Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Aνταπάντηση στον κ. Τίγκα για την λαϊκή στην 25η Μαρτίου


Κύριε Τίγκα,
Διάβασα κι εγώ με προσοχή το κείμενό σας. Mέσα σε αυτό διακρίνω   υπεροψία και την απροθυμία να ζητήσετε μια συγγνώμη στους αγανακτισμένους δημότες για την λανθασμένη απόφασή σας. Εκτός αυτού με χαρακτηρίζετε θύμα παραπληροφόρησης και ότι δεν είμαι υπεύθυνα ενημερωμένη σχετικά με τον τρόπο που εξελίχτηκε αυτή η διαδικασία.
Οι πληροφορίες μου κ Τίγκα βασίζονται σε πρακτικά του ΔΣ και σύμφωνα με το παρακάτω απόσπασμα των πρακτικών της συνεδρίασης στις 23/6/11 ήσασταν ο πρώτος που πρότεινε την 25η Μαρτίου για την θέση της λαϊκής: «…Διότι αν θέλατε να κάνετε μια τολμηρή πρόταση, κόψτε ένα διάστημα την 25ης Μαρτίου κάντε λαϊκή στην 25ης Μαρτίου. Πώς η Πίνδου κόβεται και δεν μπορεί να κοπεί η 25ης Μαρτίου; Εάν μου πείτε ότι υπάρχουν προβλήματα στην εκτροπή της κυκλοφορίας, βεβαίως. Λύστε τα…» Αφού λοιπόν ήταν δική σας η λανθασμένη έμπνευση να πραγματοποιείται η λαϊκή σε αυτή την θέση, έκανα αναφορά στο όνομά σας, χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος από αυτούς που εσείς φαντάζεστε. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να απολογούμαι για αυτό.
Χωρίς να με γνωρίζετε, με προσβάλλετε υπονοώντας ότι αποτελώ φερέφωνο κάποιου Δημοτικού Συμβούλου και βασίζομαι σε ανεύθυνα στοιχεία «αλαλαζόντων Δημοτικών Συμβούλων  ή επίδοξων Υποψήφιων Δημάρχων». Αυτά είναι ιστορίες συνομωσίας. Δεν έχω ανάγκη υποβολέα κ. Τίγκα για να εκφράσω  παράπονα και απόψεις σχετικά με θέματα του Δήμου μας. Εμάς τους δημότες δεν ενδιαφέρουν οι «αλαλάζοντες» αντίπαλοί σας και δεν μας αγγίζουν οι προσωπικές σας αντιπαραθέσεις.
Θα ήθελα επίσης να σχολιάσω κ . Τίγκα την πρόθεσή σας σύμφωνα με όσα γράψατε, να καταθέσετε μια νέα πρόταση προ ημερήσιας στο ΔΣ στις 26/4/12. Αναφέρετε κατά λέξη: «θα καταθέσω πλήρως τεκμηριωμένη πρόταση, που οι συνεργάτες μου και εγώ ετοιμάσαμε και αφορά στη μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς σε άλλη περιοχή μακράν της 25ης Μαρτίου». Γιατί κ. Τίγκα  δεν καταθέσατε από την αρχή την «πλήρως τεκμηριωμένη πρότασή σας» αντί αυτής της 25ης Μαρτίου; Γιατί παρεμβαίνετε τώρα μετά την δημοσίευση της επιστολής μου; Θα έπρεπε δηλαδή «πρώτα να πάθουμε για να μάθετε». 
Τέλος, αντί να φεύγετε από το θέμα μας χρησιμοποιώντας άστοχους χαρακτηρισμούς, προσβολές και κατηγορίες, αντί να περηφανεύεστε για τις «εφτά παρεμβάσεις – προτάσεις» σας, θα μπορούσατε απλά να παραδεχτείτε το λάθος σας και να ζητήσετε μια συγγνώμη από τους Χολαργιώτες!
Ράνυ Γεωργουδάκη



ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ALBUM 2012. ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Μόλις κυκλοφόρησε το λεύκωμα του ALBUM  2012. Πρόκειται για την ετήσια έκδοση του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή", που ενθουσιάζει. Οδηγός αγοράς καταστημάτων της περιοχής Χολαργού-Παπάγου, διανθισμένος με φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τον παλαιό Χολαργό. Τον Χολαργό από την δεκαετία του 1950 και εντεύθεν. 
Το ALBUM 2012 αναζητεί σημαντικά γεγονότα και πρόσωπα που έγραψαν την δική τους ιστορία στις περιοχές Χολαργού-Παπάγου, μέσα από τις σελίδες του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή". Το αρχείο της εφημερίδας μας από το 1970, προσφέρει σημαντικό υλικό στην περιοδεία μας στα χρόνια που πέρασαν. Οι παλαιότεροι θα θυμηθούν πολλά,  όπως για παράδειγμα ο Χ. Σκούρτης πρώην Δήμαρχος που θα δει στο ALBUM ανέκδοτη φωτογραφία του από τα φοιτητικά του χρόνια! 
Το αφιέρωμα του ALBUM αφορά στα πρόσωπα του Χρήστου Σαρτζετάκη, του αείμνηστου Τάσου Αποστολόπουλου, του Αντώνη Πολύδωρα με τους αγώνες του για τον Υμηττό, του Βασίλη Ξύδη, μακροβιότερου Δημάρχου Παπάγου αλλά και στην Αγία Τριάδα Χολαργού, όπως και στο άγαλμα του Περικλή. 
Πιστεύουμε να αρέσει και σε σας που θα το ξεφυλλίσετε. 
Η διανομή του ALBUM ήδη έχει ξεκινήσει σε καταστήματα και πολυκατοικίες του Χολαργού καθώς και στο ΚΕΠ Χολαργού, ενώ από εβδομάδα μπορείτε να το βρείτε και στα δημοτικά μέγαρα Χολαργού-Παπάγου και στο ΚΕΠ Παπάγου. 

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΡΤΕΡΙΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

Με εντατικούς ρυθμούς τα συνεργεία του δήμου φυτεύουν δένδρα και δενδρύλια στα παρτέρια των  δρόμων Φανερωμένης και Λ. Μεσογείων, με αποτέλεσμα σε σύντομο διάστημα να φωτιστεί με έντονο πράσινο χρώμα, τόσο η οδός Φανερωμένης  όσο και ο παράδρομος της Μεσογείων. 
Τα εύσημα ανήκουν στην δημοτική αρχή Παπάγου-Χολαργού αλλά και στην προηγούμενη, η οποία ξεκίνησε το έργο ανάπλασης της οδού Φανερωμένης. 

ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ! Ο "ΦΟΥΣΚΑΣ" ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΤΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ!


