Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΘΕΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ… «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ» ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ!


ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ Ο ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ !!!

Του Μάκη Βραχιολίδη
Θυμάστε γιατί συνελήφθη πριν από λίγο καιρό ο πρώην διοικητής του “Αγλαΐα Κυριακού” Χάρης  Τομπούλογλου; Πιάστηκε στα πράσα γιατί ζήτησε μίζα από τη διαφημιστική εταιρεία που προωθούσε  το πρόγραμμα στα  πλαίσια του ΕΣΠΑ, για την παιδική παχυσαρκία.
Ο Χ. Τομπούλογλου θέλησε να δώσει ένα …δωράκι στον εαυτό του για το πρόγραμμα που ανατέθηκε στο Νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού”  το 2011, επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου. Με απόφαση που υπέγραψε ο τότε γ.γ. του υπουργείου Υγείας, η δράση κόστισε με το ΦΠΑ 3 εκατομμύρια ευρώ! Και να σκεφθεί κανείς ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών παλαιότερα είχε κάνει παρόμοια πανελλαδική έρευνα, που είχε στοιχίσει 20 χιλιάδες ευρώ.
Ιδού ποιες δράσεις περιελάμβανε το πρόγραμμα για την παχυσαρκία:
1: ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ = 1.979.000 €
2: ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ = 120.000 €.
3: ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ = 155.000 €.
4: ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ – ΗΜΕΡΙΔΩΝ – ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΕ = 336.000 €.
5: ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ = 20.000 €.
6: ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ Α’ ΚΑΙ Β’ ΦΑΣΗΣ = 40.000 €.
7: ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ, ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ = 350.000 €

Για το συγκεκριμένο παραφουσκωμένο πρόγραμμα υπήρξαν διαμαρτυρίες από φορείς που ζητούσαν να κατανεμηθούν με πιο ορθολογικό τρόπο τα ποσά του ΕΣΠΑ για τον τομέα της Υγείας και για άλλα επείγοντα προβλήματα, ωστόσο δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.
Και ξαφνικά… προέκυψε ο Χάρης Τομπούλογλου ο οποίος από τη θέση του διοικητή του “Αγλαΐα Κυριακού” θέλησε να …παίξει …πιάνο με το πρόγραμμα για την παιδική παχυσαρκία   παίρνοντας για τον εαυτό του ένα… δωράκι αξίας 25.000 ευρώ. Προφανώς  αισθανόταν “αδικημένος” βλέποντας το μεγάλο πάρτι από το οποίο τον είχαν αφήσει απ’ έξω!
Από τη σύλληψη για μίζα του Τομπούλογλου και μετά ακολούθησε πλήθος δημοσιευμάτων με διάφορα σχόλια, όπως «ενώ η περίπτωση Τομπούλογλου θα έπρεπε να οδηγήσει σε γενικότερη έρευνα για το παχύσαρκο πρόγραμμα, ώστε να ελεγχθούν τόσο η νομιμότητα των αρχικών αποφάσεων της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας όσο και οι συμφωνίες με τις εταιρείες που ανέλαβαν την υλοποίηση του, ο Α. Σαμαράς αρκέστηκε να διαγράψει τον Τομπούλογλου κατόπιν ..δωροδοκίας και ο Α. Γεωργιάδης να στείλει τα συγχαρητήρια του στην Αστυνομία που τον συνέλαβε με τα σημαδεμένα χαρτονομίσματα και να κλείσει εκεί την υπόθεση».
Δεν φανταζόμασταν όμως ότι το ρεπορτάζ μας  για την παιδική παχυσαρκία θα προκαλούσε.. τρόμο στην υπεύθυνη του προγράμματος κα Ευαγγελία Χαρμανδάρη, (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας) η οποία τελικά αρνήθηκε να απαντήσει στα ερωτήματά μας αν και  η ίδια είχε ζητήσει να της υποβάλουμε!  Προφανώς, η ιατρός «τρομοκρατήθηκε» από την περίπτωση Τομπούλογλου και …ανέκρουσε πρύμνα επικαλούμενη… ανειλημμένες  υποχρεώσεις της!
Ωστόσο, μπορέσαμε να έχουμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τη συντονίστρια του προγράμματος κα Πέννυ  Κάσσαρη η οποία εισαγωγικά μας είπε τα εξής:
Η Α΄ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του επιστημονικού και ερευνητικού της έργου, έχει αναλάβει δράση για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας, η οποία τα τελευταία χρόνια αυξάνει με ανησυχητικούς ρυθμούς. Η δράση αφορά την ηλεκτρονική καταγραφή και αξιολόγηση του προβλήματος πανελλαδικά, καθώς και την εκπόνηση οδηγιών προς τους Παιδιάτρους για την σωστή αντιμετώπισή του. Πρόκειται για το Πρόγραμμα με τίτλο: “Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία’’, με σύνθημα «Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή», το οποίο χρηματοδοτείται από τα ΕΣΠΑ (MIS 370545).

Στα πλαίσια του Προγράμματος ΕΣΠΑ αναπτύχθηκε το Ιατρείο Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος, το οποίο λειτουργεί καθημερινά στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” (Κεντρικό Κτίριο, 6ος Όροφος, τηλ. 213 2013 666). Το Ιατρείο είναι στελεχωμένο με Ιατρικό προσωπικό, Διατροφολόγο, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Παιδοψυχολόγο. Τα παιδιά και οι έφηβοι που παρακολουθούνται από εμάς, αξιολογούνται κλινικά και εργαστηριακά ανά τακτά χρονικά διαστήματα χωρίς οικονομική επιβάρυνση (για ασφαλισμένους).

Κυρία Κάσσαρη, τα στοιχεία ξενίζουν. Η Ελλάδα κατέχει την παχυσαρκία στην Ευρώπη την ώρα που είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη και το ποσοστό της φτώχειας είναι τεράστιο. Ήδη πάνω από 2 εκατομμύρια Έλληνες βρίσκονται κάτω από το  όριο της φτώχειας, πώς είναι δυνατόν να είμαστε παράλληλα και παχύσαρκοι;

Η Πέννυ Κάσσαρη είναι πτυχιούχος "Διοίκησης Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων" (ΒΑ), με μετεκπαίδευση στην "Βιομηχανική και Οργανωτική Ψυχολογία" (ΜΑ) και έχει λάβει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Διαχείριση Έργων (Project Management), στην Ευέλικτη Διαχείριση Έργων (Agile Project Management) και στην Επιχειρησιακή Ανάλυση (Business Analysis)

