέπει την λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ και να προβεί σε συγκεκριμένες προτάσεις εστιάζοντας στο ρόλο του προέδρου.

Στο mail φέρεται να γράφεται: «Η προτεινόμενη τροποποίηση πρέπει να ψηφιστεί όπως είναι το συντομότερο δυνατόν, γιατί κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Υπάρχει κίνδυνος η προτεινόμενη τροποποίηση (εφόσον η κυβέρνηση την προωθήσει) να αλλάξει, για λόγους συμβιβασμού, και σε αυτή την περίπτωση η κατάσταση θα παραμείνει κρίσιμη και δυσλειτουργική, πράγμα για το οποίο δεν έχουμε το περιθώριο.»

Ο κ. Κουρουπλής μάλιστα ζήτησε την παραίτηση του κ. Γεωργίου λέγοντας: «επειδή τον κ. Γεωργίου τον διόρισε η Ελληνική Βουλή και όχι ο κ. Τόμσεν, επειδή είναι δημόσιος λειτουργός της Ελλάδας και όχι της Τρόικας, ζητώ να παρέμβει ο Πρόεδρος της Βουλής προκειμένου να απομακρυνθεί τώρα από Επικεφαλής της Αρχής».

Ανακύκλωση = Μικρότερη εισφορά του Δήμου για τα απορρίμματα



γράφει ο Θανάσης Αυγουρόπουλος
  Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού
Σύμφωνα με την ισχύουσα μέχρι 31/12/2011 νομοθεσία, οι Δήμοι ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλουν στον Ενιαίο Σύνδεσμo Διαχείρισης Απορριμμάτων εισφορά ανάλογα με τον προϋπολογισμό του κάθε Δήμου. Το 2011 ο Δήμος μας κατέβαλε 1.050.000 ευρώ.
Από 1/1/2012 σύμφωνα με το ΦΕΚ 2854 η εισφορά που θα καταβάλλεται από τους Δήμους στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων θα έχει σχέση με το συνολικό βάρος των στερεών αποβλήτων που θα μεταφέρουν τα απορριμματοφόρα κάθε Δήμου στον ΧΥΤΑ της Φυλής.
Με το νέο σύστημα, το οποίο αναμφισβήτητα είναι πιο δίκαιο από το προηγούμενο, οι Δήμοι οι οποίοι δεν υλοποιούν προγράμματα Ανακύκλωσης θα κληθούν να καταβάλουν μεγαλύτερη εισφορά απ΄αυτή που κατέβαλαν στο παρελθόν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «30ΜΕΡΕΣ»: «Από το ΦΕΚ δεν λείπουν και οι Δήμοι που καλούνται να πληρώσουν αρκετά λιγότερα χρήματα από αυτά του 2011 και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αναπτύξανε σε μεγάλο βαθμό την Ανακύκλωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Δήμου Παπάγου – Χολαργού που έφτασε στο 30% την αποκομιδή στους μπλε κάδους και απόλαυσε και την ανάλογη έκπτωση».
Επιβάλλεται όμως να επισημάνουμε πως, αποτέλεσμα της συγκεκριμένης σημαντικής έκπτωσης είναι η πολιτική που εφήρμοσε η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Χολαργού, με Δήμαρχο τον κ. Νικολάου Δ. και αρμόδιο Αντιδήμαρχο τον υπογράφοντα, σε ότι αφορά την Ανακύκλωση. Από το 2005-2010 εργαστήκαμε με ιδιαίτερο ζήλο και μεράκι, ώστε σήμερα ο Δήμος μας να θεωρείται από τους καλύτερους στην υλοποίηση των περισσότερων προγραμμάτων Ανακύκλωσης. Αναμφισβήτητα όμως το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της επιτυχίας ανήκει στους Χολαργιώτες και στους Εργαζόμενους του Δήμου οι οποίοι από την πρώτη ημέρα «αγκάλιασαν» με ιδιαίτερη αγάπη την Ανακύκλωση. Υπόψη πως, μόνον στο Χολαργό, καθημερινά περισυλλέγουμε περίπου 10-12 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών, τα οποία μεταφέρονται άμεσα στο Κέντρο Διαλογής. Επίσης σημαντική συμβολή έχει και  ο τ. Δήμος Παπάγου, ο οποίος και αυτός τα τελευταία χρόνια υλοποιεί το πρόγραμμα της Ανακύκλωσης με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα.
                                                                                   

