Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ 2ου ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ!


Μια καλή πυρά στην «Ομπρέλα»
Γιορτή του 2ου Συστήματος Προσκόπων Παπάγου

Η «Πυρά Λήξης» γι’ αυτούς που παίζουν το προσκοπικό παιχνίδι σημαίνει κατ΄αρχήν το τέλος της προσκοπικής χρονιάς. Για τα παιδιά όμως με τα μπλε μαντίλια σημαίνει και κάτι ακόμη : μόνο λίγες μέρες τους χωρίζουν πια απ’ την ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ!!! Εμείς, που θα μείνουμε πίσω, ας παρηγορηθούμε με την γιορτή που θα ακολουθήσει την «Πυρά Λήξης», μουσική, κέφι, σουβλάκια, μπύρες και άλλες νόστιμες δημιουργίες των γονέων των προσκόπων για να περάσουμε μαζί ένα όμορφο βράδι. 

Πυρά Λήξης 2ου Συστήματος Προσκόπων Παπάγου
«Ομπρέλα», Πάρκο Παπάγου, Κορυτσάς & Λ. Στρ. Αλ. Παπάγου
Σάββατο 9 Ιουνίου στις 20:30.

ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΤΟ Κ.Ε.Κ. ΧΟΛΑΡΓΟΥ; ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΠΟΛΛΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ;

Υπάρχουν πληροφορίες ότι τα Κ.Ε.Κ. Χολαργού επί διοικήσεως Νικολάου είναι μια βραδυφλεγής βόμβα για τα οικονομικά του Δήμου. Λέγεται πως υπάρχει άνοιγμα πολλών χιλιάδων ευρώ (μιλάνε ακόμη και για ποσό που ξεπερνάει τα 100.000 €) αλλά ακόμη δεν έχει ανοιχτεί η σχετική υπόθεση ούτε δίνονται στοιχεία! 
Αυτό το, "δεν δίνονται στοιχεία", εκτός του ότι το θεωρούμε απαράδεκτο, πιστεύουμε ότι δεν ισχύει για τον Β. Ξύδη. Ανέλαβε Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού για να τα βγάλει όλα στην φόρα και νομίζουμε ότι αυτό κάνει και αυτό θα πράξει έως τέλους. Για την υπόθεση του Δ.Α.Ο.Χ. ήδη την χειρίζεται ορκωτός λογιστής. Το ίδιο θα γίνει και με τα Κ.Ε.Κ. Χολαργού. Τουλάχιστον αυτό ελπίζουμε...
Εμείς, από Δευτέρα θα καταθέσουμε αίτηση στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού και θα ζητήσουμε να ανοίξει ο "φάκελος Κ.Ε.Κ. Χολαργού" ώστε να δοθούν στην δημοσιότητα τα οικονομικά του στοιχεία επί διοικήσεως Νικολάου. Μάλιστα, η πληροφόρησή μας (ελπίζουμε να είναι εσφαλμένη) μιλάει για πάρτι πολλών χιλιάδων ευρώ που έλαβε χώρα τα τελευταία δύο χρόνια της θητείας του κ. Νικολάου. 
Παρακαλείται και ο κ. Νικολάου να λάβει δημόσια θέση επί του θέματος -με δήλωσή του- διότι οι πληροφορίες που μας έρχονται δεν είναι από το γήπεδο της γειτονιάς ή από αεριτζήδες- συκοφάντες. Προφανώς είναι από ανθρώπους που γνωρίζουν και έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο των Κ.Ε.Κ. Χολαργού. 
Φανταζόμαστε ότι και ο ίδιος ο κ. Νικολάου θα ζητήσει να ανοιχτεί η υπόθεση των Κ.Ε.Κ. ώστε να μην μένει μετέωρο τίποτε και να μην κηλιδώνονται αδίκως προηγούμενες δημοτικές διοικήσεις.

Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΝΑ


Γράφει ο Σκηπίων ο Αττικός
Για να μην παρεξηγηθώ, σπεύδω εξ αρχής να τονίσω ότι είμαι σαφώς ενάντια στην επίθεση του Η.Κασιδιάρη κατά της Λ. Κανέλλη. Όμως αυτή είναι μία από τις πτυχές αυτών που συνέβησαν. Πάρα πολλά, μα πάρα πολλά αποσιωπούνται. Ο συνήθης δημοσιογραφικός λόγος σπεύδει να διαμορφώσει για μιαν άλλη φορά την “κοινή γνώμη”, να παρασκευάσει “αλήθειες” στο ειδεχθές “μαγειρείο” του. Η διάχυση της της τηλεοπτικής εικόνας φέρνει στην επιφάνεια και ουσιαστικά αναπαράγει την εντύπωση του πραγματικού γεγονότος. Ουσιαστικά τα ΜΜΕ παράγουν εντυπώσεις του πραγματικού και εντυπώσεις εντός του πραγματικού. Ενώ οι χειραγωγοί των ΜΜΕ διατείνονται ότι διαχειρίζονται ένα εργαλείο καταγραφής, τελικώς οι ίδιοι “χειρουργούν” τα γεγονότα και η ίδια η δημόσια παρέμβασή τους μετασχηματίζεται σε δημιουργία “πραγματικοτήτων”. Η σύνολη πολιτική πραγματικότητα περιγράφεται και προδιαγράφεται από την τηλεόραση. Εκείνο στο οποίο στοχεύουν οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης πρώτα απ’ όλα είναι η ομοιογενοποίηση του ακροατηρίου τους, του φιλοθεάμονος κοινού τους. Το μόνο που ενδιααφέρει την κυρίαρχη τηλεοπτική βαρβαρότητα ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΟΙΝΟΤΥΠΩΝ ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ. Δεν ενδιαφέρεται η καθ’ υπαγόρευσιν δημοσιογραφία για την συγκροτημένη σκέψη. Γιατί η συγκροτημένη σκέψη θέλει χρόνο, χρειάζεται άδολη εστιασμένη προσοχή και αβίαστα συμπεράσματα. Πράγματα που είναι όλως αντίθετα από τους επιδιωκόμενους στόχους των σχεδιαστών της σύγχρονης τηλεοπτικής σκουπιδοκρατίας.Αυτοί θέλουν κακόηχη κανοναρχία, ανηλεή βομβαρδισμό, τερατώδη διαστρέβλωση, ετοιματζίδικη πραγμάτεια για άκριτη και άμεση κατάποση από τους επίσης μαζοποιημένους και άνευ κρίσεως αποδέκτες. Όπως ο σύγχρονος καπιταλισμός παράγει αενάως προϊόντα προς ίδιον κέρδος, έτσι και ο καπιταλισμός της πληροφορίας, παράγει νέα και ειδήσεις που πρέπει τάχιστα να καταναλωθούν. Οι τηλεοπτικοί δέκτες ουσιαστικά είναι τα ταχυφαγεία των κατασκευασμένων ειδήσεων.Η τηλεόραση είναι μια κατασκευασμένη προφάνεια που θέλει να αποκρύπτει και να αποσιωπά τους κοινωνικούς όρους λειτουργίας της. Ο ολοκληρωτισμός είναι πρωτίστως τηλεοπτικός. Τα ΜΜΕ σήμερα προβάλλουν, διαχέουν και επιβάλλουν την δική τους κοσμοθεωρία, τις δικές τους βλακοποιητικές “αρχές” θέασης του κόσμου.
Έτσι προβάλλουν την κολοβωμένη πραγματικότητα ως σύνολη πραγματικότητα. Προβάλλουν την μισή αλήθεια για τα “συμβάντα” του ΑΝΤ-1. Χωρίς καμιά διάθεση συμψηφισμού, πρέπει να σταθώ και στην στάση των δύο νεοπασιονάριων του αριστερού “λόγου” : την Λ. Κανέλλη και την Ρ. Δούρου. Από την φαιδρή ιταμότητα και τον φραστικό τσαμπουκά, φθάνουν στην πρόκληση του δήθεν “αντιπάλου” με διαδικασίες χουλιγκανικού τύπου “Γαύροι” κατά “Βάζελων”.Άνθρωποι από τον δικό τους χώρο -ίσως από κάποια από τις συνιστώσες τους- προπηλάκισαν πρόσφατα μέλη της “ΚΟΙΝΩΝΙΑ” που διέδιδαν τις ιδέες της παράταξης στα Εξάρχεια, τονίζοντάς τους “Φύγετε αμέσως. Εδώ δεν περνάνε αυτά γιατί είναι δικός μας χώρος…” Ο δικός τους ολοκληρωτισμός αποκρύπτεται, αποσιωπάται, ωραιοποιείται όταν ξεμπροστάζεται, και τελικά συμψηφίζεται με τον ολοκληρωτισμό της άλλης πλευράς. Μετατρέπουν τις πολιτικές τους ήττες σε ηθικές τους νίκες και προπαντός αποσκοπούν στην προς επιβράβευση θυματοποίηση. Τότε κεφαλαιοποιούν τα κέρδη της μαζικής αποδοχής. Η συστημική Αριστερά παρουσιάζει τα συμπτώματα ενός αρτηριοσκληρωτικού μηχανισμού με τις δομές του σε αδιάκοπη εγρήγορση κάτι όμως που φανερώνει την παθογένειά της στην πιο αποκρουστική μορφή. Προσεταιρίζονται οι ηγεσίες της συστημικής Αριστεράς τις ανησυχίες των όντως αδικημένων ανθρώπων και εξάγουν προς έγκριση τα ιδιοτελή κίνητρά τους που μεταλλάσσονται επιμελώς σε φιλολαϊκές προτάσεις που καλύπτονται από το πέπλο της υστεροβουλίας και της δήθεν αφοσίωσης. Υπηρετούν και αυτοί τον κυρίαρχο αμοραλισμό. Η στόχευσή τους για δικαιοσύνη αποσκοπεί για πλασάρισμα “ημετέρων” στον κρατικό μηχανισμό και το πρόταγμά τους για ελευθερία καταλήγει στην αναίρεσή της.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΩΣ  «ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ»...
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΧΤΥΠΗΜΑ 
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Το σχέδιο Σουλτάνου-Ιμπραήμ εφαρμόζει η Τουρκία για να στραγγαλίσει την Ελλάδα
Γερμανικός στόχος: Να εξαφανίσει το έθνος των Ελλήνων, παίρνοντας ρεβάνς για την ήττα της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