Κάσσαρη: Είναι γεγονός. Αυτή τη στιγμή η χώρα μας έχει ξεπεράσει το 30% και βρίσκεται κοντά στο 35%. Δυστυχώς έχουμε όλα τα κακά πρωτεία.
Πώς εξηγείται αυτό; Πώς είναι δυνατόν οι ελληνικές οικογένειες να πένονται και να λιμοκτονούν και ταυτόχρονα να είναι πρώτοι στη παχυσαρκία;
Κάσσαρη: Γιατί δυστυχώς όταν υπάρχει η κρίση και δεν υπάρχουν χρήματα στην οικογένεια, απευθυνόμαστε σε τροφές χαμηλής θερμιδικής αξίας . Για παράδειγμα υπάρχουν πολλές αλυσίδες fast food, με hot dog, τα «0,70», τα παιδιά δυστυχώς οδηγούνται σε τέτοιες φτηνές επιλογές, τα κυλικεία παρ’ ότι  έχουν γίνει προσπάθειες ν’ αλλάξουν τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών, γενικότερα δεν έχουν βοηθήσει και προσφέρουν ακόμα πατατάκια, γαριδάκια, αντί να προσφέρουν φρούτα ή φρεσκοστιμμένους χυμούς ώστε η διατροφή των παιδιών να είναι ισορροπημένη. Επίσης οι γονείς δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ οπότε δεν υπάρχει το κατάλληλο , καθημερινό τραπέζι για να καθίσει όλη η οικογένεια μαζί και να φάνε τη σαλάτα, το μαγειρεμένο, υγιεινό φαγητό. Αντιθέτως, τα περισσότερα είναι προμαγειρευμένα φαγητά και όλα αυτά αυξάνουν σημαντικά τα ποσοστά παχυσαρκίας στη χώρα μας.
Λείπει όμως η πρόληψη και από την Πολιτεία. Με την έννοια ότι η Πολιτεία θα έπρεπε να μεριμνά ώστε να μην φτάνουν στην αγορά και στο πιάτο του καταναλωτή τέτοιας χαμηλής θερμιδικής αξίας προϊόντα ώστε να καταντήσουν οι Έλληνες παχύσαρκοι , παρά να έρχεται τώρα και να ζητά βοήθεια μέσω του ΕΣΠΑ για να καταστείλει το πρόβλημα.
Κάσσαρη:  Έχετε δίκιο αλλά με αυτό το έργο γίνεται μια προσπάθεια για να τεθούν οι βάσεις  ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στην Αθήνα. Ξεκινώντας την προσπάθεια από την πρωτεύουσα, η όλη γνώση θα φτάσει και στον τελευταίο παιδίατρο, σε κάθε σημείο της χώρας. Η διαφορετικότητα του συγκεκριμένου προγράμματος έναντι όλων των άλλων είναι ότι θα δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική βάση μέσα από την οποία οι παιδίατροι θα καταχωρούν τα δεδομένα των παιδιών και στο τέλος όταν βγαίνει σ’ ένα «παράθυρο» η παρέμβαση, δηλαδή τι πρέπει ν’ ακολουθήσουν, ανάλογα με το αν το παιδί είναι υπέρβαρο, παχύσαρκο, φυσιολογικό, πότε πρέπει να το ξαναδούνε , πότε πρέπει να παραπεμφθεί σε πιο εξειδικευμένο επιστήμονα, πότε πρέπει να παραπεμφθεί σε τελείως εξειδικευμένο κέντρο. Όλα θα κρίνονται κατά περίπτωση δηλαδή.
Εσείς πόσα παιδιά παρακολουθείτε;
Κάσσαρη: Τα παιδιά διαρκώς αυξάνονται. Δεν υπάρχει σταθερός αριθμός, γι’ αυτό προσπαθούμε να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κοινό για να το μάθουνε, γιατί όσο ισχύει η χρηματοδότηση, μπορούμε να λάβουμε όλη την κλινική αξιολόγηση από τον παιδίατρο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον διατροφολόγο, τον καθηγητή κλινικής αγωγής κι όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, από παιδοψυχολόγο. Και όλα αυτά είναι εντελώς δωρεάν.
Σε σας έρχονται παιδιά όλων των κοινωνικών τάξεων; Και πλουσίων και φτωχών οικογενειών;
Κάσσαρη:  Δεν διακρίνουμε τις οικογένειες των παιδιών ανάλογα με το αν είναι πλούσιες ή όχι. 
Στατιστικά, ποια παιδιά έρχονται περισσότερο; Φτωχών ή πλουσίων οικογενειών;
Κάσσαρη: Η ισορροπημένη διατροφή δεν έχει να κάνει με το αν είσαι φτωχός ή πλούσιος αλλά με την διατροφική συνήθεια γενικότερα. Αν η οικογένεια δεν έχει μάθει να τηρεί τους κανόνες υγιεινής διατροφής θα πληγεί από την παχυσαρκία είτε είναι φτωχή είτε πλούσια. Επηρεάζει αδιακρίτως.
Μέσα από το διαδίκτυο μπορεί να σας αναζητήσει κανείς και να ενημερωθεί για την παιδική παχυσαρκία;
Κάσσαρη: Στην ιστοσελίδα μας www.childhood-obesity.gr μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τις δράσεις μας. Όπως επίσης η σελίδα μας στο facebook είναι προσπελάσιμη από τη διεύθυνση  https://www.facebook.com/ChildhoodObesity.gr
  
ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ… «ΤΡΟΜΑΞΑΝ» ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ-ΕΦΗΒΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη μας προς την υπεύθυνη του προγράμματος για την παιδική-εφηβική παχυσαρκία κα Χαρμανδάρη για το γεγονός ότι ενώ μας ζητήθηκε να συμβάλουμε στην προώθηση του προγράμματος για την παχυσαρκία που σημειώνει αλματώδη άνοδο στη χώρα μας, επικαλέστηκε …ανειλημμένες υποχρεώσεις της και αρνήθηκε να απαντήσεις στις ερωτήσεις μας! Πώς άραγε περιμένει να διαδοθεί ευρέως το πρόγραμμά της όταν κλείνει τόσο άκοσμα, τις πόρτες στον Τύπο;
Παρακάτω δημοσιεύουμε μερικές από τις ερωτήσεις που της στείλαμε.
1.       Κυρία Χαρμανδάρη, τα τελευταία 4 σχεδόν χρόνια η χώρα μας διανύει τεράστια οικονομική κρίση, ακούμε ότι παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία επειδή υποσιτίζονται, εντούτοις κατέχουμε τα σκήπτρα της παχυσαρκίας στην Ευρώπη; Δεν είναι οξύμωρο αυτό; Δεν θα έχουν τελικά δίκιο οι Γερμανοί που λένε ότι οι Έλληνες είναι πιο πλούσιοι από μας και κοροϊδεύουν ότι δεν έχουν λεφτά;
  2.    Θέλω να σας θέσω τον εξής προβληματισμό: αφού οι ευρωπαίοι φροντίζουν πρώτα να «σκοτώσουν» διατροφικά τα παιδιά μας με όλα τα …σκουπίδια που τα ταΐζουν, αφού η Ελλάδα αφήνει να κυκλοφορούν στην αγορά από ληγμένα μέχρι προϊόντα κάκιστης αξίας, έρχεται μετά η Ευρώπη ως… σωτήρας να χρηματοδοτήσει μέσω ΕΣΠΑ ένα πρόγραμμα το οποίο θα μπορούσε να μην υπήρχε καν εφόσον το πρόβλημα χτυπιόταν στη ρίζα του πριν δημιουργηθεί. Με προϊόντα σωστής διατροφικής αξίας. Τι απαντάτε;
  3.       Δεν μου βγάζετε την ιδέα ότι η Ελλάδα της κρίσης,  των μνημονίων και της παγκοσμιοποίησης θα εγκαταλείψει τελείως την ασυναγώνιστης αξίας, μεσογειακή κουζίνα. Ή την έχει ήδη εγκαταλείψει κυρία Χαρμανδάρη;
  4.   Πώς είναι δυνατόν η Ευρώπη να έχει λιγότερο παχύσαρκα παιδιά; Τρώνε καλύτερα και πιο υγιεινά εκεί;
  5.   Οι καθημερινές τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν συνταγές μαγειρικής δεν βοηθούν στο να υπάρχει καλό και υγιεινό φαγητό στο σπίτι ή τελικά κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό;
  6.     Τι θα είχατε να συμβουλέψετε την ελληνίδα μάνα που μεγαλώνει τα παιδιά της και από αυτήν κυρίως εξαρτάται η σωστή ανάπτυξή τους;

""Ελεύθερη Ώρα, Νέοι Άνθρωποι"



Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΧΤΕΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ! ΚΛΑΨΤΕ ΑΠΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΝΤΡΑΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ!

