Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ!


ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!

Ο Πρόεδρος των Ομολογιούχων ξεσκεπάζει:
·       Το Δημόσιο που υφάρπαξε τις περιουσίες 60.000 Ελλήνων πολιτών
·       Τον Βενιζέλο που παγίδευσε και εξαπάτησε εν ψυχρώ τους ανθρώπους που εμπιστεύθηκαν τις αποταμιεύσεις μιας ζωής στο Δημόσιο
·       Τον Σαμαρά που σφράγισε το έγκλημα της προηγούμενης κυβέρνησης 
Η συνέντευξη δημοσιεύεται στην "Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής" 

ΚΕΡΑΚΙΑ, ΚΕΡΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ (ΠΟΙΗΜΑ) / ΤΟΥ π. ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗ


᾿Αφιερωμένο στούς δύο ἀδικοχαμένους φοιτητές τῆς Λάρισας
Κεράκια, κεράκια πολλά,
κεράκια ἀναμμένα πού λιώνουν
πού σκορπίζουν τή μικρή ζεστασιά τους
στά παγωμένα σώματα πού φύγαν
 ........................................................
Τά θλιμμένα βλέμματα ἐκπέμπουν
μιάν ὀργή μυστική γιά τή νιότη
πού παράκαιρα ἔσβησε κι ἐχάθη
στοῦ μνημόνιου τή σκληρότατη συνταγή
......................................................
Τῶν ψυχῶν καί σωμάτων χωρισμός
τά πνιγηρά δάκρυα προκαλεῖ,
σάν ἕνα σῶμα καί ψυχή
τῶν συναθρώπων ὁ πόνος ἑνώνεται
.............................................
Ποτέ μά ποτέ νά μή δῶ
δυό λουλούδια νά μαραίνονται ξάφνου
καί ν᾿ ἀφήνουν γονεῖς τραγικούς
νά τούς κλείνουν σέ ἀνήλιους τάφους.

ΧΥΔΑΙΑ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΜΕ "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ!!!


Μεγάλη διάσταση απόψεων για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους καταγράφηκε μεταξύ της κυπριακής Κυβέρνησης και της Τρόικας, κατά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με το κλιμάκιο υψηλού επιπέδου της τρόικας, παρουσία και του Υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή.
Καρναβαλίστικος Διαγωνισμός, Άλφα Μέγα!
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα επιμένει ότι το χρέος είναι μη βιώσιμο ενώ παράλληλα οι ιδιωτικοποιήσεις είναι υπό όρους στο τραπέζι και γίνονται αποδεκτές από την κυπριακή κυβέρνηση.
Η κυπριακή Κυβέρνηση δεν συζητά θέμα κουρέματος καταθέσεων, επανέλαβε και στους επικεφαλής της Τρόικας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαρρής άφησε να νοηθεί ότι η Τρόικα έθεσε θέμα κουρέματος, λέγοντας ότι η Τρόικα συλλογικά έχει όρους εντολής με διάφορους τρόπους που στοχεύουν να καταστήσουν το δημόσιο χρέος διαχειρίσιμο.
Είπε ακόμη ότι το μοντέλο ανάλυσης της βιωσιμότητας του χρέους του ΥΠΟΙΚ έχει διαφορές από το αντίστοιχο της Τρόικας, χωρίς ωστόσο να δώσει αριθμούς.
«Οποιαδήποτε συζήτηση για κουρέματα ή άλλες επιβουλές πάνω στις καταθέσεις των τραπεζών είναι εκτός συζήτησης», είπε απαντώντας σε ερώτηση για τις κόκκινες γραμμές της Λευκωσίας.
Εξάλλου, ο κ. Σαρρής απέρριψε κάθε συζήτηση για τροποποίηση του φορολογικού καθεστώτος της Κύπρου, λέγοντας ότι είχε εξηγήσει σε Γερμανούς βουλευτές ότι επεξεργάζονται εναλλακτικές προτάσεις που, όπως διευκρίνισε, δεν περιλαμβάνουν νέα μέτρα.
«Έγινε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Από τη δική μας πλευρά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την αποφασιστικότητά της Κυβέρνησής να προχωρήσει με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό στην ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης. Ταυτόχρονα επανέλαβε στους εκπροσώπους της Τρόικας ποια είναι εκείνα τα θέματα τα οποία είναι εκτός συζήτησης», ανέφερες στις δηλώσεις του ο κ. Σαρρής.
Οι εκπρόσωποι της Τρόικας Μάαρτεν Φέρβεϊ εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέλιας Βελκουλέσκου εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ισαμπέλ φον Κέπεν Μέρτες, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναχώρησαν από το Προεδρικό χωρίς να κάνουν δηλώσεις.
sigmalive.com

ΓΝΩΣΤΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ: "ΕΧΩ 3 ΜΗΝΕΣ ΖΩΗ"


ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ

Σοκαριστικές είναι οι δηλώσεις γνωστής ηθοποιού η οποία αποκάλυψε πως έχει καρκίνο και οι γιατροί της δίνουν τρεις μήνες.

