Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΞΥΔΗΣ: “ΕΧΩ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ”


Ξεκίνησε με δυναμισμό, πίστη και πείσμα ο Βασίλειος Ξύδης την προεκλογική του εκστρατεία, δίνοντας συνέντευξη τύπου σε κοσμικό κέντρο του Παπάγου, όπου και παρέθεσε μίνι δεξίωση.
Κατά την σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Παπάγου, χωρίς να παραγνωρίζει το δύσκολο της προσπάθειάς του και την πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει,  παρουσιάστηκε με έντονη αυτοπεποίθηση, τονίζοντας ότι η ομάδα του διαθέτει όλα τα όπλα που απαιτεί ο «Καλλικράτης» για να διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών Παπάγου-Χολαργού. Σημείωσε με νόημα ότι «οι πολίτες του Παπάγου και Χολαργού έχουν νου και γνώση ώστε στις επικείμενες δημοτικές εκλογές να αναδείξουν τον δήμαρχο εκείνον που θα διασφαλίσει τις προϋποθέσεις να οργανωθεί σωστά ο νέος δήμος για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα άμεσα και δραστικά». Σίγουρα, αυτή η αποστροφή του λόγου αποτελούσε …μπηχτή για τον αντίπαλό του Νικολάου, όπως την ίδια τακτική κράτησε όταν αναφέρθηκε στα υγιή οικονομικά του δήμου Παπάγου, προκειμένου να τον διαχωρίσει από την κακή οικονομική κατάσταση  του δήμου Χολαργού.
Ο Β. Ξύδης απάντησε με άνεση και όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν παρά το γεγονός ότι ο εκδότης του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» Μάκης Βραχιολίδης δεν του χαρίστηκε και του έθεσε σκληρά ερωτήματα. Ιδού το πρώτο από αυτά:
"Ονομάζετε τον συνδυασμό σας Νέα Πορεία. Το νέα Πορεία σημαίνει και νέος επικεφαλής. Εσείς κύριε Ξύδη ηγείστε του συνδυασμού σας επί 20 χρόνια. Γύρω σας είδα ότι έχετε και νέους. Νέοι που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό σας. Είδα τον Νίκο Κουκή, τον Ηλία Αποστολόπουλο, τον Δημήτρη Τούτουζα. Γιατί δεν κάνετε στην άκρη παραχωρώντας το τιμόνι της παρατάξεώς σας σε έναν από αυτούς τους νέους του συνδυασμού σας; Μην ξεχνάτε ότι αν εκλεγείτε πάλι δήμαρχος, όταν θα τελειώνει η θητεία σας θα έχετε μεγαλύτερη ηλικία από όση είχε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν αποχωρούσε από την Πρωθυπουργία της χώρας".

Ξύδης: «Κατ’ αρχήν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εξελέγη από τον ελληνικό λαό για το ελληνικό Κοινοβούλιο. Εμένα με εμπιστεύονται επί 16 χρόνια οι δημότες για Δήμαρχο. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.
Πρέπει να σας πω ότι ο βασικός λόγος που κατεβαίνω για να διεκδικήσω την Δημαρχία Παπάγου-Χολαργού, είναι ακριβώς επειδή υπάρχουν οι νέοι στον συνδυασμό μας. Είναι αυτοί που με ώθησαν, με παρακίνησαν να μπω εκ νέου μπροστά στην αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση. Η προσπάθεια αυτή χρειάζεται την εμπειρία, την πείρα και βεβαίως τον νεανικό δυναμισμό. Σας πληροφορώ μάλιστα ότι αν δεν είχα αυτούς τους νέους δίπλα μου δεν θα κατέβαινα για δήμαρχος»

Ερωτ. Κύριε Δήμαρχε, ο Παπάγος έχει από τα πιο ακριβά δημοτικά τέλη Πανελληνίως και βεβαίως πολύ ακριβότερα από τον Χολαργό. Οι Χολαργιώτες φοβούνται ότι αν εκλεγείτε δήμαρχος θα εξομοιώσετε τα δημοτικά τέλη με αυτά του Παπάγου.


