Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

"ΜΠΡΑΒΟ" ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΥΔΗ!!! ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ Η ΛΙΜΝΟΥΝΑ ΣΤΗΝ "ΟΜΠΡΕΛΑ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ!

Μόλις μας έστειλαν την φωτό που βλέπετε μαζί με τα ειρωνικά ...συγχαρητήρια και το παρακάτω αυστηρό  σχόλιο: 
"KATANTIA!!!!!!!Η ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΟΜΠΡΕΛΛΑΣ!!!
ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ!!!!! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ!!!!!!!!!" 
Δήμαρχε, συγγνώμη αλλά ως εφημερίδα είμαστε υποχρεωμένοι να αναρτούμε ό,τι αφορά τον δήμο σου, ειδικά αν συνοδεύεται από ντοκουμέντα!

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΙΣΣΥ ΦΕΙΔΑ ΜΕ ΚΑΥΤΟ ΜΠΙΚΙΝΙ ΜΑΓΙΟ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ!

Στις παραλίες της Μυκόνου βρέθηκε ο φωτογραφικός φακός του entertv.gr και συνάντησε πλήθος επωνύμων.
Το νησί των Ανέμων επέλεξε, ανάμεσα σε άλλους, και η Σίσσυ Φειδά.
Η γοητευτική αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων απόλαυσε ολιγοήμερες διακοπές μαζί με τον σύντροφο της, Γιώργος Ανδρίτσος.
Δείτε τις φωτογραφίες!

ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ: ΔΥΟ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΛΗΘΗ!

Αυτή την ώρα, σε απόσταση μόλις 500 μέτρων διεξάγονται ταυτόχρονα δύο μουσικές συναυλίες στον Χολαργό. Η μία γίνεται μέσα στον προαύλιο χώρο του 1ου Λυκείου Χολαργού (οδός Καραϊσκάκη) με αφορμή την απποφοίτηση της Γ' Λυκείου και η άλλη στο Δημοτικό αναψυκτήριο (απ' όπου και οι φωτό) από το Εθνικό Ωδείο Χολαργού. 
Το κέφι έχει ανέβει στα ύψη. Προλαβαίνετε να πάτε τώρα!

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΣΕΞΥ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΑΣ ΚΑΪΛΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ "ΠΟΤΑΜΙΟΥ" ΑΝΑΒΕΙ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ!!!

Δείτε την σέξυ Καϊλη. Η γυναίκα δεν καταλαβαίνει από τίποτε! Δεν φοβάται ούτε ντρέπεται να δείξει τα κάλλη της μπροστά στα πλήθη. Άλλωστε, αυτά είναι τα μεγάλα της όπλα.
Λίγα ρούχα, τα απολύτως απαραίτητα, χωρίς καλτσόν, το πόδι γυμνό και ελεύθερο μέχρι ψηλά. Μία μίνι φούστα να καλύπτει τα επίμαχα σημεία και η Εύα Καϊλη πάλι άναψε αίματα. Βέβαια δίπλα της βλέπουμε τον Βαλλιανάτο. Επίτηδες της έβαλαν αυτόν δίπλα; Για να μην δημιουργηθεί κανένα...θερμό επεισόδιο φαίνεται!
Πάντως η Καϊλή είναι για άγριες καταστάσεις. Στην Ευρωβουλή θα δώσει...άγριες μάχες!

ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΣΗΜΙΤΗΣ ΕΠΙΝΑΝ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΪΔΟΥ ΛΑΟΥ! ΚΟΙΤΑ ΓΕΛΙΟ...

Όταν ο Κ. Σημίτης και ο Κ. Καραμανλής έπιναν μαζί σαμπάνια ....στην υγειά των κορόιδων ψηφοφόρων της Ψωροκώσταινας.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΝΑΙ ΡΕ αρχιμαλακές ΚΑΙ ΣΤΟ I LOVE ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ;;;

Η ιστορία της φωτογραφίας

Στιγμιότυπο από κάμερα ασφαλείας στο κέντρο των Τιράνων. Το φωτογραφικό αυτό στιγμιότυπο δόθηκε από τις Αλβανικές Αστυνομικές αρχές και δείχνει το αυτοκίνητο που μετέφερε τον βαρόνο των Αλβανικών ΜΜΕ στον τόπο εργασίας του, εκεί όπου λίγο αργότερα οι δράστες που επέβαιναν στην μηχανή μεγάλου κυβισμού που όπως βλέπετε ακολουθεί το αυτοκίνητο, τον εκτέλεσαν με με 16 ριπές από αυτόματο πυροβόλο όπλο.

Αυτό όμως που δεν έχετε προσέξει στην φωτογραφία είναι οι σημαίες-πανό που είναι στο πάνω δεξιά τμήμα(διπλές σημαίες) της φωτογραφίας και στο αριστερό πάνω τμήμα(μια σημαία).



Τι γράφουν οι σημαίες-πανό; Ι LOVE CAMERIA... δλδ "Αγαπώ την Τσαμουριά..." τι είναι η Τσαμουριά;Μα ένα πολύ μεγάλο τμήμα από την Ελληνική επικράτεια.

Δείτε τι εννοούν οι Αλβανοί με τον όρο Τσαμουριά.


Το λευκό κομμάτι στον χάρτη είναι η Τσαμουριά κατά τους Αλβανούς... αρχίζει από Φιλιάτες πιάνει Ηγουμενίστα και φθάνει μέχρι και την Πρέβεζα!


Σε αυτό το λαό.. που με περίσσιο θράσος τολμά να έχει στο κέντρο της πρωτεύουσας του αναρτημένες σημαίες με προπαγανδιστικά και εχθρικά μηνύματα κατά της χώρα μας, έρχεται η Ελληνική Δημοκρατία να δώσει το πράσινο φως για τις προενταξιακές διαπραγματεύσεις της γείτονος με την Ε.Ε.!

Κατάλαβες που οδηγούν την χώρα οι κυβερνώντες; 
ellada-kupros.blogspot.gr

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΗΡΙΑΛ "ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΕΙΒΑΔΙ" ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!!! ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ...

Οι 40άρηδες και οι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία σίγουρα θα θυμούνται... με αγάπη την σειρά που τους καθήλωνε συχνά μπροστά από την τηλεόραση στα τέλη της δεκαετίας του '70 και τις αρχές του ΄'80....

Ο λόγος για το «Μικρό σπίτι στο λιβάδι» που μεγάλωσε γενιές και γενιές και αγαπήθηκε όσο λίγες. Οι πρωταγωνιστές της, 40 χρόνια μετά βρέθηκαν στην εκπομπή Today και μίλησαν για εκείνη την εποχή αλλά και για την αγάπη που δέχτηκαν από τον κόσμο. Λίγο μετά το τέλος της εκπομπής πόζαραν οι επτά εκ των πρωταγωνιστών με χαμόγελο και μία διάθεση αναπόλησης του παρελθόντος.

