Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ! ΟΛΟΙ ΕΙΔΑΝ ΠΩΣ ΚΕΡΔΙΣΕ…


kipello

Με τον διαιτητή Σπάθa να έχει κόκκινα μάτια, το χέρι του Μανιάτη πάνω στη γραμμή που μόνο ο Σπάθας και οι επόπτες δεν είδαν και...και...
Συγχαρητήρια και πάλι στον Ολυμπιακό. Και σ' ανώτερα!!! Tέτοιους διατητές σαν τον Σπάθα να έχει, για να του ξηγιούνται...σπαθί!

HOCHTIEF! ΤΟ ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! Μην χασετε την αυριανη αποκαλυψη


Αποκαλύπτουμε αύριο μια νέα όζουσα υπόθεση την οποία ήδη χαρακτηρίζουν Siemens Νο2. Οι διαστάσεις αυτής της υπόθεσης, όπως φαίνεται διαρκώς θα μεγαλώνουν καθώς συν τω χρόνω θα  βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας όλο και περισσότερα στοιχεία!  
Μήπως τελικά η υπόθεση της Hochtief μοιάζει με αυτή του Χριστοφοράκου - Siemens; Όπως το πολιτικό σύστημα, άνοιξε την πόρτα ελεύθερης φυγής από την Ελλάδα στον Χριστοφοράκο, χωρίς να ζητήσουν ποτέ λογαριασμό για το μέγα σκάνδαλο διασπάθισης δημοσίου χρήματος και λαδώματος των πολιτικών, το ίδιο και τώρα ανοίγουν την πόρτα στην Hochtief χωρίς να πληρώσει τίποτε;
 ·        Εκτιμάται ότι οι εμπλεκόμενοι στο έργο απεκόμισαν κέρδη περίπου 1,5 δις ευρώ, καθόσον η κατασκευή των τεχνικών και κτιριακών εγκαταστάσεων τιμολογήθηκε συνολικά 1,8 δις ευρώ στη μυστική σύμβαση μεταξύ ΔΑΑ Α.Ε. και Hoctief AG, ενώ το ποσόν με το οποίο αμείφθηκαν οι Έλληνες υπεργολάβοι, οι οποίοι κατασκεύασαν το αεροδρόμιο δεν ξεπέρασε τα 300 εκ ευρώ.
Η αποκλειστική είδηση-βόμβα δημοσιεύεται στην αυριανή "Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής" κι εδώ θα δημοσιευτεί αύριο βράδυ.  

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΜΑΣ!ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ


TOYRKIKOEREYN

ΚΑΜΙΑ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΟ ΥΠΕΞ; 
Σε κρίση στην περιοχή του νοτιο-ανατολικού Αιγαίου, μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης (Καστελόριζου) οδηγεί η Άγκυρα, εκδίδοντας ΝΑVΤΕΧ για έρευνες εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας με την αποστολή του ερευνητικού σκάφους R/V BILIM το οποίο θα πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές έρευνες στην περιοχή μεταξύ Μερσίνας και Ρόδου.
Το τουρκικό σκάφος R/V BILIM-2...
(μήκος 40.36 μέτρα, πλάτος 9.47 μέτρα, εκτόπισμα 433 τόνoi, βύθισμα 3.80 μέτρα, μέγιστη ταχύτητα 11.5 knots, ταχύτητα πλεύσης 9.5 knots, εμβέλεια 6500 ναυτικά μίλια), το οποίο ανήκει στο πανεπιστήμιο METU ξεκίνησε σήμερα σύμφωνα με την NAVTEX που εκδόθηκε από την Άγκυρα (μόλις χθες...), έρευνες στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Μερσίνας και των παράκτιων περιοχών απέναντι από την Ρόδο συμπεριλαμβάνοντας στο δρομολόγιο του τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτιοανατολικά της Ρόδου και νότια του Καστελορίζου.
Το R/V BILIM-2 θα διασχίσει την χρονική περίοδο 10-14 Μαΐου την περιοχή από τις ακτές της Τουρκίας κοντά στην Μερσίνη, βόρεια της Κύπρου πλησίον θαλάσσιων περιοχών που το ψευδοκράτος έχει παραχωρήσει το δικαίωμα ερευνών για ενεργειακούς πόρους στην Τουρκία με τελικό προορισμό τον κόλπο της Μαρμαρίδας απέναντι από την Ρόδο.
Η κίνηση αυτής της Τουρκίας θεωρείται προεόρτια της καθόδου του "Mπαρμπαρόσα" του νεότευκτου ερευνητικού σκάφους που μέχρι τώρα πραγματοποιεί έρευνες στην Μαύρη Θάλασσα.
Δεύτερον η Άγκυρα καθιστά για άλλη μία φορά σαφές ότι δεν δέχεται ότι μπορεί να υπάρξει ελληνική υφαλοκρηπίδα στην περιοχή.
Τέλος η διέλευση και πραγματοποίηση ερευνών νότια της Ρόδου από το R/V BILIM-2 αποτελεί μία ακόμη επισήμανση των Τούρκων ότι η περιοχή αυτή είναι αμφισβητήσιμη κάτι που φαίνεται ότι εμμέσως έχει αποδεχτεί και η Ελληνική κυβέρνηση, αφού ο διαγωνισμός για την έναρξη των ερευνών για υδρογονάνθρακες του ΥΠΕΚΑ περιλαμβάνει την δυτική Ελλάδα και την περιοχή νοτίως της Κρήτης μόνο.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Τουρκία εκμεταλλευόμενη την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα προσπαθεί να εδραιώσει τις αμφισβητήσεις της στην περιοχή μεταξύ της Ρόδου και του Καστελορίζου προσπαθώντας να προλάβει μελλοντικές εξελίξεις που θα μπορούσαν να προκύψουν εις βάρος των συμφερόντων της.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με ωκεανογραφικές έρευνες τουρκικού πλοίου «Bilim 2» σε διεθνή ύδατα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας έδειξε ότι το μόνο που ενοχλεί από τα παραπάνω το υπουργείο Εξωτερικών είναι ότι η Τουρκία ... δεν ενημερώνει πριν κάνει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας!
Ολόκληρη η τοποθέτηση του ΥΠΕΞ:
«Από τον τουρκικό σταθμό Αττάλειας αναγγέλθηκε στις 9 Μαΐου με NAVTEX ότι το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Bilim 2», το οποίο ανήκει στη Διεύθυνση Ινστιτούτου Θαλασσίων Επιστημών του Πολυτεχνείου Μέσης Ανατολής της Άγκυρας, πρόκειται να πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές έρευνες, στη θαλάσσια στήλη, κατά το χρονικό διάστημα 10 έως 14 Μαΐου 2013 σε διεθνή ύδατα, που επικαλύπτουν και τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Για τη διενέργεια θαλάσσιας επιστημονικής έρευνας στα υπερκείμενα ύδατα ελληνικής υφαλοκρηπίδας απαιτείται πρότερη γνωστοποίηση, με την παροχή όλων των σχετικών στοιχείων στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές. Επειδή δεν υπήρξε ενημέρωση από τουρκικής πλευράς, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να προβεί στις δέουσες ενέργειες».
Πηγή: 24.gr 

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΥΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ (12 Μαϊου)!




Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Η Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μία ευκαιρία για όλους μας να αναλογιστούμε το προσφιλέστατο και πολυαγαπημένο πρόσωπο της ζωής του κάθε ανθρώπου, τη Μητέρα μας.

Εκείνο το πρόσωπο για το οποίο όλοι οι λαοί, μα ειδικά οι Έλληνες, έχουν γράψει τραγούδια, ποιήματα, λογοτεχνικά έργα και έχει γίνει γενικότερα πηγή έμπνευσης για  όλους.

Φέτος το μυαλό μας πηγαίνει σε εκείνες της μητέρες  που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Τις άνεργες μητέρες  και τις μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών που προσπαθούν με κόπο και υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να μη λείψει το παραμικρό από την οικογένεια τους. Τις εργαζόμενες μητέρες, οι οποίες ακροβατούν μεταξύ οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων, προσπαθώντας να κρατήσουν την δουλειά τους, αφού είναι τα πρώτα θύματα σε περίπτωση απολύσεων. Τέλος, το μυαλό μας πηγαίνει και στις μέλλουσες μητέρες, στις νέες γυναίκες που η κρίση τους προβληματίζει και πολλές φορές τους εμποδίζει να γευτούν την μεγαλύτερη χαρά, αυτή της μητρότητας.

Ως Δημοτική Αρχή θα είμαστε δίπλα στις μητέρες μέσα από τις κοινωνικές δομές που υπάρχουν ή έχουμε δημιουργήσει (Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Πολυϊατρεία στου Παπάγου και στο Χολαργό, κ.α) αλλά και άλλες που σύντομα θα  δημιουργηθούν (Κουζίνα για όλους, κ.α.).