γράφει ο Άγγελος Σακέλλιας
Κύριοι, εξηγειθείτε:Που το πάτε με τον Καραμανλή; Στρατευτήκατε  με τον Κωττάκη και λοιπούς;
Ποίο σχέδιο δολοφονίας ; Συνελήφθη κάποιος επίδοξος δολοφόνος; Υπάρχει κάτι απτό στα σενάρια αυτά; Ας πούμε ότι  υπήρχε τέτοιο σχέδιο. Γιατί τόσο οργίλος απέρριπτε την πρόταση συνεργασίας του ΛΑΟΣ;  "Σου δίνω τους 10 μου βουλευτές, κάνε ό,τι χρειάζεται  να ξεφύγουμε απ΄τα δύσκολα".Και αυτός απαντούσε: "δεν συμπράττω εγώ με τ' άκρα"!!
Ποία ΑΟΖ; Αφού ΔΕΝ την γνώριζε. Εξακριβωμένα την ΑΟΖ την πρόφερε για πρώτη φορά, στις 22.11.08, ο Γ.Καρατζαφέρης. "Τί είναι η ΑΟΖ που λέει ο Καρατζαφέρης ;" ρωτούσε χαριεντιζόμενος με τον Βαληνάκη. Μετά από λίγο, έβγαλε το γραπτό του και ανέφερε την ....υφαλοκρηπίδα!!! 
Δέστε το οξύμωρο:υπέγραφε ενεργειακές συμφωνίες με την Ρωσία, αλλά αγνοούσε την ΑΟΖ.Θα ήμασταν  σήμερα σε αυτά τα χάλια άν είχε ανακηρύξει την ΑΟΖ; Όλοι θα λέγαμε: "νά ένας που τόλμησε την ΑΟΖ". Όταν δε, ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος του πρότεινε να ανακηρύξουν από κοινού με την Κύπρο την ΑΟΖ, ο Καραμανλής αρνήθηκε!
Σήμερα, οι αραβικές επαναστάσεις άλλαξαν το τοπίο-εις βάρος μας .....Θά ήταν ήρωας στα μάτια όλης της Ελλάδας τώρα. Αλλά...φευ!
Τολμά να φανερωθή στο πλατύ κοινό, χωρίς να φάη  νεράντζια ?
Το... βέτο στο Βουκουρέστι ήταν ένα επικοινωνιακό τρικάκι.
Πού η άμυνα απέναντι στο αδηφάγο αλβανικό κράτος; Γιατί δεν έθεσε βέτο κατά της ένταξής του στο ΝΑΤΟ; 
Η κουμπαριά με τον Ερντογάν δεν του έδωσε διδάγματα για τόσα θέματα;  Γιατί δεν μελέτησε τα χαρίσματα του κουμπάρου του σε τόσα πεδία;
Το προσπαθούσε με κάθε κόστος να επιβάλη το βιβλίο Ιστορίας  Ρεπούση.Έθεσε δε, την Γιαννάκου πρώτη στο ευρωψηφοδέλτιο Ν.Δ.το 2009.
Σας παραπέμπω στα: α)Καραμανλής Τεμπελόφουσκας , β)Ερντογάν το μεγαλείο ,η αξία του ανδρός. 
Και τα δύο στο vima.gr.

Σημείωση "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ": Για την καρέκλα του φροντίζει και πάλι ο Καραμανλής. Με τις δηλώσεις στήριξης προς τον Σαμαρά επιδιώκει να αναρριχηθεί στον θώκο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σιγά μην τον νοιάζει το έθνος και η Πατρίδα! 

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

"ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κο ΤΙΓΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ"

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή από αναγνώστη μας. Είναι Χολαργιώτης και γνωρίζει πολλά από την περιοχή.Και πρόσωπα και πράγματα. Τα στοιχεία του είναι στην διάθεσή μας. Απλά επειδή υπογράφει με τα αρχικά του, σεβόμενοι την υπογραφή του, δεν δημοσιοποιούμε το όνομά του. Πάντως όπως είπαμε τα στοιχεία του είναι στην διάθεσή μας. 


Κύριε Τίγκα ,
αναφέρεστε στην εξέλιξη των γεγονότων και στη δική σας άποψη και θέση που δεν έγινε δεκτή γιατί απουσιάζατε εκτός Αθηνών όπως λέτε.
Δεν με ενδιαφέρει αν απουσιάζατε και δεν με ενδιαφέρει η προσωπική σας θέση ούτε η θέση αυτών που επέλεξαν την 25η Μαρτίου για να γίνεται η λαϊκή του Χολαργού,συμφωνώ όμως με την θέση σας πάνω σε αυτό το θέμα.
Οι δύο θέσεις που έχετε προτείνει είναι σωστές αλλά προφανώς κάποιοι έχουν αντίθετη άποψη και την οποία με πάθος υπερασπίζονται είτε επειδή τους εκλέγουν τοπικά συμφέροντα είτε επειδή έχουν έρθει σε συμφωνία με τους υπεύθυνους της λαϊκής.Αυτό μου δείχνει εμένα ή όλη ιστορία και αν κάνω λάθος διαψεύστε με.
Ευριπίδου και Φανερωμένης με εναλλαγή ανά εξάμηνο λοιπόν.Σωστά,συμφωνώ. Κάντε το.
Μαλώνετε σαν τα μικρά παιδάκια στη παιδική χαρά για να οριοθετήσετε ένα χώρο που θα γίνεται η λαϊκή αγορά.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ ΜΑΣ ,Η ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ  ,όχι μόνο τώρα που σαφέστατα είναι σε εντελώς λάθος τόπο και δρόμο αλλά και προηγούμενα που για παράδειγμα ήταν στην οδό Αετιδέων και μπροστά από τη πίσω είσοδο-έξοδο του εμπορικού κέντρου.

Έχω γυρίσει και γυρίζω ολόκληρη την Ευρώπη σε επαγγελματικά ή τουριστικά ταξίδια και το φαινόμενο της λαϊκής αγοράς του Χολαργού ειδικά,δεν το έχω συναντήσει ούτε σε κωμοπόλεις του εξωτερικού.
Έχετε αποκλείσει και αποκλείετε κάθε Δευτέρα το μισό Χολαργό γιατί προφανώς η διαπλοκή -χωρίς να θέλω να κατηγορήσω εσάς προσωπικά - είναι εδώ και βασιλεύει !
Δεν βλέπετε που τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, δεν βλέπετε ότι στο εμπορικό κέντρο της Περικλέους έχουν κλείσει το 1/3 των καταστημάτων και εσείς εξακολουθείτε να κάνετε ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή των κατοίκων και των οδηγών.
Η λαϊκή αγορά να πάει στην αλάνα στους πρόποδες του Υμητού και όσοι δεν μπορούν να πηγαίνουν ,ας τους πηγαίνουν τα παιδιά τους ή ας πηγαίνουν οι υπηρεσίες τους ή ας πηγαίνουν φίλοι μαζεμένοι με ένα αυτοκίνητο ή  στο super market.
Τι να κάνουμε δηλαδή; 
Με τη λογική σας έλατε και στο σπίτι μου να ανοίξετε ένα πάγκο με πατάτες ή ότι άλλο .
Ας καταλάβετε τόσο εσείς οι δημοτικοί σύμβουλοι και η διοίκηση του δήμου μας αλλά και οι κάτοικοι που ψηφίζουν εσάς ή άλλους ότι δεν μπορεί και δεν είναι δυνατόν η λαϊκή αγορά να είναι κάτω από κάθε πολυκατοικία για να πηγαίνει η κυρά Κατίνα και ο κύρ Γιώργος ,να ψωνίζουν άνετα ,χωρίς αυτοκίνητο τα ζαρζαβατικά τους και ό,τι άλλο επιλέγουν.Τι να κάνουμε δηλαδή ; 


ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΣΑΘΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


Οι λόγοι για τους οποίους οι εκλογές μυρίζουν νοθεία, είναι πολλοί. Οι σημαντικότεροι όμως είναι:

1) Δεν θα διεξαχθούν exit polls.
2) Δεν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011. Άρα οι εκλογές θα διεξαχθούν με την απογραφή του 2001 (θα ψηφίσουν και οι πεθαμένοι)…
3) Η Φώφη Γεννηματά προχωρά ακάθεκτη σε Ελληνοποιήσεις (όπως φαντάζομαι και η ΝΔ).
4) Τα μικρά κόμματα δεν θα έχουν εκλογικούς αντιπροσώπους σε όλα τα εκλογικά κέντρα (βλέπε νοθεία καταμέτρησης ψήφων).
5) Η διαδικασία επιλογής των νομικών που θα στελεχώσουν τα εκλογικά κέντρα διαρκεί κανονικά πάνω από ένα μήνα (για την αντικειμενική πρόσληψή τους).Άρα θα τοποθετηθούν άτομα “εμπιστοσύνης” των δύο μεγάλων κομμάτων.
6) Η εκλογική αναμέτρηση θα διεξαχθεί και πάλι από μία ιδιωτική εταιρία, τη Singular. Θα θυμάστε τι έγινε το 2000..ΝΔ κυβέρνηση από7-9 το απόγευμα και μετά κέρδισε ο Σημίτης!!!  Μας έβαλε μαζί με τον Παπαδήμο και τα μαγειρεμένα στοιχεία στην Ε.Ε. και από τότε μας...πηδάνε! 

7) Πού είναι η υπηρεσιακή κυβέρνηση που κατά το Σύνταγμα πρέπει να μας οδηγήσει σε εκλογές;;;;; Όλος ο μηχανισμός του Υπουργείου εσωτερικών είναι στα χέρια του Γιαννίτση και της (πρώην) κυβέρνησης των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
skandalistis.blogspot.com

ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

EINAI O ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ"


Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα
Τα ζητήματα που απασχολούν τη ζωή της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και την οικουμενική διακονία της καθώς επίσης και θέματα που αφορούν στην Ομογένεια της Πόλης τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Φανάρι ο υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Περιφέρεια της Αθήνας, με την «Κοινωνική Συμφωνία», Σπύρος Καρανικόλας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

«Αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα και το Γένος μας, που απειλείται η κοινωνική συνοχή και σταθερότητα στον τόπο μας αλλά και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, δεν θα μπορούσα να μη δηλώσω το παρόν στη μάχη για την υπέρβαση της κρίσης. Για τη δημιουργία μιας νέας προοπτικής και μάλιστα από εμάς τους νέους που τόσα χρόνια κάποιοι μας ήθελαν στο περιθώριο. Σε αυτή την προσπάθεια δεν θα μπορούσα να συμμετάσχω αν δεν ερχόμουν πρώτα να προσκυνήσω σε αυτόν τον Ιερό τόπο για όλους τους Ορθοδόξους, για όλο το Γένος μας. Εδώ στο ταπεινό Φανάρι, που φωτίζει αδιάκοπα την Οικουμένη, χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας. Ήρθα να ζητήσω την ευλογία του Πατριάρχη μας και να ενημερωθώ για όλα εκείνα τα θέματα που απασχολούν τον Πρώτο της Ορθοδοξίας Θρόνο και την Ρωμηοσύνη της Πόλης που δίνει το δικό της αγώνα στη δύσκολη καθημερινότητα της εποχής μας. Πρέπει όλοι να ερχόμαστε στην Κωνσταντινούπολη, να στηρίζουμε το Πατριαρχείο και την Ομογένεια μας και να παίρνουμε δύναμη από τη δύναμή τους», δήλωσε στο www.Amen.gr ο κ.Σπύρος Καρανικόλας, Δρ Νομικής, για τη συνάντησή που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Κατά τη διάρκεια της 45λεπτης συζήτησης που είχαν  ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Υποψήφιος Βουλευτής με την "Κοινωνική Συμφωνία" συζήτησαν όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την Ρωμηοσύνη αλλά και την Πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως.

Να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος Σπύρος Καρανικόλας είχε συνεργαστεί με τα Υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, ως Σύμβουλος, μεταξύ άλλων και σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επίσης βρίσκεται πολύ κοντά στην Εκκλησία, στηρίζοντας τις δράσεις της ενορίας του και το Κοινωνικό της έργο, ενώ έχει χειροθετηθεί Αναγνώστης από τον Επίσκοπο Χριστουπόλεως Πέτρο.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν το Πάσχα τον Οικουμενικό Πατριάρχη επισκέφθηκε και η επικεφαλής της "Κοινωνικής Συμφωνίας", κυρία Λούκα Κατσέλη.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ!


Ο Βύρωνας Πολύδωρας αποτελεί ξεχωριστή σελίδα για τον Χολαργό. Η παρουσία του στο αμφιθέατρο της πόλης όπου πραγματοποίησε την κεντρική του προεκλογική ομιλία στις 22 Απριλίου, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Μίλησε σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα και καταχειροκροτήθηκε.
Η θέση της εφημερίδας μας είναι αντίθεση με τον Σαμαρά και την ...γιαλαντζί ντολμά πολιτική του. Όμως η στάση μας απέναντι στον παλαιό βουλευτή της Ν.Δ. τον Χολαργιώτη Πολύδωρα, μαχητικό βουλευτή και πλειστάκις δικαιωθέντος, είναι διαφορετική.
Σεβόμενοι λοιπόν την ιστορία του ίδιου του Βύρωνα Πολύδωρα, παραθέτουμε τα κύρια σημεία της ομιλίας του. 


