Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΙ ΟΙ 153 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!


vouli

Πού σφάλλει ο Παναγούλης, ότι "ο λαός θα τους λιντσάρει";
από τον Μάκη Βραχιολίδη
Όσοι ψήφισαν το νέο Μνημόνιο θανάτου της χώρας και του λαού διέπραξαν ενσυνείδητα το πολιτικό έγκλημά τους. Δεν έχουν καμία δικαιολογία, διότι γνώριζαν συγκεκριμένα, αδιαμφισβήτητα γεγονότα:
1. Το χρέος της χώρας στις 11/11/2011 όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του Πρωθυπουργού ο διορισμένος Λουκάς Παπαδήμος, ήταν στο 162% του ΑΕΠ.
2. Σήμερα, το χρέος της χώρας είναι στο 180% του ΑΕΠ, παρά το «κούρεμα» που υπέστη τον περασμένο Φεβρουάριο και τα μνημόνια εξαθλίωσης που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό!
3. Πέρσι, όταν αναλάμβανε τα καθήκοντά του ως Πρωθυπουργός, ο διορισμένος Παπαδήμος, η ανεργία ήταν στο 17,8%. Σήμερα, η ανεργία βρίσκεται στο 25,4%. Μέσα σε ένα χρόνο δηλαδή, αυξήθηκε κατά 45% , ενώ απ' όταν ξεκίνησε η κρίση (2010) η ανεργία διπλασιάστηκε. Βρισκόταν στο 13% και ήδη σήμερα άγγιξε το 26% ενώ τα μέτρα του νέου Μνημονίου, όπως λένε έγκυροι οικονομικοί αναλυτές, θα εκτοξεύσουν την ανεργία στο 35%!!!
Όλα αυτά τα νούμερα τα γνώριζαν οι 153 βουλευτές όταν ψήφιζαν το νέο Μνημόνιο. Είχαν τους αριθμούς μπροστά τους. Γνώριζαν καλά ότι τα νέα μέτρα, όχι ανάπτυξη δεν θα φέρουν αλλά το χρέος θα το εκτινάξουν στα ύψη, παρά τις νέες δραματικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα. Ήδη σε 1-2 χρόνια το χρέος θα βρεθεί στο 180% του ΑΕΠ!
Με λίγα λόγια, ο Σαμαράς και όσοι ψήφισαν τα μέτρα, στραγγάλισαν εν ψυχρώ την χώρα και τον λαό.
Μήπως λοιπόν ο Στάθης Παναγούλης, όταν από βήματος της βουλής μιλούσε για τον λαό που είναι έτοιμος να λιντσάρει όσους βουλευτές ψήφισαν το νέο Μνημόνιο, δεν έκανε τίποτε άλλο από το να διερμηνεύει τις αυθόρμητες αντιδράσεις ενός εν ψυχρώ καταδικασμένου κόσμου, από τους πολιτικούς του ταγούς;
makeleio.gr

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΤΡΙΤΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


tsipras2
Προβάδισμα 2,7% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει έρευνα της "Κάπα Research" για την εφημερίδα "το ΒΗΜΑ της Κυριακής".

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,1%, η ΝΔ 20,4%, η Χρυσή Αυγή 10,4%, το ΠΑΣΟΚ 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4% το ΚΚΕ 5,7%, η ΔΗΜΑΡ 4,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14,8%.
Ωστόσο, το 42,5% θεωρεί καταλληλότερη να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες μια κυβέρνηση συμμαχική με βάση τη ΝΔ έναντι 37,6% που θεωρεί καταλληλότερη μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Α. Σαμαράς με ποσοστό 38,25% έναντι του Αλ. Τσίπρα, που συγκεντρώνει 33,35%.
Το 35,3% θέλει άμεσα τη διενέργεια εκλογών ενώ το 51,6% επιθυμεί να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση.
Τέλος, το 46,1% των ερωτηθέντων θέλει να συμμετέχουν στην κυβέρνηση ενεργά πολιτικά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ έναντι του 42,5% που δεν το επιθυμεί.
O ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο έτοιμος από τη ΝΔ να κυβερνήσει, δηλώνει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλ. Τσίπρα, Ν. Παππάς, στη Real News, προσθέτοντας πως «Θα κάνουμε τα πάντα για να πέσει αυτή η κυβέρνηση».
Υποστηρίζει πως «τα μέτρα έχουν ήδη καταρρεύσει και δεν υπάρχει πλειοψηφία εφαρμογής τους», ενώ ταυτόχρονα διαμηνύει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο έτοιμος από τη ΝΔ να κυβερνήσει, εδώ και καιρό».
Θεωρεί τις εκλογές αναπόφευκτες και την κυβέρνηση βραχύβια, καλεί τη ΔΗΜΑΡ να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να απορροφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους βουλευτές που καταψήφισαν τα μέτρα.
makeleio.gr

ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΑΡΓΥΡΟ ΣΤΗΝ ΞΙΦΑΣΚΙΑ!



Η Ηρώ Τσούφη, πρώτη από αριστερά, με το χρυσό μετάλλιο

Δύο αθλητές του τμήματος ξιφασκίας του ΔΟΠΑΠ ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών κερδίζοντας ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο, στους Περιφερειακούς αγώνες ξίφους μονομαχίας (επέ) για αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 10 έως 13 χρονών που έγιναν στις 3 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ. Συγκεκριμένα, η Ηρώ Τσούφη στα κορίτσια, κατέκτησε την πρώτη θέση και ο Γιάννος Μαρκόπουλος τη δεύτερη στα αγόρια.

Η Ηρώ Τσούφη έφτασε μέχρι τον τελικό με μεγάλη άνεση, πετυχαίνοντας νίκες με μεγάλη διαφορά πόντων. Για να πάρει το χρυσό μετάλλιο νίκησε με 10-7 την Χατζηιωάννου της Ακαδημίας Βορείων Προαστίων. Ο Γιάννος Μαρκόπουλος αγωνίστηκε στον τελικό εναντίον του συνονόματού του Γιάννου Παπανικολάου της Κερατέας. Όμως για να φτάσει ως εκεί, χρειάστηκε να αντιμετωπίσει σε έναν από τους νοκ-άουτ αγώνες τον Στέφανο Ανδριτσόπουλο, επίσης αθλητή του ΔΟΠΑΠ, με διαιτητή,  όχι κάποιον άγνωστο, αλλά τον ίδιο τον προπονητή τους, Στρατή Λιάκατο. Τα δύο παιδιά, φίλοι και έξω από τις πίστες της ξιφασκίας, αγωνίστηκαν όσο καλύτερα μπορούσαν σε έναν αμφίροπο αγώνα, ίσως τον καλύτερο του τουρνουά, που κρίθηκε στην παράταση υπέρ του Γιάννου.





Απονομή του αργυρού μεταλλίου στο Γιάννο Μαρκόπουλο.

Στους Περιφερειακούς αγώνες παμπαίδων - παγκορασίδων παίρνουν μέρος παιδιά από όλη την Αττική. Φέτος το τμήμα ξιφασκίας του ΔΟΠΑΠ που εμφανίζεται στους αγώνες με τα χρώματα του ΓΑΣ Χολαργού, «κατέβασε» πολλά παιδιά και μάλιστα για τα περισσότερα ήταν η πρώτη τους εμφάνιση σε αγώνες. Έτσι, η Ζωή Ψυλλίδη, ο Αλέξανδρος Άρμπερ, ο Γιώργος Πιστιόλας, ο Δημήτρης Αποστολόπουλος - Παπιδάς, ο Δημήτρης Μούτσος και ο Περικλής Ρέιερ, έλαβαν το «βάπτισμα του πυρός» και χάρηκαν τους αγώνες που έδωσαν. Καλά τα πήγαν και οι «παλιοί», Μάνος Γιάνναρης, η Ναταλία Κασίμη, η Μαριάννα Λουιζίδου και η Ευγενία Θεοδωροπούλου πετυχαίνοντας νίκες και σημειώνοντας πόντους.
Στη συνέχεια, στις 24 Νοεμβρίου 2012, θα μπουν στο «παιχνίδι» και τα μεγαλύτερα παιδιά για τους αγώνες του Κυπέλου Ελλάδας Εφήβων και Νεανίδων μέχρι 17 ετών.

Αριστερά ο Γιάννος Μαρκόπουλος και δεξιά ο Στέφανος Ανδριτσόπουλος στον μεταξύ τους «νοκ-άουτ» αγώνα.


ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ! ΑΝ ΕΙΧΕ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ... ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ


ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ...ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΩΣΕ!
 Ο «αντιμνημονιακός» κ. Σαμαράς.
Αυτός ο οποίος σε όλους τους τόνους διατυμπάνιζε με πάθος και οργή στο «Ζάππειο 2», στις 12 Μαΐου 2011, και κατηγορούσε, εμμέσως πλην σαφώς, την Κυβέρνηση Παπανδρέου, για το αδίκημα της Εσχάτης προδοσίας:
«... Έχουμε μια κυβέρνηση που η ίδια ενοχοποιεί τον εαυτό της. Γνωρίζουμε ότι η προετοιμασία της προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχε ξεκινήσει από καιρό, όταν τότε οι διεθνείς αγορές δάνειζαν ακόμα άνετα την Ελλάδα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επεδίωξε τότε, ότι άλλες χώρες προσπάθησαν να αποφύγουν και δεν διαπραγματεύθηκε τίποτε...».
Ο Σαμαράς, συνεχίζοντας τότε έλεγε: «...σας καλώ όλους πρώτα να κατεδαφίσουμε μαζί τα φαντάσματα που επί δεκαετίες μας στοιχειώνουν, τα φαντάσματα του λαϊκισμού, του κρατισμού, της μοιρολατρίας, της ηττοπάθειας, της φαυλότητας, της μισαλλοδοξίας και της εύκολης τακτοποίησης των Εθνικών θεμάτων....Ελπίδα, σ' ένα λαό που νιώθει προδομένος. Αυτοπεποίθηση σε ένα λαό που τον ξεγέλασαν, τον πίκραναν και τον προσέβαλαν, που όμως δεν γονατίζει και δεν το βάζει κάτω. Εμείς στοιχηματίζουμε ακριβώς σε αυτό, ότι ο Ελληνικός λαός δεν το βάζει κάτω και το στοίχημα θα το κερδίσουμε. Να θυμάστε μπορούμε καλύτερα. Να ξέρετε αξίζουμε καλύτερα. Να είστε σίγουροι και να μου έχετε εμπιστοσύνη...».
Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς, υπέρμαχος του αντιμνημονιακού αγώνα, δεσμεύθηκε με την δημιουργία της Κυβέρνησης Παπαδήμου, πως αυτή η κυβέρνηση θα είναι ειδικού σκοπού, με μόνη αποστολή την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, του PSI και της διενέργειας Εθνικών εκλογών. Μέσω της υπογραφής, όμως, της δανειακής σύμβασης συνέπλευσε ξεκάθαρα και ανοικτά με εκείνες τις μνημονιακές δυνάμεις που οδήγησαν την Ελλάδα στο δρόμο της καταστροφής, σε ένα δρόμο δηλαδή, χωρίς γυρισμό. Έτσι, τα φληναφήματα περί Ζαππείου 1, 2, 3 και των βαρύγδουπων εξαγγελιών αυτού και της πολιτικής καμαρίλας του (Μηταράκης, Σταικούρας, Λαζαρίδης, Μουρούτης κ.α.) έχουν ήδη παραπεμφθεί στον κάλαθο ανακύκλωσης της ΝΔ και προφανώς θα χρησιμεύσουν για τις ξυλόσομπες των αθώων θυμάτων τους, μετά τις αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθιστώντας απαγορευτική την αγορά του για τα μικρά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας μας.
Γιατί, όμως, μας παραξενεύει η νεοφιλελεύθερη-νεοταξική στάση του κ. Σαμαρά; Ο κ. Σαμαράς δεν μεταλλάχτηκε. Απλά άλλαξε προσωπείο. Άλλωστε, πόσες φορές το έχει πράξει αυτό κατά το παρελθόν!
Δεν είναι ο ίδιος, ο οποίος ως υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Τζανετάκη, αλλά και ως υπουργός Εξωτερικών στην Οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα κατά την περίοδο 1989-90, δεν διαφώνησε όταν εδραιώθηκε η πρακτική των απευθείας αναθέσεων των ψηφιακών παροχών στον ΟΤΕ, από τις εταιρείες Siemens και Intracom;
Δεν ξεσήκωσε έναν ολόκληρο λαό το ΄93, δήθεν για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και σήμερα ισχυρίζεται πως δικαιώθηκε, όταν είναι υπέρμαχος της διπλής ονομασίας στη διένεξη με τη γείτονα χώρα;
Μήπως, έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το ΄93, με την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Γιώργου Συμπιλίδη, για τις ψηφιακές παροχές του ΟΤΕ προς την Intracom και τη Siemens, μπρος στο διαφαινόμενο κίνδυνο, να πουληθεί ο ΟΤΕ στους Ιάπωνες (συμφωνία Μητσοτάκη-Μάνου);
Έτσι, δεν αποδεικνύεται η διαχρονική του σχέση με τη Siemens, όταν στα ΚΥΣΥΜ που συμμετείχε, ως Υπ. Οικονομικών αρχικά και μετέπειτα ως ΥΠ.ΕΞ., στα οποία λαμβάνονταν πάντα ενωτικές αποφάσεις για την Intracom και τη Siemens; Πότε στήριξε στα χρόνια της 10ετούς «πολιτικής του ερήμου» τη ΝΔ; Απεναντίας, συνεργάσθηκε και βοήθησε επιλογές και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Χαρακτηριστικά την Άνοιξη του 1995, με τη λήξη της δεύτερης προεδρικής θητείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν επίκειτο νέα εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου για να εκλέξει Πρόεδρο και να αποφύγει τις εκλογές διατηρώντας την κυβέρνησή του, χρειαζόταν τουλάχιστον 180 ψήφους από τους 300 της Βουλής.
Ο τότε πρωθυπουργός ήρθε τελικά σε συμφωνία με την Πολιτική Άνοιξη με στόχο να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρώην υπουργός Κωστής Στεφανόπουλος, με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και της Πολιτικής Άνοιξης, όπως και έγινε. Αυτό έφερε σε δύσκολη θέση τη ΝΔ και τον Πρόεδρό της Μιλτιάδη Έβερτ, οι οποίοι επιζητούσαν τη διεξαγωγή εκλογών, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τη ραγδαία πτώση της δημοτικότητας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ο Μ. Έβερτ και πολλά στελέχη της ΝΔ, μετά την εκλογή Στεφανόπουλου, επιτέθηκαν με βαρύτατες εκφράσεις εναντίον του κ. Σαμαρά.
Δεν είναι ο ίδιος, ο οποίος αργότερα, το 2004 βρέθηκε ουρανοκατέβατος στη Ν.Δ. και παρουσιάσθηκε ως «Καραμανλικός», όταν ο ίδιος είχε αποπεμφθεί από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών το ΄93, εποχή που δεν ήθελε να ακούει το όνομα του «εθνάρχη» (παραμένουν αλησμόνητα τα άρθρα του «κολλητού», του την εποχή εκείνη, δημοσιογράφου κ. Νάσου Τσαγκανέλη κατά του Κώστα Καραμανλή);
Δεν είναι ο ίδιος Σαμαράς, ο οποίος είχε ανύπαρκτο έργο στην Ευρωβουλή, ως Ευρωβουλευτής την περίοδο 2004-2007, όταν κατέθεσε όλες και όλες εννέα ερωτήσεις;
Γιατί, λοιπόν, διερωτόμαστε που δεν διαπραγματεύτηκε καθόλου με την κ. Μέρκελ, προστατεύοντας τα συμφέροντα της Ελλάδος και της παρέδωσε αμαχητί την πατρίδα μας;
Δεν είναι ο ίδιος που ως Υπουργός Πολιτισμού της Κυβέρνησης Καραμανλή, προκειμένου να ικανοποιήσει τα τοπικιστικά ένστικτα των ψηφοφόρων του στη Μεσσηνία, αποφάσισε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, να μεταφέρει διοικητικά το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα από την Ηλεία στη Μεσσηνία;
Δεν ήταν σφοδρή τότε η αντίδραση του «Ντορικού» Βουλευτή Ηλείας, κ. Κοντογιάννη, που στη συνέχεια τον «μάζεψε» εκ νέου στη ΝΔ, στο πλαίσιο του συναινετικού γάμου με την Ντόρα Μπακογιάννη;
Δεν είναι ο ίδιος ο οποίος υπηρέτησε 9 μήνες (ελέω Αβέρωφ), με ευεργετική διάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό, όταν την εποχή εκείνη η στρατιωτική θητεία ήταν 28-32 μήνες; Δεν είναι ο ίδιος ο οποίος μας είπε προεκλογικά (συνέντευξη e-nikos), πως συντηρείτο τα 10 χρόνια που ήταν στην πολιτική του έρημο, εργαζόμενος σε πιτσαρία και ως ελεύθερος επαγγελματίας; Θα είχε την ευγενή καλοσύνη να μας προσκομίσει τις αποδείξεις παροχής υπηρεσίας που όλα αυτά τα χρόνια εξέδωσε;
Ωστόσο, στις 29 Νοεμβρίου 2009, στην εκλογή νέου Προέδρου, όλοι οι δεξιοί ψηφοφόροι ανεξαρτήτως ηλικίας, προσπάθησαν να ξεχάσουν το κακό παρελθόν του κ. Σαμαρά, πιστεύοντας σε κάποια ψήγματα πατριωτισμού του, λόγω κυρίως της οικογενειακής καταγωγής του. Έτσι, πληγωμένοι και αηδιασμένοι από τις οικογενειοκρατίες που κυβέρνησαν το κόμμα όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης, στοιβάχτηκαν σε ατέλειωτες ουρές, προκειμένου να ψηφίσουν τον εκλεκτό τους, που "θα τα άλλαζε όλα" για το καλό της πατρίδας, τοποθετώντας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας της κεντροδεξιάς παράταξης τη νεοφιλελεύθερη και νεοταξική, Ντόρα Μπακογιάννη, αναγκάζοντάς την να αποχωρήσει και να ιδρύσει νέο κόμμα στις 21 Νοεμβρίου 2010.
Ποιος όμως, θα περίμενε πως ο κ. Σαμαράς θα αποδεικνυόταν περισσότερο νεοφιλελεύθερος και νεοταξίτης, φίλος των τραπεζιτών, ακόμη και από την Ντόρα Μπακογιάννη;
Καταλήγοντας, είναι απόλυτο πιστεύω μου, πως η κυβέρνηση Σαμαρά αλλά και ο ίδιος μετρούν πλέον ημέρες στη διακυβέρνηση της χώρας.
Αυτή τη στιγμή είναι το περισσότερο αντιπαθητικό πολιτικό πρόσωπο στην Ελληνική κοινωνία. Και όμως, είχε την δυνατότητα να αδράξει την ιστορική για τον τόπο ευκαιρία και να γραφτεί το όνομά του με χρυσά γράμματα στο πάνθεον των μεγάλων του Γένους μας.
Εκείνος, όμως, απεμπόλησε αυτό το θείο δώρο, συντασσόμενος με τους δανειστές μας που ήδη ρουφούν το αίμα του λαού μας.
aegeantimes.gr

ΤΑ ΚΑΨΟΝΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Η ΔΟΣΗ!!!