του Μάκη Βραχιολίδη
Η χώρα, εξαιτίας των ανεπαρκών και εν πολλοίς δωσιλόγων πολιτικών της, βιώνει τις πιο τραγικές στιγμές της ιστορίας της.Το καλοκαίρι του 1974 οπότε  και σημειώθηκε η τραγωδία της Κύπρου, ίσως να φαντάζει ...παιδικό διήγημα μπροστά σε αυτό που έχουν σχεδιάσει για την χώρα οι εχθροί της και που περιλαμβάνει καθολικά χτυπήματα σε βάρος της Πατρίδας μας, από την Τουρκία (και όχι μόνον).
Το 1974 η Ελλάς βρισκόταν σε μια κρίσιμη καμπή, εισερχόμενη στην μεταπολιτευτική της πορεία. Σήμερα, η Ελλάς μέσα από ένα σχέδιο προκεχωρημένης αποσάρθρωσης της οικονομίας της (σε χρόνο ρεκόρ), εμφανίζεται αδύναμη παρά ποτέ. Και με την παρουσία ανίκανων να διαχειριστούν κρίσιμες καταστάσεις πολιτικών, η Τουρκία ετοιμάζεται να επωφεληθεί από τα γεγονότα για να ...χτυπήσει. Η ιστορία της προαιώνιας εχθρού μας, είναι γνωστή: Όταν βλέπει τις αδυναμίες της Ελλάδος, επωφελείται από αυτές και επιτίθεται. Έχοντας βέβαια οργανώσει μεθοδικά το σχέδιό της. Όπως είχε κάνει με την Κύπρο στα 1974.

Οι σημερινές συγκυρίες και με δεδομένα τα όσα συμβαίνουν στις μεταξύ μας σχέσεις σε Αιγαίο και  Θράκη, ευνοούν την Τουρκία.  Οι προχθεσινές δηλώσεις Ερντογάν μόνον τυχαίες δεν ήταν: «Πώς μπορεί να γίνει παράδειγμα για την Τουρκία μια χώρα που προσπαθεί να ορθοποδήσει ζητώντας ελεημοσύνη 100 δισ., που πουλά τα νησιά της;» δήλωσε με περισσή απαξία και έπαρση,  ο Τούρκος ηγέτης.
Αυτό που προβληματίζει περισσότερο όμως, δεν είναι οι δηλώσεις Ερντογάν, όσο η παντελής ανεπάρκεια των εδώ πολιτικών μας οι οποίοι διαξιφίζονται μεταξύ ευρώ και δραχμής, χωρίς να βλέπουν την πραγματικότητα. Οι εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος, από την Δεξιά έως την ευρωπαϊκή αριστερά, κοκορομαχούν αδιαλείπτως για το ποιος θα διασφαλίσει την διατήρηση της Ελλάδος εντός ευρωζώνης, αναλισκώμενοι παράλληλα, σε ατελέσφορες συζητήσεις περί αντιμετωπίσεως του προβλήματος των λαθρομεταναστών ! Χωρίς ωστόσο να έχουν σχέδιο ούτε γι’ αυτά ούτε για τα τελείως αντίθετα σενάρια, που όμως ήδη έχουν σχεδιάσει οι εχθροί μας για να μας φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων. Δυστυχώς, οι ανεπαρκείς πολιτικοί μας θα εξακολουθούν να πελαγοδρομούν για την προστασία της ευρωζώνης όταν αυτή θα έχει ήδη διαλυθεί ή θα εξαντλούνται σε διαλόγους για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, όταν πια τα γεγονότα θα τους έχουν ξεπεράσει για να υποχρεωθούν από αυτά, να αλλάξουν σελίδα! Τότε όμως θα είναι αργά και θα βρισκόμαστε προ εθνικού αδιεξόδου ή προ μίας νέας –φευ- εθνικής καταστροφής.

ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!


«Θα τον βρω και θα τον σκοτώσω, εμένα θα μου τον δώσουν για να δει πως γίνεται» .

Κατακρεουργημένη βρέθηκε μέσα στο σπίτι της μία 81χρονη γυναίκα το βράδυ της Πέμπτης στην Πάτρα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι αρχές το έγκλημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ληστείας.

Σύμφωνα με το thebest.gr την άτυχη 81χρονη εντόπισε μέσα σε μια λίμνη αίματος η κόρη της, γύρω στις 22.00 το βράδυ. Τραγική φιγούρα και ο γιος της, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια και ουρλιάζοντας από οργή έδινε όρκο στη μητέρα του πως θα βρει το δολοφόνο και θα τον τιμωρήσει με τον ίδιο τρόπο. «Θα τον βρω και θα τον σκοτώσω, εμένα θα μου τον δώσουν για να δει πως γίνεται» .

Στο σημείο βρέθηκε και η ιατροδικαστής Πατρών, η οποία... 

Έκανε μία πρώτη εκτίμηση για το χρόνο αλλά και τον τρόπο που έγινε το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα, λέγοντας πως φέρει σε όλο της το σώμα αλλά και στον λαιμό πάνω από δεκαπέντε μαχαιριές.

ΚΟΥΦΑΛΑ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ


Συνελήφθη Γερμανός δημοσιογράφος για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα... 

Οι ελληνικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός Γερμανού δημοσιογράφου, ο οποίος προσπαθούσε να περάσει με βάρκα τον Έβρο μαζί με μετανάστες για να κάνει έρευνα για το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα. 

Oι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα συνέλαβαν τον Γερμανό ρεπόρτερ στην παρέβρια περιοχή της Ορεστιάδας.
Η συγκεκριμένη περιοχή ελέγχεται από τον Στρατό και την ΕΛ.ΑΣ. και για να εισέλθει κάποιος σε αυτή χρειάζεται ειδική άδεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες... 


Ο 25χρονος Γερμανός βρισκόταν σε μια βάρκα μαζί με άλλους 13 μη νόμιμους μετανάστες και προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα από την Τουρκία, διασχίζοντας τον Έβρο.
Στην Κωνσταντινούπολη όπου βρισκόταν προηγουμένως, είχε πληρώσει μάλιστα το ποσό των 200 ευρώ σε διακινητή του οποίου το όνομα δεν αποκαλύφθηκε, προκειμένου να περάσει τα σύνορα. 
Οι επιβαίνοντες της βάρκας περνούσαν τα σύνορα μόνοι τους, χωρίς τη συνοδεία του διακινητή.
Ο Γερμανός μεταφέρθηκε στην στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

NEWSBOMB-ellinikoforoum.blogspot.gr

ΕΥΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ! ΤΟΝ ΣΤΗΝΕΙ ΣΤΟΝ...ΤΟΙΧΟ!


