Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ... Ή ΜΗΠΩΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ;


Τα παιδιά βρήκαν το σθένος και τη διάθεση να ξεχυθούν στους δρόμους και στα καταστήματα, για να φέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα της γεννήσεως του Χριστού μας. Μέσα στη γενική κατάθλιψη που μέσα σε ένα χρόνο επέβαλε ο Παπανδρέου, κάποιοι νέοι και νέες επιμένουν να μεταδίδουν την ελπίδα και το χαμόγελο. Όπως οι εικονιζόμενοι στη φωτογραφία: Γεμάτοι χαρά και ζωντάνια ανυπόκριτη, εκπέμπουν αισιοδοξία και δύναμη ψυχής. Είναι οι νέοι και οι νέες που δεν το βάζουν κάτω και θα παλέψουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που δολίως έβαλαν στο δρόμο τους άθλια, ξεφτιλισμένα υποκείμενα, δωσίλογοι, σαν τον Παπανδρέου και τους συνεργάτες του, που κατέστρεψαν την Ελλάδα. Είναι αυτοί που θέλουν να φέρουν την Ελλάδα στον ίσιο δρόμο.
Οι νέοι και οι νέες της φωτογραφίας ψάλλουν τα κάλαντα και το χαρμόσυνο γεγονός της ελεύσεως του Θεανθρώπου. Σε Αυτόν που ελπίζει η χριστιανοσύνη. Σε Αυτόν που έχει για οδηγό της, όπως πάντα, στο πέρασμα των τελευταίων 21 αιώνων.

Πόσο όμως πραγματικά πιστεύουμε στον Χριστό; Γεννιέται, και την ίδια στιγμή τον σταυρώνουμε και τον σταυρώνουμε ξανά και ξανά. 
Χάσαμε το στίγμα μας. Χάσαμε την οδό που ο ίδιος ο Χριστός χάραξε και που θα έπρεπε να αποτελεί υπόδειγμα ζωής για όλους μας. Προτιμήσαμε το άνομο κέρδος. Στη ζωή μας κυριάρχησε η διαφθορά, η μίζα και η απάτη. Γι' αυτό σήμερα φτάσαμε εδώ και οδηγούμαστε στην άβυσσο, στο χάος. Αντί να δίνουμε αγάπη, ασχολούμαστε με τα spreads, τα cds, την Black Rock, την Standart and Poors και την Goldman Sachs! Αυτά κυβερνούν και καθορίζουν τη ζωή μας και όχι ο Χριστός της αγάπης.
Τα Θρησκευτικά από τα σχολεία εκτοπίζονται. Τα νέα βιβλία της Β' Γυμνασίου, καταργούν παντελώς οποιαδήποτε αναφορά στο όνομα της Παναγίας και η πίστη μας στον Χριστό, επιδιώκεται από την ίδια την Πολιτεία να εξαλειφθεί. 


Ο Κίσινγκερ είχε πει ότι, για να συντρίψεις τους Έλληνες, πρέπει να τους χτυπήσεις στη γλώσσα, τη θρησκεία και τον πολιτισμό τους. Αυτό κάνουν οι σύγχρονοι δωσίλογοι, οσφυοκάμπτες των ξένων συμφερόντων, που θέλουν να εξαφανίσουν τους Έλληνες και να διαμοιράσουν τα ιμάτια της Ελλάδος.
Γι΄ αυτό τον λόγο διασύρουν σήμερα τον Εφραίμ. Ακόμη και αν έφταιξε στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, η σύλληψη και φυλάκισή του παραμονή Χριστουγέννων δεν γίνεται Χάριν της Δικαιοσύνης, αλλά έχει έναν δόλιο συμβολισμό: Στο πρόσωπο του Εφραίμ επιδιώκεται ο διασυρμός της Εκκλησίας του Χριστού. Σταυρώνουν τον ίδιο τον Χριστό, στοχεύοντας εν τέλει να κάμψουν το θρησκευτικό φρόνημα των Ελλήνων. 
Ενώ οι πολιτικοί μένουν πάντα στο απυρόβλητο. Αυτοί που πρωταγωνίστησαν στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου και της λίμνης Βιστωνίδας, δεν θίγονται. Λες και ο Εφραίμ, ό,τι έκανε το έκανε εν αγνοία της Πολιτείας. Λες και μοίραζε τα οικόπεδα μόνος του, λες και υπέγραφε τις αγοραπωλησίες μόνον αυτός!!!
Οι πολιτικοί ταγοί, έχοντας μετατρέψει την Ελλάδα σε μια απλή Βιστωνίδα, την ξεπουλάνε ανενόχλητοι στους εχθρούς της Πατρίδας, χωρίς καν ο λαός να γνωρίζει τι συμφωνίες διαπράττονται σε βάρος του και πίσω από τις πλάτες του. Χαρίζουν τα οικόπεδά της σε Γερμανούς, Γάλλους και Αμερικάνους, παραμένοντας αλώβητοι στην εξουσία. Στο απυρόβλητο, ανέγγιχτοι.
Ας ζητήσουμε, την ώρα αυτή που γεννιέται ο Χριστός, να σώσει την Πατρίδα και τους πιστούς Έλληνες. Ας ευχηθούμε η γέννησή Του να αποτελέσει Ελπίδα μιας νέας Ζωής για το έθνος και την Χριστιανοσύνη. Ας ζητήσουμε την Θεία Δικαιοσύνη Του για την τιμωρία όσων εγκλημάτισαν και εγκληματούν σε βάρος της χώρας και του Λαού της. 





Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: ΤΙ ΛΕΝΕ ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΞΥΔΗΣ;

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ...ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ή ΧΑΛΑΣΕ Η ...ΣΟΥΠΑ;


Είναι σίγουρα η φωτογραφία της χρονιάς. Για πολλούς, η συγκεκριμένη σκηνή πέρασε απαρατήρητη, κατά τη συνεδρίαση της 20ης Δεκεμβρίου, του δημοτικού συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού. Ο φακός του "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ" όμως ήταν εκεί και ...αιχμαλώτισε το στιγμιότυπο που διαδραματίζεται λίγα λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για τον "Συμπαραστάτη του Δημότη". Οι δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίζουν "Πολύδωρα" , "Βραχιολίδη"  ή "λευκό" και ο Νικολάου βρίσκεται σε εντυπωσιακό τετ-α-τετ με τον Δήμαρχο Ξύδη!!!
Τι κι αν βρίσκονται στα ...μαχαίρια και στα δικαστήρια για την υπόθεση της διαθήκης ""Καρύδη"; Τι και αν έχουν κάνει ομηρικούς καυγάδες ακόμη και μέσα στα δημοτικά συμβούλια; Το στιγμιότυπο αυτό μάλλον κάτι κρύβει. Τι να μαγειρεύουν; Μήπως την πρόταση του πρώτου, για κάθοδο κοινού ψηφοδελτίου με έναν υποψήφιο δήμαρχο, στις επόμενες δημοτικές εκλογές;
"Εγώ ή εσύ;" , φαίνεται να ρωτάει ο Νικολάου τον Ξύδη.

Μετά από λίγα λεπτά ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας, για τον "Συμπαραστάτη του Δημότη"¨. "16 ψήφισαν τον Αντώνη Πολύδωρα και 10 τον Γεράσιμο Βραχιολίδη",  ήταν η ...ετυμηγορία της κάλπης η οποία εξόργισε τον Δήμαρχο Ξύδη.
Γι΄αυτό το αποτέλεσμα, θεωρεί υπεύθυνο όχι μόνον τον Νικολάου αλλά και δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, οι οποίοι παρήκουσαν τις εντολές του, ψηφίζοντας τον Βραχιολίδη.
Πού λόγος λοιπόν για συνεργασία και κοινό ψηφοδέλτιο με τον Νικολάου!
Χάλασε η σούπα...

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΕ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ!


Ένας ομολογουμένως υπερτιμημένος ηθοποιός, που έχει καβαλήσει κυριολεκτικά το καλάμι, (δεν καταδέχεται να μιλήσει σε...ανώνυμο, εάν προηγουμένως δεν συνεννοηθεί με τον ...αντζέντη του), γράφτηκε και επισήμως στη ...μαύρη λίστα του Παπάγου-Χολαργού. Ο λόγος για τον Πέτρο Φιλιππίδη που θεωρείται persona non grata για την περιοχή, διότι στην παράσταση του Αριστοφάνη "Ειρήνη" που παίχτηκε δυο φορές φέτος, στο Κηποθέατρο Παπάγου,  μιλούσε παντελώς απαξιωτικά και «βωμολοχούσε εις βάρος των αξιωματικών». Πού αυτό; Στην... καρδιά των αξιωματικών, στου Παπάγου, εκεί όπου εννέα στους δέκα κατοίκους, είναι αξιωματικοί! 
Μπορεί το συγκεκριμένο θεατρικό έργο του Αριστοφάνη που παίχτηκε το 421 π.Χ. να είναι αντιπολεμικό, προσθαφαιρέσεις όμως γίνονται στα έργα του Αριστοφάνη και προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες της εποχής. Ο Πέτρος Φιλιππίδης με την παρουσία του, έδωσε καταφανή εντύπωση ότι ήθελε να προκαλέσει το θεατρικό κοινό, όταν σε σκηνή του έργου όπου του πρόσφεραν στολή με τα σήματα των αξιωματικών, έλεγε ότι τα... έχει για να σκουπίζει τα παπούτσια του ή για να αδειάζει τα σκουπίδια του! 
Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τίγκας αναφέρθηκε στο θέμα κατά το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.
Δείτε το βίντεο όπως το κατέγραψε το myxolargos.gr


ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟ Κ.Κ.Ε ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ...ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ 
Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ!
 ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΝΑ  ...ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΙΔΗ! ΕΘΑΨΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ


Ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά ολισθήματα του Κ.Κ.Ε. σε τοπικό επίπεδο, ήταν η απονομή του χρίσματος του υποψηφίου Δημάρχου στην Ευαγγελία Πλατανιά (φωτό), η οποία σήκωσε τη σημαία του κόμματος στις δημοτικές εκλογές του 2010. Το Κ.Κ.Ε. συγκέντρωσε ποσοστό 8,13 % όταν στις αντίστοιχες εκλογές του 2006, ο τότε υποψήφιος του κομμουνιστικού κόμματος στον Χολαργό, Δημήτρης Λαζαρίδης (φωτό δεξιά), κατέγραφε το εκπληκτικό ποσοστό  12,8% το μεγαλύτερο σε όλη την Ελλάδα!
Και όμως, παρά την τεράστια επιτυχία του Δημήτρη Λαζαρίδη, παρά την πανθομολογούμενη δυναμική θητεία του στα δημοτικά συμβούλια, η ηγεσία του Περισσού για εντελώς ανεξήγητους λόγους, τον ...καρατόμησε, τοποθετώντας στη θέση του τη νεαρή μεν, αλλά όπως αποδείχθηκε, απολύτως ανεπαρκή, Ευαγγελία Πλατανιά!
Τις συνέπειες του ατοπήματος της ηγεσίας του Κ.Κ.Ε. πληρώνει σήμερα το κόμμα, με το ξήλωμα της Ε. Πλατανιά από τα δημοτικά συμβούλια, λόγω απουσιών!  Ναι, καλά διαβάσατε. Η επικεφαλής, υποψηφία δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού έχει να πατήσει το πόδι της στις δημοτικές συνεδριάσεις, από τον περασμένο Αύγουστο! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κινηθούν-σύμφωνα με τον νόμο- οι διαδικασίες αποπομπής της από τα δημοτικά συμβούλια και αντικατάστασής της από τον πρώτο σε ψήφους συνυυποψήφιό της στο ψηφοδέλτιο του Κ.Κ.Ε.
Ο Γιώργος Ρεμούνδος, είναι αυτός που από τον νέο χρόνο προβλέπεται να πάρει τη θέση της Ευαγγελίας Πλατανιά και να τραβήξει έως το τέλος της θητείας, το κουπί της "Λαϊκής Συσπείρωσης Παπάγου-Χολαργού", της υποστηριζόμενης δηλαδή από το Κ.Κ.Ε. δημοτικής παράταξης, στην περιοχή. Ο εκρηκτικός και για πολλούς αντιδραστικός Γ. Ρεμούνδος , σε καμία περίπτωση δεν έχει την πείρα και τον δυναμισμό του Δημήτρη Λαζαρίδη, ο οποίος εκτός των άλλων, είχε τέτοιο πολιτικό εκτόπισμα, ώστε να  κατορθώνει να κερδίζει υποστηρικτές και από αντίθετους πολιτικούς χώρους. Γι΄αυτό τον λόγο είχε ανεβάσει τα ποσοστά του Κ.Κ.Ε. στα επίπεδα του 13%.
Αναρωτιόμαστε εάν η ηγεσία του Κ.Κ.Ε. αφουγκράζεται το πρόβλημα ή τελικά έχει αποφασίσει να ξεγράψει οριστικά τα ποσοστά της από την περιοχή, ώστε στα επόμενα συμβούλια να μην έχει καμμία εκπροσώπηση σε αυτά!

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Υπουργός βρέθηκε κρεμασμένος σε δωμάτιο ξενοδοχείου

πηγή:  dejavu.gr
'Μόλις 10 μέρες αφού ανέλαβε το χαρτοφυλάκιό του, βρέθηκε νεκρός. Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα…
Ο 33χρονος Ιβάν Χέιν διορίστηκε μόλις πριν από 10 μέρες στη νέα κυβέρνηση της Κριστίνα Κίρσνερ. Ανέλαβε υφυπουργός Εμπορίου και ήταν μέλος της αργεντίνικης αντιπροσωπείας που μετείχε στη Σύνοδο Mercosur, για το εμπόδιο στη Νότια Αμερική, που φιλοξενείται στην Ουρουγουάη.
Τη Δεύτερα, βρέθηκε κρεμασμένος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε, στο Μοντεβιδέο. Μέχρι στιγμής, η αστυνομία προσπαθεί να καταλήξει στο συμπέρασμα αν πρόκειται για αυτοκτονία, δολοφονία ή ένα τραγικό δυστύχημα.
Η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν βόμβα στη Σύνοδο, όπου συμμετέχουν οι πρόεδρο της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Παραγουάης, της Βενεζουέλας και φυσικά της οικοδέσποινας Ουρουγουάης.
Η Κριστίνα Κίρσνερ έμαθε τα νέα ενώ βρισκόταν σε κεκλεισμένων των θυρών σύσκεψη με τους υπόλοιπους ομολόγους της. Και ταράχτηκε τόσο πολύ που χρειάστηκε να τη δει ο προσωπικός της γιατρός. Αργότερα, επέστρεψε στη σύσκεψη.
Ο Χέιν θεωρούνταν ανερχόμενος οικονομολόγος. Περονιστής και μέλος της νεολαίας του κόμματος Κάμπορα, που στηρίζει την κυβέρνηση Κίρσνερ. Στην πρώτη προεδρική θητεία της προέδρου της Αργεντινής ήταν υφυπουργός Οικονομίας.