Δείτε δύο φωτογραφίες από δύο Ελληνίδες, του χτες και του σήμερα. Η μία, αγέρωχη Ελληνίδα στέκει περήφανη εμπρός από ζωσμένο με όπλα Γερμαναρά  τον οποίο αντικρύζει με περιφρονητικό βλέμμα . Δίπλα της υπάρχει άλλος Γερμαναράς και αυτός πάνοπλος στον οποίο έχει γυρισμένη την πλάτη της, ενώ καθισμένοι οκλαδόν είναι οι Έλληνες που κάποιοι από αυτούς θα εκτελεστούν εν ψυχρώ από τα γερμανικά πυρά. 
Δείτε την φωτογραφία σε μεγάλη διάσταση. Ανατριχιάστε από περηφάνεια για την Ελληνίδα. Αρχαιοελληνική ομορφιά, βγαλμένη από το πάνθεον της ένδοξης Ιστορίας μας. 
Δείτε όμως και την διπλανή φωτογραφία. Είναι μια σύγχρονη Ελληνίδα, η πασίγνωστη ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα, το πρότυπο χιλιάδων νέων παιδιών. 
Βάζουμε την φωτογραφία σε μεγέθυνση για να δείτε την κυρία Μπάρμπα να φιλιέται με λεσβιακό πάθος με άλλη γυναίκα που την έχει αγκαλλιάσει από τον λαιμό. 
Προσέξτε όμως μια λεπτομέρεια. Το αποσβολωμένο βλέμμα του κοριτσιού που αντικρύζει τις δύο γυναίκες να φιλιούνται μπροστά της με ερωτικό πάθος. Τέτοιο πάθος που το διακρίνετε στα κλειστά μάτια της ηθοποιού. 
Η κυρία Μπάρμπα, το παράδειγμα για τα νέα  παιδιά το δίνει ενώπιον του ανήλικου κοριτσιού. Η σύγχρονη Ελληνίδα η οποία εκφράζεται με αυτό τον τρόπο, δίνει και το στίγμα της εποχής μας. Εμείς ντρεπόμαστε για την κατάντια. Την οποία μπορείτε να τη δείτε και σε άλλες φωτογραφίες σύγχρονων Ελληνίδων που αποτελούν το πρότυπο για τα νέα παιδιά!

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΙΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

"Ισχνή και Οριακή Πλειοψηφία
Καθορίζει
την περιουσία των συνδημοτών μας"

του
Υποψηφίου Δημάρχου
Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα
         Συζητήθηκε την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε μία οκτάωρη κρίσιμη αλλά και δραματική συνεδρίαση, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) Παπάγου. Από νωρίς η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη από συνδημότες μας που είχαν κάθε λόγο να αγωνιούν για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που άμεσα επηρεάζει   την περιουσία τους.
Τελικά και μετά από πολλές και έντονες διαλογικές συζητήσεις έγιναν δύο ψηφοφορίες που αφορούσαν:
1η: Το Συντελεστή Δόμησης(ΣΔ) και το Ύψος των κατοικιών. Το ερώτημα ήταν: ΣΔ – 1,0 και ύψος 14μ.,όπως είναι τώρα           ή ΣΔ-0,9 και ύψος 12μ.που ήταν η πρόταση της Δημοτικής Αρχής. Το αποτέλεσμα ήταν 14 ΝΑΙ (1-14) και 16 ΝΑΙ(0,9-12). Δηλαδή αποφασίσθηκε η μείωση του ΣΔ και του ύψους.
         2η: Όλο το υπόλοιπο μέρος του ΓΠΣ.
Τα αποτελέσματα αυτής της δεύτερης ψηφοφορίας ήταν: 20 ΝΑΙ, 5 ΠΑΡΩΝ,4 ΟΧΙ και 2 ΛΕΥΚΑ. Δηλαδή ψηφίσθηκε το ΓΠΣ όπως προτάθηκε από τη Δημοτική Αρχή.
Η παράταξή μας υπήρξε απόλυτα συνεπής και υποστήριξε τις προτάσεις που διαμορφώθηκαν κατά τη διαβούλευση που έγινε στις 7 και 23 Οκτωβρίου 2013 με τη συμμετοχή πάρα πολλών συνδημοτών μας. Δυστυχώς όμως το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και με ψήφους 16 ΝΑΙ και 14 ΟΧΙ αποφασίσθηκε η μείωση του Συντελεστή Δόμησης σε 0,9 και του Ύψους σε 12μ.  
Πίστευα και πιστεύω ότι στις δύσκολες μέρες που περνά η κοινωνία μας σήμερα και τόσο ο οικογενειακός προϋπολογισμός, όσο και τα περιουσιακά στοιχεία γενικότερα, συρρικνώνονται, η ελπίδα όλων μας είναι να βρεθούμε κάποια στιγμή έχοντας ξεπεράσει την κρίση όσο γίνεται λιγότερο επώδυνα.
 Δυστυχώς όμως το Δημοτικό Συμβούλιο με Ισχνή και Οριακή πλειοψηφία καθόρισε ότι, για όσους έχουν ακόμη δικαίωμα «στο υψούν», η περιουσία τους θα πρέπει να μειωθεί. Μια απόφαση που έλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή που ξεχνά ότι ο πολιτικός της βίος τελειώνει σε δύο μήνες.

 Όμως είμαι βέβαιος ότι η νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου 2014 θα φέρει εκ νέου το ΓΠΣ Παπάγου στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση και τροποποίηση και σε ότι με αφορά δηλώνω ότι ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.

ΙΔΟΥ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ! ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ...ΠΙΑΤΟ!

Σας δίνουμε τα αναλυτικά αποτελέσματα και το τι ψήφισε ο καθένας στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Παπάγου. Τούς έχετε πλέον ...όλους στο πιάτο!

Αποτελέσματα ψηφοφορίας για το Γ.Π.Σ. Παπάγου
Υπέρ της πρότασης του κ. Δημάρχου συντελεστής δόμησης 0,9 & ύψος 12 μ
1.      Φασούλη (Π)
2.      Τούτουζας (Χ)
3.      Δασκαλόπουλος (Χ)
4.      Αποστολόπουλος (Χ)
5.      Ρετσινιά (Χ)
6.      Μπουφούνου (Χ)
7.      Τσικρικώνη (Χ)
8.      Κτιστάκη (Χ)
9.      Δοπτόγλου (Χ)
10.  Μπελιτσάκος (Χ)
11.  Πατεργιαννάκης (Χ)
12.  Μπρέμπου (Χ)
13.  Δημητριάδου (Χ)
14.  Πολυκαλά (Χ)
15.  Σπηλιοτοπούλου (Π)
16.  Ρεμούνδος (Χ)
Υπέρ της πρότασης να παραμείνει ο σ.δ. 1.0 & και το ύψος 14 μ.
1.      Κουτάκης (Π)
2.      Κούτρα (Π)
3.      Κουκής (Π)
4.      Βεντουζά (Π)
5.      Σταθογιάννης (Π)
6.      Ίσκος (Π)
7.      Τσοχαλής (Χ)
8.      Ευαγγελοπούλου (Χ)
9.      Νικολάου (Χ)
10.  Τίγκας (Π)
11.  Κεχρής (Χ)
12.  Αθανασάκου (Χ)
13.  Αυγουρόπουλος (Χ)
14.  Παρίσης (Πρόεδρος Δημοτ. Κοινότητας Παπάγου)
ΛΕΥΚΟ
Ζήκας (Χ)
ΑΠΟΝΤΕΣ
1.      Νικάκη
2.      Παπαγεωργίου
3.      Νομικός


ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΤΟ BOEING ΤΗΣ ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΣΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ!

ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΤΙΠΟΤΕ (;;;)
Άλλαξαν πάλι άποψη οι Αμερικανοί κι εκεί που προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι το μοιραίο αεροσκάφος Boeing 777-200ER της Malaysian Airlines, της πτήσης MH 370 με 239 επιβάτες, έχει ... απαχθεί και έχει προσγειωθεί σε "μυστικό αεροδρόμιο" στον Ινδικό Ωκεανό, τώρα λένε ότι απλά συνετρίβη...
Το αμερικανικό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, μετέδωσε σε έκτακτο δελτίο του, ότι το αεροσκάφος πρέπει να συνετρίβη στον Ινδικό βάσει αποτελέσματος διαβαθμισμένης ανάλυσης ηλεκτρονικών και δορυφορικών στοιχείων που διενήργησαν οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών σε συνεργασία με αυτές της Μαλαισίας.
Η μία εκδοχή το θέλει να έχει συντριβεί στον Κόλπο της Βεγγάλης, στα ανοιχτά των ακτών της Ινδίας, ενώ η δεύτερη ότι ταξίδευσε με νοτιανατολική πορεία και συνετρίβη στα ανοικτά του αχανούς Ινδικού Ωκεανού.
Πώς και γιατί έφτασε εκεί, μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ...
 defencenet.gr

Ο ΞΥΔΗΣ...ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΗΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ!

ΤΑ ΓΑΡΓΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΠΣ ΠΑΠΑΓΟΥ
H πασίγνωστη ηθοποιός Γωγώ Μπρέμπου είχε να εμφανιστεί στα δημοτικά συμβούλια 7-8 μήνες! Ο Νίκος Πατεργιανάκης είχε να εμφανιστεί στα δημοτικά συμβούλια περίπου 3 μήνες. Και για την Δανάη Δοπτόγλου οι πληροφορίες λένε ότι είχε να δώσει το παρόν στα ΔΣ περί τους 5-6 μήνες! 
Και όμως και οι τρεις σύμβουλοι όλως τυχαίως ήταν στην ψηφορία για το ΓΠΣ Παπάγου! Όχι, δεν ήταν τυχαίο. 
Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος Ξύδης πήρε και τους τρεις προσωπικά στο τηλέφωνο ζητώντας τους να παραστούν στην κρίσιμη συνεδρίαση και να ψηφίσουν υπέρ του ΓΠΣ! Όπερ και έγινε! 
"Είδες ο Ξύδης; Μέχρι και συμβούλους...νεκρανάστησε προκειμένου να περάσει το ΓΠΣ", μας είπε με νόημα δημοτικός σύμβουλος!  

Υ.Γ. Δεν έχουμε τίποτε με τους εικονιζόμενους. Ίσα ίσα. Ειδικά η Γωγώ Μπρέμπου αλλά και η Δανάη Δοπτόγλου είναι φίλες μας. Δεν μπορέσαμε όμως να μην δημοσιεύσουμε κάτι που σχολιάστηκε ποικιλότροπα κατά την προχθεσινή ψηφοφορία.   

Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ΑΠΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΚΙ ΕΓΡΑΨΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"

katsantonis  Κατσαντώνης:  αποκλήρωσε την μοναχοκόρη του – Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» άφησε όλη του την περιουσίαΜε ένα παράπονο προς το μοναδικό του παιδί, την κόρη του, με την οποία είχε να μιλήσει από το 2006, κλείνουν οι δύο πολυσέλιδες διαθήκες που άφησε ο καθηγητής ποινικού δικαίου Αλέξανδρος Κατσαντώνης, που «έφυγε» από τη ζωή τον περασμένο Μάιο.
Την αποκλείει από κάθε κληρονομικό δικαίωμα αναφέροντας πως «κατά τη διαδρομή των τελευταίων ετών δεν ξανάκουσα τη φωνή της μοναδικής μου κόρης, ούτε από τηλέφωνο, όταν την πρώτη φορά, κατά τον Φεβρουάριο τον 2006, διεκομίσθη στην εντατική του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντινάν» με έμφραγμα… «γενικώς, η μεταχείριση μου από την κόρη μου με έφερε πολλές φορές σε απόγνωση, όταν ύστερα από σειρά εμφραγμάτων δεν είχα κοντά μου το μοναδικό μου παιδί.
Πέραν δε της συναισθηματικής βαρύτητας του γεγονότος, παρέμεινα και ουσιαστικά αβοήθητος λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι η σύζυγος μου είναι εξίσου υπερήλιξ, κυρίως όμως έχει σε μεγάλο βαθμό μειωμένη την όραση της και έχει χάσει σχεδόν εξ ‘ολοκλήρου την ακοή της, με αποτέλεσμα, παρά την καλή, της θέληση και προσπάθεια, να αντιμετωπίζω τη δίνη τριών εμφραγμάτων με την βοήθεια προσώπων όπως η πρώην γραμματέας μου, μία παραδουλεύτρα και ο εκάστοτε οδηγός μου», αναφέρεται αποσπασματικά στην διαθήκη την οποία δημοσιεύει το περιοδικό Full life.
Ο ποινικολόγος κληροδότησε ολόκληρη την κινητή και ακίνητη περιουσία του στο γνωστό κοινωφελές ίδρυμα «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπως γράφει το gossip-tv.
Στη σύζυγο του Λίντα Κατσαντώνη, που στάθηκε δίπλα του σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ασθένειας του, αν και επί χρόνια σε διάσταση, παραχώρησε την επικαρπία πέντε μαγαζιών του επί της οδού Περικλέους στην Αθήνα, τα οποία μετά τον θάνατο της επιθυμεί να περιέλθουν και αυτά στο παραπάνω ίδρυμα.
Οι διαθήκες, που συντάχθηκαν το 2011 και το 2013, δημοσιεύθηκαν τον Ιούλιο στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.
madatoforos.com

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ!

ΟΙ ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ! ΜΟΝΟΝ 3 ΠΑΠΑΓΙΩΤΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΓΠΣ!!!
Αυτά που συνέβησαν κατά την προχθεσινή ψηφοφορία στο ΔΣ για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Παπάγου θα γραφτούν στις μαύρες σελίδες των συνεδιάσεων. 
Για το ΓΠΣ Παπάγου ουσιαστικά και πρακτικά ψήφισαν οι Χολαργιώτες δημοτικοί σύμβουλοι! Μόνον 3 σύμβουλοι προερχόμενοι από του Παπάγου ψήφισαν υπέρ του σχεδίου. Συγκεκριμένα η κα Πολυκαλλά, η κα Σπηλιωτοπούλου (αμφότερες καθηγήτριες) και η κα Φασούλη (άνθρωπος που κάνει πάντα ό,τι της υποδεικνύει ο Δήμαρχος Ξύδης). Με λίγα λόγια για το μέλλον και την τύχη του Παπάγου αποφάσισαν οι Χολαργιώτες, οι Παπαγιώτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία καταψήφισαν το ΓΠΣ! 
Καταλαβαίνετε δηλαδή ποια είναι τα αποτελέσματα της ...καλλικρατικής δημοκρατίας! 