Δείτε την φωτογραφία και το βίντεο  παρακάτω..

Δείτε το τρέϊλερ του σήριαλ, με το οποίο μεγαλώσαμε...


Και απόσπασμα από την εκπομπή στην οποία εμφανίστηκαν:

paraskinia.com

ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΣΤΗ ΔΕΗ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΑΡΠΑΖΟΥΝ. ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ...


Παράνομα και χωρίς οι καταναλωτές να έχουν ιδέα τι πληρώνουν, η ΔΕΗ 
εισπράττει δικό της ”χαράτσι” το οποίο ...
αναφέρεται στους λογαριασμούς της σαν ” Υπηρεσίες κοινής ωφελείας-
Ν.2773/99 άρθρο 29″ το οποίο το υπολογίζει με άγνωστο ποσοστό επί 
της αξίας του καταναλωθέντος ηλεκτρικού ρεύματος!

Υποτίθεται ότι με τα χρήματα αυτά (κανείς δεν γνωρίζει πόσα 
συγκεντρώνονται κάθε φορά…
Υπολογίζονται σε 1,9 δις. ΕΥΡΩ) καλύπτονται όσοι είναι εντεταγμένοι 
στο “κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ” κ.λ.π... 
(κάνετε κλικ πάνω στη φωτό και δείτε το καλά}

Ομως το άρθρο 29 του Νόμου 2773/99, έχει καταργηθεί από τον Αύγουστο 
του 2010, με νεότερο νόμο που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της 
Κυβερνήσεως!

Αυτό σημαίνει ότι η είσπραξη του “χαρατσιού” αυτού είναι -τουλάχιστον 
τυπικώς- παράνομη και εφ όσον ασκηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, η ΔΕΗ 
θα υποχρεωθεί στην επιστροφή των παρακρατηθέντων παρανόμως
 χρημάτων. (εκτός αν σπεύσει η “κυβέρνηση” να καλύψει την 
παρανομία με νομικά εφευρήματα…)

Ας κάνουμε όλοι το ίδιο ώστε να έχουμε για μία φορά ένα άμεσο αποτέλεσμα!
dimokratiko.blogspot.gr

ΔΩΣΑΝΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Με το σύνθημα «Ξεκινάμε τη νέα μεγάλη πατριωτική και δημοκρατική συμμαχία» επισφραγίστηκε η συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου.
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες την Πέμπτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου παρουσιάστηκε το νέο σχήμα που διαμορφώνεται, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ανατροπή ανάφερε πως «η ιδεολογική διαπάλη αποτελεί "οξυγόνο" της δημοκρατίας και οποιαδήποτε δημοκρατική ιδεολογική πλατφόρμα είναι απολύτως σεβαστή». Ωστόσο, ο ίδιος διερωτήθηκε αν στις μέρες μας υπάρχει πραγματική Δημοκρατία. «Αμφιβάλλω σφόδρα. Και αμφιβάλλουν και πάρα πολλοί άλλοι. Και ακόμα περισσότερο: Έχουμε την πολυτέλεια να διαιρούμαστε και να χωριζόμαστε, όταν η ίδια η Ελλάδα χάνεται, κομμάτι – κομμάτι; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Όχι. Οφείλουμε να ενωθούμε λοιπόν. Γιατί πάνω απ’ όλα είναι η Ελλάδα. Και μόνο ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε νικηφόρο αγώνα για την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.
Την ίδια στιγμή, υποστήριξε πως για αυτό το λόγο αποτελεί «ακλόνητη πεποίθηση δική μου, αλλά και του φίλου προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου ότι πρέπει άμεσα να ξεκινήσει μία προσπάθεια διεύρυνσης του μετώπου που δημιουργούμε, αλλά και μία ανοικτή συζήτηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να υποτάξουν τις διαφορετικότητές τους και να συμπαραταχθούν. Αυτή η προσπάθεια θα ξεκινήσει άμεσα, καθώς ο χρόνος δεν είναι άπλετος».
Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος, δεύτερος πυλώνας της συνεργασίας αποτελεί «η κοινή μας πεποίθηση επίσης, ότι αυτό που αποκαλείται «αντιμνημόνιο» δεν μπορεί να εκδηλώνεται άλλο πλέον ως διαφωνία και διαμαρτυρία, έστω και έντονη, χωρίς όμως συγκεκριμένη αντιπρόταση».
newsbomb.gr

ΛΥΘΗΚΕ Ο ΓΡΙΦΟΣ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ BOEING! ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ!

Μπορεί να μην έχει βρεθεί ούτε ένα ίχνος από το εξαφανισμένο Μαλαισιανό Μπόινγκ όmως οι αρχές είναι έτοιμες να «κλείσουν» την υπόθεση καθώς έχουν αναγνωρίσει από τις έρευνες, τις ανακρίσεις και τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους… τον δράστη που έστειλε στον θάνατο τους 239 επιβαίνοντες του μοιραίου αεροσκάφους.
Ο άνθρωπος που ευθύνεται για την τραγωδία -που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα αεροπορικά μυστήρια στην ιστορία- δεν είναι άλλος από τον πιλότο.

Και επίσημα οι αρχές τον θεωρούν ως τον κύριο ύποπτο με όλα τα στοιχεία που ανακάλυψαν από τις 170 συνεντεύξεις συγγενών θυμάτων αλλά και εξετάζοντας ενδελεχώς τα προφίλ των 239 επιβαινόντων να οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο κυβερνήτης Zaharie Shah σκοπίμως έριξε το αεροσκάφος στον Ινδικό ωκεανό.

Τα στοιχεία από τους δορυφόρους αποκαλύπτουν ότι το αεροσκάφος λίγα λεπτά από την στιγμή που εγκατέλειψε τον εναέριο χώρο της Μαλαισίας, έτριψε προς τα αριστερά, εγκαταλείποντας την προγραμματισμένη πορεία του προς το Πεκίνο.

Ακολούθησε ένα μακρύ ταξίδι στον πάνω από τον Ινδικό ωκεανό μέχρι το Μπόινγκ να μείνει από καύσιμα.

Στον εξομοιωτή που είχε στήσει στο σπίτι του ο πιλότος, οι αρχές ανακάλυψαν ένα σχέδιο πτήσης στα βάθη του ινδικού και τις προσπάθειες του κυβερνήτη να μάθει να το προσγειώνει σε ένα μικρό διάδρομο σε ένα ερημικό νησί. Τα στοιχεία είχαν σβηστεί από τον πιλότο όμως οι ειδικοί κατάφεραν να τα ανακτήσουν από τον υπολογιστή του.

Σημαντικό επίσης στοιχείο ότι είχε ακυρώσει κάθε ραντεβού και προγραμματισμένη εργασία για τις ημέρες που θα ακολουθούσαν τις ημέρες μετά την μοιραία πτήση.