Όπως γράφει το tvnea η Valerie Harper αποκάλυψε ότι έχει καρκίνο στον εγκέφαλο και οι γιατροί της δίνουν 3 μήνες ζωής. Ωστόσο η Χάρπερ μοιάζει αρκετά ψύχραιμη και το αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια. Μάλιστα δεν δίστασε να δηλώσει στο εν λόγω περιοδικό: «Δεν σκέφτομαι το θάνατο. Σκέφτομαι μόνο το τώρα που ζω». Η ηθοποιός έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό, ενσαρκώνοντας το ρόλο της Ρόντα στην αμερικανική σειρά "The Mary Tyler Moore Show" τη δεκαετία του 1970. Εκεί έδειξε το πλούσιο ταλέντο της και κέρδισε φήμη, χρήματα, αλλά και μια Χρυσή Σφαίρα το 1974. Ωστόσο όσο τυχερή ήταν στην καριέρα της, άλλο τόσο άτυχη φαίνεται πως είναι στη ζωή.

thessbomb

Η ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ!

Ο κ. Νικολάου διαμαρτυρήθηκε εντόνως επειδή είπαμε ότι ...βγαίνει στην πιάτσα με τη γνωστή συνταγή, την επανέκδοση της εφημερίδας του "Ενεργοί Δημότες". Τελικά, δεν είναι δική του η έκδοση αλλά του συνεργάτη του Αναγνωστόπουλου. 
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι εκδίδεται σε 30.000 φύλλα (όπως έκανε και ο Νικολάου) και ουσιαστικά αποτελεί το "house organ" του Νικολάου. Αποκλειστικό έντυπο-αφιέρωμα στον ίδιο και την παράταξή του, στο οποίο αρθρογραφούν εκτός από τον εκδότη και οι Χάλκος,  Γ. Ανυφαντής αλλά και ο Δ. Μαυράκος, (ο πρώτος, δημοτικός σύμβουλος του Νικολάου και ο δεύτερος, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιό του). Κατά τα άλλα, απορούμε γιατί εξεμάνη ο πρώην Δήμαρχος Χολαργού, που είπαμε ότι ξανακατεβαίνει στην προεκλογική πιάτσα με το έντυπό του "Ενεργοί Δημότες"!!! 
Δηλαδή, το ότι το έντυπο λέγεται "Νέες Σελίδες" εκεί είναι η διαφορά; Σαν τις γελοιογραφίες "βρείτε τη μια διαφορά στις εικόνες" έκανες κ. Νικολάου.  Προπαγανδιστικό έντυπο (της κακιάς ώρας μάλιστα) το οποίο είναι λιβανιστήρι της υποψηφιότητάς σου. Πρωτόλειο, ερασιτεχνικό, που θυμίζει προσωρινές, συνοικιακές, προεκλογικές εκδόσεις. 
Μήπως γι' αυτό έγινες τούρμπο; Διότι ως πιο έμπειρος,  θα έβγαζες καλύτερη έκδοση;

Κι' αυτό το ...κουκουκουλοφορικό blog δεν μπόρεσε να λείψει από το πανηγύρι! 
Οι υποστηρικτές σου σηκώνουν μαζί με τη σημαία των "Ενεργών Δημοτών" και τη σημαία του....Πρώτου Μέσου στην Πόλη; 
Αποφάσισαν να σε πάνε μαζί με το...κουκουλοφορικό blog, αγκαζέ ως τις εκλογές;
Μάλλον δεν σου τα λένε καλά Δήμαρχε!  

ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ …ΚΙΝΕΖΟΥΣ!




του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Η αποκάλυψη-ντοκουμέντο της «Ε.Ω.» με την  ετήσια συνδρομή που καταβάλλει ο ΕΛΓΑ (Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων που βρίσκεται υπό την επιστασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης) στη Διεθνή Εταιρεία για την τροποποίηση καιρού (WMA)  αποκάλυψε  ακόμη έναν εμπαιγμό σε βάρος του λαού. Μας ψεκάζουν με κατασταλτικά και καρκινογόνα χημικά και πληρώνουμε από πάνω την εταιρία ψεκασμών για να μας σκοτώνει! Οι ενέργειες του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά προς τα συναρμόδια υπουργεία, ξεσκεπάζουν την παραπλάνηση που υφίσταται ο λαός από την Πολιτεία.
Ζητήσαμε από τον κ. Παππά να μας κάνει μία δήλωση, αποτιμώντας τις απαντήσεις που του έδωσαν οι αρμόδιοι φορείς:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: «ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ. Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ»
«Η φράση ”Μας ψεκάζουν” που ακούμε συχνά, κρύβει μια πεποίθηση. Είτε χιουμοριστικά λέγεται, είτε μεταξύ σοβαρού και αστείου, είτε διστακτικά “λες να…”, εκφράζει μια εδραιωμένη υποψία.