Θα κλείσω το παρόν μήνυμα με έναν στίχο που είναι χαραγμένος στο ορειχάλκινο άγαλμα της Μάνας που βρίσκεται στην Πλατεία Άρεως στην ιδιαίτερη πατρίδα μου τη Τρίπολη, και πιστεύω ότι εσωκλείει όλο το νόημα της μητρότητας και του σεβασμού που πρέπει να απολαμβάνει εκείνη από όλους μας. Γράφει : «… κι έγινες πανέμορφη μάνα, ο αρχάγγελος της ζωής μας».

Τη σημερινή ημέρα ας αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στον «Αρχάγγελο της ζωής μας» και ας σταθούμε δίπλα σε όλες τις μητέρες του κόσμου και ιδιαίτερα της τοπικής μας κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος
 Βασίλειος Ξύδης
Υποναύαρχος ΠΝ εα


ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ


ΑΠΟ ΤΙΣ 9.00 π.μ.-13.00μ.μ. 
Δώστε αίμα και σώστε μια ζωή

Αύριο Κυριακή 12 Μαΐου (του Θωμά) ο ιερός ναός της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού πραγματοποιεί αιμοδοσία. Από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι, ειδικό ιατρικό team από το νοσοκομείο "ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ" μαζί με το απαραίτητο ιατρικό  νοσηλευτικό προσωπικό θα υποδέχεται τους εθελοντές αιμοδότες.
Όσοι περισσότεροι παρακαλούνται να προσέλθουν σε μια απλή και ολιγόλεπτη διαδικασία, η οποία όμως αποβαίνει σωτήρια για τους συνανθρώπους μας.
Μια φιάλη αίμα μπορεί να σώσει μια ανθρώπινη ζωή.

ΟΡΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

 "Ο ΔΗΜΟΣ ΗΞΕΡΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ;
ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ; ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ;"
 Αρκετοί επιχειρηματίες των οποίων τα καταστήματα γειτνιάζουν με αυτό του αγρίως κλαπέντα Σκολαρίκου, είναι οργισμένοι με το Δήμο Παπάγου-Χολαργού.  Ένας Δήμος που προ ημερών με κλιμάκια της Δημοτικής  Αστυνομίας πέρασε απ'όλες τις επιχειρήσεις που είχαν επιγραφές και τους επέδωσε απειλητικά ειδοποιητήρια να ξηλώσουν τις επιγραφές τους, διαφορετικά θα τους επέβαλε πρόστιμα!!!
Μάλιστα, οι συμπαθητικές αστυνομικίνες του Δήμου, έχοντας προφανώς δασκαλευτεί καλά, προειδοποιούσαν με απειλητικό τρόπο "ξηλώστε γρήγορα την επιγραφή σας γιατί τα πρόστιμα θα είναι πολύ βαριά"!
Πιθανολογούμε ότι και ο κ. Σκολαρίκος ήταν δέκτης μιας τέτοιας απειλητικής προειδοποίησης. 

Τι κάνει όμως ο Δήμος για να προστατέψει τις επιχειρήσεις από επιθέσεις κακοποιών σαν αυτή που δέχτηκε το κατάστημα του κ. Σολαρίκου σήμερα ξημερώματα; Ποια ασφάλεια-προστασία παρέχει η Δημοτική Αρχή και η Αστυνομία στις επιχειρήσεις; Τι μέτρα έχουν προτείνει τα κόμματα και οι τοπικές παρατάξεις;
Μάλλον τίποτε. Αυτή την οργή εντοπίσαμε από αρκετούς επιχειρηματίες που γειτνιάζουνμε τον κ. Σκολαρίκο. 
"Τελικά ο Δήμος είναι μόνο για να εισπράττει πρόστιμα και να στέλνει απειλητικά ραβασάκια;", αναρωτιούνται αρκετοί επαγγελματίες και νομίζουμε πως δεν έχουν καθόλου άδικο!

ΠΟΤΕ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! ΤΙΜΗ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΕΓΕΡΤΗ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ. ΙΔΟΥ ΤΙ ΕΙΠΕ...

ΕΛΛΗΝΕΣ
Τζαμί στήν Ἀθήνα; ὄχι βέβαια!
 Ἀπόσπασμα ἀπό τήν ὁμιλίαν τού μεγίστου ἥρωα μας Κολοκοτρώνη τήν 8/10/1838 εἰς τούς μαθητάς τοῦ Γυμνασίου εἰς τήν Πνύκα, ἡ ὁποία ἀποτελεῖ καί τήν πνευματικήν παρακαταθήκην τοῦ Γέρου τοῦ Μωριά διά τάς νέας γενεάς. Ἡ ὁμιλία ὑπάρχει εἰς τό διαδύκτιον, τήν ὁποίαν συνιστῶμεν διά μελέτην.
....Πρέπει νά φυλάξετε τήν πίστη σας καί νά τήν στερεώσετε, διότι, ὅταν ἐπιάσαμε τά ἄρματα εἴπαμε πρῶτα ὑπέρ πίστεως καί ἔπειτα ὑπέρ πατρίδος.... Ἀφοῦ ὕστερα ἦλθε στόν κόσμο ὁ Χριστός, οἱ λαοί ὅλοι ἐπίστευσαν εἰς τό Εὐαγγέλιο του.
Μετά ἀπό τήν ἀπελευθέρωσιν μας ἀπό τήν Τουρκικήν βαρβαρότητα, οἱ Ἀγωνισταί τοῦ 1821 εἶχον κάμει ἕνα τάμα, τήν Ἀνέγερσιν Ναοῦ τοῦ Σωτῆρος, ἀλλά ἀπό τότε μέχρις σήμερα τό Τάμα δέν ἔχει ἐκπληρωθεῖ. Τό ἐν λόγῳ Διάταγμα τὸ ὑπέγραψεν καί ὁ Ἐθνάρχης Ἰωάννης Καποδίστριας
Εἰς τό Ἄργος τὴν 31.7.1829 διακηρύσσεται :
Ἡ Δ΄ Ἐθνική τῶν Ἑλλήνων Συνέλευσις Ψ η φ ί ζ ε ι:
Ἄρθρον Α΄. Ὅταν ἡ τοπική περιφέρεια τῆς Ἑλλάδος καί ἡ καθέδρα τῆς Κυβερνήσεως της κατασταθῶσι ὁριστικῶς καί οἱ οἰκονομικοί πόροι τοῦ κράτους ἐπιτρέψωσι, θέλει ἀνεγερθῆ κατά διαταγήν τῆς Κυβερνήσεως εἰς τήν καθέδραν αὐτῆς Ναός ἐπ'ὀνόματι τοῦ Σωτῆρος τιμώμενος.