Merkel-Hitler

Σύμφωνα με τη δανειακή σύμβαση του Φεβρουαρίου, η δόση των 31,5 δισ. ευρώ έπρεπε να καταβληθεί στα τέλη Ιουνίου.
Άλλα 5 δισ. ευρώ έπρεπε να είχαν καταβληθεί νωρίτερα, γύρω στον Απρίλιο του 2012, για να πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους. Από αυτά τα χρήματα δεν έχουμε δει τίποτε ακόμα. Και τώρα μαθαίνουμε, ότι δεν θα καταβληθούν ως το τέλος Νοεμβρίου, όπως περιμέναμε μετά την έγκριση των προαπαιτούμενων μέτρων από τη βουλή. Το πότε θα καταβληθούν κανείς δεν το γνωρίζει.
Η κυβέρνηση λογίζεται πλέον ευτυχής, αν η δόση καταβληθεί ως τα Χριστούγεννα. Οικονομική λογική όλη αυτή η καθυστέρηση δεν έχει. Αυτό που καθυστερεί μέσα από την εκταμίευση της δόσης είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, για τις οποίες προορίζονται τα 25 από τα 31 δισ. ευρώ. Όσο οι τράπεζες όμως περιμένουν στο ακουστικό τους ή κάνουλα των χορηγήσεων παραμένει κλειστή και τα προβλήματα ρευστότητας δημιουργούν νέες ανάγκες για εγγραφή νέων επισφαλειών. Η ύφεση μεγαλώνει το χρηματοδοτικό κενό. Αν οι Ευρωπαίοι πράγματι δεν ήθελαν να χάσουν χρήματα στην Ελλάδα, θα έπρεπε να είχαν ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες μέσω EFSF κρατώντας οι ίδιοι την πλειοψηφία ώστε να πάρουν πίσω τα λεφτά τους όταν εξυγιανθούν οι τράπεζες.
Η δόση καθυστερεί από τον Ιούνιο, με ευθύνη της Γερμανίας, όχι μόνον όμως. Πίσω από την πλάτη της Ελλάδας παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι άρνησης που απευθύνεται στα επί μέρους ακροατήρια. 31,5 δισ. είναι πολλά λεφτά, και το μερίδιο της Γερμανίας είναι πάνω από 40%. Για να μην φανεί ότι ρίχνει τα λεφτά του γερμανικού λαού σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, η γερμανική κυβέρνηση ζητάει κάθε είδους διασφάλιση που μπορεί να φανταστεί ο νους του ανθρώπου, η ιστορία του ειδικού λογαριασμού είναι απολύτως ενδεικτική γι' αυτό.
Από την άλλη οι Γερμανοί δεν θέλουν να βάλουν λεφτά, αν δεν είναι σίγουροι ότι δεν θα τα χάσουν, αν η περίφημη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν είναι εξασφαλισμένη. Αυτή η εκτίμηση όμως δεν περνάει από το χέρι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αλλά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που πιστεύει ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους εξασφαλίζεται μόνο μέσα από ένα νέο κούρεμα.
Το νέο κούρεμα σημαίνει όμως ότι για πρώτη φορά, οι Ευρωπαίοι και οι Γερμανοί θα πρέπει να χάσουν λεφτά στην Ελλάδα, πραγματικά λεφτά, δεκάδες δισ. και όχι εγγυήσεις. Κανένας πολιτικός δεν έχει το σθένος να το παραδεχτεί αυτό απέναντι σε ένα εθνικό ακροατήριο, που πάσχει από την ίδια μανία καταδιώξεως με το Σκρουτζ Μακ Ντακ. Όλος ο κόσμος, με πρώτο το Ντράγκι και τους Έλληνες, θέλει να βάλει χέρι στα λεφτά του και τις αποταμιεύσεις του. Το αδιέξοδο αυτό θα διαιωνίζεται, όσο η Μέρκελ δεν κάνει μια υπέρβαση, που δεν φαίνεται να την κάνει.
Η απόφαση όλων των πλευρών να κερδίσουν χρόνο μετά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, πρώτα και κύρια της ΔΗΜΑΡ που προκάλεσε μια νέα εκλογική αναμέτρηση, μετά των Ευρωπαίων Εταίρων που ήθελαν να δουν δείγματα γραφής από το Σαμαρά και στη συνέχεια της συγκυβέρνησης που ήθελε να καθυστερήσει όσο ήταν δυνατόν το πικρό ποτήρι πιθανόν να είναι το μοιραίο λάθος σε αυτήν την ιστορία. Η καθυστέρηση επέτρεψε να δημιουργηθεί θέμα καθυστερήσεων και αποκλίσεων και μοιραία έβαλε τη βιωσιμότητα στο τραπέζι, όπου Γερμανία και ΔΝΤ φαίνεται αδύνατο να συμφωνήσουν.
Το αποτέλεσμα ήταν να έρθουν στιγμές στην διαπραγμάτευση και ήταν πολλές αυτές, που δημιουργούσαν την εντύπωση ότι οι δανειστές ήθελαν να μην καταλήξει. Το 153 στην ψηφοφορία από μια πλειοψηφία 177 για τα μέτρα δεν ήταν ακριβώς αυτό που θα τους έπειθε για την πολιτική βούληση, το έργο το είχαν ξαναδεί άλλωστε το Μάιο. Αν και η συγκυβέρνηση Σαμαρά είναι να καταρρεύσει, τότε καλύτερα να μην έχουν χάσει χωρίς λόγο και τα 31,5 δισ. είναι η σκέψη που κάνουν πολλοί εταίροι.
Η εκταμίευση της δόσης θα πάρει πολύ χρόνο ακόμα, αν γίνει ποτέ... και ο κίνδυνος άτακτης κατάρρευσης της Ελλάδας είναι πάλι υπαρκτός. Προς το παρόν όλοι δείχνουν να βολεύονται, με το ότι ο διασωληνομένος ασθενής αναπνέει...
Θέμης Δάγκλης-newpost.gr

23 ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ-ΠΑΠΑΓΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!



23 αθλητές και αθλήτριες συμμετέχουν αύριο στον μεγάλο αγώνα του Μαραθωνίου δρόμου που διεξάγεται στις 9..00 το πρωί. Σίγουρα πρέπει να είναι και άλλοι αθλητές από την περιοχή όπως για παράδειγμα ο Νίκος Αγγέλης, ο Δημήτρης Καζάζης και η Μυρσίνη Κολυφά (με απίστευτο ρεκόρ 3.04') αλλά θα μετακινηθούν με δικά τους μέσα. 
Οι παρακάτω αθλητές-αθλήτριες είναι αυτοί που θα μεταβούν με το πουλμανάκι του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, τον οποίο και ευχαριστούν.  
1.ΚΕΧΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2.ΑΣΤΕΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
3.ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
4.ΚΑΡΙΜΑΛΗ ΣΜΑΡΑΓΔΑ
5.ΔΡΟΣΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
6.ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
7.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
8.ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
9.ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
10.ΑΝΔΡΕΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
11.ΜΠΑΝΤΑΒΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
12.ΓΛΑΝΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
13.ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
14.ΣΕΡΕΠΙΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
15ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
16.ΚΕΦΑΛΟΥΡΟΣ ΒΑΛΑΝΤΗΣ
17.ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
18.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
19.ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
20.ΚΑΤΣΙΜΑΝΤΟΥ ΞΕΝΙΑ
21.ΜΟΥΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
22.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
23.ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ SIEGEL. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΣΗ!


TROIKA1

Σαν κεραυνός έσκασε στην Ελλάδα το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel. Λίστα με ονοματεπώνυμα προς απόλυση υπαλλήλων στο ελληνικό δημόσιο άμεσα, δηλαδή έως το τέλος του έτους, φέρεται να θέτει ως όρο η Τρόικα για τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
«Η Τρόικα αναμένει μέχρι τα τέλη του χρόνου την απόλυση 2.000 εργαζομένων του Δημοσίου και δεν ικανοποιείται πλέον μόνον με αριθμούς - θέλουν ονόματα και επώνυμα».
Αυτό αναφέρει κυβερνητικός υπάλληλος που γνωρίζει καλά τα των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του Spiegel.
Συνδικαλιστικός εκπρόσωπος που επίσης δεν κατονομάζεται, φέρεται μάλιστα να επιβεβαιώνει το αίτημα περί λίστας με τα ονόματα των προς απόλυση δημοσίων υπαλλήλων.
Εαν αποδειχτεί βάσιμο το δημοσίευμα του Spiegel, τότε θα γιγαντωθεί το κύμα αμφισβήτησης κατά των εταίρων μας και κυρίαρχο ερώτημα θα είναι εαν θέλουν πράγματι την διάσωση μας ή αν τεχνηέντως μας σπρώχνουν προς την έξοδο.
Από το βήμα της Βουλής πάντως ο αρμόδιος υπουργός Α.Μανιτάκης έσπευσε να διαψεύσει πως υπάρχουν τέτοιου είδους απαιτήσεις από την τρόικα.
makeleio.gr

ΜΠΟΥΤΑΡΗ, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ ΙΝΔΑΛΜΑ ΣΟΥ, Ο ΚΕΜΑΛ!