Πάνο θυμήσου την υπογραφή σου…


Πάνο θυμήσου την υπογραφή σου…
ΚΑΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Στη λυσσαλέα επίθεση όλων των συστηματικών δυνάμεων κατά της Χρυσής Αυγής, συμμετείχε (ασφαλώς!) και ο… προεδρεύων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Ιδού τι δήλωσε ο φέρελπις πολιτικός:
«Είμαστε όλοι μας απέναντι σε αυτούς τους νεοναζιστές, οι οποίοι αποκαλύφθηκαν πλέον και στις τηλεοπτικές κάμερες.
Όμως έχουν την ευθύνη κι εκείνοι που νομιμοποίησαν τους ναζιστές, εκείνοι που υπουργοποίησαν τους ναζιστές με τα τσεκούρια για να στηρίξουν τα μνημόνια και το 4ο Γερμανικό Ράιχ, τους συγκυβερνήτες Βενιζέλο και Σαμαρά.
Η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της αντιδρά και πρώτα απ’ όλα πρέπει να αντιδράσουν εκείνοι οι οποίοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης για να μπουν στη Βουλή οι μπράβοι ναζιστές που υπηρετούν μόνο την αποσταθεροποίηση της χώρας και οδηγούν τη χώρα σε εμφύλια σύρραξη».
Επίσης, σε νεώτερη δήλωσή του, ο… προεδρεύων Πάνος δήλωσε ότι τα στελέχη του κόμματός του δεν θα δέχονται να συνομιλούν με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.
Θα κάνουμε μια και μόνη ερώτηση στον… προεδρεύοντα Πάνο: Έκανε ανάλογες δηλώσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβριο του 2008, όταν με τις ευλογίες του μορφώματος αυτού καιγόταν ολόκληρη η Ελλάδα και όταν κάηκαν ζωντανοί 4 συνάνθρωποί μας μέσα στη Marfin, από φονικές βόμβες μολότοφ των «συντρόφων» της αριστεράς; Αυτά και τίποτα άλλο. Ας τον κρίνουν οι πατριώτες που τον ψήφισαν και ας του δώσουν την απάντηση που του πρέπει στις 17 Ιουνίου!
(ΥΓ): Προεδρεύοντα Πάνο, έχε υπόψη σου πως τα γραπτά μένουν. Για θυμήσου, λοιπόν, που έχεις βάλει την υπογραφή σου. Ή μήπως να σου θυμίσουμε εμείς;

 http://www.xryshaygh.com

1-1 Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ! ΚΡΙΜΑ, ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ


Ανάμεικτα συναισθήματα για το 1-1 της Ελλάδας στο Euro
πηγή: iefimerida.grΣτο πέναλτι του Καραγκούνη που απέκρουσε ο Τίτον, χάθηκαν οι ελπίδες της Εθνικής μας για θριαμβευτική είσοδο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
Η Πολωνία ως διοργανώτρια χώρα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα της με τους 50.000 Πολωνούς να την υποστηρίζουν.
Οι παίκτες του Σάντος παρόλο που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-1 στο 17' ξεπέρασαν την ψυχρολουσία και επέστρεψαν από τα αποδυτήρια για το δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένοι να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Έτσι και έγινε, ο Σαλπιγγίδης έξι λεπτά μετά την σέντρα, στο 51' ισοφάρισε προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους 4.000 Έλληνες που βρίσκονταν στο γήπεδο.
Λεπτό προς λεπτό η ροή του συγκλονιστικού παιχνιδιού εδώ
Ο επόμενος αγώνας της Εθνικής μας θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη (12/6) στο Βρότσλαβ με αντίπαλο στην Τσεχία
.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΣΟΚ! ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΙΑ!

Τι άλλα μαύρα μαντάτα θα μας φέρει το 2012;
Σήμερα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή η Χολαργιώτισσα, αρχιτέκτονας Μαρία Παντελιά. Μετά από σύντομη και άνιση μάχη με την επάρατο νόσο (έπασχε από σπάνια μορφή καρκίνου του πνεύμονα), η Μαρία Παντελιά έφυγε από κοντά μας. Δεν πρόλαβε να δει να ολοκληρώνεται, ούτε βεβαίως πρόλαβε να  μείνει στο νέο της σπίτι που δημιουργεί στο επί της οδού Φανερωμένης και Ασπασίας οικόπεδο, ιδιοκτησίας της. Στο σημείο, επί δεκαετίες δέσποζε το παλαιό αρχοντικό της. Πριν από 2 περίπου χρόνια έδωσε επί αντιπαροχή το οικόπεδο για να χτιστεί πολυκατοικία. 
Η Μαρία Παντελιά  ταλαιπωρήθηκετα τελευταία 2 χρόνια από αποφρακτική πνευμονοπάθεια, ενώ εξετάσεις έδειξαν ότι  έπασχε και από την επάρατο νόσο. 
Η Μαρία,  υπήρξε αναμφίβολα μια σημαντική προσωπικότητα  για τον Χολαργό. Η συμμετοχή της στα κοινά χρονολογείται από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1980, όταν η αγαπητή Χολαργιώτισσα δραστηριοποιήθηκε  ως εκλεγμένη συνοικιακή σύμβουλος, με σημαντικές παρεμβάσεις στην τοπική κοινωνία. Έλαβε μέρος και στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος, κινούμενη πάντα στον χώρο της αριστεράς.  
Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε ενεργά ως μέλος του "Δικτύου Πολιτών" δίνοντας αγώνες για την βελτίωση της ποιότητας ζωής της πόλης και όχι μόνον. Βοήθησε ενεργά την δημοτική παράταξή της η οποία εξέλεξε δημοτικό σύμβουλο τον επικεφαλής της, Περικλή Ζήκα. 
Ο Περικλής Ζήκας αναφερόμενος στον θάνατο της Μαρίας Παντελιά, είπε ότι "πρόκειται για πολύ μεγάλη απώλεια για τον Χολαργό"
Μάλιστα, το Δίκτυο Πολιτών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την κηδεία της εκλιπούσας: "Αύριο 9 Ιουνίου στις 6.00 μ.μ. θα γίνει η πολιτική κηδεία της Μαρίας Παντελιά στο κοιμητήριο Χολαργού. Αντί στεφάνων θα συγκεντρωθούν χρήματα για άπορους και καρκινοπαθείς".
Η εφημερίδα μας εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους της. Θα την θυμάται πάντα ως μια γενναία, ασυμβίβαστη και αγωνίστρια για τον τόπο της γυναίκα. 
Να θυμίσουμε ότι σύζυγος της Μαρίας Παντελιά είναι ο γνωστός αρχιτέκτων-πολεοδόμος κ. Κουτσάκος ο οποίος διατηρεί γραφείο στην οδό 17ης Νοεμβρίου στον Χολαργό. 

ΕΑΝ ΤΥΧΟΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!