«Είμαστε η Ελλάδα της Ακρόπολης, του Παρθενώνα του Βυζαντίου  του Μυστρά των Μυκηνών, της Επιδαύρου. Αυτή είναι η ταυτότητα μας
Θέλουμε όλους  εκείνους που συνομολογούν ότι η παγκόσμια σκέψη, επιστήμη και τέχνη  γεννήθηκε σε αυτόν τον  τόπο, τον οποίο προσκυνάμε ευλαβικά  Αυτή είναι η ταυτότητα μας»

«Δεν είμαστε καταστροφολάγνοι, δεν επενδύουμε πάνω στον ανθρώπινο πόνο δεν επενδύουμε επάνω στην ανθρώπινη δυστυχία να την κάνουμε πολιτικό κεφάλαιο’ όλοι μπορούμε να ζήσουμε φτωχότεροι, να ζήσουμε με λιγότερα αλλά όχι σφαγμένοι στις πλατείες από την μισαλλοδοξία και το φθόνο.
Προβάλλω υποψηφιότητα γιατί το νιώθω ότι χρειάζομαι να είμαι στο ρινγκ για καλός πυγμάχος»

«Για την δόξα της νέας δημοκρατίας έχω έξι σημεία των ιδεολογικών αρχών του 1974
Τα ξαναγράφω τα ξαναυπογράφω ορκίζομαι πάνω σε αυτά μαζί σας
Πίστη στην ιδέα του έθνους.
Ο έλληνας είναι έλληνας και θέλω να μείνει έλληνας με κράτος. Λαός χώρα εξουσία, αυτός είναι ο ορισμός του κράτους δικαίου.
Πίστη στην κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Πίστη στην ελεύθερη δημοκρατική οικονομία με ορθολογικό παρεμβατισμό.
Θέλω ελεύθερη οικονομία της αγοράς με έλλογο κρατικό παρεμβατισμό
Πίστη στις πολιτιστικές δυνατότητες της χώρας.
Η Ευρώπη είναι το μέγα καταφύγιο. Δεν την αντέχουμε την μοναξιά και να σταματήσουν τα πειράματα. Δεν παμε για το πείραμα της δραχμής  Δεν είμαστε το πείραμα ούτε το πειραματόζωο.

Ειρηνική συμβίωση των λαών.
Αυτές είναι οι ιδεολογικές αρχές της νέας δημοκρατίας και δεν αλλάζω ούτε συλλαβή»

«Πολέμησα σκληρά για την διαφθορά, για την σπατάλη.
Σήμερα είμαστε στο κρεσέντο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας»

«Επιτρέπεται να είσαι η πρώτη ναυτιλιακή δυναμη στον κόσμο και να μου λένε οι καραβοκυραίοι θέλουμε μηχανικούς και αξιωματικούς της γέφυρας και δεν βρίσκουμε δεν πηγαίνουν στις σχολές μας.
Και εμείς έχουμε τον φθόνο κατά της επιχειρηματικότητας κατά των εφοπλιστών
Κοιτάζω τα φαινόμενα και οικτίρω. Λυπούμαι και οικτίρω.»

«Ο δρόμος είναι να κυβερνηθούμε να βγούμε από την κρίση να προχωρησουμε στην ανάπτυξη .Είμαστε οι φορείς της δημιουργίας ,ης αισιοδοξίας εκείνοι που πιστεύουν στο αύριο αντλώντας δύναμη από το ένδοξο παρελθόν και την ιστορία μας .
Πρέπει  να διδασκόμαστε και από την ιστορία . Σας πληροφορώ ότι η ασυνενοησία οδήγησε την Ελλάδα στην μικρασιατική καταστροφή . Η ασυνεννοησία οδήγησε στην φρικτή δεκαετία του Σαράντα .»


«Μια παράξενη νομοτέλεια σώζει τον τόπο πάντα , όπως σαλπίζει ο Παλαμάς

Και μην έχοντας πιο κάτου άλλο σκαλί
Να κατρακυλήσεις πιο βαθιά  ατού κακού τη σκάλα,
Για τ’ ανέβασμα ξανά που σε καλεί
Θα αισθανθείς να σου φυτρώσουν , ω χαρά
Τα φτερά , τα φτερά τα πρωτινά σου τα μεγάλα ...........

Αυτά φυτρώνουν και από αυτή τη συνέλευση σήμερα για τα παιδιά μας , για τις ιδέες μας για την πατρίδα μας για τη νέα δημοκρατία για την πίστη ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στην νίκη και την επιτυχία.»

«Προτιμώ την ώρα που πέφτει σκοτάδι , να γίνω εγώ ένα κεράκι να δείξω τον δρόμο και ας  λιώσω, αυτή  είναι η πρόταση μου σήμερα για τις εκλογές για την υποψηφιότητα μου»

Σοκ και δέος, τα νέα μέτρα μετά τις εκλογές. Φοβούνται εξέγερση των Ελλήνων!!!!!!


 
 6η Μαΐου πλησιάζει, ας αποδείξουμε σε όλους πως μπορούμε να ξανακερδίσουμε την αξιοπρέπειά μας!


Τα πιο πολλά απο αυτά τα έχει διαρρεύσει η Τρόικα είτε επίσημα είτε ανεπίσημα για να τα εμπεδώσει ο κόσμος! Άλλωστε δηλώνουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν οτι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν υπογράψει και έχουν δεσμευτεί οτι θα εφαρμόσουν πλήρως το Μνημόνιο 2 αλλά και τα όποια Μεσοπρόθεσμα προκύψουν. Δείτε αναλυτικά:
- Κατάργηση 13-14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα
- Νέα μείωση του βασικού μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας στα 200? καθαρά, μαζί με όποιες μειώσεις επιφέρει σε μισθούς, επιδόματα ανεργίας κλπ.!
- Νέα μείωση βασικών και επικουρικών συντάξεων
- Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας αδείας
- Μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες.
- Πλέον ευέλικτες σχέσεις εργασίας , κατάργηση συμβάσεων και δικαιωμάτων
- Άμεση απόλυση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων το 2012. 200.000 απολύσεις σε βάθος τριετίας
- Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα - Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά
- Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε απο απόλυση είτε απο σύνταξη.
- Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α´κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.
- Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%
- Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά
- Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ
- Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα
- Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα
- Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας
- Επιπλέον μείωση ή κατάργηση του αφορολόγητου ορίου
- Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κάθε χρόνο
- Εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης
- Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών 
- Μονιμοποίηση του έκτακτου φόρου ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και ενοποίηση όλων των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας, σε μόλις δύο: σε ένα φόρο θα ενωθούν οι 33 φόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλον έναν όλο οι φόροι του κράτους.
- Φόρος ιδιοκατοίκησης (Ουσιαστικά θα είναι ενα είδος ενοικίου για όσους μένουν σε δικά τους σπίτια)
- Κατάργηση της μισθοδοσίας του Κλήρου
- Χαράτσια εφορίας ακριβώς μετά τις εκλογές: (Φόρος εισοδήματος, Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, Τέλος επιτηδεύματος, ΕΤΑΚ 2009, Έκτακτη εισφορά ακινήτων, ΦΑΠ 2010, ΦΑΠ 2011, Ειδικό τέλος ακινήτων (χαράτσι) για το 2012)
- Ιδιώτες φοροεισπράκτορες
- Πλήρες ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας ακόμη και στην... Τουρκία!
Οι Έλληνες δεν θα μπορούν πλέον να πουν οτι δεν ήξεραν. Οι Έλληνες δεν θα μπορούν πλέον να πουν οτι παραπλανήθηκαν απο τις γνωστές ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις περι επαναδιαπραγμάτευσης, αυτοδύναμης Ελλάδας και άλλες τέτοιες μπαρούφες.
Ο πρόεδρος του Eurogroup Γιούνκερ που αποχωρεί απο το αξιωμά του, δήλωσε σε συνομιλητές του πως φοβάται την εξέγερση των Ελλήνων, αφού καμία κοινωνία δεν θα μπορούσε να δεχθεί το νέο τσουνάμι μέτρων που έρχεται με αρχή τον Ιούνιο.
 
