Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Η ΝΔ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ!

Στην ύπουλη και επικίνδυνη παγίδα της ΝΔ έπεσαν υποψήφιοι Δήμαρχοι του Παπάγου-Χολαργού τους οποίους κάλεσε ο μέχρι προχτές γ.γ. της Περιφέρειας Δ. Καλογερόπουλος. 
Η ενέργεια της ΝΔ να καλέσει τους υποψηφίους ή φερόμενους υποψηφίους Δημάρχους να κατέβουν ενωμένοι είχε κι έναν άλλο στόχο: εάν δεν κατέβουν ενωμένοι τότε θα προσποριστεί ως δική της την οποιαδήποτε επιτυχία τους στις δημοτικές εκλογές
Η κλήση-πρόσκληση της ΝΔ προς τους Κεχρή, Αποστολόπουλο, Κουκή, Παρίση, Καμπανέλη κ.α. είχε το εξής μήνυμα από την πλευρά της: "Σας θεωρώ δικούς μου υποψηφίους, κοιτάξτε να τα βρείτε, πάντως σε κάθε περίπτωση όποιος από σας κερδίσει τις εκλογές είναι σα να τις έχει κερδίσει υποψήφιος της ΝΔ"
Απλά όσο και ύπουλα πράγματα από τη ΝΔ. 
Θεωρούμε ότι κυρίως οι Κεχρής-Αποστολόπουλος εγκλωβίστηκαν σε αυτό το παιχνίδι της ΝΔ και καλά θα κάνουν να αποκηρύξουν την ενεργεια του κόμματος. Η ΝΔ τους θεωρεί δικούς της υποψηφίους γι' αυτό και τους κάλεσε και όποιοι κατέβουν στην αρένα των εκλογών θα είναι -έστω και ατύπως- υποψήφιοι δικοί της!

Ο Κώστας Τίγκας θα πρέπει να θεωρεί τυχερό τον εαυτό του που δεν συμπεριελήφθη στον κατάλογο του προσκλητηρίου της ΝΔ , πάντως σε κάθε περίπτωση όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να διακηρύξουν ότι είναι ανεξάρτητοι και ότι καταδικάζουν τέτοιου είδους παλαιοκομματικές-σάπιες πρακτικές της ΝΔ!   

ΜΠΟΝΤΙΜΠΙΛΝΤΕΡ ΕΤΩΝ 78! ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!

Ο 78χρονος μποντιμπιλντεράς Jim Morris διαθέτει ένα σμιλευμένο σώμα παρά το γεγονός ότι έχει πατήσει τα 78 του χρόνια.

Από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό αλλά είδε τα επιθυμητά αποτελέσματα όταν έκοψε εντελώς τις ζωικές τροφές και έγινε χορτοφάγος.


kamikaze.gr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟΚ! ΑΝΤΕ ΠΑΟΚΑΡΑ!!!

Όπως αναφέρουν οι κάτωθι ιστοσελίδες, για την σημερινή αναμέτρηση ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ, θα υπάρχει live streaming, από τα παρακάτω links, που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, για όλους τους χρήστες, εσωτερικού και εξωτερικού...





http://www.magicgoals.com/panionios-paok-live-streaming.html



http://www.hahabar.com/20140117/v-haha_sport_1_name-726016-52d963b266e501.87019814.html



http://www.sportlemon.tv/20140117/vv52d963b2632435.90464745-726016.html



http://www.feed2all.eu/watch/233523/1/watch-panionios-athens-vs-paok-saloniki.html

* To blog μας δεν φέρει καμία ευθύνη για την μετάδοση των αγώνων και για αυτό που προβάλλεται. Το site, δεν κάνει stream, απλά σας γνωρίζει τις ιστοσελίδες που κάνουν αναφορά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

loutrakiblog.gr

Η«ΔΡΑΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΟΥΡΟΥΝΟΚΕΦΑΛΕΣ ΠΟΥ ΡΙΧΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ!









...στο μέρος όπου ετοιμάζουν την κατασκευή ισλαμικού τεμένους

Η «ΔΡΑΣΗ ανεξαρτήτων ΠΟΛΙΤΩΝ» χαιρετίζει κάθε ενέργεια αντίδρασης κατά της κατασκευής ισλαμικού τεμένους στην Ελλάδα, ως εντέλλεται κάθε Έλληνας Πολίτης να πράξει, με σεβασμό και υπακοή στις επιταγές των προγόνων μας και με βάση τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Ελληνικό Σύνταγμα.

Την πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2010 και την δεύτερη φορά τον Δεκέμβριο του 2013 Έλληνες Πατριώτες εισήλθαν στον χώρο που προορίζεται από το δουλικό καθεστώς για την δημιουργία ισλαμικού ορμητηρίου και ασύλου και τοποθέτησαν γουρουνοκεφαλές και αίμα χοίρου. Ο λόγος που προέβησαν σε αυτές τις ενέργειες είναι διότι βάσει των ισλαμικών γραφών και παραδόσεων, με αυτόν τον τρόπο η περιοχή θεωρείται μολυσμένη και απαγορεύεται οποιαδήποτε επαφή τους, πολλώ δε μάλλον θρησκευτικού τύπου, με τον χώρο αυτό.

Όμως, το σημαντικό εδώ είναι να κατανοήσουμε ΟΛΟΙ ότι αυτές οι ενέργειες δεν αποτελούν εμπόδιο ούτε στους εντεταλμένους φονταμενταλιστές και τους ορκισμένους ισλαμιστές πράκτορες, ούτε στους εν τη Βουλή υπαλλήλους και εντεταλμένους καταστροφείς του Ελληνικού Έθνους στο να επιμένουν να ανεγείρουν το τέμενος στον Βοτανικό.