Είναι διάχυτη η αίσθηση του κόσμου ότι κάτι συμβαίνει που κρατά το Λαό σε διαρκή καταστολή ώστε να μην διαμαρτύρεται, ώστε να μην μπορεί να πάρει αποφάσεις. Αισθάνεται κατατονία, υπνηλία, πονοκεφάλους, ζαλάδες που δεν έχουν πραγματική αιτία. Δεν του το υπαγορεύει κάποιος, το αισθάνεται ο ίδιος στην καθημερινότητά του.

Παράλληλα, σηκώνει τα μάτια του και βλέπει τα αεροπλάνα που αφήνουν περίεργες ουρές, σε συγκεκριμένο σχήμα διχτυού πάνω στον ουρανό, με τις “ουρές” να διαστέλλονται, που δεν είναι αυτές των αεροπλάνων της γραμμής. Δεν διαλύονται μετά από λίγα λεπτά, όπως συμβαίνει με τα συνήθη αεροπλάνα, δεν είναι ψεκασμός πάνω από καλλιέργειες. Είναι ψεκασμός πάνω από πόλεις.

 Έχουν περάσει αρκετές δεκαετίες που τα αεροπλάνα είναι κοινό θέαμα στον ουρανό, και όλοι μας ξέρουμε τι ουρά αφήνει πίσω του ένα συνηθισμένο αεροπλάνο. Κι αρχίζει κανείς να ψάχνει παραπάνω. Πλέον, ξέρετε, ο κόσμος δεν εξαρτά την ενημέρωσή του από το τι του λέει ο καθεστωτικός δημοσιογράφος. Ψάχνει, διαβάζει, αναζητά. Και μαθαίνει. Και όσοι μπορούν, χρησιμοποιούν την λογική τους. Αυτά τα αεροπλάνα με τις περίεργες «ουρές» είναι αεροπλάνα ψεκασμών, είναι αεροπλάνα χωρίς όνομα.
Εμείς στις 28 Ιανουαρίου 2013 καταθέσαμε ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Περιβαλλοντικής Αλλαγής, και τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την οποία σας παραθέτω, και ρωτάμε μεταξύ άλλων ποια είναι η σύσταση του ψεκαζομένου υλικού και από ποια αρχή έχει αδειοδοτηθεί η διενέργειά τους; Πότε άρχισαν, με τι πρόγραμμα εκτελούνται και πότε θα ολοκληρωθούν.
Στην απάντηση του Υπουργείου Άμυνας παρατίθεται ένα Δελτίο Τύπου του ΓΕΑ όπου υποστηρίζεται ότι ψεκασμοί γίνονται μόνον σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και σε χαμηλό ύψος. Οι ψεκασμοί για τους οποίους μιλάμε δεν ανήκουν στην κατηγορία αυτή, εφόσον γίνονται πάνω από μεγάλες πόλεις.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης μιλά στην απάντησή του για δραστηριότητες πυρόσβεσης. Προφανώς και δεν πρόκειται για την περίπτωση αυτή. Λέει όμως ότι οι ψεκασμοί για τις καλλιέργειες και για πυρόσβεση, δεν αφήνουν τα ίχνη συμπύκνωσης που παρατηρούνται στα μεγάλα ύψη. Συνεχίζει δε και λέει ότι ουδέποτε έχει αδειοδοτήσει ή πιστοποιήσει οποιονδήποτε φορέα ή φυσικό πρόσωπο για την εκτέλεση έργου αεροψεκασμού χημικών τύπου “chemtrail”. Εμμέσως δηλαδή  παραδέχεται την ύπαρξη τέτοιου τύπου ψεκασμών αλλά δεν τις αδειοδοτεί.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι πρόκειται για μια προσπάθεια παραπλάνησης, συσκότισης και απόκρυψης με ισχυρισμούς που είναι οφθαλμοφανώς αφελείς άρα είναι εκ του πονηρού. Ουσιαστικά κανένα υπουργείο δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να τοποθετηθεί επί του θέματος.
Μέχρις ότου λοιπόν πάρουμε πειστικές απαντήσεις για την προέλευση, την άδεια και την εν γένει ταυτότητα των πτήσεων καθώς και την σύσταση των ψεκασμών, είναι δικαίωμά μας να διατηρούμε τις αμφιβολίες μας, να πιέσουμε ώστε να δοθούν πειστικές απαντήσεις και όχι υπεκφυγές, και βεβαίως καλούμε το λαό να βρίσκεται με κάθε τρόπο σε εγρήγορση».