Ας ελπίσουμε να μην φτάσουμε μέχρι εκεί αλλά να τους δώσουμε ενα ηχηρό μήνυμα στις κάλπες...
ΟΧΙ  ΑΠΟΧΗ -ΟΧΙ ΑΚΥΡΟ -ΟΧΙ ΛΕΥΚΟ
ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ 
πηγή: http://www.analystsforchange.org/2012/04/blog-post_7309.html?utm_source=BP_recent 
>>  Οι κυβερνήσεις είναι σαν τις πάνες των μωρών. Χρειάζονται συχνή αλλαγή και μάλιστα για τον ίδιο λόγο. ...Όποιος εξαπατά έναν άνθρωπο λέγεται απατεώνας, όποιος εξαπατά έναν λαό λέγεται πολιτικός. >>>Παρ' όλα τα παραπάνω πρέπει να ψηφίζουμε. Γιατί οι κακοί πολιτικοί εκλέγονται από τους καλούς πολίτες που δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ:


ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΡΑΜΑΤΑ 
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.!



·   «ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΟΛΚΗΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»
  • «ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΧΑΝΟΝΤΑΝ  ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΡΧΟΤΑΝ Η ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
  • «ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ  ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΙΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ»

του Μάκη Βραχιολίδη
Οργή δίχως τέλος για τους εξαπατημένους από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. ομολογιούχους του Δημοσίου. Πόνος, κατάθλιψη, και οικονομική καταστροφή, συνθέτουν το δράμα χιλιάδων οικογενειών που εμπιστεύθηκαν τις αποταμιεύσεις μιας ζωής, στις θεωρούμενες ασφαλέστερες καταθέσεις.
Τα δύο κόμματα όμως που σύναψαν τη δανειακή σύμβαση, εξαπάτησαν τον κόσμο με πρωταγωνιστή τον Βενιζέλο, που διαβεβαίωνε δημοσίως ότι οι αποταμιεύσεις των φυσικών προσώπων δεν θα «κουρεύονταν». Κόποι μιας ολόκληρης ζωής εκλάπησαν μονομιάς για χάρη των δανειστών της Ελλάδος!!!
Η «Ελεύθερη Ώρα» επικοινώνησε με τρεις οικογένειες ομολογιούχων του Δημοσίου. Τα ανθρώπινα δράματα που ξετυλίγονται μπροστά μας, είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, αυτοί που βιώνουν ανείπωτη καταστροφή, επειδή η Κυβέρνηση Παπαδήμου αποφάσισε να τούς αρπάξει το βιος τους! Οι  περισσότεροι από αυτούς ζουν με χάπια αντικαταθλιπτικά, άλλοι έχουν τάσεις αυτοκτονίας και άλλοι κινδυνεύουν να τους κατάσχουν το σπίτι!
Αυτό το δράμα έχει την υπογραφή των δύο κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. που ψήφισαν το PSI. Όλως συμπτωματικώς ο Βενιζέλος που έβαλε πρώτος την υπογραφή του, δεν είχε επενδύσει σε ομόλογα του Δημοσίου!   

 «ΠΑΜΕ ΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΕΝΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ»
Ο Κώστας Μωραϊτης εργάζεται από 13 ετών στις οικοδομές. «Χτίζω τούβλα, και από την πολλή δουλειά έχω πάθει ηλιακή κνίδωση», λέει και συνεχίζει. « Ό,τι κατάφερα να αποκτήσω στη ζωή μου με αίμα, τόσο εγώ όσο και η γυναίκα μου η οποία έχει δουλέψει ως καθαρίστρια και στα φασόν, τα βάλαμε σε ομόλογα του Δημοσίου.  Ο ίδιος ο διευθυντής της Τραπέζης μας σύστησε να πάρω ομόλογα του Δημοσίου. Όταν τον ρώτησα εάν υπάρχει εγγύηση,  μου απάντησε «βεβαίως, εγγύηση είναι το ελληνικό δημόσιο». Τι άλλο χρειαζόταν για να το εμπιστευτώ; Αγράμματος είμαι,  το δημοτικό  τελείωσα, δεν είμαι επενδυτής. Έμεινα ήσυχος ότι μετά από 5 χρόνια θα παίρναμε τα λεφτά μας για να βοηθήσουμε με κάποια άνεση τα παιδάκια μας» .
Μέσα σε ένα βράδυ όμως, το PSI άρπαξε όλο το βιος της οικογένειας του κ. Μωραϊτη. «Έπεσα θύμα μεγάλης απάτης, από το κράτος, από την Τράπεζα και βεβαίως από τον αρμόδιο Υπουργό (Βενιζέλο). Δεν με ενημέρωσαν ότι τα χρήματά μου έμπαιναν σε επενδυτικό προϊόν, ούτε μας ειδοποίησαν να σηκώσουμε έγκαιρα τα λεφτά μας, γιατί το PSI θα τα «κούρευε». Μας καταστρέψανε. Είμαστε ξεκρέμαστοι πια. Έχουμε πάει σε ψυχολόγους και δίνουμε λεφτά στα ψυχοφάρμακα. Έλεγα, “και άνεργος να μείνω, δεν πειράζει, έχω μια καβάντζα 100.000 ευρώ, θα τα βγάλω πέρα”. Τώρα, μου τα πήραν  όλα, δεν έχω και δουλειά. Δουλεύω για μια βδομάδα και μετά τίποτα…Με βοηθούν οικονομικά τέσσερις -πέντε στενοί μου φίλοι».   

«ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΜΟΥ’ΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΗΔΗΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ»

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΙΓΚΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ


        


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ "25ης ΜΑΡΤΙΟΥ" ΩΣ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
του Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα
δημοτικού συμβούλου Παπάγου-Χολαργού

Διάβασα με πολύ μεγάλη προσοχή την ανάρτηση στο διαδίκτυο της  επιστολής της κ. Ράνυ Γεωργουδάκη, με τίτλο «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΙΓΚΑ-ΞΥΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΤΗΝ 25ΗΣΜΑΡΤΙΟΥ» και θα ήθελα να αναφερθώ στην εξέλιξη των γεγονότων και φυσικά να διατυπώσω τη δική μου άποψη πάνω στο θέμα.
        Όλα αυτά βέβαια με σκοπό αφενός μεν να πληροφορηθούν οι συνδημότες μας την αλήθεια για την επιλογή της 25ης Μαρτίου ως θέση της Λαϊκής Αγοράς και να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης, όπως δυστυχώς η προαναφερθείσα κυρία και αφετέρου εάν η θέση αυτή δεν εξυπηρετεί, τότε να ακουσθεί και η δική μου πρόταση.
        Η συζήτηση για τις τρεις θέσεις Λαϊκής Αγοράς, ώστε ανά 4μηνο να εναλλάσσονται άρχισε στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνήλθε στη 15η Τακτική Συνεδρίαση, στις 23 Ιουνίου 2011, όπου έγινε ευρύτατη διαλογική συζήτηση και ακούσθηκαν διάφορες απόψεις. Αρχικά ο αρμόδιος εισηγητής Αντιδήμαρχος  κ. Δασκαλόπουλος πρότεινε τις ακόλουθες τρεις θέσεις:  
          1η: Ευρυπίδου για τα οπωροκηπευτικά.
                       Αετιδέων για τα εμπορικά.
           2η: Φανερωμένης για τα οπωροκηπευτικά.
                Θεμιστοκλέους για τα εμπορικά.
           3η: Βεντούρη για τα οπωροκηπευτικά.
                 Ουρανίας για τα εμπορικά.
        Για την 3η θέση έγινε πολύ συζήτηση και  εκφράσθηκαν επιφυλάξεις από πολλούς ομιλητές, όπως από την πλευρά του Δημάρχου κ. Ξύδη, από τον Επίτιμο Δήμαρχο Χολαργού τον κ. Σκούρτη, τον κ. Αυγουρόπουλο, την κ. Πολυκαλά και τον υποφαινόμενο που επισημάναμε ότι η οδός Βεντούρη είναι πάρα πολύ στενή και με πολλά προβλήματα, άρα δεν κάνει για θέση Λαϊκής Αγοράς.  
        Σε αυτό το σημείο επεσήμανα ότι δεν πρέπει να επηρεασθούμε από του Παπάγου, όπου υπάρχουν τρεις θέσεις Λαϊκής Αγοράς, από τις οποίες, η μία δηλαδή η οδός Πίνδου που είναι κεντρική αρτηρία, κόβεται μια ημέρα την εβδομάδα όταν έχει Λαϊκή. Αν θέλουμε να έχουμε τρεις θέσεις Λαϊκής Αγοράς και στο Χολαργό τότε πρέπει να κόψουμε την 25ης Μαρτίου. Άλλη λύση δεν υπάρχει αρκεί να μπορέσει η Δημοτική Αρχή να επιλύσει το πρόβλημα της κυκλοφορίας.  
        Η πρόταση που έκανα και η οποία αναγράφεται στη σελίδα 46 των επίσημων Πρακτικών της 15ης Τακτικής Συνεδρίασης, στις σειρές 19 και 20 είναι ότι « οι θέσεις θα πρέπει να είναι δύο Ευρυπίδου και Φανερωμένης με εναλλαγή ανά 6μηνο ». ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ.

Μιλάνε για μείωση του κράτους αυτοί που το μπούχτισαν σε συμβούλους και ρουσφετολογικές προισλήψεις


Αναφερόμενος στις τις υποσχέσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την μείωση του κράτους και την αντιπαράθεση που είχε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha με τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Βορίδη,  ο υπ. Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλος δήλωσε: 

 
Μιλάνε για μείωση του κράτους οι Υπουργοί της συγκυβέρνησης που γέμισαν το κράτος συμβούλους και υπαλλήλους

Εγώ θέλω να μιλάω πάντα με στοιχεία και να είμαι πολύ συγκεκριμένος. Το απαιτούν άλλωστε οι συνθήκες που βιώνουμε όλοι.  Είπα, πως εγώ γνωρίζω ότι ακόμα και τώρα γίνονται προσλήψεις. Στα ΕΛΤΑ ας πούμε έχουν γίνει προσλήψεις.  Και βέβαια από τους συνδικαλιστές ακούστηκαν τα καλύτερα, είπαν πως καλώς έγιναν, αλλά δεν μας είπαν τι λένε οι συνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι. Είπα για όλους τους Υπουργούς, πως  παίρνουν, ακόμα και τώρα που η χώρα είναι σε αυτό το χάλι συμβούλους. Όλοι οι Υπουργοί έχουν από 5, από 10, δεν ξέρω από πόσους συμβούλους έχουν. Άρα λοιπόν όταν μιλάμε σε ένα φαντασιακό επίπεδο πρέπει οι ίδιοι να δώσουμε ένα παράδειγμα.

Και βέβαια, αφού ερωτήθηκα και στην εκπομπή, θεωρώ πως πρέπει να απαντήσουμε στους Έλληνες, που ακούν πως θα φύγουν τα κοντέινερ από την Αμυγδαλέζα. Τα κοντέινερ που ήδη έχουν πάει και είναι ακόμα στην Αμυγδαλέζα. Τελικά τι θα γίνει; Ο κ. Χρυσοχοίδης επιμένει πως την Τετάρτη όλα θα λειτουργούν.  Ο κ Βορίδης διαφωνεί.
Επιτέλους ας το καταλάβουν στη ΝΔ, άλλο η πολιτική και άλλο ο πολιτικαντισμός. Το σχετικό βίντεο που υπάρχει είναι αδιάψευστος μάρτυρας.



ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ 3η ΗΛΙΚΙΑ



Το Κ.Α.Π.Η. Χολαργού και το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, στο πλαίσιο προσπάθειας για την προαγωγή της υγείας ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως οι ηλικιωμένοι, διοργανώνουν, με την ευγενική υποστήριξη της Tena, εκδήλωση για την πρόληψη των ατυχημάτων στην τρίτη ηλικία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 8 Μαΐου 2012 και ώρα 11:30 π.μ. στο Κ.Α.Π.Η. Χολαργού, Αγαμέμνονος 4, Χολαργός. Την εκδήλωση έχει προσκληθεί να χαιρετίσει ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, κος Βασίλειος Ξύδης. 