Άλλωστε για όλους αυτούς ο Βοτανικός αποτελεί την καλύτερη τοποθεσία, καθώς βρίσκεται στον σημαντικότερη και συμβολικότερη περιοχή των Αθηνών δίπλα από την Ακαδημία του Πλάτωνος και επί της Ιεράς Οδού των αρχαίων Ελλήνων. Είναι σαφές ότι απέναντι στον διακαή πόθο του καθεστώτος να αποδομήσει οτιδήποτε μας συνδέει με το ένδοξο παρελθόν και με τις επιταγές των προγόνων μας, που θυσιάστηκαν για να ελευθερώσουν αυτά τα ιερά χώματα, δεν θα σταθεί τίποτε εμπόδιο!

Ο μόνος τρόπος πλέον είναι ο συνεχής αγώνας με την φυσική μας παρουσία!

Η «ΔΡΑΣΗ ανεξαρτήτων ΠΟΛΙΤΩΝ» απέδειξε ότι μόνο με αγώνα στον δρόμο θα καταφέρουμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Αν δεν αγωνιζόμασταν εδώ και τόσα χρόνια αυτήν την στιγμή θα ακούγαμε τον μουεζίνη από τα μεγάφωνα του τεμένους να καλεί τους ισλαμιστές εποίκους σε ιερό πόλεμο κατά των «απίστων» Ελλήνων!

Οι αγώνες μας έχουν ήδη αποτρέψει την δημιουργία τεμένους στον Βοτανικό, που θα λειτουργούσε εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά και την ανακατασκευή του Φετιχιέ τζαμί στον αρχαιολογικό χώρο κάτω από τον Παρθενώνα!

Ευχαριστούμε θερμά τους Έλληνες Πολίτες που εφαρμόζουν την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος των Ελλήνων, ως οφείλουμε όλοι μας και είμαστε σίγουροι ότι οι πράξεις τους θα μνημονεύονται από τους έχοντες Ελληνική ψυχή.

Ο αγώνας συνεχίζεται όμως και την 28η Ιανουαρίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 09:00, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο Αρσάκειο στην οδό Πανεπιστημίου αρ. 47-49, συζητούνται οι αιτήσεις ακύρωσης του νόμου για την ανέγερση τεμένους, όπως και αντίστοιχες προσφυγές που έχουν γίνει από πλευράς μας.

Η παρουσία όλων μας είναι επιβεβλημένη καθώς οφείλουμε να δείξουμε στο κατοχικό καθεστώς πως ό,τι και να κάνουν δεν πρόκειται ποτέ να κάμψουν το Εθνικό μας φρόνημα και να ξεριζώσουν από μέσα μας τα ιδεώδη για τα οποία θυσιάστηκαν οι πρόγονοί μας. Οφείλουμε να δείξουμε ότι έχουμε δύναμη και ότι αντιστεκόμαστε στα σχέδιά τους για αφελληνισμό.

Σας περιμένουμε όλους με μία Ελληνική Σημαία γιατί αυτήν την ημέρα κρίνεται το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας!



ΞΕΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ COLA! ΑΣΕ ΤΗΝ COCA COLA ΚΙ ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ

Τα ράφια των σουπερμάρκετ ποτέ πριν δεν είχαν τόσο ενδιαφέρον!
Ο λόγος φυσικά για την GREEN COLA, την ελληνική cola που αυξάνει,
με ταχύτατους ρυθμούς, την παρουσία της σ' αυτά και έχει βάλει στοίχημα
σύντομα να μην ξεκολλάει από το χέρι του καταναλωτή...
Το αμιγώς ελληνικό προϊόν εμπλουτίζει τη γνωστή cola με καινοτόμες ιδιότητες
όπως η παρουσία φυσικής πηγής καφεΐνης από πράσινους κόκκους καφέ
και φυσικών αρωματικών υλών ενώ παράλληλα από τη λίστα... των συστατικών
της λείπει η ζάχαρη, η ασπαρτάμη, το φωσφορικό οξύ και τα συντηρητικά.
Σε ποιoν ανήκει όμως αυτή η πρωτοβουλία για την GREEN COLA;
Πίσω από αυτή την δραστηριότητα βρίσκεται η ΕΠΑΠ ΑΕ (Ένωση Παρασκευαστών Αεριούχων Ποτών)
της ακριτικής Ορεστιάδας, που ιδρύθηκε το 1959 από μία ομάδα ντόπιων παραγωγών
και δραστηριοποιείται εδώ και 53 χρόνια στην παραγωγή και εμφιάλωση αναψυκτικών.

H GREEN COLA διατίθεται σε επώνυμα σούπερμάρκετ όλης της Ελλάδας!
Ενδεικτική τιμή εξάδας: 3 Ευρώ

ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ Η ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ; ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ

  • Δημοσιογράφος-παρουσιάστρια
  • Γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου του 1951 στην Αθήνα και έλκει την καταγωγή της από τη Λάρισα.
  • Αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλίνων και σπούδασε στο Οικονομικό της Νομικής.
  • Το 1975 παράλληλα με τις σπουδές, ξεκίνησε να εργάζεται στην εφημερίδα Ριζοσπάστης.  Συνέχισε στις εφημερίδες Ελευθεροτυπία, Το Βήμα, Ελεύθερος Τύπος και Έθνος.
  • Το 1989 παρουσίασε τις πρώτες πολιτικές εκπομπές στην κρατική τηλεόραση μαζί με την Έλλη Στάη. Έχει επίσης, παρουσιάσει ενημερωτικές εκπομπές στους τηλεοπτικούς σταθμούς Αντ1, Star και Mega. Ακολούθως, εργάστηκε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Flash, ANT1 radio και Αθήνα 984 παρουσιάζοντας σε όλες το μεσημεριανό μαγκαζίνο.
  • Από τον Ιούνιο του 2005, μετά την αποχώρηση της Μάρας Ζαχαρέα, παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων  του Mega μέχρι σήμερα.
  • Ο πρώτος της γάμος ήταν  με τον δημοσιογράφο Θοδωρή Καλούδη, ο δεύτερος με τον διευθυντή ειδήσεων του Mega Χρήστο Παναγιωτόπουλο και έχουν ένα γιο, τον Αλέξανδρο. Ο τρίτος της σύζυγός είναι ο Νίκος Νικητέας, χειρουργός της Β’ Χειρουργικής Κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου και επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
  • fthis.gr

Η ΑΙΣΧΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ! ΥΠΟΔΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

http://olympiada.files.wordpress.com/2014/01/orphan-syria.gif?w=465&h=465
Πω πω φοβερό! Σπαράζει η καρδιά σου να βλέπεις κάτι τέτοιο
Δείτε και την επόμενη!

http://olympiada.files.wordpress.com/2014/01/orphan-popaganda-syria.jpg?w=465&h=311
Τσα!!!!!!!
PROPAGANDA MACHINE!
Η μηχανή της προπαγάνδας μαρσάρει!

Η φωτό δεν είναι τραβηγμένη στην Συρία αλλά στην Σαουδική Αραβία! Την χώρα δηλαδή που χρηματοδοτεί τους εισαγόμενους σφαγείς της Συρίας. 
Κι ο μικρός που υποδύεται το ορφανό που κοιμάται στους τάφους είναι ο ανηψιός του φωτογράφου που καλοπληρώθηκε!

Μόλις τον πήρε είδηση η Βρετανική Independent, άρχισε να ψελλίζει “μα εγώ το έκανα καλλιτεχνικά. Δεν το περίμενα πως θα το έπαιρναν οι ταλιμπάν της Κλίντον και θα το έκαναν βούκινο σε όλον τον πλανήτη”…

Η πληροφορία από το Ολυμπία.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ!

Τη διαπίστωση, μεταξύ άλλων κάνει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  Σ. Χαλούλος (με τον συνδυασμό του Κ. Τίγκα). Είναι ενδιαφέρουσα παρατήρηση επί της οποίας θα επανλέλθουμε σε νέα ανάρτηση.
Στο μεταξύ διαβάστε το ενδιαφέρον άρθρο του κ. Χαλούλου

Η Γνώση είναι Δύναμη
του Σαράντου Χαλούλου
Φυσικού – Επιχειρηματία
Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου
Με την «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση»

Εμείς,  οι κάτοικοι του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, είμαστε μάρτυρες της παρουσίασης των ονομάτων και των συνδυασμών που θα διεκδικήσουν την δημαρχία στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Οι δημοτικές εκλογές περπατούσαν, για πολλά χρόνια, στα ίδια γνωστά, γλιστερά, μονοπάτια. Τα κόμματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, όριζαν – έχριζαν υποψήφιους. Και βλέπουμε, δυστυχώς, ότι ακόμα και σήμερα, εδώ χαμηλά που μας έφεραν τα κόμματα, αυτό γίνεται. Υποψήφιοι να πηγαίνουν να πάρουν το χρίσμα.
Τι να πει κανείς. Μένει άφωνος.
        Και  μία ομάδα δημοτών ακολουθούσε τυφλά αυτές τις οδηγίες , τις εντολές και τους ψήφιζε.
Μία άλλη ομάδα κατοίκων, ψήφιζε τον γνωστό του γνωστού. Τον φίλο του φίλου. Αυτόν να ψηφίσεις. Μου το είπε ο τάδε που είναι κολλητός του δείνα. Ξέρει αυτός..
        Σε κάθε περίπτωση, οι παραπάνω ομάδες δημοτών – κάτοικων του Δήμου δεν εξέταζαν, δεν έψαχναν, δεν ζητούσαν να μάθουν, τα αντικειμενικά προσόντα των υποψηφίων.
        Δεν  ενδιαφέρονταν, για το ΤΙ ΕΙΝΑΙ ρε παιδί μου, ΤΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ αυτοί  που τους λέγανε να ψηφίσουν.
        Το χρίσμα,  η  εντολή τους κόμματος, η συμβουλή, έφτανε. Αυτοί που λένε τι να ψηφίσουμε, ξέρουν.
Οι ίδιοι όμως δημότες - πολίτες, όταν έχουν ανάγκη, ζητάνε:

       τον ΚΑΛΟ μηχανικό,
 τον ΚΑΛΟ ιατρό,
 τον ΚΑΛΟ καθηγητή-δάσκαλο,
τον ΚΑΛΟ δικηγόρο.