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΗΞΕΙΣ-ΑΦΗΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΠΑ
Θέμα: «Αεροψεκασμοί Άγνωστης Προέλευσης»
Σύμφωνα με πλειάδα δημοσιευμάτων (ελληνικών και ξένων) που έχουν κατά καιρούς κατακλύσει το διαδίκτυο αλλά και τις εφημερίδες, διάφοροι επιστήμονες, ερευνητές και πολίτες, έχουν παρατηρήσει ένα συχνό και ταυτόχρονα ανησυχητικό φαινόμενος τους ουρανούς και μάλιστα στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Πρόκειται για μεγάλου μήκους, πυκνές και λευκές ή υπόλευκες νεφελώδεις γραμμές οι οποίες ξαφνικά παρατηρούνται στον ουρανό μιας περιοχής.
Από  τη σταχυολόγηση των ευρημάτων και τις γνώμες των ειδικών που έχουν επωνύμως καταγραφεί, έχει διευκρινιστεί ότι δεν πρόκειται για ψεκασμούς παρασιτοκτόνων (αφού αυτοί λαμβάνουν χώρα σε πολύ χαμηλό ύψος και πάνω από αγροκαλλιέργειες), αλλά ούτε και για υδρατμούς από αεριωθούμενα αεροσκάφη, αφού αυτοί ερχόμενοι σε επαφή με την ατμόσφαιρα, διαλύονται σύντομα, το πολύ εντός ολίγων λεπτών, χωρίς να αφήνουν κανένα ίχνος. Αντίθετα στην περίπτωση των παρατηρηθέντων αεροψεκασμών, οι μεγάλου μήκους πυκνές γραμμές, όχι μόνο δεν διαλύονται σύντομα αλλά αιωρούνται στην ατμόσφαιρα επί αρκετές ώρες και σταδιακά διαστέλλονται, δημιουργώντας λεπτά τεχνητά νέφη που μπορούν να καλύψουν μια μεγάλης έκτασης περιοχή.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει διαχρονικά αρνηθεί να παράσχει οποιαδήποτε πληροφόρηση στο κοινό, ισχυριζόμενο ότι τα αεροπλάνα που εκτελούν τους ψεκασμούς δεν είναι στρατιωτικά (άρα είναι πολιτικά) και ότι δεν απογειώνονται από στρατιωτικά αεροδρόμια. Η πληροφόρηση όμως αυτή είναι εσκεμμένα ελλιπής, δεδομένου ότι είναι προφανές πως  σε οποιαδήποτε δραστηριότητα συμμετέχουν, τα έστω πολιτικά, αεροπλάνα, έχουν τη συνδρομή  ή την άδεια του Υπουργείου Άμυνας και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, τόσο για το ύψος στο οποίο θα κινηθούν, όσο και για τη διαδρομή που θα εκτελέσουν. Εξάλλου, η αόριστη και αναπόδεικτη επιχειρηματολογία της «γεωμηχανικής», δηλαδή της τεχνικής παρέμβασης στη φύση για τον έλεγχο των κλιματολογικών συνθηκών, αφήνει έκθετη την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, αφού τα όποια «πειράματα» δεν είναι δυνατόν να γίνονται  ερήμην αλλά μόνο με τη συνεργασία της εκάστοτε Κυβέρνησης. Η παραφιλολογία και η «συνωμοσιολογική» εκμετάλλευση ενός διαρκούς γεγονότος, οφείλεται αποκλειστικά στην ύποπτη σιωπή της Κυβέρνησης στις συνεχείς ερωτήσεις.

Ερωτώνται οι  κ. κ. Υπουργοί:

1) Δεδομένου του γεγονότος ότι υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες και βίντεο που καταγράφουν αυτή τη δραστηριότητα πάνω από ελληνικές πόλεις (και στην Αθήνα), ποια είναι η σημερινή θέση της Κυβέρνησης για τους αεροψεκασμούς; 
2) Γιατί τα συναρμόδια Υπουργεία αρνούνται να παράσχουν συγκεκριμένες απαντήσεις για τους ψεκασμούς, τώρα που είναι ολοφάνερο ότι αυτοί έχουν γίνει κοινοί σε όλους τους πολίτες; Μήπως έχουν βάση οι «θεωρίες συνωμοσίας» που εντέχνως αφήνει η Κυβέρνηση να καλλιεργούνται;
3) Ποια είναι η σύσταση του ψεκαζομένου υλικού και από ποια αρχή έχει αδειοδοτηθεί η διενέργειά τους; Πότε άρχισαν, με τι πρόγραμμα εκτελούνται και πότε θα ολοκληρωθούν;