“Δυστυχώς ως χριστιανοί και ως γένος, δεν διδασκόμεθα από τα λάθη και τις αμαρτίες μας. Επιστρέφουμε σαν τον σκύλο στον εμετό του και σαν το γουρούνι στον βόρβορο της λάσπης του». Το εκπληκτικό αυτό απόσπασμα από πρόσφατο κήρυγμα ιερέα, σε εκκλησία του Χολαργού, αποτελεί την πεμπτουσία αυτού που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες. Άλλωστε ο ιεροκήρυκας μέσα από ευαγγελική περικοπή μιλούσε αλληγορικά και μετέφερε τα όσα συνέβαιναν στα χρόνια του Χριστού στην σημερινή ζώσα ελληνική πργματικότητα. Οι Έλληνες ,παρά τα όσα τραγικά έχουν υποφέρει τα τελευταία δυόμισι χρόνια, παρά τις  αντισυνταγματικές περικοπές μισθών, συντάξεων (χρήματα τα οποία έχουν πληρώσει στο δημόσιο με τους αγώνες τους), παρά το ότι τα Μνημόνια κατέστρεψααν την ζωή τους και υποθήκευσαν το μέλλον των επόμενων γενεών, ξεπουλώντας την δημόσια περιουσία της χώρας, ετοιμάζονται να πάνε στις κάλπες ψηφίζοντας τους δυο κλασικούς πρεσβευτές και υπηρέτες των Μνημονίων. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνουν σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις τον  πιο επαρκή αριθμό βουλευτών. 168 βουλευτές από την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να εκπροσωπήσουν την εθνική αντιπροσωπεία μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Τα γκάλοπ  λοιπόν λένε ότι ο Σαμαράς θα είναι ο νικητής των εκλογών και μαζί με τον Βενιζέλο (ΠΑΣΟΚ) θα σχηματίσουν ισχυρή-αυτοδύναμη κυβέρνηση! 
Ο Σαμαράς, ο δήθεν αντιμνημονιακός πολιτικός, είναι αυτός που δεσμεύτηκε με τις υπογραφές του στην Μέρκελ και στους δανειστές ότι θα τηρήσει απαρέγκλιτα ό,τι περιλαμβάνει το Μνημόνιο 2. Με πρώτα-πρώτα τα 14 δις ευρώ, νέα σφαγιαστικά μέτρα σε βάρος μισθωτών, συνταξιούχων και ελεύθερων επαγγελματιών! Οι απολύσεις επίσης από το Δημόσιο θα είναι δραματικές.
Η εξαθλίωση και η εξαφάνιση του γένους των Ελλήνων είναι ο στόχος της Γερμανίας. Ό,τι δεν πέτυχε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, θέλει να το πετύχει σήμερα, επιδεικνύοντας αβυσαλέο μίσος σε βάρος του ελληνικού λαού, χειρότερο και από αυτό που επεφύλασσε εναντίον των Εβραίων. Την ίδια ώρα, συνεχίζουν να τρομοκρατούν και να υποδεικνύουν στους Έλληνες να ψηφίσουν Σαμαρά. Γιατί γνωρίζουν ότι με τον Σαμαρά στην ηγεσία της χώρας, θα επιτύχουν τον σφαγιασμό των Ελλήνων. Θα ακούσουμε τους εχθρούς μας και τις υποδείξεις τους; Θα επιστρέψουμε σαν τον σκύλο στον εμετό του; Ή επιτέλους θα ενεργήσουμε κατά πώς  επιτάσσει το πατριωτικό καθήκον; Να πούμε ΟΧΙ!

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: "Η ορμητική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αρχή μιας νέας μεταπολίτευσης"


·   «Ξένα κερδοσκοπικά funds, εργοδοτικά συμφέροντα, μέσα ενημέρωσης της διαπλοκής, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες ώστε να  επικρατήσει ολοκληρωτικά το μνημόνιο και να συνεχίσει να κυβερνά το πολιτικό προσωπικό του»
· «Η ορμητική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αρχή μιας νέας μεταπολίτευσης»
·  «Αν δεν διεκδικείς τίποτα, όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τότε δεν παίρνεις τίποτα»
· «Ο Σαμαράς συκοφαντεί την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ για να αποκρύψει τα αδιέξοδα της πολιτικής του μνημονίου που ο ίδιος προσυπέγραψε»
Συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης από τα εξέχοντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, γείτονάς μας (είναι παλαιός κάτοικος Ν.Ψυχικού), σε αποκελιστική του συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη, απαντάει σε ερωτήσεις-φωτιά και έξω από τα δόντια. Όλα όσα θέλει να γνωρίζει ο ψηφοφόρος για τις θέσεις  του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αυτές που για πολλούς εθεωρούντο «αιρετικές», ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανοίγει τα χαρτιά του ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί την εξουσία στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Κύριε Παπαδημούλη, για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά, κόμμα της αριστεράς βρίσκεται κοντά στο να κυβερνήσει την χώρα.  Χθες, δώσατε στη δημοσιότητα και το πρόγραμμά σας. Ποια πιστεύετε ότι  είναι τα σημεία «κλειδιά» που μπορούν να δώσουν αισιοδοξία στον ψηφοφόρο,  ώστε στις εκλογές να δώσει την ψήφο του  στον ΣΥΡΙΖΑ;
Παπαδημούλης: Όσο μεγαλώνουν τα ποσοστά μας, μεγαλώνει και η ευθύνη μας να μετατρέπουμε καθημερινά το στρατηγικό όραμα, σε καθημερινό εφαρμόσιμο σχέδιο. Να γεφυρώνουμε τεκμηριωμένα το «θέλω» με το «μπορώ». Η ορμητική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αρχή μιας νέας μεταπολίτευσης. Ανήσυχοι είναι στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. που καταψηφίστηκαν μαζικά. Ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις και τις λαϊκές γειτονιές όπου συρρικνώθηκαν σε μονοψήφια ποσοστά. Όχι μόνο γιατί υλοποιούν την πολιτική του μνημονίου αλλά γιατί οι ψηφοφόροι θεωρούν τα δυο κόμματα υπεύθυνα και για την έλευση του μνημονίου. Αυτό το σύστημα διακυβέρνησης, όπου το πρώτο κόμμα παίρνει το κράτος ως λάφυρο και κάνει τα δικά του με διορισμούς, με μίζες, με απευθείας αναθέσεις κλπ, έφερε την Ελλάδα στην χρεωκοπία, την κοινωνία στην απελπισία και πρέπει να αλλάξει.
Η νέα μεταπολίτευση και η ριζική αλλαγή του πολιτικού και κομματικού χάρτη που συντελείται, έχει ένα βασικό ποιοτικό χαρακτηριστικό: Οι καιροί σαρώνουν το παλιό και φθαρμένο. Η εποχή ζητάει μια αριστερά σύγχρονη, δημοκρατική, ενωμένη, με όραμα αλλά και με προοδευτικό ρεαλιστικό σχέδιο που να διεκδικήσει ριζικές  αλλαγές και στην Ελλάδα και την θέση της Ελλάδας μέσα στην ΕΕ.

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖ-ΜΠΕΡΝΤΕ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΜΑΡΑ!

Τα ...δεκανίκια του στον Χολαργό επεστράτευσε ο Σαμαράς για να τον κρατήσουν ζωντανό και να τον αναδείξουν Πρωθυπουργό. Χθες στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, πολλά κομματικά στελέχη ήταν παρόντα στο προσκλητήριο των Ξύδη-Νικολάου για συστράτευση της ....Μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης που θα...σώσει την Ελλάδαα!
Ο δωσιλογικής αντίληψης και πρακτικής Σαμαράς, αυτός που τα έχει υπογράψει όλα στην Μέρκελ θα...σώσει την Ελλάδα!
Το διαφημιστικό του spot μόνο να δει κανείς, μπορεί να καταλάβει.
Για το καπρίτσιο του να γίνει Πρωθυπουργός, ο Σαμαράς επιστρατεύει τους πάντες:από μικρά παιδάκια, μέχρι τις παλιές καραβάνες ή το Συμβούλιο γερόντων της Ν.Δ. για να τον στηρίξουν. Στις εκλογές της 6ης Μαϊου τον Ανδρεουλάκο από το πολιτικό ψυγείο δεν έβγαλε;
Ε, σε αυτές τις εκλογές βάζει μπροστά τους Ξύδη-Νικολάου.
Στην εκδήλωση-παρωδία, εκτός των τοπικών παραγόντων, παρευρέθησαν οι Λεωνίδας Κουρής (πρώην Νομάρχης Ανατολικής Αττικής) ο Χρήστος Παπαχρυσάνθου Πρόεδρος της Β3 Νομαρχιακής αλλά και τοπικά στελέχη, όπως ο Αντιδήμαρχος Δασκαλόπουλος και Νίκος Αποστολόπουλος (πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ), οι δύο Πρόεδροι των Τοπικών Επιτροπών Παπάγου και Χολαργού κ.κ. Καραμπίνας και Γκλεζάκος αντίστοιχα, ο Ηλίας Αποστολόπουλος (Πρόεδρος του Δ.Σ. Χολαργού) και πολλά ακόμα καλά παιδιά!
Ο Δ. Νικολάου αγκαλιασμένος με τον Β. Ξύδη (πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδόν τον φίλησε, όπως to έκανε και προ διετίας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στο ALTER) είπε: "Είμαστε μια μπουνιά και οι δύο"!!!
Τώρα, αν οι δυο τους μέχρι πριν από λίγο διάστημα έπαιζαν μεταξύ τους ...μπουνιές αυτό είναι άλλο θέμα! Σήμερα τους ενώνει ο Μεγάλος Πυγμάχος Σαμαράς! Οπότε, σύμφωνα με τον Νικολάου αποφάσισαν να ενώσουν τις μπουνιές τους και να βαρέσουν τους αντιπάλους του Σαμαρά!!!
Μάλιστα ο Νικολάου έφτασε την... κοινή μπουνιά μέχρι τις δημοτικές εκλογές του 2014! Οπότε όπως είπε, τότε από κοινού θα επιλέξουν τον ένα και μοναδικό αρχηγό της παράταξής τους για να κατέβει για Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού!