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΗ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!


Ήταν ο μοναδικός Έλληνας ανάμεσα σε 3200 αθλητές που έλαβαν μέρος στον Μαραθώνιο  που διεξήχθη στις 11 Δεκεμβρίου, στο  Reggio Emilia Ιταλίας. Πρόκειται για τον 56χρονο Χολαργιώτη Δημήτρη Αργυρόπουλο (φωτό), έναν πεισματάρη αθλητή, ο οποίος επειδή είχε την ατυχία να απουσιάσει, λόγω ίωσης, από τον Μαραθώνιο της Αθήνας, το έβαλε πείσμα να τρέξει άμεσα σε κάποιον επίσημο Μαραθώνιο του εξωτερικού. Έκλεισε λοιπόν εισιτήρια για τον Μαραθώνιο της Reggio Emilia, μια πόλη κοντά στο Μιλάνο. Γεμάτος θέληση και πίστη, ο Δημήτρης Αργυρόπουλος έτρεξε, νιώθοντας ότι εκπροσωπεί όχι μόνο τον Χολαργό, αλλά όλη την Ελλάδα, αφού όπως ειπώθηκε, δεν υπήρχε άλλη ελληνική συμμετοχή. 
Ο χρόνος του ήταν πολύ καλός: 4.00'.11''  βελτιώνοντας μάλιστα την ατομική του επίδοση κατά μισή περίπου ώρα (!), σε έναν αγώνα που διεξήχθη κάτω από θερμοκρασία 6 βαθμών Κελσίου.
Η περίπτωση του Δημήτρη, υπενθυμίζει τα θετικά αποτελέσματα που έχει η επιμονή στους στόχους και η προσπάθεια για περιορισμό του παράγοντα της τύχης. Οι ατυχίες μπορούν να ξεπεραστούν σε πολλές περιπτώσεις, με σκληρή και μεθοδική δουλειά. Ο Δημήτρης  αποτελεί παράδειγμα για τους νέους και νέες, οι οποίοι ειδικά στη σημερινή εποχή της κρίσης και κατάθλιψης, συχνά καταθέτουν τα όπλα,  και γίνονται, είτε έρμαια στις ορέξεις των εμπόρων ναρκωτικών είτε  μαραζώνουν, ράθυμοι και ανενεργοί στις καφετέρειες. Αν μάλιστα επισημανθεί ότι  ο Δημήτρης Αργυρόπουλος ξεκίνησε να προπονείται για τον Μαραθώνιο μόλις στα 50 του χρόνια,  γίνεται αντιληπτό ότι ποτέ δεν είναι αργά.
Ο καλός Χολαργιώτης, είναι πολιτικός μηχανικός-περιβαλλοντολόγος, δραστηριοποιούμενος και επαγγελματικά στο Χολαργό με την εταιρεία "Δ.Αργυρόπουλος και συνεργάτες", η οποία ειδικεύεται στην εκπόνηση μελετών για το περιβάλλον. 
Ο Δημήτρης έχει τρέξει και σε άλλους δύο Μαραθώνιους. Με την εμπειρία αυτή τον ρωτήσαμε πώς του φάνηκε η διοργάνωση του Μαραθωνίου στο  Reggio Emilia. "Πολύ καλή διοργάνωση, αλλά όχι όπως της Αθήνας. Ήμασταν καλύτεροι", είπε.
Και βέβαια είμαστε καλύτεροι Δημήτρη. Μόνο κάτι εθνοπροδότες σαν τον Παπανδρέου που διασύρουν την χώρα μας και τον λαό της, λέγοντας ότι είμαστε "τεμπέληδες" ή "διεφθαρμένοι"  είναι αυτοί που επιδιώκουν να δημιουργήσουν άθλια για εμάς εικόνα.
Οι Έλληνες όμως και η Ελλάδα είναι παντού και δείχνουν τι μπορούν να κάνουν!
Σε ευχαριστούμε Δημήτρη!


ΤΟ ΠΑΙΔΙ "ΘΑΥΜΑ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ



επιμέλεια: Ζωή Ηλία
 Εκατοντάδες  πολίτες ανταποκρίθηκαν στις προκηρύξεις θέσεων για το Πυροσβεστικό Σώμα, αρκετοί από τους οποίους, ενώ δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, προβαίνουν από μόνοι τους στις ανάλογες... διορθώσεις
Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί ένας άνδρας από το Ρέθυμνο, ο οποίος εμφανίστηκε ενώπιον της επιτροπής, προσκομίζοντας απολυτήριο δημοτικού και γυμνασίου, από το οποίο προέκυπτε ότι σε ηλικία 11 ετών είχε τελειώσει ταυτόχρονα και το δημοτικό αλλά και το γυμνάσιο. Πρόκειται για παιδί...θαύμα,  υπόθεση για την οποία αναμένεται να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Στη φυλακή ο Εφραίμ


σημ. "Παρατηρητή" Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ;

πηγή: zougla.gr


Τον δρόμο για τη φυλακή δείχνει το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας στον ηγούμενο Εφραίμ για το σκάνδαλο των «ιερών» ανταλλαγών της Μονής Βατοπεδίου με το ελληνικό Δημόσιο.