Η καινοτόμος προσπάθεια προαγωγής υγείας στην τρίτη ηλικία εστιάζει σε ένα θέμα ιδιαίτερης σημασίας για την υγεία και την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων, όπως τα ατυχήματα στο χώρο του σπιτιού. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι πτώσεις αποτελούν την τρίτη αιτία χρόνιας αναπηρίας σε ηλικιωμένα άτομα, ενώ η πλειοψηφία των τραυματισμών που καταλήγουν στο θάνατο προέρχονται από πτώσεις. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο, περισσότεροι από το ένα τρίτο των ηλικιωμένων ηλικίας 65 ετών και άνω υφίστανται τραυματισμούς λόγω πτώσης. Οι σοβαροί τραυματισμοί και οι θάνατοι από πτώση αυξάνονται, μάλιστα, μετά την ηλικία των 70 και διπλασιάζονται μετά τα 78.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ "25ης ΜΑΡΤΙΟΥ" ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ


Η λαϊκή αγορά στην οδό 25ης Μαρτίου στον Χολαργό, στα σύνορα με του Παπάγου προκαλεί οργή και διαμαρτυρίες. Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή αναγνώστριας του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή". 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΙΓΚΑ – ΞΥΔΗ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

                           
Είμαι κάτοικος του Άνω Χολαργού, συγκεκριμένα διαμένω στα σύνορα Χολαργού- Παπάγου, σχεδόν στο τέλος της οδού Υμηττού.   
Κάθε Δευτέρα εδώ και τρείς μήνες βιώνω, όπως οι περισσότεροι Χολαργιώτες, την απίστευτη ταλαιπωρία που προκαλεί η  Λαϊκή στην 25η Μαρτίου. Η διακοπή της κυκλοφορίας σε αυτόν τον βασικό άξονα δημιουργεί μεγάλο κυκλοφοριακό χάος. Εκτός του ότι ο Χολαργός κόβεται κυριολεκτικά στα δύο, δεν εξυπηρετείται καθόλου ο Άνω Χολαργός, αφού περιοχές σαν την 17η  Νοεμβρίου ή την Αγία Τριάδα βρίσκονται δύο χιλιόμετρα μακριά.
Παρά την αγανάκτηση και τα παράπονα των δημοτών του Χολαργού η διοίκηση επιμένει σε αυτή την λανθασμένη απόφαση, η οποία πάρθηκε με μεγάλη προχειρότητα χωρίς να προηγηθεί κυκλοφοριακή μελέτη. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τελικά η λειτουργία της Λαϊκής στην 25η Μαρτίου εξυπηρετεί μόνο τον Παπάγο. Πραγματοποιείται ακριβώς στο κέντρο του Παπάγου, κοντά στο πρώην Δημαρχείο, αλλά ταυτόχρονα εκτός της οικιστικής ζώνης του Παπάγου. Έτσι, ενώ εξυπηρετεί τον Παπάγο δεν τον επιβαρύνει με την ακαταστασία  που δημιουργεί κάθε λαϊκή όπως θόρυβο, κυκλοφοριακή συμφόρηση κ.α..
Επειδή με απασχολεί το θέμα, έκανα έναν μικρό έλεγχο και διαπίστωσα ότι η πρώτη συζήτηση για την Λαϊκή έγινε στην  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23/6/2011. Τότε η πρόταση της Διοίκησης περιλάμβανε τρείς θέσεις, που θα εναλλάσσονταν ανά τετράμηνο.  Σε αυτές τις θέσεις δεν συμπεριλαμβανόταν η  25η Μαρτίου. Σε εκείνη την συνεδρίαση λοιπόν το  τότε μέλος των Ενεργών Δημοτών κ. Κώστας Τίγκας πρότεινε για πρώτη φορά την 25η Μαρτίου. Ακολούθως, στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ η πρόταση του κ. Τίγκα υιοθετήθηκε από τον Δήμαρχο κ. Ξύδη και υπερψηφίστηκε «στο πόδι» από την πλειοψηφία παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστική ήταν  η αντίδραση του κ. Αυγουρόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο και η  μετέπειτα επιστολή του, στην οποία  επισημαίνει όλα αυτά τα προβλήματα. Προφανώς όμως αυτή η παρεμβασή του αγνοήθηκε.
Αναρωτιέμαι πως δύο άνθρωποι άσχετοι με τον Χολαργό επεμβαίνουν τόσο επιπόλαια στην καθημερινότητά των Χολαργιωτών.  Ελπίζω η Διοίκηση να αναθεωρήσει την στάση της πάνω σε αυτό το θέμα. Η εμμονή της στην διατήρηση αυτής της θέσης παρά τα οφθαλμοφανή μειονεκτήματά της αποδεικνύει όχι μόνο την ασχετοσύνη και αναισθησία της  για τα ουσιαστικά προβλήματα του Χολαργού, αλλά και τον ρατσιστικό προσανατολισμό της στην εξυπηρέτηση   συμφερόντων που αφορούν αποκλειστικά και μόνο την κοινότητα  Παπάγου. 
Ράνυ Γεωργουδάκη

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ



Αγαπητοί Συμπολίτες,

Εδώ και 2,5 χρόνια, διανύουμε μια περίοδο που τη χαρακτηρίζει μία άνευ προηγουμένου εθνική, πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση, τις ζοφερές συνέπειες της οποίας βιώνει κάθε οικογένεια και κάθε πολίτης.

Σ’ αυτές τις πρωτοφανείς για τον τόπο μας συνθήκες που ζούμε, εμείς οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλούμεθα να δώσουμε μια καθαρή απάντηση, που να ενώνει την κοινωνία μας. Γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, και κατά συνέπεια ο Δήμος μας, δεν είναι (ή δεν πρέπει να είναι) θεσμός και δύναμη μόνο της παραγωγικής και αναπτυξιακής πορείας της Χώρας μας αλλά είναι πρωτίστως (και πρέπει να είναι) θεσμός και δύναμη της τοπικής αλληλεγγύης και συνοχής.

Κατά συνέπεια, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο, προσφέροντας κοινωνικές υπηρεσίες που θα συμβάλλουν στη συνοχή και αλληλεγγύη και παρεμβαίνοντας στο ζήτημα της απασχόλησης και, όσο είναι δυνατόν, της ανάπτυξης. Κάνοντας αυτά, είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και το αίσθημα ότι είμαστε μια ζωντανή και αλληλέγγυα κοινωνία που δεν ανέχεται την εξαθλίωση των πολιτών της, ακόμα και σε περιόδους κρίσης. Συγχρόνως, θα αποδείξει ότι η διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Σ’ αυτή, λοιπόν, την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η Χώρα μας, ο Δήμος μας πρέπει να αποτελέσει πυλώνα επαγρύπνησης για την κοινωνία μας, με στόχο τη βελτίωση και επαύξηση των κοινωνικών δομών του και την ισότιμη πρόσβαση των συμπολιτών μας σ’ αυτές τις δομές, ώστε να υλοποιηθεί έμπρακτα και να εξασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Αυτός ο στόχος εκτιμάται ότι μπορεί να υλοποιηθεί με την εφαρμογή ενός Προγράμματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ένα τέτοιο Πρόγραμμα, με την κωδική ονομασία «Κοντά στο Δημότη» πρότεινα προ μηνός στο Δημοτικό Συμβούλιο και η πρότασή μου έγινε αποδεκτή. Έτσι, το Πρόγραμμα «Κοντά στο Δημότη» είναι πλέον γεγονός.