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ-ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!!! SOS!

Ραγδαία αύξηση των περιστατικών με συμπτώματα οξείας δηλητηρίασης, λόγω κατανάλωσης πυρήνων ( κουκούτσια)  από πικραμύγδαλα και βερίκοκα κατέγραψε το Κέντρο Δηλητηριάσεων του Νοσοκομείου «Παν. και Αγλαΐας Κυριακού» το οποίο με την σειρά του ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με κατεπείγον έγγραφο του Κέντρου προς την  Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας κατά τους τελευταίους έξι μήνες αυξήθηκε ο αριθμός περιστατικών μεσυμπτώματα οξείας δηλητηρίασης από κυανιούχα, λόγω κατανάλωσης πυρήνων από πικραμύγδαλα και βερίκοκα.
Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω διατίθενται ως «ξηροί καρποί», από super market και καταστήματα «υγιεινής διατροφής», με υποτιθέμενη αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση, λόγω της περιεκτικότητας τους σε αμυγδαλίνη, ουσία που περιέχει κυανιούχα σε μικρές ποσότητες.
Όπως αναφέρει το υπουργείο υγείας η λήψη από του στόματος αυτής της ουσίας συνεπάγεται υδρόληση και παραγωγή υδροκυανίου, το οποίο σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να αποβεί και θανατηφόρο.
Μάλιστα  εξαιτίας ελλιπούς επισήμανσης για την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού, η κατανάλωση περισσοτέρων από 10 πυρήνων ημερησίως μπορεί να προκαλέσει, ανάλογα με την ποσότητα, από ήπια, οξεία έως και θανατηφόρο δηλητηρίαση με χαρακτηριστικά συμπτώματα τοξικότητας:
κοιλιακό άλγος, ναυτία έμετοι, διάρροια ως αρχικά συμπτώματα ήπιας τοξικότητας, έως δυσκολία στην αναπνοή, μυϊκή αδυναμία, κυάνωση, καταστολή, αρρυθμίες και μεταβολική οξέωση.
Στο πλαίσιο αυτό η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας έχει ενημερώσει τον ΕΦΕΤ για τις περαιτέρω επείγουσες ενέργειες και τα μέτρα αρμοδιότητάς του, που πρέπει να ληφθούν.
Τέλος, εφιστά  την προσοχή του καταναλωτικού κοινού, ώστε να αποφύγει κάθε προμήθεια και κατανάλωση καρπών-πυρήνων από πικραμύγδαλα και βερίκοκα, έως την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος από τις αρμόδιες Αρχές.
iatropedia.gr

Η "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ" ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014, η τέλεση των εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου, επί της Λεωφόρου Μεσογείων 222, της Δημοτικής Αναγέννησης Παπάγου - Χολαργού. Το συρρέον  πλήθος, που  με πρόχειρους υπολογισμούς ξεπέρασε τα 600 άτομα, έδειξε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του νέου υποψηφίου, Γιάννη Κεχρή και έστειλε το δικό του, ξεκάθαρο μήνυμα. Πλήρης αλλαγή - Αναγέννηση του Δήμου μας.

Αυτό που προκάλεσε τα έντονα σχόλια όλων, φίλων και "εχθρών", ήταν ο όγκος του πλήθους που παρεβρέθηκε  στη συγκέντρωση. Χωρίς υπερβολή, παρά τις πολικές, για προεκλογική εκδήλωση, καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, ο κόσμος έδειξε ότι διψά για το νέο, το άφθαρτο, το καινοτόμο.  

Ωστόσο, αυτό που πραγματικά προκάλεσε μεγάλη εντύπωση και που αποτελεί και το ξεκάθαρο μήνυμα της χθεσινής εκδήλωσης ήταν η σύνθεση του ακροατηρίου που έδειξε να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Γιάννη Κεχρή για τη δημιουργία του Δήμου Παπάγου -Χολαργού του αύριο. Συμπολίτισσες και συμπολίτες μας που προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλους τους πολιτικούς χώρους και κυρίως νέοι άνθρωποι, έδειξαν ότι αγκαλιάζουν με θέρμη το ξεκίνημα της νέας προσπάθειας για έναν Δήμο πιο κοινωνικό, πιο ανθρώπινο και πιο δημοκρατικό.


Ο Γιάννης Κεχρής, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του, δεσμεύτηκε για συνετή και διαφανή διοίκηση και για ανανέωση του πολιτικού προσωπικού του Δήμου. Αφού αναφέρθηκε στη συγκροτημένη του στρατηγική, που έχει ως αφετηρία και προτεραιότητα το τρίπτυχο : Κοινωνική Συνοχή, Διοικητική Αναδιάρθρωση, Βιώσιμη Ανάπτυξη, μίλησε στους συγκεντρωμένους με απλά λόγια, με λόγια καρδιάς. Μοιράστηκε με τους δημότες, που δεν σταμάτησαν να τον χειροκροτούν, τους λόγους που τον ωθούν να θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος, που δεν είναι άλλοι από αυτούς που των έκαναν να ακολουθήσει και να εξασκήσει το λειτούργημα της ιατρικής, δηλαδή τη θέλησή του για ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο, χωρίς ανταλλάγματα. Εξήγησε δε ότι δεν παραμένει μόνο στην επιτυχημένη του επαγγελματική καριέρα ως ιατρού - χειρουργού - εντατικολόγου και επιλέγει αυτή τη χρονική στιγμή να διεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου, καθώς οι πολίτες απαιτούν πλήρη ανανέωση, κοινωνική συνένωση, επιστημονική προσέγγιση και απαγκίστρωσή από παρωχημένα μοντέλα διοίκησης. Τέλος παρουσίασε τους πρώτους 36 από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο της  Δημοτικής Αναγέννησης Παπάγου -Χολαργού. Πρόκειται για νέους, φερέλπιδες, μορφωμένους και κοινωνικά καταξιωμένους συμπολίτες μας που ενώνουν τις δυνάμεις τους στον κοινό δρόμο για ένα εφικτό όραμα. Έναν καλύτερο και πιο ανθρώπινο Δήμο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στα εγκαίνια παρεβρέθηκε πλήθος επισήμων προσώπων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μη, με την παρουσία του νυν Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, κου Βασίλη Ζορμπά, να ξεχωρίζει. Ο κύριος Ζορμπάς τόνισε ότι όχι μόνον ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού, αλλά και ολόκληρη η χώρα χρειάζεται νέους ανθρώπους, καθαρούς και ανιδιοτελείς, όπως ο Γιάννης Κεχρής, στέλνοντας και αυτός το δικό του μήνυμα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΧΡΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (ΓΠΣ) ΠΑΠΑΓΟΥ