        Σε κάθε περίπτωση ζητάνε τον ΚΑΛΟ. Αυτόν που γνωρίζει. Αυτόν που έχει τα προσόντα. Αυτοί  όμως, οι καλοί, που ζητάνε οι δημότες, πως γίνανε καλοί; Πως ξεχωρίζουν οι καλοί, από τους άλλους, τους μέτριους, τους ΜΗ καλούς;
       Οι δημοκρατικά δομημένες κοινωνίες έχουν θεσμούς για την αξιοκρατία και την επιλογή των ανθρώπων.Οι δημοκρατικά δομημένες κοινωνίες βάζουν την μόρφωση, την γνώση, πολύ ψηλά.
      Και αυτοί που είναι καλοί, έχουν λειώσει παντελόνια στα θρανία. Έχουν θυσιάσει χιλιάδες ώρες πάνω από τα βιβλία. Γιατί εκεί μέσα είναι η γνώση. Και είναι πολύ σκληρό, πολύ δύσκολο, αυτό. Αυτοί είναι που έχουν ανοικτό μυαλό και ξέρουν να μαζεύουν τις ΧΡΗΣΙΜΕΣ γνώσεις.
       Πετάνε στα σκουπίδια τα κουτσομπολιά και την σαβούρα. Ξέρουν  να βάζουν στόχους και τους πετυχαίνουν. Ξέρουν, και μπορούν, να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις.
       Έχουν την ΓΝΩΣΗ. Και όπως όλοι αποδέχονται Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.
       Αλλά και εμείς το ίδιο ζητάμε από τα παιδιά μας. Τους λέμε να διαβάσουν. Να έχουν προσόντα. Να έχουν δυνατό ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ.
       Να έχουν την ΓΝΩΣΗ. Για να μπορούν να ξεχωρίσουν.
       Ξέρουμε, λοιπόν όλοι μας, πολύ καλά, ποιός είναι  ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, ο καλύτερος.
      Ποιόν λοιπόν πρέπει να έχουμε για Δήμαρχο;
      Το γνωστό, τον κολλητό τον εγκεκριμένο, το χρισμένο ;
      Μπορούν αυτοί να είναι οι ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ στον Δήμο μας; Έχουν τα προσόντα; Έχουν την γνώση;  Μπορούν να σηκώσουν ανάστημα; Τι ΑΞΙΑ έχουν;
Πιστεύω, όπως και η συντριπτικότατη πλειοψηφία των δημοτών, ότι Δήμαρχος πρέπει να είναι ο καλύτερος. 
      Αυτός που έχει τα προσόντα. Τα  ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ προσόντα. Αυτός που τα έχει μπορεί να είναι μακριά από τις εξαρτήσεις. Ξέρει να περπατά μόνος του. Μπορεί να βάλει και εμάς  να περπατάμε μόνοι μας. Όλοι μαζί να περπατάμε. Να μην κρεμόμαστε από τους άλλους.
       Να μας κάνει ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ του Δήμου μας. Να είναι υπόδειγμα. Να μπορούμε να λέμε στα παιδιά μας να γίνουν σαν και αυτόν.
      Σε άλλο άρθρο μου ( Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ )  αναφέρω τους λόγους για τους οποίους πιστεύω ότι, σήμερα, στον ενιαίο Δήμο Παπάγου – Χολαργού, έχουμε την δύναμη να γίνουμε ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ. Όλοι μαζί. Παπάγος – Χολαργός ένα. Μας αξίζει να ζούμε σε ένα τέτοιο Δήμο. Ένα Δήμο ΠΡΟΤΥΠΟ.
      Γιατί έχουμε υποψήφιους Δημάρχους με γερά προσόντα. Πολύ γερά προσόντα.
      Με ΓΝΩΣΗ.
      Με ΑΞΙΑ.
      Αξίζει λοιπόν, να σκεφτούμε όλοι καλά, που θα ρίξουμε την ψήφο μας. Ποιόν θα στηρίξουμε. Ποιόν θα κάνουμε Πρώτο Πολίτη του όμορφου Δήμου μας. Αξίζει.


Ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Μ' ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ "ΟΧΙ"! ΒΙΝΤΕΟ



ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ! ΒΙΝΤΕΟ


katohika.gr

Η ΕΥΧΗ ΕΝΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΝΤΩΝΗ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ Η ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ!


ΜΕΓΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ :Ὅταν ἀγαπᾶς ἕνα ἄνθρωπο προσπαθεῖς νά μήν τόν στεναχωρήσεις ποτέ. Κι ὅταν ἀγαπᾶς τόν Θεό προσπαθεῖς νά μήν στεναχωρήσεις οὔτε καί τόν ἐχθρό σου.


Επί τη χθεσινή ονομαστική του εορτή, ο διαχειριστής του Ιστοτόπου αυτού ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ελαβε το ακόλουθο ευχετήριο μήνυμα από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη του Πατριαρχικού θρόνου κ. Μακαρίου Γρινιεζάκη.. και βρίσκει την ευκαιρία να...φιλοσοφήσει Ιδού: 

Γιά τήν σημερινή ὀνομαστική Σας ἑορτή εὔχομαι ἐγκαρδίως χρόνια πολλά καί εὐλογημένα.
Ὅταν ἀγαπᾶς ἕνα ἄνθρωπο προσπαθεῖς νά μήν τόν στεναχωρήσεις ποτέ. Κι ὅταν ἀγαπᾶς τόν Θεό προσπαθεῖς νά μήν στεναχωρήσεις οὔτε καί τόν ἐχθρό σου.
Αὐτό δίδαξε ἐμπράκτως μέ τή ζωή του καί τήν δράση του ὁ Ἅγιος Ἀντώνιος τοῦ ὁποίου τό ὄνομα φέρετε. Κι αὐτό πρέπει να γίνει σκοπός τῆς ζωῆς ὅλων μας.
Ὁ Ἅγιος Ἀντώνιος νά εὐλογεῖ τή ζωή καί τά θεοφιλή Σας ἔργα καί νά Σᾶς δίνει χαρά.
Χρόνια πολλά καί πάλι.
Μέ πολλή ἀγάπη καί τιμή
ὁ Διευθυντής τοῦ Γραφείου Τύπου
τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Κρήτης

 Ἀρχιμανδρίτης τοῦ Οἰκουμενικοῦ Θρόνου

Μακάριος Γρινιεζάκης

Makarios Griniezakis (frmakarios@gmail.com)

Πανοσιολογιότατε,
Ευχαριστώ εγκαρδίως για το μεστό και μηνυματικό ευχολόγιό σας.
Αποδέχομαι ασμένως το "ευλογημένα" ,αλλά προβληματίζομαι για τα... πολλά χρόνια... Δόξα τω Θεώ τα...έχω, τα περισσότερα δεν ξέρω τι να τα κάνω, εις τι θα είναι επωφελή για τον συνάνθρωπο; Ιδού ο γόρδιος δεσμός... Διότι ως γνωστόν οι άνθρωποι μετά τα 60 τους ας πούμε, επαναλαμβάνουν εαυτόν, καθιστάμενοι, αν μη τι άλλο βαρετοί.

Ένας άλλος γόρδιος δεσμός είναι ή ρήση που επιστρατεύετε ,του Μ.Αντωνίου: Ὅταν ἀγαπᾶς ἕνα ἄνθρωπο προσπαθεῖς νά μην τον στεναχωρήσεις ποτέ. Κι ὅταν ἀγαπᾶς τόν Θεό προσπαθεῖς νά μήν στεναχωρήσεις οὔτε καί τόν ἐχθρό σου...