Σαν σήμερα πέθανε το ίνδαλμα του Μπουτάρη και των δημοτικών συμβούλων της παράταξης που διοικεί το δήμο Θεσσαλονίκης, ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο Φαήλος Κεανιδιώτης γράφει:
"Σαν σήμερα ψόφησε ο Κεμάλ, φονιάς γυναικοπαίδων κι αιχμαλώτων Ελλήνων κι Αρμενίων, ιδρυτής του ψευτοκοσμικού πρωτοναζιστικού καθεστώτος της Τουρκίας. Μεγάλη μπέκρα και "μπαϊλής" (εκ του bi), ένας πιο πρωτόγονος Αδόλφος, που έχτισε την "νέα Τουρκία" πάνω στο πλιάτσικο και την σφαγή του Ελληνισμού και των άλλων χριστιανών της Μικράς Ασίας. ...

Μερικά εγχώρια βόδια τον μνημονεύουν ενίοτε με θαυμασμό. Η διασταύρωση δούλου με "προοδευτικό" μαλάκα, τέτοιους βγάζει".
thessbomb.blogspot.gr

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: "Ο ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΤΑΡΟΣ ΓΙΑΤΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ"

 
 
Ευχές για τα εκατοστά του γενέθλια έστειλε στον Στυλιανό Παττακό μέσα από την εκπομπή του ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Στη διάρκεια της εκπομπής του ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Διάβασα κάπου ότι ο Παττακός έγινε 100 ετών εχθές. Χρόνια του πολλά. Εκείνος έκανε το μεγάλο λάθος να εγκλωβιστεί σε μία Δικτατορία, αλλά έκανε κι άλλο ένα λάθος για τον εαυτό του: Ότι δεν έκλεψε. Και 100 ετών βγαίνει έξω και πουλάει τα βιβλία του για να ζήσει. Απένταρος! Απένταρος! 100 ετών χωρίς σύνταξη, γιατί του την κόψαμε εμείς η πανίσχυρη Δημοκρατία» .

ΕΡΧΕΤΑΙ …ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΡΑΓΔΑΙΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! (ΞΑΝΑΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ MAKELEIO.GR ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ. ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 31500 HITS


tsunami-disaster

Η ΜΠΕΝΑΚΗ ...ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ
«Πάση θυσία να παραμείνει στο ευρώ η Ελλάδα μέχρι τις Αμερικάνικες εκλογές», ζήτησε ορθά-κοφτά ο αμερικάνος Πρόεδρος Ομπάμα. Την ίδια ώρα, περιχαρής μετά τις συνομιλίες του με Μέρκελ και Ολάντ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός δήλωνε ότι «ηττήθηκε το λόμπι της δραχμής»! Όταν είναι γνωστό ότι μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ την Ελλάδα θα την πετάξουν στο πυξ-λαξ από την ευρωζώνη!
Στο σκοτάδι βαδίζει η κυβέρνηση Σαμαρά, επιμένοντας να πάρει τα καταστροφικά μέτρα που θα προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη.
Εν τω μεταξύ, τα πειράματα ραγδαίας εξαθλίωσης της Ελλάδος και των Ελλήνων που πραγματοποιεί η Μέρκελ, προκειμένου να αρπάξει εδώ και τώρα τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία είναι αμφίβολο εάν επιτύχουν όπως τα έχουν σχεδιάσει οι τροϊκανοί. Ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των χριστιανοδημοκρατών στην ομοσπονδιακή Βουλή, Μίκαελ Μάιστερ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στη περίπτωση που οι τοκογλύφοι οδηγήσουν την χώρα π.χ. σε "νομισματική αυτοκτονία" με έξοδο από το ευρώ της Ελλάδας: "Μια αποτυχία της Ελλάδας στο άκρο των Βαλκανίων και κοντά στις χώρες της Νότιας Μεσογείου θα είχε στρατηγικό ρίσκο".
Δήλωση η οποία εάν συνδυαστεί με τις προειδοποιήσεις του κορυφαίου στελέχους του κυβερνώντος χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) της Γερμανίας Armin Laschet ότι η σκληρή γραμμή κατά της Ελλάδος ανοίγει την πόρτα στην Ρωσία, τότε γίνεται αντιληπτό το τι μέλλει γεννέσθαι: Συγκεκριμένα ο κ. Laschet δήλωσε: "Αν δεν επιμείνουμε στην προσπάθεια ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας, τότε θα έρθει η σειρά της Ρωσίας. Η Ρωσία περιμένει, έτοιμη να διασώσει την Ελλάδα, με δισεκατομμύρια. Πρέπει να καταλάβουν αυτοί που αντιδρούν στην βοήθεια προς την Ελλάδα ότι διακυβεύονται πολλά περισσότερα από το εάν η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις προκειμένου να διασωθεί από την οικονομική κρίση στην χώρα αυτή».
Η κυβέρνηση Σαμαρά, αντί να κοιτάξει προς το συμφέρον της Ελλάδος (βλέπε Ρωσία), τηρεί την πολιτική παραμονής μαςι πάση θυσία στο ευρώ και στο άρμα της Μέρκελ! Δεν διστάζει εξαιτίας αυτής της πολιτικής, να εξαθλιώσει περαιτέρω τους Έλληνες, υπακούοντας στις στυγνές εντολές των διεθνών γερακιών! Ο Ομπάμα θέλει την Ελλάδα στο ευρώ μόνον μέχρι τις αμερικάνικες εκλογές. Εφόσον τις κερδίσει, θα πάει σε πόλεμο με τη Συρία ή και το Ιράν, με αποτέλεσμα να γίνει κόλαση. Η Ρωσία δεν θα μείνει αμέτοχη. Θα κατέβει χαμηλά με τα πλοία της. Τι θα κάνει η Ελλάδα η οποία ενδέχεται να δεχθεί επίθεση από την Τουρκία; Με παντελώς εξαθλιωμένους τους Έλληνες και με το ηθικό του στρατού καταρρακωμένο από τις νέες περικοπές, είναι πολύ πιθανό τους επόμενους μήνες να βγουν αληθινά όσα έλεγε η Μπενάκη ενώπιον του απαθούς Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια: «Τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν"!

ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ (VIDEO-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ): ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ!






«Υπήρχε σημαντική πρόταση από όμιλο Ομογενών για το χρέος της χώρας πολύ πριν μπούμε στο ΔΝΤ, ο Παπανδρέου την γνώριζε και την απέρριψε»!
«Βδέλυγμα η Ρεπούση! Αντί να την έχουν έγκλειστη, εκπροσωπεί τον λαό στο Κοινοβούλιο»
«Εθνική μειοδότης η Άννα Διαμαντοπούλου»
«Εξαιτίας της προδοσίας τους έγιναν Πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών. Δεν θα ησυχάσει ο λαός εάν δεν οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη για εσχάτη προδοσία. Είναι θέμα τιμής»
"Ο λαός αγαπάει την Πατρίδα του. Δεν θα την πετάξει στις μύγες της αγοράς»
Αποκλειστική Συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr



Η συνέντευξη δημοσιεύεται και στο σημερινό φύλλο της "Ελεύθερης Ώρας". Δείτε  αποσπάσματα της συνέντευξης στο video.

Η λάβα του ελληνισμού καίει στα στήθη της καθηγήτριας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Μαρίας Τζάνη. Λόγος πύρινος, κάθετος που δύσκολα μπορείς να του αντιταχθείς, ειδικά όταν μιλάει για την Ελλάδα, τον Έλληνα και την Ιστορία του. Η Μαρία Τζάνη με την συνέντευξή της στον συνεργάτη της |Ε.Ω." Μάκη Βραχιολίδη, λέει πολλά και πέρα από την Παιδεία. Ως άνθρωπος που βιώνει το δράμα της χώρας, τονίζει και υπογραμμίζει ότι αυτό είναι κυρίως πολιτισμικό και μετά οικονομικό. Διάβρωσαν και επιδιώκουν να εξαφανίσουν την ελληνική γλώσσα και την Παιδεία, με ντόπια όργανα που αντί να ήταν έγκλειστα στις φυλακές, διαχειρίζονται τις τύχες του τόπου.
Μεγάλη αξία έχουν και όσα αναφέρει η γνωστή καθηγήτρια για το πώς ο Παπανδρέου έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ. Μιλάει για εσχάτη προδοσία, προειλημμένη μάλιστα, μια και σημαντική πρόταση από Όμιλο Ομογενών, ο τότε Πρωθυπουργός και «η συμμορία του», όπως την αποκαλεί η κ. Τζάνη, απέρριψαν αμέσως την σημαντική πρωτοβουλία για την διευθέτηση του χρέους της Ελλάδος.

ΤΣΕΝΑΪ: "ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΜΕ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΙΚΡΟΣ"!