Το Δικαστικό Συμβούλιο που κλήθηκε να λύσει τη διαφωνία, η οποία είχε ανακύψει ανάμεσα στην εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού και τον εισαγγελέα, τάχθηκε υπέρ της άποψης της ανακρίτριας και έκρινε ότι ο ηγούμενος Εφραίμ πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Αντίθετη άποψη είχε διατυπώσει ο εισαγγελέας εφετών, Π. Ματζούνης, ο οποίος είχε προτείνει να αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του, με εγγυοδοσία 200.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

O ηγούμενος φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις επίμαχες ανταλλαγές εκτάσεων ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και τη Μονή Βατοπεδίου, ενώ κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις, απάτη, κ.τ.λ..

Ο ηγούμενος Εφραίμ κλήθηκε και σε αυτοπρόσωπη εμφάνιση ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου, αρνούμενος τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Επικαλείται το φιλανθρωπικό έργο της Μονής και τις θετικές γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της.
Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ 2012!


 Δημιουργούνται συνθήκες κοινωνικής έκρηξης

του Αριστοτέλη Βασιλάκη
Ο ερχομός του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία με παραπλανητικό πρόγραμμα δημιούργησε ένα ΣΟΚ, το οποίο στη συνέχεια μετέτρεψε τη χώρα σε γκρίζο τοπίο. Η πραγματική εικόνα του τόπου που δημιούργησε η κυβέρνηση Παπανδρέου και αυτά που θα βιώσουμε μέσα στο 2012, προβλέπονται απελπιστικά για τους πολίτες σε όλα τα επίπεδα.
Η ελληνική κοινωνία έχει εισχωρήσει σ’ ένα μακρύ και πολύ σκοτεινό τούνελ, ύφεσης και έλλειψης χρημάτων. Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου έναντι της τρόικας είναι συγκεκριμένες, άρα η οικονομική πολιτική είναι προδιαγεγραμμένη ανεξαρτήτως κοινωνικών επιπτώσεων.
Μπορεί ο τέως πρωθυπουργός και τα συμπαραμαρτούντα του (ΜΜΕ παπαγαλάκια, εγχώριοι οικονομολόγοι και άβουλοι βουλευτές) να παρουσίαζαν μια εικονική πραγματικότητα, όμως τίποτα δεν αλλάζει την κατάσταση στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας.
Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση Παπανδρέου κι αυτά που λαμβάνει η κυβέρνηση Παπαδήμου έχουν οδηγήσει και θα συνεχίσουν να οδηγούν σε πλήρη ύφεση τη χώρα στο σύνολό της. Με λίγα λόγια δεν κινείται το χρήμα, δεν υπάρχει ρευστότητα, συνεπώς όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας «έλλειψη χρημάτων στάση εμπορίου» και συνακόλουθα υψηλή ανεργία, φτώχεια και γκρίνια.
Η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες ζούσαμε σε μια χώρα η οποία – τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2009 – παρά τα διαχρονικά οικονομικά προβλήματα της, φρόντιζε να ανεβάζει αργά αλλά σταθερά το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της με στόχο να πλησιάσει, σε πρώτη φάση και ακολούθως να εναρμονιστεί με αυτό, των προηγμένων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο ερχομός του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία με παραπλανητικό πρόγραμμα δημιούργησε μια διαφορετική κατάσταση. Ένα σοκ, το οποίο στη συνέχεια μετατράπηκε σε οικτρή πραγματικότητα και τελικά σε γκρίζο τοπίο... Μια μελαγχολία. Μια εθνική κατάθλιψη…
Η σημερινή κατάσταση δεν έχει προηγούμενο και αυτό το οποίο φαίνεται ξεκάθαρα είναι, ότι τα πράγματα θα πάνε ακόμη χειρότερα. Όπως επισημαίνουν ξένοι οικονομολόγοι, η ανεργία θα αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε ο ένας στους τρεις Έλληνες να ψάχνει για δουλειά, ενώ το παρατεταμένο λουκέτο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα δημιουργήσει ένα νέο τοπίο στην αγορά, όπου πλέον θα επιβιώνουν μόνο οι ισχυροί.
Τα πράγματα οδηγούν λοιπόν σε πολύ άσχημες καταστάσεις και απ’ ότι φαίνεται από το νέο έτος και για μεγάλο διάστημα θα βιώσουμε γερά το πετσί μας, τι θα πει φτώχεια και ύφεση με όλα τα επακόλουθά τους. Δηλαδή η πραγματική εικόνα του τόπου, που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν είναι αυτή που βιώνουμε αλλά αυτή που θα έρθει, η οποία προβλέπεται χειρότερη από ποτέ.
Πως λοιπόν θα μπορέσει η κοινωνία να επιβιώσει σε συνθήκες μεταπολεμικές, όπου θα εμφανιστούν τα φαινόμενα που περιγράψαμε παραπάνω; Θα αντέξουν οι πολίτες ή θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη; Όταν ο πατέρας θα είναι άνεργος και δεν θα μπορεί να προσφέρει στην οικογένειά του, τότε δεν θα υπάρξει γκρίνια; Λογικό είναι... Και πως θα εκτονωθεί ο πολίτης που βλέπει τη ζωή του να καταστρέφεται; Ερωτήματα λογικά που βγαίνουν μέσα από την καθημερινότητα, της ελληνικής κοινωνίας. ΜΟΝΟ αν αυτοί οι καθημερινοί μικρόκοσμοι ενωθούν και δημιουργηθεί ΜΕΤΩΠΟ, τότε θα δημιουργηθούν συνθήκες κοινωνικής έκρηξης, η οποία δεν θα έχει κομματικό χρώμα και θα μπορέσει να είναι αποτελεσματική απέναντι στους μανδαρίνους της παγκοσμιοποίησης.