Το Πρόγραμμα «Κοντά στο Δημότη», απευθύνεται στους απόρους και οικονομικά αδυνάτους δημότες, στα ΑμεΑ, στους άνεργους και άστεγους δημότες και γενικότερα, σ’ αυτούς που, μόνιμα ή πρόσκαιρα, έχουν ανάγκη τη συνδρομή του Δήμου. Απευθύνεται επίσης και στους εργαζόμενους στο δήμο Παπάγου – Χολαργού που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, στο βαθμό που το επιτρέπει η σχετική νομοθεσία.

Αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες παροχές, δράσεις και μέτρα (αρκετές από αυτές εφαρμόζονται στο δήμο μας εδώ και αρκετά χρόνια):
α.   οικονομική ενίσχυση των οικονομικά αδυνάτων και των πολυτέκνων,
β.   μείωση ή απαλλαγή από τους δημοτικούς φόρους ή/και τέλη των απόρων, των ατόμων με αναπηρίες και των πολυτέκνων (περιλαμβανομένων και των τριτέκνων),
γ.   δωρεάν παροχή ειδών διαβίωσης (κοινωνικό παντοπωλείο, διανομή ιματισμού, παιχνιδιών κλπ),
δ.   δωρεάν παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης,
ε.   μέριμνα για δωρεάν εξετάσεις σε ιδιωτικά εργαστήρια της πόλης και νοσοκομεία,
στ.    μείωση ή απαλλαγή για τη συμμετοχή στα αθλητικά πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα και προγράμματα των Νομικών Προσώπων του Δήμου,
ζ.   μείωση ή απαλλαγή από τα τροφεία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών,
η.   έκδοση της εκπτωτικής Κάρτας του Δημότη,
θ.   στήριξη ανήμπορων δημοτών κατ’ οίκον (Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»),
ι.    διάθεση χώρων για στέγαση των αστέγων, κατά τις ημέρες με δυσμενείς καιρικές συνθήκες,
ια. συνεργασία με συλλόγους, συνδέσμους και σωματεία της πόλης για φιλοξενία αστέγων,
ιβ. συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, για παροχή ψυχολογικής και ψυχιατρικής συνδρομής και με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Υγείας «ΑΡΓΩ»,
ιγ. δωρεάν διανομή προσκλήσεων από το Δήμο για την παρακολούθηση των παραστάσεων του Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού και των δημοτικών κινηματογράφων Παπάγου και Χολαργού καθώς και των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος,
ιδ. δωρεάν διανομή προσκλήσεων από τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου για παρακολούθηση αθλητικών, κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που οργανώνονται από αυτά,
ιε. συνεργασία με τους ενοριακούς ναούς για τη σίτιση και διανομή φαγητού σε απόρους κατοίκους,
ιστ.παροχή δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές, από συνταξιούχους εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτικούς των σχολείων της πόλης μας,
ιζ.  συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα που αποσκοπούν σε παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και αλληλεγγύη.

Για την υποστήριξη του Κοινωνικού Προγράμματος του Δήμου μας, η δημοτική αρχή διέθεσε, ως πρώτη δόση, το ποσό των 50.000,00€. Επίσης, γι’ αυτούς που θέλουν να συνδράμουν στην εφαρμογή του προγράμματος «Κοντά στο Δημότη», η δημοτική αρχή άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό στη EUROBANK στον οποίο, όσοι επιθυμούν, μπορούν να καταθέτουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό. Ο αριθμός αυτού του τραπεζικού λογαριασμού είναι 0026.0374.73.0200326287 και η ονομασία του ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ / ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ.

Για λόγους διαφάνειας, εισηγήθηκα και έγινε δεκτό η παρακολούθηση του Προγράμματος «Κοντά στο Δημότη» να γίνεται από  διαπαραταξιακή Επιτροπή, αποτελούμενη από :
α.   τον αρμόδιο για την κοινωνική μέριμνα Αντιδήμαρχο, ως Πρόεδρο,
β.   τους Προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων Δ.Ο.Π.Α.Π. και Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α. και
γ.   τρεις δημοτικούς συμβούλους, εκ των οποίων οι δύο να προέρχονται από τους συνδυασμούς της μειοψηφίας.
Αυτή η Επιτροπή, πλην της παρακολούθησης του Προγράμματος, θα είναι αρμοδία για να εισηγηθεί τη λήψη και κάθε άλλου μέτρου ή δράσης που θα βελτιώνει το Πρόγραμμα, το οποίο θα ισχύσει μέχρι το τέλος του 2014.

Κλείνοντας αυτή την ανακοίνωση / επιστολή μου, είμαι στην ευχάριστη θέση να συμπληρώσω ότι στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής και της προσπάθειας να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση που «μαστίζει» την κοινωνία μας και την τοπική αγορά μας αποφασίσαμε και τα ακόλουθα :
α.   τη μείωση επί 2ετία κατά 50% των δημοτικών τελών των νέων επιχειρήσεων που θα δημιουργηθούν από τους δημότες μας και θα έχουν έδρα την πόλη μας και
β.   τη χρηματοδότηση από το δήμο μας καμπάνιας στήριξης της τοπικής εμπορικής δραστηριότητας.

      Παραμένων πάντα στη διάθεσή σας, για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Βασίλειος Ξύδης
Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού
Υποναύαρχος ΠΝ εα






Ε
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Σας υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί στην πόλη μας κυκλοφορούν διάφοροι απατεώνες. Αυτοί χρησιμοποιούν ποικίλους τρόπους προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα ή να εισέλθουν στα σπίτια για να υπεξαιρέσουν χρήματα, αντικείμενα κλπ. Αυτοί οι απατεώνες δεν διστάζουν να εμπλέκουν ακόμα και το Δήμο ή το Δήμαρχο, στην προσπάθειά τους να πείσουν τους ανύποπτους να τους δώσουν χρήματα ή να τους ανοίξουν την πόρτα του σπιτιού τους για να διεκπεραιώσουν, δήθεν, κάποια υπόθεση ή εκκρεμότητα με το δήμο.
Εφιστούμε την προσοχή των κατοίκων και δημοτών και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων, να μην εμπιστεύονται αυτούς τους ανθρώπους, καθώς ουδεμία σχέση έχουν με το δήμο ή το Δήμαρχο.