Καί οἱ σημερινοί πολιτικοί μας ὄχι μόνον δέν ἔχουν ἐκπληρώσει τό Τάμα τοῦ Γένους τῶν Ἑλλήνων, ἀλλά οἱ Σαμαράς Ἀντώνης, Βενιζέλος Βαγγέλης, Κουβέλης Φώτης καί Τσίπρας Ἀλέξης, ἔλαβον ἀπόφασιν ὡς νέοι κοτσαμπάσηδες, ὡς νέοι νενέκοι, ὡς νέοι Εφιάλτες, ὡς νέοι προδότες καί ὡς Ἰοῦδες νά κτίσουν τζαμί εἰς τούς πρόποδας τῆς Ἀκροπόλεως.
κύριον Σαμαρά προσωρινόν ψευτοπρωθυπουργόν:
Πιστεύω εἰς ἕναν Θεόν,
Πατέρα, παντοκράτορα, ποιητήν οὐρανοῦ καί γῆς, ὁρατῶν τε πάντων καί ἀοράτων.
καί εἰς ἕναν Κύριον Ἰησοῦν Χριστόν, τόν Υἱόν τοῦ Θεοῦ τόν μονογενήν, τόν ἐκ τοῦ Πατρός γεννηθέντα πρό πάντων τῶν αἰώνων.
Αὐτά τά ἱερά χώματα εἰς τά ὁποία ἐμεῖς σήμερον βαδίζομεν, τά ἔχουν περπατήσει ἄνδρες σοφοί, ἄνδρες γενναίοι καί ἥρωες ἀλλά καί οἱ μέγιστοι τῶν φιλοσόφων. Τά ἀγάπησαν μέ ὅλον τους τό εἶναι, καί μέ τό αἶμα τους πότισαν τό δένδρον τῆς ἐλευθερίας. Οἱ μεγαλύτεροι σοφοί τοῦ κόσμου, ὁ Πλάτωνας, ὁ Σωκράτης, Ἀριστοτέλης ἐπέρπατησαν αὐτά τά ἱερά χώματα, καί οἱ ὁποίοι μέ τήν σοφίαν ποῦ εἶχον, ἐπίστευαν σέ ἕναν Θεόν.
Μέ τό πέρασμα τοῦ χρόνου εἰς αὐτά τά ἱερά χώματα ἦλθε νά διδάξη τόν Ἕναν καί Μοναδικόν Θεόν ὁ Ἀπόστολος τῶν Ἐθνῶν Παῦλος. Εἰσακουόντας τήν προτροπήν τοῦ Κ.Η.Ι.Χ, πού εἶπεν εἰς τούς Μαθητάς του, πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τά ἔθνη. Δέν εἶπεν ὁ Χριστός εἰς τούς μαθητάς του "πορευθέντες διαλύσατε τά ἔθνη". Πάσα ἄλλη θέσις ἀντιβαίνει τόν λόγον τοῦ Θεοῦ καί προέρχεται ἀπό τίς δυνάμεις τοῦ κακοῦ.
Κύριε Σαμαρά, διανύομεν τάς ἡμέρας τοῦ Πάσχα. Τάς ἡμέρας αὐτάς βρήκατε διά νά ἀνακοινώσετε ὁτι ἐπιθυμῆτε νά κτίσετε τζαμί, εἰς τά Ἅγια χώματα τῆς Ἑλλάδος.
Κύριε Σαμαρά, ὁ Χριστός Ἐσταυρώθη μίαν φορά, ἐσεῖς διατί τόν ξανασταυρώνετε; Ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες δέν θά σᾶς ἐπιτρέψωμεν νά τόν ξανασταυρώσετε.
Γνωρίζομεν ὁτι ὅταν κάποιος γίνεται Θεομπαίχτης ὡς ἐσεῖς, εὐκόλως θά ξεπουλήση καί τήν Πατρίδα του. Καί ἐσεῖς αὐτό κάμετε κύριε Σαμαρά, εἶσθε θεομπαίχτης καί ξεπουλᾶτε τήν Πατρίδα μας. Μά αὐτό δ' ἐμᾶς τούς Ἕλληνας εἶναι ἐσχάτη προδοσία.
Ἀγαπητοί καί σεβαστοί Ἕλληνες κάτι πού δέν γνωρίζετε, διότι τά φαύλο-τουρκοκάναλα δέν σᾶς ἔχουν ἐνημερώσει. Εἰς τήν Ἰταλίαν εἰς τό πρόσφατον παρελθόν, ὁ ἔντυπος καί ἡλεκτρονικός τῦπος εἶχεν ἐκτεταμένως ἀσχοληθῆ μέ τήν ἀνακοίνωσιν τῆς Enea, δηλ τήν ἐπιστημονικήν ἐπιτροπήν ἔρευνας καί τεχνολογίας τῆς Ἰταλίας, ἀνακοίνωσιν ἡ ὁποία ἀφορᾶ τήν σινδόνην Τοῦ Χριστοῦ ἡ ὁποία φυλάσετται εἰς τό Τορίνον. Ἡ ἐφημερίδα Stampa καί ὄχι μόνον, εἰς τάς 18/12/2011 ἀνακοινώνει τήν ἀπό πενταετίας ἔρευναν τῆς πενταμελοῦς ἐπιστημονικῆς ὁμάδος τῆς Enea, ὅσον ἀφορά τήν σινδόνην πού περιέβαλλεν τό σῶμα τοῦ Χριστοῦ μετά τήν Σταύρωσιν, «la Sindone non è un falso medievale. Quel telo resta un enigma per la scienza, non riproducibile in laboratorio». Δηλ ἡ σινδόνη δέν εἶναι κάτι τό ψευδές τοῦ Μεσαίωνος. Παραμένει ἕνα αἴνιγμα διά τήν ἐπιστήμην, μή ἀναπαραγόμενον εἰς τό ἐργαστήριον. Ἐπισημαίνουν δέ ὁτι, διά νά ἀναπαραχθῆ μιά περίπου ὁμοιοειδής εἰκόνα, καί πολύ ἀπέχουσα ἀπό αὐτήν πού ἀπεικονίζει τόν Χριστόν εἰς τήν σινδόνην, ἀπαιτοῦνται 34.000 δισεκατομμύρια watt. Μελέτη καί ἔρευνα τοῦ καθηγητοῦ Κου Fanti καί συνεργατῶν ἔχει δημοσιευθεῖ εἰς Ἀμερικανικόν ἐπιστημονικόν περιοδικό τό Journal of Imaging Science and Technology. Καταγράφει δέ ὁτι, διά νά ἀναπαραχθῆ ἡ σινδόνη ἀπαιτεῖτε τό ἰσοδύναμον ἐνεργείας 50 κεραυνῶν. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
-ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ-

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

Νέος διαγωνισμός έγινε για το κυλικείο στο άλσος της οδού Περικλέους, τον οποίο, όπως μάθαμε κέρδισε ο κ. Δημήτρης Ρίζος.
Μετά από αυτό, το κυλικείο ανοίγει εντός των ημερών. 
Στο μεταξύ λάβαμε επιστολή από τον κ. Γιώργο Καραϊνδρο ο οποίος φαίνεται γνωρίζει τα πράγματα από πολύ κοντά. Μέσα από την επιστολή που μας έστειλε, μπορείτε να δείτε όλο το στόρυ της υπόθεσης "κυλικείο" Προσέξτε δε το σημείο όπου λέει ότι τον διαγωνισμό κέρδισε ο "ορκισμένος εχθρός του Δημάρχου" Ξύδη. Ποιος είναι αυτός; Ο Δ. Ρίζος; Εμείς γνωρίζουμε ως "ορκισμένους εχθρούς" τον Νικολάου, τον Νίκο Μαγδαληνό και τον Πρίαμο Αθανασίου! Έχει καμία σχέση ο Ρίζος με τα ονόματα αυτά; 
Διαβάστε την επιστολή:

 ΤΟ ¨ΠΡΟΒΛΗΜΑ” ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΦΕ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Tις τελευταίες ημέρες εγώ και πολλοί συνδημότες μου ακόμα φαντάζομαι, ενοχλούν με τα τηλέφωνα τους τον Δήμο μας για το πότε θα ανοίξει το Δημοτικό Καφέ του Χολαργού. Η τελευταία ενημέρωση που είχα σήμερα τηλεφωνικά από δημοτική υπάλληλο ήταν ότι θα ανοίξει μέσα στο μήνα. Πιθανολογώ ότι εννοούσε το μήνα Μάιο του 2013, γιατί όλες αυτές τις ημέρες έχουμε ακούσει διάφορα από υπαλλήλους του Δήμου όσον αφορά στην πολυπόθητη ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του Καφέ.
Εντός του Δημαρχείου ακούγονται πολλές και διαφορετικές εκδοχές για αυτό το θέμα χωρίς να παρουσιάζεται ποτέ κάποιος υπεύθυνος για την έγκυρη ενημέρωση μας ενώ την ίδια ώρα, σε κάθε σημείο του Χολαργού και στα “πηγαδάκια” τα οποία σχηματίζονται, από τους απορημένους με την κατάσταση συνδημότες μας, ακούγονται σημεία και τέρατα για το βρώμικο παρασκήνιο της υπόθεσης.
Ανέτρεξα λοιπόν στα τοπικά site για να αντλήσω πληροφορίες, ελπίζοντας μήπως και γίνει κάποιο θαύμα, γιατί μόνο ένα τέτοιο μας σώζει, και ανοίξει το Καφέ και μπορέσω να περάσω μερικές ώρες των διακοπών του Πάσχα μέσα στο Πάρκο του Χολαργού. Βλέπετε δεν είμαι από τους τυχερούς για να έχω εξοχικό αλλά ακόμα και αν είχα δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να το επισκεφτώ λόγω της οικονομικής κατάστασης. Σκέφτηκε άραγε κανείς από τους φωστήρες του Δήμου εμάς τους μη προνομιούχους που περιμένουμε πώς και πώς την εναλλακτική λύση του Καφέ; Μάλλον όχι, άλλωστε γιατί να μας σκεφτούν. Αυτοί είναι καλά βολεμένοι και προκειμένου να παραμείνουν βολεμένοι είναι ικανοί να κάνουν κάθε είδους παρατυπία πιστεύοντας ότι κανείς δεν μπορεί να τους αγγίξει. Πιστοί οπαδοί του Δημάρχου μας ο οποίος έχοντας θεοποιήσει τον εαυτό του θεωρεί ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.... Έτσι λοιπόν και αυτοί ανεβαίνουν στο ίδιο καλάμι με τον Δήμαρχο και κοιτούν από ψηλά τους δημότες που τους ψήφισαν. Πόσο κατώτεροι των περιστάσεων είναι όλοι τους άραγε πότε θα το αντιληφθούν;
Για να επανέλθω όμως στο κύριο θέμα ρώτησα, έμαθα, διαπίστωσα και τα συμπεράσματα δικά μου, που τα μοιράζομαι με εσάς αν βέβαια οι τοπικές ιστοσελίδες μου κάνουν την τιμή να δημοσιεύσουν το κείμενο.
Έγινε λοιπόν διαγωνισμός για την μίσθωση του Δημοτικού Καφέ, για το κυλικείο του Δημαρχείου μάλλον για να ακριβολογούμε, με δικαίωμα χρήσης των εγκαταστάσεων που είναι στο Πάρκο για τους καλοκαιρινούς μήνες, στις 25 Απριλίου και ώρα 10ην πρωινήν. Αν δε το γνωρίζετε είναι πιθανότατα διότι δεν ανακοινώθηκε πουθενά, ή μάλλον βγήκε στη Διαύγεια, ξέρετε το site που λέει “διαφάνεια στο κράτος” στις 29.04.2013!!!! ναι ναι, 4 ημέρες αφού είχε γίνει ο διαγωνισμός, και αφού οι ενέργειες των ενδιαφερομένων για ταξίδια τύπου back to the future δεν καρποφόρησαν. Στο διαγωνισμός της 25ης Απριλίου παρουσιάστηκε ένας και μόνο ένας για ένα μαγαζί φιλέτο, και αυτός μάλλον κατά λάθος, ενώ μία εταιρεία ακόμα κατέθεσε εκπρόθεσμα τα δικαιολογητικά της!!! (μάλλον δε θα είναι σοβαρή εταιρεία, φυλάξτε το αυτό ).
Μαζεύτηκαν λοιπόν τρεις κι ο κούκος στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, 1.000 Ευρώ ήταν η τιμή εκκίνησης, 1.050 έδωσε ο άνθρωπος, μόνος του ήταν πόσα να έδινε, θα τον έλεγαν και ....... μετά, και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Αλλά όχι, γιατί κάπου εκεί άρχισε η ανάκριση, πού βρήκε την προκήρυξη, ποιός του την έδωσε και γιατί παρουσιάστηκε και πώς τόλμησε να περάσει το κατώφλι του Δημαρχείου και ποιές δυνάμεις κρύβονται πίσω του....
Γνωστός “δημοσιογράφος” , εκδότης, οικολόγος της περιοχής, ο κούκος που λέγαμε πιο πάνω, φώναζε και χτυπιόταν να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός (σημ. Μια φορά άγονος, δύο φορές άγονος, τρεις και απ ευθείας ανάθεση λέει ο Νόμος) και αφού ανακάλυψε ποιος κρύβεται από πίσω, πήγε για παγωτό σε γνωστό παγωτατζίδικο της Περικλέους. Ακολούθησε και η παρέα του λίγο πιο μετά, και όλοι μαζί χτυπούσαν το κεφάλι τους στον τοίχο, για το πως την πατήσανε έτσι!!!! Δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι αυτός ο χριστιανός ο οποίος παρουσιάστηκε στο διαγωνισμό ως μόνος συμμετέχων τους χάλασε τη δουλειά, την οποία τεχνιέντως είχαν στήσει, αλλά για κακή τους τύχη στράβωσε.
Συνεδριάζει λοιπόν η Οικονομική Επιτροπή για να επικυρώσει το αποτέλεσμα, ΟΧΙ λένε δε μας κάνει το ποσό, θέλουμε παραπάνω. Αφού ήθελες παραπάνω ρε φίλε γιατί δεν έβαζες την τιμή εκκίνησης εκεί που ήθελες να τελειώνει το θέμα. Να ανοίξει και το έρμο το Καφέ μια ώρα γρηγορότερα. Τώρα θυμηθήκατε ότι τα 1.050 Ευρώ είναι λίγα. Λίγα σε σχέση με τι; Με τι το συγκρίνετε; Με τα 13.000 του προηγούμενου μισθωτή; Υπάρχει αλήθεια κάποιος από όλους αυτούς ο οποίος να πιστεύει ότι με τη σημερινή οικονομική κρίση είναι δυνατόν για έναν επιχειρηματία να δώσει τα πολλά λεφτά που αυτοί περιμένουν.
Εκτός πάλι αν δεν τους ενοχλούν τα 1.050 Ευρώ αλλά το ποιος τα δίνει....
Να προσθέσω φυσικά, ότι ο Δήμος μας προέβλεψε το Kαφέ να έχει χαμηλές τιμές σε αρκετά είδη, στo πλαίσιo της κοινωνικής του πολιτικής για τις ασθενέστερες τάξεις. Με ξένα λεφτά βέβαια αλλά δεν έχει σημασία. Ας πάει να κόψει το κεφάλι του αυτός που θα το πάρει αν ο καφές του κοστίζει 1,20. Αυτός 1,00 Ευρώ θα τον πουλάει. Δεν σκεφτόμαστε το κέρδος εμείς, μόνο τον δημότη, αλλά τα 1.050 λίγα. Λες και οι προηγούμενοι που δίναν πολλά, είδαμε προκοπή εμείς!!! Ούτε το πάρκο που τους αποφέρει τόσα χρήματα δεν μπορούν να συμμαζέψουν. Βλέπε καθαριότητα, συντριβάνι- έλος, φωτισμοί, καλλωπισμός και τόσα άλλα που βλέπουμε εμείς που περνάμε καθημερινά από εκεί. Αλλά μάλλον το πάρκο είναι σε λάθος περιοχή!!! Μπορεί αν ήταν λίγο πιο πέρα, προς την Κατεχάκη να ήταν κουκλί…
Πίσω πάλι στον διαγωνισμό, γιατί το διάβασα και αυτό το παράλογο. Άκουσον- άκουσον, δεν επιτρέπεται λέει πλειοδοτικός διαγωνισμός με έναν πλειοδότη!  Ναι, το είδα σε άρθρο ενός δημοτικού μας συμβούλου - ο Θεός να το κάνει. Δηλαδή εάν σε έναν τέτοιο διαγωνισμό δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ άλλος ενδιαφερόμενος τότε τι θα γίνει. Θα τραβήξουν κάποιον με το ζόρι σώνει και καλά για να υπάρχουν περισσότεροι του ενός συμμετέχοντεςΠου νομίζουν ότι τα λένε αυτά; Αν τα πιστεύουν έχουν το ακαταλόγιστο, εάν δεν τα πιστεύουν και μας κοροϊδεύουν ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.
Θα μπορούσε βέβαια να έχει και δίκιο ο άνθρωπος αν οι Νόμοι του Κράτους μας είναι διαφορετικοί στην Περικλέους 55. Τέλος πάντων, και για να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία -πάνω απ όλα- αποφάσισαν να επαναληφθεί ο διαγωνισμός 10 ολόκληρες μέρες μετά τον προηγούμενο που δεν μας άρεσε. Χρόνος αρκετός για να μαζευτεί κόσμος και κοσμάκης. Δύο ντοσιέ χαρτιά χρειάζονται αλλά ο χρόνος αρκετός. Μερικοί κακεντρεχείς βέβαια θα πούνε ότι στο δεκαήμερο αυτό μεσολαβούσαν 8 αργίες, αλλά και πάλι ο Νόμος είναι Νόμος, και το προάστιο μας είναι γεμάτο με εραστές της νομιμότητας.
Η δουλειά βέβαια κάπου βρώμισε, και από το πουθενά μαζεύτηκαν 7-8 νοματαίοι, οι περισσότεροι χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, αφού ήταν αδύνατο να μαζευτούν σε τόσο λίγο χρόνο. Επαγγελματίες και άσχετοι γύρω από την στρογγυλή τράπεζα για να πάρουν το καφέ με το χιλιάρικο. Η εκπρόθεσμη πράσινη εταιρεία δεν έπαιξε στο παιχνίδι μέχρι τέλους γιατί άλλα περίμενε και άλλα βρήκε, ο πλειοδότης του πρώτου διαγωνισμού σκεφτόταν τι δουλειά έχω εγώ πάλι εδώ αφού κερδισα πριν το Πάσχα, και τελικά Ανάσταση έκανε ο ορκισμένος εχθρός του Δημάρχου μας, που βέβαια θα παρουσιαστεί όταν όλα θα έχουν τελειώσει. Θα παρουσιαστεί νικητής αφου έπαιξε το παιχνίδι καλύτερα από όλους και μπράβο του.
Και όταν συναντηθόυνε στο καφέ, αν πάει ποτέ εκεί ο Δημαρχός μας, θα έχουμε εικόνες του στυλ “Κώστα μου, Αντρέα μου”, περασμένα ξεχασμένα όλα, καμιά ψήφος άμα περισσέψει κατά εδώ καλοδεχούμενη, και τα χρέη σας, το χειμώνα στο χιόνι, και όλοι ευχαριστημένοι.
Έχω την γνώμη, όπως και πολλοί άλλοι νομίζω, ότι δεν μας ενδιαφέρει ποιος πήρε το Καφέ, αρκεί να είναι το Καφέ που ξέρουμε τόσα χρόνια, και επί Δήμου και επί ιδιώτη. Όποιος πάει να αλλάξει τον χαρακτήρα του θα βρει μπροστά του πολλούς από εμάς.
Κύριε Δήμαρχε ας πρόσεχες, σε λάθος περίοδο αρρώστησες, και περαστικά σου
Γ.Κ.
Υ.Γ. Κύριε καινούριε πλειοδότη, φτιάξε σε παρακαλώ το δάπεδο στο Δημοτικό Καφέ, γιατί μάλλον θα χάσουμε κανένα παιδί φέτος εκεί. Δες τί μπορείς να κάνεις και με το συντριβάνι γιατί αποτελεί αηδιαστικό θέαμα έτσι όπως το κατάντησαν. Κι αν είναι ακριβό το project δεν πειράζει, κοινωνική πολιτική είπαμε ....

ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΑΛΑ ΙΡΑΚ, Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

siria
ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΕ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι δήλωσε χθες στην Ουάσινγκτον ότι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εκτιμά ότι διαθέτει πλέον «στέρεα απόδειξη» πως το συριακό καθεστώς καταφεύγει πράγματι στη χρήση χημικών όπλων. Προσέξτε: η δήλωση αυτή έρχεται μετά από τις δηλώσεις εντεταλμένων του ΟΗΕ ότι το καθεστώς Άσσαντ όχι μόνο δεν χησιμοποιεί χημικά όπλα, αλλά αντιθέτως η χρήση αυτών γίνεται από τους αντικαθεστωτικούς.
Είναι σαφές ότι θα υπάρξει μπαράζ ανάλογων δηλώσεων ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την εισβολή των ΗΠΑ στη Συρία. Ακολουθείται η ίδια μέθοδος και πρκατική του ψεύδους που ακολουθήθηκε και στο Ιράκ προκειμένου να δικαιολογηθεί ο πόλεμος εναντίον της Συρίας! Η...φιλειρηνική Αμερική εισβάλλει στην κακή Συρία για να...σώσει την ανθρωπότητα!
Αυτή τη φορά όμως, θα γίνει ολοκαύτωμα με απρόβλεπτες διαστάσεις. Η φλόγα του πολέμου θα επεκταθεί και στο Ιράν και στο Ισραήλ και πολύ πιθανόν και στην Ευρώπη!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΤΑ ΟΠΤΙΚΑ "ΣΚΟΛΑΡΙΚΟΣ" ΣΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ ΜΕ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ!

Στις 5.30 σήμερα τα ξημερώματα, δύο άγνωστοι κακοποιοί έσπασαν με αλυσοπρίονο το ρολό του καταστήματος οπτικών "Σκολαρίκος"  στο Χολαργό, ανοίγοντας τρύπα από την οποία μπόρεσαν να μπουν στο μαγαζί, αφού προηγουμένως έσπασαν και την πόρτα ασφαλείας της επιχείρησης.
Οι κακοποιοί πήραν ό,τι είχε και δεν είχε η επιχείρηση, αδιαφορώντας και για το συναγερμό που χτυπούσε και για τον γαμπρό του Γ. Σκολαρίκου ο οποίος μένει στην μονοκατοικία πάνω από το μαγαζί. Αφιαφορώντας ακόμη και για τους περαστικούς, οι άγνωστοι κακοποιοί ξάφρισαν στην κυριολεξία το κατάστημα και έφυγαν με μηχανή μεγάλου κυβισμού.
Ο επιχειρηματίας έμεινε στην κυριολεξία αποσβολωμένος από την γκαγκστερική επιχείρηση και δήλωσε φανερά σοκαρισμένος, στον "Ανεξάρτητο Παρατηρητή": "Πριν από μερικά χρόνια είχα ανάλογο επεισόδιο αλλά τότε δεν είχα βάλει ρολό. Αμέσως μετά από εκείνη την διάρρηξη, τοποθέτησα ρολό νομίζοντας ότι θα προστάτευα το μαγαζί μου. Όπως όμως αποδείχθηκε ούτε αυτό με προστατεύει"!
Έτσι όπως πάμε, με την εγκληματικότητα να καλπάζει, σε λίγο οι κακοποιοί θα κάνουν παρόμοιες ληστείες, μέρα-μεσημέρι.
Πού υπάρχει αστυνομία; Πού μπορεί να νιώθουμε ασφαλείς;
ΠΟΥΘΕΝΑ!

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ!

ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ …ΣΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ;
2exetaseis panelladikes
ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥΣ;
Το δίλημμα που θέτουν οι δωσίλογοι της τρικομματικής συμφοράς, αποτελεί τη γνωστή προπαγανδιστική πλύση εγκεφάλου με την οποία επιχειρούν να καταστήσουν την μία κοινωνική ομάδα αντίπαλη της άλλης. Οι άθλιοι της κυβέρνησης επιδιώκουν δηλαδή να εμφανιστούν ως θεματοφύλακες της εκπαίδευσης και της υπεράσπισης των παιδιών στην μάθηση-εξετάσεις, την ίδια ώρα που σκοτώνουν την εκπαίδευση. Συγχωνεύουν και κλείνουν σχολεία και απολύουν κλοτσηδόν 15.000 εκπαιδευτικούς.
Υπηρετούν τις εντολές των εχθρών της χώρας και διαλύουν την Παιδεία. Το ίδιο κάνουν και με τον στρατό καταργώντας στρατόπεδα. Το ίδιο κάνουν και με τις εφορίες τις οποίες κλείνουν και προβλέπεται με το σύστημα αυτό να διώξουν χιλιάδες εφοριακούς.
Αυτοί λοιπόν οι τοποτηρητές των δανειστών, ενεργούν ως εχθροί της χώρας.
Να πάψουν λοιπόν οι γονείς (όσοι γονείς) αντιτίθενται στην απεργία των εκπαιδευτικών και να σταματήσουν να τους κατηγορούν. Να σταθούν στο πλευρό τους, διότι ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι για την Παιδεία και για τα παιδιά της Ελλάδος και του σήμερα και του αύριο.
Καταλάβετέ το, δεν θα υπάρχει Παιδεία σε λίγο. Το είχε πει και ο Κίσιγκερ: «Τσακίστε τους Έλληνες στη γλώσσα, την Ιστορία, τον Πολιτισμό, την Παιδεία». Αυτό ακριβώς το σχέδιο υπηρετούν οι εδώ δωσίλογοι.
Οι αληθινοί επαναστάτες έλεγαν: "Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή". Θέλετε λοιπόν μιας ώρας ελεύθερη ζωή, την ώρα που μας έχουν ετοιμάσει σκλαβιά για 40 χρόνια; (τουλάχιστον)!
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ, ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
makeleio.gr

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΧΟΥΝΤΑ! ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΡΙΝ ΑΝΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ!

epistratefsi-filla
Ζούμε υπό καθεστώς πρωτοφανούς κατοχής. Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2013 δεν συνέβαιναν ούτε επί χούντας.
Η τρικομματική κυβέρνηση, με την υπογραφή της... αριστερής ΔΗΜΑΡ έχει τυπώσει και μοιράζει φύλλα επιστράτευσης στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι εξεδήλωσαν την πρόθεσή τους να απεργήσουν εν μέσω εξετάσεων. Πρόκειται για ανήκουστο μέτρο, να επιστρατεύονται δημόσιοι λειτουργοί πριν καν ανακοινώσουν επίσημα την απεργιακή τους κινητοποίηση. Ουσιαστικά το καθεστώς στο οποίο ζούμε απαγορεύει οποιαδήποτε απεργία!

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

H ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΧΤΥΠΑΕΙ 20%



Δεν το λένε μόνον οι Χρυσαυγίτες. Το λένε και στη ΝΔ, το έχει προβλέψει εδώ και μερικούς πει πρώτος από πέρσι ο Κ. Καραμανλής: http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5295:2012-09-25-15-18-36&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

Και το τελευταίο γκάλοπ της VPRC δίνει ποσοστά που με αναγωγή στην μονάδα, φτάνουν την Χρυσή Αυγή στο ποσοστό του 20%! Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο κι επειδή η τρικομματική κυβέρνηση βλέπει ότι υπάρχουν σημαντικές απώλειες των ποσοστών της με αντίστοιχη αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, έχουν επιδοθεί σε αγώνα  να ανακόψουν την ραγδαία άνοδό της. Η επιχείρηση-αντιρατσιστικός νόμος που εμπνεύστηκε εσχάτως ο Βενιζέλος, ήταν σχεδιασμός για το, εξοβελισμό της Χρυσής Αυγής ακόμη και από την Βουλή. Ο μεγαλύτερος φόβος του σάπιου πολιτικού συστήματος είναι η Χρυσή Αυγή. Γι’ αυτό στην επιχείρηση-διάλυση της Χρυσής Αυγής έχουν επιστρατευτεί και οι… εταίροι-τοκογλύφοι. Πυρ ομαδόν κατά της Χρυσής Αυγής ώστε ο κόσμος να υποστεί την ανάλογη χειραγώγηση και να κατευθύνει την ψήφο του προς ελεγχόμενα από τους… κατακτητές κόμματα.
Κακά τα ψέματα. Οι τοκογλύφοι-δανειστές-κατακτητές της Ελλάδος, θεωρούν ότι μπορούν να ελέγξουν απόλυτα τη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο κόμμα που γι’ αυτούς είναι ανεξέλεγκτο, είναι η Χρυσή Αυγή. Και θεωρώντας βέβαιο ότι οι ψηφοφόροι μέσω της Χρυσής Αυγής θα εκφράσουν την αντίστασή τους, προσπαθούν με κάθε τρόπο να ανακόψουν την πορεία της. Aκόμη και με τον Καμίνη!
Μια πορεία, που όπως δείχνουν τα στοιχεία, σκαρφαλώνει με άνεση στο ποσοστό του 20% χτυπώντας ακόμη και την 2η θέση.
Οι όποιες ψεύτικες ενέσεις-ψέματα ότι η οικονομία βελτιώνεται, ότι φαίνεται φως στο τούνελ κ.λ.π. δεν αλλάζουν την τραγική πραγματικότητα που βιώνει ο λαός. 

ΣΟΚ!!! ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ! ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΚΑ, ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟ… ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!


ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΣΤΟ ALEX PAΚ ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΗΝΗ!
ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΤΕ κ.κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΞΥΔΗ; ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΚΟ ΚΑΝΑΤΕ ….

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, βάζει λουκέτο και το κατάστημα της ΔΟY Χολαργού! Στο τάκα-τάκα οι εντολοδόχοι της τρόικας, η τρικομματική κυβέρνηση της συμφοράς, εκτελεί στην εντέλεια το σχέδιο διάλυσης της Ελλάδος και καταργεί την μία μετά την άλλη τις κατά τόπους ΔΟΥ!
Σύμφωνα λοιπόν με το σχέδιο, τις επόμενες ημέρες συγχωνεύονται οι ΔΟΥ Χαλανδρίου και Ν. Ψυχικού και μεταφέρονται στη ΔΟΥ Χολαργού! 
Με δεδομένο ότι η ΔΟΥ Χολαργού έχει ;ήδη αφομοιώσει και την αντίστοιχη της Αγίας Παρασκευής, είναι σαφές ότι το κτήριο της εφορίας Χολαργού είναι αδύνατον να απορροφήσει επιπλέον δύο εφορίες.
Αυτό και μόνο, σημαίνει ότι το κατάστημα της ΔΟΥ Χολαργού βάζει λουκέτο! Ήδη οι τροϊκανοί-εντολοδόχοι τους - δοσίλογοι, έχουν προβλέψει για την μετακίνηση-εγκατάσταση όλων των προαναφερθέντων ΔΟΥ. Χολαργός, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι και Ν. Ψυχικό μετακομίζουν για να συστεγαστούν στο κτήριο του ALEX PAK στην Παλλήνη, (επιχείρηση η οποία πρόσφατα έβαλε λουκέτο). Πάνω από 200.000 κάτοικοι θα εξυπηρετούνται από μία ΔΟΥ! Και πού είστε ακόμη!!!

Το σχέδιο είναι ευρύτερο!!! Πρόκειται για το σχέδιο-θανάτου της Ελλάδος με τη δημιουργία καντονιών, που καλά κρατεί. Σύμφωνα λοιπόν με τους σχεδιασμούς των κατακτητών-δολοφόνων των Ελλήνων, οι συγχωνεύσεις των ΔΟΥ στην Ελλάδα θα καταλήξουν στον αριθμό «32»!!! 32 ΔΟΥ θα εξυπηρετούν όλους τους Έλληνες. Θα φεύγει δηλ. ο κάτοικος της Λαμίας και θα κάνει ταξίδι μέχρι την Αθήνα για να πάρει μια φορολογική ενημερότητα ή για να θεωρήσει τα βιβλία του!
Το είπαμε: Εάν ο κόσμος δεν επαναστατήσει η Ελλάδα σε λίγο δεν θα υπάρχει! 

ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ!


osfp

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΡΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!
Μετά από εκπληκτική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, επικρατώντας με 69-52 και θα υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης την Κυριακή (12/5, 22:00) στον τελικό της Euroleague. Υποδειγματική η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Μπαρτζώκα, η οποία είχε τον έλεγχο του αγώνα στην μεγαλύτερη διάρκεια του και έφτασε σε μία εύκολη πρόκριση στον τελικό, για έκτη φορά στην ιστορία της.
Η ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε καλύτερα τον ημιτελικό και με τους Γουίμς και Κριάπα να... εκτελούν από τα 6,75μ., πήρε ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων (8-4, 2'). Σε εκείνο το σημείο, ο Ολυμπιακός... ξύπνησε και με τους Σπανούλη και Πρίντεζη έτρεξε σερί 6-0 και προηγήθηκε με 10-8, στο 4'.
thrilos-basket
Με τους Γουίμς (2/2 τρ.) και Ερτσεγκ, οι ρώσοι έκαναν σερί 5-0 και πήραν κεφάλι με 15-12 στο 6', ωστόσο οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν στην συνέχεια του πρώτου δεκαλέπτου.
Με όπλο την εξαιρετική άμυνα και πόντους των Σπανούλη, Λο, Περπέρογλου, Χάινς και Σλούκα, η ομάδα του Μπαρτζώκα έκανε επιμέρους σκορ 12-2 και έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +7 (24-17).
Η πολύ καλή εμφάνιση της ελληνικής ομάδας συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Μεσίνα δεν μπορούσε να βρει τις λύσεις στην υποδειγματική άμυνα του Ολυμπιακού, ο οποίος με τους Χάινς, Αντιτς και Λο αύξησε την διαφορά του στο +12 (35-23, 14').
Παρά τις προσπάθειες της ρωσικής ομάδας, ο Ολυμπιακός διατηρούσε -μέσα από την άμυνα του- τον έλεγχο του ρυθμού και με καλάθι και βολή του Σερμαντίνι, αύξησε την διαφορά του στο +13 (38-25), στο 16'.
Κακό ήταν το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο τελευταίο τετράλεπτο της δεύτερης περιόδου, με τους ερυθρόλευκους να κρατούν χωρίς προβλήματα το προβάδισμα τους μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (40-28).
Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού -σε άμυνα και επίθεση- στο τρίτο δεκάλεπτο. Κρατώντας το μηδέν στην άμυνα, η ομάδα του Μπαρτζώκα, με τους Σπανούλη και Παπανικολάου, έκανε σερί 5-0 και εκτόξευσε την υπέρ της διαφορά στο +17 (45-28), στο 23'.
Σε εκείνο το σημείο, η ΤΣΣΚΑ έσφιξε την άμυνα της και με βολές των Γουίμς και Καούν, έκανε σερί 6-0 και μείωσε στους 11 (34-45), αλλά ο Χάινς, με μακρινό δίποντο, έδωσε... αέρα 13 στην ομάδα του Πειραιά (47-34), στο 26'.
Με βολές του Κριάπα, η ρωσική ομάδα μείωσε σε 36-47, αλλά ο Ολυμπιακός, με τους Χάινς και Αντιτς, έκανε σερί 6-0 στο τελευταίο λεπτό του τρίτου δεκαλέπτου, ξεφεύγοντας με 17 (53-36, 30').
Με την ψυχολογία στα ύψη, οι ερυθρόλευκοι έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ και με τους Περπέρογλου και Χάινς, ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο με 4-0, εκτοξεύοντας την διαφορά του στο +21 (57-36), στο 32', βάζοντας παράλληλα γερές βάσεις για την πρόκριση στον τελικό.
Με τους Βοροντσέβιτς, Τζάκσον και Τεόντοσιτς, η ΤΣΣΚΑ έκανε επιμέρους σκορ 11-5 και μείωσε στους 15 (47-62) στο 35', αλλά μέχρι εκεί...
Ο Ολυμπιακός διατήρησε εύκολα την διαφορά του μέχρι το τέλος, επικρατώντας με 69-52 και προκρίθηκε στον τελικό της Euroleague, για έκτη φορά στην ιστορία του.
Τα δεκάλεπτα: 17-24, 11-16, 8-13, 16-16.
sport.gr

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!



ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΑΣ! ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ!
 ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΣΚΕΛΗ: 1. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ, ΤΟΝ ΔΙΑΛΥΕΙ
2. ΕΝΟΧΗ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ Α/ΓΕΕΘΑ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΥ!

  • Καταργούν το Α΄ και Β΄ Σώμα Στρατού, περιορίζουν κατά 50%τους σχηματισμούς της Αεροπορίας, καταργούν διοικήσεις στο Ναυτικό σύμφωνα με τις επιταγές των δανειστών για τον …περιορισμό των δαπανών.
του Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr

Το έγκλημα σε βάρος της χώρας και του λαού, αποκτά πλέον διαστάσεις πρωτοφανούς εθνικής τραγωδίας. Η τρόικα, μετά την εξαθλίωση των πολιτών, έχει διεισδύσει πλέον στο πυρήνα της άμυνας της Ελλάδος, αποφλοιώνοντας τις ένοπλες δυνάμεις και την αμυντική θωράκιση της Πατρίδας μας. Η δήλωση Σαμαρά ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα και δεν θα παρθούν άλλα γιατί ο λαός δεν αντέχει, αποδεικνύεται ότι είχε την σκοπιμότητά της. Και αυτό διότι τα νέα μέτρα που παίρνονται, αφορούν στην …εξοικονόμηση χρημάτων που «επέρχεται» μέσω της κατάργησης στρατιωτικών μονάδων στρατηγικής σημασίας!  Η διάλυση των ενόπλων δυνάμεων θα ολοκληρώσει την απόλυτη υποδούλωση του λαού και με την εκποίηση έναντι πινακίου φακής του εθνικού μας πλούτου  θα επέλθει ακόμη  και ο διαμελισμός της Ελλάδος!

Η κατάργηση του Α’ και Β’ Σώματος Στρατού, επειδή το εντέλει η τρόικα, ουσιαστικά απονευρώνει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τις καθιστά έρμαιο των ορέξεων της Τουρκίας! Η κυβέρνηση με αυτή την κίνηση, ανοίγει την όρεξη στην γείτονα χώρα να καταφέρει καίριο χτύπημα και ανά πάσα στιγμή σε βάρος της Ελλάδος!
Πρόκειται για εθνικό έγκλημα για το οποίο καίρια ευθύνη φέρει ο σημερινός υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος αλλά και ο Α/ΓΕΕΘΑ κ. Κωσταράκος, η σιωπή του οποίου, μόνο βλαπτική για τις ένοπλες δυνάμεις, είναι.  