TSENAI
Έρχεται ως αρχηγός στο "Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανοφώνων"!
ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ Ο,ΤΙ ΕΙΠΕ... ΤΟΤΕ ΠΑΛΙΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕ, ΟΥΤΕ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΤΟΝ ΒΑΛΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ...
O Οδυσσέας Τσενάι σπούδασε με χρήματα των Ελλήνων στα καλύτερα κολλέγια της Αμερικής.Φρόντισαν γι αυτό ο ΓΑΠ και ο Πάγκαλος, με τις συμβουλές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που έγινε και νονός του.
Για όσους ξεχνούν εύκολα, είναι ο Οδυσσέας Τσενάι, οπού το 2003 τα ΜΜΕ τον έκαναν διάσημο για τον εαν τελικά θα έπρεπε, ο τότε νεαρός Αλβανός να κρατήσει την Ελληνική σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Thodoros-Pagkalos
Θυμίζουμε πως τότε ο Θ. Πάγκαλος έκανε λόγο για ρατσιστές και ξενόφοβους Έλληνες και ζήτησε να δοθεί Ελληνική υπηκοότητα εντός 24ωρου στο νεαρό Αλβανό.
Τι κάνει όμως σήμερα ο τότε "τηλεοπτικός αστήρ" της Ελληνικής τηλεόρασης ;
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές , το ισχυρό Aλβανικό λόμπι "επέλεξε" τον "αδικημένο" και προβεβλημένο Αλβανό μετανάστη ώς ιδανικό πρόσωπο στο οποίο θα μπορούσαν να επενδύσουν για το μέλλον.
Συγκεκριμένα η American Bank of Albania ανήκει κατά 100% στο Αλβανοαμερικανικό λόμπι και ιδρύθηκε στην πολιτεία Delaware των ΗΠΑ, το 1989, με πράξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την υποστήριξη της δημοκρατίας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Επίσης, η ίδια τράπεζα είναι ο κύριος χρηματοδότης των μεγαλύτερων εκδόσεων (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία κ.λ.π.) στην αλβανική γλώσσα για τα Βαλκάνια.
Έτσι, πρωταγωνιστικό ρόλο στο συντονισμό του αλβανόφωνου στοιχείου πάντα στον κόσμο – ειδικότερα όμως όσον αφορά στα Βαλκάνια -, με την επίσημη γενική πολιτική του κράτους της Αλβανίας, έχει αναλάβει η Αλβανο-Αμερικανική Τράπεζα – η οποία λειτουργεί με τρία καταστήματα στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του αλβανο-αμερικανικού λόμπι είναι πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ. Επίσης, το λόμπι των Αλβανών στις ΗΠΑ έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση Τσενάι μετά την τηλεοπτική του προβολή.
Επέλεξαν λοιπόν το δημοφιλή προφίλ του Οδυσσέα Τσενάι ώς "επένδυση" για το μέλλον των Αλβανικών συμφερόντων στέλνοντάς τον να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστώνη.
Έτσι προετοιμάζουν, το νέο δημοφιλή ηγέτη που θα εκπροσωπήσει τη μεγάλη παράταξη του "Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανοφώνων" η οποία σχεδιάζεται εδώ και χρόνια με στόχο το νέο κόμμα να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο ο ρόλος της Αλβανίας στα Βαλκάνια.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσενάι φοιτά στη Σχολή Ηγετών του Harvard, αφού έκανε ένα "πέρασμα" – για τα μάτια του κόσμου – από το τμήμα Φυσικής του Boston College.
Γιατί όμως επέλεξαν ένα "φτωχό μετανάστη" όπως ο Τσενάι ;
Ο πατέρας Τσενάι δεν είναι καθόλου τυχαίος αφου, εκτός από Λοχαγός των Αλβανικών Μυστικών Υπηρεσιών εκείνη την εποχή, ήταν και ένας από τους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου που γνώρισε ποτέ η Αλβανία, εκείνου με τις Πυραμίδες.
Στην Ελλάδα ήρθε όχι ως φτωχός πλην τίμιος λαθρομετανάστης, αλλά για να αποφύγει τις απειλές για τη ζωή του και τη φυλακή από τις απάτες, σύμφωναμε τον αλβανικό Τύπο, που είχε διαπράξει εκεί. Και για τη διακίνηση των χρημάτων προς την Ελλάδα έκανε χρήση των Ελληνικών τραπεζικών υπηρεσιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικοιγένεια Τσενάι είναι γνωστή οικογένεια Τσάμηδων από το Φίερε, περιοχή στην οποία κατέφυγαν υπό διωγμό πολλοί Τσάμηδες για τη συνεργασία που προσέφεραν κατά την διάρκεια της Κατοχής στους Γερμανούς.
O διάσημος Τσενάι
O διάσημος στην Ελλάδα Οδυσσέας Τσενάι επηρέασε μέσω της τηλεοπτικής προβολής ένα μεγάλο ποσοστό Αλβανοφώνων στην Ελλάδα που τον έκαναν σύμβολο των"καταπιεσμένων" Αλβανών.
Ιδανικό επικοινωνιακό προφίλ του πλέον δημοφιλoùs "κατατρεγμένου φτωχόπαιδου" που θα επιστρέψει ώς ηγέτης για να απονείμει δικαιοσύνη στους συμπατριώτες του.
Στο πολιτικό σκηνικό της γείτονos χώρας όλα τα πολιτικά κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου, συμφωνούν απόλυτα με τη δημιουργία κόμματος Αλβανοφώνων στην Ελλάδα.
Όλα τα Αλβανικά κόμματα έχουν συμφωνήσει ότι ο κύριος μοχλός της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας τους είναι τα τραπεζικά εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών προς την πατρίδα τους, αφού η Αλβανία δεν έχει τα περιθώρια να στηριχτεί στην παραγωγή ή στις υπηρεσίες.
Γι αυτό, άλλωστε, τα ίδια τα Αλβανικά κόμματα χρηματοδοτούν ολόκληρες οικογένειες Αλβανών πολιτών με τα πρώτα έξοδα εγκατάστασής τους σε ξένες χώρες, ενθαρρύνοντας έτσι τη μετανάστευση.
Είναι γεγονός πως η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια (ιδιαίτερα μετά το "προσκλητήριο" του τότε υπουργού εξωτερικών Α.Σαμαρά) έχει συγκεντρώσει ένα τεράστιο αριθμό Αλβανών με αποτέλεσμα ήδη στη χώρα μας να κυκλοφορούν – και μάλιστα με πολύ καλές πωλήσεις- Αλβανικές εφημερίδες καιπεριοδικά, ενώ όλες οι Ελληνικές τράπεζες έχουν προβεί στην προσθήκη Αλβανικής γλώσσας στα περισσότερα ΑΤΜ αφού οι Αλβανοί αποτελούν πια ενα επίλεκτο ποσοστό πελατών σε τραπεζικές καταθέσεις.
Τελευταία μάλιστα έχουν ξεκινήσει ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους ιστοσελίδες επωνύμων δημοσιογράφων που περιέχουν έκδοση στα Αλβανικά για περισσότερη επισκεψιμότητα.
Υποστηρικτές στην Ελλάδα
Τη δημιουργία κόμματος Ανβανοφώνων στην Ελλάδα ενθαρρύνουν επίσης εγχώριοι πολιτικοί αλλά και οικονομικοί κύκλοι. Δημοσιογραφικά συγκροτήματα, εκδοτικοί οίκοι, μεγαλομέτοχοι Ελληνικών ιδιωτικών καναλιών, κατασκευαστές δημόσιων έργων, εμπορικά επιμελητήρια, πολιτικές οργανώσεις, μη-κυβερνητικές οργανώσεις κ.α.
Το "Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανοφώνων" υποστηρίζεται επίσης από εξωκοινοβουλευτικές συσπειρώσεις της Αριστεράς στην Ελλάδα, από ορισμένους Έλληνες Αλβανικής καταγωγής που έχουν διακριθεί μέσα από τα Ελληνικά media, αλλά και Αλβανούς επιχειρηματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.
Πρωταγωνιστικό ρόλο, επίσης, στη δημιουργία του Κόμματος των Αλβανοφώνων στην Ελλάδα θα έχει φυσικά και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Μεταναστών Ταχίρ Μήτσι.
Ποιός είναι αυτός;
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Μεταναστών Ταχίρ Μήτσι, ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος μέσα από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αλλά και του Νίκου Ευαγγελάτου, αλλά και πολύ γνωστός για τις κατά καιρούς εμπρηστικές του δηλώσεις σε βάρος των Ελλήνων, ας μην ξεχνάμε πως ακόμη και η αρνητική διαφήμιση, αποτελεί κι αυτή διαφημιστική προβολή.
Θυμίζουμε κάποιες δηλώσεις του, όταν ανέφερε ότι το μαρτύριο των μεταναστών στην Ελλάδα συνεχίζεται και ότι "οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι σκλάβοι".
Ο άνθρωπος, βέβαια, στον οποίο θα στηριχτεί η πόλιτική αυτή επιχείρηση για λογαριασμό των Αλβανοφώνων στην Ελλάδα δεν είναι άλλος από τον Οδυσσέα Τσενάι, ο οποίος θα εμφανιστεί στην Ελληνική πολιτική σκηνή την κατάλληλη ψυχολογική στιγμή, όντας και προικισμένος με όλα τα μυστικά της Πολιτικής Τέχνης από τα μεγαλύτερα σχολεία των ΗΠΑ.
Προς το παρόν όπως όλα δείχνουν το "έδαφος" προετοιμάζεται, η αλλοίωση του εκλογικού σώματος έχει σκοπό την προσέλκυση αλλοδαπών ψηφοφόρων στο ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία προσφάτως συμφώνησε προκειμένου να μην ρισκάρει πολιτικά και να επωφεληθεί και αυτή από έστω από ένα μέρος των νέων ψηφοφόρων.
Ποιό απ'τα δύο μεγάλα κόμματα μπορεί όμως να εγγυηθεί πως το νέο εκλογικό σώμα ψηφοφόρων, μετά το αναφαίρετο δικαίωμα που θα αποκτήσουν, δεν θα στρέψει μαζικά την εκλογική του δύναμη σε απαιτήσεις που πολύ σύντομα θα δημιουργήσουν τις τέλειες συνθήκες για νέους "ηγέτες"!
pkanet-greece.blogspot.com

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ (VIDEO) ΠΩΣ ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΔΩ!