Αθήνα, 28/01/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Γραφείο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου
Απάντηση προς την Βουλή των Ελλήνων (Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου-Τμήμα Ερωτήσεων)
Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κος Χρήστος Παππάς με θέμα «Αεροψεκασμοί άγνωστης προέλευσης» σας γνρίζω καθ’ο μέρος αφορά το ΥΕΘΑΑ ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα η Πολεμική Αεροπορία έχει εκδώσει ανακοίνωση από την 7η Μαΐου 2012 η οποία ευρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της, με θέμα «Ίχνη Συμπύκνωσης (contrails) Αεροσκαφών» την οποία και σας καταθέτω συνημμένα.
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση εξεδόθη προς απάντηση ερωτήσεων πολιτών αναφορικά με ίχνη που παρατηρήθηκαν στον Ελληνικό Εναέριο Χώρο.
Κατά τα λοιπά αρμόδια να σας απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία.
ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Θέμα: «Απάντηση σε Ερώτηση»
Σχετ. Η με Αρ. Πρωτ. 6392/28-01-2013 Ερώτηση
Σε απάντηση της Ερώτησης με Αρ. Πρωτ. 6392/28-01-2013 Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από το Βουλευτή Χρήστο Παππά σας γνωρίζουμε ότι αρμόδια να σας ενημερώσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία.
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ
ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Απάντηση προς την Βουλή των Ελλήνων (Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου-Τμήμα Ερωτήσεων)
Σε απάντηση της με με Αρ. Πρωτ. 6392/28-01-2013 Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Χρ. Παππάς στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων μας σας διαβιβάζουμε το με αρ. πρωτ. Δ13Α/3068/117/05-02-2013 έγγραφο της Υ.Π.Α.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΝΗΟΛΟΓΙΩΝ, ΥΠΟΘΗΚΩΝ & ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ
Θέμα: «Απάντηση σε Ερώτηση Βουλευτή κ. Χρ. Παππά»

1.     Η δημιουργία νεφών πίσω από αεροσκάφη είναι γνωστό φαινόμενο το οποίο δημιουργείται από αεροσκάφη που ίπτανται σε ύψη άνω, των κατά προσέγγιση 28.000 ποδών (8.500 μέτρων) και οφείλεται στις ατμοσφαιρικές συνθήκες (πίεση, θερμοκρασία κλπ) οι οποίες επικρατούν στις περιοχές πτήσεων και στα σωματίδια των καυσαερίων των κινητήρων των αεροσκαφών. Τα νέφη αυτά είναι συμπυκνωμένοι υδρατμοί και ονομάζονται «ίχνη συμπύκνωσης». Στην διεθνή αεροπορική βιβλιογραφία αναφέρονται ως “condensation trails” ή “contrails” ενώ στην καθομιλουμένη γίνεται αναφορά σε αυτά ως «λευκές ουρές».
2.     Το σχήμα των ιχνών συμπύκνωσης και η ακριβής απόχρωσή τους είναι εξάρτηση πολλών παραγόντων, όπως της θερμοκρασίας στο ύψος πτήσης  του αεροσκάφους, της πορείας του κα του χρόνου που έχει παρέλθη από την δημιουργία τους έως την παρατήρησή τους. Είναι προφανές  ότι τα ίχνη συμπύκνωσης είναι παγκόσμιο φαινόμενο οι δε επιπτώσεις τους στις κλιματικές αλλαγές αποτελούν αντικείμενο σύγχρονων επιστημονικών ερευνών.
3.     Γεγονός είναι άλλωστε ότι λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας αεροσκαφών κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών, η παρατήρηση των ιχνών αυτών ήτοι των «λευκών ουρών» έχει συχνότερη, με αποτέλεσμα μερικές φορές να παρερμηνεύθονταιως νέφη που προέρχονται από ψεκασμούς χημικών και αναφέρονται στη βιβλιογραφία ως ίχνη χημικών, “chemical trails”ή “chemtrails”.
4.     Οι ψεκασμοί από αέρος στην Ελλάδα εντάσσονται στο πλαίσιο των γεωργικών εφαρμογών. Υποκατηγορίες τέτοιων πτήσεων είναι π.χ. οι πτήσεις αεροσκαφών για προνύμφες κουνουπιών σε πολύ χαμηλό ύψος, μόλις μερικών μέτρων πάνω από μη κατοικημένα εδάφη, πτήσεις ψεκασμού, «βομβαρδισμού» νεφών για την προστασία γεωργικών εδαφών με ευπαθείς καλλιέργειες από χαλαζοπτώσεις σε ύψη πτήσης, που τις περισσότερες φορές, είναι από 15.000 έως 20.000 πόδια, δηλαδή περίπου 4,5 έως 6 χλμ. Κα σε κάθε περίπτωση πάνω από τα καταιγιδοφόρα νέφη. Η σύνθεση του υλικού των ψεκασμών των αεροσκαφών και ο προγραμματισμός των πτήσεων αυτών αποτελούν αρμοδιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
5.     Αντίστοιχες πτήσεις εκτελούνται επίσης, στο πλαίσιο δραστηριοτήτων πυρόσβεσης, για τις οποίες είναι αρμόδιο το Πυροσβεστικό Σώμα.
6.     Οι ανωτέρω εντός της Ελληνικής Επικράτειας περιγραφόμενες δραστηριότητες δεν δύνανται πάντως, να δημιουργήσουν τα ίχνη συμπύκνωσης, που παρατηρούνται στα μεγάλα ύψη.
7.     Επισημαίνεται ότι η Υπηρεσία μας δεν έχει υπ’ όψιν της κανένα πραγματικό στοιχείο ή αξιόπιστη πληροφορία που να αφορά στια αρμοδιότητές της και να σχετίζεται με οποιαδήποτε δραστηριότητα αεροψεκασμού χημικών, τύπου  chemtrail”. Ασφαλώς δε, ουδέποτε έχει αδειοδοτήσει ή πιστοποιήσει οποιονδήποτε φορέα ή φυσικό πρόσωπο για εκτέλεση τέτοιου έργου.
Η ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Φ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΩΝ
Σήμερα στις 14.00 πραγματοποιείται στο Σύνταγμα συγκέντρωση πολιτών κατά των χημικών αεροψεκασμών.
Το έγγραφο-ντοκουμέντο, σύμφωνα με το οποίο πληρώνουμε ετήσια συνδρομή 2.000 δολάρια στην διεθνή εταιρεία για την τροποποίηση του καιρού, προκειμένου να μας ψεκάζει, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τον εμπαιγμό που δεχόμαστε. Ακόμη ένας εμπαιγμός. Και αυτή την κοροϊδία σε βάρος του λαού συντηρούν τα συστημικά κανάλια με ειρωνείες και χλευασμούς σε όποιους πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν. Και μας ψεκάζουν με χημικά-κατασταλτικά και μας εμπαίζουν. Στο Σύνταγμα λοιπόν να διαμαρτυρηθούμε και να φωνάξουμε ότι δεν πάει άλλο!