Η Τουρκία…… πανηγυρίζει

Η Τουρκία μετά την επίτευξη εκεχειρίας με το ΠΚΚ (το ένοπλο τμήμα των Κούρδων), αποδεσμεύει τις στρατιωτικές δυνάμεις της από την Ανατολία και τις μεταφέρει Δυτικά, δηλαδή στα παράλια του Αιγαίου και στον Έβρο.
Η τουρκική εφημερίδα STAR πανηγυρίζει και στο πρωτοσέλιδο της θριαμβολογεί ότι :  Με την νέα δομή των Ελληνικών δυνάμεων θα είναι μειωμένη η ισχύς τους κατά 50%.
ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟ ε.α.
Ο Υποστράτηγος  ε.α. Νίκος Καρατουλιώτης ,  Μέλος της Κίνησης Εθνικής Άμυνας (Κ.ΕΘ.Α), με μια εμπεριστατωμένη πολιτική και στρατιωτική ανάλυση καταγράφει το εθνικό έγκλημα που συντελείται στις ένοπλες Δυνάμεις.

Ιδού τι αναφέρει ο ευπατρίδης στρατιωτικός:

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου, πριν από τρία χρόνια ενδυθείς  τον μανδύα της μάγισσας Κίρκης  πλάνεψε τον ελληνικό λαό και με το, «λεφτά υπάρχουν» κατάφερε να αναλάβει την εξουσία της χώρας.

Με αριστοτεχνικό και επιτελικό σχέδιο αφού δυσφήμησε και διέσυρε την Ελλάδα διεθνώς, στη συνέχεια την παρέδωσε στις άνομες ορέξεις των τοκογλύφων (δάνειες δυνάμεις). 

Το διάγγελμα του από το Καστελόριζο και η ομιλία του για την Ιθάκη, δεν ήταν παρά ένας νέος Δούρειος  Ίππος , που σκοπό είχε τη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας και την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Και ναι μεν η Κίρκη κατόρθωσε να μετατρέψει σε γουρούνια τους συντρόφους του Οδυσσέα, ο κ. Παπανδρέου κατόρθωσε να μετατρέψει σε  P.I.G.S, ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο (στην ελληνική γλώσσα "Γουρούνια")[1]  . Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, ήταν να φανούν οι εσωτερικές αντιπαλότητες της ευρωζώνης και να παραπαίει ολόκληρη η Ευρωπαϊκή  Ένωση προς όφελος των Η.Π.Α.

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου, αφού εξήγγειλε το διάγγελμα του από το Καστελόριζο και αλυσόδεσε την Ελλάδα στο «μνημόνιο» εκχωρώντας τον πλήρη οικονομικό έλεγχο στις «δάνειες δυνάμεις», μας μίλησε για την Ιθάκη.

Η Ιθάκη και το «νόστιμο ήμαρ» απεδείχθησαν όνειρα απατηλά και αυτός, αφού εγκατάλειψε το  σκάφος του πολυμήχανου Οδυσσέα, προτίμησε να την κοπανήσει   για τις Η.Π.Α. όπου και διαβιεί υπό την πλήρη προστασία των πατρώνων του σε βάρος του ελληνικού λαού (αφού περιστασιακά έρχεται  στην Ελλάδα, πλην όμως απολαμβάνει των προνομίων της βουλής). Παρόλα αυτά, το φάντασμα του κ. Παπανδρέου συνεχίζει να πλανάται άνωθεν της Ελλάδας και να συνεχίζει το καταστροφικό του έργο. Ένα από αυτά, είναι η αποδόμηση των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας.


ΣΤΟΧΟΣ, Η ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ

Η προτεινόμενη Νέα Δομή Δυνάμεων είναι ακριβές αντίγραφο της μελέτης του ιδρύματος ΙΣΤΑΜΕ (του ιδρύματος του ΠΑΣΟΚ για την εξωτερική πολιτική και άμυνα) σε συνεργασία με το περιβόητο ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής)!

Ουσιαστικά και για του λόγου το αληθές, το μεν ΕΛΙΑΜΕΠ φρόντισε για την «απονεύρωση» των πατριωτικών ανακλαστικών του ελληνικού λαού με την παραποίηση της ιστορίας του, το δε ΙΣΤΑΜΕ για την διάλυση των ενόπλων δυνάμεων του. Ένας λαός απονευρωμένος δεν ήταν αρκετός, απαιτείτο να υπάρχουν και διαλυμένες ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η πλήρης υποδούλωσή του και  να εκποιηθεί αντί πινακίου φακής, ο εθνικός του πλούτος και ενδεχομένως, η εθνική του υπόσταση, ακόμη  και ο διαμελισμός της Ελλάδας.  

Η μελέτη, με τίτλο «Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια, Σύγχρονες Προκλήσεις και Προοπτικές», συντάχτηκε το Σεπτέμβριο του 2009 –ένα μόλις μήνα πριν τις εκλογές που έφεραν στην εξουσία τον κ. Γιώργο Παπανδρέου– και εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Θεματικού Κύκλου Ευρωπαϊκής Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του ΙΣΤΑΜΕ.

ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!
Πρόκειται για ένα κείμενο που χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Μπεγλίτη ως πλατφόρμα για τη νέα δομή δυνάμεων, η εφαρμογή της οποίας προκάλεσε την έναρξη ενός καταιγισμού διαμαρτυριών και παρατηρήσεων στις τάξεις των ανώτατων αξιωματικών του στρατεύματος, που κατέληξαν με την «πραξικοπηματική» αποστρατεία δεκάδων εξ αυτών κατά την τότε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Ο Τύπος ανέφερε εκείνη την περίοδο:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, πάντως, η κυβέρνηση Παπανδρέου, βλέποντας ότι πνέει τα λοίσθια, αποφάσισε για μία ακόμη φορά να χρησιμοποιήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μικροκομματικά της συμφέροντα, επισείοντας, κυρίως στο εξωτερικό, το φόβο στρατιωτικού πραξικοπήματος. Οι φήμες περί πραξικοπήματος προέκυψαν μετά τη δήλωση περί δημοψηφίσματος που έκανε ο κ. Παπανδρέου, με τον ανταποκριτή της γαλλικής “Libération” στις Βρυξέλλες –κάλυπτε τη Σύνοδο του G-20 στις Κάννες– να γράφει στο Διαδίκτυο ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δικαιολόγησε στους εταίρους του στην ευρωζώνη την απόφασή του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα με το επιχείρημα ότι προσπάθησε να αποφύγει σχεδιαζόμενο πραξικόπημα»[2].
 
ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ
Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου καταρρέει, αλλά τα σχέδια της «αναδιάρθρωσης» των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένουν σε κάποιο συρτάρι για να επανέλθουν  με την υπηρεσιακή  κυβέρνηση , πλην όμως όταν παρουσιάστηκε στον υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρώην Α/ΓΕΣ, Φ. Φράγκο  είχε επιστραφεί με τον χαρακτηρισμό "Απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη".  

ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΑΜΑΡΑ
Το σχέδιο επανέρχεται επί τρικομματικής με νέες μεθοδεύσεις και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε ερώτηση εάν σε περίπτωση αποτυχίας των εισπρακτικών στόχων του μνημονίου θα ληφθούν νέα μέτρα εντός του 2013, απάντησε ότι εάν και είναι αισιόδοξος ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν, εν τούτοις σε περίπτωση αποτυχίας θα ληφθούν επί πλέον μέτρα, όχι από περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά από περικοπές περιττών δαπανών, στις οποίες συμπεριέλαβε, ως προτεραιότητα, τις περικοπές στις αμυντικές δαπάνες.

Έπειτα από λίγο η τρικομματική  κυβέρνηση επαναφέρει το συγκεκριμένο σχέδιο «αναδιάρθρωσης», λέγοντας ότι εξοικονομεί πόρους και επαυξάνει την επιχειρησιακή ετοιμότητα  των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου «κεντρικό στοιχείο στη νέα δομή είναι η ενίσχυση των μάχιμων μονάδων και σχηματισμών των ενόπλων δυνάμεων και η ταυτόχρονη κατάργηση ή συρρίκνωση...  των διοικητικών δομών οι οποίες εξυπηρετούσαν ανάγκες του παρελθόντος….... η νέα δομή των ενόπλων δυνάμεων αποτελεί συλλογική προσπάθεια ηγεσιών και επιτελείων που ξεκίνησε το 2009».[3]


ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΣΧΕΔΙΟ
Δηλαδή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) κ Παναγιωτόπουλος συνεχίζει το καταστροφικό έργο του κ. Παπανδρέου-Μπεγλίτη που ξεκίνησε το 2009 και το οποίο εκπονήθηκε από το παραμάγαζο του ΠΑΣΟΚ, το ΙΣΤΑΜΕ.