Ο Ελληνικός λαός πρέπει να μάθει ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!
"Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ"



Μην περιμένετε να μάθετε την αλήθεια απο τα διαπλεκόμενα και διεφθαρμένα ΜΜΕ. Μπουκωμένα με εκατομμύρια, επιτελούν το έργο της παραπληροφόρησης και της καθημερινής προπαγάνδας, υπέρ των συνεταίρων τους, των πολιτικών και εις βάρος του ελληνικού λαού.
Από την πλευρά τους οι πολιτικοί, παίζουν το δικό τους παιχνίδι, ως πιόνια των Τραπεζών, που στην ουσία κυβερνούν αυτόν τον τόπο.
Στο βίντεο που ακολουθεί, οι αποκαλύψεις σοκάρουν. Αποκαλύψεις, από..
δυο απλούς πολίτες, που βασιζόμενοι στα πιο έγκυρα στοιχεία, όπως αυτά των ΦΕΚ (Φύλλα Εφημερίδας Κυβερνήσεως), αποδεικνύουν όχι μόνο ποιός είναι στην ουσία ο Πρωθυπουργός της χώρας, αλλά και τον βρώμικο ρόλο των Τραπεζών σε αγαστή συνεργασία με τους πολιτικούς.
Αποκαλύψεις συγλονιστικές που κάθε Έλληνας οφείλει να γνωρίζει, προκειμένου να αντιληφθεί τον ιστό της αράχνης που έπλεξαν εις βάρος του πολιτικοί τους οποίους ακόμα και σήμερα κάποιοι υποστηρίζουν και ψηφίζουν.
Αδιάψευστα στοιχεία, που δεν επιδέχονται καμιάς αμφισβήτησης, καθοτι τα ντοκουμέντα που επικαλούνται ο Γιώργος Σαρρής και ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης, είναι αδιαμφισβήτητα.
Αποδεικνύουν με στοιχεία, πως η τραγική ψηφοφορία της αποφράδας ημέρας της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου 2012, θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί.
Ο ανθελληνικός βρώμικος ρόλος του Κώστα Καραμανλή, από το 2008, όταν με νόμο έδωσε τη δυνατότητα στις ελληνικές τράπεζες να λάβουν δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, και αυτές εισέπραξαν το αστρονομικό ποσόν των 83 τρις δραχμών, (τρεις τράπεζες μοιράστηκαν στην ουσία το συγκεκριμένο ποσόν), αποδεικνύει ότι το Ελληνικό Κράτος, κυβερνιέται όχι από τους πρωθυπουργούς και τα κόμματα που ψηφιζει ο ελληνικός λαός, αλλά από μια μαφία Τραπεζών, με επικεφαλή τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο και τον εκάστοτε Διοικητή της.
Στο συγκλονιστικό βίντεο που ακολουθεί, αποκαλύπτεται ποιός είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της Τράπεζας της Ελλάδος, ποιός είναι ο ρόλος του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια και το πλιάτσικο των Τραπεζών με την σύμφωνη γνώμη των πολιτικών, εις βάρος του ελληνικού λαού.
Αυτό το βίντεο, πρέπει να μπει σε κάθε σπίτι.
Ο Ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίζει όλη την αλήθεια.
Πόπη Σουφλή.




ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΝΔ: "ΔΥΣΦΗΜΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"!

TSIPRAS
Θύελλα αντιδράσεων  από πλευράς ΝΔ προκάλεσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του προϋπολογισμού στη Βουλή, η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα
στην ηλεκτρονική σελίδα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, στην οποία  ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι «κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα δαπανήσει χρήματα στην Ελλάδα, όσο γνωρίζει ότι ο χρόνος της κυβέρνησης που θα το αποφασίσει, τελειώνει».
«Η συνέντευξη του κ. Τσίπρα σε γερμανική εφημερίδα, όπου καλεί κάθε επενδυτή να αποφύγει να επενδύσει στη χώρα μας, δείχνει πόσο αποφασισμένος είναι αυτός και το κόμμα του να διαλύσουν τον τόπο», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα Die Zeit. «Μέχρι τώρα μόνον εχθροί της πατρίδας μας έλεγαν τέτοια πράγματα. Και να φανταστείτε ότι αυτά τα λέει σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», υπογραμμίζει ο κ. Κεδίκογλου.
Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας ταυτίζεται πλέον με τον ΓΑΠ όταν ο τελευταίος δυσφήμιζε την χώρα στο εξωτερικό λέγοντας "κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα" αλλά και με τον Γ. Παπακωνσταντίνου που παρομοίαζε την Ελλάδα με "Τιτανικό"!
makeleio.gr

ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! (ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΗΤΑΝ)

papoulias-xairetaei-stratos
ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΟΥΛΙΑ;
Μήνυμα στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ προσπάθησε να στείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας,κατά το επίσημο δείπνο που παρέθεσε στον Πρόεδρο της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς. Κάλεσε το Γκρουέφσκι να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία και να ....συμβάλλει ...εποικοδομητικά για να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο ζήτημα του ονόματος.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε συγκεκριμένα: «Δεν θα αποδεχθούμε την αδικοπραξία των Σκοπίων, τα οποία ενώ ως κράτος και ως εθνότητα είναι μέρος της γεωγραφικής περιοχής που ονομάζεται Μακεδονία, αυτοπροβάλλονται σαν να είναι το Όλον. Αποκαλούν το κράτος τους "Μακεδονία", την εθνότητα και την γλώσσα "μακεδονική", γιατί μέσω αυτών των ονομάτων προσπαθούν να εγγράψουν υποθήκες στο σύνολο της Μακεδονίας. Θέλω να είμαι σαφής: δεν θα δώσουμε τη συναίνεσή μας εάν δεν εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση για ένα όνομα οριστικό και για όλες τις χρήσεις, το οποίο να αντανακλά την πραγματικότητα».
Κύριε Πρόεδρε, η ιστορία τι σας διδάσκει; Εάν βρεθεί κοινά αποδεκτή ονομασία, π.χ. "Άνω Μακεδονία" ή "Βόρεια Μακεδονία" το θέμα θα έχει λυθεί; Τα Σκόπια μετά δεν θα διεκδικήσουν και την υπόλοιπη Μακεδονία μας; Όταν μάλιστα η όλη ιστορία υποκινείται από τους Σκοπιανούς με αποκλειστικό σκοπό να πάρουν την Μακεδονία μας; Ποιους κοροϊδεύετε κύριε Παπούλια και πίσω από ποιο ...δάχτυλο κρύβεστε;
makeleio.gr

Μ. ΔΡΕΤΤΑΚΗΣ: "Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ ΕΓΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ"


Ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Οικονομικών, καθηγητής ΑΣΟΕΕ κ. Μανώλης Δρεττάκης, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ Radio είπε ότι η "Κυβέρνηση Σαμαρά ψεύδεται ασύστολα όταν λέει ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα και ότι θα επέλθη ανάπτυξη. Είναι δυνατόν να υπάρξει ανάπτυξη με περικοπές της τάξεως των 17 δις ευρώ; Σε ποιους τα λένε αυτά;.Η μόνη λύσις εξ αρχής ήταν και είναι η διαγραφή του χρέους. Δεν υπάρχει άλλη λύση.  Εκτός και αν αυτοί έχουν στόχο να καταστήσουν την Ελλάδα προτεκτοράτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ξεπουλήσουν την δημόσια περιουσία. Εάν είναι δυνατόν, να συμβαίνει αυτό σε ένα ισοτιμο μέλος της ΕΕ. Διαπράττουν έγκλημα σε βάρος της χώρας και του λαού"!
Τ' ακούς Σαμαρά-δωσίλογε και όσοι ψηφίσατε τα μέτρα του θανάτου της Ελλάδος; Είστε ψεύτες και εγκληματείτε σε βάρος της χώρας και του λαού.
makeleio.gr

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-ΣΟΚ! ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΟΧ ΣΤΟΝ ΓΑΣ (4.157 ΕΥΡΩ)

Οι αποκαλύψεις αναφορικά με τον φάκελο ΔΑΟΧ-ΓΑΣ (επί διοικήσεως Νικολάου) αρχίζουν και βγαίνουν μία-μία. Η φαρέτρα του Πέτρου Καραμανέα φαίνεται πως έχει μέσα της πολλά βέλη. Μετά την επικοινωνία που είχε μαζί μας ο πρώην Δήμαρχος Χολαργού Δ. Νικολάου, αναφορικά με το δημοσίευμά μας-αναπαραγωγή του ρεπορτάζ του Πέτρου Καραμανέα, για το τι έχει συντελεστεί ανάμεσα στον ΔΑΟΧ-ΓΑΣ και τις απειλές του ότι ο εκδότης της "ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ" θα μηνυθεί, ο Πέτρος Καραμανέας επικοινώνησε με την εφημερίδα μας και αφού μας έστειλε την παραπάνω απόδειξη-ντοκουμέντο, δήλωσε: "Καλά θα κάνει ο κ Νικολάου να μην απειλεί, διότι στα χέρια μου διαθέτω πάρα πολλά ατράνταχτα στοιχεία. Ιδού, πάρτε ένα από αυτά και σας καλώ να το δημοσιεύσετε"
Η απόδειξη που βλέπετε, αφορά ένα μεγάλο ποσό, αξίας 4.157, εκδοθείσα στις 15/1/2010 από τον ΔΑΟΧ προς τον ΓΑΣ Χολαργού, για πληρωμή ΙΚΑ, Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών κ.λ.π.  Υπάρχουν και κάποια άλλα κωδικά στοιχεία που δεν καταλαβαίνουμε αλλά όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε, πληρώνεται και ο μισθός του Δεκεμβρίου 2009! 
Ο κ. Καραμανέας μιλάει για καραμπινάτη παρανομία, διότι ο ΔΑΟΧ δεν έχει δικαίωμα εκ του νόμου να πληρώνει μισθούς, ΙΚΑ, Φόρους Μισθωτών Υπηρεσιών κ.λ.π. 
Όπως είπε ο εκδότης της Φωνής του Δημότη αποδείξεις σαν και αυτή, υπάρχουν πάρα πολλές και... "πρέπει να πάρω το κομπιουτεράκι να κάνω προσθέσεις για να βγάλω το συνολικό ποσό. Μιλάμε για μεγάλο πάρτι".
Όπως φαίνεται τα επεισόδια αυτής της υπόθεσης θα είναι πολλά. 