Μπορεί να αγαπάς όλο τον κόσμο τίμια και εγκάρδια αλλά αυτό συγκρούεται με την αποστολή που επέλεξες να διακονήσεις στη  ζωή, να είσαι δηλαδή ...δημοσιογράφος, τουτέστιν να στεναχωρείς φίλους κι εχθρούς. Κρατάς μονίμως ...φραγγέλιο κατά αδίκων και δικαίων. 
Καθ΄όλη τη διάρκεια της θυελώδους σταδιοδρομίας μου εδιώχθην δικαστικώς, αλλά ουδέποτε εδέχθην δικαστικά να διώξω ανθρώπινη ύπαρξη. Κι αν κάποιες φορές -2-3, ήμουν υποχρεωμένος να το κάνω (να μηνύσω δηλαδή), την κρίσιμη στιγμή έβρισκα τρόπο να αθωώνω ...αυτούς που μήνυσα...!!! 
Καμιά φορά οι αλήθειες (αυτές που νομίζεις ότι είναι αλήθειες) στεναχωρούν...
Και τι κάνουμε με την αγαθή ρήση του Μεγάλου Αντωνίου; Γρίφος; Όχι για μένα δεν είναι, έχω τι δική μου ρότα. Κρατάω φραγγέλιο και χτυπάω καμπανιές ...και όποιος ακούει...μεριμνώντας να καταλαγιάζει τις στεναχώριες του, αναλογιζόμενος ότι ο "στεναχωρητής" του μπορεί και να έχει δίκαιο. 
Ταύτα Γέροντα μου, αντευχόμενος με τη σειρά μου τον Σταυρό που κουβαλάτε να τον σηκώνεται όσο γίνεται πιο ανώδυνα και δημιουργικά.
Ασπαζόμενος την δεξιάν σας, διατελώ 
Με σεβασμό

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ! ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!!! ΒΙΝΤΕΟ

Έκπληξη και ερωτηματικά προκαλεί η νέα καμπάνια της αεροπορικής εταιρείας Ryanair στην οποία απεικονίζεται μία παραλία της Κρήτης πάνω στην οποία υπάρχει η σημαία της Κρητικής Πολιτείας!
Η Ryanair η οποία προκάλεσε «σεισμό» με την «απόβασή» της στην Ελλάδα και τα εισιτήρια των 12 ευρώ που ρίχνει στην αγορά, έρχεται τώρα να προκαλέσει με αρνητικό πρόσημο αυτήν την φορά με μία κίνηση η οποία χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ατυχής.
Στο βίντεο στο οποίο γίνεται λόγος για τις αλλαγές που ετοιμάζει η εταιρεία μέσα στο τρέχον έτος, εμφανίζεται μία βαλίτσα με κολλημένες πάνω της μερικές καρτ ποστάλ. Μία από αυτές είναι η Κρήτη χωρίς όμως την ελληνική σημαία, αλλά αυτήν της Κρητικής Πολιτείας ή της «ανεξάρτητης Κρήτης», σύμφωνα με τις δήθεν φήμες που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στο διαδίκτυο. Στο βίντεο της εταιρείας και συγκεκριμένα στο 0:35 φαίνεται το όνομα της Κρήτης, πάνω σε μια βαλίτσα ανάμεσα σε άλλα ονόματα ευρωπαϊκών πόλεων, αλλά με σημαία του «Ανεξάρτητου Κρητικού Κράτους»!
Και ενώ στο αυτοκόλλητο του Βερολίνου απεικονίζεται η πύλη του Βραδεμβούργου, και στους άλλους προορισμούς σημαντικά χαρακτηριστικά του κάθε τόπου, σε αυτό της Κρήτης κυριαρχεί η διαβόητη σημαία της περιόδου της Κρητικής Πολιτείας, με το «αστέρι του Σουλτάνου» που σηματοδοτούσε την ηγεμονία του.
Ποια είναι η σημαία: Πρόκειται για μια παραλλαγή της ελληνικής σημαίας του 1822, με λευκό σταυρό που χώριζε τη σημαία σε τέσσερα τετράγωνα από τα οποία τα τρία ήταν κυανά, ενώ το τέταρτο, το πάνω αριστερό, ήταν κόκκινο μ' ένα λευκό άστρο στο κέντρο.



Seleo.gr News 

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ "ΕΘΑΨΑΝ" ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!