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) αποτελεί το κατευθυντήριο σχέδιο για την ορθολογική οργάνωση και ανάπτυξη ενός Δήμου. Θεωρώ ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα που επηρεάζει άμεσα την περιουσία χιλιάδων συμπολιτών μας και θα διαμορφώσει τη δομή και τον χαρακτήρα της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου και του Δήμου μας γενικότερα για τα επόμενα 30 χρόνια, δεν αποφασίζεται δύο μήνες πριν τις επόμενες εκλογές. Για αυτό τον λόγο υπερψήφισα την πρόταση για αναβολή της συζήτησης του θέματος για μετά τις εκλογές.
         Από τη στιγμή που αυτή η πρόταση για αναβολή του θέματος καταψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν υπερψήφισα την πρόταση της Διοίκησης για το ΓΠΣ για τους ακόλουθους λόγους: 
1.       Ήμουν αντίθετος στη μείωση του Συντελεστή Δόμησης και του επιτρεπόμενου ύψους οικοδομών και καταψήφισα τη συγκεκριμένη πρόταση.
         Το προάστιο έχει διαμορφωθεί στον μεγαλύτερο βαθμό και η διατήρηση του ίδιου συντελεστή και επιτρεπόμενου ύψους δεν θα αλλοιώσει ουσιαστικά τον χαρακτήρα της κηπούπολης.                
         Από την άλλη, η μείωση των όρων δόμησης θα δημιουργήσει σοβαρές αδικίες και στρεβλώσεις στον Παπάγο, αφού κάποιοι από τους κατοίκους του Παπάγου θα απολέσουν σημαντικό μέρος της αξίας της περιουσίας τους.
         Ένα τέτοιο μέτρο για να είναι αποτελεσματικό και δίκαιο, θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί πολλά χρόνια πριν και όχι σήμερα το 2014.
2.       Ενιαίος Δήμος σημαίνει ένα ΓΠΣ για όλο τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού.
Η ενοποίηση του πολεοδομικού σχεδιασμού είναι απαραίτητη,  ειδάλλως οι δύο πρώην δήμοι Παπάγου και Χολαργού θα εξακολουθούν να λειτουργούν σαν ανεξάρτητες κοινότητες στραμμένες προς τη λεωφόρο Μεσογείων, με την Αναστάσεως να αποτελεί την κάθετη οδό σύνορο.
 Ένα ενιαίο ΓΠΣ θα ενίσχυε την «οριζόντια» διασύνδεση των εμπορικών, διοικητικών, πολιτιστικών και άλλων λειτουργιών και δραστηριοτήτων των δύο δημοτικών κοινοτήτων. Επιπλέον, θα συνέβαλλε στη λειτουργικότερη χωροταξική κατανομή των διοικητικών, εκπαιδευτικών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών του ενιαίου Δήμου.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η κάθε Δημοτική Κοινότητα δεν θα διατηρούσε τον χαρακτήρα της. Ένα ΓΠΣ δεν σημαίνει για παράδειγμα ενιαίος συντελεστής δόμησης ή παρόμοιες χρήσεις γης για όλο τον Δήμο. Στο ενιαίο ΓΠΣ που πρότεινα, ο Παπάγος θα διατηρούσε όλα τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν ως κηπούπολη.
3.       Είναι απαραίτητη η διατήρηση της αμιγούς κατοικίας σε όλο τον Παπάγο. Είμαι αντίθετος στη δημιουργία Τοπικού Κέντρου στην Εθνικής Αμύνης. Η αλλοίωση του χαρακτήρα αμιγούς χαρακτήρα θα είναι αυτή που θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα και θα υποβαθμίσει τον Παπάγο.
         Σε αυτό ακριβώς το σημείο αποδεικνύεται πόσο σημαντική θα ήταν η εφαρμογή ενός ενιαίου ΓΠΣ για όλο τον Δήμο. Τοπική αγορά υπάρχει στον Χολαργό και εξυπηρετεί και τον Παπάγο. Ένα ενιαίο ΓΠΣ για τον ενιαίο Δήμο θα υποστήριζε την υπάρχουσα τοπική αγορά (Χολαργός) που κλονίζεται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και υπερκαλύπτει τις ανάγκες του ενιαίου Δήμου. Δεν θα δημιουργούσε μια δεύτερη τοπική αγορά (Παπάγος) που όχι μόνο θα άλλαζε την εικόνα του Παπάγου, αλλά θα λειτουργούσε ανταγωνιστικά με αυτή του Χολαργού. 
4.       Τα λίγα μικρά μαγαζιά που στεγάζονται σε ισόγεια κτηρίων εδώ και χρόνια, δεν δημιουργούν προβλήματα, όπως το κυκλοφοριακό και συμβάλλουν σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, δεδομένου ότι οι κάτοικοι έχουν πρόσβαση σε αυτά, χωρίς απαραίτητα τη χρήση μεταφορικού μέσου, εξυπηρετώντας έτσι τις βασικές και άμεσες καθημερινές τους ανάγκες. Για αυτούς τους λόγους και αντίθετα με το συγκεκριμένο ΓΠΣ  θεωρώ ότι τέτοιες εμπορικές χρήσεις θα έπρεπε να κριθούν νόμιμες και να συνεχίσουν να λειτουργούν  όπως μέχρι σήμερα.
5.       Το εργοτάξιο του Παπάγου είναι χαρακτηρισμένος ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και περιλαμβάνεται στον Πυρήνα του Πάρκου Γουδί.  Ήδη εκκρεμεί πρόστιμο 182.000 Ευρώ από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών για παράνομη τοποθέτηση containers στη συγκεκριμένη περιοχή που θεωρείται δασική έκταση. Θεωρητικά, οι εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να μεταφερθούν στο πρώην εργοτάξιο της Αττικής οδού που πρόκειται να χωροθετηθεί ως Κεντρικός Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΚΣΜΑ). Ο Δήμος Παπάγου όλα αυτά τα χρόνια εντάσσει παράνομα και καταχρηστικά δραστηριότητες και χρήσεις στη συγκεκριμένη έκταση μη συμβατές με τον χαρακτήρα της περιοχής.
Το ΓΠΣ θα πρέπει να σέβεται και να κινείται στα πλαίσια που διαμορφώνει η κείμενη νομοθεσία και δεν μπορεί να νομιμοποιεί εκ των υστέρων μια παράνομη δραστηριότητα.
6.       Δεν με βρίσκει σύμφωνο η διαμόρφωσή του Οικοδομικού Τετράγωνου 217 (συμβολή Πίνδου και Αργυροκάστρου) σε χώρο Δημοτικών Υπηρεσιών, Αστυνομικό Τμήμα και χώρο Καταστημάτων. Δεν είμαι πεπεισμένος ότι  αυτό το οικόπεδο πρέπει αναγκαία να χτιστεί. Θα μπορούσε να διαμορφωθεί σε ελεύθερο χώρο πρασίνου. Σε κάθε περίπτωση αν θα πρέπει κάτι να κατασκευαστεί σε αυτό τον χώρο, δεν μπορεί αυτό να είναι αστυνομικό κέντρο.
 Ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών που θα αξιοποιεί το μεγαλύτερο τμήμα του οικοπέδου ως ελεύθερο χώρο πρασίνου, ίσως θα μπορούσε να μας κατευθύνει στην καλύτερη αξιοποίησή του.
7.       H κατασκευή χώρου στάθμευσης (Parking) κάτω από το γήπεδο ποδοσφαίρου στην Κύπρου έχει αποδειχθεί ανεδαφική. Καταλληλότερη θέση αποτελεί ο χώρος που χρησιμοποιείται για τη στάθμευση των λεωφορείων της αστικής συγκοινωνίας, στη συμβολή «Αναστάσεως και Μεσογείων».
8.       Θα έπρεπε το ΓΠΣ να πάρει θέση για την καταπατημένη περιοχή των 10 στρεμμάτων από την ΕΥΔΑΠ στην περιοχή κάτω από την Αγ. Ελεούσα.
9.       Επιβάλλεται η απομάκρυνση του ΚΤΕΟ και της Περιφέρειας Αττικής. Ο χώρος θα πρέπει να αποδοθεί στον Δήμο. Το κτήριο του ΚΤΕΟ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως όπως για πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις κλπ., τα κτήρια της Περιφέρειας Αττικής για τη ΔΟΥ Χολαργού και ο περιβάλλων χώρος ως χώρος πρασίνου περιπάτου και αναψυχής.
     10.    Είμαι αντίθετος στην αύξηση του συντελεστή δόμησης του οικοπέδου  που βρίσκεται στην οδό Κυρηνείας 34 και προορίζεται για Γηροκομείο.