Ο ΣΤΑΪΚΟΣ ΣΤΗ ...ΣΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!

ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ"
Η εφημερίδα "ΑΞΙΑ" στο σημερινό της φύλλο βγάζει στο φως την υπόθεση τη λεγόμενης "Μαφίας των Ακινήτων" στην οποία εμπλέκεται και ο αρχιτέκτονας Μπάμπης Σταϊκος. 
Εκτενές ρεπορτάζ έχει και η zougla.gr το οποίο και αναδημοσιεύουμε:

Διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα αλλά και η παραπομπή των κατηγορουμένων σε τακτική ανάκριση σηματοδοτούν τις ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις οι οποίες σημειώνονται στην περιβόητη υπόθεση των δασικών εκτάσεων (400 στρεμμάτων) της Β΄ προστατευόμενης ζώνης του Υμηττού, που αποτελεί παρακλάδι του σκανδάλου της «Μαφίας των Ακινήτων».
Ποινική προκαταρκτική έρευνα την οποία διενήργησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εμφανίζει ως πρωταγωνιστές στην απόπειρα καταπάτησης δασικής γης στο Κορωπί 10 πρόσωπα, τα οποία πλέον καλούνται να απολογηθούν στον 33ο τακτικό ανακριτή.
Πρόκειται για πρώην στενούς συνεργάτες του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος στράφηκε με μήνυση εναντίον τους, κατηγορώντας τους ότι με τη χρήση πλαστών συμβολαίων παρουσίασαν δασικές εκτάσεις ως «αξιοποιήσιμες».

Οι διώξεις που ασκήθηκαν εναντίον των εμπλεκομένων αφορούν κακουργηματικές πράξεις όπως απιστία διακεκριμένη κατά συναυτουργία, ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία, άμεση συνέργεια στην απιστία κατά μόνας και πλαστογραφία με χρήση κακουργηματική πάνω από 120.000 ευρώ.