τα 22 δισ. ευρώ ανέρχονται τα ποσά των εμβασμάτων στο εξωτερικό που δεν μπορούν δικαιολογηθούν κατά την τριετία 2008-2011. Οι έλεγχοι έγιναν σε 54.000 εμβάσματα με την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και το σύνολό τους εκτιμάται στα 54 δισ. ευρώ. Για τα στοιχεία αυτά ενημέρωσε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλους, την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον Στ. Στασινόπουλο να μην ελέγξει τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ. Σημειώνεται ότιμόλις 266 ονόματα από τα 1.700 που περιλαμβάνει η λίστα ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.
Για την πορεία του ελέγχου των 54.000 εμβασμάτων της τριετίας 2008-2011, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος ρωτήθηκε από μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αλλά όπως ενημερώθηκαν οι βουλευτές την ευθύνη του ελέγχου δεν την έχει πλέον το ΣΔΟΕ.
Ως εκ τούτου η Επιτροπή θα εξετάσει το επόμενο διάστημα να καλέσει σε ακρόαση τον επικεφαλής της ΓΓΔΕ Χάρη Θεοχάρη.
Ωστόσο ο Σ. Στασινόπουλος ανέφερε πως 54 χιλιάδες Έλληνες κατά την τριετία 2008-2011 είχαν εμβάσματα στο εξωτερικό συνολικού ύψους σχεδόν 54 δισ. ευρώ, εκ των οποίων σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς τα 22 δισ. φαίνεται να μην «δικαιολογούνται» από τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων που έστειλαν χρήματα εκτός συνόρων κατά την επίμαχη περίοδο.
Στα επικριτικά σχόλια μελών της Επιτροπής για βραδύτητα με την οποία προχωρούν οι έλεγχοι των καταθετών της λίστας Λαγκάρντ, ο Σ. Στασινόπουλος απάντησε πως το ΣΔΟΕ κάνει καλά τη δουλειά του και σημείωσε ενδεικτικά ότι υπάρχουν 300 εκατομμύρια ευρώ προσδοκώμενα από φυσικά πρόσωπα, και πολλαπλάσια αυτών από επιχειρήσεις, ως αποτέλεσμα των ελέγχων που έχουν διενεργηθεί.
Κωνσταντοπούλου: Εντολή Σαμαρά να μην ελέχθούν οι καταθέτες της λίστας
«Προφανώς ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι "λεφτά υπάρχουν" και γι' αυτό η εντολή του προς τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλο, προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού για τη θέση αυτή, είναι να μην ελέγξει τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ», σημείωσε σε ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή.
Όπως τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Μόνο έτσι εξηγείται το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που ο κ. Σαμαράς κομπορρημονεί στην Ευρώπη περί πρωτογενούς πλεονάσματος, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, που από τις 4/10/2012 δεσμεύεται από κατεπείγουσα παραγγελία των Οικονομικών Εισαγγελέων για έλεγχο του συνόλου της λίστας Λαγκάρντ, ομολογεί ότι, από τις 2.062 καρτέλες της λίστας, που περιέχουν πολλαπλάσιους δικαιούχους και συνδεδεμένα πρόσωπα και εταιρίες, το ΣΔΟΕ έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο μόλις 6 προσώπων, συμπεριλαμβανομένων των 4 συγγενών Παπακωνσταντίνου. Και αυτό, ενώ εδώ και 15,5 μήνες έχει παραλάβει τη λίστα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, στον οποίο την απέστειλε ως "προσωπικό-εμπιστευτικό" στοιχείο ο κ. Βενιζέλος, αφού την κράτησε στην τσέπη του επί ακόμη 15 μήνες, ενώ προηγουμένως την παρέλαβε από τον κ. Διώτη, ο οποίος την είχε παραλάβει από τον κ. Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι επίσης έθαψαν τη λίστα επί μήνες».
Αναφερόμενη στην του ομιλία του πρωθυπουργού ως προεδρεύοντος της ΕΕ, η Ζ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε ότι «απέκρυψε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που εξακολουθεί να μην έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά αντίθετα χαρίζει φόρους, Τράπεζες, Δημόσιες Επιχειρήσεις, δημόσιες συχνότητες και κυβερνητικές θέσεις σε πρόσωπα που θα έπρεπε να ελέγχονται φορολογικά για τις καταθέσεις ή το ρόλο τους σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ».
Τέλος, σημείωσε πως «στο "success story" των φορολογικών επιδρομών στους αδυνάτους και του κλεισίματος του ματιού στου "ημετέρους" εργολάβους, καναλάρχες, τραπεζίτες και κομματικούς επιτετραμμένους, ο κ. Σαμαράς μπορεί να προσθέσει ότι πέτυχε να εγγραφεί σε περίοπτη θέση στη λίστα των πολιτικών που εξασφαλίζουν ασυλία, ατιμωρησία και προστασία από κάθε είδους λογοδοσία σε εκείνους που έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον και καραδολίευσαν την φορολογική αξίωση της πολιτείας. Επαξίως, λοιπόν, συγκατοικεί με τον κ. Βενιζέλο σε αυτή τη συγκυβέρνηση του αίσχους. Ωστόσο, η επιζήμια για το δημόσιο συμφέρον διακυβέρνησή του αποτελεί τρανή απόδειξη ότι υπάρχουν αυτουργοί της δημιουργίας και της διόγκωσης του δημοσίου χρέους, το οποίο δεν μπορεί να μετακυλίεται στις πλάτες της κοινωνίας και των νεότερων γενεών. Αυτοί που αντιμετωπίζουν το Δημόσιο ως τσιφλίκι τους, να αναλάβουν να πληρώσουν και τα σπασμένα της ζημιογόνου συμπεριφοράς τους από θέσεις εξουσίας και ευθύνης».
tvxs.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ: ΠΗΓΕ ...ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΩΣ ΤΟ ΧΙΛΤΟΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΚΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟ!

ΑΡΑ...Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ;
Λαοφιλίες και…κουτοπονηρίες!.. 
Υπερήφανο το κυβερνητικό στρατόπεδο ανακοίνωσε ότι τις προάλλες κατά τις 10.30′ το βράδυ, ο ”πρωθυπουργός” πεζός και μόνος του (εννοούν ότι δυό-τρείς της προσωπικής του φρουράς ήταν…καμιά πενηνταριά μέτρα πίσω του), βγήκε απ’ το Μαξίμου και πήγε ως το Χίλτον, όπου είχε κάποια συνάντηση.
Και γιατί περηφανεύονται;
     Μα, γιατί έφτασε σώος!
     Τέτοια εμπιστοσύνη στην πολιτική τους και την λαοφιλία τους!
Αλλά, λεβεντάκο μου, εκείνη την ώρα που βγήκες εσύ για περπάτημα, και σ’ εκείνη την περιοχή, κυκλοφορούν μόνον κάτι περίεργοι και κάτι μεγαλοαστοί που βγάζουν βόλτα τα σκυλάκια τους!
Είσαι όμως και κουτοπονηράκος, γιατί αν στην έπεφτε κανείς με κανά γιαούρτι, ή με κανάστυλιάρι (θεός φυλάξοι!)..
 ..την άλλη μέρα η μισή αντιπολίτευση θα είχε βγεί εκτός νόμου, και η αξιωματική αντιπολίτευση θα είχε στηθεί στα κάγκελα ως ”υποθάλπτουσα” αστικό αντάρτικο!