Γιάννης Κεχρής
Γενικός Χειρουργός Παπάγου – Χολαργού

Υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού

Ο ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτών και με τις τραγικές επιπτώσεις που ζήσαμε και ζούμε, στην πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας μετά την φούσκα του Χρηματιστηρίου, την υπερχρέωση των νοικοκυριών από τα ψιλά γράμματα των δανειακών συμβάσεων ή την εξαπάτηση των ομολογιούχων, θα πρέπει να αναλογιστούμε επιτέλους την μεγάλη σημασία των κρατικών και δημοτικών δομών για την προστασία του καταναλωτή. 

Σε ένα σύγχρονο ευνομούμενο κράτος είναι κυριολεκτικά απαράδεκτο να μην υπάρχει ένα δίχτυ ενημέρωσης και προστασίας του καταναλωτή, ο οποίος οφείλει, αλλά αδυνατεί να γνωρίζει κάθε μυστική παγίδα που του στήνει η ασύδοτη αγορά και το αφερέγγυο κράτος.

Ειδικά σήμερα που η κρίση έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση χιλιάδες οφειλέτες συμπολίτες μας και το κράτος συρρικνώνεται και αποσύρεται ακόμη και στον τομέα της υγειονομικής προστασίας και ασφάλισης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται μαζί με τις δομές πρόνοιας, να αναπτύξει κι άλλες συμπληρωματικές δομές, για να προστατεύσει τους καταναλωτές.

Να αναπτύξει μέσα από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την Κοινωνική Πολιτική, δομές συμβουλευτικής και νομικής προστασίας, για την ενημέρωση και την προστασία των καταναλωτών και να επιθεωρήσει μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, με μεγαλύτερη ένταση την κακώς νοούμενη αγορά, εδικά στα σημεία υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ομως και η ίδια η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους φορολογούμενους πολίτες, είτε αυτές αφορούν στα θέματα διεκπεραιώσεων διοικητικών αιτημάτων, είτε αυτές αφορούν στα θέματα συντήρησης των υποδομών, πεζοδρόμια, παιδικές χαρές, σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να μην διστάζει, ούτε να αδιαφορεί όταν οι πολίτες – δημότες ταλαιπωρούνται από τις παράνομες ενέργειες των τραπεζών που επιβάλουν διάφορα αυθαίρετα έξοδα, από τις αδικίες της προσβολής της πρώτης κατοικίας, από τις δυσκολίες που δημιουργούνται όταν επέρχεται αιφνιδιαστική μείωση των εισοδημάτων τους, από τις διαφημιστικές εκτροπές ειδικά σε ότι αφορά τα παιδιά και την υγεία, από τους κινδύνους του διαδικτύου, από τα συμβόλαια υπηρεσιών που τους παγιδεύουν και όταν κινδυνεύουν από τα σημεία που διακινούνται αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα ή όταν παραβιάζονται περιβαλλοντικοί κανόνες και κανόνες δημόσιας υγείας.

Γι αυτό κι εμείς προτείνουμε:

Σύσταση Γραφείου Καταναλωτή μέσα από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και το θεσμό του One Stop Shop (Γραφείο Διεκπεραίωσης Αιτημάτων Κοινού για όσους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν Ηλεκτρονικό Υπολογιστή).

Γραφείο Νομικής Προστασίας για τους οικονομικά αδύνατους καταναλωτές και οφειλέτες

Αμεση σύνδεση με πιστοποιημένους φορείς Προστασίας του Καταναλωτή (ΙΝΚΑ. ΕΚΠΟΙΖΩ, Γ.Γ Εμπορίου, www.saferinternet.gr κλπ)

Αμεση Δικτύωση του Δήμου με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς Προστασίας του Καταναλωτή για την εισαγωγή τεχνογνωσίας από δήμους της Ευρώπης που έχουν εφαρμόσει πετυχημένα μοντέλα.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μια περίοδο όπου η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται πρέπει και πάλι να δηλώσει παρούσα και να δείξει ότι κάθε εκτεταμένο πρόβλημα των πολιτών – δημοτών είναι και μια ακόμη επιπρόσθετη αρμοδιότητα της.

Χάρης Κουγιουμτζόπουλος Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Παπάγου Χολαργού.

Ο ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

"ΣΤΗΝ  ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΑΧΘΗΚΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Ο ΞΥΔΗΣ"!
Ο Δημήτρης Τούτουζας, με αφορμή την προχθεσινή ψηφοφορία για το ΓΠΣ επικοινώνησε με την εφημερίδα μας και είπε για την ψήφο που έδωσε:
"Από την αρχή και με εισήγησή μου στο ΔΣ τάχθηκα υπέρ του ΓΠΣ που έφερε ο Δήμαρχος Ξύδης. Είπα λοιπόν ότι τάσσομαι υπέρ του συντελεστή δόμησης 0,8 και ύψος 12 μ.. Μάλιστα, διευκρίνησα ότι θα δεχόμουν το πολύ να πάει στο 0,9 ο συντελεστής δόμησης. Κατά την διάρκεια της συζήτησης, έφεραν στο ΔΣ άλλες προτάσεις, όπως το να παραμείνει ο συντελεστής δόμησης στο 1 και το ύψος στα 14 μ. όπως επίσης 0,9 και 12 μ. Με τους αριθμούς να αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη μπερδεύτηκα κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας και το διαπίστωσα την ώρα που δεν είχε λήξει αυτή και όπως είχα το δικαίωμα, άλλαξα την ψήφο μου. Άλλωστε δεν ήταν δυνατόν να ψηφίσω διαφορετικά αφού στην εισήγησή μου το είχα δηλώσει ότι τάσσομαι υπέρ του συντελεστή δόμησης 0,8 έως 0,9. Κάτι που τελικά ψηφίστηκε. Επομένως δεν εξαρτήθηκε από μένα η ψηφοφορία μια κι εγώ ψήφιζα 7ος στη σειρά και όχι τελευταίος. Η διαδικασία της ψηφοφορίας βρισκόταν σε εξέλιξη. Όπως επίσης δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζω το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μέχρι εκείνη τη στιγμή".  

ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΙΚΗΣ ΚΟΥΤΡΑ!