Εμείς έχουμε να τους προτείνουμε να κατεβάσουν για Δήμαρχο τον Σαμαρά!
Να του μάθετε πως να διοικεί έναν δήμο και μετά να θέλει να γίνει και Πρωθυπουργός!
Όχι να βάζετε τον επικίνδυνο Σαμαρά μπροστά και να τον κάνετε Πρωθυπουργό!
Ρε, πάρτε το χαμπάρι. Ο Σαμαράς είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ. Θα αποδειχθεί χειρότερος και από τον ΓΑΠ!

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΧΘΗ ΜΕ ΤΟ PSI ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ!


ΕΙΧΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ  ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ

Παπαδήμος-Προβόπουλος: Μοιραίοι για την χώρα!

ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ:
·        «Θα αποδοθούν ευθύνες»
·        «Δεν μπορούσα να φανταστώ έναν Έλληνα υπουργό, το κ. Παπακωνσταντίνου να υπογράφει μια τέτοια σύμβαση»
·        «Με διέγραψαν από το ΠΑΣΟΚ» και για την αντίδρασή μου σην υπαγωγή του χρέους σε αγγλικό δίκαιο»
ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ:
«Αν και είμαστε σε οικονομικό πόλεμο, ο ποινικός νομοθέτης οριοθέτησε την προδοσία σε πραγματικό πόλεμο»

του Μάκη Βραχιολίδη

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. υπό τον Παπαδήμο, έριξε στάχτη στα μάτια του κόσμου κατά τον ίδιο τρόπο που ο Γ.Παπανδρέου κοίμισε τον λαό με το «λεφτά υπάρχουν». Την ίδια ώρα που καυχιόταν ότι το χρέος της χώρας βρισκόταν υπό ελληνικό δίκαιο, είχε ήδη συμφωνήσει πίσω από τις πλάτες του λαού, στην μετατροπή του δικαίου που ρυθμίζει τα ελληνικά ομόλογα από το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο, με αντάλλαγμα την εξασφάλιση του PSI με το κούρεμα τμήματος του ελληνικού χρέους.  Και το PSI και η υπαγωγή του χρέους σε αγγλικό δίκαιο αποτέλεσαν μια ακόμη θηλειά στην Ελλάδα και τον λαό της. Όταν πια οι δανειστές είχαν εξασφαλίσει τις υπογραφές των εδώ υποτακτικών τους, δικαιολογήθηκε η πράξη της υπαγωγής του ελληνικού χρέους σε αγγλικό δίκαιο,  ως ...αναγκαίο κακό, διότι το ζητούσαν ...επιτακτικά οι δανειστές μας!!!
Το «αναγκαίο κακό» όμως, άφησε γυμνή τη χώρα απέναντι στους τοκογλύφους, εξανεμίζοντας τη σημαντική εναλλακτική λύση σωτηρίας που είχαν στα χέρια τους οι κυβερνώντες. Παπαδήμος, Βενιζέλος, Σαμαράς με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης διέπραξαν πολιτικό έγκλημα σε βάρος της Πατρίδας, υποθηκεύοντας το μέλλον της για τις επόμενες γενιές.   
Την ίδια ώρα, τουλάχιστον ύποπτος κρίνεται ο ρόλος του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Προβόπουλου, ο οποίος με την κίνησή του να επενδύσει σε ομόλογα τις καταθέσεις των ασφαλιστικών ταμείων, σε μια στιγμή μάλιστα μεγάλης οικονομικής κρίσεως, είχε ως αποτέλεσμα να σύρει στο κούρεμα του PSI τα αποθεματικά των ταμείων, τα οποία κυριολεκτικά αλώθηκαν. Το εντυπωσιακό είναι ότι τη ζημιά των ασφαλιστικών ταμείων δεν την πλήρωσαν ούτε κατ’ ελάχιστον  οι μέτοχοι της Τραπέζης της Ελλάδος, αλλά οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι!!!
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο άνθρωπος που γνώριζε πρώτος απ’όλους στη βουλή, το ενδεχόμενο της συμφωνίας για την υπαγωγή του χρέους της χώρας σε αγγλικό δίκαιο. Έφερε το θέμα στην εθνική αντιπροσωπεία, αλλά τότε ο κ. Παπαδήμος διαβεβαίωνε ότι τέτοιο ζήτημα δεν ετίθετο!
Μιλώντας στην «Ελεύθερη Ώρα», ο κ. Κουρουμπλής  είναι αποκαλυπτικός.

ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: Αυτό που έγινε, πρόκειται περί εθνικής παραχώρησης, με την οποία περιορίζεται η εθνική μας ανεξαρτησία. Η επιβολή αγγλικού δικαίου  γίνεται συνήθως σε αποικιοκρατούμενες χώρες. Περιορίζει τις κινήσεις του εθνικού κράτους, ενώ κάποια στιγμή που η χώρα μπορεί να βρεθεί σε δικό της νόμισμα, τα χρέη θα πρέπει να πληρωθούν σε ευρώ. Κάτι, που όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ δυσβάσταχτο, σε περίπτωση που συμβεί αυτό. Δεν θέλουμε να συμβεί , αλλά ένα κράτος οφείλει να λαμβάνει όλες τις πρόνοιες για να αποφύγει ενδεχόμενες συνέπειες στο μέλλον. 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΝΑ! Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΗ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΕ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΔΟΥΡΟΥ

"Θα γυρίσετε την χώρα 500 χρόνια πίσω" είπε η Ρένα Δούρου απευθυνόμενη στον βουλευτή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Κασιδιάρη και έγινε ο χαμός. Έξαλλος ο νεαρός βουλευτής, πέταξε το ποτήρι με το νερό στην Ρένα Δούρου και σηκώθηκε από την θέση του αρχίζοντας τα αλλεπάλληλα χαστούκια στην Λιάνα Κανέλλη που καθόταν δίπλα του. Ο Γιώργος Παπαδάκης αιφνιδιάστηκε αλλά πρόλαβε να μπει ανάμεσά τους φωνάζοντας "ΟΧΙ-ΟΧΙ".
Δείτε το βίντεο!

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;


Προκλητικός απέναντι στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός: «Πώς μπορεί να είναι παράδειγμα για την Τουρκία η Ελλάδα, η οποία ζητά ελεημοσύνη 100 δισ. δολαρίων», δήλωσε με έπαρση και θράσος σουλτάνου!
Μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της Συνέλευσης Εξαγωγέων Τουρκίας, ο Τούρκος πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε: «Μια χώρα που δεν ανακοινώνει με τρόπο υγιή ούτε καν τον πληθυσμό της και προσπαθεί να εμφανίσει υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, δείχνοντας μειωμένο τον πληθυσμό της. Ποια είναι η αγοραστική δύναμη των ανθρώπων αυτών; Πώς μπορεί να γίνει παράδειγμα για την Τουρκία μια χώρα που προσπαθεί να ορθοποδήσει ζητώντας ελεημοσύνη 100 δισ., που πουλά τα νησιά της;».
«Τι έχει άραγε η Ελλάδα στην Κεντρική Τράπεζά της; Ποια είναι η κατάσταση με το ΔΝΤ και την ΕΕ;» προσέθεσε ο κ. Ερντογάν, σημειώνοντας πως το χρέος της Τουρκίας προς το ΔΝΤ είναι 1,7 δισ. δολάρια και «η Κεντρική Τράπεζά μας έχει συναλλαγματικό απόθεμα 92 δισ. δολαρίων».
Η απάντηση που έδωσε για λογαριασμό της Ελλάδος η υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου ήταν καταπέλτης:

«Η Ελλάδα θα ανέμενε από τους γείτονές της να σέβονται τα προβλήματά της αντί να θορυβούν. Η Τουρκία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να φθάσει ακόμη και το σημερινό μειωμένο μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας. Καλύτερα λοιπόν για τη γειτονική μας χώρα να ασχολείται με τα δικά της προβλήματα, φροντίζοντας παράλληλα να κρατήσει περισσότερο εποικοδομητική στάση στις διμερείς σχέσεις».