Μεταξύ όσων κατηγορούνται είναι ο δικηγόρος Γιώργος Παπαζαφειρόπουλος, ο Κωνσταντίνος Κουτσουμπέλης (πρώην οικονομικός διευθυντής του ομίλου), ο Δημήτριος Παπαδόπουλος (πρώην σύμβουλος του ομίλου), ο πολιτικός μηχανικός Χαράλαμπος Στάικος -ο οποίος παρουσιαζόταν και ως ανιψιός του πρώην υπουργού Γιώργου Σουφλιά-, η μεσίτρια Μιχαλία Μυστεγνιώτη, ο σύζυγός της Γιώργος Μυστεγνιώτης (συμβολαιογράφος), καθώς και άλλα πρόσωπα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά το μέλλον της διερεύνησης της βασικής υπόθεσης από τον ειδικό εφέτη ανακριτή κ. Χριστόπουλο, ο οποίος ως γνωστόν διενεργεί την κύρια ανάκριση για την αποκαλούμενη «Μαφία των Ακινήτων», όπου συμμετείχαν πολιτικοί μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, κληρικοί, δικηγόροι.

Θεωρείται δε πολύ πιθανόν τα στοιχεία της δικογραφίας να σταλούν στον ανώτερο δικαστή, καθώς συμπληρώνεται ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του παζλ για το ποιος ή ποιοι συνέλαβαν και επιχείρησαν την καταπάτηση δημόσιων εκτάσεων. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε κατόπιν μήνυσης που κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2011, όταν ο εφοπλιστής κατήγγειλε την ύπαρξη ενός «εγκληματικού μηχανισμού» ο οποίος ενεργούσε εντός του ομίλου, τον ζημίωσε κατά 47.000.000 ευρώ, ενώ τον ενέπλεξε και σε σημαντικές δικαστικές περιπέτειες. Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2008 το υποθηκοφυλακείο του Κορωπίου είχε αρνηθεί τη μετεγγραφή της αχανούς έκτασης στην εταιρεία «Μαχητής Α.Ε.». Ωστόσο, στις 11 Δεκεμβρίου 2008 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών άναψε το πράσινο φως για τη μετεγγραφή των δασικών στρεμμάτων. Τελικά, στις 29 Μαΐου 2012 τα επίμαχα στρέμματα επέστρεψαν στην κυριότητα του Δημοσίου, καθώς ο νόμιμος εκπρόσωπος της «Μαχητής» υπέγραψε συμβολαιογραφική πράξη για την παραίτηση της εταιρείας από τις όποιες διεκδικήσεις, προσθέτοντας ότι τα συμβόλαια είναι «άκυρα». Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι η δεύτερη που σημειώθηκε σε διάστημα λίγων ημερών και αφορά υποθέσεις που σχετίζονται με τη «Μαφία των Ακινήτων». Την Τετάρτη στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Αθηνών αναμενόταν να δικαστεί ο φερόμενος ως εγκέφαλος της οργάνωσης, πολιτικός μηχανικός ο οποίος κατηγορείται ότι είχε αποστείλει απειλητική επιστολή και σφαίρα στον βασικό μάρτυρα της υπόθεσης, τον Δημήτρη Παρασκευόπουλο. Η δίκη αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου, ενώ ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο ακροατήριο.
Πώς στήθηκε το κόλπο
Όσον αφορά τα δασικά του Υμηττού, από την έρευνα των εισαγγελικών αρχών προέκυψαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τον τρόπο δράσης των κατηγορουμένων.
Η χρονική απαρχή της υπόθεσης εντοπίζεται γύρω στο 2005, όταν -σύμφωνα με τη μήνυση- οι κ.κ. Παπαζαφειρόπουλος, Κουτσουμπέλης και Παπαδόπουλος, σε συνεργασία με τη μεσίτρια κ. Μυστεγνιώτη αλλά και τον πολιτικό μηχανικό Στάικο, παρουσίασαν την αγορά των 400 στρεμμάτων ως «ευκαιρία», ενώ ανέφεραν στον επενδυτή ότι η περιοχή βρισκόταν σε διαδικασία ένταξης στον πολεοδομικό σχεδιασμό.
Ως δέλεαρ χρησιμοποίησαν το ιδιωτικό θεραπευτήριο «Ερασίνειο», το οποίο έχει κατασκευαστεί σε διπλανή έκταση. Σημειώνεται ότι για την αγορά της έκτασης του θεραπευτηρίου είχε μεσολαβήσει η ίδια μεσίτρια. Παράλληλα, ισχυρίστηκαν ότι η αγορά ήταν άκρως επωφελής και δεν υπήρχε κανένα νομικό ή πραγματικό ελάττωμα. Τα συμβόλαια συντάχθηκαν από τον συμβολαιογράφο, σύζυγο της μεσίτριας, ο οποίος όμως δεν ζήτησε την προσάρτηση σε αυτά της υπεύθυνης δήλωσης και των σχετικών πιστοποιητικών του Δασικού Κώδικα. Τον έλεγχο τον είχε πραγματοποιήσει ο δικηγόρος, τα τοπογραφικά διαγράμματα τα είχε συντάξει ο πολιτικός μηχανικός και τα υπέρογκα τιμήματα τα είχε καταβάλει ο οικονομικός διευθυντής. Οι αγορές των δασικών εκτάσεων πραγματοποιήθηκαν από τον Ιούλιο του 2005 μέχρι τον Μάρτιο του 2008, ενώ η δράση των κατηγορουμένων άρχισε να αποκαλύπτεται σταδιακά κατόπιν εσωτερικού, μυστικού, ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στον όμιλο. Η μήνυση καταγράφει, μάλιστα, ότι πέντε από τους κατηγορουμένους φρόντισαν να περιφέρουν και δύο πλαστά πιστοποιητικά μετεγγραφής των δασικών εκτάσεων από το Υποθηκοφυλακείο Κρωπίας, το οποίο είχε αρνηθεί να τα εκδώσει. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούσαν να αποδείξουν ότι η επένδυση ήταν «ζωντανή».
Η υπόθεση της Βάρης
Στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής αρχής μπήκε μια ακόμη υπόθεση περίεργης συναλλαγής αναφορικά με δημόσιες εκτάσεις. Πρόκειται για τα 1.600 στρέμματα της Βάρης τα οποία -μέσω πλαστών πιστοποιητικών- παρουσιάστηκαν ως νόμιμα οικόπεδα παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν σε περιοχή που είχε οριστεί ως ζώνη NATURA. Όπως καταγγέλθηκε, τη συγκεκριμένη «επένδυση» την έτρεξαν τα ίδια πρόσωπα, καταφέρνοντας να αποσπάσουν περί τα 39.800.000 ευρώ.