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ


πηγή: eglimatikotita.gr
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να ανακοινωθεί η κατάργηση των εθνικών παρελάσεων, με πρόσχημα την περικοπή εξόδων λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας.
Το μόνο σίγουρο είναι, πως κάτι άλλο κρύβεται από πίσω..

Αυτή μας η κρίση δεν είναι τυχαία και βεβιασμένη. Σας υπενθυμίζουμε καταρχάς την ανακοίνωση του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου.


Η δήλωση έχει ως εξής: «Στις παρελάσεις με την ευκαιρία εθνικών εορτών ή επετείων θα μετέχουν στο εξής μόνο πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα μηχανοκίνητα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων και το έργο των σχετικών μονάδων θα επιδεικνύεται κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων στους τόπους που εδρεύουν οι μονάδες αυτές. Για το ζήτημα είχα την ευκαιρία, την τιμή να ενημερώσω τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας.»


Οι δήθεν δηλώσεις περί οικονομίας και περιορισμού των εξόδων είναι εντελώς άκαιρες, όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν στην εθνική μας μνήμη και στην απότιση τιμής σε όσους έπεσαν για τη σωτηρία της Ελλάδας.



Μέσα από τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου τα νέα παιδιά, μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις, δηλώνουν τον σεβασμό τους προς τους ήρωες της πατρίδας, οι οποίοι μας λύτρωσαν από τυραννίες και δεσποτισμούς, ενώ ο λαός τους παρακολουθεί και τους χειροκροτεί με περηφάνια.

Ποιο είναι λοιπόν τελικά το ζητούμενο των πολιτικών που μας κυβερνούν; Να δημιουργήσουν έναν λαό που θα ξεχάσει σε βάθος χρόνου την καταγωγή του, τους αγώνες του και τους νεκρούς του;
 http://www.katohika.gr/2012/03/blog-post_8460.html

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ ΤΣΑΚΟΥ!


Ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Αγ. Παρασκευής σας προσκαλεί στην δεντροφύτευση - καθαρισμό του Λόφου Τσακού που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. στο χώρο γύρω από το Πυροφυλάκειο.

Σημείο συνάντησης: Βρεφονηπιακός Σταθμός (Λάδωνος 5).

Η δεντροφύτευση θα πραγματοποιηθεί με την εθελοντική συμμετοχή του Τοπικού Συστήματος Προσκόπων, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παρασκευής και του 5ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής.

Ας προσπαθήσουμε, όλοι μαζί, να κάνουμε και φέτος
τον Λόφο μας  μια όαση δροσιάς μέσα στην γειτονιάς μας!

    Το Δ.Σ. του Συλλόγου

           Πρόεδρος                                                     Γραμματέας
     
         Β. Σαββίδης                                                      Τ. Μίχας

Πρόταση για την κίνηση του ποδηλάτου μέσα στο Δήμο Παπάγου - Χολαργού


Ποδηλάτες 
Παπάγου - Χολαργού
 ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ

Η χρήση του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς αυξάνεται στη χώρα μας διαρκώς και ταχύτατα. Η μετακίνηση μέσα στην πόλη με το ποδήλατο, αντί για το αυτοκίνητο, θεωρείται πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο το αναγκαίο βήμα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ολοένα περισσότερες χώρες κι επιμέρους δήμοι προωθούν την μετακίνηση με ποδήλατο στον αστικό ιστό ως ένα σημαντικό παράγοντα οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου. Η πόλη μας θα μειώσει δραστικά τα ανούσια έξοδα για κατασκευές parking, η ανάγκη για συντήρηση δρόμων θα μειωθεί (ελαφρύτερη χρήση)  ή δημιουργία καινούργιων δρόμων που λειτουργούν συνήθως αντίρροπα στην ποιότητα και ασφάλεια ζωής των πολιτών θα εκλείψει. Ο Δήμος θα προσφέρει στους δημότες του την δυνατότητα καλύτερης υγείας, ευεξίας, καθώς και μία καθημερινότητα πιο ειρηνική και κατά πολύ οικονομικότερη. Με αυτό τον τρόπο προσκαλεί και νέους δημότες (άρα νέα έσοδα) και αποθαρρύνει πιθανά την μετακίνηση των δημοτών μας προς άλλους Δήμους.
Σε ότι αφορά το δήμο μας, με δεδομένη την έλλειψη σχετικής υποδομής και των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων μας, η ομάδα των Ποδηλατών Παπάγου - Χολαργού καταθέτει την πρότασή της προς κάθε ενδιαφερόμενο. Το χαρακτηριστικό της πρότασης είναι ότι απαιτεί μόνο πολιτική και κοινωνική βούληση κι έχει ελάχιστο κόστος.

Στόχοι της πρότασης είναι:

ΠΡΟΤΑΣΗ Δ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟ KOINΩΝΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ «ΚΙΝΗΜΑ ΠΑΤΑΤΑΣ»


Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ» Παπάγου-Χολαργού τ. Δήμαρχος Χολαργού κ. Δημήτρης Νικολάου, προτείνει στην Διοίκηση του Δήμου Παπάγου-Χολαργού  προκειμένου οι Δημότες που έχουν οικονομικές δυσκολίες να μπορούν να αγοράζουν φθηνά προϊόντα πρώτης ανάγκης χωρίς μεσάζοντες, την οργάνωση και λειτουργία του Κοινωνικού Δημοτικού Παντοπωλείου και της Αγοράς κατευθείαν από τον παραγωγό, ως κάτωθι:
1.     O χώρος του Κοινωνικού Δημοτικού Παντοπωλείου να λειτουργήσει στο ισόγειο του Δημαρχείου επί της οδού Βεντούρη στην Αίθουσα που χρησιμοποιείται σήμερα ως χώρος δεξιώσεων και εκθέσεων, 200 τ.μ. με δεδομένου ότι μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στην λειτουργία του Αμφιθεάτρου «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΉΣ που διαθέτει κύρια είσοδο ανεξάρτητη από την αίθουσα δεξιώσεων.(Εξ’ άλλου ο συγκεκριμένος χώρος σήμερα υπολειτουργεί).
2.     Με την φροντίδα του Δήμου να λειτουργεί κάθε Σάββατο από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ. στην οδό Σύρου, από την Περικλέους έως την Βεντούρη εκεί που σήμερα λειτουργεί κάθε Παρασκευή η Λαϊκή Αγορά των οικολογικών προϊόντων.
Αγορά που οι παραγωγοί προϊόντων από όλη την Ελλάδα θα μπορούν να πωλούν τα προϊόντα τους φθηνά, χωρίς την επιβάρυνση των μεσαζόντων.
Η αγορά αυτή θα πρέπει να εποπτεύεται από υπηρεσίες του Δήμου (Δημοτική Αστυνομία και Υπηρεσίες  Δημόσιας Υγείας), έτσι ώστε να μην υπάρχουν παρενέργειες στην ποιότητα και τις τιμές.

Προτείνω στον Δήμαρχο κ. Βασίλη Ξύδη και την Διοίκηση του Δήμου σε συνεργασία με τις άλλες Δημοτικές Παρατάξεις και τον Τοπικό Τύπο να πραγματοποιήσουμε αυτή την ρεαλιστική κοινωνική Πρόταση μου.

Με εκτίμηση,

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