ΤΟ ΔΟΛΙΟ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ SPOT ΤΗΣ Ν.Δ.

ΥΠΕΥΘΥΝΑ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ! Ν.Δ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑΣ ΒΙΝΤΕΟ: ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ!


 (Προσεχώς και στην γειτονιά σας...)

πηγή: ethel-sinadelfos.blogspot.gr 
Σχόλιο (Α.Μ.): Δείτε λίγο την "Αραβική Άνοιξη"....έτσι για να γουστάρουν οι "ανθρωπιστές" και οι υπέρμαχοι των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων".  Το "έγκλημα" που διέπραξε ο σφαγιαζόμενος νεαρός είναι ότι "πρόδωσε" το Ισλάμ αλλάζοντας θρησκεία (βαφτίστηκε Χριστιανός)!
 Τώρα φτιάξτε τους εδώ τζαμιά και ισλαμικά σχολεία γιατί είναι δικαίωμα τους, όπως δικαίωμα τους είναι να έρχονται με το έτσι θέλω και να εποικίζουν την Πατρίδα μας. Είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα σας ανταποδώσουν την καλοσύνη, δίνονάς σας το δικαίωμα να διαλέξετε με τι λεπίδα θα σας σφάξουν...
Η σκληρή σκηνή εκτυλίσσεται από το 2.00 λεπτό του βίντεο!

ΜΑΥΡΗ ΧΡΟΝΑ ΤΟ 2012 ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΧΩΡΟ. "ΕΦΥΓΕ" ΚΑΙ Ο ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ!


Πέθανε ο Αθηνόδωρος Προύσαλης
Αυτό που συμβαίνει στον καλλιτεχνικό χώρο δεν έχει προηγούμενο. Το 2012 εξελίσσεται ως η μαύρη χρονιά για τον χώρο της τέχνης. Ηθοποιοί και τραγουδιστές, φεύγουν από την ζωή ο ένας μετά τον άλλον. Χθες, πέθανε από ανακοπή καρδιάς και ο πασίγνωστος ηθοποιός (δεύτερων ρόλων) Αθηνόδωρος Προύσαλης. Ήταν 86 χρονών. 
Να σημειώσουμε ότι ο δημοφιλής ηθοποιός ήταν εξαιρετικά αγαπητός και στην περιοχή Χολαργού-Χαλανδρίου-Ν.Ψυχικού όπου περνούσε το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής του. Τα στέκια του Χολαργού (καφενεία, ουζερί) τα επισκεπτόταν συχνά. 
  
Ο ηθοποιός Αθηνόδωρος Προύσαλης, θήτευσε για 50 περίπου χρόνια στο θέατρο ενώ στην σκηνή πρωτοεμφανίστηκε το 1953 στο έργο «Ο τρομερός καλόγερος».
Αμέτρητες επίσης οι κινηματογραφικές ταινίες του, με πρώτη το «Στραβόξυλο» (1952) και τελευταία την «ΠΟΛΙΤΙΚΗ κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη, παραγωγής 2003.

Ο Α. Προύσαλης ήταν από την Πόλη, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του «Ωδείου Αθηνών» και συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους του ελεύθερου θεάτρου, ανάμεσα στους οποίους και το Τέχνης.

Χαρακτηριστικές εμφανίσεις του έχουν γίνει σε ταινίες όπως οι «Τζένη Τζένη», «Καλώς ήρθε το δολάριο», «Βαβυλωνία», «Η Ρένα είναι οφσάιντ» αλλά και το «Μετέωρο βήμα του πελαργού» του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Το 1990 ο Προύσαλης κέρδισε τιμητική διάκριση στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία του στους «Αθηναίους».

Τον τελευταίο καιρό  νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικόν του Νέου Ψυχικού με καρδιακά προβλήματα.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ EURO! ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ


Αττική Βανδαλισμοί στο Δημοτικό Καφέ Χολαργού
Η  Amstel, χορηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, σε συνεργασία με το Δημοτικό Καφέ Χολαργού, διοργανώνει βραδιές Euro με πολλά δώρα εκπλήξεις και διάφορα άλλα happenings.
Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 08.06.2012 από τις 18,00 ημέρα που παίζει η εθνική μας με την Πολωνία.
 Θα μοιραστούν κασκόλ, καπέλα, εμφανίσεις της Εθνικής μας, Περισσότερες πληροφορίες στο amstel.gr.

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕNΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: "ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. 
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ"

Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ Κ.Ο.Χ. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ


Επιστολή του υπ. βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α/Ε.Κ.Μ. κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή προς τους Γερμανούς βουλευτές και ευρωβουλευτές





Κινούμενος από έγνοια για τις ελληνο-γερμανικές σχέσεις και τη συνεκτική και ισόρροπη ανάπτυξη στην Ευρώπη, ο υπ. βουλευτής Β’ Αθηνών (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ)  κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής απηύθυνε σχετική επιστολή στους Γερμανούς συναδέλφους του στο γερμανικό Κοινοβούλιο και στην Ευρωβουλή. Στην εν λόγω επιστολή υπενθυμίζει ότι οι μετριοπαθείς δυνάμεις σε Ελλάδα και Γερμανία έχουν την υποχρέωση να εργαστούν για την κατανόηση μεταξύ των δύο λαών, για ένα συλλογικό ευρωπαϊκό «εμείς» που θα ανταποκρίνεται στα ιδανικά της ισότητας, της δικαιοσύνης, των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Αναφερόμενος στη ψυχολογία των Ελλήνων που βάλλονται από τις καταστροφικές συνέπειες της κρίσης, ο κ. Κουρουμπλής διευκρινίζει ότι η σημερινή οργή τους δεν στρέφεται κατά του γερμανικού λαού και δεν συνιστά εγχώριο φαινόμενο. Αύριο οι ίδιες συνθήκες είναι επόμενο να παράξουν τα ίδια αποτελέσματα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αντίθετα, στρέφεται εναντίον του νεοφιλελεύθερου οδοστρωτήρα που έχει εξαπολύσει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα με σκοπό να αυξήσει βουλιμικά τα κέρδη του και να κατεδαφίσει κάθε κατεκτημένο με αγώνες κοινωνικό δικαίωμα που μέχρι σήμερα χαρακτήριζε τον κοινωνικό πολιτισμό της Ευρώπης.
Ο κ. Π. Κουρουμπλής που σε ηλικία δέκα ετών έχασε το φως του από εγκαταλειμμένη γερμανική χειροβομβίδα του Β’ παγκοσμίου πολέμου, διαβεβαιώνει τους Γερμανούς συναδέλφους του ότι δεν τρέφει αρνητικά αισθήματα απέναντι στο γερμανικό λαό λέγοντας ότι «το πείσμα του γερμανικού λαού με συγκινεί, καθώς στοιχεία και χαρακτηριστικά του αντιλαμβάνομαι και στο δικό μου πείσμα για τη ζωή». Επιμένει όμως στην υλική, ψυχική και ηθική αποκατάσταση των σχέσεων των δύο  λαών. Σχετικά υπογραμμίζει ότι αν η Γερμανία είχε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ελλάδας, όπως η αποπληρωμή του κατοχικού δανείου, η χώρα μας σήμερα δεν θα αντιμετώπιζε αυτή τη φοβερή κρίση που καταστρέφει ζωές, τα όνειρα των νέων ανθρώπων και ενισχύει το κύμα ευρωσκεπτικισμού, επιτρέποντας σε εθνικιστικά φαντάσματα να αναβιώσουν. Στο σημείο αυτό υπενθυμίζει ότι το μεγαλύτερο χρέος που διαγράφηκε ποτέ ήταν αυτό της Γερμανίας το 1953 με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου.
Ο κ. Κουρουμπλής ζητά αλλαγή της οικονομικής και αγροτικής πολιτικής της Ε.Ε., διότι αυτή που ασκήθηκε μέχρι σήμερα οδήγησε σε αποβιομηχάνιση της χώρας και στην καταστροφή της εγχώριας αγροτικής της παραγωγής. Ακόμη θεωρεί ότι η αναγνώριση των ελληνικών ως εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. θα λύτρωνε τη χώρα από ανάγκη διάθεσης 6% του ΑΕΠ της για εξοπλισμούς, πράγμα που την καθιστά τη δεύτερη χώρα πελάτη της Γερμανίας σε αυτό τον τομέα. Κριτική ασκεί επίσης ο κ. Κουρουμπλής στη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, που μετέτρεψε την Ελλάδα σε αποθήκη κατατρεγμένων και απελπισμένων παράνομων μεταναστών, επιτρέποντας τη χρήση της χώρας μας ως αναχώματος προκειμένου να συνεχίζει η Δυτική Ευρώπη, ανέξοδα, να μιλά για άσυλο και ανθρωπιστικές ευαισθησίες.
Τέλος, ο Έλληνας βουλευτής προτείνει τα κέρδη δισεκατομμυρίων που αποκομίζει η Γερμανία από την κρίση χρέους, να επενδυθούν στις καθημαγμένες οικονομίες των χωρών του ευρωπαϊκού νότου. Μία τέτοια επιλογή θα έδινε πραγματικό περιεχόμενο στην ιδρυτική αρχή της Ε.Ε. περί αλληλεγγύης των κρατών μελών.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΘΗ ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!