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ: "Ο ΞΥΔΗΣ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"


 

Στην κατάθεσή του στο χθεσινό δικαστήριο Νικολάου-Ξύδη, ο σύμβουλοςέκδοσης του "ΑΝΤΙΛΟΓΟΥ", Κώστας Δεληγιάννης, είπε ότι ο Δήμαρχος καλά έκανε και έπρεπε να στείλει την "διαθήκη Καρύδη"στη Δικαιοσύνη γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος. 
Ουσιαστικά με την κατάθεσή τουβ δικαίωσε τον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού. .

ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ! ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ
Ο τσαμπουκάς του Σαμαρά εξανλτείται μόνον απέναντι στους Έλληνες. Στους τροϊκανούς-δανειστές και στον Ερτνογάν, φέρεται ως γιουσουφάκι! Ο Σαμαράς πήγε στην Τουρκία για να δείξει πόσο φρόνιμο παιδί είναι. Παρέδωσε το μισό Αιγαίο στην Τουρκία, άφησε το Καστελόριζο στο έλεος του Αλλάχ και "υππέγραψε" την κατασκευή του τζαμί στην Αθήνα! Η εντολή Σαμαρά στην χώρα μας είναι να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα. Νομίζετε ότι πήρε από τον Ερντογάν την λειτουργία της θεολογικής σχολής στην Χάλκη; ΣΚΑΤΑ πήρε!

Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ αναφέρει ότι το μόνο που απομένει για την ανέγερση του μοντέρνου κτιρίου το οποίο σε τίποτα δεν θα θυμίζει τα παραδοσιακά τζαμιά με τους μιναρέδες, είναι η δημοπράτηση του έργου από το Υπουργείο Μεταφορών.
Το έργο αναμένεται να στοιχίσει 846.000 ευρώ, ενώ από το κτίσμα θα απουσιάζουν οι παραδοσιακοί μιναρέδες, καθώς το αρχιτεκτονικό γραφείο του Αλέξανδρου Τομπάζη που έχει αναλάβει το έργο, έκρινε ότι η κατασκευή ενός μιναρέ δεν έδενε αρμονικά με το περιβάλλον.
Σε μια στιγμή που ο κόσμος δεν έχει να φάει, μένει άστεγος, δεν έχει να πληρώσει τους φόρους του, τού τσακίζουν τη σύνταξη ή τον μισθό, ο Σαμαράς βρίσκει κοντά 1 εκατομμύριο ευρώ για να φτιάξει τζαμί! 
Οι κάτοικοι του Βοτανικού είναι ανάστατοι αλλά και αποφασισμένοι να ξεσηκωθούν. Μπροστάρης στον αγώνα τους είναι ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ. 
Ο ελληνικός λαός που έζησε τον ζυγό των Οθωμανών-μουσουλμάνων για 450  χρόνια, υποχρεώνεται σήμερα από τον Σαμαρά, σε μια εκρηκτική για τη χώρα εποχή με εκατομμύρια λαθρομετανάστες να μπαινοβγαίνουν στην Ελλάδα,  να φτιάξει τζαμί για τους μουσουλμάνους!!!