     Αν θες να μετρήσεις πραγματικά την λαοφιλία σου, και να πείσεις κι εμάς,
..πάρε τα κανάλια σου και τους μπράβους σου (διότι εμείς σε θέλουμε γερό και δυνατό όταν καθίσεις στο σκαμνί, κι όχι να την βγάζεις στο νοσοκομείο των φυλακών κάθε τρείς και λίγο),
..και τράβα, ώρες αιχμής στην Βαρβάκειο αγορά, στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Κυψέλη, στο Παγκράτι, στην Δραπετσώνα, στο Περιστέρι,
     ..και μετά έλα να το συζητήσουμε!
Άντε πιά με τα επικοινωνιακά σας τερτίπια και τις βλακείες σας κάθε τόσο!
Που νομίζετε ότι αυτά θα σας σώσουν!
Δεν ξέρω αν το λένε και στο χωριό σου,
..αλλά σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχει ένας παιγνιώδης αφορισμός, υπό τύπον ερώτησης:

     mandatoforos, 
tolimeri.blogspot.com

ΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΙΑ: "ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ ΤΙ ΛΕΤΕ, ΘΑ ΜΟΝΙΑΣΟΥΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ;"!

Προπαγανδίζουν μετεκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ! 
Εμείς το έχουμε γράψει πρώτοι απ'όλους: το επόμενο σήριαλ θα παιχτεί στη συνεργασία ανάμεσα σε Τσίπρα και Σαμαρά για το...καλό του τόπου! Εφόσον η Χρυσή Αυγή συμμετάσχει στις ευρωεκλογές (αν την αφήσουν) κι επειδή θα έρθει σίγουρα 2η, το σενάριο περιλαμβάνει τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ προκειμένου να ...σώσουν τη χώρα από τον ...εχθρό της, την Χρυσή Αυγή. Ο εχθρός των Ελλήνων θα είναι πλέον μόνον η ΧΑ και όχι η τρόικα ή τα μνημόνια και γι' αυτό θα επιδιωχθεί να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. 
Ο Αυτιάς και το ΣΚΑΪ παίζουν ήδη το σενάριο αυτό. Πριν από λίγη ώρα ο δημοσιογράφος φιλοξενώντας τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης πέταξε την ύπουλη ερώτηση: "Τι λέτε Παναγιώτατε, θα μονιάσουν οι Σαμαράς και Τσίπρας, θα τα βρουν μεταξύ τους για να πάει ο τόπος μπροστά, για το καλό της Ελλάδας;"! 
Ο Μητροπολίτης βέβαια δεν...τσίμπησε και είπε ότι εντελώς διαφορετικών απόψεων και δεν πρόκειται να τα βρουν. Το ύπουλο όμως παιχνίδι είναι του ΣΚΑΪ  και του συγκεκριμένου συστημικού δημοσιογράφου, ο οποίος περνάει το μήνυμα της συνεργασίας Σαμαρά-Τσίπρα. 
Ο προδότης Σαμαράς, ο άνθρωπος που επί 19 μήνες ασελγεί στη Δημοκρατία να συνεργαστεί με έναν νεαρό του οποίου οι ευθύνες είναι ανύπαρκτες ή απειίρως ελάχιστες! Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι με τα κανάλια της πλύσης εγκεφάλου!  

ΒΙΝΤΕΟ: ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΡΑΤΖ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ: "ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ"!

Τι δήλωσε ο Βρετανός ευρωβουλευτής που επιτέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό εντός Ευρωκοινοβουλίου. Νέα επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς. Τα "έχασε" σε ερώτηση για τα μάρμαρα του Παρθενώνα (Vid)

Δεύτερη επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε ο Βρετανός ευρωβουλευτής, Nigel Farage, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Αναφερόμενος στα ποσοστά του κόμματός του, το οποίο βάσει δημοσκοπήσεων, είναι στη δεύτερη θέση στη Βρετανία, με ποσοστό 26%, είπε:
"Το κόμμα μας κάνει μεγάλες προόδους σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Θέλω να σας πω, ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ Ευρώπης και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς είμαστε υπέρ της Ευρώπης που συνεργάζεται, είμαστε κατά της Ευρώπης που κυβερνάται από τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Έχουμε συμφέρον να συνεργαστούμε κατά των γραφειοκρατών, που πολεμούν για την ολοκλήρωση της Ευρώπης. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος".
"Θέλω ένα διαζύγιο κοινή συναινέσει από τους γραφειοκράτες τύπου Ρομπάι, Μπαρόζο και άλλους. Θέλω κοινή συνεργασία όπως συμβαίνει με άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα η Ελβετία, χωρίς να είναι μέλη της ΕΕ. Πιστεύω ότι στις επόμενες εκλογές ο κόσμος θα ψηφίσει υπέρ του διαζυγίου και θα δώσουμε το παράδειγμα και σε άλλες χώρες", είπε.
"Η χώρα σας ξεπουλήθηκε με τη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη"
Κληθείς να σχολιάσει την επίθεση στον Α. Σαμαρά στο Ευρωκοινοβούλιο ο Farage είπε πως δεν πιστεύει πως όσα είπε, ήταν προσβλητικά.
"Αυτό που είναι προσβλητικό, είναι η υποκρισία του Σαμαρά, που υποδύεται ότι αντιπροσωπεύει τη βούληση του ελληνικού λαού. Η χώρα σας ξεπουλήθηκε με την συμμετοχή σας στην Ευρωζώνη. Ο ελληνικός λαός δεν έχει επιλογή".
"Ο Σαμαράς ψεύδεται ότι εκπροσωπεί τη λαϊκή βούληση, όταν κυβερνά η Τρόικα. Ήμουν προσεκτικός στις εκφράσεις που χρησιμοποίησα. Δεν είναι μόνο ο Σαμαράς. Αυτό συμβαίνει με όλες τις χώρες της Ευρώπης, όπου κυβερνά η Τρόικα. Εμείς είμαστε τυχεροί που ξεφύγαμε από αυτήν την Ευρωζώνη", είπε.
 