ΣΤΙΣ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΒΟΥΝΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!


ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Ο 13ος Δρόμος Βουνού ‘ΥΜΗΤΤΟΣ 2012’ είναι εδώ. Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 10:00 π.μ. Η διαδρομή είναι η εξής:
Ο Δρόμος Βουνού ( 20 χλμ ) διεξάγεται σε άσφαλτο και σκληρό χωματόδρομο με υψομετρική διαφορά 350 μ. και θεωρείται δρόμος δύσκολος και με προχωρημένες απαιτήσεις από πλευράς φυσικής κατάστασης για τον αθλητή και την αθλήτρια.
Οργάνωση: Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Πρέπει να αποσταλούν μέχρι την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 στα γραφεία του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Παπάγου-Χολαργού :
Δ/νση: Τέρμα οδού Σύρου, 15562 Χολαργός (έναντι Κλειστού Γυμναστηρίου Χολαργού ‘Α. Τρίτσης’)
Τηλέφωνα: 210.65.49.033 & 210.65.41.426, Fax.: 210.65.41.432
e-mailinfo@dopap.gr  -  www.dopap.gr

Δ.Νικολάου (πρώην Δήμαρχος Χολαργού): Κατέρρευσε η συκοφαντία!


Κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος οι ψευδείς ισχυρισμοί για τα οικονομικά του πρώην Δήμου Χολαργού. Εκτεθειμένοι ηθικά και πολιτικά οι συκοφάντες.
Προεκλογικά, οι αντίπαλοι του πρώην Δημάρχου Χολαργού κ.Δημήτρη Νικολάου, εξαπέλυσαν ένα βρώμικο πόλεμο λάσπης σχετικά με τα οικονομικά και την διαχείριση του πρώην Δήμου Χολαργού, κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής του θητείας.
Ισχυρίζονταν ότι τα χρέη ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 22.000.000 ευρώ και διέδιδαν ότι οι έλεγχοι που θα γινόντουσαν θα έστελναν τον τ. Δήμαρχο στη φυλακή!
ΟΜΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΑΜΨΕ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΡΚΩΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΕ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΧΡΕΟΣ ΜΟΛΙΣ 7.778.000 ΕΥΡΩ (!!!) ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ
ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ κ. Χ. ΣΚΟΥΡΤΗ.
Παραθέτουμε στη συνέχεια τον επίσημο ισολογισμό του πρώην Δήμου Χολαργού στις 31-12-2010 και σχετικούς πίνακες που οι ορκωτοί λογιστές ενσωμάτωσαν στον ισολογισμό.
Η ΑΠΟΞΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΕΚΘΕΤΟ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ κ. Β.ΞΥΔΗ και τους συνεργάτες του. Παραπλάνησαν τους δημότες με χιλιάδες προεκλογικάSMS και με καταχωρήσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Οι «ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ» και σε αυτό το τεύχος αλλά και στα επόμενα θα ενημερώνουμε συνεχώς τους αναγνώστες, για το ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που διεπράχθη σε βάρος του πρώην Δημάρχου κ.Δημήτρη Νικολάου και της Παράταξής του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
τ.Δήμαρχος Χολαργού

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ 5ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Επισκεφθείτε την Χριστουγεννιάτικη γιορτή-θεατρική παράσταση που διοργανώνει σήμερα το πρωί (10.οο π.μ.) στον εκθεσιακό χώρο του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού (Περικλέους 55), το 5ο νηπιαγωγείο Χολαργού.
Ιδού και η πρόσκληση που μας στέλνουν οι μικροί μας φίλοι.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ!

papoutsisanarxikoi
Περίπου 40 αναρχικοί επισκέφτηκαν το σπίτι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή ως ένδειξη αλληλεγγύης στη Στέλλα Αντωνίου, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και το οποίο επιδεινώνεται συνεχώς.
Οι αναρχικοί έφτασαν με  μηχανοκίνητη πορεία έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει ο Χρήστος Παπουτσής στο Χολαργό και φώναξαν συνθήματα συμπαράστασης.
"Άμεση απελευθέρωση στην αναρχική Στέλλα Αντωνίου", "Χ. Παπουτσής από πρόεδρος της ΕΦΕΕ, αρχιβασανιστής της ΕΛ.ΑΣ.", έγραφαν μερικά από τα φέιγ-βολάν, με τα οποία γέμισαν τον προαύλιο χώρο.
Σύμφωνα με την αστυνομία, έγιναν 4 προσαγωγές με τους προσαχθέντες να αφήνονται ελεύθεροι λίγη ώρα αργότερα.
Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η δεύτερη δράση αλληλεγγύης στη γειτονιά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Στις 9 του περασμένου Νοεμβρίου είχε γίνει συγκέντρωση-μικροφωνική σε ένδειξη συμπαράστασης στη Στέλλα Αντωνίου σε κοντινή πλατεία.
Πηγή: http://news247.gr

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΟΥ !


Ζήτημα καλλιτεχνικής αποτυχίας του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου το οποίο πρόκειται να  αναγερθεί στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού, έθεσε η δημοτική σύμβουλος (και πρώην Αντιδήμαρχος)  κα Μαρία Αθανασάκου (φωτό), κατά τη συνεδρίαση της 20ης Δεκεμβρίου. Έχοντας την πληροφόρηση ότι το γλυπτό δεν παρουσιάζει τον Έλληνα στρατηλάτη όπως του αρμόζει και όπως έχει καταστεί γνωστός στην Ιστορία, τόνισε πως είναι αδιανόητο να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο για το πού θα τοποθετηθεί το άγαλμα, χωρίς να έχει δει κανείς από τους συμβούλους πώς είναι αυτό το γλυπτό. |"Επειδή υπάρχουν πληροφορίες ότι το άγαλμα είναι μια αποτυχία πριν πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση, θα πρέπει πρώτα να  δούμε το γλυπτό και να παρουσιαστεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου", επισήμανε η κα Αθανασάκου.


Ήδη ο "Παρατηρητής" έχει αναφερθεί στο θέμα, σε παλαιότερο δημοσίευμά του, αναφέροντας τις ίδιες πληροφοίες περί κακής καλλιτεχνικής απόδοσης του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από την πλευρά του καλλιτέχνη.
Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το πού τελικά θα τοποθετηθεί το άγαλμα, εάν και εφόσον συμφωνηθεί να εγκριθεί από το Δ.Σ. το συγκεκριμένο γλυπτό.
Ο δωροδότης κ. Στάϊκος φέρεται να επιμένει στην τοποθέτηση του γλυπτού στον Παπάγου. Κάποιες πληροφορίες τον φέρουν να έχει δηλώσει ότι όταν φεύγει ή επιστρέφει στο σπίτι  του, θέλει να βλέπει να ...χαιρετά το άγαλμα! Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή δεν εγκριθεί από το Δ.Σ. η τοποθέτηση του αγάλματος στου Παπάγου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Στάϊκος θα αποσύρει την δωρεά του.
Πάντως, η εφημερίδα μας εντός των επόμενων ημερών,  καταθέτει πρόταση για διεξοδική συζήτηση στο Δ.Σ. Παπάγου-Χολαργού, ώστε το άγαλμα του Μεγα-Αλέξανδρου να τοποθετηθεί στην πλατεία στο τέρμα της οδού 17 Νοεμβρίου, ζητώντας ταυτόχρονα να μετωνομαστεί η συγκεκριμένη οδός σε "Μεγάλου Αλεξάνδρου". Ο "Παρατηρηγτής" δηλαδή θα επαναφέρει παλαιότερη πρότασή του η οποία δεν είχε γίνει δεκτή επί διοικήσεως Νικολάου.

ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ


Το θλιβερό κρατίδιο των Σκοπίων, κρατά στην φυλακή ιερωμένο, επειδή «έτσι γουστάρει». Το 2012, θα είναι η «χρονιά» του Γκρουέφσκυ και των ομοίων του.

πηγή: pametopo@otenet.gr

Επιμένοντας να λειτουργεί πέραν κάθε λογικής διεθνούς νομιμότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το καθεστώς που διοικεί το κρατίδιο των Σκοπίων, κρατά εδώ και πολλούς μήνες στη φυλακή για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις έναν ιερωμένο: Τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος Ιωάννη. (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AE_%CE%91%CF%87%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CF%82).

Ο Γκρουέφσκυ και η παρέα του, πιστεύουν πως θα συνεχίσουν να έχουν την κάλυψη της Δύσης και του αμερικανικού administration, στο διηνεκές, παραβιάζοντας κάθε διεθνή συνθήκη, η οποία προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα και ιδιαίτερα το δικαίωμα της διαφορετικότητας, στην έκφραση της θρησκευτικής πίστης.

Οι εξελίξεις όμως στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου αλλά και των Βαλκανίων τρέχουν με ιλιγγιώδης πια ρυθμούς και οι οργισμένες αλλά αποφασισμένες αντινεοταξίτικες δυνάμεις, ανασυντάσσονται απέναντι στα θλιβερά κατασκευάσματα των διεθνών τοκογλύφων και των πολυεθνικών.

Όλα δείχνουν πως το 2012, θα είναι η χρονιά της αποκατάστασης των πανανθρώπινων αρχών και αξιών, όπως αυτές ορίσθηκαν από τις χιλιετηρίδες των αγώνων των ανθρωπίνων κοινωνιών, για ελευθερία, δημοκρατία και αξιοπρέπεια.