Από τους σημαντικότερους σχηματισμούς που καταργούνται είναι το Α' Σώμα Στρατού αλλά και το Β' Σώμα Στρατού. Ο επιτελικός έλεγχος που ασκούσε το Β' Σώμα, που θεωρούνταν η δύναμη ταχείας αντίδρασης του Ελληνικού Στρατού περνά στην 1η Στρατιά, κάτι που συμβαίνει επίσης και με την περίφημη 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.

Στην Πολεμική Αεροπορία περιορίζονται κατά περίπου 50% τα συγκροτήματα και κατά 17% οι σχηματισμοί με τέσσερα αεροπορικά αποσπάσματα (Αγρίνιο, Σαντορίνη, Τυμπάκι και Ιωάννινα) να κλείνουν ενώ παράλληλα ορισμένες σμηναρχίες θα μεταπέσουν σε αεροπορικά αποσπάσματα.

Στο αρχηγείο Στόλου:

 1.    Καταργείται η Μοίρα Υποστήριξης της Διοίκησης Φρεγατών. Τα υπαγόμενα σε αυτή πλοία ενσωματώνονται στις δύο Μοίρες Φρεγατών που διατηρούνται.

 2.    Καταργείται η μία εκ των τριών της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών.

 3.    Καταργείται η 353η Μοίρα Ναυτικής Συνεργασίας και εντάσσεται ως Μοίρα Αεροσκαφών Ναυτικού στη Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού.

Η κυβέρνηση μιλά για οικονομία, αλλά άνοιξε εκ νέου το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Καλαμάτας (Κ.Ε.Ν.) που είναι η πατρίδα του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά. Την ΜΕΡΥΠ του κ. Σταικούρα που είναι πόλος κομματικής εξυπηρέτησης (ρουσφέτια) την πάνε στη Θεσσαλονίκη του κ.Βενιζέλου για να βολέψουν του Πασόκους όπου παραμένει και η ΤΑΞΥΠ).

Η σύνοδος του ΝΑΤΟ που έγινε στο Σικάγο κατέληξε στην στρατηγική της «έξυπνης άμυνας», με πιο σφικτή δομή και με μηχανισμούς που θα εξασφαλίζουν ενοποίηση όχι μόνο του νατοϊκού χώρου, αλλά ενοποίηση των στρατιωτικών δυνάμεων των χωρών-μελών, των εξοπλισμών και των υποδομών. 

Εάν όλα τα παραπάνω τα συνδυάσουμε με την «ευρωπαϊκή ΑΟΖ» και τον ευρωστρατό  ή τη συνεργασία των ευρωπαϊκών στρατιωτικών δυνάμεων, που υπεραμύνεται ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, τότε τα συμπεράσματα είναι μονόδρομος και μας οδηγούν ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν από τις δάνειες δυνάμεις και για δικό τους όφελος.

Το  Β΄.Σ.Σ. που ουσιαστικά είναι η αιχμή του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεων και δύναται να επεμβαίνει ταυτόχρονα και στα δύο θέατρα επιχειρήσεων (Αιγαίο και Έβρο), μέχρι τώρα δρούσε ανασταλτικά στην ιδέα τουρκικής επίθεσης. Είναι ο σιδηρούς βραχίονας, ο οποίος με την Β΄ Μηχανοκίνητη Μεραρχία ( 33 και 34 Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες)  ενισχυμένο με την 24 Τεθωρακισμένη του  Λιτόχωρου συνεπικουρούμενο με τις Ειδικές Δυνάμεις, σε περίπτωση δυσμενής εξέλιξης στον Έβρο δύναται να επέμβει να αποκαταστήσει  και να συνεχίσει στην επιθετική επιστροφή. Όσο δε στην περίπτωση του Αιγαίου το Β΄ΣΣ, ενισχυμένο με το σύνολο των Ειδικών Δυνάμεων, αποτρέπει κάθε ιδέα τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στον νησιωτικό χώρο.

Ουσιαστικά η κατάργηση του Β΄ΣΣ και η κατάτμηση των δυνάμεων του σε διάφορους Σχηματισμούς, στερεί τον επιχειρησιακό εγκέφαλο ο οποίος θα συντονίζει τις παραπάνω δυνάμεις, που θα λειτουργούν αποσπασματικά και όχι συγκεντρωτικά ως πολλαπλασιαστής στρατιωτικής ισχύος.

Η μεταφορά δυνάμεων και σχηματισμών στην Στρατιά ,τη θέτει εκτός της στρατιωτικής αποστολής της, που είναι ο έλεγχος όλου του θεάτρου επιχειρήσεων του χερσαίου χώρου.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον  «εκσυγχρονισμό»  του Ναυτικού και της Αεροπορίας.

Ουσιαστικά η Νέα Δομή απονευρώνει ως σύνολο τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για μια γενικευμένη σύρραξη και τις προσανατολίζει στην αντιμετώπιση μεμονωμένων θερμών επεισοδίων με την ελπίδα ότι θα αποφευχθεί η σύρραξη μιας και θα επέμβουν οι πάτρωνες μας (ΕΕ-ΗΠΑ). 

Τη σιωπή του οφείλει να λύσει ο Α/ΓΕΕΘΑ κ. Μιχαήλ Κωσταράκος σχετικά με σχέδια που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση. Διαφορετικά εκλαμβάνεται από τον ελληνικό λαό ότι συμφωνεί με αυτά.
 

ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ… ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κ. Θοδωρή Δρίτσα Βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νησιών και Υπεύθυνου Τομέα Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ., για την  ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με την Νέα Δομή Δυνάμεων……..

«αλγεινή τέλος εντύπωση προκάλεσε σε όλους μας το γεγονός ότι ενώ η ενημέρωση και η συνεδρίαση έγιναν με βάση κανόνες τήρησης απορρήτου, εν τούτοις τα κύρια σημεία του σχεδίου της Νέας Δομής των Ενόπλων Δυνάμεων δημοσιεύτηκαν ήδη σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα και σε διάφορες ιστοσελίδες. Επομένως, το αίτημά μας για παράδοση σε όλα τα μέλη της Επιτροπής γραπτού κειμένου δεν μπορεί με κανένα επιχείρημα να το απορρίψει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Αναμένουμε.» (25/4/2013).

Όλα τα παραπάνω δεικνύουν ότι εκτός από τα πολυνομοσχέδια που παραβιάζουν βασικούς κανόνες λειτουργίας της δημοκρατίας, τώρα η τρικομματική κυβέρνηση  άρχισε και αποσπασματική ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τις  Ένοπλες Δυνάμεις.

Όσο αφορά την στρατιωτική ηγεσία της χώρας και συγκεκριμένα τον  Α/ΓΕΕΘΑ κ Μιχαήλ Κωσταράκο πρέπει να έχει υπόψη του ότι δεν είναι υποχρεωμένος   να σιωπά,  διότι αυτό εκλαμβάνεται από τον ελληνικό λαό ότι συμφωνεί   με τους χειρισμούς της  πολιτικής ηγεσίας της χώρας στο συγκεκριμένο θέμα. Είναι υποχρεωμένος να έχει άποψη και σε περίπτωση διαφωνίας  οφείλει να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, γιατί ο ελληνικός λαός  μάς πληρώνει και θέλει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα του και όχι αυτά των δάνειων δυνάμεων.

Η Ευρώπη αδυνατεί ή και δεν θέλει  να εξασφαλίσει τα σύνορα της πατρίδας μας, αλλά ταυτόχρονα μας πιέζει να μην περικόψουμε εξοπλιστικά προγράμματα των οποίων οι προμήθειες γίνονται από Ευρωπαϊκές πολεμικές βιομηχανίες.  Έτσι, οι οικονομίες κλίμακας  που επιχειρούνται στην άμυνα είναι είτε από τις πενιχρές αποδοχές  του Στρατιωτικού προσωπικού είτε εις βάρος της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων που ενίοτε ονομάζεται και «εκσυγχρονισμός» ή «νέα δομή».

Κοζάνη 7/5/13

Νίκος Καρατουλιώτης Υποστράτηγος ε.α

Μέλος Κίνησης Εθνικής Άμυνας (Κ.ΕΘ.Α)

 


 ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
[1]  Είναι αρκτικόλεξο το οποίο χρησιμοποιείται από δυτικοευρωπαίους και γενικά αγγλοσάξονες επενδυτές και σχολιαστές της χρηματιστηριακής κοινότητας, προκειμένου να χαρακτηρίσουν αρνητικά τους λαούς των χωρών Πορτογαλία (Portugal), Ιταλία (Ιtaly), Ελλάδα (Greece) και Ισπανία (Spain), ως υπαίτιους της οικονομικής κρίσης. Συνιστά δε, πέρα από το καταφανώς προσβλητικό περιεχόμενο του, ένα μέσο απαξίωσης των λαών του ευρωπαϊκού Νότου, που αγγίζει το φαινόμενο αμφισβήτησης της ανθρώπινης υπόστασης του συνανθρώπου.
Πηγή: ΒΙΚΑΙΠΑΙΔΕΙΑ η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια.

 [2]Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Επίκαιρα: 17/11/2011

[3] protothema.gr



"Ελεύθερη Ώρα, Νέοι Άνθρωποι"