Το παρακάτω βίντεο αποκαλύπτει την πολυγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της δανειακής σύμβασης. Θα την καταγγείλει νομικά ή πολιτικά, θα την ακυρώσει, θα την καταργήσει, θα την επαναδιαπραγματευτεί; Τι θα κάνει τελικά; Θα μας σώσει ή θα έχουμε μια από τα ίδια; 
Δείτε το βίντεο;

Πολιτικό κόμμα ή Παραθρησκευτική Σέκτα των «Ιεχωβάδων" το κόμα του Τζήμερου;


15

Πολλοί εξεπλάγησαν με τα περιέργως ψηλά ποσοστά που κατέγραψε το «Δημιουργία, ξανά!» του Θάνου Τζήμερου, όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα (κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό και ίσχυσε και στην περίπτωση της Δράσης), αλλά κυρίως στην επαρχία. Σε περιοχές με μηδενική προβολή και...ανύπαρκτα ικανά στελέχη ή προσωπικότητες ο Τζήμερος τα πήγε πολύ καλά για πρώτη φορά... Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Η εξήγηση μας ήρθε από έγκυρες πληροφορίες: Η οικογένεια του Τζήμερου στο Βόλο είναι από τις πλέον «δραστήριες» στις τάξεις των «Μαρτύρων του Ιεχωβά»!!! Της αντίχριστης και ανθελληνικής αυτής παγκόσμιας σέκτας (με έδρα τις ΗΠΑ), που αρνούνται την έννοια της πατρίδας, καταπατούν τον Σταυρό και τη Σημαία, και κάνουν... «εναλλακτική στρατιωτική θητεία», αρνούμενοι να πάρουν όπλο για την υπεράσπιση των ιερών και των οσίων της Ελλάδας.

Αυτή η επικίνδυνη παραθρησκευτική ομάδα (που στηρίζει την εξάπλωσή της στο χρήμα και τον οικονομικό εκμαυλισμό των θυμάτων της, αφού οι «αρχηγοί» είναι συνήθως επιχειρηματίες με χοντρό πορτοφόλι...) λειτουργούν με νοοτροπία «γκέτο». Έδωσαν γραμμή στα μέλη τους σε όλη την Ελλάδα (που υπερβαίνουν τις 100.000...) να ψηφίσουν τους συνδυασμούς του Τζήμερου.

Μάλιστα, αν το ψάξει κανείς στατιστικά, τα υψηλότερα ποσοστά του «Δημιουργία ξανά» σημειώθηκαν εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερη «συμπύκνωση» των «Ιεχωβάδων»... Και το «πρωτότυπο» συνθηματικό λογότυπο του κόμματος του Τζήμερου -«Δημιουργία, ξανά!»- παραπέμπει στα συνήθη προπαγανδιστικά συνθήματα της συγκεκριμένης σέκτας, με πιο γνωστό από όλα το «Ξύπνα!».

Αλλά και συγκεκριμένες μαρτυρίες από την περιφέρεια μάς ενημέρωσαν πως ακόμη και σε μικρά χωριά, όπου υπήρχε κάποια οικογένεια «Ιεχωβάδων», έδωσαν μάχη υπέρ του Τζήμερου και του περίεργου κομματιδίου του. Αυτά, και θα επανέλθουμε με νέα στοιχεία...

πηγή: pentapostagma.gr
 

Αιματοχυσία, προβλέπει ο Καρατζαφέρης αν κερδίσει η Νέα Δημοκρατία!


Αιματοχυσία, προβλέπει ο Καρατζαφέρης αν κερδίσει η Νέα Δημοκρατία!
«Αν βγει ο Σαμαράς θα έχουμε αιματοχυσία στην Αθήνα», υποστήριξε ο Γ. Καρατζαφέρης στην εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη, «Η ώρα των αρχηγών» στο Focuswebtv.gr.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι αθέτησε συμφωνίες ενώ έδωσε στοιχεία και για το ναυάγιο της συμφωνίας με τον Πρόεδρο της ΝΔ «Έχουν δαιμονοποιήσει την δραχμή, ο κύριος Σαμαράς και η παρέα του, που την ημέρα που ενδεχομένως ακουστεί, θα σκοτώνεται ο κόσμος στους δρόμους χωρίς να υπαρχει λόγος. Εμείς προτείνουμε για δύο χρόνια να κυκλοφορήσει παράλληλα με το ευρώ, η ευρωδραχμή. Το ευρώ θα είναι για κάθε διεθνή σχέση, εισαγωγές, εξαγωγές, τουρισμό και η ευρωδραχμή θα είναι στο εσωτερικό της χώρας. Αυτό θα είναι για δύο χρόνια και μετά ξανά το ευρώ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καρατζαφέρης.
Σημ. "Παρατηρητή": Δεν χρειάζεται να το προβλέψει ο Καρατζαφέρης. Από την ώρα που η ψήφος των Ελλήνων θα είναι προϊόν εκβιασμών, τρομοκρατίας και εκφοβισμού, είναι επόμενο να ξεσηκωθούν οι υπόλοιποι, και βλέποντας ότι εκλέγεται ο υποτακτικός της Μέρκελ που θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Γερμανίδας, θα υπάρξει διχασμός και αιματοχυσία.
πηγή: dailynews24.gr

ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ!


ΤΟΥΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ!

·        Μέχρι και ως «μάχιμους» στον στρατό,  ήθελαν να στείλουν τους διαβητικούς!!!
·        Σχέδιο της τρόϊκας,  να πεθάνει τους Έλληνες!
·        Το υπουργείο Οικονομικών και η (πιθανώς) η κ. Δρέττα,  πίεζαν για τις μειώσεις των ποσοστών αναπηρίας στους διαβητικούς
·        Η Πολιτεία ενώ δίνει προνοιακά επιδόματα σε λαθρομετανάστες-μετανάστες τα κόβει από τους ανάπηρους Έλληνες!