Και αυτή η χρονιά που έρχεται, θα είναι η χρονιά κατά την οποία, τόσο ο Γκρουέφσκυ, όσο και τα θλιβερά κατασκευάσματα της νέας τάξης στη χώρα μας, θα κληθούν για να απολογηθούν για τα εγκλήματά τους. Και το Πατριωτικό Μέτωπο, θα είναι εκεί, παρόν στη διαδικασία απόδοσης δικαιοσύνης.


Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!!!


ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΔΙΧΩΣ ΟΡΙΑ: ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ «ΚΟΚΚΙΝΟ», Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΘΕΡΙΖΕΙ,  ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΑΥΞΑΝΟΥΝ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ...


Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ  ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ, 
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!!!

Την ώρα που η χώρα διαλύεται,  η φτώχεια σακατεύει όλο και περισσότερα νοικοκυριά, οι Έλληνες εξαθλιώνονται, το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει ανελέητα  να αρπάζει τα απομεινάρια μισθών και συντάξεων, ο Αναπληρωτής Υπουργός  Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου, έχει διορίσει διευθυντή του υπουργικού του γραφείου στην «Καραγιώργη Σερβίας», τον γιο του Δημήτρη!!!
Ναι καλά διαβάσατε. Το επαναλαμβάνουμε για να το εμπεδώσετε: Ο κ. Οικονόμου που στηλίτευε τα φαινόμενα οικογενειοκρατίας , έχει βάλει τον γιόκα του διευθυντή στο υπουργικό του γραφείο.  Τηλεφωνήστε  στα 210.3375718-9 και ζητήστε το κ. Παντελή Οικονόμου. Θα σας παραπέμψουν στο …  «διευθυντή του γραφείου του, τον κ. Δημήτρη Οικονόμου»!!! Αν προσπαθήσετε να βρείτε τον υιό  Οικονόμου, θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα. Σε meeting ή σε σύσκεψη θα σας πουν ότι απουσιάζει!
Μπορούν να μας πουν οι αρμόδιοι ποιος είναι ο μισθός του κ. Δημήτρη Οικονόμου;  Η δημοσιογράφος κ. Κλειτσιώτη, υπεύθυνη του γραφείου τύπου του Υπουργείου Οικονομικών , δεν ήξερε να μας δώσει κάποια απάντηση!
Πάντως , το πόθεν έσχες της οικογένειας Παντελή Οικονόμου για το 2010, όπως αυτό δημοσιεύεται στο site της Βουλής,  δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο, ειδικά αν ληφθούν υπόψη τα  485.000 € σε καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες και τα εννέα (9) ακίνητα που έχει στην διάθεσή της:
ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ: 24.875
ΛΟΙΠΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ: 9.307
ΣΥΖΥΓΟΣ
32.111
ΑΚΙΝΗΤΑ
9 ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΥΖΥΓΟ
ΜΕΤΟΧΕΣ
1.600 ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ (2009)
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
485.000 ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (250 ΛΙΡΕΣ ΑΓΓΛΙΑΣ)
ΣΥΖΥΓΟΣ: 69.000 ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΤΕΚΝΟ: 7.700 ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ.
Προφανώς,  με το διορισμό  του γιου Δημήτρη στη θέση του διευθυντού του υπουργικού γραφείου του μπαμπά Οικονόμου, τα έσοδα της οικογένειας θα αυξηθούν περαιτέρω!
Και όλα αυτά τα αρκούντος προκλητικά, που ταυτόχρονα αφήνουν παγερά αδιάφορο το πολιτικό σύστημα, συντελούνται την ίδια ώρα που οι άνεργοι στην χώρα αυξάνονται με αλματώδη ταχύτητα, οι άστεγοι στην Αθήνα υπολογίζονται στις 20.000 και οι αυτοκτονίες για χρέη έχουν φέρει την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης!  
Το Σεπτέμβριο του 2004 ο τότε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σάββας Τσιτουρίδης παραιτείτο από την Κυβέρνηση Καραμανλή για λόγους ευθιξίας,  επειδή είχε καταγγελθεί ως  παράτυπη η μεταγραφή του γιου του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Πάντειο της Αθήνας! Η καταγγελία που είχε γίνει από την  τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Σ. Ράπτη, αποκάλυπτε  ότι η μεταγραφή στο Πάντειο της Αθήνας είχε πραγματοποιηθεί  επειδή  ο γιος του Σάββα Τσιτουρίδη  επικαλέσθηκε «πρόσθετους λόγους ασφαλείας», λόγω της υπουργικής ιδιότητας του πατέρα του.
Τα δημοσιεύματα  περί  τακτικής ευνοιοκρατίας και νεποτισμού, ώθησαν τον κ. Τσιτουρίδη να υποβάλλει την παραίτησή του.
Σήμερα όμως που ο κ. Παντελής Οικονόμου έχει βάλει τον κανακάρη του επικεφαλής του υπουργικού του γραφείου, δεν… ανοίγει ρουθούνι!  Πού λόγος για ευθιξία;