Τα ασφαλιστικά μέτρα που έκανε η δημοτική σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού Κική Κούτρα σε βάρος του εκδότη Πέτρου Καραμανέα, ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου στην περιοχή. 
Την κα Κούτρα την εκτιμούμε και το γνωρίζει, ωστόσο δεν μπορούμε να αποσιωπήσουμε το λάθος της. Με την πράξη της μας φέρνει σε εποχές αλήστου μνήμης, τότε που έμπαινε φίμωτρο στον Τύπο. 
Τι επιδιώκει λοιπόν η κα Κούτρα με τα ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του Καραμανέα; (η απόφαση θα βγει μεθαύριο Δευτέρα). Επιδιώκει να απαγορευτεί στον εκδότη να γράφει, από δω και στο εξής, έστω και το όνομά της!!! Εάν δηλαδή η κα Κούτρα πρωταγωνιστήσει με πράξεις της σε οποιοδήποτε γεγονός, θετικό ή αρνητικό, στον κ. Καραμανέα θα απαγορευτεί να κάνει έστω και την παραμικρή αναφορά στο όνομά της, διότι σε διαφορετική περίπτωση μπορεί και ...να του κλείσει την εφημερίδα!!!
Εάν όλα αυτά δεν σας δίνουν μια γεύση-μυρωδιά χούντας, εμάς αυτό μας θυμίζουν! 
Είναι δυνατόν να μπαίνουν τέτοιοι φραγμοί σε βάρος του Τύπου; Και όμως, στην εποχή μας κατά την οποία η δημοκρατία δέχεται συνεχή ραπίσματα μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι και με την φίμωση του Τύπου. Ειδικά εδώ όπου υπάρχει μπαράζ διώξεων από συγκεκριμένο πρώην Δήμαρχο, η πράξη της κας Κούτρα θα του δώσει την λαβή-ευκαιρία να κάνει το ίδιο. Είναι σχεδόν βέβαιο λοιπόν ότι αύριο μεθαύριο θα δούμε τον πρώην αυτό δήμαρχο να καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή" ή σε βάρος της εφημερίδας "30 Μέρες" στις οποίες θα απαγορεύεται διά ροπάλου να αναφέρονται στο όνομά του. Σε οτιδήποτε και να κάνει!!!
Απαράδεκτα πράγματα!
Γι' αυτό λέμε ότι η πράξη της κας Κούτρα ήταν μέγα λάθος που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου! 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ...ΕΛΙΑ! ΔΕΙΤΕ

Αυτή είναι η κάρτα που κυκλοφορεί η "Ελιά". Όλες οι συμμορίες του ΠΑΣΟΚ εκεί μαζεύτηκαν. Δείτε τις συνιστώσες στο κάτω μέρος της κάρτας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για την παγίδα που στήνουν για μια ακόμη φορά στο κορόϊδο τον ελληνικό λαό.
Αφού το κουτόχορτο που έτρωγε ο λαός τόσα χρόνια, τώρα δεν πιάνει, οι ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια πολιτικά λαμίγια που έφεραν τη χώρα στην καταστροφή ξαναστήνουν καινούργιο μαγαζί με τον τίτλο "Ελιά". Είναι όμως το ΠΑΣΟΚ δήθεν μεταλλαγμένο. 
Ψηφίστε λοιπόν τους ίδιους ανθρώπους που κατέστρεψαν τη χώρα! 

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ! ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ!

Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΡΩΣΙΑ! ΜΑΘΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΡΩΣΙΚΑ. ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ!!!

Πτήσεις Ρώσικων μαχητικών Sukhoi Su-33  & Kamov Ka-27  στην ΑΟΖ της Κύπρου

admiral-kuznetsov-3Το γεγονός της συνεχιζόμενης παρουσίας του ρωσικού στόλου σε μια περιοχή στην οποία το θερμότερο σκαρφαλώνει επικίνδυνα προς το κόκκινο, αποτελεί μια δήλωση από μόνο του. Μεγάλη αεροναυτική άσκηση ξεκίνησε σήμερα ο ρωσικός στόλος στην Μεσόγειο, ανοικτά των ακτών της Τουρκίας και της Κύπρου. Στην άσκηση λαμβάνει μέρος σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Κρεμλίνου το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», το οποίο έπλευσε νωρίτερα στην περιοχή από το Αιγαίο.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, πραγματοποιούνται πτήσεις μαχητικών Sukhoi Su-33 και ελικοπτέρων Kamov Ka-27. «Αν ο καιρός είναι καλός, θα συνεχίσουμε τις πτήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.Sukhoi-Su-33
Η συγκεκριμένη άσκηση πραγματοποείται στο πλαίσιο μιας μεγάλης πλέον σειράς στρατιωτικών ασκήσεων που λαμβάνουν χώρα ως συνήθως σε μεγάλα τμήματα του FIR Λευκωσίας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως μπορεί να παρατηρηθεί στους χάρτες που δημοσιοποιούνται από το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.0.1E0
Η Ρωσία διεξήγαγε μόλις πρόσφατα στην ίδια την περιοχή την μεγαλύτερη αεροναυτική άσκηση μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, με πολεμικά πλοία από διαφορετικούς στόλους – Μαύρη Θάλασσα, Βαλτική Θάλασσα και Βόρεια Θάλασσα. Η άσκηση πραγματοποιήθηε ταυτόχρονα σε δύο πολεμικά θέατρα: Μεσόγειος και Μαύρη Θάλασσα, με 23 κύρια σκάφη επιφανείας, στρατηγικές μονάδες της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και Αεράμυνας. Ακριβώς το ίδιο σενάριο εξελίσσεται και τώρα, όπως ενεργοποιούνται και πάλι οι στρατηγικές αεροπορικές δυνάμεις.
Οι ασκήσεις αυτές δεν ανήκουν στο πλαίσιο της ρουτίνας. Είναι μια επίδειξη της ρωσικής ισχύος και της ενισχυμένης παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Σχετίζονται με την σύγκρουση στην Ουκρανία και αντικατοπτρίζουν τις προθέσεις της Ρωσίας να ενεργεί ως υπερδύναμη. Σχετίζονται με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η οποία συνιστά μια απειλή κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας και των συμμάχων της. Σχετίζονται με τη σοβαρή κατάσταση στη Συρία, για να αποφευχθούν τυχόν σχέδια τρίτων για παρέμβαση στη Συρία. Ερμηνεύονται ως μια πιθανή κίνηση προστασίας της ακτής των Αλεβιτών, ως μια γραμμή άμυνας για τη δημιουργία ενός κράτους των Αλεβιτών.
Τέλος, πρόκειται για πολλαπλά μηνύματα στις περιφερειακές πρωτεύουσες: Η Ρωσία θέλει να έχει λόγο στα δρώμενα της Ανατολικής Μεσογείου. Έτσι, δεν μπορεί να αποκλειστεί το γεγονός της συνεχιζόμενης στρατιωτικής παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο ως μέσο πίεσης έναντι της Τουρκίας, η οποία αποτελεί μια αυξανόμενη πρόκληση για τα ρωσικά συμφέροντα στην περιοχή . Η Ρωσία ενδιαφέρεται να επεκτείνει την παρουσία και τις δραστηριότητές της στη Μεσόγειο Θάλασσα με σκοπό την προώθηση της συνεργασίας με επιπλέον περιφερειακούς εταίρους, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και ίσως και άλλες χώρες.
πηγή: fox2magazine.net/, veteranos.gr