Ο Φάρατζ για τον Α. Σαμαρά από allthewebnews
news247.gr

ΧΡΟΝIΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ. Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Πολιούχος: Διδυμότειχο (Άγιος Αθανάσιος), Αμφιλοχία (Άγιος Αθανάσιος), Ιστιαία (Άγιος Αθανάσιος)
Άγιοι που εορτάζουν: Αγιος Αθανασιος Ο Μεγασ, Πατριαρχης Αλεξανδρειας (295 - 373), Αγιος Κυριλλος Πατριαρχης Αλεξανδρειας (370 - 444)


Eις τον Aθανάσιον.
Ἀθανάσιον καὶ θανόντα ζῆν λέγω.
Οἱ γὰρ δίκαιοι ζῶσι καὶ τεθνηκότες.

Εις την φυγήν Κυρίλλου.
Φυγῆς Κυρίλλου σήμερον μνήμην ἄγει,
Ἀλλ' οὐ τελευτῆς τῆς ἀειμνήστου κτίσις.
Τάρχυσαν ὀγδοάτῃ δεκάτῃ νέκυν Ἀθανασίου.
Βιογραφία
Ο Μέγας Αθανάσιος γεννήθηκε το 295 μ.Χ. από φτωχούς αλλά ενάρετους γονείς, γεγονός που του στέρησε τη δυνατότητα για ανώτερες σπουδές. Όμως ο πανάγαθος Θεός τον προίκισε με πλούσια πνευματικά προσόντα. Λαμβάνει τη στοιχειώδη εκπαίδευση και στη συνέχεια μελετά μόνος του για να φθάσει σε υψηλότατα επίπεδα γνώσης και σοφίας.

Από πολύ νέος έδειξε την κλίση του προς την Εκκλησία. 25 ετών χειροτονείται διάκονος από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας Αλέξανδρο, τον οποίο ακολουθεί στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο το 325 μ.Χ., στη Νίκαια της Βιθυνίας. Αναδεικνύεται πρωτεργάτης στην καταδίκη της αιρετικής διδασκαλίας του Αρείου.

Το 328 μ.Χ. και σε ηλικία 33 ετών εκλέγεται πανηγυρικά πατριάρχης Αλεξανδρείας. Από τη θέση αυτή αντιμετωπίζει ένα φοβερό πόλεμο εκ μέρους των αιρετικών οπαδών του Αρείου. Όμως ο άγιος, χάρη στην μεγάλη πνευματικότητά του και τη ζέουσα πίστη στο Θεό, κατορθώνει να βγει νικητής απ’ όλες αυτές τις δοκιμασίες ακόμη και από τις πέντε εξορίες που του επιβλήθηκαν, καθώς ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ο Β΄ ήταν οπαδός του Αρειανισμού. Εκοιμήθη εν ειρήνη το 373 μ.Χ.

Ο Άγιος Κύριλλος έζησε επί βασιλείας Θεοδοσίου του Μικρού και γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 370 μ.Χ. από εύπορους γονείς της ελληνικής κοινωνίας της πόλεως. Ανεψιός του αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας Θεοφίλου ο Κύριλλος, έλαβε μεγάλη θεολογική μόρφωση, ώστε έγινε κατόπιν διάδοχος του θεί
ου του, στον αρχιεπισκοπικό θρόνο Αλεξανδρείας.

Όταν έγινε η Γ' Οικουμενική Σύνοδος το 431 μ.Χ. στην Έφεσο, ο Κύριλλος υπήρξε πρόεδρος αυτής και συνετέλεσε να γκρεμιστούν οι κακοδοξίες του δυσεβούς Νεστορίου, για το πρόσωπο της υπεραγιάς Δεσποίνης ημών Θεοτόκου.

Με πολλά πνευματικά κατορθώματα στο ενεργητικό του, ο Κύριλλος παρέδωσε ειρηνικά το πνεύμα του στον Κύριο την 27η Ιουνίου του 444 μ.Χ., αφού πατριάρχευσε για 32 περίπου χρόνια. Δικαίως ο Άγιος Αναστάσιος ο Σιναΐτης τον προσονόμασε «σφραγίδα των Πατέρων».

Η Εκκλησία θέλησε να αδελφώσει την μνήμη των δύο Μεγάλων Πατέρων αυτής και Αρχιεπισκόπων Αλεξανδρείας, του Μεγάλου Αθανασίου, πρωταγωνιστή κατά του Αρειανισμού, και του Αγίου Κυρίλλου, πρωταγωνιστή κατά του Νεστοριανισμού και όρισε το συνεορτασμό τους στις 18 Ιανουαρίου.

Η Σύναξη των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου ετελείτο στη Μεγάλη Εκκλησία.

Να σημειώσουμε τέλος, ότι ο Άγιος Κύριλλος, εορτάζεται και στις 9 Ιουνίου.

Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ήχος γ'. θείας πίστεως.
Στύλος γέγονας Ορθοδοξίας, θείοις δόγμασιν υποστηρίζων την Εκκλησίαν, ίεράρχα Αθανάσιε, τω γαρ Πατρί τον Υιών ομοιούσιον, ανακηρύξας κατήσχυνας Άρειον. Πάτερ Όσιε, Χριστόν τον θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.

Ἕτερον Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος γ’. Θείας πίστεως
Ἒργοις λάμψαντες, Ὀρθοδοξίας, πᾶσαν σβέσαντες κακοδοξίαν, νικηταί τροπαιοφόροι γεγόνατε· τῇ εὐσεβείᾳ τά πάντα πλουτίσαντες, τήν Ἐκκλησίαν μεγάλως κοσμήσαντες, ἀξίως εὕρατε Χριστόν τόν Θεόν, δωρούμενον πᾶσι τό μέγα ἔλεος.

Κοντάκιον
Ἦχος δ’. Ἐπεφάνης σήμερον.
Ἱεράρχαι μέγιστοι τῆς εὐσεβείας, καί γενναῖοι πρόμαχοι, τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ, πάντας φρουρεῖτε τούς ψάλλοντας· Σῶσον οἰκτίρμον, τούς πίστει τιμῶντάς σε.
saint.gr