Το πόρισμα της έρευνας περιλαμβάνει ακόμα τις φήμες για κακές σχέσεις του πιλότου με την σύζυγο του. Η οικογένεια του πάντως αρνείται να αποδεχτεί πως ο άνθρωπος τους ήταν ο δολοφόνος εκατοντάδων ανθρώπων δηλώνοντας πως η αλήθεια θα λάμψει μόνο όταν εντοπιστούν τα συντρίμμια και αποκαλυφθούν τα ηχητικά ντοκουμέντα που κρύβει το μαύρο κουτί του εξαφανισμένου Μπόινγκ.
ksipnistere.blogspot.gr

ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΟΚ! ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ 445 ΚΙΛΩΝ!


Οι εικόνες που θα δείτε προκαλούν πραγματικό σοκ. Πρόκειται για την ψηφιακή απεικόνιση του σώματος του Βρετανού Keith Martin με τη...βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ο Martin ζύγιζε 445 κιλά και ήταν το θέμα μιας εκπομπής του 2013 στο Channel 5 με τίτλο «70 Stone & Almost Dead». Η εκπομπή αυτή κατέγραφε την προσπάθεια του Μάρτιν να χάσει βάρος και να σταθεί όρθιος για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια.

Στο μέγιστο του βάρους του ο Μάρτιν είχε Δείκτη Μάζας Σώματος 155 και οι γιατροί του έδιναν μόνο δυο χρόνια ζωής αν δεν έχανε άμεσα βάρος.

Στη διάρκεια των εκπομπών, καταφέρνει να χάσει σχεδόν 160 κιλά και να σταθεί όρθιος ενώ παίρνει το OK για να χειρουργηθεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί περαιτέρω το πρόβλημα του.






kamikaze.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΓΙ'ΑΥΤΟ ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ 


ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ !!!

Δεν μιλάμε ούτε για πετρέλαιο, ούτε για αέριο, 

ούτε για χρυσό, ούτε για ουράνιο.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ. 
Μια άγνωστη μέχρι σήμερα στους Έλληνες εθνική πηγή πλούτου, που βρίσκεται στην παραθαλάσσια και την υποθαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ 
400 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μπορούν να σώσουν από μόνες τους ολόκληρη την Ελλάδα !!!


Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ !!!

spanies+gaies

Οι ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ (RARE EARTHS) είναι μία ομάδα 17 μεταλλικών στοιχείωνμε παρόμοιες χημικές ιδιότητες και ασυνήθιστες ονομασίες, όπως Λανθάνιο, Πρασεοδύμιο και Προμήθειο. 
Στη Χημεία σπάνιες γαίες καλούνται τα μέταλλα (χημικά στοιχεία) τα οξείδια των οποίων είναι γαιώδους μορφής και κλήθηκαν έτσι λόγω της εξαιρετικής σπανιότητάς τους. 
Αυτά τα μέταλλα λέγονται και λανθανίδες εκ του ονόματος του πρώτου στοιχείου της κατηγορίας αυτών στον Περιοδικό πίνακα. Παρουσιάζουν σχεδόν τις ίδιες φυσικές και χημικές ιδιότητες.
Στην κατηγορία αυτή υπάγονται τα ακόλουθα χημικά στοιχεία που μόνο για λόγους ευκολίας υποδιαιρούνται σε τρεις υποομάδες:
Εκ των παραπάνω μετάλλων: το λανθάνιο, το δημήτριο και το νεοδύμιο δεν είναι σχετικά τόσο σπάνια σε αντίθεση με το ευρώπιο, το τέρβιο και το θούλιο που είναι εξαιρετικά σπάνια.
Αυτό που τα καθιστά περιζήτητα είναι η μοναδική χρησιμότητά τους σε εφαρμογές και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων, ιατρικές συσκευές, αντιπυραυλικά συστήματα και μαγνήτες.
Ενδεικτικά, η τιμή ανά κιλό Νεοδύμιου, που ανήκει στην οικογένεια των σπάνιων γαιών, αποτελώντας απαραίτητο εξάρτημα για σκληρούς δίσκους και υβριδικά αυτοκίνητα, ανερχόταν το 2007 στα 2,32 ευρώ, ενώ στο τέταρτο τρίμηνο του 2011, διαμορφωνόταν περίπου στα 50 ευρώ. Το Ευρώπιο κόστιζε το 2007, 225 ευρώ ανά κιλό και το τέταρτο τρίμηνο του 2011, 2.840 ευρώ.
Η παγκόσμια ετήσια ζήτηση είναι 136 χιλιάδες τόνοι, ενώ η ετήσια παραγωγή σπανίων γαιών το 2010 διαμορφώθηκε στους 133,6 χιλιάδες τόνους, σύμφωνα με έκθεση του αμερικανικού Κογκρέσου που χαρακτηρίζει ως «κίνδυνο» το κινεζικό μονοπώλιο.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΓΜΕ, καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου ανακάλυπτε στην ακτογραμμή του Βορείου Αιγαίου Τιτάνιο και Κοβάλτιο, ποτέ δεν μπορούσε να προβλέψει ότι στα συγκεκριμένα ορυκτά με την περίεργη ονομασία θα στηριζόταν αργότερα το «οικονομικό θαύμα» της Κίνας.
ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ 
ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΣΠΑΝΙΩΝ ΓΑΙΩΝ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ 400 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!

κάντε κλικ στον παρακάτω τίτλο:
ΟΙ ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΣΥΝΟΨΗ ΑΠΟΡΡΗΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ by Dr. KIRIAKOS TOBRAS - ΤΟΜΠΡΑΣ

Με στόχο την απεξάρτηση από την Κίνα, η Ευρωπαϊκή Ένωση επενδύει 10 εκατομμύρια ευρώ, δημιουργώντας το ερευνητικό πρόγραμμα Eurare με στόχο τον εντοπισμό πιθανών κοιτασμάτων σπάνιων γαιών στη Γροιλανδία, την Σουηδία την Φινλανδία και την Ελλάδα.Μέχρι και πριν από 100 χρόνια, λιγότερα από μια ντουζίνα υλικά ήταν σε ευρεία χρήση για την κάλυψη των τότε βασικών ανθρώπινων αναγκών: ξύλο, τούβλο, ασήμι, χρυσός, χαλκός, σίδηρος και ορισμένα πλαστικά. Σήμερα, το μικροτσίπ ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή περιέχει 60 περίπου διαφορετικά υλικά. Ορισμένα από αυτά τα υλικά προέρχονται από σπάνιες γαίες.
Ενδεικτικά, κάθε ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο περιέχει περίπου 27 κιλά σπάνιων γαιών. Μία ανεμογεννήτρια των 2MW εκτιμάται πως περιέχει περίπου 340-420 κιλά σπάνιων γαιών. Μία ανεμογεννήτρια των 3MW περιέχει περίπου 1 τόνο σπάνιων γαιών. Στον τομέα της ιατρικής, ο μαγνήτης ενός μαγνητικού τομογράφου μπορεί να ζυγίζει από 680 κιλά εώς 1 τόνο. Το μεγαλύτερο βάρος ενός τέτοιου μαγνήτη οφείλεται στην παρουσία των σπάνιων γαιών. Η οθόνη μίας τηλεόρασης flat screen περιέχει περίπου 10 γραμμάρια σπάνιων γαιών. Κάθε notebook περιέχει επίσης περίπου 10 γραμμάρια σπάνιων γαιών. 
Ο μαγνήτης NdFeB ενός κινητού τηλεφώνου(ο οποίος κάνει το κινητό να δονείται) περιέχει 0.1 γραμμάριο νεοδύμιου. Εκτιμήσεις αναφέρουν πως το 2014 ο αριθμός των κινητών τηλεφώνων θα ξεπεράσει τον παγκόσμιο πληθυσμό και θα φτάσει περίπου στις 7.3 δις συσκευές. Αυτό αντιστοιχεί σε μία ποσότητα 730 τόνων νεοδύμιου/έτος (κάθε κινητό περιέχει και άλλες σπάνιες γαίες). Στο σημείο αυτό θα παρακαλούσα τον αναγνώστη, κάθε φορά που αγοράζει μία ηλεκτρονική συσκευή ή βλέπει στα δελτία ειδήσεων καταναλωτές να συνοστίζονται από τα ξημερώματα σε ουρές έξω από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών για να αγοράσουν ένα gadget που μόλις κυκλοφόρησε, να φέρνει στο νου του πως αυτά τα προϊόντα απαιτούν μεγάλες ποσότητες σπάνιων γαιών οι οποίες πρέπει, κυρίως, να εξορυχθούν από ορυχεία, με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον και στους ανθρώπους. Αυτό απαιτεί άλλωστε η περιβαλλοντική συναισθηματική νοημοσύνη.
Το 2011 οι ανάγκες των 7 δισ ανθρώπων του πλανήτη καλύπτονταν από την παραγωγή 137 χιλιάδων τόνων σπάνιων γαιών οι οποίες προήλθαν κυρίως από την Κίνα. 
Για το 2014 η ζήτηση σε σπάνιες γαίες αναμένεται να αυξηθεί στους 190 χιλιάδες τόννους. Αυτές οι ανάγκες αναμένεται όπως είναι φυσικό να αυξηθούν με την παρέλευση των ετών καθώς τα παγκόσμιο ΑΕΠ και ο πληθυσμός της Γης θα αυξάνουν. Η εξάλειψη των φτωχών κρατών και η μετατροπή τους σε μεσαίου ή υψηλού εισοδήματος κράτη θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην αύξηση της παγκόσμιας κατανάλωσης καθώς οι καταναλωτές αυτών των κρατών θα διψούν για όλο περισσότερα προϊόντα στα οποία δεν είχαν μέχρι πρότινος πρόσβαση λόγω οικονομικής δυσχέρειας. 
Η υποκατάσταση των σπάνιων γαιών με άλλα τεχνητά υλικά δεν χρηματοδοτείται όσο αναμενόταν από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες. Η παγκόσμια αγορά δηλαδή προεξοφλεί πως η υποκατάσταση των σπάνιων γαιών είτε δεν θα γίνει καθόλου, είτε θα καθυστερήσει πάρα πολύ. Όσο αφορά την ανακύκλωση των σπάνιων γαιών, αυτή βρίσκεται σε εμβρυακά στάδια και δεν καλύπτει τη ζήτηση. Ίσως γι’αυτούς τους λόγους πρόσφατα (Σεπτέμβριος 2013) η Ρωσία ανακοίνωσε πως μέχρι το 2018 θα επενδύσει 1 δισ δολλάρια στην παραγωγή/εξόρυξη σπάνιων γαιών (στην πρώην Σοβιετική Ένωση όποιος τολμούσε να αναφερθεί απλώς και μόνο στις λέξεις «σπάνιες γαίες» αντιμετωπίζονταν με...όχι και τόσο κομψό τρόπο).
Δεν είναι σοφό να κάνουμε προβλέψεις για τα μελλούμενα. Μόνο εκτιμήσεις μπορούμε να κάνουμε, γνωρίζοντας πως αυτές εμπεριέχουν αβεβαιότητα. Ένα είναι σχεδόν βέβαιο: πως η ανθρωπότητα οδεύοντας προς το 2050 βρίσκεται σήμερα μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. 
Οι ανάγκες των μελλούμενων γενεών σε σπάνιες γαίες, αλλά και των υπόλοιπων ορυκτών, πρέπει να καλυφθούν με όρους βιώσιμης ανάπτυξης.
kinima-ypervasi.blogspot.gr

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ!

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής ενέκρινε ομόφωνα νομοσχέδιο, καθιστώντας την Άγκυρα υπόλογη για τις χριστιανικές περιουσίες στην Τουρκία και την Κύπρο. Ζητά το σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών και την επιστροφή των εκκλησιών, των χριστιανικών ιδρυμάτων και κειμηλίων, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στις κατεχόμενες από τα τουρκικά στρατεύματα περιοχές της Κύπρου, καθώς επίσης και να σεβαστεί τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Με πρωτοβουλία του προέδρου της Επιτροπής, του Ρεπουμπλικανού Εντ Ρόις (από την Καλιφόρνια), και του επικεφαλής της μειοψηφίας, του Δημοκρατικού Έλιοτ Ένγκελ (από τη Νέα Υόρκη), υιοθετήθηκε το νομοσχέδιο, με αριθμό 4347, που φέρει την ονομασία «Πράξη για τη λογοδοσία της Τουρκίας αναφορικά με τους Χριστιανικούς Ναούς», το οποίο ενισχύει παλαιότερο νόμο που ενέκρινε η Βουλή, το Δεκέμβριο του 2011.
Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων καλεί την Τουρκία να σεβαστεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις και να επιστρέψει κατασχεμένες περιουσίες χριστιανικών εκκλησιών και να σεβαστεί πλήρως τα δικαιώματα των Χριστιανών να εξασκούν τα θρησκευτικά τους δικαιώματα.
Συγκεκριμένα, το εν λόγω νομοσχέδιο ζητά από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ να συντάσσει ετήσια έκθεση προς το Κογκρέσο, στην οποία θα αναφέρεται στα «πεπραγμένα της κυβέρνησης» των ΗΠΑ ως προς «την παρακολούθηση και τη διασφάλιση της επιστροφής, προστασίας και αποκατάστασης των κλεμμένων, κατασχεμένων ή με άλλον τρόπο μη επιστραφέντων χριστιανικών περιουσιακών στοιχείων στη Δημοκρατία της Τουρκίας και στη βόρεια περιοχή της Κύπρου, που βρίσκεται σήμερα υπό κατοχή από τα τουρκικά στρατεύματα».
Επίσης, καλεί τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να περιγράφει το αποτέλεσμα των επαφών, στη διάρκεια του παρελθόντος έτους, αξιωματούχων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αντιπροσώπους της Τουρκίας, ζητώντας επίσης σύνοψη αυτής της ενημέρωσης να συμπεριλαμβάνεται στις ετήσιες εκθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θρησκευτικών ελευθεριών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ανησυχώ γιατί οι τόποι χριστιανικής κληρονομιάς στην Τουρκία επιδεινώνονται και εξαφανίζονται εξ αιτίας των εχθρικών κυβερνητικών πολιτικών. Παρά τους αισιόδοξους ισχυρισμούς των Τούρκων ηγετών, η πλειοψηφία των εκκλησιαστικών ιδιοκτησιών δεν έχουν ακόμη επιστραφεί. Επίσης, έχει κατατεθεί στο τουρκικό Κοινοβούλιο νομοθεσία για τη μετατροπή του μνημείου της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη από μουσείο σε τέμενος. Οι ΗΠΑ πρέπει να καταστήσουν τους Τούρκους ηγέτες υπόλογους για τις υποσχέσεις τους», ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εντ Ρόις, σε δηλώσεις του μετά την υιοθέτηση του νομοσχεδίου.
Ο κ. Ρόις επισήμανε ότι με το νομοσχέδιο αυτό «οι ΗΠΑ στέλνουν στην Τουρκία μήνυμα πως πρέπει να επιστρέψει τις εκκλησιαστικές περιουσίες στους δικαιούχους ιδιοκτήτες τους, παρέχοντας αντικειμενικό μέτρο της προόδου που σημειώνεται ετησίως».
Την υιοθέτηση του νομοσχεδίου χαιρετίζουν με ανακοινώσεις τους ελληνοαμερικανικοί και αρμενοαμερικανικοί φορείς, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι το νομοσχέδιο «έλαβε ευρεία» διακομματική υποστήριξη, παρά την εκστρατεία του «τουρκικού λόμπι» και τις προσπάθειες τουρκικών οργανώσεων με στόχο να μην εγκριθεί.
Για την υιοθέτηση του νομοσχεδίου υπήρξε «συντονισμένη και ενωτική» προσπάθεια από ομογενειακές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), της ΑΧΕΠΑ, του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (AHI) και του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου Καλιφόρνιας (AHC), σε συνεργασία με φορείς της αρμενικής κοινότητας και θρησκευτικούς ηγέτες.
Ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής και συμπρόεδρος του «Ελληνικού Συνδέσμου» στο Κογκρέσο Γκας Μπιλιράκης (Ρεπουμπλικανός από την Φλόριντα) χαιρέτισε την έγκριση του νομοσχεδίου, καλώντας την τουρκική κυβέρνηση να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, «χωρίς προϋποθέσεις» και «περαιτέρω καθυστέρηση», και ζητώντας από την Άγκυρα να σεβαστεί τις θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αμερικής (ANCA) κάνει λόγο για ένα «ισχυρό μήνυμα» προς την Τουρκία για τις θρησκευτικές ελευθερίες. «Οι Αμερικανοί Αρμένιοι, Έλληνες, Ασσύριοι, απόγονοι εκείνων που υπέφεραν από τις γενοκτονίες των Οθωμανών Τούρκων, καλωσορίζουν την ψήφιση του νομοσχεδίου, το οποίο στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα προς την Άγκυρα ότι πρέπει να σταματήσει την αντι-χριστιανική συμπεριφορά της και να αρχίσει να συμφιλιώνεται με την ηθική και τις νομικές υποχρεώσεις της έναντι των Αρμενίων, Συρίων, Κυπρίων, Ποντίων και άλλων θυμάτων των εγκλημάτων γενοκτονίας που μένουν ακόμη ατιμώρητα», σημειώνουν.
koolnews

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ!

Έφυγε χθες το πρωί από τη ζωή, ο ιδρυτής τού εκδοτικού οίκου «Κάκτος» Οδυσσέας Χατζόπουλος, ο οποίος νοσηλευόταν στο Ιατρικό Κέντρο. Γεννήθηκε το 1941 στην Αθήνα και σπούδασε πολιτικές επιστήμες και μουσική. Το 1960 εξέδωσε το πρώτο του περιοδικό Γραμμάτων και Τεχνών στον «Ηνίοχο». Ίδρυσε τον «Κάκτο» το 1975.
Στο διάστημα 1975-1991 έδωσε στην κυκλοφορία περίπου 2.800 βιβλία, χωρίς ποτέ καμιά επιχορήγηση, κρατική, ιδιωτική, κομματική ή άλλη, και χωρίς επίσης χρηματοδότηση από τους συγγραφείς, πρακτική την οποία ακολούθησε σταθερά και χωρίς παρέκκλιση.
Στις εκδόσεις της περιόδου αυτής ανήκουν οι μεγάλες σειρές επιστημονικής φαντασίας, που έκαναν γνωστό στο ελληνικό κοινό το έργο των κορυφαίων συγγραφέων του είδους, όπως ο Άρθουρ Κλαρκ, ο Ισαάκ Ασίμοφ και άλλοι.
Πιστεύοντας στην αναγκαιότητα της κυκλοφορίας βιβλίων που αφορούν ζητήματα της επικαιρότητας, ο «Κάκτος» καινοτόμησε με την έκδοση πολυάριθμων «δημοσιογραφικών» βιβλίων-ντοκουμέντων, σε συνεργασία με σειρά γνωστών δημοσιογράφων, επιστημόνων και προσώπων της δημόσιας ζωής.
Παράλληλα από τον «Κάκτο» κυκλοφόρησαν έργα σημαντικών λογοτεχνών, Ελλήνων (Γ. Σκαρίμπας, Π. Πικρός κ.ά.) και ξένων (Χ. Μίλλερ, Τζ. Όργουελ, Χ. Έσσε, Μ. Βάλταρι κ.ά.), και μαζί δοκίμια, βιογραφίες και ιστοριογραφικά, με ξεχωριστό ανάμεσα στα τελευταία την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους του Κων. Παπαρρηγόπουλου.
Από το 1991, ο «Κάκτος», μαζί με τα υπόλοιπες εκδόσεις που δίνει στην κυκλοφορία, έχει ως κύριο έργο την έκδοση της σειράς «Αρχαία Ελληνική Γραμματεία- Οι Έλληνες» με προγραμματισμό να δημοσιευθούν μεταφρασμένα και σχολιασμένα -για πρώτη φορά στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς- όλα τα έργα όλων των συγγραφέων της ελληνικής αρχαιότητας.
Η σειρά αυτή, που βραβεύτηκε τον Απρίλιο του 2000 από το πανεπιστήμιο της Aix-en-Provence, στη Γαλλία, ως ένα από τα σπουδαιότερα έργα της εποχής μας, και αργότερα, τον Οκτώβριο του 2002, από το Ίδρυμα Πιερίδη, στην Κύπρο, αριθμεί μέχρι στιγμής 700 τόμους και είναι ήδη, για το αντικείμενό της, η μεγαλύτερη στον κόσμο.
Τον Ιανουάριο του 2004 ο εκδότης Οδυσσέας Χατζόπουλος παρουσίασε τους «Έλληνες» στην Κούβα, με ομιλία του στο Μουσείο Τεχνών της Αβάνας.
Η κηδεία του Οδυσσέα Χατζόπουλου θα γίνει την Τρίτη 1 Ιουλίου στις 16:30 από το Γ’ Νεκροταφείο.
kathimerini.gr

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΠΛΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!

Τη φαντασία αλλά και το επιστημονικό ενδιαφέρον έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες αυτές που ελήφθησαν σε κοιλάδα κοντά στο…
Σινικό Τείχος και εικονίζουν ένα άγνωστο στη βιολογία ανθρωπόμορφο είδος.
Η λήψη τους έγινε από Κινέζο τουρίστα όταν απομακρύνθηκε από το γκρουπ και την κατασκήνωση Huairou στο Πεκίνο, για τη σωματική του ανάγκη. Τότε, όπως ο ίδιος κατέθεσε, βρέθηκε σοκαρισμένος μπροστά στο συγκεκριμένο πλάσμα.
“Περπάτησα για τη σωματική μου ανάγκη και είδα ένα τέρας. Έμεινα άφωνος. Τράβηξα φωτογραφίες πριν προλάβω να συνειδητοποιήσω τι είναι αυτό που βλέπω. Τώρα που το σκέφτομαι τρομάζω περισσότερο”.
Σε κάθε περίπτωση, οι φωτογραφίες εξετάζονται ως προς την γνησιότητά τους, αν και όπως όλα δείχνουν δεν αποτελούν προϊόν κάποιας κακόγουστης φάρσας και μάλλον είναι αυθεντικές, κάτι που κάνει τα πράγματα εξαιρετικά πολύπλοκα…
The monster 5 ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το άγνωστο ανθρωπόμορφο πλάσμα της Κίνας
The monster 4 ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το άγνωστο ανθρωπόμορφο πλάσμα της Κίνας
The monster 3 ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το άγνωστο ανθρωπόμορφο πλάσμα της Κίνας
The monster 2 ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το άγνωστο ανθρωπόμορφο πλάσμα της Κίνας
The monster 1 ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το άγνωστο ανθρωπόμορφο πλάσμα της Κίνας

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΠΑΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ!

Αναδημοσίευση όπως αναρτήθηκε από την κα Ευαγγελοπούλου στον τοίχο του facebook και τα εύσημα που έλαβε από την Κική Κούτρα:

Τοποθετήθηκε στην οδό Ζησιμοπούλου,στην Κοινότητα Παπάγου,από τον ΣΠΑΥ μία δεκάτοννη πυροσβεστική δεξαμενή.Στον Υμηττό τοποθετήθηκαν 18 μεταλλικές δεξαμενές,σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,συνολικά 410 τόννων συν μία 50 τόννων για τον ανεφοδιασμό πυροσβεστικών ελικοπτέρων.Επιλέχθηκαν μεταλλικές δεξαμενές λόγω της αντοχής τους στο χρόνο και στις πυρκαγιές. Η δεξαμενή που τοποθετήθηκε στο Δήμο μας αποτελεί ένα μόνο μέρος των επενδύσεων που έχουν γίνει από τον ΣΠΑΥ την τελευταία τετραετία,παράλληλα με την προσφορά ενός πυροσβεστικού οχήματος,τις δαπάνες συντήρησης των δύο πυροσβεστικών οχημάτων που χρησιμοποιεί η ΔΑΠΑΧΟ, την αγορά πάγκων/καθισμάτων και καλαθιών απορριμάτων,την παροχή ακριβού εξοπλισμού στη ΔΑΠΑΧΟ,τους καθαρισμούς εύφλεκτης βιομάζας και την αγορά ενός παρατηρητηρίου,το οποίο θα αντικαταστήσει εκείνο που κάηκε, αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προμήθειας. Ξεκίνησαν,επίσης,μέσω ψηφιακής πλατφόρμας,τα μαθήματα του προγράμματος DRYMOS,στο οποίο η πρώτη ενότητα καλύπτει θέματα πυροπροστασίας και εθελοντισμού.Το πρόγραμμα αυτό θα επιμορφώνει δασικούς ,εκπαιδευτικούς,φοιτητές κλπ.σε πέντε ευρωπαϊκές γλώσσες.Η πρώτη εκπαιδευτική ενότητα συντάχθηκε από την επιστημονική ομάδα του ΣΠΑΥ και η δεύτερη από το Πανεπιστήμιο Friburgh.

Σχόλιο Κικής Κούτρα: 
Ενη ενα μεγαλο ευχαριστω στον ΣΠΑΥ αλλα και σε σενα διοτι ως τακτικο μελος του ΔΣ αυτοι που θελουν να γνωριζουν την προσπαθεια σου και την εκτιμηση που εχουν στο προσωπο σου και ο προεδρος κ Χαρδαλιας και αλλοι...η βοηθεια σου ηταν καθοριστικη για την προσφορα τους στον Δημο Παπαγου - Χολαργο .......Καλο Σ/Κ καλη δυναμη......

ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ!!! ΑΝΟΔΟΣ-ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ!

Τα τελευταία 24ωρα αγωνίας ζουν οι μαθητές που πέρασαν φέτος από τη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων, αφού την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Σύμφωνα όμως με τις εκτιμήσεις από τις βαθμολογικές τους επιδόσεις, οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα είναι διαφορετικών και πολλών ταχυτήτων, επιφυλάσσοντας αρκετές εκπλήξεις. 

Οπως φαίνεται, αναμένεται άνοδος των βάσεων για αρκετά υψηλόβαθμα τμήματα όπως Νομικά, Πολυτεχνικά και Οικονομικά, ενώ πτώση εκτιμάται ότι θα σημειωθεί σε ό,τι αφορά τις Ιατρικές, Φαρμακευτικές και Κτηνιατρικές Σχολές αλλά και σε τμήματα των ΤΕΙ που δίνουν δουλειά. Στις Στρατιωτικές θα υπάρχουν αυξομειώσεις, ανάλογα με το αν αυξήθηκαν ή μειώθηκαν οι θέσεις των εισακτέων, όπως γράφει το «Εθνος». 

Το εύρος της ανόδου ή της καθόδου των βάσεων ανά τμήμα θα μπορεί βέβαια να εκτιμηθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια όταν ανακοινωθούν τα στατιστικά στοιχείων των βαθμολογικών επιδόσεων, αλλά και μόλις κατατεθούν τα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων με τις προτιμήσεις, με τη σχετική προθεσμία να εκπνέει στις 14 Ιουλίου. 

Για τις Στρατιωτικές Σχολές, σε ορισμένα τμήματα υπάρχουν διαφοροποιήσεις στον αριθμό των εισακτέων και κατά συνέπεια δεν είναι ενιαία η μεταβολή των βάσεων. Στις Σχολές Ευελπίδων, Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων δεν αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρυσι. Μικρή άνοδος των βάσεων αναμένεται στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικ. Αεροπορίας, στο Οικονομικό (ΣΣΑΣ) και στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας, όπου έχουν μειωθεί οι θέσεις εισακτέων. Στα περσινά επίπεδα αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις στις Σχολές ναυτικών Δοκίμων, Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού και Ναυτικού.

Καλά νέα αναμένονται για μαθητές που στόχευαν στα ΤΕΙ που τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνουν πολλές προτιμήσεις καθώς εξασφαλίζουν καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας. Σε ορισμένα τμήματα όπως Φυσικοθεραπείας , Λογοθεραπείας, Αισθητικής, Κοσμητολογίας και Μαιευτικής η αύξηση των προσφερόμενων θέσεων φαίνεται πως οδηγεί σε μείωση του ανταγωνισμού. Αντίθετα σε ορισμένα τμήματα του 5ου πεδίου, όπως Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής δεν αποκλείεται να σημειωθεί άνοδος των βάσεων εξαιτίας των καλύτερων επιδόσεων των υποψηφίων. 

Ενδεικτικά, το δημοσίευμα αναφέρει τις τάσεις που καταγράφονται για 15 υψηλόβαθμα τμήματα των ΑΕΙ. Ετσι, ανοδικές τάσεις παρουσιάζονται για τα τμήματα Νομικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης, Ψυχολογίας Παντείου, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ αλλά και Θεσσαλονίκης, Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΟΠΑ, Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Θεσσαλονίκης και ΤΕΦΑΑ Αθήνας. 

Αντίθετα, πτωτική είναι η τάση για την Ιατρική Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ σταθερές φαίνεται πως μένουν οι βάσεις στα τμήματα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας και Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας. 


iefimerida.gr

ΣΦΟΔΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!

Για μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς στην Αττική σήμερα κάνει λόγο η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Δεν γνωρίζουμε αν έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα προστασίας του Υμηττού, πάντως είναι επιβεβλημένη η απαγόρευση της πρόσβασης στον Υμηττό από κάθε σημείο. Οι άνεμοι είναι ισχυρότατοι και οι ριπές τους μερικές στιγμές φτάνουν ακόμη και τα 9 μποφώρ. 

Η ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΝΤΟΣ ΣΕ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ!

Βγάζουμε το καπέλο στο Σάντος! 
Ο τεχνικός της εθνικής ομάδας σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου απάντησε σε διάφορα ερωτήματα. Μια Βραζιλιάνα δημοσιογράφος έκανε στην ερώτησή της την εξής εισαγωγή: "Την Ελλάδα την έμαθε όλος ο κόσμος το 2004 όταν πήρε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα...".
Ο Σάντος την άφησε να ολοκληρώσει και απαντώντας είπε χαρακτηριστικά: "Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι ο κόσμος δεν έμαθε το 2004 την Ελλάδα. Η Ελλάδα έδωσε πολιτισμό, τη φιλοσοφία, έδωσε το πνεύμα και τη δημοκρατία που έχει σήμερα όλος ο κόσμος. Στο ποδόσφαιρο το 2004 έκανε μια μεγάλη αθλητική επιτυχία" είπε
Πηγή: okastoras.com

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ: ΚΟΛΩΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ!!!

Ένα απ' αυτά που εντάσσονται πανηγυρικά στην κατηγορία "απίστευτα και όμως ελληνικά" καταγράφηκε στη Φθιώτιδα και πιο συγκεκριμένα στον αυτοκινητόδρομο Ε65, που είναι υπό κατασκευή. Ο Ε65, που ξεκινάει από την περιοχή της Λαμίας και μέσω των νομών Καρδίτσας, Τρικάλων και Γρεβενών καταλήγει στην Εγνατία οδό, έχει θεωρητικά όλα τα καλά που προσφέρει ένας αυτοκινητόδρομος αλλά επιφυλάσσει και μία έκπληξη.
Πρόκειται για μία κολόνα της ΔΕΗ, η οποία φιγουράρει κυριολεκτικά στη μέση του δρόμου.
Του νέου αυτοκινητόδρομου, για να μην ξεχνιόμαστε.
news247.gr, (Φωτό: Δημήτρης Ανάγνου, lamiareport.gr)

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ "ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ" ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ...ΡΟΧΑΛΙΖΕΙ! ΚΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΡΩΕΙ ΤΟΝ ΑΓΛΕΟΡΑ!