ΞΥΔΗΣ: Ο Παπάγος είναι αλήθεια ότι έχει ακριβά δημοτικά τέλη. Όχι τα ακριβότερα πανελληνίως όπως ισχυρίζεστε, αλλά πιο ακριβά από του Χολαργού. Όμως για να γίνει σωστή σύγκριση, τα τέλη  του Παπάγου δεν θα έπρεπε να συγκριθούν με του Χολαργού αλλά με περιοχές σαν την Φιλοθέη, το Παλαιό Ψυχικό, με περιοχές δηλαδή όπου το επίπεδο ζωής των κατοίκων είναι παρόμοιο. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Παπάγος δεν έχει εμπορικά καταστήματα ή εμπορικά κέντρα. Όταν εκλεγούμε στην νέα διοίκηση του δήμου Παπάγου- Χολαργού δεν είναι αναγκαίο α αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη. Μπορεί ο κάθε δήμος να διατηρήσει τα δικά του δημοτικά τέλη. Δεν έχουν λοιπόν λόγο να ανησυχούν οι κάτοικοι του Χολαργού. 

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν πολλοί Χολαργιώτες οι οποίοι θα συμμετάσχουν και στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ». Εκτός από τον Χρήστο Δασκαλόπουλο (πρώην υποψήφιο Δήμαρχο), και τους νέους-δυναμικούς υποψηφίους  Ηλία Αποστολόπουλο, Παναγιώτη Κανελλόπουλο, Δημήτρη Τούτουζα και Νίκο Κουκή, εντοπίσαμε τους Κώστα Τσοχαλή, Άγγελο Μπελιτσάκο, Σάκη Μαραζώτη και την κυρία Ευαγγελοπούλου, πρώην σημαίνον στέλεχος του συνδυασμού Νικολάου, η οποία διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Χολαργού.
Όλα αυτά τα ονόματα που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του Ξύδη, δείχνουν ότι ο Δήμαρχος Παπάγου έχει πετύχει σημαντική διείσδυση στον Χολαργό, ποντάροντας να …εξοντώσει εκλογικά τον αντίπαλό του-Δήμαρχο Χολαργού. 

ΚΑΙ Ο ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΞΥΔΗ;
Έστω και αν ο Αντώνης Πολύδωρας δεν το ομολογεί ούτε έχει δηλώσει ποιον θα στηρίξει, η δημόσια παρουσία του στην συνέντευξη τύπου του Βασίλη Ξύδη, μόνον τυχαία δεν ήταν. Μάλιστα, η ερώτηση την οποία υπέβαλε ο ίδιος ο παλαίμαχος αυτοδιοικητικός στον Δήμαρχο Παπάγου, «Τι απαντάτε σε πολλούς Χολαργιώτες που λένε πως δεν θα ψηφίσουν επουδενί Δήμαρχο Παπάγου για να διοικήσει τον Χολαργό;», έδωσε την κατάλληλη πάσα στον κ. Ξύδη για να δηλώσει αφοπλιστικά:
«Ο Δήμαρχος εκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Αυτός είναι ο ρόλος του. Όταν το νέο συμβούλιο θα απαρτίζεται από 23 δημοτικούς συμβούλους του Χολαργού και μόνον 10 συμβούλους από του Παπάγου, μπορείτε να αντιληφθείτε ποια πλειοψηφία θα διοικεί το νέο αυτοδιοικητικό δήμο Παπάγου-Χολαργού».

Ο πανέξυπνος Αντώνης Πολύδωρας σέρβιρε την ερώτηση αυτή στον Δήμαρχο Ξύδη, για να καταστήσει σαφές ότι οι δημότες Χολαργού μπορούν ανεπιφύλακτα να στηρίξουν τον Ξύδη.

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ 110 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ-ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ Κ.Λ.Π.