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ, ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΕΕΘΑ


aigaio-paraviaseis

Αναταραχή στο Αιγαίο την ώρα οι οι Έλληνες αγκομαχούν για τη δόση της προσωρινής... σωτηρίας. Συμμετέχοντας μαζί με Τούρκους σε άσκηση, Γερμανοί με ελικόπτερο που είχε απονηωθεί από φρεγάτα, έκαναν σήμερα παράβαση κανόνα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας μαζί με πέντε τουρκικά ελικόπτερα.
Συνολικά σημειώθηκαν 11 παραβάσεις και 2 παραβιάσεις.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ:
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΝ 9 NΟEMΒΡΙΟΥ 2012
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 3
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 8 (6 Ε/Π και 2 CN-235)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 18
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : -
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 11
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 2
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : -
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
1 εκ των Ε/Π τύπου LYNX από Γερμανική Φρεγάτα.

ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ-ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΗΓΕΤΗΣ! ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΣΗΜΟΙ ΚΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ, ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ!



ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ "ΟΧΙ"


του Μάκη Βραχιολίδη
Όλοι θυμόμαστε και αναπολούμε τον μέγιστο ήρωα, τον τελευταίο ΠΑΤΡΙΏΤΗ ΗΓΈΤΗ, Τάσσο Παπαδόπουλο! Τον αείμνηστο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας που στα 2004 βρέθηκε σε μια αντίστοιχη θέση με αυτή που βρίσκεται τους τελευταίους μήνες ο πολιτικός νάνος και -τελικά- δωσίλογος Α.Σαμαράς. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος είχε απέναντί του όλη την διεθνή Κοινότητα να τον πιέζει και να τον απειλεί να ψηφίσει το δόλιο σχέδιο Ανάν, διαφορετικά θα.... επέρχετο η καταστροφή για την Κύπρο. Η διάλυσή της ή ακόμη και η κατοχή ολόκληρου του νησιού από την Τουρκία! Μέχρις εκεί έφταναν οι απειλές και οι εκβιασμοί ολόκληρης της διεθνούς Κοινότητας. Και οι Έλληνες πολιτικοί πίεζαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο να ταπεινωθεί, να σκύψει το κεφάλι και να δεχτεί το σχέδιο Ανάν, που ουσιαστικά αποτελούσε επίσημη διχοτόμηση του νησιού σε δύο κράτη. 
Ο Μέγιστος Πατριώτης, βγαλμένος από τις διδάγματα της ελληνικής Ιστορίας και παράδοσης, εκφώνησε έναν λόγο ανατριχιαστικά πατριωτικό. 
Ιδού μερικά αποσπάσματά του: "Δὲν μπορῶ νὰ ἀποδεχθῶ καὶ νὰ ὑπογράψω τὸ Σχέδιο Ἀνᾶν ὅπως, τελικά, διαμορφώθηκε. Παρέλαβα Κράτος διεθνῶς ἀναγνωρισμένο. Δὲν θὰ παραδώσω «Κοινότητα» χωρὶς δικαίωμα λόγου διεθνῶς καὶ σὲ ἀναζήτηση κηδεμόνα. Καὶ ὅλα αὐτὰ ἔναντι κενῶν, παραπλανητικῶν, δῆθεν, προσδοκιῶν. Ἔναντι τῆς ἀνεδαφικῆς ψευδαίσθησης ὅτι ἡ Τουρκία θὰ τηρήσει τὶς δεσμεύσεις της.
Συμπατριώτισσες, συμπατριῶτες,
Στὶς 24 Ἀπριλίου θὰ τοποθετηθεῖτε μὲ ἕνα ΝΑΙ ἢ ἕνα ΟΧΙ στὸ σχέδιο Ἀνᾶν. Θὰ ἀποφασίσετε γιὰ τὸ παρὸν καὶ τὸ μέλλον τῆς Κύπρου. Γιὰ τὴ γενιά μας, ἀλλὰ καὶ τὶς γενιὲς ποὺ θὰ ἔρθουν μετὰ ἀπὸ ἐμᾶς.
Ἔχω ἐμπιστοσύνη στὴν κρίση σας. Εἶμαι βέβαιος ὅτι δὲν σᾶς ἀγγίζουν ψεύτικα διλήμματα.Ὅτι δὲν σᾶς τρομάζουν ἀπειλὲς γιὰ δῆθεν διεθνῆ ἀπομόνωση. Ὅτι δὲν σᾶς πείθουν τὰ περὶ δῆθεν τελευταίας εὐκαιρίας.
Εἶμαι βέβαιος ὅτι ἐξακολουθοῦν νὰ ἔχουν γιὰ σᾶς νόημα οἱ ἠθικὲς ἀρχὲς καὶ ἀξίες τοῦ λαοῦ μας, τοῦ πολιτισμοῦ καὶ τοῦ ἐθνικοῦ ἱστορικοῦ μας βίου, τὸν ὁποῖο θέλετε νὰ συνεχίσουμε μὲ ἀσφάλεια, δικαιοσύνη, ἐλευθερία καὶ εἰρήνη.
Ἑλληνικὲ Κυπριακὲ Λαέ,
Στὴ ζυγαριὰ τοῦ ΝΑΙ καὶ τοῦ ΟΧΙ, πολὺ βαρύτερες καὶ πολὺ πιὸ ἐπαχθεῖς θὰ εἶναι οἱ συνέπειες τοῦ ΝΑΙ.
Σὲ καλῶ νὰ ἀπορρίψεις τὸ Σχέδιο Ἀνᾶν.
Σὲ καλῶ νὰ πεῖς στὶς 24 τοῦ Ἀπρίλη ἕνα δυνατὸ ΟΧΙ".
Δακρύζουμε από ρίγη συγκίνησης και περηφάνειας διαβάζοντας το πατριωτικό διάγγελμα του μέγιστου Έλληνα πατριώτη Τάσσου Παπαδόπουλου. 
Η ιστορία των πατριωτών και των ηρώων, γράφεται με τα ΟΧΙ! Τα ΝΑΙ είναι για τους δωσίλογους και προδότες!
Γι' αυτό ΣΑΜΑΡΑ και λοιποί είστε ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ!

Ο ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ (VIDEO)





Την άποψη του ΚΕΑΔ στα θέματα σεβασμού των δικαιωμάτων των μειονοτήτων είχε την ευκαιρία να εκφράσει σήμερα ενώπιον της αλβανικής βουλής ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής κ. Βαγγέλης Ντούλες.
Στην σχεδόν 20λεπτη ομιλία του ο κ. Ντούλες αναφέρθηκε στην ανάγκη θεσμοθέτησης ενιαίου νόμου για το σύνολο των δικαιωμάτων των εθνικών μειονοτήτων, καθότι, όπως επεσήμανε, υπάρχει τεράστια κενά στην υλοποίηση του ήδη υπάρχοντος πλαισίου. Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ αναφέρθηκε αναλυτικά στα θέματα που αντιμετωπίζουν οι εθνικές μειονότητες στην παιδεία, στη χρήση της γλώσσας , στην απόδοση των περιουσιών της εκκλησίας κλπ.με ιδιαίτερη έμφαση στην ωμή καταπάτηση του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού κατά την απογραφή φάρσα του περασμένου χρόνου. Αρκετές φορές κατά την ομιλία Ντούλε, πράγμα που φαίνεται και στο σχετικό βίντεο που αναρτήσαμε, από τα έδρανα σηκώνονταν ο τσάμης βουλευτής Ταχίρι αντιδρώντας στα όσα έλεγε ο Ντούλες. Για πληρέστερη ενημέρωση σας παρουσιάζουμε σε βίντεο όλο την ομιλία του Ντούλε.
Neb.gr



ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ 153 ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ!!! VIDEO ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!






 Καταπληκτικό βίντεο αφιερωμένο εξαιρετικά στους 153 εθνοπροδότες που είπαν το "ναι" της ντροπής δίνοντας τη χαριστική βολή σε εκατομμύρια Έλληνες που χαροπαλέυουν...
MAKELEIO.GR


ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ!


 

Πούλμαν χωρητικότητας τριάντα τριών ατόμων θα διαθέσει ο δήμος για τη μεταφορά των αθλητών του Παπάγου και του Χολαργού που θα συμμετάσχουν στον Κλασικό Μαραθώνιο Δρόμο που διοργανώνεται την Κυριακή 11 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, η διάθεση του πούλμαν θα γίνει για την εξυπηρέτηση των Δημοτών και όχι συγκεκριμένων ατόμων. Ως σημείο αναχώρησης του πούλμαν ορίζεται το Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού, επί της οδού Περικλέους 55 και ώρα 6.30πμ. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΣΘΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΑΝΟΡΜΟΥ!



kalteziotis-likourentzos
Εκατομμύρια ευρώ ετησίως μπαίνουν από το Δημόσιο, στις τσέπες του πρώην υπουργού Καλτεζιώτη ακόμη και με παράνομες πράξεις! Το Δημόσιο φέρεται να έχει μισθώσει όλα τα κτήρια του Καλτεζιώτη επί της οδού Πανόρμου!