Σε πρωτοσέλιδο άρθρο της Αλβανικής “ΠΑΝΟΡΑΜΑ”, γραμμένο από τον πρόεδρο της Οργάνωσης “Τσαμουριά”, Αρντιάν Τάνα (Ardian Tana), επαναφέρεται το ζήτημα της “Τσαμουριάς”.
Τα βασικά σημεία του άρθρου έχουν ως εξής:
1) Είκοσι χρόνια αφού η Ελλάδα απέκτησε την ανεξαρτησία, υιοθέτησε τη θεωρία της Μεγάλης Ιδέας, η οποία εκτός των άλλων, προέβλεπε την προσάρτηση και την απεθνοποίηση των αλβανικών εδαφών της "Τσαμουριάς " και της Νότιας Αλβανίας.
2) Οι αλβανοί της "Τσαμουριάς" ζούσαν στα δικά τους εδάφη από τα πανάρχαια χρόνια, από τους κόλπους τους αναδείχθηκαν μορφές όπως ο βασιλιάς Πύρος της Ηπείρου, οι Μάρκος Μπότσαρης, Φώτης Τζαβέλας, Οδυσσέας Ανδρούτσος κα.
3) Στο συνέδριο της Αυλώνας που ανακήρυξε την ανεξαρτησία της Αλβανίας, την "Τσαμουριά" εκπροσώπησαν επώνυμοι άνδρες όπως οι Ρετζέπ Ντέμι, Ρασίχ Ντίνο κ.α.
4) Οι τσάμηδες μετείχαν ενεργά στον Αντιφασιστικό Αγώνα, στις ένοπλες ομάδες των ανταρτών εκατέρωθεν των συνόρων μετείχαν πάνω από 1000 τσάμηδες, αρκετοί από τους οποίους έπεσαν στη μάχη.
5) Είναι αναληθείς οι ισχυρισμοί των συμμοριών του Ζέρβα ότι οι τσάμηδες συνεργάστηκαν με τους κατακτητές. Οι συμμορίες του Ζέρβα διέπραξαν γενοκτονία σε βάρος των τσάμηδων και εθνοκάθαρση,τα οποία αποτέλεσαν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Το έγκλημα όμως δεν διέπραξε μόνον ο Ζέρβας, η γενοκτονία σε βάρος των τσάμηδων ήταν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Ποτέ δεν τιμωρήθηκε κανείς, οι διεθνείς κύκλοι σιώπησαν κι αυτή ήταν μια πράξη της ίδιας της ελληνικής κυβέρνησης, την οποία οργάνωσε και διεύθυνε η ίδια.
6) Αν το ελληνικό κράτος θα ήταν αμέτοχο στην γενοκτονία κατά των τσάμηδων, θα επέτρεπε την επιστροφή τους στις εστίες τους, θα τους επέστρεφε τις περιουσίες. Οι τσάμηδες ήταν έλληνες πολίτες, η μόνη διαφορά τους με τους άλλους ήταν η εθνικότητα και η θρησκεία.
7) Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τους τσάμηδες, επιτρέποντάς τους να επιστρέψουν στις εστίες τους και να πάρουν τις περιουσίες τους.
8) Στις 27 Ιουνίου συμπληρώνονται 70 χρόνια από "την ελληνική γενοκτονία και εθνοκάθαρση των ελλήνων σε βάρος των τσάμηδων". Είναι καιρός, η αλβανική πολιτική, σύσσωμη να ζητήσει την επίλυση του "τσάμικου". Ένα πρώτο βήμα έγινε με το ψήφισμα της Βουλής για το "τσάμικο".
9) Η επίλυση του "τσάμικου" θα βοηθούσε τη βελτίωση των διμερών Ε – Α σχέσεων και η επιστροφή των «αλβανών τσάμηδων στα δικά τους εδάφη, θα βοηθούσε την οικονομική ανάπτυξη της Τσαμουριάς, μιας περιοχής που σκόπιμα έχει αφεθεί υπανάπτυκτη…».
Το συγκεκριμένο άρθρο αποτελεί ένα από μια σειρά άρθρων και τηλεοπτικών ρεπορτάζ που ετοιμάζονται στη γείτονα χώρα για τα 70χρονα της “εθνοκάθαρσης των τσάμηδων”, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι η Αλβανική πολιτική δεν έχει μεταβληθεί σε σχέση με την χώρα μας, η οποία εξακολουθεί να στηρίει το Αλβανικό αίτημα για ένταξη στην ΕΕ. Αίτημα που ενδεχομένως θα άξιζε να υποβοηθηθεί, εφόσον και η άλλη πλευρά έδειχνε διαθεση για την ανάπτυξη υγειών και ισότιμων σχέσεων με την Ελλάδα.
 HellasForce.com, neb.gr (τίτλος δικός μας)

20 ΝΕΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΑΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20 ΝΕΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΑΥ
Ο Σύνδεσμος επενδύει στην πυροπροστασία



Ο Διοικητής του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών Πύραρχος Στέφανος Πιερρακάκης επιθεωρεί την ανακατασκευασμένη 30τονη δεξαμενή του παλιού λατομείου Αργυρούπολης
Ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) τοποθέτησε φέτος 18 μεταλλικές δεξαμενές υδροδότησης και πυροπροστασίας, των δέκα και πενήντα τόνων, στα όρια των Δήμων Αγίας Παρασκευής, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Βύρωνα, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Κρωπίας και Παπάγου-Χολαργού στον Υμηττό. Στις παραπάνω προμήθειες πρέπει να προστεθεί και η αποκατάσταση μιας τσιμεντένιας δεξαμενής 30 τόνων στο παλαιό λατομείο Αργυρούπολης.

Οι 19 δεξαμενές έχουν συνολική χωρητικότητα 410 τόνων, ενώ ο ΣΠΑΥ έχει προγραμματίσει την προμήθεια μιας ακόμη μεταλλικής δεξαμενής 50 τόνων για τον ανεφοδιασμό των ελικοπτέρων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρωπίας Πύραρχος Σπυρίδων Πέτρου έμπροσθεν των  δυο νέων δεξαμενών ελικοπτέρων στο Κορωπί 
Ειδικότερα, οι επενδύσεις του Συνδέσμου στις συγκεκριμένες υποδομές κατανέμονται ως εξής: 13 δεκάτονες δεξαμενές κλειστού τύπου έχουν τοποθετηθεί αντίστοιχα στα όρια της Αγίας Παρασκευής (δύο στον περιφερειακό χωματόδρομο προς Γλυκά Νερά και στο ύψος του παρατηρητηρίου  Π4Α), της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (τρεις στο Πευκωτό Βούλας, στη συμβολή των οδών Ρόδου και Σκρα και στα Βλάχικα Βάρης), του Βύρωνα (μία στο πλάτωμα Εργάνης), της Γλυφάδας (δύο στην Αιξωνή και άνωθεν του πυροφυλακείου), της Ηλιούπολης (δύο στο ύψος του παρατηρητηρίου Η3 και της σπηλιάς Νταβέλη), της Καισαριανής (μία στο ύψος της Μονής Αστερίου) του Κορωπίου (μία στον Άγιο Θωμά) και του Παπάγου-Χολαργού (μία επί της οδού Ζησιμοπούλου).

Επίσης, πέντε δεξαμενές ελικοπτέρων 50 τόνων ανοιχτού τύπου τοποθετήθηκαν στο Κορωπί (δύο στη θέση Σέσι), στη Γλυφάδα (μία άνωθεν του πυροφυλακείου), στο Ελληνικό-Αργυρούπολη (μία στο παλιό λατομείο Αργυρούπολης) και στη Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη (μία στο παρακείμενο παρατηρητήριο με το κτίριο της πολιτικής αεροπορίας στη Βούλα).

Η νέα δεξαμενή στο ύψος της σπηλιάς Νταβέλη στην Ηλιούπολη
Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα τόνισε ότι «Η τοποθέτηση των δεξαμενών έγινε σύμφωνα με τις υποδείξεις του Πυροσβεστικού Σώματος με το οποίο έχουμε άριστη συνεργασία. Επιλέχθηκαν μεταλλικές δεξαμενές λόγω της αντοχής τους στο χρόνο και στις πυρκαγιές. Οι δεξαμενές αποτελούν μόνο ένα μέρος των επενδύσεων του ΣΠΑΥ στην πυροπροστασία παράλληλα με τους καθαρισμούς της εύφλεκτης βιομάζας (ξηρά χόρτα και σκουπίδια), τη συντήρηση των υδραυλικών συστημάτων, τις αγορές παρατηρητηρίων,  την παροχή εξοπλισμού στις εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας των Δήμων-μελών μας κ.ά.»
   

Για το Γραφείο Τύπου  του ΣΠΑΥ
      Φλοράν Σελάϋ (6974367821)
Τηλ: 210.7650413,
Φαξ: 210-7650414

E-mail: press@spay.gr