του Μάκη Βραχιολίδη
Η κοινωνική αναλγησία της Πολιτείας, έφθασε πλέον στα όρια της απανθρωπιάς και κτηνωδίας, σε βάρος των ασφαλισμένων. Σε βάρος ακόμη και των ατόμων με ειδικές ανάγκες ή βαρέως ασθενούντων.
Η χώρα που έχει μπει υπό την κηδεμονία και τις εντολές  της τρόϊκας, με την κατάργηση μισθών, συντάξεων και την επιβολή χαρατσιών, προφανώς εκτελεί μία ακόμη ντιρεκτίβα εξόντωσης του λαού, αυτή που περιλαμβάνει το κόψιμο όλων των επιδομάτων, ακόμη και από τους ανάπηρους. Στο στόχαστρο έχουν μπει πρώτοι οι διαβητικοί και μάλιστα οι άνεργοι ινσουλινοεξαρτώμενοι διαβητικοί.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου, δυο μέρες πριν παραδώσει τα κλειδιά της εξουσίας για την διεξαγωγή των εκλογών της 6ης Μαϊου, έδωσε πισώπλατη μαχαιριά στην κοινωνικά ευαίσθητη ομάδα των διαβητικών! Η υπουργική απόφαση, δημοσιευθείσα στο ΦΕΚ 1506, Τόμος Β’, /4.5.2012  που υπογράφηκε από τρία συναρμόδια υπουργεία (Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας), αποτελεί τον «δούρειο ίππο» που οδηγεί στην κατάργηση των προνοιακών επιδομάτων των διαβητικών. Ως γνωστόν, οι ινσουλινοεξαρτώμενοι άνεργοι διαβητικοί, ελάμβαναν ανά δίμηνο, το ποσό των 620 ευρώ περίπου, το οποίο αποτελεί καίριο και μοναδικό βοήθημα για τις ανάγκες επιβίωσής τους.
Οι αρμόδιοι όμως δήμοι, φαίνεται πως έχουν λάβει εσωτερική οδηγία να μη χορηγούν πλέον το προνοιακό επίδομα, επικαλούμενοι τον παραπάνω νόμο. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται, το επίδομα θα χορηγείται  μόνον σε όσους  έχουν  ποσοστό αναπηρίας που ξεπερνά το 67% και η υγεία τους έχει υποστεί βλάβες εξαιτίας του διαβήτη.  Εφεξής δηλαδή το προνοιακό επίδομα, θα λαμβάνουν μόνον όσοι ασθενείς παρουσιάζουν προβλήματα στα μάτια, τα νεφρά, την καρδιά, τα αγγεία κ.λ.π.! Όλοι οι υπόλοιποι ινσουλινοεξαρτώμενοι και ινσολινοθεραπευόμενοι άνεργοι διαβητικοί θα χάσουν το επίδομα, γεγονός παράνομο, όπως μας εξηγεί η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, κα Αθανασία Καρούνου(φωτό): «Τα προνοιακά επιδόματα που δικαιούνται οι διαβητικοί τα ελάμβαναν πάντα με βάση την πάθηση και όχι με το ποσοστό αναπηρίας. Ο διαβητικός είναι ειδική, ευαίσθητη ομάδα ασθενών στους οποίους χορηγείται έτσι κι αλλιώς το προνοιακό επίδομα».
Όταν της εξηγήσαμε ότι ήδη αρκετοί δήμοι αρνούνται πλέον να καταβάλουν το προνοιακό επίδομα στους διαβητικούς, εάν οι τελευταίοι δεν διαθέτουν βεβαιωμένο ποσοστό αναπηρίας 67%, η κ. Καρούνου απάντησε οργισμένη: «Έχουμε τρελαθεί τελείως; Αυτό είναι παράνομο. Δεν έχουν δικαίωμα να ερμηνεύουν κατά το δοκούν τον νόμο. Ισχύει βάσει νόμου το προνοιακό επίδομα για όλους τους ινσουλινοεξαρτώμενους διαβητικούς. Δεν μπορούν να τον καταργήσουν με τέτοιες ερμηνείες, εκτός και αν αντικατασταθεί από νεώτερο νόμο».

Συμμετοχή στην Ανακύκλωση = Προστασία του Περιβάλλοντος


γράφει ο 
Θανάσης Αυγουρόπουλος
 Δημοτικός Σύμβουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ππάγου-Χολαργού
Η 5η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η Προστασία του Περιβάλλοντος σχετίζεται άμεσα με τις γνώσεις και την παιδεία που διαθέτει ο καθένας από εμάς. Όσο εύκολο όμως είναι να υποστηρίζει κανείς θεωρητικά την «αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης» και την «αειφόρο» ή «ήπια» ανάπτυξη, άλλο τόσο είναι δύσκολο να βρει τρόπους εφαρμογής τους στην καθημερινή του πρακτική. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα η ανάγκη για μια ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα περιβάλλοντος κοινωνία κρίνεται επιτακτική. Χρειάζεται συνεχής εκπαίδευση, κατάρτιση και ενημέρωση, αλλά και ενσυνείδητες επιλογές, οι οποίες βασίζονται σε μια γενικότερη περιβαλλοντική παιδεία.
 Ένας πολύ απλός τρόπος να συμβάλλομε καθημερινά και ολόκληρο το χρόνο στην Προστασία του Περιβάλλοντος είναι η συμμετοχή μας στα προγράμματα Ανακύκλωσης που υλοποιεί ο Δήμος μας.
Πέντε κινήσεις για τη σωστή Ανακύκλωση Συσκευασιών

  1. Διαχωρίζουμε καθημερινά τα υλικά συσκευασίας μας από τα υπόλοιπα στο νοικοκυριό.
  2. Αδειάζουμε εντελώς τις συσκευασίες μας από τα υπολείμματα.
  3. Διπλώνουμε τα χαρτοκιβώτια.
  4. Δεν πετάμε στον κάδο τα υλικά συσκευασίας μας μέσα σε δεμένες σακούλες, τα ρίχνουμε χύμα.
  5. Δεν πετάμε ποτέ κοινά σκουπίδια στους μπλε κάδους Ανακύκλωσης, & φυσικά
Μεταδίδουμε το μήνυμα της Ανακύκλωσης στους φίλους και γνωστούς μας.
Οφέλη Ανακύκλωσης
Η Ανακύκλωση σήμερα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα και υποχρέωση κάθε κοινωνίας που συμβάλλει έμπρακτα στη βελτίωση των συνθηκών ζωής.
Στόχος είναι η Ανακύκλωση να γίνει μέρος της καθημερινότητας όλων των πολιτών. Η συμμετοχή στην Ανακύκλωση είναι τρόπος ζωής με αδιαμφισβήτητα οφέλη για το περιβάλλον και απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας του πλανήτη μας.
Τα οφέλη της Ανακύκλωσης είναι πολύ περισσότερα από τα προφανή, που είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας.
Η Ανακύκλωση:
  • Συμβάλλει στη μείωση των αστικών αποβλήτων που πρέπει να συλλεχθούν από τους Δήμους και να μεταφερθούν σε ολοένα και πιο δυσεύρετους Χώρους Υγειονομικής Ταφής.
  • Συνεισφέρει στη εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας, που συνήθως είναι μη ανανεώσιμες (πετρέλαιο, μεταλλεύματα κλπ) παρέχοντας και οικονομικά οφέλη στην Ελληνική κοινωνία που σε μεγάλο μέρος εισάγει πρώτες ύλες και ενέργεια.
  • Δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.
  • Προσφέρει στον πολιτισμό, καθώς συμβάλλει στη δημιουργία μιας έμπρακτης περιβαλλοντικής συνείδησης.
  • Με δεδομένο ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας, η επιτυχία της εναλλακτικής διαχείρισης εξαρτάται, όχι μόνο από την ευαισθητοποίηση, αλλά και από την ενεργό συμμετοχή. Οι πληροφορημένοι και ενεργοί πολίτες είναι η ο κινητήριος μοχλός για να υλοποιηθούν οι στόχοι του νόμου και της Ελληνικής κοινωνίας και να προστατευθεί πιο αποτελεσματικά το περιβάλλον.
                                                                                      
(Πηγή: www.herrco.gr)

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ...ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΦΩΤΟΣ! ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΟΓΕΣ Ή...


...Θα μείνουμε χωρίς ρεύμα και φυσικό αέριο;


πηγή: newsit.gr
Με επιστολή της η ΔΕΠΑ, απειλείκ να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου σε ηλεκτροπαραγωγούς λόγω συσσώρευσης οφειλών.Η διαδικτυακή πύλη euractiv.com σε δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο ενεργειακής κρίσης» αναφέρεται στα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι ενεργειακές αρχές της χώρας και στην επείγουσα σύσκεψη που συγκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο επικεφαλής της ΡΑΕ Ν. Βασιλάκος επισήμανε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ότι εντός της εβδομάδας θα συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να βρεθούν άμεσα λύσεις για τα οξυμμένα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της ενέργειας και να αποτραπεί ενδεχόμενη κατάρρευση στα συστήματα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.
Σημείωσε δε ότι η Αρχή θα αναλάβει πρωτοβουλίες κρίσης την εβδομάδα αυτή για να αποτραπεί ο κίνδυνος, απόφαση που έλαβε μετά και την επιστολή της ΔΕΠΑ, με την απειλή να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου σε ηλεκτροπαραγωγούς λόγω συσσώρευσης οφειλών, καθώς και η ίδια πρέπει πριν τις εκλογές να προχωρήσει σε πληρωμές προς τους προμηθευτές της (Gazprom κ.ά.).
Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α. Ζερβός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, σε συνέντευξή του την περασμένη Παρασκευή στο πρακτορείο Reuters, για την ομαλή τροφοδοσία ηλεκτρισμού μακροπρόθεσμα αν δεν υπάρξει ένεση ρευστότητας στους παραγωγούς ηλεκτρισμού, ώστε να μπορέσουν να προμηθευτούν καύσιμα.