Πάρτι εκατομμυρίων ευρώ γύρω από τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ. κ. Καλτεζιώτη φαίνεται πως έχουν στήσει οι υπηρεσίες του Δημοσίου! Εκατομμύρια ευρώ, που μπαίνουν στις τσέπες του επιχειρηματία Αρκάδα, ακόμη και αν χρειάζεται να συνωμοτεί το υπουργείο Οικονομικών, να παραβιάζει νόμους ή να προσθέτει ειδικές διατάξεις ώστε να εξασφαλίζεται απρόσκοπτα ο πακτωλός χρημάτων προς τον φίλο του κ. Στουρνάρα!
Η προκλητική εύνοια του υπουργείου Οικονομικών προς τον πρώην βουλευτή και υπουργό της ΝΔ κ. Καλτεζιώτη, ιδιοκτήτη του κτιρίου όπου στεγάζεται η ΔΟΥ ΚΑ' Αθηνών, δεν έχει όρια. Το ρεπορτάζ μας αποκαλύπτει ότι ανάμεσα στο Δημόσιο και στον Ν. Καλτεζιώτη έχει στηθεί ολόκληρη επιχείρηση! Όπου υπάρχει κτήριο ιδιοκτησίας του κ. Καλτεζιώτη, να'σου και το Δημόσιο μισθώνει μεγάλο μέρος του οικήματος! Εκτός από την ΚΑ΄ΔΟΥ Αθηνών, στον κ. Καλτεζιώτη φέρεται να ανήκουν και κτήρια τα οποία έχει μισθώσει το ΙΚΑ και διάφορες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ!

ΟΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ...ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗΣ!
Για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
doika-ktirio
Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι ο κ. Καλτεζιώτης είναι ιδιοκτήτης: α) της ΔΟΥ ΚΑ΄ (Λαρίσης 33 & Ιτέας) και του διπλανού κτηρίου με το οποίο την έχει συνενώσει παράνομα (πάνω φωτό).
Πάμε παρακάτω: β) Ο πρώην υπουργός επί ΝΔ κ. Καλτεζιώτης είναι ιδιοκτήτης και του κτηρίου όπου στεγάζεται το ΙΚΑ (Πανόρμου 66 και Καρύστου).Κάτω φωτό.
1966
Κι εδώ δεν λείπουν οι παρανομίες. Σε ότι αφορά στο ζήτημα των ΑΜΕΑ, το ΙΚΑ Πανόρμου δεν τηρεί καμία νομιμότητα, καθότι όχι μόνο έχει πολύ απότομη ράμπα εισόδου, αλλά επιπλέον έχει δύο ανελκυστήρες που αμφότεροι είναι ακατάλληλοι, καθότι το πλάτος των θυρών τους και οι διαστάσεις των θαλάμων, είναι πολύ μικρότερα από αυτά που ορίζει ο Νόμος για τα ΑΜΕΑ!!!
Συνεχίζουμε: Το ρεπορτάζ μας λέει ότι ο Ν. Καλτεζιώτης είναι ιδιοκτήτης και δύο ακόμη κτηρίων στο ίδιο σημείο, τα οποία επίσης μισθώνει στο Δημόσιο!!! Μπίζνες δίχως τέλος έχει ανοίξει το Δημόσιο με τον πρώην υπουργό; Το πολιτικό σύστημα εξοντώνει τον κοσμάκη αλλά χρυσώνει τα δικά του παιδιά: Πρώην υπουργούς και βουλευτές! Όπως φαίνεται, το Δημόσιο, όπου υπάρχει κτήριο του Καλτεζιώτη, τρέχει να το μισθώσει!
Για πάμε να δούμε λοιπόν ποια ακόμη κτήρια (εκτός της ΚΑ΄ ΔΟΥ Αθηνών και του ΙΚΑ), φέρεται να ανήκουν στον κ. Καλτεζιώτη:
1970
1) Το κτήριο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το ΙΚΑ, και συγκεκριμένα επί της οδού Καρύστου 5 (πάνω φωτό). Και αυτό μισθώνεται στο Δημόσιο, και ειδικότερα σε δύο υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων έργων: α) ΕΥΔΕ ΜΕΛΕΤΩΝ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΕΥΔΕ/ΕΠΠΕΛ), και β) ΕΥΔΕ ΜΕΛΕΤΩΝ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ (ΕΥΔΕ/ΑΤΙΟ).
kalteziot-karistou-ypexode
2) Το κτήριο που βρίσκεται στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο με τη ΔΟΥ ΚΑ΄, με πρόσοψη επί της Πανόρμου αρ.70-72. (φωτο κάτω). Και αυτό μισθώνεται στο Δημόσιο, και συγκεκριμένα στην τρίτη υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων έργων: ΕΥΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ (ΕΥΔΕ/ΕΠΛΕΣ).
1967
Επομένως, οι τρεις από τις τέσσερις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων (http://www.ggde.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=21&Itemid=145), στεγάζονται σε κτήρια που μισθώνει στο Δημόσιο ο Ν. Καλτεζιώτης!
KALTEZIOT-KTIRIO
Εμείς οι αδαείς ρωτάμε:
1) Πόσα κτήρια επιτέλους μισθώνει ο Καλτεζιώτης στο Δημόσιο και πόσα χρήματα εισπράττει συνολικά κάθε μήνα ή ετησίως;
2) Ποιοί δημόσιοι λειτουργοί διαπράττουν κατ' εξακολούθηση παράβαση καθήκοντος, επιτρέποντας τη στέγαση δημόσιων υπηρεσιών στα κτήρια του Καλτεζιώτη, τα οποία δεν πληρούν τις προδιαγραφές του Νόμου για τα ΑΜΕΑ (και όχι μόνο);
Και κάτι εξίσου σημαντικό: Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης του Υπουργείου Οικονομικών κα Αγγελική Φετοκάκη, είπε πως ο κ. Καλτεζιώτης προσέφερε 500μ2 σε γειτονικό κτήριο, για να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της ενοποιημένης ΔΟΥ Ψυχικού & ΚΑ΄, προκειμένου αυτή να στεγαστεί τελικά στα δικά του κτήρια. Γνωρίζοντας δηλαδή η κα Φετοκάκη την διαβεβαίωση που της παρέσχε ο Ν. Καλτεζιώτης, ενσωμάτωσε φωτογραφικά την πρόταση αυτή του πρώην υπουργού στο πόρισμα(σελ.10-11). Μία πράξη που ενισχύει περισσότερο τις ενδείξεις για παράβαση καθήκοντος στην οποία υπέπεσε τόσο η ίδια όσο και η Προϊσταμένη του Τμήματος Κατασκευής Έργων και Συντήρησης Κτιρίων του Υπουργείου Οικονομικών κα Μαρία Ανδρεοπούλου. Εκεί λοιπόν, αναφέρουν τα εξής για να εξυπηρετήσουν φωτογραφικά τον Καλτεζιώτη:
«Επισημαίνονται τα ακόλουθα θέματα:
1. Σύμφωνα με το Ν. 3130/2003 σε περιπτώσεις μισθωμένων κτιρίων, που έχει λήξει η μίσθωση, η Υπηρεσία έχει τη δυνατότητα να παραμένει στο κτίριο εξωσυμβατικά, για όσο χρόνο απαιτηθεί, μέχρι να εξευρεθεί νέο κτίριο προς μίσθωση, κατόπιν σχετικού διαγωνισμού. Σε περιπτώσεις κατεπείγουσας ανάγκης είναι δυνατόν το Δημόσιο να προβαίνει σε απευθείας μίσθωση διάρκειας 1 έτους (με δυνατότητα παράτασης 1 επιπλέον έτους), χωρίς διενέργεια διαγωνισμού. Επίσης το Δημόσιο έχει τη δυνατότητα, σε περίπτωση πρόσθετων αναγκών, να προβαίνει σε κατ' επέκταση μίσθωση χώρων του ιδίου ή παρακείμενου ακινήτου, χωρίς διαγωνισμό, επιφανείας που δεν υπερβαίνει την επιφάνεια του ήδη μισθωμένου ακινήτου.
2. Σε όλες τις περιπτώσεις όπου τα μισθωμένα κτίρια επαρκούν οριακά για τη στέγαση της ενοποιημένης ΔΟΥ, θα πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα παραμονής στο υφιστάμενο κτίριο, μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, με την προϋπόθεση παραχώρησης από τον εκμισθωτή πρόσθετων επαρκών και κατάλληλων χώρων και με χαμηλό μίσθωμα, για τη στέγαση της ενοποιημένης ΔΟΥ».

ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ;
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η Επιτροπή για την ενοποίηση των Εφοριών, παρά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματά μας για τις παρανομίες που έχουν συντελεστεί με ευθύνη της στο κτήριο της ΚΑ΄ΔΟΥ Αθηνών, συνεχίζει ακάθεκτη το... έργο της και αναμένεται να επισκεφτεί τόσο το κτήριο της ΚΑ΄ΔΟΥ όσο και το παρακείμενο, προκειμένου να ελέγξει εάν επαρκούν τα τετραγωνικά μέτρα για την επέκταση της εφορίας! Και για όλα τα υπόλοιπα, που αφορούν στην μη ύπαρξη WC και για το κοινό και για τα ΑΜΕΑ όσο και για την μη δυνατή πρόσβαση ΑΜΕΑ στο κτήριο της ΚΑ΄ΔΟΥ Αθηνών, η Επιτροπή, δεν δίνει σημασία!
Εάν ισχύουν οι παραπάνω πληροφορίες, ρωτάμε: Μέχρι ποίου σημείου μπορεί να φτάνει η έλλειψη ευαισθησίας ορισμένων;
"Ελεύθερη Ώρα" , makeleio.gr