Τελικά για τις 28 Φεβρουθαρίου 2011 προσδιορίστηκε η νέα δικάσιμος της πολύκροτης δίκης με τους 110 κατηγορούμενους για παράβαση καθήκοντος, αξιωματούχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Μετά από το αίτημα που έθεσαν αρκετοί από τους συνήγορους των κατηγορουμένων, για αναβολή για λόγους υγείας, ο Εισαγγελλέας της έδρας πρότεινε ως νέα ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης, την 31η Ιανουαρίου 2011.
Όμως, αρκετοί συνήγοροι υπεράσπισης, διαμαρτυρήθηκαν για τον κοντινό προσδιορισμό της δίκης, ζητώντας νέα παράταση  αναβολής της δικασίμου. Τελικά ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου έκανε δεκτό το νέο αίτημα, ορίζοντας την 28η Φεβρουαρίου 2011 ως οριστική ημερομηνία διεξαγωγής της πρωτοφανούς για τα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δίκης.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΥΡΙΟ Η ΔΙΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 110 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ-ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Αύριο εκδικάζεται στο Α' Τριμελές Εφετείο η πολύκροτη υπόθεση με τους 110 κατηγορούμενους Δημάρχους καιν Αντιδημάρχους-Δ.Συμβούλους της Δ. Αττικής! Πρόκειται για μια μοναδική στα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησηςη υπόθεση με τόσο μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων, στην οποία βασικός μάρτυρας είναι ο Μάκης Βραχιολίδης εκδότης του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή" από την δημοσιογραφική έρευνα του οποίου οδηγήθηκε η υπόθεση στην Δικαιοσύνη.
Στο εδώλιο του κατηγορυμένου θα καθίσουν μεγάλα και γνωστά ονόματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όλοι όσοι μέσα από τα δημοτικά συμβούλια των δήμων τους ή τις Δημαρχιακές Επιτροπές, συνήνεσαν στην παράνομη αφαίμαξη του ποσού των 600.000 € από τους Προϋπολογισμούς των Δήμων τους, οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης. Χαρακτηριστικά:

Εκτός από τον Ανδρέα Παχατουρίδη Δήμαρχο Περιστερίου, παραπέμπονται και οι:
Δημήτρης Καλογερόπουλος (Δήμαρχος Αιγάλεω και Πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ),
Ιωάννης Γκίκας (Αντιδήμαρχος Αιγάλεω)
Γιώργος Λιάκος (πρώην Δήμαρχος Ασπροπύργου)
Νίκος Μελετίου (νυν Δήμαρχος Ασπροπύργου)
Ισίδωρος Τσίγκος (Αντιδήμαρχος Ασπροπύργου)
Γιώργος Αμπατζόγλου (Δήμαρχος Ελευσίνας)
Ταξιάρχης Φαρμάκης (Αντιδήμαρχος Ελευσίνας)
Δημήτριος Λιάσκος (Αντιδήμαρχος Ελευσίνας)
Παναγιώτης Λινάρδος (Αντιδήμαρχος Ελευσίνας)
Κλέαρχος Τζαφέρης (Αντιδήμαρχος Ελευσίνας)
Βασίλης Κουκουβίνος (πρώην Δήμαρχος Ιλίου)
Κυριάκος Ντηνιακός (πρώην Δήμαρχος Χαϊδαρίου)
Δημήτρης Μαραβέλιας (νυν Δήμαρχος Χαϊδαρίου)
Νικήτας Καμαρινόπουλος (Δήμαρχος Καματερού)
Θεόφιλος Ρόκκας (Δήμαρχος Μαγούλας)
Χρυσόστομος Σύρμος (Δήμαρχος Μεγαρέων)
Γιωργος Μπρεδελής (Αντιδήμαρχος Μεγαρέων)
Γιώργος Παπαβασίλης (Αντιδήμαρχος Μεγαρέων)
Νικόλαος Παπαδήμας (πρώην Δήμαρχος Άνω Λιοσίων)
Χρήστος Παππούς (νυν Δήμαρχος Άνω Λιοσίων)
Δημήτριος Καμπόλης (Αντιδήμαρχος Άνω Λιοσίων)
Ανδρέας Αντζάμπος (Αντιδήμαρχος Άνω Λιοσίων)
Σταύρος Φωτίου (Δήμαρχος Νέας Περάμου)
Λάμπρος Μίχος (πρώην Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και νυν βουλευτής ΠΑΣΟΚ)
Αναστάσιος Βουρλούμης (Αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου)
Μάριος Λιακόπουλος  (Αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου)